» «
עוגיות
מהן העוגיות של סבתא אידה ואיך להכין את עוגיות סבתא אידה?



סבתא אידה ז"ל אפתה כה טוב, שבני משפחתה החליטו להנציח את אחד ממתכוניה המופלאים על מצבתה. הנה לפניכם מתכון לעוגיות ריבה, אגוזים ורחת לוקום:

המצרכים לבצק:
=============
200 גרם חמאה

1 חלמון

350 גרם קמח תופה (שקית קטנה)



מצרכים למילוי:
==============
350 גרם קונפיטורת תות

150 גרם אגוזים טחונים גס עם קינמון ושקית סוכר וניל

רחת לוקום חתוכה למלבנים דקים


אופן ההכנה:
===========
1. להכין את הבצק ולהניח אותו לשעה במקרר.

2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים.

3. לרדד כל חלק למלבן, למרוח ריבה ועליה לפזר אגוזים ולהניח בשורה רחת לוקום.

4.לגלגל לרולדה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

6. להוציא מהתנור, לחתוך לפרוסות באלכסון כשעדיין חם.

7. לאחר שהפרוסות התקררו לפזר מעליהן אבקת סוכר.
עוגיות שוקולד צ'יפס
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל?



הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל עבור כמות של 80 עוגיות קטנות:

המצרכים:
========
2.5 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה (5 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

1/3 כוס מים או חלב סויה (100 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

1 כפית תמצית וניל

1-1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים מלך קצוצים גס (100 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את שיבולת השועל לאבקה דקה כמו קמח. הכי נוח לעשות זאת במטחנת תבלינים.

2. להוסיף את המרכיבים היבשים.

3. בקערה נפרדת לערבב את המרכיבים הרטובים.

4. לאחד את שתי התערובות ולערבב עד שאחיד.

5. להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.

7. לאפות בחום של 170 מעלות כ-8 עד 10 דקות.

8. להוציא מהתנור, לקרר מעט עד שהעוגיות מתייצבות ולארוז בקופסא אטומה.

9. כדאי להשתמש בנייר האפייה כדי למנוע הדבקות של העוגיות.

גיוונים:
======
במקום השוקולד אפשר להחליף בצימוקים וכפית קינמון או פירות יבשים קצוצים קטן.

הערות:
======
לנסות להוריד את כמות השמן ל-100 גרם (חצי כוס). העוגיות יוצאות רכות מאד.
שוקולד צ'יפס
יש מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס?



הנה מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפס:


מצרכים:
========
170 גרם חמאה רכה

כוס ורבע סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

2 כוסות קמח תופח

חצי כפית מלח

250 ג' שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
========
1. לערבב את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל.

2. להוסיף אחת אחת את הביצים.

3. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, יש להוסיף את המלח והקמח.

4. לסיום להוסיף את השוקולד צ'יפס.

5. להניח במקרר למשך שעה.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.

7. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 שעה.


בתיאבון!
טראפלס
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!

עוגיות

עוגיות
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?



הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:

המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

קורט צ'ילי

לציפוי:
======
1 ביצה טרופה

1/2 כוס שומשום

2 כפות אורגנו יבש

קורט צ'ילי

אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.

3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.

4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.

5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:

מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שטוחות קמח מצה

2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)

1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח

1/4 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.

4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.

7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
עוגיות
איך להכין עוגיות שיבולת שועל עם פירות יבשים?


הנה מתכון טבעוני לעוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים:


המצרכים (ל-50 עוגיות קטנות):
=======================
יבשים:
-----------
1 כוס + 2 כפות (170 גרם) קמח מלא

1/2 כפית סודה לשתיה (3 גרם)

1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל (קוואקר)

5 תאנים מיובשות חתוכות לקוביות קטנטנות בגודל של צימוקים

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2כוס חמוציות מיובשות או צימוקים

אופציה: חצי כפית קינמון

רטובים:
-------------
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום

80 גרם שמן (קצת פחות מחצי כוס)

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב סויה או מים

1 כפית תמצית ווניל

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סודה לשתייה, שיבולת שועל, דבלים, גרעיני דלעת וחמוציות.

2. מערבבים בקערה אחרת את החומרים הרטובים: סוכר, שמן, חלב ותמצית ווניל.

3. מערבבים את שתי התערובות עד לקבלת בצק מעט דביק.

4. בעזרת ידיים רטובות צרים עוגיות משטחים מעט על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 12-15 דקות ולאחר מכן משאירים את העוגיות בתנור למשך 4-5 דקות.

מוציאים ושמים על רשת עד לצינון מלא.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.


עוגיות
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?




הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים - איך להכין?
מתכון מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...

עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:

רכיבים :
=======
300 גרם קמח
200 חמאה
ביצה
שקית סוכר וניל
100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)

אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.

3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).

4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).

זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.


מתוך: פורום בישול לילדים
איך להכין עוגיות בוטנים לפסח?


הנה מתכון להכנת עוגיות בוטנים לפסח:

המצרכים:
========
500 גרם בוטנים קלויים

2 ביצים

1/2 כפית קינמון

1 כוס סוכר

לקישוט:
======
אבקת סוכר

שוקולד

אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון.

2. מוסיפים את הסוכר, הביצים והקינמון ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.

3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתגבשת.

4. מעבירים את העיסה למזלף, מכינים עוגיות קטנות על נייר אפייה.

5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן משחימות.

6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.

7. אפשר לקשט עם שוקולד ו/או אבקת סוכר.
איך להכין עוגיות לימון דקיקות?



להכנת עוגיות לימון דקיקות עשו כך:

החומרים הדרושים:
===============
120 גרם סוכר

2 כפות קליפת לימון, מגוררת דק

120 גרם חמאה קרה,חתוכות לקוביות קטנות

3 חלבונים

120 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה:
==========
(רצוי מאוד להכין את הכמויות לפני שמתחילים לעבוד)

1. שמים במעבד מזון עם להב מתכת את הסוכר, קליפת הלימון והחמאה ומעבדים 5 ד'ק. מוסיפים את החלבונים בהדרגה,תוך כדי עבודת המכשיר,וממשיכים לעבד עוד דקה.

2. מוסיפים את הקמח בהדרגה,תוך כדי עבודת המכשיר עד שכל הכמות נבלעת בתערובת. לבסוף מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון.מעבירים לקערה, מכנסים ומניחים במקרר לחצי שעה.

3. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות).

4. משמנים תבנית תנור בשכבה דקה של חמאה ובוזקים מעל מעט קמח. מטלטלים את התבנית עד שהקמח מתפזר בשכבה דקה ואחידה בתבנית. מנערים החוצה קמח עודף (אני פשוט שמתי נייר אפיה).

5. שמים בתבנית כף מהתערובת. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת כאשר מקפידים על מרחק שווה, של 5 ס"מ, בין התלוליות (העוגיות מתרחבות מאוד בזמן האפייה). ייתכן שתידרשו ליותר מתבנית אחת.

6. אופים כ-15 ד'ק, עד ששולי העוגיות מתחילים להזהיב

העוגיות ממש טעימות ומתאימות לשישי (אבל אפשר גם בהמשך השבוע :) )

בתאבון
קרדיט: אהרוני
יש מתכון לעוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים לפסח של מיקי שמו:

המצרכים:
========
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם) סוכר

1 חלבון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות קבוצות במרווחים של שני סנטימטרים אחת מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים חצי שעה או עד שהעוגיות מוזהבות.
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
איך להכין אלפחורס מהיר?


הנה מתכון מהיר לאלפחורס:

מצרכים:
=======
3 כוסות קורנפלור

כוס קמח

200 גרם חמאה

4 חלמונים

כוס סוכר

ריבת חלב

קוקוס


אופן ההכנה:
===========
1. מערבלים במיקסר 4 חלמונים, חמאה, וכוס סוכר.

2. בקערה אחרת מערבבים את הקורנפלור והקמח ומוסיפים לתערובת.

3. מתחילים ללוש את הבצק עד למרקם אחיד ומקפידים שהבצק לא נדפק לדפנות הקערה.

4. מרדדים את הבצק במערוך לבצק לא עבה מידי, ולא דק מדי.

5. בעזרת כוס עושים עיגולים בגודל לא קטן מידי, ולא גדול מידי, משום שזה מתנפח בתנור.

6. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את העוגיות ברווח ביינוני, בגלל שהבצק נהייה גדול ושטוח באפייה, ושמים בתנור ל-15 דקות.

7. מוציאים את העוגיות ומצננים אותן, ולבסוף מורחים בעוגייה אחת ריבת חלב, שמים עוד עוגייה מעל, ובצדדים מגלגלים בקוקוס.


בתיאבון!
איך להכין עוגיות קוואקר?


הנה מתכון להכנת עוגיות קוואקר:

המצרכים:
=========
4 כפות חמאה

3כפות סוכר או סוכר חום

2 ביצים

1/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס מחית תפוחים

1 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח (לא חייבים)

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס צימוקים

1-1/2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל) לבישול מהיר


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב במיקסר חמאה וסוכר עד לקבל קרם.

2. להוסיף ביצה ביצים, לערבב ולהוסיף את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון. בסוף להוסיף את הקוואקר והצימוקים.

3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

4. להניח בעזרת כף עיגולי בצק בתבנית.

5. לאפות בערך רבע שעה, לצנן ולהגיש.

בתיאבון!


איך להכין עוגיות פירות יבשים?


הנה מתכון להכנת עוגיות פירות יבשים:

מצרכים:
=======
שלוש ורבע כוסות קמח

אחד ורבע כוסות סוכר

אחד וחצי כפיות אבקת אפיה

3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים

3/4 כוס שקדים מולבים שלמים

3/4 כוס אגוזי לוז שלמים

3/4 כוס פירות יבשים קצוצים גס

5 ביצים



אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את כל החומרים לבצק נעים למגע.

2. לגלגל לגלילים עבים ולהניח בתבנית מרופדת ניר אפיה, במרחק מה בין הגלילים.

3. למרוח בחלבון ביצה ולאפות בחום של 175 מעלות כ-18 דקות.

4. להוציא מהתנור ולקרר.

5. לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ ולאפותבשנית בחום נמוך של 160 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות קשות ויבשות.


בתיאבון!
איך להכין עוגיות בריאות ומהירות הכנה?


הנה מתכון של עוגיות חמנייה, קל להכנה, אוורירי ונימוח, טעים טעים ולא פחות חשוב: בריא ומזין.

מה צריך?
=========
שלושה חלבוני ביצה (הלבן).

300 גר' גרעיני חמנייה

150 גר' שומשום

5 כפות סוכר חום

תנור אפייה על חום בינוני


מה עושים?
==========
1. טורפים את החלבונים עם מזלג (אין צורך בהקצפה !), מוסיפים את המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.

2. משמנים נייר כסף על תבנית אפייה, ובעזרת כף יוצקים את התערובת בעיגולים שווים.

3. מכניסים לתנור לחמש דק' או עד השחמה, מכבים את התנור ומחכים חמש דק' נוספות.

4. לקרר לפני שמסירים מנייר הכסף.

ערך תזונתי גבוה בזכות הביצה והגרעינים, כ - 60 קלוריות בעוגייה בינונית.
איך להכין בצק עוגיות בסיסי?



הנה מתכון לבצק בסיסי נפלא לעוגיות:


המצרכים:
=======
2 וחצי כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח

200 גרם חמאה (אפשרי גם מלוחה)

1 כוס סוכר חום

רבע כוס סוכר לבן

2 ביצים גדולות


אופן ההכנה:
===========
1. לרכך את החמאה ולעבד אותה במיקסר או מעבד מזון עם שני סוגי הסוכר.

2. להוסיף תמצית וניל וביצים ואחריהם את אבקת האפייה והקמח.

3. להניח במקרר לפחות חצי שעה, ניתן גם מספר ימים.

4. לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין תבנית מרופדת בניר אפיה.

5. לפני שמכניסים לתנור להוסיף לבצק את התוספת שנבחרה ללוש היטב.

6. להניח על התבנית כפות גדושות מהבצק ולהכניס לתנור.

7. לאפות כ-20 דקות עד להזהבה.

8. להוציא מהתנור ולקרר מעט לפני ההגשה.


ניתן להוסיף להרכב שתי כוסות של תוספות כיד הדימיון הטובה עליכם (צימוקים, אגוזים, שקדים, סוכריות, קוקולד-צ'יפס, פירות יבשים ועוד...).
איך להכין עוגיות שיבולת שועל טבעוניות?


הנה מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות:

1 כוס קמח כוסמין (או קמח רגיל)

2 כפיות קינמון

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס סוכר דמררה (או סוכר רגיל)

3/4 כוס שמן (קוקוס או חמניות)

תחליף ביצה: חצי מעדן סויה אלפרו בטעם וניל או 1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר, או חצי בננה מרוסקת

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות שיבולת שועל (מהסוג הגס יותר, לא העדין)

1 כוס צימוקים (אן אגוזים קצוצים גס מכל סוג, אן שוקולד צ'יפס, או שילוב של כמה תוספות שיחד ימלאו כוס אחת

אופן ההכנה:
==========
1. מנפים לקערה אחת קמח, קינמון ואבקת אפייה, מערבבים ומוסיפים את המלח.

2. בקערה נוספת מערבבים שמן וסוכר עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את תחליף הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.

3. מאחדים את שתי התערובות ולשים במיקסר או בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד שהיא נטמעת בצורה שווה בתערובת.

5. מוסיפים את התוספת שבוחרים ומערבבים.

6. מניחים את הבצק במקרר לחצי שעה ומחממים תנור ל-175 מעלות.

7. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים במרחק של 5 ס"מ זה מזה, על תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה. ניתן לשטח מעט את הכדורים.

8. אופים 15 דקות עד שתחתית העוגיות זהובה. הן יוצאות רכות ומתקשות מחוץ לתנור. רצוי לאכול רק לאחר חצי שעה.
איך להכין עוגיות ריבה?
איך להכין מעקרוני?
איך להכין בראוניז?
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים?
איך להכין אלפחורס טבעוני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.