» «
מרנג
מה חשוב לדעת על הכנת מרנג?


הנה 5 דברים שחשוב לדעת על הכנת מרנג, כפי שניסחה אותם עמית דונוסקי בעיתון במגזין "שף" של עיתון "לאישה":

1. אסור שתחדור אפילו טיפת חלמון לחלבונים. אם זה קורה, הוציאו אותה בעזרת קצה כפית או קליפת ביצה.

2. אסור שבקערת המערבל תהיה ולו טיפת מים. נגבו אותה היטב לפני הכנסת החלבונים.

3. בתהליך ההכנה, מחממים את החלבון עם הסוכר (ראו במתכון).‬ אם הסוכר לא נמס כולו, המרנג יתקבל נוקשה וטעים אבל עם "שלפוחיות" הפוגמות במראה שלו.

4. חשוב להניח את הקצף על נייר אפייה, כדי למנוע הידבקות, אפשר להצמיד את נייר האפייה לתבנית בעזרת טיפת קצף.

5. נדמה לכם שהמרנג כבר מוכן? הוא לא. צריך לפחות 3 שעות של אפייה כדי להגיע למרקם הנכון. החום המתאים לאפיית מרנג הוא 100 מעלות, במצב טורבו. חום גבוה מדי יניב מרנג צהוב שחלקו הפנימי נותר לא אפוי.
ריבועי תפוחים
אפשר מתכון לריבועי תפוחים כשרים לפסח?
רוצים מתכון להכנת ריבועי תפוחים לפסח? - הנה:


המצרכים:
========
1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן בוטנים

1 כוס קמח מצה

מיץ מלימון 1 סחוט

3 ביצים מופרדות

2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות ללא גרעינים

1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הוראות הכנה:
=========
1. ערבבו את הסוכר,מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.

2. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.

3. שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.

4. אפו בחום של כ190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות.

בתאבון!
קניידלאך
מתכון מנצח לקניידלאך - יש?


אצלנו מגישים קניידל אחד בלבד שיוצא אחרי הבישול בגודל של אגרוף קמוץ בערך. אבל הוא קליל כמו נוצה.


כמויות ל-12 סועדים בערך:
=====================
8 ביצים גדולות

2 כוסות קמח מצה

2 כפות גדולות שמן שמסונן מטיגון בצל

4 כפות מרק עוף

מים לעיבוי – לפי הצורך (יש הסבר)

מלח, פלפל שחור - במידה !


הוראות הכנה:
============
מטגנים 2 בצלים בחצי כוס שמן, עד שמתחילים להזהיב. מסננים מהם את השמן ומקררים .

טורפים היטב את הביצים, כשמתקבל קצף די גבוה, מוסיפים את השמן והתבלינים. בעניין התיבול: חשוב לזכור שהמרק עצמו מתובל ולכן צריך לשים לב שהכמויות תהיינה מתאימות אחרי הבישול הממושך, ספיחת המרק לכופתאות וכו'.

אח"כ מוסיפים לאט-לאט את קמח-המצה ואת המרק. מערבבים ובודקים את מרקם העיסה.

במידת הצורך (תמיד צריך קצת), מוסיפים מעט מים רגילים כדי שהעיסה לא תהיה דחוסה, אלא רכה יותר (לא דלילה ). בשלב זה מכסים את העיסה ושומרים במקרר כמה שעות או אפילו לילה, אבל לא פחות משעתיים.
כשמוסיפים את המים לעיסה, יש לזכור שבזמן הקירור, היא תתקשה. אבל גם אחרי שמוציאים מהמקרר אפשר להוסיף מעט מים אם רואים שזה קשה-כבד מדי.
אחרי הפעם הראשונה כולם הופכים לספציאליסטים.....

הכי חשוב זה תכנון הזמנים:
מכינים בבוקר ומכניסים למקרר עד אחה"צ בערך ב-16:00 , בדרך כלל זה מטופל במקביל להכנת החרוסת....

אז מכינים כדורים מאורכים כמו ביצה, בעזרת עם ידיים רטובות, הבצק צריך להיות לא רך ולא קשה. הסימן שהבצק טוב: בעת ההכנה רואים את סימני האצבעות של המכינה והכדור שנוצר אינו סימטרי אלא אליפסי מעט... לעיתים סימני האצבעות נשארים אפילו אחרי הבישול הממושך וזה סימן שהבצק היה מושלם...

זורקים ישר למרק, מוודאים שיש בו הרבה מאוד נוזלים אפילו זה מחייב להוסיף מים, הרי אחרי בישול ממושך המרק יצטמצם שוב ויחזור לטעמו המרוכז. מבשלים תחילה בסיר פתוח, על אש גבוהה עד שהם צפים, אח"כ על אש נמוכה עוד כשעה. בשלב מסויים מכבים את האש ומדליקים שוב בכניסת החג, ככה זה מתבשל עש אש נמוכה, במשך הסדר עד הארוחה.

למי שחשוב לשמור על צלילות המרק, אפשר לבשל אותם במים בנפרד ורק לפני ההגשה להכניס אותם למרק. הטעם לא יהיה כמובן אותו דבר.
פאדג' שוקולד
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לפסח?


הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:

המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות

160 מ"ל (2/3) חלב

120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר

לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.

2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.

3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.

5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.

6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.

7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.

8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.

9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.

בתיאבון!

כשר לפסח

עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
לחמניות
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
סברינה
איך להכין עוגת סברינה?


הנה מתכון מצוין לעוגת סברינה:

חומרים לבסיס:
============
6 ביצים

3/4 כוס סוכר

3 כפות קמח מצה

1 שקית אבקת אפיה


חומרים לרוטב:
============
1.5 בקבוק רום

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים חמים


חומרים לציפוי:
============
ריבת אדומה כלשהיא, עדיף תות

2 שמנת מתוקה

6 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

מעט שוקולד מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להקציף חלבון + סוכר לקצף חזק ובהדרגה בתנועות עטיפה להוסיף חלמונים וקמח מצה.

2. לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.

3. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה, כשהיא חמה.

4. לקרר את העוגה.

5. למרוח שכבה דקה של ריבה על העוגה.

6. להקציף שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל ולצפות את העוגה.

7. לגרד מעט שוקולד מריר ולפזר למעלה, לקישוט.
עוגיות קוקוס
איך להכין עוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן?


הנה מתכון לעוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן של מכון אברהמסון, כפי שהתפרסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים לקוקוס:
=============
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר פירות טחון (במטחנת קפה)

1 ו-3/4 כוס שבבי קוקוס טחון

1/4 כפית מי ורדים

אופן ההכנה:
==========
1. בקערת מיקסר ערבבו את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ובהיר, בערך 3 דקות.

2. הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו עד לשילוב.

3. רדדו ושטחו את התערובת על נייר אפייה והכניסו למקרר למשך שעה.

המצרכים למילוי:
=============
2.5 כוסות אגוזי פקאן או אגוזי לוז טחונים דק

2 כפות אבקת סוכר פירות

2 חלמונים

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
==========
1. בקערה עמוקה ערבבו את כל המרכיבים.

2. צרו נקניק מתערובת הקוקוס והניחו לאורך המשטח קוקוס.

3. עטפו את תערובת האגוזים בקוקוס וגלגלו.

4. העבירו למקרר למספר שעות, הוציאו, חתכו בעובי 2 ס"מ והגישו.


כדורי שוקולד
מתכון לכדורים מתוקים ללא אפיה ממצות?
נשארו לכם מצות מפסח? - הנה מתכון לכדורים מתוקים וטעימים..


המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת חדר

1 כוס סוכר

3 ביצים

4 כפות קקאו גדושות

100 גרם קוקוס טחון

100 גרם שקדים קצוצים

4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)


אופן ההכנה:
==========
להפריד חלמונים מן החלבונים.

להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.

לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.

להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.

להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).

להוסיף את השקדים ופירורי המצה.

ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.

הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים לפסח של מיקי שמו:

המצרכים:
========
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם) סוכר

1 חלבון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות קבוצות במרווחים של שני סנטימטרים אחת מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים חצי שעה או עד שהעוגיות מוזהבות.
איך להכין מרנג שוויצרי?


כך מכינים מרנג שוויצרי, לפי עמית דונסיקי ממגזין "שף" של עיתון "לאישה":

1. מחממים את התנור לחום נמוך, 100 מעלות, במצב טורבו.

2. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. מניחים בקערת המערבל 4 חלבונים וכוס ורבע סוכר דק (אפשר גם רגיל).

4. ממלאים סיר במים רותחים, מניחים בתוכו את קערת המערבל וטורפים במטרפה ידנית 5-7 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבלת עיסה לבנה, בהירה וחמימה.

5. אפשר לעשות זאת גם בסיר אדים כפול ("באן מארי") כשהסיר מונח על להבה נמוכה, וקערת המערבל מונחת עליו בלי לגעת במים.‬ מחזירים את קערת המערבל למקומה ומקציפים במהירות גבוהה כ- 10 דקות, עד שמתקבל קצף נוקשה ומבריק שנותר יציב על המקצפים.‬ מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק.
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח (פרווה):

החומרים:
========
6 ביצים

¼1 כוס סוכר

½ כוס קמח מצה מסונן

100 גרם קוקוס

½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)

2 כפות ברנדי (כשר לפסח)

100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
1.להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.

2. להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.

3. לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.

4. להוסיף ולערבב בעדינות: ½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

5. לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
איך להכין גלילת מצות ושוקולד?



הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:

המצרכים:
=======
8 מצות

1 כוס יין מתוק

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

200 גרם חמאה (חבילה אחת)

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה


אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.

2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.

3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.

4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.

5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:

המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

1 ביצה

2 חלמונים

1 כפית אבקת קפה נמס

2 כפות ברנדי

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.

2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.

3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.

4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.

6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?


הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם אגוזי מלך טחונים דק

3 כפות קמח מצה

לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

2 כפות חלב

1/2 כפית קפה נמס

לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם

אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.

3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.

4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?



הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:


החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:

1 כוס סוכר

4 כפות קקאו

1 חבילת מרגרינה בלי מלח

4 שוקולד מריר פרווה

1/3 כוס מים

להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.

בתיאבון!


איך להכין אטריות למרק של פסח?


הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים:
========
5 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

כשתי כוסות מים

1/2 כפית מלח

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.

2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.

3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.

4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.
איך להכין לחמניות לפסח?


הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:

המצרכים:
========
2 כוסות מים

10 כפות שמן

2 כפיות קימל טחון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

200 גרם קמח מצה

6 ביצים


אופן ההכנה:
==========
1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.

3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.

4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.

5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.

6. מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
איך אופים לחמניות מקמח מצה?


הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים רותחים

5 ביצים

1/2 כוס שמן

מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.

אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.

2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.

3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.

3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.

4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.

הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין לזניה כשרה לפסח?
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?
איך להכין לחמניות כשרות לפסח?
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?
איך להכין קינוח פירות לפסח?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.