שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת בננה בריאה?
הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:
לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה
כוס קמח תופח
כוס סוכר חום
שתי ביצים
חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)
כף קינמון
ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).
מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.
מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).
בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.
מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.
ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)
לבריאות!
איך להכין עוגת אגסים לטבעונים?
כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:
המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק
1/3 כוס שמן (70 גרם)
60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)
1/2 כוס סילאן (140 גרם)
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)
2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)
3/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.
- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.
- מוסיפים את האגסים.
- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.
- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.
- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד נהדרת?
הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:
מצרכים:
=======
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
4 ביצים מופרדות
3 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס
1.5 כוסות קמח תופח
מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב
2 כפות מים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות
2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית
3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.
4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.
6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.
7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?
הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:
חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס טחינה (160 גרם)
1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)
חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
======
העוגה מתפוררת.
איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?
כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.
המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה
120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)
¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
½2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2 כפיות שטוחות קינמון טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון
לעיטור:
======
אבקת סוכר
להגשה:
======
קונפיטורה איכותית
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.
3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.
5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה?
הנה מתכון לעוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה:
קלתית:
======
כוס קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה, ביצה - ללוש, לרפד תבנית פיירקס לאפות 15 דקות 170 מעלות. להוציא לצנן על הרשת.
מלית:
=====
פודינג פירות יער (יש דבר כזה!) להקציף + חלב + שמנת מתוקה (הוראות להכנה יש על גבי האריזה).
טיפ שלי: בגלל שזה משפריץ כשמקציפים, אני מכניסה את הקערה לכיור וכך זה לא מלכלך לי את כל השיש וסביבתו.
כשהקלתית קרה - למרוח הפודינג למעלה ולהכניס למקרר עטו.
לפני הגשה - למרוח שכבה של פירות יער (נמכר בכוס קטנה. כמו של יוגורט)
יאמי!
איך להכין רולדת תמרים?
על מה להקפיד באפייה עם שמרים?
הנה טיפים של "שמרית" לאפייה עם שמרים:
1. בדיקת טריות - יש לוודא בנקודת המכירה וגם לפני השימוש בבית, שתאריך פג תוקף של ה"שמרית" לא עבר.
2. אחסון - שמרית, שקית או קובייה יש לאחסן רק במקרר.
3. שימוש נכון - שמרית בגרגרים מוסיפים ישירות לקמח. קוביית שמרים ממסים ב-1/2 כוס חלב או מים. חשוב לא לשכוח להוריד את כמות הנוזלים מזו שבמתכון.
4. לישה מתאימה - לאחר הכנסת החומרים לקערת המערבל (ללא מגע ישיר של השמרית עם המלח), לשים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מגבירים את מהירות הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב. במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.
5. הארכת טריות המאפה - שימוש במשפר אפייה, מאריך את טריות המוצר האפוי במספר ימים.
6. השפעות טמפרטורה - מומלץ להוציא חומרי גלם מהמקרר כשעתיים לפני השימוש (קמח, חמאה, ביצים, חלב וכו) טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב תפיחת השמרים.
7. מתכון חלבי או פרווה - לקבלת מתכון פרווה יש להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה, ממרח שוקולד חלבי בממרח פרווה.
8. הפיכת מתכון עם סוכר למתכון ללא סוכר- ניתן להשתמש במוצר "כמו סוכר" ע"פ הוראות היצרן.
9. החלפת קמח לבן בקמח מלא - החלפת 1 ק"ג קמח לבן ב-1 ק"ג קמח מלא מחייבת הוספת 3/4 כוס נוזלים למתכון (300 מ"ל)
איך להכין עוגת מצות ביין לפסח?
כך מכינים עוגת מצות ויין:
1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.
2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.
3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.
4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.
5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.
6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).
7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).
8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.
9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.
10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.
11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.
12. הכניסו למקרר למשך הלילה.
למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.

הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:
לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה
כוס קמח תופח
כוס סוכר חום
שתי ביצים
חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)
כף קינמון
ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).
מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.
מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).
בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.
מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.
ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)
לבריאות!

כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:
המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק
1/3 כוס שמן (70 גרם)
60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)
1/2 כוס סילאן (140 גרם)
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)
2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)
3/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.
- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.
- מוסיפים את האגסים.
- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.
- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.
- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
בתיאבון!

הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:
מצרכים:
=======
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
4 ביצים מופרדות
3 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס
1.5 כוסות קמח תופח
מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב
2 כפות מים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות
2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית
3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.
4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.
6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.
7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.

הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:
חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1/2 כוס טחינה (160 גרם)
1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)
חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)
אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)
לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
======
העוגה מתפוררת.
מאפים

כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.
המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה
120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)
¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
½2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2 כפיות שטוחות קינמון טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון
לעיטור:
======
אבקת סוכר
להגשה:
======
קונפיטורה איכותית
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.
3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.
5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה:
קלתית:
======
כוס קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה, ביצה - ללוש, לרפד תבנית פיירקס לאפות 15 דקות 170 מעלות. להוציא לצנן על הרשת.
מלית:
=====
פודינג פירות יער (יש דבר כזה!) להקציף + חלב + שמנת מתוקה (הוראות להכנה יש על גבי האריזה).
טיפ שלי: בגלל שזה משפריץ כשמקציפים, אני מכניסה את הקערה לכיור וכך זה לא מלכלך לי את כל השיש וסביבתו.
כשהקלתית קרה - למרוח הפודינג למעלה ולהכניס למקרר עטו.
לפני הגשה - למרוח שכבה של פירות יער (נמכר בכוס קטנה. כמו של יוגורט)
יאמי!

איך מכינים רולדת תמרים?
הנה מתכון לרולדת תמרים:
המצרכים להכנת הבצק:
===================
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
325 גרם חמאה
המצרכים להכנת המלית:
====================
500 ג' תמרים מגולענים
250 ג' אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית זנגוויל
2 כפיות קינמון
טיפה ציפורן
150 ג' חמאה רכה
אופן ההכנה (לפי הסדר):
======================
1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
2. מניחים את הבצק עטוף בניילון נצמד לפחות שעתיים במקרר.
3. מכינים את המלית.
4. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
5. מורחים מלית על הבצק.
6. מגלגלים את הבצק ומורחים מעליו ביצה.
7. אופים בחום של 175 מעלות, עד להשחמה.
8. חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
9. מגישים לאחר שמתקרר מעט.
הנה מתכון לרולדת תמרים:
המצרכים להכנת הבצק:
===================
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
325 גרם חמאה
המצרכים להכנת המלית:
====================
500 ג' תמרים מגולענים
250 ג' אגוזי מלך קצוצים
1/2 כפית זנגוויל
2 כפיות קינמון
טיפה ציפורן
150 ג' חמאה רכה
אופן ההכנה (לפי הסדר):
======================
1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
2. מניחים את הבצק עטוף בניילון נצמד לפחות שעתיים במקרר.
3. מכינים את המלית.
4. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
5. מורחים מלית על הבצק.
6. מגלגלים את הבצק ומורחים מעליו ביצה.
7. אופים בחום של 175 מעלות, עד להשחמה.
8. חותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
9. מגישים לאחר שמתקרר מעט.

הנה טיפים של "שמרית" לאפייה עם שמרים:
1. בדיקת טריות - יש לוודא בנקודת המכירה וגם לפני השימוש בבית, שתאריך פג תוקף של ה"שמרית" לא עבר.
2. אחסון - שמרית, שקית או קובייה יש לאחסן רק במקרר.
3. שימוש נכון - שמרית בגרגרים מוסיפים ישירות לקמח. קוביית שמרים ממסים ב-1/2 כוס חלב או מים. חשוב לא לשכוח להוריד את כמות הנוזלים מזו שבמתכון.
4. לישה מתאימה - לאחר הכנסת החומרים לקערת המערבל (ללא מגע ישיר של השמרית עם המלח), לשים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מגבירים את מהירות הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב. במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.
5. הארכת טריות המאפה - שימוש במשפר אפייה, מאריך את טריות המוצר האפוי במספר ימים.
6. השפעות טמפרטורה - מומלץ להוציא חומרי גלם מהמקרר כשעתיים לפני השימוש (קמח, חמאה, ביצים, חלב וכו) טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב תפיחת השמרים.
7. מתכון חלבי או פרווה - לקבלת מתכון פרווה יש להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה, ממרח שוקולד חלבי בממרח פרווה.
8. הפיכת מתכון עם סוכר למתכון ללא סוכר- ניתן להשתמש במוצר "כמו סוכר" ע"פ הוראות היצרן.
9. החלפת קמח לבן בקמח מלא - החלפת 1 ק"ג קמח לבן ב-1 ק"ג קמח מלא מחייבת הוספת 3/4 כוס נוזלים למתכון (300 מ"ל)

כך מכינים עוגת מצות ויין:
1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.
2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.
3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.
4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.
5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.
6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).
7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).
8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.
9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.
10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.
11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.
12. הכניסו למקרר למשך הלילה.
למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.
איך להכין פשטידת בצל?
הנה מתכון לפשטידת בצל:
מרכיבים:
========
4 בצלים גדולים פרוסים דק
4 כפות קמח
4 ביצים
3/4 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס פרמזן מגוררת (אפשר חצי פרמזן וחצי גבינה צהובה)
מלח פלפל
50 גרם חמאה
אופן הכנה:
=========
לחמם במחבת את החמאה
להוסיף את הבצל ולאדות עד שהבצל נהיה שקוף
להוסיף את השמנת ולבשל 5 דקות על אש נמוכה
להוריד מהאש ולקרר
את שאר המרכיבים להכניס לקערה ולערבב עד שיש בלילה חלקה
אחרי שהבצל התקרר להוסיף לבלילה ולערבב היטב
להכניס הכל לתבנית משומנת ולאפות בתנור 180 מעלות 45 דקות
הנה מתכון לפשטידת בצל:
מרכיבים:
========
4 בצלים גדולים פרוסים דק
4 כפות קמח
4 ביצים
3/4 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס פרמזן מגוררת (אפשר חצי פרמזן וחצי גבינה צהובה)
מלח פלפל
50 גרם חמאה
אופן הכנה:
=========
לחמם במחבת את החמאה
להוסיף את הבצל ולאדות עד שהבצל נהיה שקוף
להוסיף את השמנת ולבשל 5 דקות על אש נמוכה
להוריד מהאש ולקרר
את שאר המרכיבים להכניס לקערה ולערבב עד שיש בלילה חלקה
אחרי שהבצל התקרר להוסיף לבלילה ולערבב היטב
להכניס הכל לתבנית משומנת ולאפות בתנור 180 מעלות 45 דקות
איך להכין עוגת בננה מיפל טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת בננה מייפל טבעונית:
המצרכים לתבנית אינגלישקייק אחת:
========================
1 כוס קמח מלא (140 גרם)
3/4 כוס קמח שיבולת שועל (75 גרם) (לא צריך לקנות! טוחנים שיבולת שועל שלמה או קוואקר במטחנת תבלינים, זה זול בהרבה).
1 כפית אבקת אפייה (חצי שקית = 5 גרם)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר
1/4 כפית מלח
1 כוס בננות מעוכות (כ-3 בננות בינוניות)
1/2כוס סירופ מייפל טבעי (160 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק (120 גרם)
1 כפית תמצית וניל
חופן נדיב של שוקולד צ'יפס לא חלבי (100 גרם)
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמחים, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את מחית הבננות עם כל החומרים הרטובים, ומוסיפים לקערת היבשים יחד עם השוקולד. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בחום של 175 מעלות.
גיוונים:
====
- את הקמח המלא אפשר להמיר בכוס אחת + 3 כפות של קמח כוסמין.
- במקום שוקולד צ'יפס אפשר להשתמש בשברי שוקולד מריר משובח, ואם רוצים לשדרג את הערכים התזונתיים של העוגה אפשר להמיר את השוקולד באגוזים.
- במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן טהור או בסירופ אגבה.
בתיאבון!
תודה לשחר שילוח.
הנה מתכון להכנת עוגת בננה מייפל טבעונית:
המצרכים לתבנית אינגלישקייק אחת:
========================
1 כוס קמח מלא (140 גרם)
3/4 כוס קמח שיבולת שועל (75 גרם) (לא צריך לקנות! טוחנים שיבולת שועל שלמה או קוואקר במטחנת תבלינים, זה זול בהרבה).
1 כפית אבקת אפייה (חצי שקית = 5 גרם)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר
1/4 כפית מלח
1 כוס בננות מעוכות (כ-3 בננות בינוניות)
1/2כוס סירופ מייפל טבעי (160 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק (120 גרם)
1 כפית תמצית וניל
חופן נדיב של שוקולד צ'יפס לא חלבי (100 גרם)
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים – קמחים, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את מחית הבננות עם כל החומרים הרטובים, ומוסיפים לקערת היבשים יחד עם השוקולד. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בחום של 175 מעלות.
גיוונים:
====
- את הקמח המלא אפשר להמיר בכוס אחת + 3 כפות של קמח כוסמין.
- במקום שוקולד צ'יפס אפשר להשתמש בשברי שוקולד מריר משובח, ואם רוצים לשדרג את הערכים התזונתיים של העוגה אפשר להמיר את השוקולד באגוזים.
- במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן טהור או בסירופ אגבה.
בתיאבון!
תודה לשחר שילוח.
איפה מומלץ לאכול פיצה בתל אביב?
פיצות איכותיות בתל אביב מומלץ לאכול במקומות הבאים:
ג'וספה - ויטל 1, פלורנטין ת"א. טלפון: 054-5928244
טוני וספה - שדרות רוטשילד 140, ת"א. טלפון: 03-5460000
טוני וספה - דיזנגוף 267, ת"א. טלפון: 03-5460000
אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב. טלפון:
דה פפה - אבן גבירול 14, תל אביב. טלפון:
גוסטו - שדרות ח"ן 59 (פינת פרישמן 90) תל אביב. 03-6093515
רוסטיקו - בזל 42, תל אביב. טלפון: 03-6026969
רוסטיקו - רוטשילד 15, תל אביב. טלפון: 03-5100039
אלורה - שדרות רוטשילד 60, תל אביב.
הפיצה - בוגרשוב 51, תל אביב. טלפון: 03-5281077
אייסברג וולקנו - התערוכה 3, מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב. טלפון: 03-6026000
P2 - אבן גבירול 185, תל אביב. טלפון: 03-6200006
בזילי.קום - פלורנטין 2, תל אביב. טלפון: 03-6812047
בזילי.קום - שד' חן 52, תל אביב. טלפון: 03-6913399
פיליפ - קרליבך 20, תל אביב. טלפון:
טוטו - ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון ,תל אביב. טלפון:
אונו - ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב.
ביתא פיצה - לילנבלום 21, תל אביב. טלפון: 1-599-509-090, 03-5165721
ביתא פיצה - התערוכה 3, נמל תל אביב. טלפון: 1-599-509-090
אל פיציואלו - בן יהודה 122, ת"א. טלפון: 03-5239846 (כשר)
עגבניה - שינקין 19, ת"א. טלפון: 03-5256666 (כשר)
עגבניה - אבן גבירול 31, ת"א. טלפון: 03-6205675 (כשר)
עגבניה - אבן גבירול 88, ת"א. טלפון: 03-5299890 (כשר)
עגבניה - דיזנגוף סנטר, ת"א. טלפון: 03-6202859 (כשר)
עגבניה - מרכז עזריאלי, ת"א. טלפון: 03-6955727 (כשר)
פיצה פינו - אחימאיר 21, מרכז שוסטר, רמת אביב ג' ת"א. טלפון: 03-6417674 (כשר)
פיצה פינו - בן יהודה 169, תל אביב. טלפון: 03-5228165 (כשר)
פיצריות טובות רק למשלוחים:
==========================
ביג מאמא - הנציב 5, שכונת מונטיפיורי, תל אביב. טלפון: 03-5107805
פיצות איכותיות בתל אביב מומלץ לאכול במקומות הבאים:
ג'וספה - ויטל 1, פלורנטין ת"א. טלפון: 054-5928244
טוני וספה - שדרות רוטשילד 140, ת"א. טלפון: 03-5460000
טוני וספה - דיזנגוף 267, ת"א. טלפון: 03-5460000
אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב. טלפון:
דה פפה - אבן גבירול 14, תל אביב. טלפון:
גוסטו - שדרות ח"ן 59 (פינת פרישמן 90) תל אביב. 03-6093515
רוסטיקו - בזל 42, תל אביב. טלפון: 03-6026969
רוסטיקו - רוטשילד 15, תל אביב. טלפון: 03-5100039
אלורה - שדרות רוטשילד 60, תל אביב.
הפיצה - בוגרשוב 51, תל אביב. טלפון: 03-5281077
אייסברג וולקנו - התערוכה 3, מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב. טלפון: 03-6026000
P2 - אבן גבירול 185, תל אביב. טלפון: 03-6200006
בזילי.קום - פלורנטין 2, תל אביב. טלפון: 03-6812047
בזילי.קום - שד' חן 52, תל אביב. טלפון: 03-6913399
פיליפ - קרליבך 20, תל אביב. טלפון:
טוטו - ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון ,תל אביב. טלפון:
אונו - ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב.
ביתא פיצה - לילנבלום 21, תל אביב. טלפון: 1-599-509-090, 03-5165721
ביתא פיצה - התערוכה 3, נמל תל אביב. טלפון: 1-599-509-090
אל פיציואלו - בן יהודה 122, ת"א. טלפון: 03-5239846 (כשר)
עגבניה - שינקין 19, ת"א. טלפון: 03-5256666 (כשר)
עגבניה - אבן גבירול 31, ת"א. טלפון: 03-6205675 (כשר)
עגבניה - אבן גבירול 88, ת"א. טלפון: 03-5299890 (כשר)
עגבניה - דיזנגוף סנטר, ת"א. טלפון: 03-6202859 (כשר)
עגבניה - מרכז עזריאלי, ת"א. טלפון: 03-6955727 (כשר)
פיצה פינו - אחימאיר 21, מרכז שוסטר, רמת אביב ג' ת"א. טלפון: 03-6417674 (כשר)
פיצה פינו - בן יהודה 169, תל אביב. טלפון: 03-5228165 (כשר)
פיצריות טובות רק למשלוחים:
==========================
ביג מאמא - הנציב 5, שכונת מונטיפיורי, תל אביב. טלפון: 03-5107805
איך להכין עוגת גבינה אפויה?
הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:
חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל
הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.
שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.
מצננים.
לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.
עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:
חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל
הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.
שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.
מצננים.
לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.
עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?
הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:
מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:
400 גרם שוקולד מריר מעולה
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
לנפות:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
ולהוסיף ולערבב:
1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)
1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
להוסיף לקערה:
2/3 כוס שמן (130 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)
גרד מתפוז אחד
מחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה
לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות
להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.
הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:
מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:
400 גרם שוקולד מריר מעולה
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
לנפות:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
ולהוסיף ולערבב:
1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)
1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
להוסיף לקערה:
2/3 כוס שמן (130 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)
גרד מתפוז אחד
מחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה
לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות
להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.
איך להכין עוגת פרג לימון טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פרג לימון לתבנית אנגלית:
מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)
2/3 כוס סוכר (140 גרם)
1/2-3/4 כוס פרג טחון (70-105 גרם)
1 כף אבקת אפייה (שקית - 10 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
3/4 כוס חלב סויה (180 גרם)
1/3 כוס שמן (75 גרם)
100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
מעדן אלפרו ווניל
1/4 כוס מיץ לימון (60 גרם)
2 כפות גרידת לימון (גרידה מהלימונים שעשינו מהם מיץ)
2 כפיות תמצית וניל
ציפוי שוקולד:
==========
50 גרם חלב סויה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים לחוד, רטובים לחוד, ולאחד רק לפני ההכנסה לתנור.
2. 180 מעלות, כארבעים דקות.
3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין את הציפוי: לחמם את החל"ס ואז להוסיף את השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה.
הערות:
======
- אפשר להחליף את מיץ הלימון והחל"ס או המים, במיץ תפוזים.
- אפשר להוסיף עד כוס קוקוס.
- אפשר להחליף עד כוס קמח בכוס קמח שקדים
הנה מתכון לעוגת פרג לימון לתבנית אנגלית:
מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)
2/3 כוס סוכר (140 גרם)
1/2-3/4 כוס פרג טחון (70-105 גרם)
1 כף אבקת אפייה (שקית - 10 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
3/4 כוס חלב סויה (180 גרם)
1/3 כוס שמן (75 גרם)
100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
מעדן אלפרו ווניל
1/4 כוס מיץ לימון (60 גרם)
2 כפות גרידת לימון (גרידה מהלימונים שעשינו מהם מיץ)
2 כפיות תמצית וניל
ציפוי שוקולד:
==========
50 גרם חלב סויה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים לחוד, רטובים לחוד, ולאחד רק לפני ההכנסה לתנור.
2. 180 מעלות, כארבעים דקות.
3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין את הציפוי: לחמם את החל"ס ואז להוסיף את השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה.
הערות:
======
- אפשר להחליף את מיץ הלימון והחל"ס או המים, במיץ תפוזים.
- אפשר להוסיף עד כוס קוקוס.
- אפשר להחליף עד כוס קמח בכוס קמח שקדים
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?
הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?
מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)
250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים
200 גרם סילאן
170 גרם פצפוצי אורז
100 גרם קוקוס טחון
אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.
2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.
3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.
4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?
מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)
250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים
200 גרם סילאן
170 גרם פצפוצי אורז
100 גרם קוקוס טחון
אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.
2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.
3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.
4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.
בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:
המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח מצה מנופה
4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)
המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.
הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.
אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.
ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:
המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח מצה מנופה
4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)
המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.
הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.
אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.
ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
איך להכין את חלת הזחל הרעב?
הנה מתכון לחלת הזחל הרעב, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בספטמבר 2022:
המצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות באורך של כ-23 ס"מ או תבנית אינגליש קייק גדולה באורך 32 ס"מ):
לרביכה:
======
1/4 כוס (35 גרם) קמח לבן
כ-3/4 כוס (175 מ"ל) מים
לחלה
=====
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (30 גרם) סוכר
1.5 כפיות מלח
2 גביע קטן (1/2 כוס, 130 גרם) יוגורט יווני או 1/2 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
40 גרם חמאה רכה
למריחה: 1 ביצה טרופה עם כף חלב
אופן ההכנה:
=========
1. הרביכה: נערבב בקלחת או במחבת את הקמח והמים. נבשל על אש בינונית ונערבב טוב טוב עד שהרביכה תסמיך (כ-4 דקות). נצנן לחלוטין.
2. החלה: לקערת מערבל נכניס את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, היוגורט או השמנת החמוצה, הביצה, החמאה הרכה ונרביכה המצוננת. נלוש עם וו לישה 10 דקות מלאות.
3. נתםיח במקום חמים למשך שעה (בחורף אפילו שעתיים) או בעזרת טריך התנור: נמקם על המדף האמצעי בתנור בחום של 50 מעלות ללא טורבו).
4. נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים (כל כדור כ-100 גרם) וניצור מכל כדור גליל: תחילה נשטח למלבן ואז נגלגל למעין גליל ארוך.
5. נניח את הגלילים שלנו בתבנית משומנת, עם רווחים בינהם כדי שיוכלו לתפוח. נניח לתפיחה של חצי שעה (בחורף אפילו שעה). בינתיים נחמם תנור ל-170 מעלות.
6. נבריש את הגלילים בעדינות בביצה מהולה בחלב.
7. נאפה 20-30 דקות עד שהמאפים יזהיבו.
הנה מתכון לחלת הזחל הרעב, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בספטמבר 2022:
המצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות באורך של כ-23 ס"מ או תבנית אינגליש קייק גדולה באורך 32 ס"מ):
לרביכה:
======
1/4 כוס (35 גרם) קמח לבן
כ-3/4 כוס (175 מ"ל) מים
לחלה
=====
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן, מנופה
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
3 כפות (30 גרם) סוכר
1.5 כפיות מלח
2 גביע קטן (1/2 כוס, 130 גרם) יוגורט יווני או 1/2 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
40 גרם חמאה רכה
למריחה: 1 ביצה טרופה עם כף חלב
אופן ההכנה:
=========
1. הרביכה: נערבב בקלחת או במחבת את הקמח והמים. נבשל על אש בינונית ונערבב טוב טוב עד שהרביכה תסמיך (כ-4 דקות). נצנן לחלוטין.
2. החלה: לקערת מערבל נכניס את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, היוגורט או השמנת החמוצה, הביצה, החמאה הרכה ונרביכה המצוננת. נלוש עם וו לישה 10 דקות מלאות.
3. נתםיח במקום חמים למשך שעה (בחורף אפילו שעתיים) או בעזרת טריך התנור: נמקם על המדף האמצעי בתנור בחום של 50 מעלות ללא טורבו).
4. נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים (כל כדור כ-100 גרם) וניצור מכל כדור גליל: תחילה נשטח למלבן ואז נגלגל למעין גליל ארוך.
5. נניח את הגלילים שלנו בתבנית משומנת, עם רווחים בינהם כדי שיוכלו לתפוח. נניח לתפיחה של חצי שעה (בחורף אפילו שעה). בינתיים נחמם תנור ל-170 מעלות.
6. נבריש את הגלילים בעדינות בביצה מהולה בחלב.
7. נאפה 20-30 דקות עד שהמאפים יזהיבו.
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?
הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית המתאימה עבור שתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ:
מצרכים:
========
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)
250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)
200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה (2-3 כוסות דחוסות)
70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים
לסירופ:
=======
¼ כוס מים (50 גרם)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.
2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.
3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית המתאימה עבור שתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ:
מצרכים:
========
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)
250 גרם סוכר (¼1 כוסות)
150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)
200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה (2-3 כוסות דחוסות)
70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים
לסירופ:
=======
¼ כוס מים (50 גרם)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.
2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.
3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.
4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.
6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.
8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת "דבש" טבעונית?
עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:
המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מוסקט
קורט ציפורן
קורט פלפל אנגלי
חופן שבבי שקדים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה
2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
בתיאבון!
עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:
המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מוסקט
קורט ציפורן
קורט פלפל אנגלי
חופן שבבי שקדים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה
2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
בתיאבון!
איך להכין עוגת לימון טבעונית?
הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.
המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם רסק תפוחים
240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר
גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית
90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.
4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.
5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.
6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.
2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.
המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם רסק תפוחים
240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר
גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית
90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.
4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.
5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.
6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.
2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
בתיאבון!
