» «
בטטות
איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
ממתקים
איך להכין ממתק משובח לצמחונים?



כך מכינים ממתק לצמחונים, שיכול להתאים לכולם, אך הערכים התזונתיים באגוזים ובתמרים יכולים להשלים חסרים אצל צמחונים:

המצרכים:
========
תמרים (בכמות הרצויה)

אגוזי מלך\שקדים (בכמות התמרים)

1 חבילת שוקולד מריר

30 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים תמר אחד לשניים ומוציאים ממנו את הגלעין, מכניסים את האגוז מלך\שקד פנימה וסוגרים. עושים כך עם כל התמרים.

2. במיקרו ממיסים את השוקולד המריר. מכניסים לסיר קטן את החמאה, השוקולד מריר המומס והשמנת וממיסים.

3. אחרי שתערובת השוקולד מוכנה לוקחים את התמר עם האגוז וטובלים אותו בתערובת השוקולד. מניחים בעטרת נייר ושמים בצלחת הגשה או קופסה המתאימה למקרר, עושים כך עם כל התמרים.

4. מקררים במקרר כשעה ומגישים.


בתאבון!
בטטות
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
אורז
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.

צמחונות

עדשים
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?



הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!
לזנייה
איך להכין לזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?



הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?

המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים

מעט שמן זית

2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ

500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)

100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)

100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט

אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.

3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).

4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.

הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.

3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.

4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.

6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.

7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).

8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.

מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.


רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות

1/4 כוס יין לבן יבש

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית סוכר

כ-1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).

3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
קציצות
איך להכין קציצות פרסה ותפוח אדמה?



הנה מתכון של אבי לוי לקציצות מבושלות של פרסה ותפוח אדמה:

מצרכים לקציצות:
==============
3 תפוחי אדמה מבושלים

2 כוסות כרשה קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ היטב

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית כורכום

1 כף מלח גס


מצרכים לציפוי:
============

2 ביצים טרופות

1 כוס סולת


מצרכים לרוטב:
============
1 בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה גס, החלק הלבן בלבד

1 כפית כמון

1/2 כפית מוסקט

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית קינמון.

5 כפות שמן זית

1 כף קליפת לימון מגוררת

5 עגבניות מגוררות


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.

4. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.

בתיאבון!
המבורגר
איך להכין המבורגר טבעוני?


הנה מתכון להמבורגר טבעוני:

המצרכים:
=========
2 כוסות קינואה אדומה

2 בצלים קצוצים

500 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק

3 שיני שום

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1/2 כוס קוואקר

5 כפות פירורי לחם חיטה מלאה

2 כפות שמן זית

מלח, פפריקה, כמון, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקינואה לפי הוראות ההכנה.

2. קוצצים את הבצל, הפטריות והשום ומטגנים בשמן הזית.

3. את הקוואקר מערבבים בכוס מים רותחים וממתינים מספר דקות.

4. מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הקינואה המבושלת ומוסיפים את הקוואקר המושרה, פירורי הלחם הפטרוזיליה והתבלינים.

5.מעבירים את כל המצרכים הכול לבלנדר לטחינה גסה.

6. יוצרים מהתערובת המבורגרים או קבבים ומעבירים לאש.


מצה בריי
איך להכין מצה בריי מלוחה-מתוקה?


הנה מתכון להכנת מצה בריי מלוחה-מתוקה:

אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה.

חומרים למצייה אחת גדולה (2-3 מנות):
=============================
4-5 מצות

1 קופסא קרם קוקוס (אפשר מי קוקוס או חלב סויה אם עושים מצייה מתוקה)

3/4 כוס קמח תירס גרגירי (זה שמכינים ממנו פולנטה, לא אינסטנט, אפשר להחליף בקמח מצה אם שומרים על איסור קטניות בפסח)

1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל ירוק או 2-3 שיני שום)

חופן גדול פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה

1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ

מלח ים אטלנטי

שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

אופן ההכנה:
===========

1. מניחים בקערה את קמח התירס וקרם הקוקוס וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.

2. שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. מניחים ל-15 דקות לריכוך וספיגת טעמים. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מוסיפים כ-1/4 כוס מים (או תחליף חלב כלשהו) ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ויוצקים את התערובת. משטחים אותה ומכסים. מטגנים 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב ומלמעלה כבר לא רואים ממש נוזלים (אם צריך מנמיכים את הלהבה, שלא ייחרך).

4. מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה חזרה למחבת (בזהירות שלא תתפרק) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן 1-2 דקות ומסירים מהאש.

5. מעבירים את המצייה בעדינות לצלחת (כדאי להשתמש בטכניקת הצלחת שוב) ומגישים.

בתיאבון!

קרדיט לאורי שביט
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
איך להכין מאפה פטריות וכרשה?


הנה מתכון להכנת מאפה פטריות וכרשה:

המצרכים ל-24 מנות:
================
לבצק:
2 כוסות קמח לבן

2 ורבע כוסות קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

מעט מלח

6 כפות שמן זית

6 כפות שמן קנולה

1 כוס יין לבן יבש

1 חלבון להברשה

מעט שומשום

למילוי:

1 כף שמן זית

סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות

2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות

מעט תימין

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמנים והיין. מערבבים עד שנוצר בצק, לא מגזימים בלישה ומחלקים לשני כדורים.

2. המילוי: מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות וכרישה ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ומניחים בצד.

3. מרדדים כל כדור בצק למשטח מלבני, שמים במרכז מילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מורחים מעט חלמון על שני הגלילים ומפזרים מעט שומשום. אופים כ-12 דקות עד להשחמת המאפה.
איך להכין מרק סלק טעוני לקובה?



הנה מתכון טבעני למרק סלק לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם סלקים קטנים

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
===========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הסלק לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין ברוסטקה על האש עם פלפלים ופרמזן?


הנה מתכון לברוסטקה על האש עם פלפלים ופרמזן כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

2 שיני שום קלופות

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 באגט (אפשר להשתמש בבאגט מאתמול) פרוס

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. מניחים את הפלפלים ואת שיני השום בתבנית ואופים אותם כ-15 דקות. מוצאים, מצננים קצת וקולפים בזהירות. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות ואת השום לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים קלות.

3. הרכבת המנה: מניחים מעט מתערובת הפלפלים על כל פרוסת באגט, זורים מעל פרמזן ומניחים על רשת הגריל ל-3 דקות. מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה ומגישים מיד.
איך להכין שיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי?


הנה מתכון לשיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי כפי שפורסם בגיליון שף של "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנה יום קודם בשריית השיפודים במשרה.

המצרכים ל-8 שיפודים:
==================
1 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

1 כפית סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל שחור

לשיפודים:
========
400 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות

1/2 סלסילה עגבניות שרי

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות

1 פלפל צהוב קלוף וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:
==========
1 המשרה: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד.

2. משפדים על גבי שיפודי עץ קצרים קוביות גבינת חלומי, עגבניות שרי, קוביות בצל וקוביות פלפל לסירוגין. יוצקים את המשרה לקערה רחבה ועמוקה, מניחים במשרה את השיפודים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

3. למחרת מניחים את השיפודים על רשת הגריל החם ל-6 דקות. מגישים מיד.


איך להכין כרובית אפויה?


הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מים

מלח בנדיבות

אופציה: כמה ענפי רוזמרין

להגשה: רבעי לימון לסחיטה

אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.

3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.

4. מפזרים בתבנית.

5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.

בתיאבון!
איך להכין פיצה מקמח חומוס?


הנה מתכון להכנת פיצה מקמח חומוס, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק הטבעוני:
===================
1 כוס (100 גרם) קמח חומוס

1 כוס (240 מ"ל) מים

2 כפות שמן זית כתית

אפשרות: 1 שן שום קלופה וכתושה

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור

לרוטב:
======
300 גרם עגבניות מרוסקות (כ-4 עגבניות בינוניות, מרוסקות בפומפייה, ללא הקליפה).

לשכבת הגבינה:
============
200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה

50 גרם גבינת פטה, מפוררת

לתוספות:
========
עגבניות שרי חצויות

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיביו, עד שמתקבל בצק נוזלי ואחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים את התבנית או המחבת בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

4. יוצקים את הבצק לתבנית ואופים כ-15 דקות עד שהוא מזהיב מאוד.

5. מוציאים מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב, מניחים פרוסות גבינה (ואפשר להוסיף תוספות לפי הטעם) ואופים עוד 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסות. אם רוצים, מפזרים בזיליקום, עגבניות או תוספות אחרות ומגישים.
איך להכין פשטידת כרובית טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרובית טבעונית:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה מפורקת (כ 800 גרם נטו)

1/2 כרישה בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 150 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה

חצי כוס שיבולת שועל דקה

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, ¼ כפית אגוז מוסקט

פירורי לחם או פנקו

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.

2. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים יחד עם הטחינה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”, יחד עם הכרישה והתרד (או הפטרוזיליה).

4. מוסיפים לתערובת הטופו – כרובית מפוררת, קוואקר, ותבלינים ומערבבים היטב.

5. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

6. מפזרים למעלה שכבה דקה של פירורי לחם או פנקו.

7. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

איך להכין לביבות בטטה של אורנה ואלה?
איך להכין לביבות קינואה, טופו ותרד?
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?
איך להכין קדירת עדשים ושעועית?
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.