שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין סלט גריסים ורימונים?
הנה מתכון לסלט גריסים ורימונים:
מצרכים:
=======
גרגירי רימון מרימון אחד
1 כוס גריסי פנינה
6 כפות שמן זית
8 עלי ריחן חתוכים דק
1 חבילה של עלי מיקרו (צנונית או ברוקולי)
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את גריסי הפנינה לאחר שטיפתם ומכסים במים. מבשלים עד שהגריסים מתרככים, בערך 15-20 דקות.
2. מסננים את הגריסים המבושלים מהמים.
3. מעבירים את הגריסים לקערה, מוסיפים את הריחן, עלי המיקרו וגרירי הרימון ואת כל שאר חומרי התיבול ומגישים.
- הכמות מתאימה לארבעה סועדים.
בתיאבון!
איך להכין פילה סלמון עם תפוחים ירוקים ודבש?
הנה מתכון לפילה סלמון עם תפוחים ירוקים ודבש:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
7 תפוחי גרני סמית ירוקים
מיץ מ-1/2 לימון
1/3 כוס דבש
1 כוס דבש
1 ק"ג פילה סלמון טרי או קפוא ומופשר
2 כפות שמן זית
2/3 כפית מלח, רצוי מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
עלים מ- 3 ענפי זעתר
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנורבנייר אפייה.
2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה). יוצקים עליהם את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים ל-5 דקות.
3. מניחים חצי מכמות התפוחים בתבנית ומברישים בדבש. מניחים את הדג על התפוחים כשבעור פונה מטה. מברישים אותו בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים את הזעתר לתפוחים שנותרו בקערה. מערבבים ומסדרים על הדג, כך שהוא יכוסה לגמרי בתפוחים. מזלפים את יתרת הדבש.
5. אופים כ-25 דקות, עד שהדג עשוי. מגישים מיד.
למה כדאי לשתות מיץ רימונים?
מיץ רימונים מכיל ויטמין C, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ופוליפנולים. רוב הפוליפנולים של הרימון נמצאים דווקא בקליפה הלבנה שאיננו אוכלים וחלקם משתחררים למיץ בתהליך הסחיטה. הנה הסיבות שכדאי בגללן לשתות מיץ בריא זה כל השנה ולא רק בסתיו:
1. פעילות אנטי סרטנית - מיץ רימונים משפיע באופן ניכר על האטת התפתחות סרטן הערמונית ויעיל גם במקרי סרטן השד, המעי הגס והריאות.
2. מפחית את הסיכוי לטרשת עורקים - שתיית המיץ מגינה על חלקיקי ה"כולסטרול הרע" מפני תהליך ההתחמצנות, הוא הגורם לחלקיקים הללו לשקוע בדופן כלי הדם וכך להוביל לטרשת עורקים. מיץ הרימון מסייע לרמת החמצון בדם לרדת באום משמעותי.
3. מפחית פעילות דלקתית - מחקרים מצאו והראו שמיץ רימון מפחית את הפעילות הדלקתית במערכת העיכול.
4. הפחתת לחץ הדם - שתייץ מיץ רימונים באופן קבוע מובילה לירידה משמעותית בלחץ הדם, גם זאת נמצא והוכח במחקרים.
5. מסייע לשיפור ביצועי ספורט - הרימון משפיע על המרצת זרימת הדם ולכן גם עך שיפור הביצועים הספורטיבים.
איך להכין חלת דבש?
הנה מתכון לחלת דבש של אורי שפט:
המצרכים ל-2 חלות:
===============
1 ק"ג קמח חיטה לבן
1 שקית או קובייה שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה (גודל M)
1/3 כוס שמן קנולה (70 מ"ל)
1/2 כוס דבש (160 גרם)
1 ו-3/4 כוסות מים (430 מ"ל)
לקישוט:
======
ביצה טרופה למריחה
שקדים פרוסים וסוכר גבישי
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר.
2. מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואחר כך את הקמח, מערבלים במהירות נמוכה 2 דקות.
3. מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
4. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
5. מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ. מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ובאותן אופן יוצרים את החלה השנייה.
6. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
7. אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
איך להכין קציצות כרישה, בשר ורימונים?
הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:
המצרכים:
=======
4 כרישות, רק החלק הלבן
1/2 ק"ג בשר טחון
4 שיני שום
1/2 כוס שמיר
1/2 כוס פטרוזיליה
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
4 כפות שקדים טחונים
1 כף רכז רימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.
2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.
3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.
6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.
בתיאבון!
איך להכין עוגת "דבש" טבעונית?
עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:
המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מוסקט
קורט ציפורן
קורט פלפל אנגלי
חופן שבבי שקדים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה
2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים?
הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.
המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קינמון
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים שלמות
3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה
2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית
3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.
4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.
5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.
בתיאבון!
איך מבשלים גפילטע פיש?
הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:
המצרכים:
========
קרפיון בגודל בינוני - הבשר בלבד
3 ביצים טריות
5 ביצים קשות
8 כוסות מים
1/2 כף פלפל לבן
5 כפות סוכר
9 בצלים
מעט שמן
2 גזרים
3/4 כוס קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. לקצוץ 3 בצלים באופן גס ולטגן בשמן עד לריכוך.
2. יש לטחון את בשר הקרפיון במעבד מזון יחד עם הביצים הקשות,הבצל המטוגן ושלושה בצלים נוספים שלא טוגנו.
3. להוסיף לעיסה את הביצים הטריות וקמח המצה.
4. לערבב, לכסות ולהניח כמחצית השעה במקום קריר.
5. לחתוך את הגזר לפרוסות ולהכניס לסיר עם המים בתוספת התבלינים ולהרתיח.
6. להנמיך את האש ולהכניס לסיר את עיסת הגפילטע פיש כאשר היא עשויה לקציצות.
7. לבשל 40 דקות לערך.
בתיאבון!
איך להכין גפילטע פיש?
הנה מתכון לגפילטע פיש שך השף זמי שרייבר, כפי שפורסם במגזין "מגה שף" בינואר 2010:
המצרכים:
========
קרפיון שלם (1-1.5 ק"ג)
1 בצל חתוך לרבעים
2 ביצים קשות
2 כפות סוכר
2 כפות דבש דבורים טהור
מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
100 גרם קמח מצה
2 ביצים טריות
2 גזרים פרוסים
1 בצל, פרוס
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן להוציא וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ושתי ביצים קשות.
2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, הפלפל, קמח המצה ושתי הביצים הטריות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
3. יוצרים קציצות בגודל בינוני ועוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. מסדרים את הקציצות לסיר שתחתיתו בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד סוכר, פלפל שחור, עלי דפנה ומים עד לכיסוי הסיר.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים וחצי.
5. מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב שנותר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
6. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.

הנה מתכון לסלט גריסים ורימונים:
מצרכים:
=======
גרגירי רימון מרימון אחד
1 כוס גריסי פנינה
6 כפות שמן זית
8 עלי ריחן חתוכים דק
1 חבילה של עלי מיקרו (צנונית או ברוקולי)
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את גריסי הפנינה לאחר שטיפתם ומכסים במים. מבשלים עד שהגריסים מתרככים, בערך 15-20 דקות.
2. מסננים את הגריסים המבושלים מהמים.
3. מעבירים את הגריסים לקערה, מוסיפים את הריחן, עלי המיקרו וגרירי הרימון ואת כל שאר חומרי התיבול ומגישים.
- הכמות מתאימה לארבעה סועדים.
בתיאבון!

הנה מתכון לפילה סלמון עם תפוחים ירוקים ודבש:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
7 תפוחי גרני סמית ירוקים
מיץ מ-1/2 לימון
1/3 כוס דבש
1 כוס דבש
1 ק"ג פילה סלמון טרי או קפוא ומופשר
2 כפות שמן זית
2/3 כפית מלח, רצוי מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
עלים מ- 3 ענפי זעתר
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנורבנייר אפייה.
2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה). יוצקים עליהם את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים ל-5 דקות.
3. מניחים חצי מכמות התפוחים בתבנית ומברישים בדבש. מניחים את הדג על התפוחים כשבעור פונה מטה. מברישים אותו בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים את הזעתר לתפוחים שנותרו בקערה. מערבבים ומסדרים על הדג, כך שהוא יכוסה לגמרי בתפוחים. מזלפים את יתרת הדבש.
5. אופים כ-25 דקות, עד שהדג עשוי. מגישים מיד.

מיץ רימונים מכיל ויטמין C, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ופוליפנולים. רוב הפוליפנולים של הרימון נמצאים דווקא בקליפה הלבנה שאיננו אוכלים וחלקם משתחררים למיץ בתהליך הסחיטה. הנה הסיבות שכדאי בגללן לשתות מיץ בריא זה כל השנה ולא רק בסתיו:
1. פעילות אנטי סרטנית - מיץ רימונים משפיע באופן ניכר על האטת התפתחות סרטן הערמונית ויעיל גם במקרי סרטן השד, המעי הגס והריאות.
2. מפחית את הסיכוי לטרשת עורקים - שתיית המיץ מגינה על חלקיקי ה"כולסטרול הרע" מפני תהליך ההתחמצנות, הוא הגורם לחלקיקים הללו לשקוע בדופן כלי הדם וכך להוביל לטרשת עורקים. מיץ הרימון מסייע לרמת החמצון בדם לרדת באום משמעותי.
3. מפחית פעילות דלקתית - מחקרים מצאו והראו שמיץ רימון מפחית את הפעילות הדלקתית במערכת העיכול.
4. הפחתת לחץ הדם - שתייץ מיץ רימונים באופן קבוע מובילה לירידה משמעותית בלחץ הדם, גם זאת נמצא והוכח במחקרים.
5. מסייע לשיפור ביצועי ספורט - הרימון משפיע על המרצת זרימת הדם ולכן גם עך שיפור הביצועים הספורטיבים.

הנה מתכון לחלת דבש של אורי שפט:
המצרכים ל-2 חלות:
===============
1 ק"ג קמח חיטה לבן
1 שקית או קובייה שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה (גודל M)
1/3 כוס שמן קנולה (70 מ"ל)
1/2 כוס דבש (160 גרם)
1 ו-3/4 כוסות מים (430 מ"ל)
לקישוט:
======
ביצה טרופה למריחה
שקדים פרוסים וסוכר גבישי
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר.
2. מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואחר כך את הקמח, מערבלים במהירות נמוכה 2 דקות.
3. מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
4. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
5. מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ. מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ובאותן אופן יוצרים את החלה השנייה.
6. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
7. אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
ראש השנה

הנה מתכון לעשרים קציצות כרישה, בשר ורימונים המתאים לראש השנה ולימי חג:
המצרכים:
=======
4 כרישות, רק החלק הלבן
1/2 ק"ג בשר טחון
4 שיני שום
1/2 כוס שמיר
1/2 כוס פטרוזיליה
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
4 כפות שקדים טחונים
1 כף רכז רימונים
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הכרישה לשלושה חלקים, מכסים במי מלח רותחים ומבשלים כ-25 דקות עד שהכרישות מתרככות.
2. טוחנים במעבד מזון טחינה קצרה את הכרישה על מנת שיהיה קצוצה היטב.
3. מוסיפים את הבשר, השום ועשבי התיבול למעבד המזון וטוחנים הכל יחד.
4. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
5. יוצרים קציצות ומטגנים אותן במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת רחבה כשלוש דקות מכל צד.
6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הקציצות גרגרי רימון ועלי פטרוזיליה.
בתיאבון!

עוגת דבש טבעונית, היא למעשה עוגת דבש ללא דבש וכך מכינים אותה:
המצרכים:
=======
1 כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, או רסק תפוחים ואגסים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מייפל
1/4 כוס סילאן
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מחוקה אבקת אפיה
קורט קינמון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מוסקט
קורט ציפורן
קורט פלפל אנגלי
חופן שבבי שקדים
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה חלקה
2. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת
3. מפזרים את שבבי השקדים על העיסה
4. אופים בחום בינוני נמוך (170 מעלות) כשעה, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.
המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קינמון
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים שלמות
3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה
2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית
3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.
4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.
5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:
המצרכים:
========
קרפיון בגודל בינוני - הבשר בלבד
3 ביצים טריות
5 ביצים קשות
8 כוסות מים
1/2 כף פלפל לבן
5 כפות סוכר
9 בצלים
מעט שמן
2 גזרים
3/4 כוס קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. לקצוץ 3 בצלים באופן גס ולטגן בשמן עד לריכוך.
2. יש לטחון את בשר הקרפיון במעבד מזון יחד עם הביצים הקשות,הבצל המטוגן ושלושה בצלים נוספים שלא טוגנו.
3. להוסיף לעיסה את הביצים הטריות וקמח המצה.
4. לערבב, לכסות ולהניח כמחצית השעה במקום קריר.
5. לחתוך את הגזר לפרוסות ולהכניס לסיר עם המים בתוספת התבלינים ולהרתיח.
6. להנמיך את האש ולהכניס לסיר את עיסת הגפילטע פיש כאשר היא עשויה לקציצות.
7. לבשל 40 דקות לערך.
בתיאבון!

הנה מתכון לגפילטע פיש שך השף זמי שרייבר, כפי שפורסם במגזין "מגה שף" בינואר 2010:
המצרכים:
========
קרפיון שלם (1-1.5 ק"ג)
1 בצל חתוך לרבעים
2 ביצים קשות
2 כפות סוכר
2 כפות דבש דבורים טהור
מלח לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
100 גרם קמח מצה
2 ביצים טריות
2 גזרים פרוסים
1 בצל, פרוס
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הקרפיון לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן להוציא וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ושתי ביצים קשות.
2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, הפלפל, קמח המצה ושתי הביצים הטריות. לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
3. יוצרים קציצות בגודל בינוני ועוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. מסדרים את הקציצות לסיר שתחתיתו בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד סוכר, פלפל שחור, עלי דפנה ומים עד לכיסוי הסיר.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעתיים וחצי.
5. מניחים את הקציצות בכלי הגשה ויוצקים מעליהן את הרוטב שנותר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
6. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?
הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:
המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח
1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
2 ביצים (גודל M)
כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)
1 כפית מלח
למריחה: ביצה טרופה
לקישוט: שומשום או פרג
אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.
3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).
4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.
5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.
6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:
המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח
1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפייה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
2 ביצים (גודל M)
כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)
1 כפית מלח
למריחה: ביצה טרופה
לקישוט: שומשום או פרג
אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.
3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).
4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.
5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.
6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
איך להכין סלט רימונים?
הנה מתכון לסלט רימונים של ד"ר מאיה רוזמן, כפי שפירסמה בתכנית הרדיו שלה ב-103fm:
המצרכים:
========
חבילה קטנה (120 גרם) של עלי בייבי
קופסת נבטי חמנייה
2 כוסות גרגרי רימון
50 גרם שקדים מולבנים, אפשר תערובת של שקדים ואגוזי מלך קצוצים
150 גרם גבינת פטה 5% מגוררת
לרוטב:
=====
3 כפות רכז רימונים
3 כפות שמן בוטנים
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות מיץ לימון
סוכרלוז נוזלי כמה טיפות
שום גבישי, מלח
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים קצת את נבטי החמניה.
2. מערבבים עם יתר החומרים.
3. אפשר לאכול חצי מכמות הסלט יחד עם פרוסת לחם כארוחת ערב כיפית בכל תפריט דיאטה, או להגיש כסלט חגיגי גם בערב החג.
הנה מתכון לסלט רימונים של ד"ר מאיה רוזמן, כפי שפירסמה בתכנית הרדיו שלה ב-103fm:
המצרכים:
========
חבילה קטנה (120 גרם) של עלי בייבי
קופסת נבטי חמנייה
2 כוסות גרגרי רימון
50 גרם שקדים מולבנים, אפשר תערובת של שקדים ואגוזי מלך קצוצים
150 גרם גבינת פטה 5% מגוררת
לרוטב:
=====
3 כפות רכז רימונים
3 כפות שמן בוטנים
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות מיץ לימון
סוכרלוז נוזלי כמה טיפות
שום גבישי, מלח
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים קצת את נבטי החמניה.
2. מערבבים עם יתר החומרים.
3. אפשר לאכול חצי מכמות הסלט יחד עם פרוסת לחם כארוחת ערב כיפית בכל תפריט דיאטה, או להגיש כסלט חגיגי גם בערב החג.
איך להכין קארמבל תפוחים?
הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:
המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים
50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)
3 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.
המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)
2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
תבניות אישיות חד פעמיות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.
2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.
3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.
4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:
המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים
50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)
3 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.
המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)
2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
תבניות אישיות חד פעמיות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.
2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.
3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.
4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך להכין עוגת דבש?
הנה מתכון לעוגת דבש רכה וטעימה:
מצרכים:
========
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/3 כוס דבש
1/3 כוס סירופ מייפל
1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
=============
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
3 כפות מייפל
אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולקפל אליהם את החלמונים.
2. לערבב בקערה את החומרים הרטובים.
3. לערבב בקערה את החומרים היבשים.
4. תוך כדי עירבוב עדין להוסיף את החומרים הרטובים לקצף ולאחר מכן את היבשים.
5. לאפות בחום בינוני בערך 45 דק', להוציא בזמן כדי שהעוגה לא תתייבש.
6. לבשל את חומרי הסירופ ולצקת על העוגה, לא חייבים, יוצאת רכה וטעימה גם ללא הרוטב.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת דבש רכה וטעימה:
מצרכים:
========
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/3 כוס דבש
1/3 כוס סירופ מייפל
1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
=============
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
3 כפות מייפל
אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולקפל אליהם את החלמונים.
2. לערבב בקערה את החומרים הרטובים.
3. לערבב בקערה את החומרים היבשים.
4. תוך כדי עירבוב עדין להוסיף את החומרים הרטובים לקצף ולאחר מכן את היבשים.
5. לאפות בחום בינוני בערך 45 דק', להוציא בזמן כדי שהעוגה לא תתייבש.
6. לבשל את חומרי הסירופ ולצקת על העוגה, לא חייבים, יוצאת רכה וטעימה גם ללא הרוטב.
בתיאבון!
איך להכין חלה עם קמח מלא?
הנה מתכון של סטפן לייק לחלה עם קמח מלא בתבנית אפייה גדולה:
המצרכים לשלוש חלות:
==================
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)
1 שקית או 1 קוביית שמרית (30 גרם)
1 שקית משפר אפייה
1 כף מלח
4 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה
עד 3 כוסות מים פושרים (800 מ"ל)
למריחה: ביצה טרופה
לקישוט" גרעיני שומשום, חמניות, פרג, קצח, סובין
אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.
2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.
3. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לפי בחירה אישית.
4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהחלות זהובות.
5. מעבירים לרשת סינון.
הנה מתכון של סטפן לייק לחלה עם קמח מלא בתבנית אפייה גדולה:
המצרכים לשלוש חלות:
==================
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)
1 שקית או 1 קוביית שמרית (30 גרם)
1 שקית משפר אפייה
1 כף מלח
4 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה
עד 3 כוסות מים פושרים (800 מ"ל)
למריחה: ביצה טרופה
לקישוט" גרעיני שומשום, חמניות, פרג, קצח, סובין
אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.
2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.
3. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לפי בחירה אישית.
4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהחלות זהובות.
5. מעבירים לרשת סינון.
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?
הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק
2/3 כוס רסק תפוחים טבעי
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון
4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה
6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות
7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)
9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק
2/3 כוס רסק תפוחים טבעי
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון
4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה
6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות
7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)
9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
איך להכין סלט וולדרוף?
הנה מתכון לסלט וולדרוף:
המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית
3-4 כפות מיץ לימון טרי
4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב
50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אננס משומר בקוביות
4-5 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
==========
1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.
2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.
3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.
4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.
5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
הנה מתכון לסלט וולדרוף:
המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית
3-4 כפות מיץ לימון טרי
4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב
50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אננס משומר בקוביות
4-5 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
==========
1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.
2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.
3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.
4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.
5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?
הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:
המרכיבים ל-20 קציצות:
לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים
2 כוסות כרשה, קצוצה גס
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף פלפל גרוס
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית כורכום
1 כף מלח גס
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות
1 כוס סולת
לרוטב:
======
1 בצל קצוץ
1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד
1 כפית כמון
1/2 כפית מוסקט
2 כפיות מלח גס
2 כפיות סוכר חום
1 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית קינמון.
5 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגוררת
5 עגבניות מגוררות
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.
2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.
3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.
4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.
5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.
בתיאבון!
הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:
המרכיבים ל-20 קציצות:
לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים
2 כוסות כרשה, קצוצה גס
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף פלפל גרוס
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית כורכום
1 כף מלח גס
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות
1 כוס סולת
לרוטב:
======
1 בצל קצוץ
1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד
1 כפית כמון
1/2 כפית מוסקט
2 כפיות מלח גס
2 כפיות סוכר חום
1 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית קינמון.
5 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגוררת
5 עגבניות מגוררות
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.
2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.
3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.
4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.
5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.
בתיאבון!
איך להכין גפילטע-פיש?
הנה מתכון להכנת גפילטע-פיש:
המצרכים:
=======
2 דגי קרפיון במשקל קילוגרם כל אחד
2 בצלים
2 גזרים
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
פירורי לחם
סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. את הראש משאירים שלם. מניחים הכל בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר ופלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות.
2. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר. נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצה, 3 כפיות סוכר, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור וכף פירורי לחם. התערובת צריכה להיות צספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים 24 שעות.
3. אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה (לא אלומיניום).
4. ממלאים את החורים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים. המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.
5. מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים ומגישים עם הרוטב שנקרש ועם חזרת.
הנה מתכון להכנת גפילטע-פיש:
המצרכים:
=======
2 דגי קרפיון במשקל קילוגרם כל אחד
2 בצלים
2 גזרים
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
פירורי לחם
סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. את הראש משאירים שלם. מניחים הכל בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר ופלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות.
2. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר. נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצה, 3 כפיות סוכר, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור וכף פירורי לחם. התערובת צריכה להיות צספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים 24 שעות.
3. אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה (לא אלומיניום).
4. ממלאים את החורים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים. המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.
5. מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים ומגישים עם הרוטב שנקרש ועם חזרת.
איך להכין סלט סלק ורימונים?
הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:
המצרכים:
========
4-5 סלקים
2 כפיות שמן זית
שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)
חצי כוס אגוזי מלך
1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
רוטב וינגרט רימונים
מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות יין לבן
2 כפות רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
1 כף סוכר
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.
2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.
3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.
4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.
5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.
- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.
בתיאבון!
הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:
המצרכים:
========
4-5 סלקים
2 כפיות שמן זית
שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)
חצי כוס אגוזי מלך
1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור
רוטב וינגרט רימונים
מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות יין לבן
2 כפות רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
1 כף סוכר
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.
2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.
3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.
4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.
5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.
- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.
בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים מהירה?
הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:
החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר
מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת
למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם
החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.
אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.
כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.
הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:
החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר
מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת
למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם
החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.
אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.
כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.
איך להכין כתר לחמניות דבש?
הנה מתכון לכתר לחמניות דבש של אורי שפט. המרכיבים לשלושה כתרים, 8 לחמניות בכל כתר:
המצרכים לבצק:
============
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית או 1 קובייה שמרית (50 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)
2 כוסות מים (500 מ"ל)
1/2 כוס דבש (או סילאן) (160 גרם)
1 כפית מחוקה מלח
1/2 כוס שמן (100 מ"ל)
2 ביצים (גודל M)
להברשה:
========
1 ביצה טרופה
לציפוי:
======
2-3 כפות דבש או סילאן
אופן ההכנה:
==========
1 בקערת מערבל שמים את השמרית עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר האפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח, מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
2. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע, כשהם צמודים האחד לשני. מכינים עוד שני כתרים עם יתרת כדורי הבצק.
4. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהלחמניות מכילות את נפחן.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה באופן אחיד. בשלב זה ניתן לגוון בחיתוכים או בציפויים.
6. אופים כ-8 דקות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
7. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בסבש או בסילאן ומצננים.
הנה מתכון לכתר לחמניות דבש של אורי שפט. המרכיבים לשלושה כתרים, 8 לחמניות בכל כתר:
המצרכים לבצק:
============
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית או 1 קובייה שמרית (50 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)
2 כוסות מים (500 מ"ל)
1/2 כוס דבש (או סילאן) (160 גרם)
1 כפית מחוקה מלח
1/2 כוס שמן (100 מ"ל)
2 ביצים (גודל M)
להברשה:
========
1 ביצה טרופה
לציפוי:
======
2-3 כפות דבש או סילאן
אופן ההכנה:
==========
1 בקערת מערבל שמים את השמרית עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר האפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח, מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
2. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע, כשהם צמודים האחד לשני. מכינים עוד שני כתרים עם יתרת כדורי הבצק.
4. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהלחמניות מכילות את נפחן.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה באופן אחיד. בשלב זה ניתן לגוון בחיתוכים או בציפויים.
6. אופים כ-8 דקות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
7. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בסבש או בסילאן ומצננים.
