שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מתכון לכדורים מתוקים ללא אפיה ממצות?
נשארו לכם מצות מפסח? - הנה מתכון לכדורים מתוקים וטעימים..
המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת חדר
1 כוס סוכר
3 ביצים
4 כפות קקאו גדושות
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים קצוצים
4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)
אופן ההכנה:
==========
להפריד חלמונים מן החלבונים.
להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.
לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.
להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.
להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).
להוסיף את השקדים ופירורי המצה.
ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.
הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.
המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת חדר
1 כוס סוכר
3 ביצים
4 כפות קקאו גדושות
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים קצוצים
4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)
אופן ההכנה:
==========
להפריד חלמונים מן החלבונים.
להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.
לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.
להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.
להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).
להוסיף את השקדים ופירורי המצה.
ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.
הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:
המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן
2 ביצים טרופות
1 כף גדושה קורנפלור
2 כפות שמן קוקוס
למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש
לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס סוכר קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי
1 כוס אבקת שקדים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.
3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.
4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.
6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:
המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן
2 ביצים טרופות
1 כף גדושה קורנפלור
2 כפות שמן קוקוס
למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש
לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס סוכר קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי
1 כוס אבקת שקדים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.
3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.
4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.
6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
איך להכין לחמניות כשרות לפסח?
הנה מתכון ללחמניות כשרות לפסח. הלחמניות קלות להכנה ומדהימות עם מילוי מתוק או מלוח. אני מכינה אותן שנה אחרי שנה והן נחטפות....
המצרכים:
========
קמח מצה, מים, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב שמים 2 כוסות מים (400 מ"ל) + 10 כפות שמן + 2 כפיות מחוקות מלח + חצי כפית מחוקה פלפל שחור –מערבבים ומרתיחים.
2. כשרותח, מכבים אש מיד, מוסיפים 200 גרם קמח מצה (2 כוסות), מערבבים היטב ומניחים להצטנן כמה דקות.
3. מוסיפים פנימה 6 ביצים, אחת אחת ומערבבים במהירות עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
בוחשים היטב בכף עץ.
4. בעזרת 2 כפות מרימים מהעיסה גוש בגודל קלמנטינה (40 גרם) ויוצרים כדורים. מניחים אותם במרווחים קטנים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
ניתן ללטפן ביד משומנת לשפר את מראן שיהיו חלקות יותר.
שומשום (כשר לפסח) – ניתן לפזר מעל
לאפות 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מתקבלות כ- 19 לחמניות.
מקור המתכון: אודטה
תיהנו!
הנה מתכון ללחמניות כשרות לפסח. הלחמניות קלות להכנה ומדהימות עם מילוי מתוק או מלוח. אני מכינה אותן שנה אחרי שנה והן נחטפות....
המצרכים:
========
קמח מצה, מים, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב שמים 2 כוסות מים (400 מ"ל) + 10 כפות שמן + 2 כפיות מחוקות מלח + חצי כפית מחוקה פלפל שחור –מערבבים ומרתיחים.
2. כשרותח, מכבים אש מיד, מוסיפים 200 גרם קמח מצה (2 כוסות), מערבבים היטב ומניחים להצטנן כמה דקות.
3. מוסיפים פנימה 6 ביצים, אחת אחת ומערבבים במהירות עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
בוחשים היטב בכף עץ.
4. בעזרת 2 כפות מרימים מהעיסה גוש בגודל קלמנטינה (40 גרם) ויוצרים כדורים. מניחים אותם במרווחים קטנים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
ניתן ללטפן ביד משומנת לשפר את מראן שיהיו חלקות יותר.
שומשום (כשר לפסח) – ניתן לפזר מעל
לאפות 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מתקבלות כ- 19 לחמניות.
מקור המתכון: אודטה
תיהנו!
איך להכין גלילת מצות ושוקולד?
הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:
המצרכים:
=======
8 מצות
1 כוס יין מתוק
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
200 גרם חמאה (חבילה אחת)
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה
אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.
2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.
3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.
4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.
5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:
המצרכים:
=======
8 מצות
1 כוס יין מתוק
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
200 גרם חמאה (חבילה אחת)
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה
אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.
2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.
3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.
4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.
5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.
בתיאבון!
כשר לפסח
כיצד מכינים גלילת מצות מתוקה?
המצרכים:
=======
6 מצות
100 גרם מרגרינה – בטמפרטורת החדר
תמצית וניל
סוכר - לפי הטעם
2 כפות אבקת קקאו
יין – לפי הצורך
אבקת סוכר
לציפוי:
====
100 גרם שוקולד לבישול
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה:
===========
1. פוררו את המצות והרטיבי אותן ביין.
2. ערבבו היטב את - המרגרינה, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו עד לקבלת קרם.
3. ערבבו עם המצות.
4. גלגלו לצורת נקניק מאורך, טבלי הכל באבקת סוכר.
5. המסו את השוקולד בכלי על גבי סיר אדים וערבבו עם המרגרינה.
6. צננו מעט ואחר"כ לצקת הציפוי על הגלילה.
המצרכים:
=======
6 מצות
100 גרם מרגרינה – בטמפרטורת החדר
תמצית וניל
סוכר - לפי הטעם
2 כפות אבקת קקאו
יין – לפי הצורך
אבקת סוכר
לציפוי:
====
100 גרם שוקולד לבישול
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה:
===========
1. פוררו את המצות והרטיבי אותן ביין.
2. ערבבו היטב את - המרגרינה, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו עד לקבלת קרם.
3. ערבבו עם המצות.
4. גלגלו לצורת נקניק מאורך, טבלי הכל באבקת סוכר.
5. המסו את השוקולד בכלי על גבי סיר אדים וערבבו עם המרגרינה.
6. צננו מעט ואחר"כ לצקת הציפוי על הגלילה.
איך להכין עוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח?
הנה מתכון לעוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח של "האגוזיה". מתאים לכ-8 מנות בתבנית קפיצית של 26 ס"מ.
המצרכים:
=======
85 גרם חמאה + כפית
85 גרם סוכר דמררה + 1-2 כפיות
85 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
כפית ברנדי
3 ביצים, מופרדות לחלמון וחלבון
100 ג' קמח שקדים
4 אגסים בשלים מאוד, קלופים חצויים וללא הליבה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. הדליקו תנור על מצב טורבו ו-180 מעלות. חתכו נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. שמנו עם מעט חמאה
2. את שולי התבנית, מקמו את הנייר בתחתית ושמנו את הנייר עם חמאה נוספת. פזרו כפית-שתיים של סוכר
3. על התבנית והשוליים כך שהוא יצפה את הדפנות ונערו כדי להיפטר מעודף הסוכר.
4.על בן מארי, המיסו את השוקולד והחמאה, הסירו מהאש וערבבו פנימה את הברנדי. הניחו בצד לקירור.
5. לאחר שהשוקולד מתקרר מעט, ערבבו בעדינות פנימה את קמח השקדים. בקערה נקייה, הקציפו (אפשר גם ידנית) את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת בצבע. קפלו את תערובת החלמונים אל תוך השוקולד עם השקדים.
6. בקערה נפרדת ועם מקצפים נקיים, הקציפו את החלבונים עד קבלת קצף רך ולא נוקשה מדי. ערבבו כף
7. גדושה של חלבונים אל תוך תערובת השוקולד. אז קפלו פנימה בזהירות את שאריות החלבונים בשני סיבובים.
8. שפכו את תערובת העוגה אל התבנית המוכנה, ישרו וסדרו בעיגול את האגסים על פני העוגה, עם חלקם החתוך כלפי מטה. אפו כ-30 דק', עד שהאגסים רכים והעוגה אפויה היטב מבפנים. במקרה הצורך, השאירו ל-5-10 דקות נוספות. לאחר שיצאה מהתנור, תנור לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. אפשר לקשט מעל עם אבקת סוכר ומומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.
הנה מתכון לעוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח של "האגוזיה". מתאים לכ-8 מנות בתבנית קפיצית של 26 ס"מ.
המצרכים:
=======
85 גרם חמאה + כפית
85 גרם סוכר דמררה + 1-2 כפיות
85 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
כפית ברנדי
3 ביצים, מופרדות לחלמון וחלבון
100 ג' קמח שקדים
4 אגסים בשלים מאוד, קלופים חצויים וללא הליבה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. הדליקו תנור על מצב טורבו ו-180 מעלות. חתכו נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. שמנו עם מעט חמאה
2. את שולי התבנית, מקמו את הנייר בתחתית ושמנו את הנייר עם חמאה נוספת. פזרו כפית-שתיים של סוכר
3. על התבנית והשוליים כך שהוא יצפה את הדפנות ונערו כדי להיפטר מעודף הסוכר.
4.על בן מארי, המיסו את השוקולד והחמאה, הסירו מהאש וערבבו פנימה את הברנדי. הניחו בצד לקירור.
5. לאחר שהשוקולד מתקרר מעט, ערבבו בעדינות פנימה את קמח השקדים. בקערה נקייה, הקציפו (אפשר גם ידנית) את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת בצבע. קפלו את תערובת החלמונים אל תוך השוקולד עם השקדים.
6. בקערה נפרדת ועם מקצפים נקיים, הקציפו את החלבונים עד קבלת קצף רך ולא נוקשה מדי. ערבבו כף
7. גדושה של חלבונים אל תוך תערובת השוקולד. אז קפלו פנימה בזהירות את שאריות החלבונים בשני סיבובים.
8. שפכו את תערובת העוגה אל התבנית המוכנה, ישרו וסדרו בעיגול את האגסים על פני העוגה, עם חלקם החתוך כלפי מטה. אפו כ-30 דק', עד שהאגסים רכים והעוגה אפויה היטב מבפנים. במקרה הצורך, השאירו ל-5-10 דקות נוספות. לאחר שיצאה מהתנור, תנור לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. אפשר לקשט מעל עם אבקת סוכר ומומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.
איך להכין לחם כשר לפסח?
הנה מתכון ללחם כשר לפסח של השף יואב בר:
המצרכים:
=======
1 כוס קמח מצה טחון דק
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
4 ביצים
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
6 אגוזי מלך
8 פקאנים
אופן ההכנה:
=========
1. הקציפו את הביצים במשך כדקה וחצי, תוך הוספת המין והשמן.
2. הוסיפו את הקמחים והמלח וערבבו היטב עד שתיווצר עיסה אחידה.
3. הוציאו את הבצק למשטח מקומח בקמח תפוחי אדמה וקמח מצות.
4. הכינו שתי כיכרות קטנות, פזרו את האגוזים והפקאנים והדקו אותם לבצק.
5. הכנסיו ל-30 דקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
הנה מתכון ללחם כשר לפסח של השף יואב בר:
המצרכים:
=======
1 כוס קמח מצה טחון דק
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
4 ביצים
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
6 אגוזי מלך
8 פקאנים
אופן ההכנה:
=========
1. הקציפו את הביצים במשך כדקה וחצי, תוך הוספת המין והשמן.
2. הוסיפו את הקמחים והמלח וערבבו היטב עד שתיווצר עיסה אחידה.
3. הוציאו את הבצק למשטח מקומח בקמח תפוחי אדמה וקמח מצות.
4. הכינו שתי כיכרות קטנות, פזרו את האגוזים והפקאנים והדקו אותם לבצק.
5. הכנסיו ל-30 דקות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
איך להכין לביבות מקמח מצה?
הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:
המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב או מים
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)
הפרידו את החלמונים מן החלבונים.
טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)
ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.
השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.
הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.
הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.
טגנו בחמאה.
הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:
המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב או מים
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)
הפרידו את החלמונים מן החלבונים.
טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)
ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.
השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.
הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.
הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.
טגנו בחמאה.
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?
הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:
המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף
1 כף שמן קנולה
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף שמן חמניות
1ו-1/3 כוסות מים רותחים
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
1 כוס נתחי עוף מהמרק
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.
2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.
4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.
6. מתקנים תיבול.
7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.
8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:
המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף
1 כף שמן קנולה
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף שמן חמניות
1ו-1/3 כוסות מים רותחים
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
1 כוס נתחי עוף מהמרק
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.
2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.
3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.
4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.
6. מתקנים תיבול.
7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.
8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.
בתיאבון!
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?
הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:
המצרכים:
=======
4 מצות
שמן לטיגון
למילוי:
=====
2 ביצים
1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כף פטרוסלינון קצוץ
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.
2. לערבב את חומרי המילוי.
3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.
4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.
5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.
הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:
המצרכים:
=======
4 מצות
שמן לטיגון
למילוי:
=====
2 ביצים
1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כף פטרוסלינון קצוץ
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.
2. לערבב את חומרי המילוי.
3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.
4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.
5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.
הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?
הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:
המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק
3 כפות קמח מצה
לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
1/2 כפית קפה נמס
לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם
אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:
המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק
3 כפות קמח מצה
לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
1/2 כפית קפה נמס
לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם
אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?
הנה מתכון של מכון אברהמסון לפשטידת פטריות כשרה לפסח ללא סוכר וגלוטן, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים:
========
1 בצל פרוס דק
1 סלסלת פטריות שמפניון
3 פטריות שיטאקי טריות (או יבשות) מושרות שעה במים
1 קופסת קוטג'
1 קופסת גבינה לבנה 9%
1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
4 ביצים
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-5 דקות נוספות. קררו בצד.
2. במקביל, בקערה עמוקה ערבבו את הקוטג', הגבינות, אגוז המוסקט והביצים.
3. הוסיפו את תערובת הבצל והפטריות לגבינות וצקו לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. ניתן לפזר מעט גבינת פרמז'ן או שומשום מעל.
4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.
5. הניחו כחמש דקות והגישו חם.
הנה מתכון של מכון אברהמסון לפשטידת פטריות כשרה לפסח ללא סוכר וגלוטן, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים:
========
1 בצל פרוס דק
1 סלסלת פטריות שמפניון
3 פטריות שיטאקי טריות (או יבשות) מושרות שעה במים
1 קופסת קוטג'
1 קופסת גבינה לבנה 9%
1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
4 ביצים
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-5 דקות נוספות. קררו בצד.
2. במקביל, בקערה עמוקה ערבבו את הקוטג', הגבינות, אגוז המוסקט והביצים.
3. הוסיפו את תערובת הבצל והפטריות לגבינות וצקו לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. ניתן לפזר מעט גבינת פרמז'ן או שומשום מעל.
4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.
5. הניחו כחמש דקות והגישו חם.
איך להכין לזניה כשרה לפסח?
הנה מתכון ללזניה כשרה לפסח, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2007:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
3 מצות שבורות לארבעה חלקים
מים רותחים
2 כוסות רוטב עגבניות ביתי
כפית אורגנו
כפית ריחן
מלח ופלפל לפי הטעם
גביע וחצי קוטג' 5% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
החומרים לרוטב עגבניות ביתי:
========================
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
כף שום קצוץ
בצל גדול פרוס לטבעות
כפית מלח
כפית פלפל
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת הרוטב:
==============
מרתיחים יחד את כל החומרים פרט לפטרוזיליה ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הפטרוזיליה.
אופן הכנת הלזניה:
==============
1. יוצקים מים רותחים על המצות ומסננים במסננת גדולה.
2. מערבבים רוטב עגבניות עם האורגנו, הריחן, המלח והפלפל.
3. שמים מעט מהרוטב בתבנית שטוחה, מכסים בשכבת מצות, מכסים בשכבת רוטב, מוסיפים קוטג', מניחים שכבת מצות, שכבת רוטב ומעל - גבינה צהובה.
4. אופים בחום בינוני כ-20 דקות.
הנה מתכון ללזניה כשרה לפסח, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2007:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
3 מצות שבורות לארבעה חלקים
מים רותחים
2 כוסות רוטב עגבניות ביתי
כפית אורגנו
כפית ריחן
מלח ופלפל לפי הטעם
גביע וחצי קוטג' 5% שומן
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
החומרים לרוטב עגבניות ביתי:
========================
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
כף שום קצוץ
בצל גדול פרוס לטבעות
כפית מלח
כפית פלפל
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת הרוטב:
==============
מרתיחים יחד את כל החומרים פרט לפטרוזיליה ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הפטרוזיליה.
אופן הכנת הלזניה:
==============
1. יוצקים מים רותחים על המצות ומסננים במסננת גדולה.
2. מערבבים רוטב עגבניות עם האורגנו, הריחן, המלח והפלפל.
3. שמים מעט מהרוטב בתבנית שטוחה, מכסים בשכבת מצות, מכסים בשכבת רוטב, מוסיפים קוטג', מניחים שכבת מצות, שכבת רוטב ומעל - גבינה צהובה.
4. אופים בחום בינוני כ-20 דקות.
איך להכין כדורי רפאלוס כשרים לפסח?
הנה מתכון של רון יוחננוף לכדורי רפאלוס כשרים לפסח:
המצרכים:
========
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם קוקוס לבן טחון
200 מ"ל חלב מרוכז ממותק
שקדים קלויים למילוי
לציפוי:
======
50 גרם קוקוס לבן טחון
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים את השוקולד הלבן בקערה חסינת אש במיקרוגל (או בשיטת בן מארי).
2. אחרי שהשוקולד נמס, מוסיפים לקערה את החלב המרוכז ושלושת רבעי מכמות הקוקוס הטחון. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים לתערובת להתייצב כחצי שעה במקרר.
4. מגלגלים מהתערובת כדורים (כל אחד במשקל 20 גרם, פחות או יותר) שבמרכז כל אחד מהם שקד.
5. מצפים את הכדורים ביתר הקוקוס הטחון. שומרים במקרר.
הנה מתכון של רון יוחננוף לכדורי רפאלוס כשרים לפסח:
המצרכים:
========
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם קוקוס לבן טחון
200 מ"ל חלב מרוכז ממותק
שקדים קלויים למילוי
לציפוי:
======
50 גרם קוקוס לבן טחון
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים את השוקולד הלבן בקערה חסינת אש במיקרוגל (או בשיטת בן מארי).
2. אחרי שהשוקולד נמס, מוסיפים לקערה את החלב המרוכז ושלושת רבעי מכמות הקוקוס הטחון. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים לתערובת להתייצב כחצי שעה במקרר.
4. מגלגלים מהתערובת כדורים (כל אחד במשקל 20 גרם, פחות או יותר) שבמרכז כל אחד מהם שקד.
5. מצפים את הכדורים ביתר הקוקוס הטחון. שומרים במקרר.
איך להכין עוגת סברינה?
הנה מתכון מצוין לעוגת סברינה:
חומרים לבסיס:
============
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
חומרים לרוטב:
============
1.5 בקבוק רום
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים חמים
חומרים לציפוי:
============
ריבת אדומה כלשהיא, עדיף תות
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
מעט שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להקציף חלבון + סוכר לקצף חזק ובהדרגה בתנועות עטיפה להוסיף חלמונים וקמח מצה.
2. לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.
3. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה, כשהיא חמה.
4. לקרר את העוגה.
5. למרוח שכבה דקה של ריבה על העוגה.
6. להקציף שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל ולצפות את העוגה.
7. לגרד מעט שוקולד מריר ולפזר למעלה, לקישוט.
הנה מתכון מצוין לעוגת סברינה:
חומרים לבסיס:
============
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
חומרים לרוטב:
============
1.5 בקבוק רום
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים חמים
חומרים לציפוי:
============
ריבת אדומה כלשהיא, עדיף תות
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
מעט שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להקציף חלבון + סוכר לקצף חזק ובהדרגה בתנועות עטיפה להוסיף חלמונים וקמח מצה.
2. לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.
3. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה, כשהיא חמה.
4. לקרר את העוגה.
5. למרוח שכבה דקה של ריבה על העוגה.
6. להקציף שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל ולצפות את העוגה.
7. לגרד מעט שוקולד מריר ולפזר למעלה, לקישוט.
איך להכין אטריות למרק של פסח?
הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:
המצרכים:
========
5 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
כשתי כוסות מים
1/2 כפית מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.
2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.
3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.
4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.
הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:
המצרכים:
========
5 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
כשתי כוסות מים
1/2 כפית מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.
2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.
3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.
4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.
5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?
הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:
המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.
2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.
3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.
6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:
המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.
2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.
3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.
6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין גלילות מצה ושוקולד?
הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:
המצרכים:
========
8 מצות
1 כוס יין מתוק
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 חבילת מרגרינה או חמאה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.
2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.
3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.
5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.
אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:
המצרכים:
========
8 מצות
1 כוס יין מתוק
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 חבילת מרגרינה או חמאה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.
2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.
3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.
5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.
אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?
הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:
המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס
2 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס גס
תפוח אדמה
5 ביצים (מספר 1)
אופן ההכנה:
===========
1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.
2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.
3. ערבבו היטב.
4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.
5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.
6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.
7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.
8. חממו את התנור ל-180 מעלות.
9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.
10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.
11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.
12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.
בתיאבון!
הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:
המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס
2 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס גס
תפוח אדמה
5 ביצים (מספר 1)
אופן ההכנה:
===========
1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.
2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.
3. ערבבו היטב.
4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.
5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.
6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.
7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.
8. חממו את התנור ל-180 מעלות.
9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.
10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.
11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.
12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.
בתיאבון!
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?
החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כוס רוויון
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת גלוטן לאפיה
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
===========
1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.
2. הפרידו את הביצים.
3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.
4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.
5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.
6. ערבבו את הבלילה היטב.
7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.
8. צקו את התערובת לתבניות.
9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.
בתיאבון!
החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כוס רוויון
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית אבקת גלוטן לאפיה
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
===========
1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.
2. הפרידו את הביצים.
3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.
4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.
5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.
6. ערבבו את הבלילה היטב.
7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.
8. צקו את התערובת לתבניות.
9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.
10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.
בתיאבון!
איך אופים לחמניות מקמח מצה?
הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.
3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.
3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.
4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.
3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.
3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.
4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.