» «
הרעלת מזון
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
ביצים
איך להכין ביצה מקושקשת או כמה ביצים מקושקשות?



כך מכינים ביצה מקושקשת רכה וטעימה:

המצרכים:
=========
2 ביצים

3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות שמנת מתוקה

מלח

פלפל לבן גרוס דק

2 כפות חמאה

8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (למי שאוהב, לא חייבים)


אופן ההכנה:
==========
1.לצקת את הביצים לקערה קטנה ולודא שאין בהן פגם.

2. להוסיף חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.

3. לחמם מחבת על אש גבוהה, כעשרים שניות ולהמיס בה כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף).

4. לצקת את הביצים למחבת, להנמיך מייד את האש נמוכה ולטרוף את הביצים בעזרת מטרף, תוך משחק עם עוצמת האש לפי הצורך: אם נראה שהביצים לא משתנות מגבירים לאש בינונית, ואם הן נעשות יותר מדי מנמיכים לאש קטנה או מסירים אותן מהאש לרגע תוך המשך ערבוב מתמיד במטרף.

5. ממשיכים לטרוף כמעט עד למידת העשייה המבוקשת, מוסיפים את כף החמאה שנשארה (אם הוספתם שמנת מתוקה ולא חלב אין צורך בכף החמאה הנוספת) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת על מנת לעצור את הבישול.

6. מגישים ישר עם העברת הביצה לצלחת.

בתיאבון!
ביצים
למה הביצים חשובות בתזונת־כושר?



לביצה ערך תזונתי גבוה מאוד. היא עשירה בחלבונים ומכילה 100% חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה.

מה זה אומר? הכוונה שהביצה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף זקוק להן ביחס נכון ביותר, המאפשר ספיגה מרבית וניצול מרבי לבניית החלבונים בגוף. ביצה מכילה בממוצע שישה עד שמונה גרמים של חלבון (תלוי בגודל הביצה), חמישה גרמים של שומן ומעט מאוד פחמימות (פחות מגרם אחד). הביצה מכילה בנוסף גם סידן, ברזל, ויטמין B12, ניאצין, אבץ וכמובן כולסטרול(300 מיליגרם גרמים בממוצע). עם זאת, רוב הוויטמינים, המינרלים והכולסטרול נמצאים בחלמון הביצה (החלק הצהוב) - ולכן חשוב לא לוותר עליו.
חזה
מה לעשות נגד רגישות וכאב בשדיים לפני המחזור?



אחת מתופעות הלוואי הקדם-ווסתיות היא רגישות וכאב בשדיים. הנה 4 דרכים להקל על תופעה זו:

1. הנחת רטיות מגנזיום (תמיסת מלח אנגלית) על השדיים. רטיות אלו ניתנות לרכישה בבתי מרקחת והן מסייעות בהוצאת נוזלים. ניתן גם לטבול מגבת או פד בנוזל, להקפיא מספר שעות ואז להניח על השדיים לזמן רב.

2. צריכה של ויטמין E.

3. אכילת מזונות המכילים ויטמין E (כמו אגוזים, שקדים, בוטנים, ירקות ירוקים, דגנים מלאים, וביצים).

4. חשוב להקפיד על לבישת חזייה הדוקה המחזיקה היטב את השדיים.

ביצים

דיאטה
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
ביצים
מהם היתרונות התזונתיים של ביצים?



אלו היתרונות הבריאותיים בביצים:

- בביצים יש חלבון מלא העשיר בכל חומצות האמינו הדרושות לגוף.

- מקור מצוין לויטמין B12.

- חצי מכמות השומן שיש בביצה הוא שומן חד בלתי רווי, המסייע לעליית סוג הכולסטרול הטוב בגוף.

- ביצים מכילות נוגדי חמצון, שכפי הנראה מעכבים את ניוון הרשתית ואת עכירות העדשה.

- עשירה בויטמין A, ויטמיןE, ויטמין D ובחומצה פולית.

- ביצים מכילות כולין המסייע להתפתחות המוח ומערכת העצבים מהיותנו עוברים ועד גיל הנעורים, כאשר בגיל המבוגר יותר יעילותו היא בשמירה על הזיכרון.

- ביצים הם מזון דל קלוריות.
ארוחת בוקר
מה לאכול לארוחת בוקר?



כבר ידוע שארוחת הבוקר חשובה, היא מקווה תמריץ מטבולי לגוף, ה"סטרטר" שלנו להתחיל את היום. אבל: מה לאכול?

ממחקר חדש שיצא בארה"ב עולה בוודאות כי אכילה של שתי ביצים בבוקר עדיפה על בייגל שווה ערך קלורי. למה?

1. ביצים בבוקר תורמים לתחושת חיוניות במשך היום

2. הן מנטרלות את תחושת הרעב למשך כל שעות היום בתנאי שממשיכים לאכול מאוזן ונכון
מתוצאות המחקר עלה כי קב' הניסוי של אילו שאכלו ביצים הורידו 65 אחוז יותר ממשקלם מאשר אילו שאכלו בייגל. אוכלי הביצים גם חסכו 61 אחוז מה BMI שלהם.

כמו כן לא נצפה שינוי ברמות הכולסטרול אצל שתי הקבוצות (אוכלי הביצים ואוכלי הבייגל) מה שאישש את הטענה הידועה כבר 30 שנה כי אנשים בריאים יכולים לאכול ביצים מבלי לחשוש לרמות השומנים בדם.

אז אם אתם שומרים על המשקל שלכם או בתהליך של הרזייה - נסו שתי ביצים לארוחת הבוקר.
חצ'קון
איך לטפל בחצ'קון ענק בתוך רבע שעה בעזרת ביצה?


כאשר אפרוח נוצר בקליפה יש "עור", שנוצר בחלק הפנימי של הקליפה כדי להסיר זיהומים מהביצה. אז למה לא לתת לטבע לעשות את שלו ולהוציא את הזיהומים החוצה מהפצעונים על פנינו?

מכירים את הבקרים שבהם מתעוררים, מסתכלים במראה ונחרדים לגלות חצ'קון ענק, כואב, אדום ונפוח? הנה הפיתרון הקל ביותר שתמצאו, להקטנת החצ'קון, להעלמת האדמומיות, להורדת הנפח ולהמרצת תהליך ההיחלמות שלו. ללא כל סיכונים, ללא צלקות או חורים בפנים.
קראתי על השיטה הזו באינטרנט, ראיתי תגובות של אנשים שזה עבד להם והחלטתי לנסות בעצמי.

המצרכים:
=======
שעון עם סטופר

ביצה לא מבושלת, עם תוך נוזלי

מגבת נקייה ומים פושרים


הוראות:
======
1. שוטפים את הידיים ביסודיות עם סבון, גם מתחת לציפורניים. חשוב לא לחפף בשטיפת הידיים. אם הן יהיו מלוכלכות הטיפול לא יעבוד.

2. שוברים את הביצה לשניים, ושופכים את התוך שלה לקערה. התוך אינו חשוב לנו, ולכן תוכלו להשתמש בו למה שתרצו - גם לבישול ולטיגון.

3. משאירים את הקליפה של הביצה בצלחת נפרדת. שוברים את הקליפה לחלקים בגודל של הפצעים שיש לכם (ניתן להשתמש גם על פצעים קטנים אחרים בפנים).

4. אם תסתכלו טוב, בחלק הפנימי של הקליפה, יש כמו שכבה דקה וכמעט שקופה שמכסה את החלק הפנימי. בזהירות תקלפו חלק קטן ממנה, ותשימו אותו על כרית האצבע.

5. תצמידו את השכבה הדקיקה אל הפצע, בטפיחות עדינות עם האצבע, עד שהיא נצמדת אליו. כדאי להדביק כמה שיותר מהר, כך הדבק יהיה חזק יותר. תחזרו על הפעולה הזאת עם כל הפצעים שיש לכם בפנים.

6. אל תשכחו להסתכל בשעון, ולזכור את השעה שבה הנחתם את הקליפה על הפצעים.

7. תמתינו רבע שעה. אין להמתין יותר מזה, כדי לא לעשות נזק לעור.

8. במהלך הזמן הזה תרגישו את הקליפה מתקשה על העור שלכם, אוספת את הלכלוך מהפצע. זה יכול להיות מלווה בתחושת דופק בפצע. אל תדאגו, זה חלק מהתהליך.

9. כשעוברת רבע שעה, תשטפו את הידיים שוב, ובעדינות תקלפו את הקליפות הדקיקות מעל הפצעים. תראו שכל התוכן של הפצע יצא על הקליפה (כן, זה יכול להיות מגעיל), כל המוגלה והלכלוך. הפצע קטן לגודל של רבע ממה שהיה, או שנעלם לחלוטין. האדמומיות משתפרת פלאים, והפצע פחות כואב.

10. חשוב לשטוף את הפנים במים פושרים אחרי התהליך, כדי להרגיע את העור.


מצות
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?



הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:

המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים

3-4 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לקישוט:
=====

זיתים שחורים

עלים של בצל ירוק


אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.

2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.

3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.

4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.

בתיאבון!
איך להכין מסכת לחות וברק לשיער?



כך מכינים מסכת לחות וברק לשיער:

החומרים:
=========
2 כפות שמן זית

ביצה מוקצפת

3 כפות בירה לבנה

2 טיפות שמן אתרי רוזמרין

2 כפות שמן אתרי גרניום

אופן ההכנה:
==========
1. מורחים על הקרקפת והשיער.

2. עוטפים במגבת ומשאירים כחצי שעה.

3. שוטפים עם שמפו המתאים לסוג העור.
האם חייבים להימנע מטיגון מזון כדי לשמור על תזונה בריאה?


לא. ניתן לטגן מזון כל עוד שולטים על כמות השמן. המזונות שהכי כדאי לטגן הם חלבונים מאחר והם סופחים הכי מעט שומן (לדוגמה ביצים, דגים ובשר כמו סטייק פילה או סטייק הודו), ניתן גם להקפיץ ירקות במעט שמן.
על מה להקפיד בהוספת ביצים לשקשוקה?



בהוספת ביצים לשקשוקה יש להקפיד על שני דברים מרכזיים:

- להוסיף כמה שפחות חלבונים (החלק הלבן של הביצה) וכמה שיותר חלמונים. אין צורך להפריד ממש את הביצה, אלא פשוט להשתמש בחצי הביצה בה נמצא החלמון ולא להוסיף את שאר הביצה.

- הנחת הביצים בתוך גומות קטנות אותן יוצרים בעזרת כף, כך שהביצה היא ממש חלק מהתבשיל ולא ביצת עין המונחת מעליו.
מדוע מחממים את החלמון בהכנת מוס?


במתכונים שונים להכנת מוס ישנה הנחייה לחמם את חלמון הביצה ולהקציפו בעודו מתחמם. הסיבה לכך, כפי שמסביר השף קונדיטור הנס ברטלה, היא שהחימום גורם לאידוי הנוזלים שבביצה והחומר שנשאר לאחר האידוי הרבה יותר מרוכז, מה שגורם לגמישות ועדינות של המוס.
איך להקציף ביצים בצורה הנכונה?



הנה הכללים של ישראל אהרוני להקצפה נכונה של ביצים, כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2015:

1. הקפדה על קערת מיקסר ומקצף נקיים לחלוטין משומן.

2. הקפדה על הפרדה מעולה בין חלבונים לחלמונים, חשוב לוודא שאף טיפת חלמון לא תיגע בחלבון.

3. מתחילים את ההקצפה במהירות בינונית, אחרי דקה מגבירים את המהירות ותוך כדי עבודה מוסיפים את הסוכר לאט ובזרם דק.

4. חשוב לא להקציף יותר מדי. יש להפסיק את ההקצפה כשהקצף מבריק. הקצפת יתר גורמת לקצף קשה ויבש שנשבר בזמן הקיפול.
איך הכי בריא לאכול ביצים?
מה הדרך הבריאה ביותר לאכילת ביצים?
מה הביצים הבריאות ביותר?

ביצה קשה היא הבריאה ביותר.

הסיבה היא שביצים חשופות לזיהומים כמו סלמונלה וחיידקים אחרים.

את אלה רק בישול במים רותחים יכול לנטרל וכך הביצה הקשה היא הבטוחה ובריאה מכולן.
מה חשוב לדעת על הוספת ביצים לשקשוקה?



הנה מספר דברים שחשוב לדעת על הוספת ביצים לשקשוקה:

- ניתן להוסיף לשקשוקה ביצים שלמות או רק את החלמונים (הצהוב), תלוי בטעם האישי.

- על מנת לקבל ביצים כתומות יש להשתמש בביצים המועשרות באומגה 3.

- על מנת לדעת כמה ביצים יכנסו למחבת יש לחשב את גודל הביצה לפי 8-9 ס"מ כל אחת.

- ניתן לבשל את הביצים בשקשוקה עם מכסה או בלי מכסה, יש לקחת בחשבון שבבישול עם המכסה הביצים סופגות את האדים של הבישול.

- תמיד יש לטעום ולתקן את טעם הרוטב לפני הוספת הביצים.


איך להבדיל בין ביצים קשות לאחרות במקרר?


אם אתם מכינים הרבה ביצים קשות לימים הקרובים ורוצים להבדיל בין ביצים שבושלו וכאלה שלא בושלו במקרר, כדאי להוסיף למים בזמן בישול הביצים מעט כורכום שיצבע אותן, וכך כשהן יהיו במקרר יהיה ניתן להבדיל בינהן לפי הצבע.
על מה להקפיד בקניית ביצים?


בבואכם לקנות ביצים הקפידו במיוחד על התאריך. מיום הטלת הביצה ועד התאריך האחרון לשיווק ישנם 16 ימים, ובין המועד האחרון לשיווק עד המועד האחרון לאחסנה במקרר ולשימוש ישנו חודש שלם ,למרות זאת כדאי לקנות ביצים שהתאריך המוטבע עליהם הוא לפחות שבועיים קדימה מיום הקנייה ולא להסתכן בחוסר טריות.
האם יש אנשים שאינם יכולים לקבל את חיסון השפעת בזריקה?



כן. להלן סוגי האנשים שאינם יכולים לקבל חיסון נגד שפעת בזריקה:

- אנשים בעלי אלרגיה קשה לחיסוני שפעת.

- אנשים האלרגיים לביצים.

- אנשים שסבלו מחום ב-24 השעות האחרונות.
איזו מסכה מונעת קמטים על עור הפנים?



לטיפול מתמשך בעור הפנים ומניעת קמטים, הקפידו להשתמש במסכה הזו:

חומרים:
=======
2 כפות שמן רוזמרין או שמן זית עם רוזמרין (ראו הכנה שלו בתגית "שמן רוזמרין, הכנה ביתית").

1 לימון

1 חלמון ביצה


הוראות הכנה:
============
1. ערבבו את החומרים.

2. מרחו את המסכה על הפנים למשך 30 דקות.

3. שטפו במים חמימים.
איך להכין עוגה מפירות יבשים?
איך לאחסן ביצים?
איך מטפלים בקשקשים ונשירת שיער?
איך יודעים אם ביצה מבושלת או לא?
האם אכילת ביצים מעלה בהכרח את הכולסטרול?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.