» «
סלט כרוב
איך להכין סלט כרוב אסיאתי?



הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:

המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

1/4 כוס סויה

2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2.5 כפות סוכר חום

אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)

3-4 גזרים מגוררים

1 קולרבי מגורר

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.

2. פורסים את הכרוב דק.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.

בטטות
איך להכין בטטות צלויות במלית פטה?


הנה מתכון לבטטות צלויות במלית פטה כפי שפורסם בגיליון שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010. את את הבטטות אפשר להכין יום לפני הפיקניק, לשמור בקירור ולהניח על הגריל בשטח.

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 בטטות ארוכות בקליפתן

200 גרם גבינת פטה פרוסה

פלפל שחור

שמן זית

עלעלי תימין

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הבטטות ופורסים אותן שיתקבלו מכל אחת 8 פרוסות, כל שתיים מחוברות בקצה, כל שייווצרו סה"כ 4 "כריכים".

2. מכניסים לתוך כל כריך פרוסות גבינת פטה, מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעל פלפל שחור ועלעלי תימין. עוטפים כל בטטה ברדיד אלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך חצי שעה. מצננים קצת ואוכלים בכפית ישר מעטיפת רדיד האלומיניום.
לביבות
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
כרובית
איך להכין כרובית אפויה?


הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מים

מלח בנדיבות

אופציה: כמה ענפי רוזמרין

להגשה: רבעי לימון לסחיטה

אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.

3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.

4. מפזרים בתבנית.

5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.

בתיאבון!

צמחונות

לזניה
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?


הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין שיפודי חלומי כמנה ראשונה?



הנה מתכון להכנת שיפודי חלומי, שלמרות הגוון המתקתק בטעמם, נכון להגישם כמנה ראשונה:


המצרכים:
========
300 גרם גבינת חלומי

1 כף מחטי רוזמרין קצוצות

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

6-8 עגבניות שרי קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה

שיפודי עץ קטנים (לאחר שהושרו מעט במים)

גריל פחמים או מחבת גריל מחורצת


אופן ההכנה:
===========
1. יש לחתוך את גבינת החלומי לפרוסות ולאחר מכן לריבועים.

2. לשפד את הגבינה על שיפודי העץ.

3. לערבב דבש, פפריקה,שמן זית ורוזמרין ולמרוח היטב על השיפודים.

4. לחמם גריל פחמים או מחבת קליה עד שהיא מאד חמה, לשים מעט שמן זית ולקלות את השיפודים כדקה מכל צד, עד להופעת פס חריכה.

5. להוציא את השיפודים ולהניחם על מגש מאורך.

6. להוסיף למחבת, לאחר הוצאת השיפודים, את העגבניות, הבצל ושארית הדבש ולחרוך תוך ערבוב מתמיד.

7. להגיש את תוספת הירקות עם החלומי.
מולטי ויטמין
על מה להקפיד בבחירת מולטי ויטמין?


הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בבחירת מולטי ויטמין:

1. חשוב לבצע בדיקת דם לפני נטילת מולטי ויטמין בכדי לדעת האם ואיזה חסרים יש לכם. יש מולטי ויטמינים שאינם שאינם יכולים לספק את הדרישה על חסרים מסוימים.

2. לפני קניית מולטי ויטמין יש לבדוק מה ההתניות שלו והאם יש אנשים שאינם יכולים ליטול אותו (כמו לדוגמה, נשים בהריון ועוד).

3. אנשים שתזונתם טבעונית או צמחונית צריכים פעמים רבות תוספות גדולות יותר של ויטמינים, כדאי לבדוק זאת ולבצע בדיקות דם לעתים קרובות יחסית בכדי לעקוב אחר חוסרים אפשריים בגוף.

4. המינון בוויטמינים משתנה מחברה לחברה, יש לוודא כמה בדיוק עליכם לקחת, במיוחד אם אתם מחליפים יצרן במהלך הטיפול.

6. מולטי ויטמין מגיע בקפסולות או בנוזל, בחרו איזה נוח לכם יותר לקחת.
המבורגר
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!


קציצות
איך להכין קציצות פראסה טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות כרשה טבעוניות:

המצרכים:
======
3 כרשות

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כוס סולת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק.

2. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול (עם תפוחי האדמה הקלופים). מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות.

3. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.

4. קוצצים את הכרשות דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה.

6. מערבבים עם המלח והפלפל לתערובת חלקה.

7. מניחים לפחות לשעה לפני האפייה כדי שהתערובת תתגבש.

8. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.

9. אופים בחום בינוני.


בתיאבון!
איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
איך להכין טורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול?


הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות

1 חציל

250 גרם גבינת עזים רכה למריחה

250 גרם גבינת פטה מגוררת

1 כף עירית קצוצה

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.

2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.

3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).

4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.
איך להכין פיצה מקמח חומוס?


הנה מתכון להכנת פיצה מקמח חומוס, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק הטבעוני:
===================
1 כוס (100 גרם) קמח חומוס

1 כוס (240 מ"ל) מים

2 כפות שמן זית כתית

אפשרות: 1 שן שום קלופה וכתושה

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור

לרוטב:
======
300 גרם עגבניות מרוסקות (כ-4 עגבניות בינוניות, מרוסקות בפומפייה, ללא הקליפה).

לשכבת הגבינה:
============
200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה

50 גרם גבינת פטה, מפוררת

לתוספות:
========
עגבניות שרי חצויות

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיביו, עד שמתקבל בצק נוזלי ואחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים את התבנית או המחבת בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

4. יוצקים את הבצק לתבנית ואופים כ-15 דקות עד שהוא מזהיב מאוד.

5. מוציאים מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב, מניחים פרוסות גבינה (ואפשר להוסיף תוספות לפי הטעם) ואופים עוד 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסות. אם רוצים, מפזרים בזיליקום, עגבניות או תוספות אחרות ומגישים.
איך להכין שיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי?


הנה מתכון לשיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי כפי שפורסם בגיליון שף של "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנה יום קודם בשריית השיפודים במשרה.

המצרכים ל-8 שיפודים:
==================
1 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

1 כפית סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל שחור

לשיפודים:
========
400 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות

1/2 סלסילה עגבניות שרי

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות

1 פלפל צהוב קלוף וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:
==========
1 המשרה: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד.

2. משפדים על גבי שיפודי עץ קצרים קוביות גבינת חלומי, עגבניות שרי, קוביות בצל וקוביות פלפל לסירוגין. יוצקים את המשרה לקערה רחבה ועמוקה, מניחים במשרה את השיפודים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

3. למחרת מניחים את השיפודים על רשת הגריל החם ל-6 דקות. מגישים מיד.
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין פשטידת בצל?



הנה מתכון לפשטידת בצל:

מצרכים לבצק:
===========
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

קורט מלח

3.5 כוסות קמח מנופה


מצרכים למלית:
============
2 כפות שמן

4 בצלים חתוכים לרצועות

150 גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן טחון

מלח

1/4 כפית אבקת שום


אופן ההכנה:
========

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עלה בצק, כך שיהיה גדול מעט מגודל התבנית.

4. מרפדים תבנית אפייה כולל הדפנות בבצק.

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

6. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים לו את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.

7. יוצקים את המלית על הבצק, משטחים ואופים 35 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

בתיאבון!
איך להכין חצילים על האש ביוגורט?


הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים

1/2 כוס שמן

מיץ מלימון אחד

לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות

1 גביע יוגורט

2 כפות שמנת חמוצה

1 כף טחינה גולמית

1 כף עלי נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.



איך להכין קובה בורגול?


הנה מתכון להכנת קובה בורגול (עבור 70 קובות):

מצרכים למעטפת:
===============
500 גרם בורגול דק

1 כוס קמח (140 גרם)

1/4 כוס שמן זית (50 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה


אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את הבורגול, ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת.

2. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.

3. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול עם הידיים, כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח, שמן ותבלינים ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח). הרעיון הוא שיישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו כי הוא לא מתפרק.

כדאי לתת לעיסה לנוח ללילה לייצוב. אם שמים מרגרינה במקום השמן, הבצק יהיה יציב יותר.

4. ממלאים את כדורי הבצק במילוי על ידי יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים. ככול שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר מילוי והקובה תהיה טעימה יותר.

מצרכים למילוי הקובה:
==================
2 בצלים בינוניים

3 גזרים מגורדים

3 קישואים מגורדים

חופן פטרוזיליה טחונה

חופן נדיב של צנוברים

2 כוסות שקדים קצוצים גס (200 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה

אופן ההכנה:
==========
1. לטגן את הבצלים עד שמזהיב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, הצנוברים והפטרוזיליה.

2. להוסיף תבלינים ולאדות.

3. לקרר ולהוסיף את השקדים והאגוזים.

הערות:
=====
ניתן לטגן אבל גם לאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין אורז עם אטריות וקשיו?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם אטריות וקשיו, כפי שפורסן בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כוס איטריות דקיקות

1/4 כוס שמן זית

150 גרם אגוזי קשיו

1 בצל קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את האטריות היבשות ואגוזי הקשיו כשתי דקות.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, את הכורכום והנענע, מלח ופלפל ומערבבים.

5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.

בתיאבון!
איך להכין שקשוקה?


הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:

המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.

1.5 ראשי שום

2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן

3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)

10 ביצים

לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוס שמן

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.

3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.

4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.

5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.

6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.

בתאבון!
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!


קרדיט לעינת שגיא
איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?
האם צריך בשר בשביל ברזל?
איך להכין ממתק משובח לצמחונים?
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.