» «
פירה סגול
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
קדירה
איך להכין קדירת עדשים ושעועית?


הנה מתכון להכנת קדירת עדשים ושעועית:

המצרכים:
========
3 בצלים לבנים פרוסים דק

1/2 שקית (500 גרם) עדשים ירוקות, מושרות כשעה במים

3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות גדולות או 1 תפוח אדמה גדול

1 קופסת (420 גרם) שעועית ברוטב עגבניות או 400 גרם שעועית מושרית במים למשך לילה

1 קופסת (260 גרם) רסק עגבניות

מים לכיסוי התבשיל

שמן לטיגון

1 כפית כמון

מלח, פלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הבצל בסיר גדול עד להזהבה, כ-10-15 דקות.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים יחד עם הבצל למשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים את העדשים ואת הכמון ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את השעועית, מוסיפים מים עד לכיסוי בגובה של 2 ס"מ מעל לתבשיל.

5. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד להטעמה מלאה של רסק העגבניות במים.

6. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים עד לריכוך מלא של העדשים.

הערות:
=====
- אפשר וכדאי להנביט את העדשים יום קודם.

- אפשר להחליף חלק מהעדשים הירוקות בעדשים שחורות.

- אפשר להחליף חלק מהעדשים בחיטה או גריסים.
שקשוקה
איך להכין שקשוקה קלאסית?



הנה מתכון לשקשוקה קלאסית כפי שפורסם בגיליון שף של לאישה במאי 2015:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

2-3 כפות שיני שום סגלגל קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700-800 גרם עגבניות חתוכות משומרות (בקופסת שימורים או בקבוק, מומלץ מתוצרת איטליה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אריסה

1/2 כפית סוכר - לא חובה

4-5 ביצים

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים במחבת עמוקה על להבה גבוהה את שמן הזית. מוסיפים את השום, מנמיכים את ללהבה בינונית ומטגנים כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומטגנים עד הזהבה קלה - בינונית.

2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואריסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (ייתכן שיהיה צורך בהוספת מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות).

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים. מפזרים על הביצים מעט מאוד מלח ופלפל. מבשלים לפי מידת העשייה הרצויה, מסירים מהכיריים, מעטרים בכוסברה או בפטרוזיליה ומגישים מיד.

בתיאבון!
גרגרי חומוס
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!

צמחונות

פלאפל
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?


הנה מתכון להכנת פלאפל לוביה וקצח:

המרכיבים (לכמות של 25-30 כדורים):
=====================
2 כוסות לוביה לאחר השריה במים למשך הלילה

חצי כוס קמח חומוס

1 כף קמח כוסמין / קמח מלא

כף קצח

4 שיני שום

1 בצל יבש

1 כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

חצי כפית זרעי כמון

כף טחינה מלאה

מלח ים

פלפל גרוס

מעט מים


אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הלוביה ממי ההשריה.

2. מניחים את הלוביה עם אצת הקומבו בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהלוביה מתרככת מעט.

3. מסננים ומעבירים למעבד מזון.

4. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים בסדר הבא: שיני שום, בצל, כמון, מלח ופלפל, טחינה ו-1/2 כוס מהפטרוזילה (יתכן שיהיה צורך להוסיף כמה כפות מים).

5. מוסיפים את קמח החומוס, שאר הפטרוזיליה והקצח. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ביד או בעזרת כף ומסדרים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

בתיאבון!

קרדיט לחן וינשטיין
קציצות
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
סלט ירקות
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

דלורית
איך להכין דלורית במילוי פטריות וגבינה?


הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים

שמן זית

4 כפיות סילאן

2 בצלים סגולים קצוצים

2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)

1/2 כוס בזילקום

6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

8 שיני שום קצוצות

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%

1 ביצה

מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.

4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.

5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.

בתיאבון!


לביבות
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
איך להכין קובה בורגול?


הנה מתכון להכנת קובה בורגול (עבור 70 קובות):

מצרכים למעטפת:
===============
500 גרם בורגול דק

1 כוס קמח (140 גרם)

1/4 כוס שמן זית (50 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה


אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את הבורגול, ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת.

2. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.

3. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול עם הידיים, כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח, שמן ותבלינים ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח). הרעיון הוא שיישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו כי הוא לא מתפרק.

כדאי לתת לעיסה לנוח ללילה לייצוב. אם שמים מרגרינה במקום השמן, הבצק יהיה יציב יותר.

4. ממלאים את כדורי הבצק במילוי על ידי יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים. ככול שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר מילוי והקובה תהיה טעימה יותר.

מצרכים למילוי הקובה:
==================
2 בצלים בינוניים

3 גזרים מגורדים

3 קישואים מגורדים

חופן פטרוזיליה טחונה

חופן נדיב של צנוברים

2 כוסות שקדים קצוצים גס (200 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)

מלח, פלפל שחור, בהרט, פפריקה

אופן ההכנה:
==========
1. לטגן את הבצלים עד שמזהיב, להוסיף את הגזרים, הקישואים, הצנוברים והפטרוזיליה.

2. להוסיף תבלינים ולאדות.

3. לקרר ולהוסיף את השקדים והאגוזים.

הערות:
=====
ניתן לטגן אבל גם לאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

בתיאבון!
על מה להקפיד בבחירת מולטי ויטמין?


הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בבחירת מולטי ויטמין:

- חשוב לבצע בדיקת דם לפני נטילת מולטי ויטמין בכדי לדעת האם ואיזה חסרים יש לכם. יש מולטי ויטמינים שאינם שאינם יכולים לספק את הדרישה על חסרים מסוימים.

- לפני קניית מולטי ויטמין יש לבדוק מה ההתניות שלו והאם יש אנשים שאינם יכולים ליטול אותו (כמו לדוגמה, נשים בהריון ועוד).

- אנשים שתזונתם טבעונית או צמחונית צריכים פעמים רבות תוספות גדולות יותר של ויטמינים, כדאי לבדוק זאת ולבצע בדיקות דם לעתים קרובות יחסית בכדי לעקוב אחר חוסרים אפשריים בגוף.

- המינון בוויטמינים משתנה מחברה לחברה, יש לוודא כמה בדיוק עליכם לקחת, במיוחד אם אתם מחליפים יצרן במהלך הטיפול.

- מולטי ויטמין מגיע בקפסולות או בנוזל, בחרו איזה נוח לכם יותר לקחת.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!


קרדיט לעינת שגיא
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
איך להכין מרק סלק טעוני לקובה?



הנה מתכון טבעני למרק סלק לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם סלקים קטנים

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
===========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הסלק לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין כרובית אפויה?


הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מים

מלח בנדיבות

אופציה: כמה ענפי רוזמרין

להגשה: רבעי לימון לסחיטה

אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.

3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.

4. מפזרים בתבנית.

5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.

בתיאבון!
איך להכין שיפודי חלומי כמנה ראשונה?



הנה מתכון להכנת שיפודי חלומי, שלמרות הגוון המתקתק בטעמם, נכון להגישם כמנה ראשונה:


המצרכים:
========
300 גרם גבינת חלומי

1 כף מחטי רוזמרין קצוצות

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

6-8 עגבניות שרי קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה

שיפודי עץ קטנים (לאחר שהושרו מעט במים)

גריל פחמים או מחבת גריל מחורצת


אופן ההכנה:
===========
1. יש לחתוך את גבינת החלומי לפרוסות ולאחר מכן לריבועים.

2. לשפד את הגבינה על שיפודי העץ.

3. לערבב דבש, פפריקה,שמן זית ורוזמרין ולמרוח היטב על השיפודים.

4. לחמם גריל פחמים או מחבת קליה עד שהיא מאד חמה, לשים מעט שמן זית ולקלות את השיפודים כדקה מכל צד, עד להופעת פס חריכה.

5. להוציא את השיפודים ולהניחם על מגש מאורך.

6. להוסיף למחבת, לאחר הוצאת השיפודים, את העגבניות, הבצל ושארית הדבש ולחרוך תוך ערבוב מתמיד.

7. להגיש את תוספת הירקות עם החלומי.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא


איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
איך להגיב כשילד מחליט להפוך לטבעוני או צמחוני?


כאשר ילדכם מחליט להפסיק לאכול בשר ולהפוך לטבעוני או צמחוני הקפידו על הדברים הבאים:

1. הימנעו מביקורת נוקבת וגלו הבנה לתהליך ולקבלת ההחלטות של הילד.

2. דברו על הנושא בצורה נעימה ומכבדת, רצוי לא בשעת הארוחה, שכן הזמן הזה עלול להיות גם כך טעון.

3. הקדישו זמן כדי להסביר לו מה המשמעות של ההחלטה מבחינה בריאותית, כלכלית, השפעתה על המשפחה ומה זה דורש מכם להכין עבורו את האוכל שהוא צריך.

4. שתפו את הילד בהכנת רשימת הקניות והוסיפו מרכיבי מזון שהוא צריך. הציעו לו גם להצטרף אתכם לקניות על מנת שייחשף למגוון האפשרי.

5. במידה והילד מביע התנגדות חד משמעית להכנת בשר בבית, הציעו להכין את הבשר כשהוא אינו בבית או כשהוא לא במטבח.

6. התייעצו עם דיאטנית או תזונאית לגבי התפריט הרצוי עבור הילד והקפידו לערוך בדיקות תקופתיות כדי להיות בטוחים שאינו סובל מחסרים עקב השינוי בתזונה.
איך להכין ממתק משובח לצמחונים?



כך מכינים ממתק לצמחונים, שיכול להתאים לכולם, אך הערכים התזונתיים באגוזים ובתמרים יכולים להשלים חסרים אצל צמחונים:

המצרכים:
========
תמרים (בכמות הרצויה)

אגוזי מלך\שקדים (בכמות התמרים)

1 חבילת שוקולד מריר

30 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים תמר אחד לשניים ומוציאים ממנו את הגלעין, מכניסים את האגוז מלך\שקד פנימה וסוגרים. עושים כך עם כל התמרים.

2. במיקרו ממיסים את השוקולד המריר. מכניסים לסיר קטן את החמאה, השוקולד מריר המומס והשמנת וממיסים.

3. אחרי שתערובת השוקולד מוכנה לוקחים את התמר עם האגוז וטובלים אותו בתערובת השוקולד. מניחים בעטרת נייר ושמים בצלחת הגשה או קופסה המתאימה למקרר, עושים כך עם כל התמרים.

4. מקררים במקרר כשעה ומגישים.


בתאבון!
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
איך להכין סלט שורשים?
איך להכין מצה בריי מלוחה-מתוקה?
איך להכין ברוסטקה על האש עם פלפלים ופרמזן?
איך להכין לביבות תפוחי אדמה לטבעונים?
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.