» «
מתכונים
איך להכין בבית רוטב עגבניות?


כך תוכלו להכין רוטב עגבניות בבית ולשמור אותו לצרכים שונים כגון רוב לקציצות, פסטה, שקשוקה, פיצה ועוד:

החומרים:
========
3 ק"ג עגבניות רכות

1/3 כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

כפית אורגנו

כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח


אופן ההכנה:
===========
1. את העגבניות השטופות שמים במעבד מזון ומפעילים עד שהן הופכות לרסק דק.

2. במחבת מטגנים עם שמן הזית את הבצל.

3. מוסיפים את השום לערבוב קל.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד רתיחה.

4. מנמיכים את האש ומבשלים עד צמצום הרוטב.

5. מוסיפים מלח, פלפל ואורגנו.

6. מעבירים לצנצנות זכוכית.
רוטב אלפרדו
איך להכין רוטב אלפרדו?


הנה מתכון לרוטב אלפרדו המתאים במיוחד לפסטה פטוצ'יני:

המצרכים:
========
1/2 חבילת חמאה (50 גרם)

1/2 כוס יין לבן

1 ליטר שמנת מתוקה

1.5 כפית מלח

מעט פלפל לבן

אגוז מוסקט לגירוד


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים אליה את היין, מבשלים יחד בישול קצר תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, נזהרים שלא תגלוש. מוסיפים מלח, פלפל ומגרדים מעל הסיר אגוז מוסקט ומנמיכים את האש.

3. מבשלים עד שהרוטב מסמיך. אפשר לדעת שהרוטב מוכן כשטובלים בו כף
מעבירים אצבע על הכף ורואים אם נשאר עליה פס נקי במקום בו עברתם עם האצבע.
הרעלת מזון
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
רוטב אלפרדו
איך להכין רוטב אלפרדו?


הנה מתכון קל להכנת רוטב אלפרדו לפסטה:

המצרכים:
========
2 מיכלים של שמנת מתוקה

3 שיני שום כתושות

טיפה אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לגיוןן: פטריות טריות ובצל

להגשה: חופן גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
=========
1 לבשל במחבת גדולה שמנת ושום כתוש עד שהשמנת מתחילה להסמיך (בערך חמש דקות)

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה.

3. מעל הפסטה עם הרוטב מפזרים פרמזן.

בהוספת בצל ופטריות יש להקפיץ אותם קלות במעט מאד שמן זית לפני הוספת השמנת למחבת.

בתיאבון!

רטבים

פסטה בולונז
איך להכין רוטב בשביל פסטה בולונז?


הנה מתכון להכנת רוטב בולונז:

המצרכים:
========
חצי קילו בשר טחון (בקר או הודו או עוף או מעורב)

4 כפות שמן זית / קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק דק

4-5 שיני שום כתושות/קצוצות

מים רותחים לכיסוי הבשר

200 גרם רסק עגבניות

צרור עשבי תיבול כרצונכם (פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום, טימין, רוזמרין)

מלח לתיבול

פלפל שחור טרי

1 כף אבקת מרק עוף

(1 כפית סוכר לניטרול החומציות...לא הכרחי)


אופן ההכנה:
==========
- לטגן את הבשר בשמן עד שישנה צבעו לאפרפר, תוך כדי הפרדה עם מזלג.

- להוסיף בצל ושום עד שיזהיב.

- להוסיף רסק עגבניות , מים, עשבי תיבול ותבלינים, לערבב , לכסות מכסה לפחות לחצי שעה. כמה שיותר זמן יותר טוב. לטעום ולשפר טעמים.
ארטישוק
איך להכין ארטישוק ורוטב לארטישוק?


הנה שני מתכונים לרוטב לארטישוק והסבר על בישול הארטישוק של הגברת נחמה ריבלין, כפי שפורסם בעמוד הפייסובק של נשיא המדינה ב-29 לינואר 2016:

רוטב א':
======
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

עירית קצוצה


רוטב ב':
======
מיץ מ- 2 לימונים

1/2 כוס שמן זית

2 שיני שום מעוכות

מלח ופלפל לבן לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הארטישוקים כ- 40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור.

2. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות - מוכן. לא לבשל יתר על המידה.

3. מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד.

4. מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.

בתיאבון!
פסטה בולונז
איך מכינים רוטב בולונז להקפאה ושימוש מתמשך?



מתכון שפעם קיבלתי בפורום כלשהו לרוטב בולונז משגע שילדים אוהבים ושאפשר להקפיא ולהוציא בכל פעם קצת:


החומרים:
========
100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן צמחי

4 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות

4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, חתוכים דק

3 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

1 ק"ג בשר טחון

1/2 1 כוסות יין אדום

1 כוס ציר בקר

2 כפות דבש

200 גרם (2 חבילות) רסק עגבניות (חבילה קטנה)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 קופסה (850 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים כשלוש דקות.

2. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, השום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.

4. יוצקים את היין האדום, ציר הבקר והדבש ומבשלים כחמש דקות נוספות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והעגבניות החתוכות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
רטבים
איך להכין רוטב עגבניות ופלפלים לקציצות?



הנה מתכון לרוטב פלפלים ועגבניות, רוטב טעים ומתאים לקציצות:

מצרכים:
=======
3 שיני שום פרוסות

2 בצלים קצוצים

עלי מרווה טריים

5 גבעולי טימין טרי

חצי כוס שמן זית

1-2 פפלפלים יוקים חריפים טריים וקצוצים

4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

קופסא וחצי של עגבניות קלופות וקצוצות

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות


אופן ההכנה:
===========
1. לאדות במחבת את שמן הזית, הבצל, השום, המרווה והטימין כ-10 דקות.

2. להוסיף את שאר החומרים מלבד הבזיליקום והעגבניות ולבשל כחצי שעה על להבה בינונית.

3. להוסיף את העגבניות המלח והפלפל, לערבב ולבשל חצי שעה נוספת.

4. לתקן תיבול ולדלל במים, במידת הצורך.

5. להוסיף פנימה קציצות מטוגנות לבישול של רבע שעה.

בתיאבון!


מתכונים
איך להכין רוטב יוגורט?



הנה מתכון להכנת רוטב יוגורט:


המצרכים:
========
50 גרם חמאה

3 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

1 פלפל חריף ירוק

1 כף ג'ינג'ר טרח קצוץ

4 תרמילי הל כתושים

2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים

2 עלי דפנה

מיץ משני לימונים

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

5 גביעי יוגורט

שליש כוס עלי נענע קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. לשים את החמאה בסיר ולאדות בה את הבצל, הפלפל החריף, הג'ינג'ר, ההל, הכוסברה ועלי הדפנה ולערבב ככל הזמן במשך 10 דקות.

2. להוסיף את היוגורט, מיץ הלימון, המלחח והפלפל ולבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.

למי שלא שומר כשרות, ניתן להוסיף לרוטב קציצות ולבשלם יחד כ-10 דקות ואז להגישם, או להשתמש כרוטב לסלט.
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
איך להכין רוטב לקציצות?


הנה מתכון לרוטב עגבניות לקציצות:

מצרכים:
=======
1 קופסא גדולה של עגבניות משומרות מרוסקות או 6 עגבניות אדומות חלוטות ומקולפות

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

2 פלפלים אדומים קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

4-5 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

1/2 כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס מים רותחים

מעט שמן


אופן ההכנה:
===========
1. חולטים את העגבניות, מנקים מגרעינם ועלים וחותכים

2. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב

3. מוסיפים לבצל את השום ומערבבים זמן קצר

3. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים עד שהם מתרככים

4. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות והמים ומערבבים

5. לאחר שהרוטב מגיע לרתיחה מתבלים, טועמים ומתקנים

6. נותנים לרוטב להתבשל כחצי שעה בערך ואז מוסיפים את הקציצות


לגיוון: ניתן להוסיף לרוטב גם אפונה קפואה או משימורים לאחר בישול הקציצות, אהוב מאד על ילדים.
איך להכין את רוטב הלימון לחומוס?



את הרוטב שהערבים שמים מעל החומוס (ביחד עם שמן זית) מכינים כך:

1. מערבבים הרבה לימון, שמן זית, שום כתוש, פלפל חריף קצוץ ומלח ומעט כמון.

2. רצוי לתת לו לעמוד כמה שעות, לפני ההגשה.


פשוט מדי? - יש לנו מתכון מקצועי לטיטבילי (הרוטב הזה). ראו בתגית "מתכונים, מטבח, טיטבילי, חומוס".
איך להכין רוטב אלי אוליו לפסטה?


הנה מתכון לרוטב אלי אוליו בסיסי:

המצרכים:
========
1/2 כוס שמן זית

5 שיני שום פרוסות

1 גמבה אדומה קצוצה דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את השום בשמן זית עד להזהבה.

2. מוסיפים את הגמבה ומקפיצים מעט.

3. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על הפסטה.

4. מפזרים פטרוזילה ומגישים.
איך להכין רוטב ויניגרט חרדל ודבש?



הנה מתכון להכנת ויניגרט חרדל ודבש:

המצרכים:
=========
1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בן יין לבן

1 כף מיץ לימון

11/2 כפות דבש

2 כפיות חרדל

1 כף טרגון או ריחן קצוצים וטריים


אופן ההכנה:
=========
להכניס את כל החומרים לצנצנת זכוכית עם מכסה ולנער היטב.
איך מכינים רוטב פסטה פשוט על בסיס שמן זית? רוטב שום ושמן זית



רוטב "אליו אוליו" (באיטלקית: שום ושמן זית) מכינים כך:

1. מטגנים 5 שיני שום כתושות (לחריפות וטעם אפשר להוסיף גם פלפלון צ'ילי יבש ומקוצץ) בשמן זית, ומכבים את האש.

2. מוסיפים תערובת פטרוזיליה קצוצה דק בכמות נדיבה ובתערובת הזו מקפיצים את הפסטה ומגישים עם גבינה מגורדת (פרמזן, כמובן).
איך להכין רוטב עשיר לחסה?



הנה מתכון לרוטב עשיר לחסה:

המצרכים:
========
3 כפות גדושות מיונז איכותי

1 שן שום קצוצה

1 כפית שטוחה חרדל

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

3 כפות גבינת פרמזן

פלפל שחור טחון


אופן ההכנה:
==========
- שמים את כל המרכיבים בצנצנת ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.

- יוצקים את הכמות הנדרשת על הסלט (לפי גודלו, הכמות יכולה להספיק ליותר מסלט אחד)

- שומרים במקרר עד ארבעה ימים את שארית הרוטב

- אפשר לשדרג את הסלט בתוספת קרוטונים ולמי שאינו שומר כשרות גם ברצועות עוף
איך להכין רוטב טעים לסלט חסה?


הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים לסלט חסה:


מצרכים:
=======
כפית גדושה דבש

כפית חרדל דיז'ון

כפית סויה

פלפל שחור

מלח

שמן או שמן זית


אופן ההכנה:
===========
להכניס את כל החומרים לצנצנת, לנער היטב, לתקן טעמים ולצקת על הסלט סמוך להגשתו.


בתיאבון!


איך להכין רוטב ויניגרט בסיסי?



כך מכינים רוטב ויניגרט בסיסי:

המצרכים:
========
שמן זית איכותי

הרבה לימון

מלח

מעט פלפל שחור



אופן ההכנה:
============
לערבב היטב את כל החומרים ולצקת על הסלט.
איך להכין רוטב עגבניות לפיצה?


כך מכינים רוטב עגבניות למריחה על בסיס פיצה:

המצרכים:
========
400 גרם עגבניות משומרות (קלופות ומרוסקות)

1 כפית שטוחה מלח

טיפה סוכר

מספר עלי בזיליקום טריים

מעט אורגנו יבש


אופן ההכנה:
==========
מרסקים את כל החומרים יחד עם בלנדר אצבע, טועמים, מתקנים תיבול ומורחים על בצק הפיצה.
איך מכינים רוטב המתאים לתיבול סלט חסה?


הנה מתכון מצוין לתיבול סלט חסה:


מצרכים:
=======
לימון

שמן זית

שמן

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
===========
לערבב בכל מתאים כמות שווה של הלימון, השמן ושמן הזית, להוסיף את שאר החומרים, לנער היטב ולשפוך על הסלט סמוך לזמן ההגשה.

בתאבון!
איך להכין רוטב נפוליטנה?


הנה מתכון לרוטב נפוליטנה, רוטב עגבניות בסיסי לפסטות:

המצרכים:
=========
1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום פרוסות

25 עלי בזיליקום

10 עגבניות שלמות קלופות

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

2 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את השום במעט שמן זית, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.

2. מוסיפים את העגבניות הקלופות , מכסים את המחבת למשך חצי שעה ומערבבים מדי פעם.

3. לאחר שהעגבניות יתרככו ויתפרקו מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר. מערבבים היטב ומגישים עם עלי בזיליקום טריים.
איך להכין רוטב ויניגרט?
איך להכין רוטב עגבניות מהיר לפסטה?
איך להוסיף טעם לשניצל מטוגן?
איך להכין רוטב פלפלים חריף?
מה לעשות עם שאריות מרק ורוטב?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.