» «
פשטידות
איך להכין פשטידת בצל?



הנה מתכון לפשטידת בצל:

מצרכים לבצק:
===========
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

קורט מלח

3.5 כוסות קמח מנופה


מצרכים למלית:
============
2 כפות שמן

4 בצלים חתוכים לרצועות

150 גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן טחון

מלח

1/4 כפית אבקת שום


אופן ההכנה:
========

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עלה בצק, כך שיהיה גדול מעט מגודל התבנית.

4. מרפדים תבנית אפייה כולל הדפנות בבצק.

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

6. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים לו את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.

7. יוצקים את המלית על הבצק, משטחים ואופים 35 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

בתיאבון!
ממרח טופו
איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת טופו בעשבי תיבול:

המצרכים:
======

300 גרם (גוש) טופו

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1/4 כוס עלי שמיר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
========
מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הצעות גיוון:
=======
ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון בצורה זו:
1. כותשים את השום וקוצצים את השמיר בנפרד.

2. את הטופו מועכים במזלג או מכניסים לשקית ניילון ולשים את השקית עם הידיים.

הערות:
====
- אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים ולשנות את היחס בינו לבין הטופו.

- מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפות בתנור כעשרים דקות.
מולטי ויטמין
על מה להקפיד בבחירת מולטי ויטמין?


הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בבחירת מולטי ויטמין:

- חשוב לבצע בדיקת דם לפני נטילת מולטי ויטמין בכדי לדעת האם ואיזה חסרים יש לכם. יש מולטי ויטמינים שאינם שאינם יכולים לספק את הדרישה על חסרים מסוימים.

- לפני קניית מולטי ויטמין יש לבדוק מה ההתניות שלו והאם יש אנשים שאינם יכולים ליטול אותו (כמו לדוגמה, נשים בהריון ועוד).

- אנשים שתזונתם טבעונית או צמחונית צריכים פעמים רבות תוספות גדולות יותר של ויטמינים, כדאי לבדוק זאת ולבצע בדיקות דם לעתים קרובות יחסית בכדי לעקוב אחר חוסרים אפשריים בגוף.

- המינון בוויטמינים משתנה מחברה לחברה, יש לוודא כמה בדיוק עליכם לקחת, במיוחד אם אתם מחליפים יצרן במהלך הטיפול.

- מולטי ויטמין מגיע בקפסולות או בנוזל, בחרו איזה נוח לכם יותר לקחת.
קציצות
איך להכין קציצות פרסה ותפוח אדמה?



הנה מתכון של אבי לוי לקציצות מבושלות של פרסה ותפוח אדמה:

מצרכים לקציצות:
==============
3 תפוחי אדמה מבושלים

2 כוסות כרשה קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ היטב

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית כורכום

1 כף מלח גס


מצרכים לציפוי:
============

2 ביצים טרופות

1 כוס סולת


מצרכים לרוטב:
============
1 בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה גס, החלק הלבן בלבד

1 כפית כמון

1/2 כפית מוסקט

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית קינמון.

5 כפות שמן זית

1 כף קליפת לימון מגוררת

5 עגבניות מגוררות


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.

4. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.

בתיאבון!

צמחונות

עדשים
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?



הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!
סלט ירקות
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

לביבות
איך להכין לביבות קישואים?



הנה מתכון ללביבות קישואים:

המצרכים:
========

1 ק"ג קישואים

1 ק"ג בצל

2-3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות


אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.

2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.

4. מגישים עם ריבה.

בתיאבון!
פשטידות
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?



הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:

המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות קורנפלור

חבילת טופו (320 גרם)

1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)

5 כפות שמן

400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)

מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.

2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.

4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.

5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.

6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון!


פשטידות
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
==============
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין קציצות פראסה טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות כרשה טבעוניות:

המצרכים:
======
3 כרשות

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כוס סולת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק.

2. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול (עם תפוחי האדמה הקלופים). מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות.

3. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.

4. קוצצים את הכרשות דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה.

6. מערבבים עם המלח והפלפל לתערובת חלקה.

7. מניחים לפחות לשעה לפני האפייה כדי שהתערובת תתגבש.

8. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.

9. אופים בחום בינוני.


בתיאבון!
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
איך להגיב כשילד מחליט להפוך לטבעוני או צמחוני?


כאשר ילדכם מחליט להפסיק לאכול בשר ולהפוך לטבעוני או צמחוני הקפידו על הדברים הבאים:

1. הימנעו מביקורת נוקבת וגלו הבנה לתהליך ולקבלת ההחלטות של הילד.

2. דברו על הנושא בצורה נעימה ומכבדת, רצוי לא בשעת הארוחה, שכן הזמן הזה עלול להיות גם כך טעון.

3. הקדישו זמן כדי להסביר לו מה המשמעות של ההחלטה מבחינה בריאותית, כלכלית, השפעתה על המשפחה ומה זה דורש מכם להכין עבורו את האוכל שהוא צריך.

4. שתפו את הילד בהכנת רשימת הקניות והוסיפו מרכיבי מזון שהוא צריך. הציעו לו גם להצטרף אתכם לקניות על מנת שייחשף למגוון האפשרי.

5. במידה והילד מביע התנגדות חד משמעית להכנת בשר בבית, הציעו להכין את הבשר כשהוא אינו בבית או כשהוא לא במטבח.

6. התייעצו עם דיאטנית או תזונאית לגבי התפריט הרצוי עבור הילד והקפידו לערוך בדיקות תקופתיות כדי להיות בטוחים שאינו סובל מחסרים עקב השינוי בתזונה.
איך להכין שיפודי חלומי כמנה ראשונה?



הנה מתכון להכנת שיפודי חלומי, שלמרות הגוון המתקתק בטעמם, נכון להגישם כמנה ראשונה:


המצרכים:
========
300 ג' גבינת חלומי

1 כף מחטי רוזמרין קצוצות

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

6-8 עגבניות שרי קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה

שיפודי עץ קטנים (לאחר שהושרו מעט במים)

גריל פחמים או מחבת גריל מחורצת


אופן ההכנה:
===========
1. יש לחתוך את גבינת החלומי לפרוסות ולאחר מכן לריבועים.

2. לשפד את הגבינה על שיפודי העץ.

3. לערבב דבש, פפריקה,שמן זית ורוזמרין ולמרוח היטב על השיפודים.

4. לחמם גריל פחמים או מחבת קליה עד שהיא מאד חמה, לשים מעט שמן זית ולקלות את השיפודים כדקה מכל צד, עד להופעת פס חריכה.

5. להוציא את השיפודים ולהניחם על מגש מאורך.

6. להוסיף למחבת, לאחר הוצאת השיפודים, את העגבניות, הבצל ושארית הדבש ולחרוך תוך עירבוב מתמיד.

7. להגיש את תוספת הירקות עם החלומי.
איך להכין מצה בריי מלוחה-מתוקה?


הנה מתכון להכנת מצה בריי מלוחה-מתוקה:

אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה.

חומרים למצייה אחת גדולה (2-3 מנות):
=============================
4-5 מצות

1 קופסא קרם קוקוס (אפשר מי קוקוס או חלב סויה אם עושים מצייה מתוקה)

3/4 כוס קמח תירס גרגירי (זה שמכינים ממנו פולנטה, לא אינסטנט, אפשר להחליף בקמח מצה אם שומרים על איסור קטניות בפסח)

1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל ירוק או 2-3 שיני שום)

חופן גדול פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה

1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ

מלח ים אטלנטי

שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

אופן ההכנה:
===========

1. מניחים בקערה את קמח התירס וקרם הקוקוס וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.

2. שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. מניחים ל-15 דקות לריכוך וספיגת טעמים. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מוסיפים כ-1/4 כוס מים (או תחליף חלב כלשהו) ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ויוצקים את התערובת. משטחים אותה ומכסים. מטגנים 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב ומלמעלה כבר לא רואים ממש נוזלים (אם צריך מנמיכים את הלהבה, שלא ייחרך).

4. מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה חזרה למחבת (בזהירות שלא תתפרק) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן 1-2 דקות ומסירים מהאש.

5. מעבירים את המצייה בעדינות לצלחת (כדאי להשתמש בטכניקת הצלחת שוב) ומגישים.

בתיאבון!

קרדיט לאורי שביט
איך להכין כרובית אפויה?


הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מים

מלח בנדיבות

אופציה: כמה ענפי רוזמרין

להגשה: רבעי לימון לסחיטה

אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.

3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.

4. מפזרים בתבנית.

5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.

בתיאבון!


איך להכין דלורית במילוי פטריות וגבינה?


הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים

שמן זית

4 כפיות סילאן

2 בצלים סגולים קצוצים

2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)

1/2 כוס בזילקום

6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

8 שיני שום קצוצות

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%

1 ביצה

מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.

4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.

5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.

בתיאבון!
איך להכין ריזוטו פטריות?


הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

1 סלסלה פטריות טריות פרוסות

1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)

3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גורס

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.

2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.

3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).

4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.

5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.

בתיאבון!
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
איך להכין חטיף אנרגיה בבית?



הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:

המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן או דבש

1/2 כוס סוכר חום

מעט קינמון

גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.

3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.

4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.

5. מעבירים לתבנית ומשטחים.

6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.

7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
איך להכין סלט כרוב אסיאתי?
איך להכין בטטות בתנור?
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?
האם צריך בשר בשביל ברזל?
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?