» «
עוגות
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?


הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:


המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.

3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.

5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.

6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.

7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.


- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה עם פירורים וללא אפיה?



חומרים לבסיס:
=============
250 גרם פירורי פתי בר אסם

150 ג'רם חמאה


חומרים למילוי:
============
2 שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

500 ג'גבינה לבנה 9%

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב

קליפת לימון מגוררת

חצי שקית ג'לטין (7 גרם)


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הפתי בר. מהדקים כ-2/3 לתחתית משומנת ואת השאר שומרים לקישוט.

2. מקציפים את השמנת המתוקה לשמנת יציבה.

3. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כשתי דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת קליפת הלימון.

4. ממיסים את הגלטין במעט מים רותחים ומצננים (בחישה מהירה שלא ישארו גושים וצינון של 2 דקות במקפיא). מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.

6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפירורים שנשארו למעלה.

7. מצננים למספר שעות.
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?



הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!

מאפים

בראוניס
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!


פשטידת בצל
איך להכין פשטידת בצל פרווה מעולה?



החומרים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים

חצי כוס שמן (לא זית)

חצי כוס מים

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

50 גר' מיונז

מלח פילפל לבן לפי הטעם

אפשר קצת מיורן יבש (ממש לא הכרחי)

ההכנה:
======
לערבב הכל ביחד, לאפות בתנור בתבנית בינונית חצי שעה עד 40 דקות, לשים לב שלא נשרף מלמעלה. מציאים מהתנור ונותנים לה לעמוד קצת לפני ההגשה.
ניתן להחליף חלק מהבצל הלבן עם בצל ירוק- גם יוצא מעולה.


*הערה של נועה - לפשטידה חלבית מחליפים מיונז בגבינה- מה שיש במקרר (50 גר') יוצא מעולה לא פחות.
איפה מומלץ לאכול פיצה בתל אביב?



פיצות איכותיות בתל אביב מומלץ לאכול במקומות הבאים:

ג'וספה - ויטל 1, פלורנטין ת"א. טלפון: 054-5928244

טוני וספה - שדרות רוטשילד 140, ת"א. טלפון: 03-5460000

טוני וספה - דיזנגוף 267, ת"א. טלפון: 03-5460000

אוליברי - אבן גבירול 137, תל אביב. טלפון:

דה פפה - אבן גבירול 14, תל אביב. טלפון:

גוסטו - שדרות ח"ן 59 (פינת פרישמן 90) תל אביב. 03-6093515

רוסטיקו - בזל 42, תל אביב. טלפון: 03-6026969

רוסטיקו - רוטשילד 15, תל אביב. טלפון: 03-5100039

אלורה - שדרות רוטשילד 60, תל אביב.

הפיצה - בוגרשוב 51, תל אביב. טלפון: 03-5281077

אייסברג וולקנו - התערוכה 3, מאחורי האנגר 11, נמל תל אביב. טלפון: 03-6026000

P2 - אבן גבירול 185, תל אביב. טלפון: 03-6200006

בזילי.קום - פלורנטין 2, תל אביב. טלפון: 03-6812047

בזילי.קום - שד' חן 52, תל אביב. טלפון: 03-6913399

פיליפ - קרליבך 20, תל אביב. טלפון:

טוטו - ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון ,תל אביב. טלפון:

אונו - ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב.

ביתא פיצה - לילנבלום 21, תל אביב. טלפון: 1-599-509-090, 03-5165721

ביתא פיצה - התערוכה 3, נמל תל אביב. טלפון: 1-599-509-090

אל פיציואלו - בן יהודה 122, ת"א. טלפון: 03-5239846 (כשר)

עגבניה - שינקין 19, ת"א. טלפון: 03-5256666 (כשר)

עגבניה - אבן גבירול 31, ת"א. טלפון: 03-6205675 (כשר)

עגבניה - אבן גבירול 88, ת"א. טלפון: 03-5299890 (כשר)

עגבניה - דיזנגוף סנטר, ת"א. טלפון: 03-6202859 (כשר)

עגבניה - מרכז עזריאלי, ת"א. טלפון: 03-6955727 (כשר)

פיצה פינו - אחימאיר 21, מרכז שוסטר, רמת אביב ג' ת"א. טלפון: 03-6417674 (כשר)

פיצה פינו - בן יהודה 169, תל אביב. טלפון: 03-5228165 (כשר)


פיצריות טובות רק למשלוחים:
==========================
ביג מאמא - הנציב 5, שכונת מונטיפיורי, תל אביב. טלפון: 03-5107805
איך להכין עוגיות מלוחות?



הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות:

המצרכים:
========
1 ק"ג קמח

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן

11/2 כוסות מים

150 גרם שומשום קלוי



אופן ההכנה:
===========
1. לקלות בערך דקה, עד להזהבה קלה את השומשום המחבת טפלון.

2. להכניס לקערה את כל שאר החומרים ולערבב.

3. ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.

4. להניח את הבצק בצד לחצי שעה.

5. לקרוץ עיגולים, לגלגל אותם לנחש שממנו יוצרים חישוק סגור.

6. להניח בתבנית משומנת או בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7. לאפות בתנור שחומם ל-150 מעלות כ-20 דקות.

8. לצנן ולהגיש (או לאחסן בכלי סגור).
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.
איך להכין עוגת שמנת לימונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת לימונית של תמי סירקיס להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

המצרכים:
========
לבסיס:
---------
200 גרם עוגיות פתי-בר

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
---------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 גביע קוטג'

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לשכבה העליונה:
-------------------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס.

2. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת. מערבים את הפירורים עם החמאה המומסת. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה ושווה. שומרים את התבנית במקפיא עד לשלב האפייה.

3. מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית, לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים.

5. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

6. מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

7. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ומגישים בליווי פירות טריים או קצפת.

בתיאבון!
יש מתכון לנקניק שוקולד?



הנה מתכון להכנת כדורי שוקולד, מתאים מאד להכנה יחד עם הילדים:

מצרכים:
========
500 גרם ביסקווטים

כוס וחצי סוכר

12 כפות קקאו

300 גרם מרגרינה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

20 כפות חלב


לקישוט והגשה:
=============
קוקוס

סוכריות צבעוניות

עטרות נייר


אופן ההכנה:
==========
1. לרסק היטב את הביסקוויטים ולשים אותם בקערה.

2. להמיס בסיר את כל חומרי קרם השוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה.

3. לשפוך את השוקולד מעל לביסקוויטים ולערבב היטב.

4. לחכות שיתקרר מעט ולגלגל לנקניק שוקולד.

5. לעטוף בנייר אפייה.

6. להכניס למקפיא. כל פעם שרוצים להגיש - חותכים פרוסה.


- ניתן גם להכין "נקניק" במקום כדורים: לפרוס ניילון נצמד, להניח בו כמות מהעיסה ולגלגל בצורת נקניק. לפרוס לאחר שמתקרר.

בתיאבון!
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

- לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין עוגות גבינה טובות?
הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)


אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?



הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:


החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:

1 כוס סוכר

4 כפות קקאו

1 חבילת מרגרינה בלי מלח

4 שוקולד מריר פרווה

1/3 כוס מים

להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.

בתיאבון!
איך להכין פאי טופו לימון טבעוני?



הנה מתכון להכנת פאי טופו לימון טבעוני?

החומרים לבצק:
============
2 כוסות קוואקר

3 כפות שמן

3 כפות סוכר

1/4- 1/3 כוס מים


החומרים למילוי:
=============
1 ק"ג טופו רך

כוס סוכר

שליש כוס שמן

שליש כוס מיץ לימון

גרד מקליפת 3 לימונים

3 כפות עמילן תפוחי אדמה


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הטופו למשטחים בעובי של ס"מ ומייבשים בין שתי מגבות, כשמשהו כבד מונח מלמעלה, כדי לנקז את הנוזלים.

2. טוחנים את הקוואקר במעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק רטוב במידה.

3. מהדקים את הבצק לתבנית פאי משומנת ואופים 15-10 דקות ב-180 מעלות ובינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו, הלימון והסוכר, עד שהתערובת חלקה וקרמית ללא גושים.

4. מוסיפים את השמן שמן ומעבדים, מוסיפים את העמילן ומעבדים.

5. יוצקים את תערובת הטופו על הבצק המוכן ואופים 40-30 דקות ב-180 מעלות.

6. מצננים לפני ההגשה.

בתיאבון!
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?



הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):

המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס טחינה משומשום מלא

2/3 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)

1/3 כוס סובין שיבולת שועל

1/3 כוס זרעי פשתן טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

מעט הל טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון




אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.

3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.

4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.

5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,

6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.

7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בירה?


הנה מתכון להכנת עוגת בירה:

המצרכים:
========
450 גרם אבקת אפייה

2 כפיות אבקת אפייה

255 גרם חמאה

25 גרם סוכר

3 ביצים

קורט מלח

25 גרם צימוקים בהירים

25 גרם צימוקים כהים

110 גרם קליפות הדרים מסוכרות

1 כפית תערובת תבלינים (מוסקט, ציפורן וכדומה)

140 מ"ל בירה שחורה (רצוי מסוג גינס)


אופן ההכנה:
===========
1. לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך קערה.

2. להוסיף לבלילה לפי הסדר: חמאה, סוכר וביצים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

3. להוסיף את הפירות והבירה עד שהבצק הופך לבלילה שניתן למזוג אותה בקלות לתבנית.

4. להעביר לתבנית משומנת בקוטר 23 ס"מ, לאפות כשעתיים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות או עש שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

בתיאבון!
איך להכין רולדת תמרים?
איך להכין עוגת בננה מיפל טבעונית?
איך להכין בראוניז עם אגוזים?
איך להכין עוגת תפוזים?
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.