שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עראייס עם בשר כבש?
הנה מתכון לעראייס אל-באבור, המבוסס על בשר כבש, כפי שפרסמה רותי רוסו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות ביוני 2020:
המצרכים:
========
5 פיתות
600 גרם בשר כבש (לא שמן מדי, עדיף צוואר)
1 בצל קלוף וקצוץ
1 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד, קצוצים
1 פלפל ירוק חריף בלי גרעינים, קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. לשים היטב את כל חומרי המילוי עד שהם מתאחדים ולא נשארים כיסי אוויר בבשר, ומכדררים לכדורים (אפשר בין 100 ל-150 גרם לקציצה).
2. מניחים את הכדורים לקירור לשעתיים כדי שהבשר יתפוס טעמים.
3. מחממים גריל פחמים או מחבת טובה.
4. פותחים את הפיתה מלמעלה (לא חוצים), מכניסים פנימה קציצה אחת ומועכים אותה שתתפזר בכל רחבי הפיתה.
5. מורחים את הפיתה בשמן זית מכל הצדדים והכיוונים, וצולים אותה על אש נמוכה כדי שהבשר יהיה מוכן מבפנים בלי שהיא תישרף.
6. חותכים את הפיתה לרבעים ומגישים עם סלט עגבניות עם נענע ובצל, טחינה בצד ומעט חריף.
הנה מתכון לעראייס אל-באבור, המבוסס על בשר כבש, כפי שפרסמה רותי רוסו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות ביוני 2020:
המצרכים:
========
5 פיתות
600 גרם בשר כבש (לא שמן מדי, עדיף צוואר)
1 בצל קלוף וקצוץ
1 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד, קצוצים
1 פלפל ירוק חריף בלי גרעינים, קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. לשים היטב את כל חומרי המילוי עד שהם מתאחדים ולא נשארים כיסי אוויר בבשר, ומכדררים לכדורים (אפשר בין 100 ל-150 גרם לקציצה).
2. מניחים את הכדורים לקירור לשעתיים כדי שהבשר יתפוס טעמים.
3. מחממים גריל פחמים או מחבת טובה.
4. פותחים את הפיתה מלמעלה (לא חוצים), מכניסים פנימה קציצה אחת ומועכים אותה שתתפזר בכל רחבי הפיתה.
5. מורחים את הפיתה בשמן זית מכל הצדדים והכיוונים, וצולים אותה על אש נמוכה כדי שהבשר יהיה מוכן מבפנים בלי שהיא תישרף.
6. חותכים את הפיתה לרבעים ומגישים עם סלט עגבניות עם נענע ובצל, טחינה בצד ומעט חריף.
מה לעשות בכדי שהמנגל יצליח?
הנה 9 דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:
1. שימון המנגל
2. הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד
3. שימוש בבשר בטמפרטורת החדר
4. הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)
5. רווחו בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה
6. המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי
7. תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)
8. להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל
9. הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
הנה 9 דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:
1. שימון המנגל
2. הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד
3. שימוש בבשר בטמפרטורת החדר
4. הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)
5. רווחו בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה
6. המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי
7. תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)
8. להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל
9. הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
איך להכין קבב מצוין?
כך עושים קבב מצוין:
1. יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.
2. יש להקפיד שיהיה שומן בבשר.
3. יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס.
4. חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה.
5. חשוב לצלות את הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש.
6. יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו.
7. ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל.
כך עושים קבב מצוין:
1. יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.
2. יש להקפיד שיהיה שומן בבשר.
3. יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס.
4. חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה.
5. חשוב לצלות את הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש.
6. יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו.
7. ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל.
איך להשתמש נכון בגריל פחמים?
כך יש להשתמש נכון בגריל פחמים:
1. בחירת חומר דליקה מוצק (בטיחותי יותר).
2. יש להניח את את חומר הבעירה בין הפחמים ולחכות עד שהם ניצתים לגמרי.
3. יש להניח את הבשר על הגריל רק לאחר לאחר שכל החומר בוער בכדי שלא יספגו בו טעמי לוואי.
4. חשוב לא להוסיף חומרי דלקה במהלך צלית הבשר. אם יש צורך בכך, עשו זאת לפני הנחת בשר נוסף על האש וחכו שוב עד שיתכלה.
5. מומלץ לחלק את הגריל לשנים, כאשר בצד אחד יוצרים חום לוהט ע"י הנחת גחלים רבים ובצד השני פחות גחלים לחום נמוך יותר. יש להתחיל את הצלייה בצד החם ולאחר שהבשר נאטם להעבירו לצד החן קצת פחות.
6. נוח יהיה לשים מאוורר בגובה הגריל ובמרחק של מטר ממנו בכדי ללבות את חום הגחלים ולהימנע מפעולת הנפנוף.
כך יש להשתמש נכון בגריל פחמים:
1. בחירת חומר דליקה מוצק (בטיחותי יותר).
2. יש להניח את את חומר הבעירה בין הפחמים ולחכות עד שהם ניצתים לגמרי.
3. יש להניח את הבשר על הגריל רק לאחר לאחר שכל החומר בוער בכדי שלא יספגו בו טעמי לוואי.
4. חשוב לא להוסיף חומרי דלקה במהלך צלית הבשר. אם יש צורך בכך, עשו זאת לפני הנחת בשר נוסף על האש וחכו שוב עד שיתכלה.
5. מומלץ לחלק את הגריל לשנים, כאשר בצד אחד יוצרים חום לוהט ע"י הנחת גחלים רבים ובצד השני פחות גחלים לחום נמוך יותר. יש להתחיל את הצלייה בצד החם ולאחר שהבשר נאטם להעבירו לצד החן קצת פחות.
6. נוח יהיה לשים מאוורר בגובה הגריל ובמרחק של מטר ממנו בכדי ללבות את חום הגחלים ולהימנע מפעולת הנפנוף.
יום העצמאות
איך להכין סטייקים "טי-בון" על האש?
את נתח ה"טי-בון", שבו עצם קטנה (קוראים לה "טי") מחברת נתח פילה עם נתח בשר סינטה, יש לקנות בנתח של לפחות חצי קילו כדי שהבשר לא יישרף.
מכינים את הבשר כך:
חורצים חריץ דק לאורך הצד של הסינטה.
מחממים את המנגל עד שהוא חם מאד.
מניחים את ה"טי-בון" על האש מצד החריץ לזמן קצר ולתבל בשמן זית ופלפל שחור.
עכשיו להניח טבעת בצל שפרסתם על המנגל ולהפוך את ה"טי בון" כך שהצד של הפילה יהיה מעליו לזמן קצר (הבצל נועד למנוע שריפת בשר הפילה שהוא עדין ביותר).
אחרי דקה או שתיים להוריד לצלחת.
את נתח ה"טי-בון", שבו עצם קטנה (קוראים לה "טי") מחברת נתח פילה עם נתח בשר סינטה, יש לקנות בנתח של לפחות חצי קילו כדי שהבשר לא יישרף.
מכינים את הבשר כך:
חורצים חריץ דק לאורך הצד של הסינטה.
מחממים את המנגל עד שהוא חם מאד.
מניחים את ה"טי-בון" על האש מצד החריץ לזמן קצר ולתבל בשמן זית ופלפל שחור.
עכשיו להניח טבעת בצל שפרסתם על המנגל ולהפוך את ה"טי בון" כך שהצד של הפילה יהיה מעליו לזמן קצר (הבצל נועד למנוע שריפת בשר הפילה שהוא עדין ביותר).
אחרי דקה או שתיים להוריד לצלחת.
איך להכין שיפודי טופו וירקות במרינדת קארי?
הנה מתכון לכ-14 שיפודים של טופו וירקות במרינדת קארי מבית "האגוזיה":
מצרכים:
======
1 חבילת טופו קשה - חתוך לקוביות גדולות
כוס עגבניות שרי
3 בצלים סגולים - חתוכים לשמיניות או קוביות גדולות
2 פלפלים גדולים בצבעים - חתוכים לקוביות גדולות
זוקיני גדול - אופציונלי - חתוך לחצאי עיגולים גדולים
מצרכים למרינדה:
=============
שמן זית
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
1 כף חרדל גרגירים
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפיות תבלין קארי איכותי
חופן כוסברה קצוצה
מלח נוסף - לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. ערבבו בקערה או קופסה גדולה את מרכיבי המרינדה: התחילו בכמות נדיבה של שמן זית ובהדרגה הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב עד להיטמעות השמן בשאר המרכיבים. תטעמו ותתקנו תיבול - על הטעם להיות עז במיוחד והרוטב צריך להיות סמיך ומרוכז.
2. ערבבו אל תוך הרוטב את קוביות הטופו והירקות. ערבבו בזהירות עם לקקן מהתחתית מטה, לפיזור אחיד וכדי לא לפרק את הטופו. כסו בצלחת או במכסה ושימו בקירור למשך כמה שעות.
3. לאחר שהטופו והירקות ספגו טעמים, הכינו את השיפודים - 2-3 חתיכות טופו לשיפוד ובניהן ירקות.
4. השיפודים יוצאים טעימים מאוד גם באפייה בתנור: הכניסו לתנור מחומם על 220 מעלות עד השחמה.
הנה מתכון לכ-14 שיפודים של טופו וירקות במרינדת קארי מבית "האגוזיה":
מצרכים:
======
1 חבילת טופו קשה - חתוך לקוביות גדולות
כוס עגבניות שרי
3 בצלים סגולים - חתוכים לשמיניות או קוביות גדולות
2 פלפלים גדולים בצבעים - חתוכים לקוביות גדולות
זוקיני גדול - אופציונלי - חתוך לחצאי עיגולים גדולים
מצרכים למרינדה:
=============
שמן זית
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
1 כף חרדל גרגירים
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפיות תבלין קארי איכותי
חופן כוסברה קצוצה
מלח נוסף - לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. ערבבו בקערה או קופסה גדולה את מרכיבי המרינדה: התחילו בכמות נדיבה של שמן זית ובהדרגה הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב עד להיטמעות השמן בשאר המרכיבים. תטעמו ותתקנו תיבול - על הטעם להיות עז במיוחד והרוטב צריך להיות סמיך ומרוכז.
2. ערבבו אל תוך הרוטב את קוביות הטופו והירקות. ערבבו בזהירות עם לקקן מהתחתית מטה, לפיזור אחיד וכדי לא לפרק את הטופו. כסו בצלחת או במכסה ושימו בקירור למשך כמה שעות.
3. לאחר שהטופו והירקות ספגו טעמים, הכינו את השיפודים - 2-3 חתיכות טופו לשיפוד ובניהן ירקות.
4. השיפודים יוצאים טעימים מאוד גם באפייה בתנור: הכניסו לתנור מחומם על 220 מעלות עד השחמה.
איך להכין שיפודי טופו עם חמאת בוטנים?
הנה מתכון שלה "אגוזיה" לשיפודי טופו עם טוויסט של חמאת בוטנים. מתאים במיוחד לצמחוניים וטבעוניים ליום העצמאות, אבל גם לימים אחרים
המצרכים:
=======
1 חב' טופו מוצק, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 בצל סגול
8-10 עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כף סירופ מייפל
1 כף חמאת בוטנים
1 שן שום, קצוצה
1/4 כפית צ'ילי (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
בוטנים וכוסברה קצוצים, לקישוט
אופן ההכנה:
=========
1. משרים שיפודי עץ במים למשך 30 דקות לפחות כדי למנוע מהם להישרף על הגריל.
2. בקערה קטנה, טורפים יחד שמן זית, רוטב סויה, סירופ מייפל, חמאת בוטנים, שום, צ'ילי, מלח ופלפל.
3. משחילים את הטופו, הפלפלים, הבצל ועגבניות השרי על השיפודים, לסירוגין בין הירקות והטופו.
4. מברישים את השיפודים בנדיבות במרינדה, מקפידים לצפות את כל הצדדים.
5. מחממים מראש את הגריל או מחבת הגריל לחום בינוני-גבוה.
6. מניחים את השיפודים על הגריל למשך 8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהירקות רכים ונחרכים והטופו שחום קל ופריך.
7. מגישים חם ומומלץ לטפטף מרינדה נוספת מעל, לבסוף, לזרות בוטנים קצוצים וכוסברה לקישוט.
הנה מתכון שלה "אגוזיה" לשיפודי טופו עם טוויסט של חמאת בוטנים. מתאים במיוחד לצמחוניים וטבעוניים ליום העצמאות, אבל גם לימים אחרים
המצרכים:
=======
1 חב' טופו מוצק, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 בצל סגול
8-10 עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כף סירופ מייפל
1 כף חמאת בוטנים
1 שן שום, קצוצה
1/4 כפית צ'ילי (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
בוטנים וכוסברה קצוצים, לקישוט
אופן ההכנה:
=========
1. משרים שיפודי עץ במים למשך 30 דקות לפחות כדי למנוע מהם להישרף על הגריל.
2. בקערה קטנה, טורפים יחד שמן זית, רוטב סויה, סירופ מייפל, חמאת בוטנים, שום, צ'ילי, מלח ופלפל.
3. משחילים את הטופו, הפלפלים, הבצל ועגבניות השרי על השיפודים, לסירוגין בין הירקות והטופו.
4. מברישים את השיפודים בנדיבות במרינדה, מקפידים לצפות את כל הצדדים.
5. מחממים מראש את הגריל או מחבת הגריל לחום בינוני-גבוה.
6. מניחים את השיפודים על הגריל למשך 8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהירקות רכים ונחרכים והטופו שחום קל ופריך.
7. מגישים חם ומומלץ לטפטף מרינדה נוספת מעל, לבסוף, לזרות בוטנים קצוצים וכוסברה לקישוט.
איך להכין ירקות בגריל?
כך תכינו ירקות בגריל:
המצרכים:
=======
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
4 קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ
4 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
3 בצלים פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
3 פקעות שומר חצויות לאורכן
שמן זית
צרור גבעולי טימין
צלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה:
=========
1. מורחים את הירקות בנדיבות בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.
2. שמים על רשת הגריל את הטימין, ועליו את פרוסות הירק.
3. צולים משני הצדדים עד שהירקות רכים דיים. מדי פעם מורחים בעוד מעו שמן זית.
כך תכינו ירקות בגריל:
המצרכים:
=======
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
4 קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ
4 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
3 בצלים פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
3 פקעות שומר חצויות לאורכן
שמן זית
צרור גבעולי טימין
צלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה:
=========
1. מורחים את הירקות בנדיבות בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.
2. שמים על רשת הגריל את הטימין, ועליו את פרוסות הירק.
3. צולים משני הצדדים עד שהירקות רכים דיים. מדי פעם מורחים בעוד מעו שמן זית.
איך לחגוג בטבע ולשמור על הסביבה?
הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:
1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.
2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.
3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.
4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.
5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
הנה 5 טיפים חשובים לשמירה על הסביבה כאשר חוגגים בטבע:
1. הקפידו להשתמש בכלים חד פעמיים מתכלים או בכלי פלסטיק רב פעמיים אותם תייעדו במיוחד לפיקניק ולטיולים.
2. יש לעשות מנגל ולהבעיר אש רק במקומות המורשים לכך, אין להדליק אש בשמורות טבע ובכל מקום אחר בו אין היתר מפורש לכך.
3. איסוף האשפה בצורה חכמה - הקפידו (כן, גם בחיק הטבע) על הפרדה בין סוגי האשפה (נייר, פלסטיק ואשפה אורגנית) ואיספו אותם בשקיות נפרדות.
4. השלכת האשפה - הצטיידו מראש בשקיות זבל חזקות, גדולות ומתכלות והשליכו את הזבל לפחי אשפה גדולים וסגורים. במידה ואין במקום פחי אשפה או שהם מלאים, הימנעו מהשארת שקיות הזבל ליד פחי האשפה (שכן בלילה החיות פותחות אותן ועלולות למות הן מאכילת שיירי מזון שאינם מתאימים להן והן מבליעת הפלסטיק, להיפצע מקופסאות שימורים פתוחות וכמובן שהדבר גורם ללכלוך רב), עשו עוד מאמץ אחרון - קחו את הזבל אתכם והשליכו אותו בצורה מסודרת בפחי האשפה הסמוכים למקום מגוריכם.
5. הקפידו הקפדה יתרה על כיבוי אש מוחלט, זכרו שאין להשאיר אף לא גחלים בוערות.
איך להכין המבורגר טבעוני?
הנה מתכון להמבורגר טבעוני:
המצרכים:
=========
2 כוסות קינואה אדומה
2 בצלים קצוצים
500 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
3 שיני שום
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1/2 כוס קוואקר
5 כפות פירורי לחם חיטה מלאה
2 כפות שמן זית
מלח, פפריקה, כמון, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקינואה לפי הוראות ההכנה.
2. קוצצים את הבצל, הפטריות והשום ומטגנים בשמן הזית.
3. את הקוואקר מערבבים בכוס מים רותחים וממתינים מספר דקות.
4. מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הקינואה המבושלת ומוסיפים את הקוואקר המושרה, פירורי הלחם הפטרוזיליה והתבלינים.
5.מעבירים את כל המצרכים הכול לבלנדר לטחינה גסה.
6. יוצרים מהתערובת המבורגרים או קבבים ומעבירים לאש.
הנה מתכון להמבורגר טבעוני:
המצרכים:
=========
2 כוסות קינואה אדומה
2 בצלים קצוצים
500 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
3 שיני שום
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1/2 כוס קוואקר
5 כפות פירורי לחם חיטה מלאה
2 כפות שמן זית
מלח, פפריקה, כמון, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקינואה לפי הוראות ההכנה.
2. קוצצים את הבצל, הפטריות והשום ומטגנים בשמן הזית.
3. את הקוואקר מערבבים בכוס מים רותחים וממתינים מספר דקות.
4. מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הקינואה המבושלת ומוסיפים את הקוואקר המושרה, פירורי הלחם הפטרוזיליה והתבלינים.
5.מעבירים את כל המצרכים הכול לבלנדר לטחינה גסה.
6. יוצרים מהתערובת המבורגרים או קבבים ומעבירים לאש.
איך להכין קבבוני פרגית?
הנה מתכון להכנת קבבוני פרגית:
המצרכים ל-6 מנות:
=============
1 ק"ג פרגית טחונה
2 בצלים קלופים וקצוצים דק
חופן עשבי תיבול (כוסברה, נענע, פטרוזילה, בצל ירוק)
1/2 כוס טחינה גולמית
4 כפות לימון כבוש וקצוץ
2 כפות גרגרי כוסברה גרוסים
2 כפיות שטוחות של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
להגשה:
======
טחינה לפי הטעם
לימון כבוש
שמן זית
6 גבעולי בצל ירוק
גרגרי חומוס מבושלים, רכים
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל מרכיבי הקבבים. בעזרת ידיים נקיות יוצרים קציצות עגולות.
2. מחממים ומשמנים את הגריל, מניחים את הקבבים על רשת הגריל, צולים כ-3 דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.
3. אפשר לצלות יחד גם את עם גבעולי הבצל הירוק.
4. מגישים בליווי טחינה, לימון כבוש, שמן זית, גרגרי חומוס מבושלים וגבעולי בצל ירוק חרוכים על הגריל.
הנה מתכון להכנת קבבוני פרגית:
המצרכים ל-6 מנות:
=============
1 ק"ג פרגית טחונה
2 בצלים קלופים וקצוצים דק
חופן עשבי תיבול (כוסברה, נענע, פטרוזילה, בצל ירוק)
1/2 כוס טחינה גולמית
4 כפות לימון כבוש וקצוץ
2 כפות גרגרי כוסברה גרוסים
2 כפיות שטוחות של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
להגשה:
======
טחינה לפי הטעם
לימון כבוש
שמן זית
6 גבעולי בצל ירוק
גרגרי חומוס מבושלים, רכים
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל מרכיבי הקבבים. בעזרת ידיים נקיות יוצרים קציצות עגולות.
2. מחממים ומשמנים את הגריל, מניחים את הקבבים על רשת הגריל, צולים כ-3 דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.
3. אפשר לצלות יחד גם את עם גבעולי הבצל הירוק.
4. מגישים בליווי טחינה, לימון כבוש, שמן זית, גרגרי חומוס מבושלים וגבעולי בצל ירוק חרוכים על הגריל.
איך להכין קבב עם ירקות חרוכים?
הנה מתכון לקבב עם ירקות חרוכים:
המצרכים ל-6 מנות:
==============
1/2 ק"ג נתח שפונדרה (קשתית) בשר טרי
1/2 ק"ג נתח צוואר בקר טרי
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שטוחות של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
קמצוץ כמון
לירקות:
======
2 בצלים חתכוים לטבעות עבות
18 עגבניות שרי
18 פלפלונים בצבעים שונים
אופן ההכנה:
========
1. אם יש מטחנת בשר, טוחנים יחדיו את הבשר וכל שאר המרכיבים. אם אין מבקשים מהקצב לטחון את הנתחים ובבית מערבבים עם יתר המרכיבים.
2. בעזרת ידיים נקיות יוצרים קציצות עגולות.
3. מחממין ומשמנים את הגריל, מניחים את הקבבים על רשת הגריל ולידם את כל הירקות, צולים יחדיו כ- 3 דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים והירקות חתוכים.
הנה מתכון לקבב עם ירקות חרוכים:
המצרכים ל-6 מנות:
==============
1/2 ק"ג נתח שפונדרה (קשתית) בשר טרי
1/2 ק"ג נתח צוואר בקר טרי
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שטוחות של מלח
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
קמצוץ כמון
לירקות:
======
2 בצלים חתכוים לטבעות עבות
18 עגבניות שרי
18 פלפלונים בצבעים שונים
אופן ההכנה:
========
1. אם יש מטחנת בשר, טוחנים יחדיו את הבשר וכל שאר המרכיבים. אם אין מבקשים מהקצב לטחון את הנתחים ובבית מערבבים עם יתר המרכיבים.
2. בעזרת ידיים נקיות יוצרים קציצות עגולות.
3. מחממין ומשמנים את הגריל, מניחים את הקבבים על רשת הגריל ולידם את כל הירקות, צולים יחדיו כ- 3 דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים והירקות חתוכים.
איך להכין קבבונים בגריל?
הנה מתכון להכנת קבבונים בגריל:
המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר (רצוי צלעות או חזה)
150 גרם שומן (בקר או כבש)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
1 בצל קטן קצוץ דק
3-4 כפות פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מבקשים מהקצב לטחון יחד את הבשר והשומן.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את כל חומרי התיבול היבשים ולשים היטב בידיים כמה דקות.
3. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, לשים שוב ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על גחלים בחום מתון 7-8 דקות מכל צד.
הנה מתכון להכנת קבבונים בגריל:
המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר (רצוי צלעות או חזה)
150 גרם שומן (בקר או כבש)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
1 בצל קטן קצוץ דק
3-4 כפות פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מבקשים מהקצב לטחון יחד את הבשר והשומן.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את כל חומרי התיבול היבשים ולשים היטב בידיים כמה דקות.
3. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, לשים שוב ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על גחלים בחום מתון 7-8 דקות מכל צד.
איך להכין המבורגר קלאסי?
הנה מתכון להמבורגר קלאסי:
המצרכים ל-8 מנות:
==============
1.200 ק"ג אנטקרוט בקר מיושן, טחון
600 גרם נתח שפונדרה (קשתית) בקר טחון
200 גרם שומן בקר טחון
5 כפיות שטוחות מלח
3 כפות פלפל שחור גרוס
להגשה:
======
8 לחמניות המבורגר
8 עלי חסה
8 פרוסות עגבנייה
8 טבעות בצל סגול
רטבים (מיונז, חרדל, קטשופ)
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את ההמבורגרים: מערבבים היטב את כל המרכיבים, יוצרים קציצות המבורגר במשקל 250 גרם כל אחת בעזרת טבעת עגולה (אםשר להיעזר בקורצן בקוטר הגדול ביותר), מהדקים היטב אל תוך הטבעת, מסירים אותה וממשיכים עד שנגמרת התערובת. שומרים את קציצות ההמבורגר במקרר במשך כחצי שעה.
2. מחממים ומשמנים את הגריל, מניחים עליו את ההמבורגרים, צולים כ-5 דקות מכל צד עד לדרגת הצלייה הרצויה.
3. מחממים את חצאי הלחמנייה על הגריל החם.
4. מגישים את ההמבורגרים בליווי כל התוספות.
הנה מתכון להמבורגר קלאסי:
המצרכים ל-8 מנות:
==============
1.200 ק"ג אנטקרוט בקר מיושן, טחון
600 גרם נתח שפונדרה (קשתית) בקר טחון
200 גרם שומן בקר טחון
5 כפיות שטוחות מלח
3 כפות פלפל שחור גרוס
להגשה:
======
8 לחמניות המבורגר
8 עלי חסה
8 פרוסות עגבנייה
8 טבעות בצל סגול
רטבים (מיונז, חרדל, קטשופ)
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את ההמבורגרים: מערבבים היטב את כל המרכיבים, יוצרים קציצות המבורגר במשקל 250 גרם כל אחת בעזרת טבעת עגולה (אםשר להיעזר בקורצן בקוטר הגדול ביותר), מהדקים היטב אל תוך הטבעת, מסירים אותה וממשיכים עד שנגמרת התערובת. שומרים את קציצות ההמבורגר במקרר במשך כחצי שעה.
2. מחממים ומשמנים את הגריל, מניחים עליו את ההמבורגרים, צולים כ-5 דקות מכל צד עד לדרגת הצלייה הרצויה.
3. מחממים את חצאי הלחמנייה על הגריל החם.
4. מגישים את ההמבורגרים בליווי כל התוספות.
מה בריא לאכול על האש?
הנה תפריט למנגל בריא:
1. עדיף לבחור בשר חזה (פרגיות, עוף, בשר בקר רזה) או דג.
2. הכינו שיפודי ירקות מכל סוגי הירקות החביבים עליכם. (פטריות, פלפלים, עגבניות שרי, בצל, קישוא וכו').
3. הכינו קלחי תירס על הגריל.
4. צמצמו את צריכת הפיתות ואם אתם ממש חייבים אבל "רציניים" - קנו פיתות מחיטה מלאה.
5. הכינו חומוס בבית במקום לקנות והעדיפו להשתמש בטחינה משומשום מלא.
6. הגישו טורמוסים או גרגירי חומוס מבושלים עם מים ומלח, לנישנוש עד הארוחה.
7. הקפידו לא להגיע "מורעבים" ונסו לשלוט בכמויות.
8. הביאו קינוחי פירות (אבטיח, מלון, סלט פירות וכו') במקום עוגות וממתקים.
הנה תפריט למנגל בריא:
1. עדיף לבחור בשר חזה (פרגיות, עוף, בשר בקר רזה) או דג.
2. הכינו שיפודי ירקות מכל סוגי הירקות החביבים עליכם. (פטריות, פלפלים, עגבניות שרי, בצל, קישוא וכו').
3. הכינו קלחי תירס על הגריל.
4. צמצמו את צריכת הפיתות ואם אתם ממש חייבים אבל "רציניים" - קנו פיתות מחיטה מלאה.
5. הכינו חומוס בבית במקום לקנות והעדיפו להשתמש בטחינה משומשום מלא.
6. הגישו טורמוסים או גרגירי חומוס מבושלים עם מים ומלח, לנישנוש עד הארוחה.
7. הקפידו לא להגיע "מורעבים" ונסו לשלוט בכמויות.
8. הביאו קינוחי פירות (אבטיח, מלון, סלט פירות וכו') במקום עוגות וממתקים.
איך מכינים עראיס?
עראייס (Arayes) הוא למעשה קבב בתוך פיתה. הכינו אותו כך:
קחו 1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה) עם 1 צרור פטרוזיליה קצוצה היטב ו-3 בצלים גדולים קצוצים דק.
מוסיפים לתערובת כפית בהרט, חצי כפית כמון, כפית מלח וכפית פלפל שחור ויוצרים עיסה, שאותה מערבבים ולשים היטב, כמו לקבב.
הכניסו עיגולי קבב שטוחים לחצאי פיתות ושטחו אותן.
משחו על הצד החיצוני של הפיתות שומן בקר טחון ומומס או שמן זית (בריא יותר).
בשלו למשך 2 דקות על הגריל (או על מחבת פסים או אפילו בטוסטר), כשהצד של הבשר למטה. לאחר מכן חצי דקה בכל צד וזה מוכן.
#לא בחום גבוה מדי - כדי שיתבשל אבל לא יישרף!
לאחר שהורדתם מהאש, חותכים כל חצי פיתה באמצע ומגישים כל ארבעה בצורת פרח, כשסלט ערבי עם הרבה לימון במרכז וטחינה טובה מעל ומגישים.
הנה מתכון העראייס:
https://youtu.be/3rwiitrCrd4
עראייס (Arayes) הוא למעשה קבב בתוך פיתה. הכינו אותו כך:
קחו 1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה) עם 1 צרור פטרוזיליה קצוצה היטב ו-3 בצלים גדולים קצוצים דק.
מוסיפים לתערובת כפית בהרט, חצי כפית כמון, כפית מלח וכפית פלפל שחור ויוצרים עיסה, שאותה מערבבים ולשים היטב, כמו לקבב.
הכניסו עיגולי קבב שטוחים לחצאי פיתות ושטחו אותן.
משחו על הצד החיצוני של הפיתות שומן בקר טחון ומומס או שמן זית (בריא יותר).
בשלו למשך 2 דקות על הגריל (או על מחבת פסים או אפילו בטוסטר), כשהצד של הבשר למטה. לאחר מכן חצי דקה בכל צד וזה מוכן.
#לא בחום גבוה מדי - כדי שיתבשל אבל לא יישרף!
לאחר שהורדתם מהאש, חותכים כל חצי פיתה באמצע ומגישים כל ארבעה בצורת פרח, כשסלט ערבי עם הרבה לימון במרכז וטחינה טובה מעל ומגישים.
הנה מתכון העראייס:
https://youtu.be/3rwiitrCrd4
איך להכין קבב נוסח אל באבור?
הנה מתכון לקבב נוסח אל באבור מאת השף חוסאם עבאס:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
600 גרם בשר כבש טחון
400 גרם בשר עגל טחון
1 בצל גדול
1 צרור פטרוזילה
50 גרם צנובר
6 עגבניות בשלות
מלח ופלפל גרוס
המצרכים לבצק פיתה:
===============
1 ק"ג קמח
2 כפית מלח
1/2 כפית שמרים
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את שני סוג הבשר בצורה גסה יחד עם הבצל. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. מערבבים היטב את הבשר ומשפדים אותו על שיפוד מתכת (או על מקל קינמון).
3. צולים את הבשר למשך מספר דקות על גריל פחמים או בתנור עד שהוא כמעט מוכן. מרסקים את העגבניות ומניחים בתבנית הקבב.
4. מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב. מניחים להתפחה במשך 10 דקות.
5. לאחר 10 דקות לשים את הבצק שוב ויוצרים פיתה גדולה.
6. מניחים את הקבב על העגבניות המרוסקות ומעליו את בצק הפיתה. צולים עוד 10 דקות ומגישים.
הנה מתכון לקבב נוסח אל באבור מאת השף חוסאם עבאס:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
600 גרם בשר כבש טחון
400 גרם בשר עגל טחון
1 בצל גדול
1 צרור פטרוזילה
50 גרם צנובר
6 עגבניות בשלות
מלח ופלפל גרוס
המצרכים לבצק פיתה:
===============
1 ק"ג קמח
2 כפית מלח
1/2 כפית שמרים
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את שני סוג הבשר בצורה גסה יחד עם הבצל. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. מערבבים היטב את הבשר ומשפדים אותו על שיפוד מתכת (או על מקל קינמון).
3. צולים את הבשר למשך מספר דקות על גריל פחמים או בתנור עד שהוא כמעט מוכן. מרסקים את העגבניות ומניחים בתבנית הקבב.
4. מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב. מניחים להתפחה במשך 10 דקות.
5. לאחר 10 דקות לשים את הבצק שוב ויוצרים פיתה גדולה.
6. מניחים את הקבב על העגבניות המרוסקות ומעליו את בצק הפיתה. צולים עוד 10 דקות ומגישים.
איך מכינים קבב?
הנה מתכון להכנת קבב:
המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1. צרור כוסברה קצוצה
3 בצלים גדולים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף מחוקה פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות כמון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.
2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).
3. להכניס למקרר למשך שעתיים.
4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת קבב:
המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1. צרור כוסברה קצוצה
3 בצלים גדולים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף מחוקה פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות כמון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.
2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).
3. להכניס למקרר למשך שעתיים.
4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.
בתיאבון!
איך להכין עראייס פטריות וערמונים טבעוני?
הנה מתכון לעראייס פטריוצ וערמונים של רחלי קרוט:
המצרכים:
=======
6 כפות שמן זית + שמן זית להברשה
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 סלסלות פטריות בייבי בלה או שמפניון - מרינה
1 סלסלה פטריות סטייק פורטבלה - מרינה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 פלפל צ’ילי אדום
1 חציל (לא חובה)
1 שקית ערמונים מבושלים בוואקום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית אבקת שום
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית בהרט
4 כפות טחינה גולמית
להגשה:
=======
10 מיני פיתות
אופן הכנה:
========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומברישים מ-2 צידי החציל עם שמן זית.
3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור עד הזהבה. במקום לאפות ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית. קולפים את הקליפה, קוצצים את בשר החציל ושמים בקערה.
4. קוצצים את הבצל, הערמונים והפטריות לקוביות ואת עלי הפטרוזיליה והצ’ילי קוצצים דק.
5. בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
6. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד עד שהפטריות מקבלות צבע זהוב.
7. מוסיפים ערמונים קצוצים, פפריקה מתוקה ומעושנת, אבקת שום, מלח, פלפל ובהרט ומערבבים תוך כדי טיגון. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית. מורידים מהאש.
8. מעבירים את תערובת הפטריות והערמונים לקער עם החצילים ומוסיפים טחינה, פטרוזיליה ופלפל צ’ילי קצוץ ומערבבים היטב.
9. חוצים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הפטריות בנדיבות. אם רוצים, אפשר למרוח בתוך הפיתה אריסה או סחוג או צ’ימיצורי - מוסיף עסיסיות וטעם.
10. מברישים את הפיתות בשמן זית ומטגנים על מחבת פסים, או צולים על האש, עד שמתקבלים פסי חריכה מכל הכיוונים.
11. מגישים חם עם טחינה.
הנה מתכון לעראייס פטריוצ וערמונים של רחלי קרוט:
המצרכים:
=======
6 כפות שמן זית + שמן זית להברשה
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 סלסלות פטריות בייבי בלה או שמפניון - מרינה
1 סלסלה פטריות סטייק פורטבלה - מרינה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 פלפל צ’ילי אדום
1 חציל (לא חובה)
1 שקית ערמונים מבושלים בוואקום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית אבקת שום
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית בהרט
4 כפות טחינה גולמית
להגשה:
=======
10 מיני פיתות
אופן הכנה:
========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומברישים מ-2 צידי החציל עם שמן זית.
3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור עד הזהבה. במקום לאפות ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית. קולפים את הקליפה, קוצצים את בשר החציל ושמים בקערה.
4. קוצצים את הבצל, הערמונים והפטריות לקוביות ואת עלי הפטרוזיליה והצ’ילי קוצצים דק.
5. בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
6. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד עד שהפטריות מקבלות צבע זהוב.
7. מוסיפים ערמונים קצוצים, פפריקה מתוקה ומעושנת, אבקת שום, מלח, פלפל ובהרט ומערבבים תוך כדי טיגון. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית. מורידים מהאש.
8. מעבירים את תערובת הפטריות והערמונים לקער עם החצילים ומוסיפים טחינה, פטרוזיליה ופלפל צ’ילי קצוץ ומערבבים היטב.
9. חוצים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הפטריות בנדיבות. אם רוצים, אפשר למרוח בתוך הפיתה אריסה או סחוג או צ’ימיצורי - מוסיף עסיסיות וטעם.
10. מברישים את הפיתות בשמן זית ומטגנים על מחבת פסים, או צולים על האש, עד שמתקבלים פסי חריכה מכל הכיוונים.
11. מגישים חם עם טחינה.
איך לחמם ולהכין את המנגל לבשר?
איך מכינים את המנגל לקראת הבשר?
הנה הדברים שעליהם חשוב להקפיד בהכנת המנגל:
את הרשת מניחים על המנגל הבוער למשך כ 15 דקות ואז משפשפים אותה בחצי בצל טבול בשמן. לכל מי שלא יודע, תפקיד הבצל כאן הוא רק מדיום לשמן.. אין לו שום תפקיד אחר. השמן צריך לצפות את הרשת כדי למנוע הידבקות של הבשר. אפשר ואף רצוי למשוח שמן מדי פעם עם התחלפות ה"נגלות"...
- חשוב להזכיר! אין נפנופים בשלב זה ובאף שלב אחר אח"כ. הנפנוף מכאן ואילך גורם להתעופפות חלקיקי אפר מן הגחלים שלא רק מקלקלים את טעם הבשר אלא אף רעילים. חוץ מזה, מעטפת האפר על הפחם שומרת על בעירה איטית וחום קבוע
- יש לוודא מרחק של 8-10 ס"מ משכבת הגחלים לרשת. פחות זה שורף ויותר זה כבר "אסדו".. חחחחחח..
הנה הדברים שעליהם חשוב להקפיד בהכנת המנגל:
את הרשת מניחים על המנגל הבוער למשך כ 15 דקות ואז משפשפים אותה בחצי בצל טבול בשמן. לכל מי שלא יודע, תפקיד הבצל כאן הוא רק מדיום לשמן.. אין לו שום תפקיד אחר. השמן צריך לצפות את הרשת כדי למנוע הידבקות של הבשר. אפשר ואף רצוי למשוח שמן מדי פעם עם התחלפות ה"נגלות"...
- חשוב להזכיר! אין נפנופים בשלב זה ובאף שלב אחר אח"כ. הנפנוף מכאן ואילך גורם להתעופפות חלקיקי אפר מן הגחלים שלא רק מקלקלים את טעם הבשר אלא אף רעילים. חוץ מזה, מעטפת האפר על הפחם שומרת על בעירה איטית וחום קבוע
- יש לוודא מרחק של 8-10 ס"מ משכבת הגחלים לרשת. פחות זה שורף ויותר זה כבר "אסדו".. חחחחחח..
איך להדליק את המנגל?
איך מדליקים מנגל? - הנה כמה הוראות:
ראשית, יש להימנע משימוש בכל מדליק מוצק או נוזלי מאחר וריחם ושאר הפרשותיהם מגיעים בדרך זו או אחרת אל הבשר...
ההדלקה הטבעית הפשוטה ביותר תיעשה ע"י מצע של מחטי אורן יבשים, עליהם מצע אצטרובלים וזרדים קטנים ושכבה אחרונה הפחמים בערמה. ניתן גם להשתמש בקרטוני ביצים לטובת משימת ההדלקה.
בשלב זה עדיין מותר להשתמש במניפה כדי ללבות את האש שתתפוס בגחלים... מכאן והלאה המניפה מאופסנת!!! אחרי הדלקות ערמת הפחמים יש לפזרה היטב לרוחב כל המנגל ליצירת שכבה אחידה.
ראשית, יש להימנע משימוש בכל מדליק מוצק או נוזלי מאחר וריחם ושאר הפרשותיהם מגיעים בדרך זו או אחרת אל הבשר...
ההדלקה הטבעית הפשוטה ביותר תיעשה ע"י מצע של מחטי אורן יבשים, עליהם מצע אצטרובלים וזרדים קטנים ושכבה אחרונה הפחמים בערמה. ניתן גם להשתמש בקרטוני ביצים לטובת משימת ההדלקה.
בשלב זה עדיין מותר להשתמש במניפה כדי ללבות את האש שתתפוס בגחלים... מכאן והלאה המניפה מאופסנת!!! אחרי הדלקות ערמת הפחמים יש לפזרה היטב לרוחב כל המנגל ליצירת שכבה אחידה.