» «
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
עוגיות ריבה
איך להכין עוגיות פרח ריבה?


הנה מתכון לעוגיות פרח ריבה:

המצרכים ל-25 עוגיות:
================
2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

למלית:
======
ריבה

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והסוכר עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אוספים אותו לכדור ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו פרחים בחותכן. במחצית מהפרחים קורצים חור באמצע הפרח בחותכן.

3. מניחים את הפרחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ששולי העוגיות מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.

4. כשהעוגיות מתקררות מורחים מעט ריבה על הפרחים השלמים ומכסים כל עוגייה בעוגייה נוספת עם חור באמצע.
עוגיות
איך להכין עוגיות קוואקר?


הנה מתכון להכנת עוגיות קוואקר:

המצרכים:
=========
4 כפות חמאה

3כפות סוכר או סוכר חום

2 ביצים

1/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס מחית תפוחים

1 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח (לא חייבים)

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס צימוקים

1-1/2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל) לבישול מהיר


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב במיקסר חמאה וסוכר עד לקבל קרם.

2. להוסיף ביצה ביצים, לערבב ולהוסיף את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון. בסוף להוסיף את הקוואקר והצימוקים.

3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

4. להניח בעזרת כף עיגולי בצק בתבנית.

5. לאפות בערך רבע שעה, לצנן ולהגיש.

בתיאבון!
עוגיות שקדים
איך להכין עוגיות בוטנים לפסח?


הנה מתכון להכנת עוגיות בוטנים לפסח:

המצרכים:
========
500 גרם בוטנים קלויים

2 ביצים

1/2 כפית קינמון

1 כוס סוכר

לקישוט:
======
אבקת סוכר

שוקולד

אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון.

2. מוסיפים את הסוכר, הביצים והקינמון ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.

3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתגבשת.

4. מעבירים את העיסה למזלף, מכינים עוגיות קטנות על נייר אפייה.

5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן משחימות.

6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.

7. אפשר לקשט עם שוקולד ו/או אבקת סוכר.

עוגיות

טראפלס
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.
אלפחורס
איך להכין אלפחורס מהיר?


הנה מתכון מהיר לאלפחורס:

מצרכים:
=======
3 כוסות קורנפלור

כוס קמח

200 גרם חמאה

4 חלמונים

כוס סוכר

ריבת חלב

קוקוס


אופן ההכנה:
===========
1. מערבלים במיקסר 4 חלמונים, חמאה, וכוס סוכר.

2. בקערה אחרת מערבבים את הקורנפלור והקמח ומוסיפים לתערובת.

3. מתחילים ללוש את הבצק עד למרקם אחיד ומקפידים שהבצק לא נדפק לדפנות הקערה.

4. מרדדים את הבצק במערוך לבצק לא עבה מידי, ולא דק מדי.

5. בעזרת כוס עושים עיגולים בגודל לא קטן מידי, ולא גדול מידי, משום שזה מתנפח בתנור.

6. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את העוגיות ברווח ביינוני, בגלל שהבצק נהייה גדול ושטוח באפייה, ושמים בתנור ל-15 דקות.

7. מוציאים את העוגיות ומצננים אותן, ולבסוף מורחים בעוגייה אחת ריבת חלב, שמים עוד עוגייה מעל, ובצדדים מגלגלים בקוקוס.


בתיאבון!
עוגיות שקדים
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים לפסח של מיקי שמו:

המצרכים:
========
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם) סוכר

1 חלבון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות קבוצות במרווחים של שני סנטימטרים אחת מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים חצי שעה או עד שהעוגיות מוזהבות.


עוגיות
מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל?



הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל עבור כמות של 80 עוגיות קטנות:

המצרכים:
========
2.5 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה (5 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

1/3 כוס מים או חלב סויה (100 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

1 כפית תמצית וניל

1-1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים מלך קצוצים גס (100 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את שיבולת השועל לאבקה דקה כמו קמח. הכי נוח לעשות זאת במטחנת תבלינים.

2. להוסיף את המרכיבים היבשים.

3. בקערה נפרדת לערבב את המרכיבים הרטובים.

4. לאחד את שתי התערובות ולערבב עד שאחיד.

5. להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.

7. לאפות בחום של 170 מעלות כ-8 עד 10 דקות.

8. להוציא מהתנור, לקרר מעט עד שהעוגיות מתייצבות ולארוז בקופסא אטומה.

9. כדאי להשתמש בנייר האפייה כדי למנוע הדבקות של העוגיות.

גיוונים:
======
במקום השוקולד אפשר להחליף בצימוקים וכפית קינמון או פירות יבשים קצוצים קטן.

הערות:
======
לנסות להוריד את כמות השמן ל-100 גרם (חצי כוס). העוגיות יוצאות רכות מאד.
איך להכין עוגיות לימון דקיקות?



הנה מתכון להכנת עוגיות לימון דקיקות של ישראל אהרוני:

החומרים הדרושים:
===============
120 גרם סוכר

2 כפות קליפת לימון, מגוררת דק

120 גרם חמאה קרה,חתוכות לקוביות קטנות

3 חלבונים

120 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה:
==========
(רצוי מאוד להכין את הכמויות לפני שמתחילים לעבוד)

1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הסוכר, קליפת הלימון והחמאה ומעבדים 5 ד'ק. מוסיפים את החלבונים בהדרגה,תוך כדי עבודת המכשיר,וממשיכים לעבד עוד דקה.

2. מוסיפים את הקמח בהדרגה,תוך כדי עבודת המכשיר עד שכל הכמות נבלעת בתערובת. לבסוף מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון.מעבירים לקערה, מכנסים ומניחים במקרר לחצי שעה.

3. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות).

4. משמנים תבנית תנור בשכבה דקה של חמאה ובוזקים מעל מעט קמח. מטלטלים את התבנית עד שהקמח מתפזר בשכבה דקה ואחידה בתבנית. מנערים החוצה קמח עודף (אני פשוט שמתי נייר אפיה).

5. שמים בתבנית כף מהתערובת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת כאשר מקפידים על מרחק שווה, של 5 ס"מ, בין התלוליות (העוגיות מתרחבות מאוד בזמן האפייה). ייתכן שתידרשו ליותר מתבנית אחת.

6. אופים כ-15 דקות, עד ששולי העוגיות מתחילים להזהיב
איך להכין עוגיות בריאות עם שמן זית?


הנה מתכון לעוגיות בריאות עם שמן זית, כפי שפורסם במוסף "שף" של לאישה במרץ 2009:

המצרכים:
=======
250 גרם (2 כוסות) קמח מלא אורגני

120 גרם (2/3 כוס) סוכר חום

5 גרם (1.5 כפיות) אבקת אפייה

120 מ"ל שמן זית

1 ביצה

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני - גבוה (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. שמים בקערת המערבל בעל וו הגיטרה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, שמן הזית והביתה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

3. יוצרים מהבצק, בידיים, כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרווחים קטנים. אופים 8-10 דקות, עד הזהבה, מוציאים ומצננים.

אפשרויות נוספות - ניתן לאחר סעיף 2 להוסיף 100 גרם גזר מגורר דק או 100 גרם שבבי שוקולד חרובים ולערבל שוב קלות עד הטמעות בבצק.

ניתן לשמור עד שבוע בקופסא אטומה בטמרפטורת החדר.
איך להכין עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים?



מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...

עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:

רכיבים :
=======
300 גרם קמח

200 חמאה

ביצה

שקית סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)

אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.

3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).

4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).

זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.


מתוך: פורום בישול לילדים
איך מכינים את עוגיות הקורנפלקס הממכרות לזכרו של יוסי קירמה?



הנה המתכון לעוגיות אקסטרה ממכרות לזכרו של יוסי קירמה ז”ל:

המצרכים:
=======
2 כוסות קורנפלקס קלאסי (הצהוב)

1 כוס גרעיני דלעת

1 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס שקדים פרוסים

3/4 כוס מייפל (במקרה הזה אפשר בטעם מייפל או מייפל אמיתי)

2 כפות שמן (כל שמן שתרצו יעבוד כולל שמן קוקוס)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את המייפל והשמן בסיר קטן עד שהמייפל חם (אין צורך להגיע ממש לרתיחה חזקה).

2. בינתיים מערבבים בקערה קורנפלקס, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ושקדים.

3. מוסיפים את המייפל והשמן לתערובת ומערבבים היטב היטב עד שהכל מצופה.

4. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן מעט בספריי שמן, ומשטחים לשכבה כמה שיותר אחידה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות או עד שהכל זהוב יפה.

6. מקררים לגמרי ורק אז שוברים לצ’אנקים גדולים יותר או פחות, אל פי העדפתכם, ושומרים בצנצנת סגורה מחוץ למקרר.
איך להכין מעמולים?


הנה מתכון למעמולים של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ישראל היום במאי 2011:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
================
1.5 כוסות קמח

50 גרם סולת

100 גרם חמאה

2 כפות שמן

1/3 כוס מים

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 שרית סוכר וניל

50 גרם אבקת סוכר

4 טיפות מי זוהר (מי פרחית תפוזים) - לא לוותר

למילוי:
=====
250 תמרים מגולענים וכתושים (לא ממרח תמרים!)

25 גרם חמאה

1/2 כפית קינמון

4 טיפות מי זוהר

2 כפות פיסוטוקים קלויים וקצוצים דק

2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד ורך. מצננים במשך כ-20 דקות.

2. מכינים את המילוי: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לעיסה חלקה ואחידה.

3. קורצים מהבצק כ-20 עיגולים קטנים. יוצרים מהמילוי 20 עיגולים קטנים יותר מעיגולי הבצק.

4. מניחים על היד כדור בצק ומשטחים מעט בעזרת אצבעות היד השנייה. מניחים במרכז עיגול מן המילוי וסוגרים מעל את קצוות הבצק. מכדררים את הבצק הממולא לכדור. משטחים מעט בעזרת הידיים.

5. אם יש מקלחיים קטנים ומשוננים יוצרים דוגמת תחרה על פני חלקה העליון של כל עוגייה.

6. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 20 דקות. על העוגיות להישאר חיוורות וזהובות קלות בשוליים.
איך להכין עוגיות בריאות ומהירות הכנה?


הנה מתכון של עוגיות חמנייה, קל להכנה, אוורירי ונימוח, טעים טעים ולא פחות חשוב: בריא ומזין.

מה צריך?
=========
שלושה חלבוני ביצה (הלבן)

300 גר' גרעיני חמנייה

150 גר' שומשום

5 כפות סוכר חום

תנור אפייה על חום בינוני


מה עושים?
==========
1. טורפים את החלבונים עם מזלג (אין צורך בהקצפה !), מוסיפים את המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.

2. משמנים נייר כסף על תבנית אפייה, ובעזרת כף יוצקים את התערובת בעיגולים שווים.

3. מכניסים לתנור לחמש דק' או עד השחמה, מכבים את התנור ומחכים חמש דק' נוספות.

4. לקרר לפני שמסירים מנייר הכסף.

ערך תזונתי גבוה בזכות הביצה והגרעינים, כ - 60 קלוריות בעוגייה בינונית.
איך להכין עוגיות ריבה?


לפניכם מתכון לעוגיות ריבה:

חומרים:
=======
300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

סוכר וניל

קינמון


הוראות הכנה:
============
1. ללוש הכל לבצק רך וחלק, להכניס למקרר לשעה.

2. להכין נקניק מהבצק, לחתוך חתיכות של 2 ס"מ, לגלגל כל חתיכה לעיגול, לשטח בין הידיים ובעיגול שנוצר לעשות שקע עם צידה השני של כף עץ.

3. לאפות.

4. לחמם ריבת אוכמניות, לשפוך לתוך כל עוגיה מעט ריבה, לפזר מעל אבקת סוכר וקינמון (לא חייבים להוסיף קינמון).


העוגיות האלה פשוט מדהימות. הן נעלמו בשניה! תיהנו!


איך להכין עוגיות שקדים ולימון?


הנה מתכון של אורי שפט לעוגיות שקדים ולימון:

המצרכים:
=======
125 גרם חמאה

200 גרם סוכר

1 ביצה

200 גרם שקדים טחונים

80 גרם שקדים פרוסים

100 גרם קמח תפו"א

3 גרם אבקת אפייה

10 גרם גרידת לימון

50 גרם קוקוס

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת מסה חלקה ובהירה.

2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהמסה מתאחדת.

3. מוסיפים את החומרים היבשים: שקד טחוןֿ שקד פרוס, קמח תפו"א, אבקת אפייה, קוקוס וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4. יוצרים גלילים ארוכים על גבי נייר אפייה, מגלגלים ושמים לקירור למשך שעה.

5. מוציאים מהקירור וחותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ.

6. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. אופים בחום של 170 מעלות ל-12-15 דקות עד קבלת גוון זהוב. מצננים לפני ההגשה. אם רוצים חאחר שמתקרר בוזקים אבקת סוכר.
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
איך להכין עוגיות בריאות?


הנה מתכון לעוגיות בריאות:

המצרכים:
========
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להשתמש במקום גם בכוסמת אן גרעינים מכל סוג)

1/2 כוס זרעי חמנייה

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס זרעי צ'יה

1/4 כוס זרעי פשתן

1/4 כוס צימוקים לבנים

1/4 כוס פקאנים קצוצים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס סירופ מייפל

1 כף שמן זית

קורט מלח (נגיעה קטנטונת)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, רצוי במצבב טורבו (לא חובה).

2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד.

3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לריבוע (בערך גודל של 25x25) בעובי אחיד של 1.5 ס"מ.

4. אופים כ- 20-25 דקות עד להשחמה קלה.

5. מוציאים מהתנור וחותכים את העוגיות בעודן חמות לריבועים ומניחים אותן להתקרר.

6. ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 6 ימים.
איך להכין עוגיות מלוחות?



הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות:

המצרכים:
========
1 ק"ג קמח

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן

11/2 כוסות מים

150 גרם שומשום קלוי



אופן ההכנה:
===========
1. לקלות בערך דקה, עד להזהבה קלה את השומשום המחבת טפלון.

2. להכניס לקערה את כל שאר החומרים ולערבב.

3. ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.

4. להניח את הבצק בצד לחצי שעה.

5. לקרוץ עיגולים, לגלגל אותם לנחש שממנו יוצרים חישוק סגור.

6. להניח בתבנית משומנת או בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7. לאפות בתנור שחומם ל-150 מעלות כ-20 דקות.

8. לצנן ולהגיש (או לאחסן בכלי סגור).
איך להכין בראוניס עם שוקולד צ'יפס?
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?
איך להכין עוגיות שיבולת שועל טבעוניות?
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?
איך להכין עוגיות לסוף הצום?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.