» «
עוגת גזר
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?



הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):

המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס טחינה משומשום מלא

2/3 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)

1/3 כוס סובין שיבולת שועל

1/3 כוס זרעי פשתן טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

מעט הל טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון




אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.

3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.

4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.

5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,

6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.

7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין עוגיות לסוף הצום?


הנה מתכון נהדר לעוגיות שמתאימות בדיוק לתה של סוף הצום:

מצרכים:
=======
שלוש ורבע כוסות קמח

כוס ורבע סוכר

כפית וחצי אבקת אפיה

5 ביצים

70 ג' שקדים מולבנים טחונים

100 ג' אגוזי לוז

אופן ההכנה:
===========
יוצרים מכל החומרים בצק נח לעבודה, מגלגלים לגלילים בעובי 10 ס"מ ומשטחים מעט.

1. להניח את הגלילים המוכנים בתבנית משומנת עם רווחים קלים ביניהם.

2. לאפות בחום של 175 מעלות כ-20 דקות.

3. מקררים.

4. פורסים לפרוסות.

5. מכניסים חזרה לתבנית ואופים כ-20 דקות נוספות.


בתיאבון וגמר חתימה טובה!
בראוניס
איך להכין עוגת בראוניס כשר לפסח?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?


הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:

המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק

2/3 כוס רסק תפוחים טבעי

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה

2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון

4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ

5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה

6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות

7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)

9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם

מאפים

עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:

מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שטוחות קמח מצה

2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)

1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח

1/4 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.

4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.

7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
עוגת שוקולד
איך להכין קינוח טעים ומהיר להכנה?



יש לקחת ספל גדול להכניס לתוכו את המרכיבים הבאים:

ביצה אחת

כף קמח אחת

כף שמן

כף סוכר

כף שוקולית

כמה טיפות תמצית וניל (לא חובה אבל מוסיף הרבה טעם)


ההכנה:
======
1. לערבב הכל טוב טוב שלא יהיו גושי קמח לא מעורבבים.

2. להכניס למיקרוגל לדקה אחת בחום גבוה.

3. להוציא וליהנות מעוגת השוקולד הטעימה (:


מתאים במיוחד לילדים. אם אתם רוצים עוגה מתוקה יותר ניתן להוציא כ-5 שניות לפני הזמן והעוגה תהיה פחות יציבה ויותר מתוקה.

ניתן להוסיף: קינמון, אבקת קפוצ'ינו וכו'.

בתיאבון!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
עוגת פירות
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

1/4 כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.


כעכים מזרחיים
איך להכין כעכים מזרחיים?


הנה מתכון לכעכים מזרחיים של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ישראל היום במאי 2011:

המצרכים לכ-30 עוגיות:
================
3 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כפית גדושה סחוג מוכן

100 גרם חמאה

2 כפות שמן

1 כף שמרים יבשים

3/4 כוס מים

לקישוט
======
1 ביצה טרופה

שומשום לפי הצורך

אופן ההכנה:
=========
1. במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לבצק יציב.

2. קורצים פיסות בצק קטנות ומגלגלים כל אחת מהן לגליל באורך אצבע. מהדקים את קצות הגליל לכעך עגול.

3. מסדרים את הכעכים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

4. בעזרת מברשת מושחים את הכעכים בביצה וזורים מעל שומשום.

5. אופים במשך 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

6. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות במשך 10 דקות נוספות. על הכעכים להיות זהובים ויבשים.
יש מתכון לנקניק שוקולד?



הנה מתכון להכנת כדורי שוקולד, מתאים מאד להכנה יחד עם הילדים:

מצרכים:
========
500 גרם ביסקווטים

כוס וחצי סוכר

12 כפות קקאו

300 גרם מרגרינה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

20 כפות חלב


לקישוט והגשה:
=============
קוקוס

סוכריות צבעוניות

עטרות נייר


אופן ההכנה:
==========
1. לרסק היטב את הביסקוויטים ולשים אותם בקערה.

2. להמיס בסיר את כל חומרי קרם השוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה.

3. לשפוך את השוקולד מעל לביסקוויטים ולערבב היטב.

4. לחכות שיתקרר מעט ולגלגל לנקניק שוקולד.

5. לעטוף בנייר אפייה.

6. להכניס למקפיא. כל פעם שרוצים להגיש - חותכים פרוסה.


- ניתן גם להכין "נקניק" במקום כדורים: לפרוס ניילון נצמד, להניח בו כמות מהעיסה ולגלגל בצורת נקניק. לפרוס לאחר שמתקרר.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות פירות יבשים?


הנה מתכון להכנת עוגיות פירות יבשים:

מצרכים:
=======
שלוש ורבע כוסות קמח

אחד ורבע כוסות סוכר

אחד וחצי כפיות אבקת אפיה

3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים

3/4 כוס שקדים מולבים שלמים

3/4 כוס אגוזי לוז שלמים

3/4 כוס פירות יבשים קצוצים גס

5 ביצים



אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את כל החומרים לבצק נעים למגע.

2. לגלגל לגלילים עבים ולהניח בתבנית מרופדת ניר אפיה, במרחק מה בין הגלילים.

3. למרוח בחלבון ביצה ולאפות בחום של 175 מעלות כ-18 דקות.

4. להוציא מהתנור ולקרר.

5. לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולאפותבשנית בחום נמוך של 160 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות קשות ויבשות.


בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה טובה?


הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
איך להכין עוגת אגסים טבעונית?



כך מכינים עוגת אגסים טבעונית בתבנית עגולה מספר 24:

המצרכים:
========
200 גרם קמח מלא (כוס וחצי)

50 גרם קורנפלור

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

100 גרם סוכר חום (קצת פחות מחצי כוס)

חצי כפית קינמון

1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)

קורט מלח

70 גרם שמן (שליש כוס)

120 גרם קרם קוקוס (שליש כוס)

140 גרם רסק תפוחים


לזיגוג אגסים:
==========
6 אגסים

2 כפות סוכר

מיץ מתפוז אחד וקליפה מגוררת


אופן ההכנה:
=========
- להכין זיגוג אגסים: לשטוף את האגסים, לגלען ולקלף את קליפתם. כל אגס לחתוך ל-6 חלקים וכל חלק לפרוס לשניים.

- להמיס במחבת סוכר עם מיץ התפוז. לבשל כחצי דקה ולהוסיף את האגסים, לצפות אותם היטב בתוך הרוטב הזה ולבשל כעשר דקות עד שהאגסים מתרככים מעט והרוטב מצטמצם.

- חומרים יבשים לערבב בקערה אחת, חומרים רטובים להקציף בקערה נפרדת יחד עם קליפת התפוז ושארית הנוזלים של הזיגוג.

- לערבב שתי תערובת רק עד קבלת תערובת אחידה. הבצק לאחר איחוד התערובות נראה סמיך וכבד.

- להעביר שליש בצק לתוך תבנית אפייה משומנת. לשטח את הבצק בעזרת ידיים רטובות.

- מעל הבצק לסדר חצי מכמות האגסים בצורת מניפה.

- לשפוך את שארית הבצק וגם אותה לשטח בעזרת ידיים רטובות.

- לסדר את שארית האגסים בצורת מניפה ולהשקיע אותם מעט בבצק.

- להכניס לתנור החם ולאפות כ-40 דקות בחום בינוני של 170 מעלות.

- את העוגה המוכנה להוציא מהתבנית, לצנן מעט ולפזר מעל אבקת סוכר.


הערות:
======
אפשר לעשות את העוגה עם תפוחים במקום אגסים.

בתיאבון!
יש מתכון לעוגת גזר וצימוקים?


הנה מתכון קל לעוגת גזר וצימוקים טעימה מאוד:

מצרכים:
=======
3-4 גזרים מגוררים גס בפומפייה

1 תפוח עץ מגורר גס בפומפייה

חצי כוס צימוקים או חמוציות

3 ביצים

1 כוס סוכר חום

1 כוס שמן

2 כוסות קמח (אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא)

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפיה

קינמון

זנגוויל




אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים יחד ולאפות ב-180 מעלות עד שמשחים.

2. יפה לאפות את העוגה בתבנית עם חור באמצע.

3. לגוון אפשר להוסיף אגוזי פקאן, אגוזי מלך או פצפוצי שוקולד.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:

המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)

½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית קינמון

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שזיפים נהדרת?



הנה מתכון לעוגת שזיפים מצוינת:

המצרכים:
=========
12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים

1/3 כוס סוכר

3 כפות ברנדי איכותי

1 ו-3/4 כוסות סוכר

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה

1 מיכל שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם קמח תופח (חבילה אחת קטנה)


אופן ההכנה:
=========
1. משרים את השזיפים, הסוכר והברנדי ביחד חצי שעה

2. לערבב במיקסר ביצים, סוכר, חמאה, מיץ, קליפת לימון ושמנת חמוצה

3. כשמקבלת עיסה להוסיף את הקמח בערבוב קל יחסית

4. לשמן בחמאה תבנית אפייה בקוטר 26, לפזר על החמאה סוכר ולטלטל את התבנית כך שהסוכר יתפזר על כולה

4. להניח על תחתית התבנית את השזיפים ולצקת עליהם את הבלילה

5. לאפות בחום של 180 מעלות 40-50 דקות. כשיקסם יוצא יבש העוגה מוכנה

6. לצנן את העוגה ואז להפוך אותה על תבנית הגשה כך שהשזיפים למעלה

בתיאבון!
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא


איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?


כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
אפשר מתכון לריבועי תפוחים כשרים לפסח?
איך להכין ריבועי תפוחים לפסח?

הנה מתכון להכנת ריבועי תפוחים לפסח:

המצרכים:
========
1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן בוטנים

1 כוס קמח מצה

מיץ מלימון 1 סחוט

3 ביצים מופרדות

2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות ללא גרעינים

1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הוראות הכנה:
=========
1. ערבבו את הסוכר,מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.

2. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.

3. שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.

4. אפו בחום של כ190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות.

בתאבון!
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================

לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה

3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

חצי כפית קינמון

למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת

חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר

2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית

1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.

2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.

3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.

6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.

7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.

- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.

- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.

בתיאבון!
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?
איך להכין את מאפה 12 האלים?
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?
איך להכין עוגת גזר וטחינה?
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.