» «
עוגות
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..


המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר

כפית תמצית וניל

75 גרם חמאה מומסת

כף קקאו

כף מים

1/3 כוס סוכר

מעט יין אדום מתוק (אופציה)

ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.

2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.

3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
חלה
איך להכין חלה עם קמח מלא?


הנה מתכון של סטפן לייק לחלה עם קמח מלא בתבנית אפייה גדולה:

המצרכים לשלוש חלות:
==================
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (30 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

עד 3 כוסות מים פושרים (800 מ"ל)

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט" גרעיני שומשום, חמניות, פרג, קצח, סובין

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.

3. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לפי בחירה אישית.

4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהחלות זהובות.

5. מעבירים לרשת סינון.
מתכונים
איך להכין עוגיות ריבה?


לפניכם מתכון לעוגיות ריבה:

חומרים:
=======
300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

סוכר וניל

קינמון


הוראות הכנה:
============
1. ללוש הכל לבצק רך וחלק, להכניס למקרר לשעה.

2. להכין נקניק מהבצק, לחתוך חתיכות של 2 ס"מ, לגלגל כל חתיכה לעיגול, לשטח בין הידיים ובעיגול שנוצר לעשות שקע עם צידה השני של כף עץ.

3. לאפות.

4. לחמם ריבת אוכמניות, לשפוך לתוך כל עוגיה מעט ריבה, לפזר מעל אבקת סוכר וקינמון (לא חייבים להוסיף קינמון).


העוגיות האלה פשוט מדהימות. הן נעלמו בשניה! תיהנו!

מאפים

עוגת תמרים וסילאן
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

המצרכים:
========
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4 לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!
פאדג' שוקולד
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לפסח?


הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:

המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות

160 מ"ל (2/3) חלב

120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר

לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.

2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.

3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.

5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.

6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.

7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.

8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.

9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.

בתיאבון!

מתכונים
איך להכין פשטידת אספרגוס?


הנה מתכון לפשטידת אספרגוס מנצחת:

מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח תופח

200 גר' חמאה רכה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 גביע שמנת חמוצה


מצרכים למלית:
============
2 קופסאות אספרגוס, 400 ג' כל אחת (אפשר קצת יותר)

מיץ מחצי לימון

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 כוס מיונז

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. ללוש את חומרי הבצק, לרפד תבנית אפיה ב2/3 מהבצק ואת השאר לשמור בצד.

2. לסנן את האספרגוס ולחתוך לחתיכות.

3. להוסיף לאספרגוס את מיץ הלימון ושאר חומרי המלית.

4. לצקת את המלית על הבצק שבתבנית.

5. את 1/3 הבצק הנותר לרדד, לחתוך לרצועות ולהניח שתי וערב מעל המלית.

6. להבריש את הבצק בביצה.

7. לאפות בחום בינוני 30 דקות.

תודה למיכל.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!


עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:


מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים

2 כפות קמח (20 גרם)

1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

קליפת לימון

1/4 כפית אגוז מוסקט

כף קינמון (10 גרם)

ציפוי פירורים (שטרוייזל)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)

1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)

1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.

2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.

3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.

4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.


גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שמנת לימונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת לימונית של תמי סירקיס להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

המצרכים:
========
לבסיס:
---------
200 גרם עוגיות פתי-בר

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
---------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 גביע קוטג'

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לשכבה העליונה:
-------------------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס.

2. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת. מערבים את הפירורים עם החמאה המומסת. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה ושווה. שומרים את התבנית במקפיא עד לשלב האפייה.

3. מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית, לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים.

5. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

6. מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

7. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ומגישים בליווי פירות טריים או קצפת.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?



הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:

המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות קורנפלור

חבילת טופו (320 גרם)

1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)

5 כפות שמן

400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)

מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.

2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.

4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.

5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.

6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית ראשונה:
=============,,,
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית שנייה:
===========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
1. במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

2. אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

3. את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

4. ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד נהדרת?


הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:

מצרכים:
=======
200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות

3 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס

1.5 כוסות קמח תופח


מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות מים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות

2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית

3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.

5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.

6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.

7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?



הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




איך להכין עוגת בננה בריאה?



הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:

לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה

כוס קמח תופח

כוס סוכר חום

שתי ביצים

חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)

כף קינמון


ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).

מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.

מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).

בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.

מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.


ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)

לבריאות!
איך להכין עוגת גבינה טובה?


הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)


איך להכין עוגת שוקולד במיקרוגל?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד במיקרוגל:


חומרים:
=======
כוס קמח תופח

3 ביצים

חצי כוס קקאו

חצי כוס שוקולית

חצי כוס שמן

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

כוס חלב

כפית נס


אופן הכנה:
=========
לערבב הכל, אני מקציפה קצת במקצף יד, כדקה, במהירות גבוהה.

בתבנית מתאימה למיקרו, תשע דקות בחום על המקסימום במיקרו. רואים בועות כאלה על העוגה.

להכין קרם לפי הטעם ולקשט(שוקולד מריר, קצת חמאה, קצת חלב, טיפה סוכר - דוגמה)
לשפוך את הקרם גם בצדדי העוגה. לשפוך את הקרם על העוגה בעודה חמה.

אפשר שמונה דקות במיקרו חזק.
איך להכין עוגת תפוזים?



לפניכם מתכון לעוגת תפוזים.

מרכיבים:
========
6 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)


הוראות הכנה:
=============
1. להפריד את הביצים ולהקציף חלבון עם סוכר.

2. בקערה נפרדת - בלילת התפוזים:
לערבב יחד חלמונים + לימון + אבקת אפיה + כוס שמן + מיץ תפוזים.

3. להוסיף את בלילת התפוזים בעדינות לקערת החלבונים המוקצפים ולערבב בעדינות בצורה עוטפת.

4. בהדרגה להוסיף את הקמח ולדאוג שיהיה מעורבב טוב ללא גושים.

5. לאפות 40 דקות בחום של 150 מעלות.

העוגה יוצאת מאד אוורירית.
איך להכין עוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות

יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת

40 גרם (3 כפות) סוכר

40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון

20 גרם שקדים מולבנים פרוסים


רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים

100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה

140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).

100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).

לשימון: מעט שמן קנולה/תירס

לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון

לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)

60 גרם סוכר (שליש כוס)

כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.

3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.

4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.

8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.

בתיאבון!
עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים - איך להכין?
מתכון מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...

עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:

רכיבים :
=======
300 גרם קמח

200 חמאה

ביצה

שקית סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)

אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.

3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).

4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).

זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.


מתוך: פורום בישול לילדים
איך להכין עוגת פרג ושוקולד טבעונית?
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?
איך להכין עוגת אגסים טבעונית?
איך להכין קרמבל תפוחים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.