שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:
המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================
לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה
3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
חצי כפית קינמון
למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת
חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית
1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.
2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.
3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.
5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.
6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.
7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".
8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.
- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.
- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת אגסים לטבעונים?
כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:
המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק
1/3 כוס שמן (70 גרם)
60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)
1/2 כוס סילאן (140 גרם)
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)
2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)
3/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.
- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.
- מוסיפים את האגסים.
- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.
- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.
- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
בתיאבון!
מהן העוגיות של סבתא אידה ואיך להכין את עוגיות סבתא אידה?
סבתא אידה ז"ל אפתה כה טוב, שבני משפחתה החליטו להנציח את אחד ממתכוניה המופלאים על מצבתה. הנה לפניכם מתכון לעוגיות ריבה, אגוזים ורחת לוקום:
המצרכים לבצק:
=============
200 גרם חמאה
1 חלמון
350 גרם קמח תופה (שקית קטנה)
מצרכים למילוי:
==============
350 גרם קונפיטורת תות
150 גרם אגוזים טחונים גס עם קינמון ושקית סוכר וניל
רחת לוקום חתוכה למלבנים דקים
אופן ההכנה:
===========
1. להכין את הבצק ולהניח אותו לשעה במקרר.
2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים.
3. לרדד כל חלק למלבן, למרוח ריבה ועליה לפזר אגוזים ולהניח בשורה רחת לוקום.
4.לגלגל לרולדה.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
6. להוציא מהתנור, לחתוך לפרוסות באלכסון כשעדיין חם.
7. לאחר שהפרוסות התקררו לפזר מעליהן אבקת סוכר.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?
הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
אפשר לקבל מתכון לפיצה טעימה?
הנה מתכון מצוין להכנת פיצה:
המצרכים לבצק:
=============
2.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן (אפשר זית)
1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)
1 כף מלח
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.
2.להוסיף בין כוס לשתיים וחצי כוסות מים פושרים. להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.
3. להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.
4. לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.
5. למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס).
6 רעיון לרוטב:
רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבנייה בפומפייה וסינונה)
1 כף קטשופ
1 שן שום כתושה או רבע כפית אבקת שום
מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?
הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):
המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
2/3 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)
1/3 כוס סובין שיבולת שועל
1/3 כוס זרעי פשתן טחונים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.
3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.
4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.
5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,
6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.
7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.
בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד?
להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..
המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר
כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
כף מים
1/3 כוס סוכר
מעט יין אדום מתוק (אופציה)
ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.
2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.
3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:
המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)
½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)
½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).
3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.
בתיאבון!
איך להכין בצק עוגיות בסיסי?
הנה מתכון לבצק בסיסי נפלא לעוגיות:
המצרכים:
=======
2 וחצי כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
200 גרם חמאה (אפשרי גם מלוחה)
1 כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר לבן
2 ביצים גדולות
אופן ההכנה:
===========
1. לרכך את החמאה ולעבד אותה במיקסר או מעבד מזון עם שני סוגי הסוכר.
2. להוסיף תמצית וניל וביצים ואחריהם את אבקת האפייה והקמח.
3. להניח במקרר לפחות חצי שעה, ניתן גם מספר ימים.
4. לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין תבנית מרופדת בניר אפיה.
5. לפני שמכניסים לתנור להוסיף לבצק את התוספת שנבחרה ללוש היטב.
6. להניח על התבנית כפות גדושות מהבצק ולהכניס לתנור.
7. לאפות כ-20 דקות עד להזהבה.
8. להוציא מהתנור ולקרר מעט לפני ההגשה.
ניתן להוסיף להרכב שתי כוסות של תוספות כיד הדימיון הטובה עליכם (צימוקים, אגוזים, שקדים, סוכריות, קוקולד-צ'יפס, פירות יבשים ועוד...).

הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:
המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================
לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה
3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
חצי כפית קינמון
למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת
חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית
1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.
2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.
3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.
5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.
6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.
7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".
8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.
- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.
- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.
בתיאבון!

כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:
המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק
1/3 כוס שמן (70 גרם)
60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)
1/2 כוס סילאן (140 גרם)
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)
2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)
3/4 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.
- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.
- מוסיפים את האגסים.
- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.
- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.
- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
בתיאבון!

סבתא אידה ז"ל אפתה כה טוב, שבני משפחתה החליטו להנציח את אחד ממתכוניה המופלאים על מצבתה. הנה לפניכם מתכון לעוגיות ריבה, אגוזים ורחת לוקום:
המצרכים לבצק:
=============
200 גרם חמאה
1 חלמון
350 גרם קמח תופה (שקית קטנה)
מצרכים למילוי:
==============
350 גרם קונפיטורת תות
150 גרם אגוזים טחונים גס עם קינמון ושקית סוכר וניל
רחת לוקום חתוכה למלבנים דקים
אופן ההכנה:
===========
1. להכין את הבצק ולהניח אותו לשעה במקרר.
2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים.
3. לרדד כל חלק למלבן, למרוח ריבה ועליה לפזר אגוזים ולהניח בשורה רחת לוקום.
4.לגלגל לרולדה.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
6. להוציא מהתנור, לחתוך לפרוסות באלכסון כשעדיין חם.
7. לאחר שהפרוסות התקררו לפזר מעליהן אבקת סוכר.

הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
מאפים

הנה מתכון מצוין להכנת פיצה:
המצרכים לבצק:
=============
2.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן (אפשר זית)
1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)
1 כף מלח
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.
2.להוסיף בין כוס לשתיים וחצי כוסות מים פושרים. להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.
3. להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.
4. לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.
5. למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס).
6 רעיון לרוטב:
רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבנייה בפומפייה וסינונה)
1 כף קטשופ
1 שן שום כתושה או רבע כפית אבקת שום
מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית

הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):
המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
2/3 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)
1/3 כוס סובין שיבולת שועל
1/3 כוס זרעי פשתן טחונים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.
3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.
4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.
5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,
6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.
7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.
בתיאבון!

להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..
המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר
כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
כף מים
1/3 כוס סוכר
מעט יין אדום מתוק (אופציה)
ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.
2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.
3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)

הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:
המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)
½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)
½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).
3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.
בתיאבון!

הנה מתכון לבצק בסיסי נפלא לעוגיות:
המצרכים:
=======
2 וחצי כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
200 גרם חמאה (אפשרי גם מלוחה)
1 כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר לבן
2 ביצים גדולות
אופן ההכנה:
===========
1. לרכך את החמאה ולעבד אותה במיקסר או מעבד מזון עם שני סוגי הסוכר.
2. להוסיף תמצית וניל וביצים ואחריהם את אבקת האפייה והקמח.
3. להניח במקרר לפחות חצי שעה, ניתן גם מספר ימים.
4. לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין תבנית מרופדת בניר אפיה.
5. לפני שמכניסים לתנור להוסיף לבצק את התוספת שנבחרה ללוש היטב.
6. להניח על התבנית כפות גדושות מהבצק ולהכניס לתנור.
7. לאפות כ-20 דקות עד להזהבה.
8. להוציא מהתנור ולקרר מעט לפני ההגשה.
ניתן להוסיף להרכב שתי כוסות של תוספות כיד הדימיון הטובה עליכם (צימוקים, אגוזים, שקדים, סוכריות, קוקולד-צ'יפס, פירות יבשים ועוד...).
יש מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס?
הנה מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפס:
מצרכים:
========
170 גרם חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
250 ג' שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
========
1. לערבב את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל.
2. להוסיף אחת אחת את הביצים.
3. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, יש להוסיף את המלח והקמח.
4. לסיום להוסיף את השוקולד צ'יפס.
5. להניח במקרר למשך שעה.
6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.
7. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 שעה.
בתיאבון!
הנה מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפס:
מצרכים:
========
170 גרם חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
250 ג' שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
========
1. לערבב את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל.
2. להוסיף אחת אחת את הביצים.
3. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, יש להוסיף את המלח והקמח.
4. לסיום להוסיף את השוקולד צ'יפס.
5. להניח במקרר למשך שעה.
6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.
7. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 שעה.
בתיאבון!
איך להכין עוגת בננה בריאה?
הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:
לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה
כוס קמח תופח
כוס סוכר חום
שתי ביצים
חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)
כף קינמון
ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).
מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.
מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).
בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.
מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.
ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)
לבריאות!
הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:
לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה
כוס קמח תופח
כוס סוכר חום
שתי ביצים
חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)
כף קינמון
ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).
מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.
מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).
בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.
מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.
ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)
לבריאות!
איך להכין מאפה אטריות וגבינה?
הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לתבנית 20x25:
===================
לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים
1 כף שמן
מלח
250 גרם פסטה פנה
25 גרם חמאה, לשימון התבנית
למאפה:
=======
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.
3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.
בתיאבון!
הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לתבנית 20x25:
===================
לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים
1 כף שמן
מלח
250 גרם פסטה פנה
25 גרם חמאה, לשימון התבנית
למאפה:
=======
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.
3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.
בתיאבון!
איך להכין מאפה שושנים במילוי גבינות?
הנה מתכון של אורי שפט למאפה שושנים מלוח במילוי גבינות (שני מאפים בתבנית קפיצית 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה):
המצרכים לבצק:
===========
5 כוסות קמח לבן מנופה (750 גרם)
1 שקית או קוביית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
4 כפות שמן זית (30 גרם)
1+3/4 כוסות מים (440 מ"ל)
1 כף מחוקה מלח
המצרכים למלית:
============
400 גרם בולגרית מפוררת ביד (ללא הנוזלים)
400 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כוסות פטרוזיליה
2 בצלים קצוצים
תבלין בזיליקום יבש או טרי
פלפל שחור גרוס
תוספות למילוי:
==========
לפי בחירה - רצועות פלפלים צבעוניים, פטריות, זיתים ועגבניות מיובשות.
לקישוט:
======
צנוברים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את החומרים לבצק ומערבלים כ-4 דקות במהירות איטית ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש (לפי מידת הצוך מוסיפים: מים לבצק יבש מדי או קמח לבצק לח מדי).
2. יוצרים מהבצק כדור ומשהים מכוסה בקערה כ-30 דקות.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לרצועה מלבניתברוחב 20 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינות ושאר חומרי המילוי, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגלגלים בעדינות לרולדה.
5. פורסים ברוחב 3 ס"מ ומשכיבים בתבנית עם מרווח של כ-1 ס"מ בין הפרוסות.
6. מקשטים בצנוברים ומניחים להתפחה כ-35 דקות עד למילוי המרווחים בכל תבנית.
7. אופים 20-25 דקות (עד להזהבה), בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הנה מתכון של אורי שפט למאפה שושנים מלוח במילוי גבינות (שני מאפים בתבנית קפיצית 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה):
המצרכים לבצק:
===========
5 כוסות קמח לבן מנופה (750 גרם)
1 שקית או קוביית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
4 כפות שמן זית (30 גרם)
1+3/4 כוסות מים (440 מ"ל)
1 כף מחוקה מלח
המצרכים למלית:
============
400 גרם בולגרית מפוררת ביד (ללא הנוזלים)
400 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כוסות פטרוזיליה
2 בצלים קצוצים
תבלין בזיליקום יבש או טרי
פלפל שחור גרוס
תוספות למילוי:
==========
לפי בחירה - רצועות פלפלים צבעוניים, פטריות, זיתים ועגבניות מיובשות.
לקישוט:
======
צנוברים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את החומרים לבצק ומערבלים כ-4 דקות במהירות איטית ו-4 דקות נוספות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש (לפי מידת הצוך מוסיפים: מים לבצק יבש מדי או קמח לבצק לח מדי).
2. יוצרים מהבצק כדור ומשהים מכוסה בקערה כ-30 דקות.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לרצועה מלבניתברוחב 20 ס"מ. מפזרים מעל את הגבינות ושאר חומרי המילוי, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומגלגלים בעדינות לרולדה.
5. פורסים ברוחב 3 ס"מ ומשכיבים בתבנית עם מרווח של כ-1 ס"מ בין הפרוסות.
6. מקשטים בצנוברים ומניחים להתפחה כ-35 דקות עד למילוי המרווחים בכל תבנית.
7. אופים 20-25 דקות (עד להזהבה), בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
יש מתכון לכדורי שוקולד ?
הנה מתכון להכנת כדורי שוקולד, מתאים מאד להכנה יחד עם הילדים:
מצרכים:
=======
500 גרם ביסקווטים
כוס וחצי סוכר
12 כפות קקאו
300 גרם מרגרינה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
20 כפות חלב
לקישוט והגשה:
=============
קוקוס
סוכריות צבעוניות
עטרות נייר
אופן ההכנה:
==========
1. לרסק היטב את הביסקוויטים ולשים אותם בקערה.
2. להמיס בסיר את כל חומרי קרם השוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. לשפוך את השוקולד מעל לביסקוויטים ולערבב היטב.
4. לחכות שיתקרר מעט ולגלגל כדורים בקוקוס וסוכריות ולהניחם בעטרות הנייר.
ניתן גם להכין"נקניק" במקום כדורים: לפרוס נילון נצמד, להניח בו כמות מהעיסה ולגלגל בצורת נקניק. לפרוס לאחר שמתקרר.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת כדורי שוקולד, מתאים מאד להכנה יחד עם הילדים:
מצרכים:
=======
500 גרם ביסקווטים
כוס וחצי סוכר
12 כפות קקאו
300 גרם מרגרינה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
20 כפות חלב
לקישוט והגשה:
=============
קוקוס
סוכריות צבעוניות
עטרות נייר
אופן ההכנה:
==========
1. לרסק היטב את הביסקוויטים ולשים אותם בקערה.
2. להמיס בסיר את כל חומרי קרם השוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה.
3. לשפוך את השוקולד מעל לביסקוויטים ולערבב היטב.
4. לחכות שיתקרר מעט ולגלגל כדורים בקוקוס וסוכריות ולהניחם בעטרות הנייר.
ניתן גם להכין"נקניק" במקום כדורים: לפרוס נילון נצמד, להניח בו כמות מהעיסה ולגלגל בצורת נקניק. לפרוס לאחר שמתקרר.
בתיאבון!
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?
כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:
תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים
חצי כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)
2 כפות סוכר חום (25 גרם)
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)
1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)
אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.
2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.
5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.
אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.
הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.
בתיאבון!
כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:
תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים
חצי כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)
2 כפות סוכר חום (25 גרם)
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)
1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)
אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.
2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.
5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.
אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.
הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.
בתיאבון!
איך להכין אלפחורס טבעוני?
הנה מתכון להכנת אלפחורס טבעוני:
מצרכים לבצק:
============
כוס אבקת סוכר (140 גרם)
1/2 כוס שמן + 4 כפות שמן קוקוס מומס (100 גרם שמן + 55 גרם שמן קוקוס)
תמצית וניל
1.5 כוסות קורנפלור (210 גרם)
1/4 כוס רסק תפוחים (80 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כוסות קמח (280 גרם)
קליפה מגורדת מלימון אחד
מצרכים למילוי:
============
1/2 כוס טחינה גולמית (150 גרם)
1/2 כוס סילאן (150 גרם)
1 כף גדושה אבקת סוכר
שבבי קוקוס
אופן הכנה:
=========
1. מקציפים שמנים, תמצית ווניל ואבקת סוכר (כ-10 דקות).
2. מוסיפים קורנפלור וממשיכים להקציף.
3. מחליפים במיקסר מוו ההקצפה לוו המערבל.
4. מוסיפים ומערבלים את כל שאר החומרים היבשים. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף רסק.
מתקבל בצק מתפורר.
5. מכדררים לבצק מהודק, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים.
6. כאשר הבצק נח במקרר מכינים "ריבת חלב": מערבבים טחינה גולמית וסילאן. בדרך כלל כאשר התערובת עומדת היא מתקשה מספיק. שמים במקרר להתייצבות. אם התערובת נוזלית אפשר להוסיף אבקת סוכר עד שנוצרת עיסה במרקם של ריבת חלב.
7. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
8. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים לשניים, ומרדדים בעזרת מערוך בין שני דפי אפייה לעלה דק. צרים עיגולים בעזרת כוס עם פתח קטן (העוגיות מתנפחות מאוד בתנור לכן חשוב להשתמש בכוס קטנטנה ולרדד את העלה לעובי דק).
9. מעבירים בעדינות בעזרת סכין לתבנית מרופדת בנייר אפיה (שומרים על רווחים). חוזרים על הפעולות גם עם חלק הבצק השני.
10. אופים 8 דקות ומוציאים (לדאוג שהעוגיות לא יקבלו צבע, הן אמורות להישאר בהירות).
מצננים לגמרי. אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי, מוציאים אותן בעדינות על ידי החלקת סכין מתחת לעוגיות.
11. שמים על כל עוגייה כמות של כפית. סוגרים בעזרת עוגייה נוספת. טובלים את צד העוגייה בקערה עם שבבי קוקוס ומניחים בצד. לא לשים יותר מדי מילוי, אם שמים יותר מדי הוא ייזל גם אחרי שתטבלו את העוגיות בקוקוס. להניח את העוגיות במקום ישר אחרת הן יפתחו.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת אלפחורס טבעוני:
מצרכים לבצק:
============
כוס אבקת סוכר (140 גרם)
1/2 כוס שמן + 4 כפות שמן קוקוס מומס (100 גרם שמן + 55 גרם שמן קוקוס)
תמצית וניל
1.5 כוסות קורנפלור (210 גרם)
1/4 כוס רסק תפוחים (80 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כוסות קמח (280 גרם)
קליפה מגורדת מלימון אחד
מצרכים למילוי:
============
1/2 כוס טחינה גולמית (150 גרם)
1/2 כוס סילאן (150 גרם)
1 כף גדושה אבקת סוכר
שבבי קוקוס
אופן הכנה:
=========
1. מקציפים שמנים, תמצית ווניל ואבקת סוכר (כ-10 דקות).
2. מוסיפים קורנפלור וממשיכים להקציף.
3. מחליפים במיקסר מוו ההקצפה לוו המערבל.
4. מוסיפים ומערבלים את כל שאר החומרים היבשים. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף רסק.
מתקבל בצק מתפורר.
5. מכדררים לבצק מהודק, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים.
6. כאשר הבצק נח במקרר מכינים "ריבת חלב": מערבבים טחינה גולמית וסילאן. בדרך כלל כאשר התערובת עומדת היא מתקשה מספיק. שמים במקרר להתייצבות. אם התערובת נוזלית אפשר להוסיף אבקת סוכר עד שנוצרת עיסה במרקם של ריבת חלב.
7. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
8. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים לשניים, ומרדדים בעזרת מערוך בין שני דפי אפייה לעלה דק. צרים עיגולים בעזרת כוס עם פתח קטן (העוגיות מתנפחות מאוד בתנור לכן חשוב להשתמש בכוס קטנטנה ולרדד את העלה לעובי דק).
9. מעבירים בעדינות בעזרת סכין לתבנית מרופדת בנייר אפיה (שומרים על רווחים). חוזרים על הפעולות גם עם חלק הבצק השני.
10. אופים 8 דקות ומוציאים (לדאוג שהעוגיות לא יקבלו צבע, הן אמורות להישאר בהירות).
מצננים לגמרי. אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי, מוציאים אותן בעדינות על ידי החלקת סכין מתחת לעוגיות.
11. שמים על כל עוגייה כמות של כפית. סוגרים בעזרת עוגייה נוספת. טובלים את צד העוגייה בקערה עם שבבי קוקוס ומניחים בצד. לא לשים יותר מדי מילוי, אם שמים יותר מדי הוא ייזל גם אחרי שתטבלו את העוגיות בקוקוס. להניח את העוגיות במקום ישר אחרת הן יפתחו.
בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?
הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:
המצרכים:
========
250 גרם חמאה
500 גרם שוקולד מריר איכותי
6 ביצים
לקישוט:
======
אבקת קקאו
שוקולדים מעוצבים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).
2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.
5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.
6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.
7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.
8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.
9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.
10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:
המצרכים:
========
250 גרם חמאה
500 גרם שוקולד מריר איכותי
6 ביצים
לקישוט:
======
אבקת קקאו
שוקולדים מעוצבים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).
2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.
5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.
6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.
7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.
8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.
9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.
10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?
הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
איך להכין עוגת גבינה ללא גבינה?
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:
המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן
1/4 כפית מלח
4 תמרים מזן מהג'ול
2/3 כוס קוקוס
מצרכים לקרם:
==========
2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1/3 כוס אגבה או דבש
1/2 כוס שמן קוקוס מומס
1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך
מצרכים לרוטב:
===========
תותים לפי הכמות הדרושה
תפוז לסחיטה
1-2 כפות דבש או מייפל טבעי
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.
2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.
3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:
המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן
1/4 כפית מלח
4 תמרים מזן מהג'ול
2/3 כוס קוקוס
מצרכים לקרם:
==========
2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1/3 כוס אגבה או דבש
1/2 כוס שמן קוקוס מומס
1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך
מצרכים לרוטב:
===========
תותים לפי הכמות הדרושה
תפוז לסחיטה
1-2 כפות דבש או מייפל טבעי
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.
2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.
3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.
2. לערבב את תערובת הרטובים:
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)
120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
לערבב את תערובת היבשים:
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.
2. לערבב את תערובת הרטובים:
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)
120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
לערבב את תערובת היבשים:
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון!
איך עושים עוגת שוקולד בקלי קלות (ללא מיקסר)?
עוגת שוקולד (ללא מיקסר) וגם לימי הולדת עושים כך:
חומרים יבשים:
============
2 כוסות קמח
4 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1.5 כוסות סוכר
חומרים נוזלים:
============
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 כוס מים מהברז
לציפוי:
======
1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
50 גרם מרגרינה
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
==========
מחממים את התנור- 180 מעלותת מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים ובקערה שנייה את כל החומרים הנוזלים. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובות הנוזלים ומערבבים היטב על שלא יהיו גושים.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפייה של 45-50 דקות.
לציפוי:
=====
ממסים על הגז בסיר קטן את חומרי הציפוי. שופכים את הציפוי על העוגה כשהיא מוכנה ועדיין חמה.
אפשר לקשט את העוגה לאחר שתצטנן בקצפת , בסוכריות ובכל קישוט אחר שמתאים ליום הולדת.
עוגת שוקולד (ללא מיקסר) וגם לימי הולדת עושים כך:
חומרים יבשים:
============
2 כוסות קמח
4 כפות קקאו
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1.5 כוסות סוכר
חומרים נוזלים:
============
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 כוס מים מהברז
לציפוי:
======
1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
50 גרם מרגרינה
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
==========
מחממים את התנור- 180 מעלותת מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים ובקערה שנייה את כל החומרים הנוזלים. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובות הנוזלים ומערבבים היטב על שלא יהיו גושים.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפייה של 45-50 דקות.
לציפוי:
=====
ממסים על הגז בסיר קטן את חומרי הציפוי. שופכים את הציפוי על העוגה כשהיא מוכנה ועדיין חמה.
אפשר לקשט את העוגה לאחר שתצטנן בקצפת , בסוכריות ובכל קישוט אחר שמתאים ליום הולדת.
