שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין בטטות צלויות במלית פטה?
הנה מתכון לבטטות צלויות במלית פטה כפי שפורסם בגיליון שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010. את את הבטטות אפשר להכין יום לפני הפיקניק, לשמור בקירור ולהניח על הגריל בשטח.
המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 בטטות ארוכות בקליפתן
200 גרם גבינת פטה פרוסה
פלפל שחור
שמן זית
עלעלי תימין
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הבטטות ופורסים אותן שיתקבלו מכל אחת 8 פרוסות, כל שתיים מחוברות בקצה, כל שייווצרו סה"כ 4 "כריכים".
2. מכניסים לתוך כל כריך פרוסות גבינת פטה, מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעל פלפל שחור ועלעלי תימין. עוטפים כל בטטה ברדיד אלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך חצי שעה. מצננים קצת ואוכלים בכפית ישר מעטיפת רדיד האלומיניום.
איך להכין חטיף אנרגיה בבית?
הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:
המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן או דבש
1/2 כוס סוכר חום
מעט קינמון
גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.
3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.
4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.
5. מעבירים לתבנית ומשטחים.
6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.
7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
איך להכין מרק שומר?
הנה מתכון למרק שומר:
המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות
6 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות
1/2 כוס מיץ לימון
1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.
2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
בתאבון!
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
איך להכין שיפודי טופו וירקות במרינדת קארי?
הנה מתכון לכ-14 שיפודים של טופו וירקות במרינדת קארי מבית "האגוזיה":
מצרכים:
======
1 חבילת טופו קשה - חתוך לקוביות גדולות
כוס עגבניות שרי
3 בצלים סגולים - חתוכים לשמיניות או קוביות גדולות
2 פלפלים גדולים בצבעים - חתוכים לקוביות גדולות
זוקיני גדול - אופציונלי - חתוך לחצאי עיגולים גדולים
מצרכים למרינדה:
=============
שמן זית
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
1 כף חרדל גרגירים
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפיות תבלין קארי איכותי
חופן כוסברה קצוצה
מלח נוסף - לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. ערבבו בקערה או קופסה גדולה את מרכיבי המרינדה: התחילו בכמות נדיבה של שמן זית ובהדרגה הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב עד להיטמעות השמן בשאר המרכיבים. תטעמו ותתקנו תיבול - על הטעם להיות עז במיוחד והרוטב צריך להיות סמיך ומרוכז.
2. ערבבו אל תוך הרוטב את קוביות הטופו והירקות. ערבבו בזהירות עם לקקן מהתחתית מטה, לפיזור אחיד וכדי לא לפרק את הטופו. כסו בצלחת או במכסה ושימו בקירור למשך כמה שעות.
3. לאחר שהטופו והירקות ספגו טעמים, הכינו את השיפודים - 2-3 חתיכות טופו לשיפוד ובניהן ירקות.
4. השיפודים יוצאים טעימים מאוד גם באפייה בתנור: הכניסו לתנור מחומם על 220 מעלות עד השחמה.
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?
הנה מתכון לסלט זוקיני ושמיר של שי-לי ליפא, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:
המצרכים ל-6 מנות:
================
4 זוקיני קשים וטריים, מגוררים גס וסחוטים היטב
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1 מערבבים בקערה את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
2. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. הסלט הזה מגיר נוזלים בזמן האיחסון וזה בסדר (אם לא מעוניינים בנוזלים - פשוט מסננים).
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?
הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:
המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם
150 גרם פקאן סיני
2 כפות חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו
בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.
2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.
3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?
הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:
המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים
3 כפות שמן זית
1 בצל
2 תפו"א קטנים
חופן גבעולי סלרי
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף כורכום
כף חוויאג' למרק
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.
2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.
3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.
5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?
הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:
המצרכים:
=======
4 בטטות
צרור עלי טימין
5 כפות סילאן
100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.
בתיאבון!

הנה מתכון לבטטות צלויות במלית פטה כפי שפורסם בגיליון שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010. את את הבטטות אפשר להכין יום לפני הפיקניק, לשמור בקירור ולהניח על הגריל בשטח.
המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 בטטות ארוכות בקליפתן
200 גרם גבינת פטה פרוסה
פלפל שחור
שמן זית
עלעלי תימין
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הבטטות ופורסים אותן שיתקבלו מכל אחת 8 פרוסות, כל שתיים מחוברות בקצה, כל שייווצרו סה"כ 4 "כריכים".
2. מכניסים לתוך כל כריך פרוסות גבינת פטה, מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעל פלפל שחור ועלעלי תימין. עוטפים כל בטטה ברדיד אלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך חצי שעה. מצננים קצת ואוכלים בכפית ישר מעטיפת רדיד האלומיניום.

הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:
המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סילאן או דבש
1/2 כוס סוכר חום
מעט קינמון
גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.
3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.
4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.
5. מעבירים לתבנית ומשטחים.
6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.
7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.

הנה מתכון למרק שומר:
המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות
6 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות
1/2 כוס מיץ לימון
1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.
2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
בתאבון!

סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
צמחונות

הנה מתכון לכ-14 שיפודים של טופו וירקות במרינדת קארי מבית "האגוזיה":
מצרכים:
======
1 חבילת טופו קשה - חתוך לקוביות גדולות
כוס עגבניות שרי
3 בצלים סגולים - חתוכים לשמיניות או קוביות גדולות
2 פלפלים גדולים בצבעים - חתוכים לקוביות גדולות
זוקיני גדול - אופציונלי - חתוך לחצאי עיגולים גדולים
מצרכים למרינדה:
=============
שמן זית
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
1 כף חרדל גרגירים
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
1.5 כפיות תבלין קארי איכותי
חופן כוסברה קצוצה
מלח נוסף - לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. ערבבו בקערה או קופסה גדולה את מרכיבי המרינדה: התחילו בכמות נדיבה של שמן זית ובהדרגה הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב עד להיטמעות השמן בשאר המרכיבים. תטעמו ותתקנו תיבול - על הטעם להיות עז במיוחד והרוטב צריך להיות סמיך ומרוכז.
2. ערבבו אל תוך הרוטב את קוביות הטופו והירקות. ערבבו בזהירות עם לקקן מהתחתית מטה, לפיזור אחיד וכדי לא לפרק את הטופו. כסו בצלחת או במכסה ושימו בקירור למשך כמה שעות.
3. לאחר שהטופו והירקות ספגו טעמים, הכינו את השיפודים - 2-3 חתיכות טופו לשיפוד ובניהן ירקות.
4. השיפודים יוצאים טעימים מאוד גם באפייה בתנור: הכניסו לתנור מחומם על 220 מעלות עד השחמה.

הנה מתכון לסלט זוקיני ושמיר של שי-לי ליפא, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:
המצרכים ל-6 מנות:
================
4 זוקיני קשים וטריים, מגוררים גס וסחוטים היטב
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ רגיל
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1 מערבבים בקערה את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
2. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. הסלט הזה מגיר נוזלים בזמן האיחסון וזה בסדר (אם לא מעוניינים בנוזלים - פשוט מסננים).

הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:
המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם
150 גרם פקאן סיני
2 כפות חומץ אורז
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו
בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.
2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.
3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:
המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים
3 כפות שמן זית
1 בצל
2 תפו"א קטנים
חופן גבעולי סלרי
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף כורכום
כף חוויאג' למרק
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.
2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.
3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.
5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר

הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:
המצרכים:
=======
4 בטטות
צרור עלי טימין
5 כפות סילאן
100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.
בתיאבון!
איך להכין סלט חורפי ומזין?
הנה מתכון ל - 2-3 מנות של סלט חורפי ומזין, כפי שפורסם באתר של "האגוזיה":
המצרכים:
========
לכרובית:
חצי כרובית מפורקת לפרחים גדולים
1/2 כפית אורגנו מיובש
עשבי תיבול טריים: אזוב/רוזמרין/מרווה
1/2 כפית כורכום
שמן זית
מלח ופלפל
1/4 כוס מים
לסלט:
קוביית טופו קשה חתוכה לקוביות גדולות ומושרית למשך שעתיים במשרה של שמן זית, רוטב סויה, חרדל, שום כתוש וסילאן
אבוקדו האס בשל
1/2 ראש חסה ערבית
1/2 צרור רוקט
חופן עלי כוסברה
חופן זרעי שומשום מלא
אופן ההכנה::
===========
1. נתחיל מהכרובית. בקערה נשים שמן זית בנדיבות ונערבב פנימה את הכורכום, האורגנו, העשבים הטריים קצוצים, מלח ופלפל. נערבב ליצירה משחה, נכניס פנימה את פרחי הכרובית ונערבב עד שכולה עטופה בתבלינים. נשים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ונשפוך מעט מים לתבנית. נצלה עד שהכרובית רכה וצלויה.
2. במחבת נון סטיק נקפיץ את קוביות הטופו עד שהן צרובות היטב ונפזר שומשום מעל.
3. נסדר את הסלט: בצלחת קעורה נניח חסה קרועה, רוקט ועלי כוסברה ומעליהם את פרחי הכרובית, קוביות הטופו וקוביות או רצועות אבוקדו.
4. נתבל בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח לפי הטעם. אפשר להכין טחינה דלילה ולשפוך מעל.
בתאבון!
הנה מתכון ל - 2-3 מנות של סלט חורפי ומזין, כפי שפורסם באתר של "האגוזיה":
המצרכים:
========
לכרובית:
חצי כרובית מפורקת לפרחים גדולים
1/2 כפית אורגנו מיובש
עשבי תיבול טריים: אזוב/רוזמרין/מרווה
1/2 כפית כורכום
שמן זית
מלח ופלפל
1/4 כוס מים
לסלט:
קוביית טופו קשה חתוכה לקוביות גדולות ומושרית למשך שעתיים במשרה של שמן זית, רוטב סויה, חרדל, שום כתוש וסילאן
אבוקדו האס בשל
1/2 ראש חסה ערבית
1/2 צרור רוקט
חופן עלי כוסברה
חופן זרעי שומשום מלא
אופן ההכנה::
===========
1. נתחיל מהכרובית. בקערה נשים שמן זית בנדיבות ונערבב פנימה את הכורכום, האורגנו, העשבים הטריים קצוצים, מלח ופלפל. נערבב ליצירה משחה, נכניס פנימה את פרחי הכרובית ונערבב עד שכולה עטופה בתבלינים. נשים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ונשפוך מעט מים לתבנית. נצלה עד שהכרובית רכה וצלויה.
2. במחבת נון סטיק נקפיץ את קוביות הטופו עד שהן צרובות היטב ונפזר שומשום מעל.
3. נסדר את הסלט: בצלחת קעורה נניח חסה קרועה, רוקט ועלי כוסברה ומעליהם את פרחי הכרובית, קוביות הטופו וקוביות או רצועות אבוקדו.
4. נתבל בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח לפי הטעם. אפשר להכין טחינה דלילה ולשפוך מעל.
בתאבון!
איך להכין ברוסטקה על האש עם פלפלים ופרמזן?
הנה מתכון לברוסטקה על האש עם פלפלים ופרמזן כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
2 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
1 באגט (אפשר להשתמש בבאגט מאתמול) פרוס
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מניחים את הפלפלים ואת שיני השום בתבנית ואופים אותם כ-15 דקות. מוצאים, מצננים קצת וקולפים בזהירות. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות ואת השום לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים קלות.
3. הרכבת המנה: מניחים מעט מתערובת הפלפלים על כל פרוסת באגט, זורים מעל פרמזן ומניחים על רשת הגריל ל-3 דקות. מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה ומגישים מיד.
הנה מתכון לברוסטקה על האש עם פלפלים ופרמזן כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
2 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
1 באגט (אפשר להשתמש בבאגט מאתמול) פרוס
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מניחים את הפלפלים ואת שיני השום בתבנית ואופים אותם כ-15 דקות. מוצאים, מצננים קצת וקולפים בזהירות. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות ואת השום לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים קלות.
3. הרכבת המנה: מניחים מעט מתערובת הפלפלים על כל פרוסת באגט, זורים מעל פרמזן ומניחים על רשת הגריל ל-3 דקות. מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה ומגישים מיד.
איך להכין לזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?
הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?
המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים
מעט שמן זית
2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)
100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)
100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט
אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.
3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).
4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.
הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.
3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.
4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.
6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.
7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).
8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.
מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר
כ-1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).
3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?
המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים
מעט שמן זית
2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)
100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)
100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט
אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.
3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).
4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.
הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.
3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.
4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.
6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.
7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).
8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.
מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר
כ-1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).
3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?
הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
3 כפות שמן או חמאה
1 כפית גרגירי כמון
1 כפית גרגירי חרדל חומים
6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
2 כפות קליפת לימון מגוררת
3 כפות מיץ לימון או ליים
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.
2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
3 כפות שמן או חמאה
1 כפית גרגירי כמון
1 כפית גרגירי חרדל חומים
6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
2 כפות קליפת לימון מגוררת
3 כפות מיץ לימון או ליים
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.
2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.
3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין לביבות קינואה, טופו ותרד?
הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:
המצרכים:
========
1 כוס קינואה
1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב
1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום
3 ביצים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.
2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.
3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.
בתיאבון!
הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:
המצרכים:
========
1 כוס קינואה
1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב
1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום
3 ביצים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.
2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.
3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.
בתיאבון!
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?
הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:
המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
כורכום
כמון
קארי
מלח - לא חובה
צרור פטרוליה טרייה
מעט שמן
מים
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.
2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.
3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.
6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:
המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
כורכום
כמון
קארי
מלח - לא חובה
צרור פטרוליה טרייה
מעט שמן
מים
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.
2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.
3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.
6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
איך להכין מרק יוגורט קר ועדשים?
הנה מתכון ל-8-10 מנות של מרק יוגורט קר ועדשים:
המצרכים:
=======
2/3 כוס עדשים חומות או שחורות
1 ליטר יוגורט bio תנובה 1.5% בכד
1/2 ליטר רוויון של תנובה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
פלפל שחור טחון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/4 צרור נענע קצוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה סיר עם מים. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-25 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים ומצננים.
2. מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים לפחות שעתיים לפני שמגישים.
3. ניתן לצקת לכוסות זכוכית שקופות ולקשט למעלה במעט עדשים ועשבי תיבול להגשה מרשימה.
הנה מתכון ל-8-10 מנות של מרק יוגורט קר ועדשים:
המצרכים:
=======
2/3 כוס עדשים חומות או שחורות
1 ליטר יוגורט bio תנובה 1.5% בכד
1/2 ליטר רוויון של תנובה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
פלפל שחור טחון
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/4 צרור נענע קצוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה סיר עם מים. מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-25 דקות או עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים ומצננים.
2. מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים לפחות שעתיים לפני שמגישים.
3. ניתן לצקת לכוסות זכוכית שקופות ולקשט למעלה במעט עדשים ועשבי תיבול להגשה מרשימה.
יש מתכון פשוט להכנת לזניה?
הנה מתכון קל להכנת לזניה:
המצרכים:
=========
1 חבילת אטריות מרובעות
1 גביע גבינת קוטג'
2 ביצים
4 כפות קטשופ
כף אורגנו
גבינה צהובה פרוסה
אופן ההכנה:
===========
להרתיח מים בסיר עם כפית מלח. להכניס את האטריות ולבשל עשר דקות.
להכניס למסננת, לשטוף את האטריות במים קרים.
להכניס בחזרה לסיר את האטריות ולהוסיף את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה ולערבב.
לקחת תבנית פיירקס, למרוח מרגרינה ולהכניס את כל התערובת.
לקחת את הגבינה הצהובה ולשים על התערובת. להכניס לתנור בחום בינוני.
הלזניה מוכנה כאשר הגבינה מזהיבה (כחצי שעה).
הנה מתכון קל להכנת לזניה:
המצרכים:
=========
1 חבילת אטריות מרובעות
1 גביע גבינת קוטג'
2 ביצים
4 כפות קטשופ
כף אורגנו
גבינה צהובה פרוסה
אופן ההכנה:
===========
להרתיח מים בסיר עם כפית מלח. להכניס את האטריות ולבשל עשר דקות.
להכניס למסננת, לשטוף את האטריות במים קרים.
להכניס בחזרה לסיר את האטריות ולהוסיף את כל החומרים פרט לגבינה הצהובה ולערבב.
לקחת תבנית פיירקס, למרוח מרגרינה ולהכניס את כל התערובת.
לקחת את הגבינה הצהובה ולשים על התערובת. להכניס לתנור בחום בינוני.
הלזניה מוכנה כאשר הגבינה מזהיבה (כחצי שעה).
איך להכין מאפינס עשבי תיבול?
הנה מתכון למאפניס עשבי תיבול:
המצרכים:
=======
1 כוס קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
מעט מלח
1 כוס שמן שיפון
1 כף סוכר חום
1 ביצה
1 חלבון
1 כוס רוויון
1/2 כפית חרדל
1 כף תימין יבש
1 כף אורגנו יבש
מעט פלפל שחור טחון
1 כף שמן קנולה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
=========
1. מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח, קמח השיפון, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר.
2. בקערה אחרת טורפים את הביצה עם החלבון, מוסיפים את הרוויון, החרדל, עשבי התיבול היבשים, הפלפל השחור והשמן. מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
3. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת ה"רטובים" ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורטוב.
4. משמנים 16 תבניות שקעים במעט ספריי שמן. בעזרת כף מחליקים את הבצק לתבניות. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני - גבוה (200 מעלות) עד שסכין שננעצת במרכז יוצאת נקייה.
5. מוציאים מהתנור, ממתינים מעט ומשחררים את המאפינס מהתבניות. מצננים על רשת.
הנה מתכון למאפניס עשבי תיבול:
המצרכים:
=======
1 כוס קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
מעט מלח
1 כוס שמן שיפון
1 כף סוכר חום
1 ביצה
1 חלבון
1 כוס רוויון
1/2 כפית חרדל
1 כף תימין יבש
1 כף אורגנו יבש
מעט פלפל שחור טחון
1 כף שמן קנולה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
=========
1. מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח, קמח השיפון, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את הסוכר.
2. בקערה אחרת טורפים את הביצה עם החלבון, מוסיפים את הרוויון, החרדל, עשבי התיבול היבשים, הפלפל השחור והשמן. מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים.
3. מוסיפים את תערובת הקמחים לקערת ה"רטובים" ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורטוב.
4. משמנים 16 תבניות שקעים במעט ספריי שמן. בעזרת כף מחליקים את הבצק לתבניות. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני - גבוה (200 מעלות) עד שסכין שננעצת במרכז יוצאת נקייה.
5. מוציאים מהתנור, ממתינים מעט ומשחררים את המאפינס מהתבניות. מצננים על רשת.
איך להכין אורז עם פירות יבשים?
הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
=========
3 כוסות אורז
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 בצל גדול, קצוץ דק
3/4 כוס צימוקים
3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס שבבי שקדים
1 כף דבש
1 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון
6 תרמילי הל כתושים
1 כפית כורכום
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.
2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.
4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.
5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
=========
3 כוסות אורז
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגרי כמון שלמים
1 בצל גדול, קצוץ דק
3/4 כוס צימוקים
3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס שבבי שקדים
1 כף דבש
1 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון
6 תרמילי הל כתושים
1 כפית כורכום
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
צרור כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.
2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.
4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.
5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?
הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?
הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:
המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה
לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.
1 ביצה טרופה
מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).
שמן לטיגון חמניות או קנולה.
הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.
2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.
3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.
4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.
5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).
6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).
7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.
8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.
9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.
11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.
12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
בתיאבון!
הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:
המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה
לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.
1 ביצה טרופה
מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).
שמן לטיגון חמניות או קנולה.
הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.
2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.
3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.
4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.
5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).
6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).
7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.
8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.
9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.
11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.
12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
בתיאבון!
