» «
מתכונים
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.
עוגת בננה
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:

המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)

½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית קינמון

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

בתיאבון!
פשטידת בצל
איך להכין פשטידת בצל?



הנה מתכון לפשטידת בצל:

מרכיבים:
========
4 בצלים גדולים פרוסים דק

4 כפות קמח

4 ביצים

3/4 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס פרמזן מגוררת (אפשר חצי פרמזן וחצי גבינה צהובה)

מלח פלפל

50 גרם חמאה


אופן הכנה:
=========
לחמם במחבת את החמאה

להוסיף את הבצל ולאדות עד שהבצל נהיה שקוף

להוסיף את השמנת ולבשל 5 דקות על אש נמוכה

להוריד מהאש ולקרר

את שאר המרכיבים להכניס לקערה ולערבב עד שיש בלילה חלקה

אחרי שהבצל התקרר להוסיף לבלילה ולערבב היטב

להכניס הכל לתבנית משומנת ולאפות בתנור 180 מעלות 45 דקות
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד במיקרוגל?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד במיקרוגל:


חומרים:
=======
כוס קמח תופח

3 ביצים

חצי כוס קקאו

חצי כוס שוקולית

חצי כוס שמן

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

כוס חלב

כפית נס


אופן הכנה:
=========
לערבב הכל, אני מקציפה קצת במקצף יד, כדקה, במהירות גבוהה.

בתבנית מתאימה למיקרו, תשע דקות בחום על המקסימום במיקרו. רואים בועות כאלה על העוגה.

להכין קרם לפי הטעם ולקשט(שוקולד מריר, קצת חמאה, קצת חלב, טיפה סוכר - דוגמה)
לשפוך את הקרם גם בצדדי העוגה. לשפוך את הקרם על העוגה בעודה חמה.

אפשר שמונה דקות במיקרו חזק.

מאפים

עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה שזכתה בתחרות אפייה?
הנה עוגת הגבינה של "דיאנה", מתכון של העוגה שזכתה במקום הראשון בתחרות אפייה. העוגה עשויה מחומרים פשוטים אבל כנראה שזה מה שעובד הכי טוב על חוש הטעם.

לבצק - תחתית ופירורים:
===================
1 חבילת מרגרינה

2 ורבע כוסות קמח תופח

2 כפות סוכר

3 חלמונים

מעט גרידת לימון (לא הכרחי)


הוראות הכנה:
============
1. ללוש לבצק אחיד

2. לחלק לשני חלקים: חלק אחד לשטח בתבנית גדולה ולאפות ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב מעט. חלק שני לפירורים) לשטח בתבנית קטנה (שכבה עבה) ולאפות ב-180 עד 200 מעלות כ-20-25 דקות עד שהבצק אפוי טוב וקצת כהה אפילו.

לקרר קירור מוחלט.

למלית גבינה:
===========
3 קערות:

קערה 1 - 3 חלבונים+חצי כוס סוכר להקציף לקצף חזק ונוקשה.

קערה 2 - להקציף לקרםן נוקשה - 1 שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב.

קערה 3 - לערבב גבינה רכה (9 או 5 אחוז) (רצוי גבינה שהנוזלים הוצאו ממנה בחיתול או מטלית נייר עבה, לא חובה) + 2 שקיות סוכר וניל לעיסה אחידה.


את תכולת כל הקערות לערבב בתנועות קיפול לעיסה קרמית אחידה.

לסיום:
=======
את עיסת הגבינה מורחים על הבצק האפוי הקר ואח"כ מפוררים מעל את החלק השני שאפינו בתבנית הקטנה יותר.

להכניס ללילה במקרר (או במקפיא).
עוגת גזר
איך להכין עוגת גזר טבעונית?



הנה מתכון לעוגת גזר טבעונית, מבוסס על העוגות של מאשה, מתאים לשתי תבניות אינגלישקייק או לתבנית 26.


את העוגה הזו עושים עם 700 גרם פרי, לפי מצב הרוח והזמינות. ניתן לבחור בין:

5 תפוחי עץ ירוקים

7 גזרים

5 אגסים גדולים

700 גרם דלעת מאודה ומרוסקת

בעונה גם 700 גרם משמשים/שזיפים, שחותכים לרצועות דקות, ונותנים להם לעמוד כשעה מכוסים בסוכר שבמתכון.

תערובת הרטובים:
==============
לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:

200 גרם טופו רך (אפשר להחליף ב-120 רסק תפוחי עץ)

⅔1 כוס סוכר חום (300 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

להוסיף לאמולסיה שמתקבלת את הפרי שבחרתם.

תערובת היבשים:
=============
1 כוס קמח מלא מנופה (125 גרם)

1 כוס שיבולת שועל, טחונה דק במעבד מזון או מטחנת קפה (100 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)

1 כפית קינמון

קמצוץ אגוז מוסקט

קורט מלח

אופן הכנה:
=========
1. לערבב לחוד את שתי התערובות, לאחד ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
למאפינס, לאפות בתבנית שקעים כחצי שעה או פחות.

הערות:
======
העוגה רטובה מאד ולכן כדי למנוע היווצרות עובש, כדאי לשמור על העוגה במקרר.
לנסות להחליף את אבקת האפייה בכפית אבקת אפייה וכפית סודה לשתייה.
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה טובה?


הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
עוגת תמרים וסילאן
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

מצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4. לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!


מאפה תפוחים
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

1/4 כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
איך להכין עוגת שזיפים נהדרת?



הנה מתכון לעוגת שזיפים מצוינת:

המצרכים:
=========
12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים

1/3 כוס סוכר

3 כפות ברנדי איכותי

1 ו-3/4 כוסות סוכר

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה

1 מיכל שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם קמח תופח (חבילה אחת קטנה)


אופן ההכנה:
=========
1. משרים את השזיפים, הסוכר והברנדי ביחד חצי שעה

2. לערבב במיקסר ביצים, סוכר, חמאה, מיץ, קליפת לימון ושמנת חמוצה

3. כשמקבלת עיסה להוסיף את הקמח בערבוב קל יחסית

4. לשמן בחמאה תבנית אפייה בקוטר 26, לפזר על החמאה סוכר ולטלטל את התבנית כך שהסוכר יתפזר על כולה

4. להניח על תחתית התבנית את השזיפים ולצקת עליהם את הבלילה

5. לאפות בחום של 180 מעלות 40-50 דקות. כשיקסם יוצא יבש העוגה מוכנה

6. לצנן את העוגה ואז להפוך אותה על תבנית הגשה כך שהשזיפים למעלה

בתיאבון!
איך להכין עוגת תמרים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:

המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.

בתיאבון!
איך להכין מאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים?


הנה מתכון למאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים כפי שפורסם בגיליון "שף" של "לאשה" במרץ 2009:

מצרכים ל-10 יחידות:
================
2 בטטות מוארכות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות מאד

2/3 חבילה בצק עלים, מופשר (לפי ההוראות שעל גבי האריזה)

100 גרם גבינת עיזים רכה, פרוסה דק

50 גרם (או יותר, לפי הצורך) חמאה מומסת

4 תפוחים מסוג גרני סמית' בקליפתם, פרוסים לפרוסות דקיקות

4-5 גבעולי טימין טריים


אופן הכנה:
==========
1. שמים בסיר בינוני את פרוסות הבטטה, ממלאים מים עד כיסוי, מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מניחים את פרוסות הבטטה בעדינות על נייר סופג.

2. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה. מקמחים משטח עבודה, פורשים עליו את הבצק ומשטחים קלות בעזרת מערוך. חותכים 10 ריבועים בגודל 10 ס"מ ומניחים אותם בתבניות.

3. מניחים במרכז כל ריבוע בצק פרוסת גבינה (משאירים שולי בצק של חצי ס"מ) ומעליה פרוסות בטטה זו ליד זו, כך שיכסו את הגבינה. מברישים את פרוסות הבטטה בעדינות במעט חמאה מומסת. מניחים מעל, באותה צורה, פרוסות תפוחי עץ. מברישים במעט חמאה מומסת. חוזרים על אותה פעולה ובונים עוד 3 שכבות של גבינה, בטטות ותפוחים. מברישים את הבטטות והתפוחים בחמאה המומסת. מפזרים מעל מעט עלי טימין. מאחסנים במקרר עד שהתנור מתחמם.

4. מחממים את התנור לחום גבוה מאד (210 מעלות).

5. אופים 20 דקות, עד שהבצק נפתח קצת בשוליים והתפוחים משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

6. אם נשארו מאפים לאחר ההגשה יש להכניסם לכלי אטום ולשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם קלות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פראלין טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פראלין טבעונית:

המצרכים:
========
1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים

¼1 כוסות (175 גרם) קמח

125 גרם מחמאה רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/4 כוס מחית פראלין (בחנויות מתמחות, 80 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק מ-2 תפוחים בינוניים)

¼1 כפיות תמצית וניל טהור

1/3 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

לקצפת פראלין (לא הכרחי):
====================

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת צמחית

3 כפות מחית פראלין

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).

2. במכל מעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 1/4 כוס מהקמח, עד לקבלת אבקה (לא לעבד יותר מדי, כדי שהתערובת לא תהפוך למחית).

3. בקערת מיקסר מקציפים את המחמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

4. מוסיפים את מחית הפראלין ומערבבים. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים היטב. לבסוף מוסיפים את הווניל.

5. מנפים ביחד לקערה בינונית את כוס הקמח שנותרה עם המלח ואבקת האפייה.

6. מוסיפים פנימה את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.

7. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת האגוזים לתוך בלילת הבצק ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

8. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בקוטר 22 ס"מ ואופים 40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף).

9. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת. מגישים לבד או עם קצפת פראלין בצד.

קצפת פראלין:
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה וגמישה. מקפלים פנימה 2 כפות מחית פראלין עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף מקפלים את כף הפראלין הנותרת, רק מעט ולא עד הסוף, ליצירת מראה שיש.

בתיאבון!
איך להכין טארט תותים טבעוני?



הנה מתכון לטארט תותים טבעוני:

מצרכים לבצק:
===========
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

קורט מלח

175 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם רסק תפוחים

2 כפות ריבת מישמש מומסת ב1- כפית מים


מלית תותים:
==========
1 ק"ג תותים קטנים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כף מיץ לימון (15 גרם)

3 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 30 גרם)

25 גרם מחמאה


מצרכים למלית ווניל:
================

1/2 ק"ג תותים קטנים

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 שקית)

2 שמנת צמחית


הכלים:
======
תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ, משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
- שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומערבבים כמה שניות באמצעות להב הפלדה.
מוסיפים את המחמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
מוסיפים את רסק התפוחים לפירורי הבצק, בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה, רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים, ומקררים במקרר חצי שעה.

- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים במזלג, ומצננים במקרר 30 דקות.

- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

-מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ-30 דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת. מברישים את ריבת המישמש מעל לבצק, לאטימה.


מלית תותים:
- שוטפים את התותים ומחלקים לשתי כמויות שוות (500 גרם כל אחת). חוצים את כל התותים, מייבשים רק 500 גרם תותים יפים לקישוט, ומניחים בצד.

- בסיר שמים את 500 גרם התותים שנותרו, אחרי שריסקנו אותם בצורה גסה במג'ימיקס.

- מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון המחמאה ועמילן התירס ומערבבים היטב מחוץ לאש. מבשלים את התערובת מעל לאש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שכל החומרים היבשים נמסים. ממשיכים לבשל, תוך ערבוב רצוף, כ-8 דקות, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה, והיא הופכת לשקופה ומבריקה.

- יוצקים את מחית התותים מעל לבצק. מפזרים מעל את חצאי התותים לקישוט בחופשיות. מקררים את הטארט במקרר כמה שעות.

מלית וניל:
להקציף את כל החומרים.

הגשה:
בוזקים אבקת סוכר על השוליים ומגישים עם הרבה קצפת בצד (ניתן לשמור את הטארט יומיים במקרר).

בתיאבון!
איך להכין בראוניז עם אגוזים?



הנה מתכון להכנת בראוניז עם אגוזים:

המצרכים:
========
300 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצרי קקאו)

300 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום

5 ביצים

3/4 כוס קמח

1 כוס אגוזים קצוצים גס (לוז או מלך)



אופן ההכנה:
============
1. להמיס את החמאה והשוקולד בבן מארי תוך כדי ערבוב, עד שהם נמסים לחלוטין ומתקבל מרקם חלק.

2. להפריד את הביצים, להכניס את החלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב.

3. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4. לקפל את תערובת השוקולד, הקמח והאגוזים לקצף (ייתכן שהקצף ייפול - לא נורא).

5. להעביר את התערובת לתבנית מלבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך חצי שעה. הבראוניז צריך להישאר מעט רוטט ולא להתייבש לחלוטין.

6. לאחר שמוציאים מהתנור יש להניח על רשת או על כיריים לקירור וכאשר העוגה מגיעה לטמפרטורת החדר יש לחתוך אותה לריבועים.

7. להכניס לכלי פלסטיק סגור ולאחסן במקרר או במקפיא. במידה ומניחים את קוביות הבראוניז זו על זו יש להפריד ביניהן בנייר אפייה.

בתיאבון!


איך להכין עוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה?


הנה מתכון לעוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה:

קלתית:
======
כוס קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה, ביצה - ללוש, לרפד תבנית פיירקס לאפות 15 דקות 170 מעלות. להוציא לצנן על הרשת.

מלית:
=====
פודינג פירות יער (יש דבר כזה!) להקציף + חלב + שמנת מתוקה (הוראות להכנה יש על גבי האריזה).

טיפ שלי: בגלל שזה משפריץ כשמקציפים, אני מכניסה את הקערה לכיור וכך זה לא מלכלך לי את כל השיש וסביבתו.

כשהקלתית קרה - למרוח הפודינג למעלה ולהכניס למקרר עטו.

לפני הגשה - למרוח שכבה של פירות יער (נמכר בכוס קטנה. כמו של יוגורט)

יאמי!
איך להכין קרמבל תפוחים?


הנה מתכון קל וטעים לקרמבל תפוחים:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

8 תפוחי גראנד סמיט קלופים


מצרכים לבצק:
===========
150 גרם גרם חמאה

2 כוסות קמח רגיל

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.

2. ממסיסים עד לקבלת סירופ סמיך חמאה, סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ.

4. מכניסים למיקסר את חומרי הבצק ומערבלים עד קבלת פירורים דקים.

5. מרססים קעריות חד פעמיות במעט ספריי שמן ומניחים לסירוגין שכבה מהפירורים, שכבת תפוחים ושוב פירורים.

6. אופים בתנור 30 דקות בחום של 190 מעלות או כשהפירורים זהובים.

7. מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידת וניל ואוכלים מיד.

- בכדי להפוך את המתכון לפרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה ובגלידת וניל פרווה.

בתיאבון!
איך להכין "פיצה לעצלנים" בעשר דקות בלבד, עם פיתה?



מכוונים את התנור למצב אפייה, בחום הגבוה ביותר ומתחילים להכין את הפיצה.

החומרים הדרושים:
============
2 פיתות קפואות, קופסא קטנה של רסק עגבניות,6 פרוסות גבינה צהובה חתוכה/שתי כוסות גבינה צהובה מגורדת, תוספת לבחירתך.

מורחים שכבה של רסק עגבניות על חלקה העליון של הפיתה הקפואה, מעליה מניחים 3 פרוסות גיבנה צהובה/כוס של גבינה מגורדת בצורה כזו שתכסה את את כל הפיתה ומוסיפים תוספת לבחירתך מעל הכל.
לאחר מכן מניחים את הפיתה על מגש אלומיניום ומכניסים לעשר דקות לתנור שחומם מראש בעוצמה מלאה.

לאחר האפייה מוציאים את הפיצה מהתנור ונותנים לה כדקה או שתיים להתקרר ואוכלים בתיאבון.

בהצלחה!
איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת מצות ביין לפסח?
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?
איך להכין עוגת "דבש" טבעונית?
איך להכין עוגת גבינה ללא גבינה?
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.