» «
הרעלת מזון
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
אבוקדו
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?



הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:

המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים

3-4 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לקישוט:
=====

זיתים שחורים

עלים של בצל ירוק


אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.

2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.

3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.

4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.

בתיאבון!
מצות
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
ביצים
למה הביצים חשובות בתזונת־כושר?



לביצה ערך תזונתי גבוה מאוד. היא עשירה בחלבונים ומכילה 100% חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה.

מה זה אומר? הכוונה שהביצה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף זקוק להן ביחס נכון ביותר, המאפשר ספיגה מרבית וניצול מרבי לבניית החלבונים בגוף. ביצה מכילה בממוצע שישה עד שמונה גרמים של חלבון (תלוי בגודל הביצה), חמישה גרמים של שומן ומעט מאוד פחמימות (פחות מגרם אחד). הביצה מכילה בנוסף גם סידן, ברזל, ויטמין B12, ניאצין, אבץ וכמובן כולסטרול(300 מיליגרם גרמים בממוצע). עם זאת, רוב הוויטמינים, המינרלים והכולסטרול נמצאים בחלמון הביצה (החלק הצהוב) - ולכן חשוב לא לוותר עליו.

ביצים

חצ'קון
איך לטפל בחצ'קון ענק בתוך רבע שעה בעזרת ביצה?


כאשר אפרוח נוצר בקליפה יש "עור", שנוצר בחלק הפנימי של הקליפה כדי להסיר זיהומים מהביצה. אז למה לא לתת לטבע לעשות את שלו ולהוציא את הזיהומים החוצה מהפצעונים על פנינו?

מכירים את הבקרים שבהם מתעוררים, מסתכלים במראה ונחרדים לגלות חצ'קון ענק, כואב, אדום ונפוח? הנה הפיתרון הקל ביותר שתמצאו, להקטנת החצ'קון, להעלמת האדמומיות, להורדת הנפח ולהמרצת תהליך ההיחלמות שלו. ללא כל סיכונים, ללא צלקות או חורים בפנים.
קראתי על השיטה הזו באינטרנט, ראיתי תגובות של אנשים שזה עבד להם והחלטתי לנסות בעצמי.

המצרכים:
=======
שעון עם סטופר

ביצה לא מבושלת, עם תוך נוזלי

מגבת נקייה ומים פושרים


הוראות:
======
1. שוטפים את הידיים ביסודיות עם סבון, גם מתחת לציפורניים. חשוב לא לחפף בשטיפת הידיים. אם הן יהיו מלוכלכות הטיפול לא יעבוד.

2. שוברים את הביצה לשניים, ושופכים את התוך שלה לקערה. התוך אינו חשוב לנו, ולכן תוכלו להשתמש בו למה שתרצו - גם לבישול ולטיגון.

3. משאירים את הקליפה של הביצה בצלחת נפרדת. שוברים את הקליפה לחלקים בגודל של הפצעים שיש לכם (ניתן להשתמש גם על פצעים קטנים אחרים בפנים).

4. אם תסתכלו טוב, בחלק הפנימי של הקליפה, יש כמו שכבה דקה וכמעט שקופה שמכסה את החלק הפנימי. בזהירות תקלפו חלק קטן ממנה, ותשימו אותו על כרית האצבע.

5. תצמידו את השכבה הדקיקה אל הפצע, בטפיחות עדינות עם האצבע, עד שהיא נצמדת אליו. כדאי להדביק כמה שיותר מהר, כך הדבק יהיה חזק יותר. תחזרו על הפעולה הזאת עם כל הפצעים שיש לכם בפנים.

6. אל תשכחו להסתכל בשעון, ולזכור את השעה שבה הנחתם את הקליפה על הפצעים.

7. תמתינו רבע שעה. אין להמתין יותר מזה, כדי לא לעשות נזק לעור.

8. במהלך הזמן הזה תרגישו את הקליפה מתקשה על העור שלכם, אוספת את הלכלוך מהפצע. זה יכול להיות מלווה בתחושת דופק בפצע. אל תדאגו, זה חלק מהתהליך.

9. כשעוברת רבע שעה, תשטפו את הידיים שוב, ובעדינות תקלפו את הקליפות הדקיקות מעל הפצעים. תראו שכל התוכן של הפצע יצא על הקליפה (כן, זה יכול להיות מגעיל), כל המוגלה והלכלוך. הפצע קטן לגודל של רבע ממה שהיה, או שנעלם לחלוטין. האדמומיות משתפרת פלאים, והפצע פחות כואב.

10. חשוב לשטוף את הפנים במים פושרים אחרי התהליך, כדי להרגיע את העור.
דיאטה
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
ארוחת בוקר
מה לאכול לארוחת בוקר?



כבר ידוע שארוחת הבוקר חשובה, היא מקווה תמריץ מטבולי לגוף, ה"סטרטר" שלנו להתחיל את היום. אבל: מה לאכול?

ממחקר חדש שיצא בארה"ב עולה בוודאות כי אכילה של שתי ביצים בבוקר עדיפה על בייגל שווה ערך קלורי. למה?

1. ביצים בבוקר תורמים לתחושת חיוניות במשך היום

2. הן מנטרלות את תחושת הרעב למשך כל שעות היום בתנאי שממשיכים לאכול מאוזן ונכון
מתוצאות המחקר עלה כי קב' הניסוי של אילו שאכלו ביצים הורידו 65 אחוז יותר ממשקלם מאשר אילו שאכלו בייגל. אוכלי הביצים גם חסכו 61 אחוז מה BMI שלהם.

כמו כן לא נצפה שינוי ברמות הכולסטרול אצל שתי הקבוצות (אוכלי הביצים ואוכלי הבייגל) מה שאישש את הטענה הידועה כבר 30 שנה כי אנשים בריאים יכולים לאכול ביצים מבלי לחשוש לרמות השומנים בדם.

אז אם אתם שומרים על המשקל שלכם או בתהליך של הרזייה - נסו שתי ביצים לארוחת הבוקר.
ביצים
מהם היתרונות התזונתיים של ביצים?



אלו היתרונות הבריאותיים בביצים:

- בביצים יש חלבון מלא העשיר בכל חומצות האמינו הדרושות לגוף.

- מקור מצוין לויטמין B12.

- חצי מכמות השומן שיש בביצה הוא שומן חד בלתי רווי, המסייע לעליית סוג הכולסטרול הטוב בגוף.

- ביצים מכילות נוגדי חמצון, שכפי הנראה מעכבים את ניוון הרשתית ואת עכירות העדשה.

- עשירה בויטמין A, ויטמיןE, ויטמין D ובחומצה פולית.

- ביצים מכילות כולין המסייע להתפתחות המוח ומערכת העצבים מהיותנו עוברים ועד גיל הנעורים, כאשר בגיל המבוגר יותר יעילותו היא בשמירה על הזיכרון.

- ביצים הם מזון דל קלוריות.


חזה
מה לעשות נגד רגישות וכאב בשדיים לפני המחזור?



אחת מתופעות הלוואי הקדם-ווסתיות היא רגישות וכאב בשדיים. הנה 4 דרכים להקל על תופעה זו:

1. הנחת רטיות מגנזיום (תמיסת מלח אנגלית) על השדיים. רטיות אלו ניתנות לרכישה בבתי מרקחת והן מסייעות בהוצאת נוזלים. ניתן גם לטבול מגבת או פד בנוזל, להקפיא מספר שעות ואז להניח על השדיים לזמן רב.

2. צריכה של ויטמין E.

3. אכילת מזונות המכילים ויטמין E (כמו אגוזים, שקדים, בוטנים, ירקות ירוקים, דגנים מלאים, וביצים).

4. חשוב להקפיד על לבישת חזייה הדוקה המחזיקה היטב את השדיים.
איך להכין ביצה מקושקשת או כמה ביצים מקושקשות?



כך מכינים ביצה מקושקשת רכה וטעימה:

המצרכים:
=========
2 ביצים

3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות שמנת מתוקה

מלח

פלפל לבן גרוס דק

2 כפות חמאה

8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (למי שאוהב, לא חייבים)


אופן ההכנה:
==========
1.לצקת את הביצים לקערה קטנה ולודא שאין בהן פגם.

2. להוסיף חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.

3. לחמם מחבת על אש גבוהה, כעשרים שניות ולהמיס בה כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף).

4. לצקת את הביצים למחבת, להנמיך מייד את האש נמוכה ולטרוף את הביצים בעזרת מטרף, תוך משחק עם עוצמת האש לפי הצורך: אם נראה שהביצים לא משתנות מגבירים לאש בינונית, ואם הן נעשות יותר מדי מנמיכים לאש קטנה או מסירים אותן מהאש לרגע תוך המשך ערבוב מתמיד במטרף.

5. ממשיכים לטרוף כמעט עד למידת העשייה המבוקשת, מוסיפים את כף החמאה שנשארה (אם הוספתם שמנת מתוקה ולא חלב אין צורך בכף החמאה הנוספת) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת על מנת לעצור את הבישול.

6. מגישים ישר עם העברת הביצה לצלחת.

בתיאבון!
איך להקציף ביצים בצורה הנכונה?



הנה הכללים של ישראל אהרוני להקצפה נכונה של ביצים, כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2015:

1. הקפדה על קערת מיקסר ומקצף נקיים לחלוטין משומן.

2. הקפדה על הפרדה מעולה בין חלבונים לחלמונים, חשוב לוודא שאף טיפת חלמון לא תיגע בחלבון.

3. מתחילים את ההקצפה במהירות בינונית, אחרי דקה מגבירים את המהירות ותוך כדי עבודה מוסיפים את הסוכר לאט ובזרם דק.

4. חשוב לא להקציף יותר מדי. יש להפסיק את ההקצפה כשהקצף מבריק. הקצפת יתר גורמת לקצף קשה ויבש שנשבר בזמן הקיפול.
איך להכין תחליב לשמירה על עור הפנים?


עשו כך:

1. הקציפו חלבון ביצה, והוסיפו מיץ מסונן מחצי לימון.

2. חממו עד שהוא סמיך ואחרי שהתקרר הכניסו למקרר בצנצנת.

3. בכל שימוש יש לנקות את הפנים ולאחר מכן לשטוף.

4. לאחר השטיפה, מומלץ להשתמש בתמצית נענע כדי לכווץ את הנקבוביות בעור.
מהם היתרונות באכילת ביצים?



בריא לאכול ביצים מהסיבות הבאות:

- מכילות את כל חומצות האמינו להם זקוק הגוף ועוזרות בבניית רקמות

- החלמון עשיר בכולין שהנו רב חשיבות בהתפתחות המוח, מערכת העצבים, יכולת למידה וחשיבה

- מכילות ויטמין B12

- מכילות ויטמין A

- מכילות ויטמין D

- מכילות אבץ

- מכילות סלניום

- מסייעות לשמירה על הזיכרון בגיל מבוגר

- עשירה בשומן בלתי רווי
באילו מאכלים יש חומצה פולית (B9)?



ויטמין B9 הידוע כחומצה פולית, אפשר למצוא במזונות הבאים:

פרי הדר (כולל מיץ תפוזים סחוט)

ביצים

מוצרי חלב

דגים

עלים ירוקים

ירקות כרוביים

אגוזים

ירקות עליים (כמו אספרגוס ותרד)

בשר אדום

כבד עוף

חומוס (מבושל)
האם יש אנשים שאינם יכולים לקבל את חיסון השפעת בזריקה?



כן. להלן סוגי האנשים שאינם יכולים לקבל חיסון נגד שפעת בזריקה:

- אנשים בעלי אלרגיה קשה לחיסוני שפעת.

- אנשים האלרגיים לביצים.

- אנשים שסבלו מחום ב-24 השעות האחרונות.
למה ביצים אורגניות יקרות?


ביצים אורגניות הן ביצים שמטילות תרנגולות חופש. תרנגולות שאינן סגורות בכלוב, מנקרות את מזונן מהאדמה, חשופות לאור יום וניזונות ממזון אורגני המיועד להן. עקב מחירו היקר של המזון האורגני אותו מקבלות התרנגולות נובע גם מחירם היקר של הביצים.
איך מזהים ביצה לא טרייה?
איך לזהות ביצה לא טרייה?

בביצה לא מבושלת נוצר אוויר. ככל שהיא פחות טרייה גדול יותר נפחו. טבלו את הביצה במים. ביצה טרייה תשכב על הקרקעית, והלא-טרייה תצוף כשהחלק הרחב שלה כלפי מעלה. עם פתיחת הביצה, לביצה הטרייה מרקם מוצק-יחסית ואילו הלא-טרייה נמרחת על פני הצלחת.


האם אכילת ביצים אחרי אימון כושר זו ארוחה מספיקה?



ביצה היא חלבון נהדר לבניית השרירים, אך כמות החלבון בביצה אחת לא גבוהה יחסית (שישה עד שמונה גרמים).

אם מדובר באימון קל יחסית, או קצר, ביצה היא פתרון קל ונהדר. אם מדובר באימון כוח ממושך או באימון אירובי ממושך – או בשילוב של השניים, כמות החלבון בביצה אחת לא מספיקה ואז צריך לשלב באותה ארוחה עוד חלבון ממקור אחר (כמו, למשל, טונה, גבינה לבנה, פסטרמה). כמובן לא לשכוח את הפחמימות (כמו, למשל, לחם, אורז, פיתה) על־מנת להבטיח ספיגת חלבון טובה ויעילה.
איך להכין מסכה להזנת השיער?



כך מכינים מסכת הזנה לשיער:

1. טורפים בקערה 2 חלמוני ביצה, חצי כפית חומץ בן יין וכפית אחת מיץ לימון, ומוסיפים בהדרגה כוס שמן זית.

2. מערבבים היטב עד לקבלה מעין מיונית סמיכה.

3. מורחים בנדיבות על השיער ומעסים היטב את הקרקפת.

4. ממתינים עשר דקות, שוטפים היטב וחופפים בשמפו.

השיער הופך למשיי, חלק ומבריק.
איך להבדיל בין ביצים קשות לאחרות במקרר?


אם אתם מכינים הרבה ביצים קשות לימים הקרובים ורוצים להבדיל בין ביצים שבושלו וכאלה שלא בושלו במקרר, כדאי להוסיף למים בזמן בישול הביצים מעט כורכום שיצבע אותן, וכך כשהן יהיו במקרר יהיה ניתן להבדיל בינהן לפי הצבע.
איזה ביצים לבחור לחמין?


לחמין כדאי לבחור ביצים לא מאוד טריות כדי שלא יווצר בהן חלל בתוך הקליפה שיצטברו בו נוזלי החמין, מה שהופך את הביצה ללחה.

כמו כן, כדאי לתת לביצים בישול קל עם מי מלח לפני הכנסתן לסיר החמין כדי להימנע מחיידקים שיש על הקליפה.
איך יודעים אם ביצה מבושלת או לא?
איך להכין סלט ביצים?
איך להכין מסכה נגד נשירת שיער?
איזו תזונה מומלצת לסובלים מקשקשים?
איך לטפל בכוויה במהירות האפשרית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.