» «
פאי
איך להכין פאי אספרגוס?



הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:

המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים

2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת

1 כפית קצח


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים

3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.

4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.

5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.

6. אופים חצי שעה עד להזהבה.

בתיאבון!
פשטידות
איך להכין פשטידת כרובית טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרובית טבעונית:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה מפורקת (כ 800 גרם נטו)

1/2 כרישה בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 150 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה

חצי כוס שיבולת שועל דקה

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, ¼ כפית אגוז מוסקט

פירורי לחם או פנקו

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.

2. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים יחד עם הטחינה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”, יחד עם הכרישה והתרד (או הפטרוזיליה).

4. מוסיפים לתערובת הטופו – כרובית מפוררת, קוואקר, ותבלינים ומערבבים היטב.

5. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

6. מפזרים למעלה שכבה דקה של פירורי לחם או פנקו.

7. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!
לזניה
יש מתכון פשוט להכנת לזניה?


הנה מתכון קל להכנת לזניה:

המצרכים:
=========
1 חבילת אטריות מרובעות

1 גביע גבינת קוטג'

2 ביצים

4 כפות קטשופ

כף אורגנו

גבינה צהובה פרוסה

אופן ההכנה:
===========
להרתיח מים בסיר עם כפית מלח. להכניס את האטריות ולבשל עשר דקות.
להכניס למסננת, לשטוף את האטריות במים קרים.

להכניס בחזרה לסיר את האטריות ולהוסיף את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה ולערבב.

לקחת תבנית פיירקס, למרוח מרגרינה ולהכניס את כל התערובת.

לקחת את הגבינה הצהובה ולשים על התערובת. להכניס לתנור בחום בינוני.

הלזניה מוכנה כאשר הגבינה מזהיבה (כחצי שעה).
קציצות
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח

צמחונות

לביבות ירק
איך להכין לביבות ירק אפויות מירקות טריים?


הנה מתכון של ליאורה חוברה ללביבות ירק מירקות טריים:


המצרכים ל-16 לביבות:
===================
2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)

1 ביצה

6 כפות סובין שיבולת שועל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ.

2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור) ומערבבים היטב.

3. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

5. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות הירקות המבושלים.

6. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.
אורז
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?


הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

3 כפות שמן או חמאה

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית גרגירי חרדל חומים

6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון או ליים

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.

2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
קטשופ
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!
חטיפי אנרגיה
איך להכין חטיף אנרגיה בבית?



הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:

המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן או דבש

1/2 כוס סוכר חום

מעט קינמון

גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.

3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.

4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.

5. מעבירים לתבנית ומשטחים.

6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.

7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.


טורטיות
איך להכין טורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול?


הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות

1 חציל

250 גרם גבינת עזים רכה למריחה

250 גרם גבינת פטה מגוררת

1 כף עירית קצוצה

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.

2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.

3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).

4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?


הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה

5 כפות שמן זית

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר

1 בצל סגול קצוץ

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

1 כף סוכר חום

2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום

1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.

3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.

4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.

6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.

7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.

8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.

9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

בתאבון!
איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת טופו בעשבי תיבול:

המצרכים:
=========
300 גרם (גוש) טופו

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1/4 כוס עלי שמיר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
========
מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הצעות גיוון:
=========
ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון בצורה זו:
1. כותשים את השום וקוצצים את השמיר בנפרד.

2. את הטופו מועכים במזלג או מכניסים לשקית ניילון ולשים את השקית עם הידיים.

הערות:
=======
- אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים ולשנות את היחס בינו לבין הטופו.

- מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפות בתנור כעשרים דקות.
איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת טופו בעשבי תיבול:

המצרכים:
=========
300 גרם (גוש) טופו

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1/4 כוס עלי שמיר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.


הצעות גיוון:
==========
- ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון – כותשים את השום וקוצצים את השמיר בנפרד, את הטופו מועכים במזלג או מכניסים לשקית ניילון ולשים את השקית באמצעות הידיים.

- אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים, וכן לשנות את היחס בינו לבין הטופו.

- מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפותו בתנור כעשרים דקות.
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?


הנה מתכון לסלט זוקיני ושמיר של שי-לי ליפא, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:

המצרכים ל-6 מנות:
================
4 זוקיני קשים וטריים, מגוררים גס וסחוטים היטב

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמיר קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1 מערבבים בקערה את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

2. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. הסלט הזה מגיר נוזלים בזמן האיחסון וזה בסדר (אם לא מעוניינים בנוזלים - פשוט מסננים).
איך להכין כרובית אלו-גובי מתון בסגנון הודי?


הנה מתכון לכרובית בסגנון הודי של נירה רוסו, כפי שהתפרסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
כ-800 גרם פרחי כרובית (או חצי כרובית וחצי קוביות תפוחי אדמה)

4 כפות שמן זית + 3 כפות נוספות

1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה, מופשרת במים רותחים

1 כפית אגוז מוסקט מגורר (או טחון)

1 כף זרעי כוסברה קלויים, כתושים

1 כוס רסק עגבניות בשלות, או מקופסת " פולפה" של היצרן האיטלקי "Mutti"

1 כף כורכום

1/2 פלפל צ'ילי ירוק, חתוך לפיסות קטנות (לא חובה אם אינכם סובלים חריפות)

3 בצלים קטנים חתוכים קטן

1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ, גם החלק הלבן

3 כפות עלי כוסברה קצוצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את פרחי הכרובית עם 4 כפות שמן הזית ומלח ואופים בתנור שחומר מראש ל-180 מעלות חצי שעה.

2. מחממי0 3 כפות שמן בסיר סוטז עמוק. מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר, זרעי הכוסברה, מלח לטעם, את רסק העגבניות, הכורכום והצ'ילי.

3. מוסיפים את שני סוגי הבצל ואת עלי הכוסברה ומבשלים הכל כ-5 דקות. מוסיפים את פרחי הכרובית האפויים והאפונה ומבשלים 5 דקות. מכסים ומכבים את הלהבה. מגישים עם יוגורט צונן.

בתיאבון!
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
איך להכין ממתק משובח לצמחונים?



כך מכינים ממתק לצמחונים, שיכול להתאים לכולם, אך הערכים התזונתיים באגוזים ובתמרים יכולים להשלים חסרים אצל צמחונים:

המצרכים:
========
תמרים (בכמות הרצויה)

אגוזי מלך\שקדים (בכמות התמרים)

1 חבילת שוקולד מריר

30 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים תמר אחד לשניים ומוציאים ממנו את הגלעין, מכניסים את האגוז מלך\שקד פנימה וסוגרים. עושים כך עם כל התמרים.

2. במיקרו ממיסים את השוקולד המריר. מכניסים לסיר קטן את החמאה, השוקולד מריר המומס והשמנת וממיסים.

3. אחרי שתערובת השוקולד מוכנה לוקחים את התמר עם האגוז וטובלים אותו בתערובת השוקולד. מניחים בעטרת נייר ושמים בצלחת הגשה או קופסה המתאימה למקרר, עושים כך עם כל התמרים.

4. מקררים במקרר כשעה ומגישים.


בתאבון!


איך להכין תבשיל עדשים שחורות?



הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!
איך להכין מאפה פטריות וכרשה?


הנה מתכון להכנת מאפה פטריות וכרשה:

המצרכים ל-24 מנות:
================
לבצק:
2 כוסות קמח לבן

2 ורבע כוסות קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

מעט מלח

6 כפות שמן זית

6 כפות שמן קנולה

1 כוס יין לבן יבש

1 חלבון להברשה

מעט שומשום

למילוי:

1 כף שמן זית

סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות

2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות

מעט תימין

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמנים והיין. מערבבים עד שנוצר בצק, לא מגזימים בלישה ומחלקים לשני כדורים.

2. המילוי: מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות וכרישה ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ומניחים בצד.

3. מרדדים כל כדור בצק למשטח מלבני, שמים במרכז מילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מורחים מעט חלמון על שני הגלילים ומפזרים מעט שומשום. אופים כ-12 דקות עד להשחמת המאפה.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין קציצות פראסה טבעוניות?
איך להכין לביבות קישואים?
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?
איך להכין שיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי?
איך להכין טופו עם פטריות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.