» «
בראוניז
איך להכין בראוניז עם אגוזים?



הנה מתכון להכנת בראוניז עם אגוזים:

המצרכים:
========
300 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצרי קקאו)

300 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום

5 ביצים

3/4 כוס קמח

1 כוס אגוזים קצוצים גס (לוז או מלך)



אופן ההכנה:
============
1. להמיס את החמאה והשוקולד בבן מארי תוך כדי ערבוב, עד שהם נמסים לחלוטין ומתקבל מרקם חלק.

2. להפריד את הביצים, להכניס את החלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב.

3. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4. לקפל את תערובת השוקולד, הקמח והאגוזים לקצף (ייתכן שהקצף ייפול - לא נורא).

5. להעביר את התערובת לתבנית מלבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך חצי שעה. הבראוניז צריך להישאר מעט רוטט ולא להתייבש לחלוטין.

6. לאחר שמוציאים מהתנור יש להניח על רשת או על כיריים לקירור וכאשר העוגה מגיעה לטמפרטורת החדר יש לחתוך אותה לריבועים.

7. להכניס לכלי פלסטיק סגור ולאחסן במקרר או במקפיא. במידה ומניחים את קוביות הבראוניז זו על זו יש להפריד ביניהן בנייר אפייה.

בתיאבון!
גביניות
איך להכין גביניות?


הנה מתכון של קרין גורן להכנת גביניות:

המצרכים לבצק:
==========
3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

120 גרם חמאה מומסת

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס חלב (250 מ"ל)

קורט מלח

המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינה לבנה יבשה בגוש (לדוגמה 2 חבילות "טוב טעם")

2 חלבונים

2 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

למריחה - ביצה טרופה

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה המומססת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר לפחות 3 שעות.

2. מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.

3. מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים.

4. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.

5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
פאי דובדבנים
איך להכין פאי דובדבנים טבעוני?



הנה מתכון לפאי דובדבנים טבעוני:

מצרכים לבצק פריך:
===============
200 גרם מחמאה

1/4 כוס קמח אגוזי לוז (40 גרם, אפשר גם משקדים או כל אגוז אחר)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

קורט מלח

1/3 כוס מי קרח


מצרכים למלית דובדבנים:
===================
5 כוסות דובדבנים חמוצים מגולענים (מכ-850 גרם טריים, או 2 צנצנות שימורים מסוננות מנוזלים)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפות קורנפלור (3 כפות = 25 גרם אם משתמשים בדובדבנים מקופסה)

2 כפות מיץ לימון (מבערך חצי לימון)


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את המחמאה לקוביות.

2. מעבדים במעבד מזון עם הקמח, המלח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית.

3. מוסיפים 4 כפות מי קרח ומערבבים בעדינות.

4. אם לא נוצרים גושים ממשיכים להוסיף כף אחר כף של מי קרח עד שזה קורה.

5. משטחים את הבצק לפיתה, עוטפים, ומצננים עד שהוא קר וקשיח.

6. מערבבים את הדובדבנים (אם זה מקופסה אז מסננים היטב) עם הקורנפלור, הסוכר, ומיץ הלימון.

7. בוצעים חתיכות מן הבצק ומרפדים את התבנית בשכבה דקה.

8. מקפיאים את התבנית המרופדת בבצק ל-10 דקות ומכינים בינתיים את הבצק העליון (אפשר רצועות שתי וערב, ואפשר עיגול גדול של בצק מרודד עם כמה חורים לשחרור אדים).

9. מוזגים את המלית אל בסיס הפאי ומצפים בשכבת הבצק העליונה.

10. אופים 50 דקות על 180 מעלות עד שהבצק שחום והמלית מבעבעת.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת סילאן תמרים ותפוחים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סילאן ותפוחים טבעונית בתבנית אניגלישקייק או 12 מאפינס:

המצרכים:
========
2 תפוחים בינוניים מסוג גרנט סמית

175 גרם קמח מלא (¼1 כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

½ כפית קינמון טחון דק

½ כפית פלפל אנגלי טחון (2-3 עיגולים)

¼ כפית אגוז מוסקט


140 גרם סילאן (חצי כוס)

25 גרם סוכר חום (2 כפות)

70 גרם שמן סויה (⅓ כוס)

1 מעדן אלפרו ווניל


לקישוט:
======
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים ומסלקים את הגרעינים. חותכים לקוביות ומניחים בקערה עם מים למניעת השחרה.

2. טוחנים את התבלינים.

3. בקערה רחבה מערבבים את החומרים היבשים.

4. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: סילאן, שמן, סוכר ומעדן ווניל. מערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים.

5. מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ומשטחים.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות, או עד שנועצים במרכזה קיסם והוא יוצא נקי.

8. זורים אבקת-סוכר ומגישים.

הערות:
======
אם עושים מאפינס ורוצים שהם לא יתפוררו, יש להחליף חלק מהשמן או את כולו במחמאה.
העוגה יוצאת מאד רטובה, והתפוחים עוד מפרישים מים לאחר שהעוגה עומדת. כדאי לנסות להוסיף עוד כף שתיים של קמח ולא לאפות בתבנית עגולה. תבנית אינגליש שומרת על הצורה של העוגה טוב יותר.

בתיאבון!

מאפים

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן?


הנה מתכון של עינת שגיא לעוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן:

המצרכים עבור תבנית אינגליש קייק:
==========================
1 כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)

4 כפות קקאו (20 גרם)

כפית סודה לשתיה

¼ כפית מלח

⅓ כוס סילאן (100 גרם)

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר

כוס חלב סויה (240 גרם)

30 דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
=========
1. לשמן תבנית

2. לחמם תנור ל-180 מעלות

3. לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

4. להוסיף רסק תפוחים, סילאן, נוזלים ודובדבנים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת

5. מכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.

הערות:
======
העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג’ית. אפשר להוריד מכמות הנוזלים כדי לקבל עוגה יבשה יותר.

לגיוון:
=====
אפשר להחליף את החל"ס במיץ תפוזים או קפה או חלב צמחי אחר או אפילו להשתמש במים
אפשר להחליף את הדובדבנים ב-10 שזיפים מיובשים.
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
זילוף סוכר
איך להכין זילוף סוכר כקישוט לעוגה?


כך מכינים זילוף סוכר כקישוט לעוגה:

המצרכים:
========
200-300 גרם אבקת סוכר

1 חלבון ביצה

צבע מאכל

שקית זילוף עם פייה מספר 2

נייר אפייה

ציור או דוגמה אותה רוצים להניח על העוגה


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את אבקת הסוכר והחלבון עד קבל עיסה חלקה לחלוטין

2. מוסיפים לעיסה שהתקבלה את צבע המאכל שבחרת ומערבבים עד לקבלת הגוון הדרוש

3. מעבירים את העיסה לשקית זילוף

4. מניחים את נייר האפייה על הדוגמה שנבחרה ומזלפים עליה את הסוכר הצבוע. יש להתחיל עם קווי המתאר ולאחר מכן למלא את השטחים הפנימיים

5. משאירים לייבוש 24 שעות

6. מפרידים את זילוף הסוכר שהתקשה מנייר האפייה ומקשטים את העוגה
פשטידת בצל
איך להכין פשטידת בצל פרווה מעולה?



החומרים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים

חצי כוס שמן (לא זית)

חצי כוס מים

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

50 גר' מיונז

מלח פילפל לבן לפי הטעם

אפשר קצת מיורן יבש (ממש לא הכרחי)

ההכנה:
======
לערבב הכל ביחד, לאפות בתנור בתבנית בינונית חצי שעה עד 40 דקות, לשים לב שלא נשרף מלמעלה. מציאים מהתנור ונותנים לה לעמוד קצת לפני ההגשה.
ניתן להחליף חלק מהבצל הלבן עם בצל ירוק- גם יוצא מעולה.


*הערה של נועה - לפשטידה חלבית מחליפים מיונז בגבינה- מה שיש במקרר (50 גר') יוצא מעולה לא פחות.


עוגות
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת קינמון טבעונית:

מצרכים לבצק:
============
180 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

70 גרם סוכר (שליש כוס)

120 גרם שמן (חצי כוס)

250 מ"ל שמנת לבישול

כף מיץ לימון+ גרד

350 גרם קמח תופח (½2 כוסות)

מצרכים לתערובת הקינמון:
=====================
חצי כוס סוכר חום

שתי כפיות קינמון


אופן ההכנה:
===========
- להקציף חמש דקות את כל חומרי הבצק מלבד הקמח.

- להוסיף את הקמח ולערבב מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.

- לשפוך לתבנית בבקה (עם חור) לסירוגין בצק ותערובת סוכר-קינמון.

- לערבב עם סכין ליצירת מרקם שיש.

- לאפות בחום בינוני – 170 מעלות ל-50 דקות

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוזים טבעונית בתבנית אינגלישקייק:


המרכיבים:
========
240 גרם קמח מלא (2 כוסות)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

3/4 כוס קונפיטורת תפוז (250 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, להוסיף את הפאלפ)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח ואבקת אפייה.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הריבה, המיץ, והשמן. כדי להקל על הערבוב אפשר לחמם את הריבה מעט במיקרו.

4. מוסיפים את המעדן.

5. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

6. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
=====
1. להחליף 80 גרם קמח בשקדים טחונים

2. אפשר להחליף את האלפרו בבננה

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים ואגוזי מלך טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים ואגוזי מלך טבעונית:

המרכיבים:
========
2 כוסות קמח (280 גרם)

1.5 כפיות קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

150 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

1 כוס סוכר חום בהיר (200 גרם)

3/4 כוס שמן צמחי (150 גרם)

1/4 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים) או מים (60 גרם)

1 כפית תמצית וניל טהור

5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)


הכלים:
======
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ24- ס"מ משומנת ומקומחת


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני 170) מעלות).

2. מנפים יחד קמח, קינמון, אגוז מוסקט, סודה לשתייה ומלח.

3. בקערת מערבל מערבלים את רסק התפוחים, הסוכר והשמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי או המים, ואת הווניל.

4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.

5. מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 70-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.

בתיאבון!
יש מתכון לעוגת תפוזים?


הנה מתכון לעוגת תפוזים:

מצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

13/4 סוכר

קליפה מלימון אחד


מצרכים לרוטב:
===============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס יין אדום



אופן ההכנה:
===========
1. לערבב חלמונים וסוכר לקצץ יציב

2. להוסיף לסירוגין את שאר החומרים ובסוף את קליפת הלימון

3. לאפות בחום בינוני 40-45 דקות או כשקיסם יוצא יבש

4. להרתיח את חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה עודה חמה (ניתן גם לוותר על הרוטב למי שמעדיף)

בתיאבון!
איך להכין רולדת ריבה ואגוזים?


הנה מתכון קל וטעים לרולדת ריבה ואגוזים:

המצרכים:
=======
1 חבילת קמח תופח (350 גרם)

1 שמנת חמוצה או אשל

200 גרם מרגרינה או חמאה

ריבת תפוזים

סוכר

קינמון

100 גרם אגוזים שבורים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את הקמח, השמנת והמרגרינה עד שנוצר בצק אחיד. מניחים למשך לילה במקרר.

2. מוציאים את הבצק, מחלקים ל-3 חלקים. משטחים כל חלק לעלה בעזר מערוך ועל כל עלה מורחים בנדיבות ריבת תפוזים. בוזקים מעל סוכר, קינמון ואגוזים. מגלגלים וסוגרים כל עלה ומורחים עליו מעט חלמון ביצה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות. כשמשחים מוצאים מהתנור ופורסים מיד לפרוסות.

4. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
איך להכין מאפה אטריות וגבינה?



הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית 20x25:
===================

לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים

1 כף שמן

מלח

250 גרם פסטה פנה

25 גרם חמאה, לשימון התבנית

למאפה:
=======
3 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס צימוקים

1 כפית תמצית וניל משובחת

אפשרות: 1 כפית קינמון טחון

לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.

4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.

5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.

בתיאבון!




מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
איך להכין פוקצ'ת טחינה?


הנה מתכון של שי-לי ליפא לפוקצ'ת טחינה:

המצרכים לבצק:
===========
10 גרם (1 כף) שמרים טריים בגרגרים

1 כף גדושה סוכר חום

3/4 כוס מים חמימים

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח רגיל

1/3 כוס טחינה גולמית

1/2 כפית מלח

לציפוי:
=====
שמן זית

שומשום

מלח גס

אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים שמרים וסוכר במים חמימים, בקערת מיקסר.

2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כשבע דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

4. מחממי תנור ל-200 מעלות.

5. מרדדים את הבצק (אין צורך לקמח את המשטח, רק יש להקפיד שהוא יבש9 לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית וזורים מעל שומשום ומלח גס.

6. אופים 15-20 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה.
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.


איך להכין פוקצ'ה?


הנה מתכון מצוין של נירה רוסו להכנת פוקצ'ה, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות ביולי 2015:

המצרכים:
=======
1 ק"ג קמח לחם או קמח לפיצה ולפוקצ'ה המכיל שמרים

700 מ"ל (כמעט 3 כוסות) מי קרח

11 גרם שמרים יבשים או 33 גרם שמרים טריים, אם משתמשים בקמח לחם

1.5 כף מלח

אופציה: 45 גרם סוכר (לתפיחה מהירה)

3 כפות שמן זית + שמן זית לזילוף

אבן שמוט לאפייה בתנור

אופן ההכנה:
=========
1. מעבדים במיקסר או ביד את כל החומרים חוץ מהמל ושמן הזית במשך 5 דקות. מתקבל בצק לח מאוד. כשהבצק הומוגני, מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות נוספות.

2. מוסיפים את 3 כפות שמן הזית ולשים 4 דקות נוספות או עד

3. מניחים את הבצק להתפחה ארוכה בקערה משומנת ובמקום קריר. מכסים בשקית סופר-מרקט ולא בניילון נצמד.

4. אחרי 45 דקות "מפנצ'רים" את הבצק במכת אגרוף.

5. מניחים בתנור אבן שמוט שמיועדת לפיצה ומחממים את התנור לחום הכי גבוה עם טורבו, לפחות 45 דקות.

6. מתפיחים שוב ל-45 דקות ושום מפנצ'רים באגרוף.

7. לפוקצ'ות אישיות מוארכות: מחלקים את הבצק ל-8 כדורים לפחות ומניחים להתפחה של חצי שעה. אם יש צורך מכדררים מחדש. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, משמנים אותו בכף או שתיים שמן זית ומגלגלים את הכדורים בשמן.

8. שמים את הפוקצ'ות בתבנית מקומחת מעט, מניחים עליהן ידיים ומותחים בעדינות תוך הסתייעות בכח הכובד. אין צורך שיהיו לפוקצ'ות גימור מושלם ועובי זהה, אבל חשוב שתהייה עליהן שכבה דקה של שמן זית.

9. מושחים את הפוקצ'ות בשמן זית, מניחים איזו תוספת שרוצים (עגבניות, בצל, רוזמרין וכיו"ב) ומכניסים מהר למרכז התנור. אופים 7-8 דקות.

אם רוצים לקצר את התהליך ניתן לשים את הסוכר יחד עם חומרי הבצק ואז להתפיח רק פעמיים.
איך לאפות את הבצק אפייה עיוורת?


הנה הוראות לאפייה עיוורת של בצק פאי מאת השפית טמסין דיי לאיס, כפי שפורסמו בספר "סודות שפים". חשוב לציין שיש להשתמש בסוג אפייה זה, רק כאשר הדבר מצוין מפורשות במתכון, כמו במקרים של הכנת פאי פירות או מילויים אחרים שאינם דורשים אפייה.

1. חממו את התנור לטמפרטורה של 190 מעלות. צננו את הבצק במקפיא למשך 30 דקות לפחות, או במקרר למשך לילה.

2. הניחו את הבצק המרודד בתבנית פאי משומנת. לעולם אל תנסו לפמתוח את הבצק כדי שיתאים לתבנית, הוא יתכווץ בחזרה. כסו את הבצק ביריעת נייר אפייה הגדולה מעט מהתבנית ופזרו על הנייר שכבה של שעועית יבשה כדי למנוע מהבצק לעלות במהלך האפייה.

3. כשהבצק כמעט מוכן (משך הזמן תלוי במתכון שבחרתם), הוציאו את התבנית מהתנור, הסירו את השעועית ואת הנייר ודקרו את תחתית הפאי במזלג כדי לשחרר אוויר שנלכד שם.

4. הברישו את הבצק האפוי למחצה בשכבה דקה של ביצים טרופות (או חלבונים טרופים) כדי להבטיח טארט פריך. החזירו לתנור ואפו 5-10 דקות נוספות כדי לייבש את הבצק האפוי.
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.
איך להכין עוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה?


הנה מתכון לעוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה:

קלתית:
======
כוס קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה, ביצה - ללוש, לרפד תבנית פיירקס לאפות 15 דקות 170 מעלות. להוציא לצנן על הרשת.

מלית:
=====
פודינג פירות יער (יש דבר כזה!) להקציף + חלב + שמנת מתוקה (הוראות להכנה יש על גבי האריזה).

טיפ שלי: בגלל שזה משפריץ כשמקציפים, אני מכניסה את הקערה לכיור וכך זה לא מלכלך לי את כל השיש וסביבתו.

כשהקלתית קרה - למרוח הפודינג למעלה ולהכניס למקרר עטו.

לפני הגשה - למרוח שכבה של פירות יער (נמכר בכוס קטנה. כמו של יוגורט)

יאמי!
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?
איך להכין טארט שזיפים כפרי טבעוני?
איך להכין עוגיות שיבולת שועל עם פירות יבשים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.