» «
קבב
איך להכין קבב עם פיסטוק?


הנה מתכון של שי-לי ליפא לקבב עם פיסטוק, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
500 גרם בשר בקר טרי טחון

1 בצל קלוף ומגורר על פומפייה

1/4 כוס פיסטוקים קלופים וחצויים

1 כף שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון:
======
שמן קנולה

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את התערובת בידיים כשתי דקות.

2. יוצרים קבבים עגולים או מאורכים. שומרים בכלי אטום במקרר עד הטיגון או הצלייה.

3. מחממים מחבת או גריל, משמנים מעט וצולים שתיים - שלוש דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.

בתיאבון!
גולאש
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון לגולש בבישול איטי:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות

שמן זית לטיגון

1/2 כוס יין אדום יבש

4 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 כפות גדושות פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
צלי בקר
איך להכין צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי?


הנה מתכון של מיכל מוזסל צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי:

המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור טחון


לרוטב:
=======
7 בצלים קצוצים

9 שיני שום קלופות בשלמותן

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 כף ג'ינג'ר מגורר

4-3 כפיות כמון טחון

1 כפית קינמון טחון

צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה

1 כוס יין אדום

4-3 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים


להגשה:
=======
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור נענע קצוצה


אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

5. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

6. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

9. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.


מגישים עם: דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק, שכך מכינים אותה:
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
מאפים
איך להכין מאפה מצה ובשר?


הנה מתכון למאפה מצה ובשר של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטיל ב-11.4.11:



המצרכים:
=======
2 מצות

2 ביצים טרופות

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה


למילוי:

2 בצלים פרוסים לרצועות

4 כפות שמן זית

4 כפות סוכר דמררה

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

4 שיני שום כתושות

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם



אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את רצועות הבצל. מוסיפים סוכר דמררה ומקרמלים קלות.

2. מעבירים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3. מתבלים את שתי הביצים הטרופות באבקת שום ובפפריקה. מרטיבים קלות את המצות במים וטובלים אותן בביצה הטרופה כך שתעטוף אותן היטב.

4. מניחים מצה אחת בתחתית תבנית ריבועית משומנת, מניחים מעל מתערובת הבשר, שמים מעל את המצה השנייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שמשחים.


בתיאבון!

בשר

סופלקי
איך להכין סופלקי יווני?



כך מכינים סופלקי כמו ביוון:

המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר טלה (ביוון משתמשים בבשר לבן)

1/2 כוס מיץ לימון

1 בצל פרוס דק

1 כוס שמן זית


2 כפות אורגנו קצוץ

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

2 פלפלים

2 עגבניות

2 בצל בינוני


אופן ההכנה:
========
1. חתכו את הבשר לקוביות של 2 ס"מ והניחו בקערה גדולה.

2. הוסיפו את השמן, מיץ לימון, בצל, פטרוזיליה ואורגנו.

3. תבלו במלח ובפלפל שחור והשאירו את הכל במקרר ל-12 שעות.

4. חתכו את העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות דומות לקוביות הבשר.

5. שפדו את קוביות הבשר והירקות לסירוגין על השיפודים, וצלו על גריל פחמים. מרחו את השיפודים במשרה, מדי פעם.


בתיאבון!
צלי בקר
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?



בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.

2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).

3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.

4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.

5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.

6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
צלי בקר
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?



הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:

המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג

1 כוס יין לבן חצי יבש

4 גבעולי טימין

2 גבעולי בזיליקום

2 גבעולי זעתר (אזוב)

2 עלי דפנה

2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון

1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות

6 שיני שום קלופות

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.

2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.

3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.

מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.

בתיאבון!
בשר טחון
על מה להקפיד בקניית בשר טחון?



אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:

- יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.

- העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.

- יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).

- עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.


מנגל
מה לעשות בכדי שהמנגל יצליח?



הנה 9 דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:

1. שימון המנגל

2. הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד

3. שימוש בבשר בטמפרטורת החדר

4. הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)

5. רווחו בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה

6. המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי

7. תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)

8. להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל

9. הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
האם צריך בשר בשביל ברזל?


אחד המיתוסים הנפוצים לגבי צמחונות הוא שלצמחוניים חסר ברזל, או בגירסה אחרת – "צריך בשר בשביל ברזל".

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ערכה סקר מקיף על הרגלי המזון של הישראלי הממוצע, שאת תוצאותיו ניתן למצוא בשנתון הסטטיסטי לישראל. לפי ממצאי הסקר, ישראלי צורך בממוצע 25.7 מ"ג ברזל. זאת בעוד שהכמות היומית המומלצת היא 8.7 מ"ג לגבר או לאישה מעל גיל 50 ו- 14.8 מ"ג לאישה עד גיל 50. נשים בגיל הפוריות זקוקות לכמות ברזל גדולה יותר בשל איבוד ברזל בדם המחזור החודשי. הנה מקורות הברזל בתזונה הישראלית:

בשר (לא כולל דגים) – 2.3 מ"ג (9%)

דגים – 0.3 מ"ג (1%)

ביצים – 0.4 מ"ג (1.5%)

מוצרי חלב – 0.2 מ"ג (1%)

מוצרים מהצומח – 22.5 מ"ג (87.5%)

קל להיווכח כי המקורות העיקריים לברזל, גם בקרב אוכלי בשר, הם מהצומח.

טענה מקובלת נוספת היא, שהברזל מהצומח הוא "פחות טוב", אך ויטמין C מגדיל באופן ניכר את ספיגת הברזל בגוף ולכן אכילת מזונות צמחיים העשירים בברזל עם ויטמין C תגביר את הספיגה.

מזונות צמחיים העשירים בברזל:

פטרוזיליה 97.8

מיורן מיובש 82.7

פיסטוק 14

שמרי בירה 14

שומשום מלא 10.4

מולסה 10

ריחן (בזיליקום) ירוק 9.8

טחינה מלאה 9

קמח סויה 8.5

זרעי אבטיח 8.5

נענע 8

פלפל חריף 7.8

נבטי מש (נבטים סינים) 7.6

זרעי חמניות (גרעינים שחורים) 7.5

חומוס יבש 7.3

עדשים יבשים 7

פול יבש 6

קאשיו, כוסברה, נבט חיטה, צנוברים ושקדים 6-4

בוטנים, אפונה, זיתים, לחם חי, פקאן, פטל, צימוקים, תאנים יבשות, תמר יבש 4-2
ברוקולי, לחם שיפון, מלון, ערמונים, סברס, קוקוס, תמר לח 2-1
איך להכין במיה עם בשר בקר?



כך מכינים במיה עם בשר בקר:


המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה

1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר

6 עגבניות חתוכות לקוביות

1 קופסת רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית סוכר

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.

2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.

3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.


הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.


בתיאבון!
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?



הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":

מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

מלח ופלפל שחור, גרוס

1 ק"ג במיה קטנה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.

6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.

7. טועמים ומשפרים תיבול.

8. מגישים על אורז לבן.


- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.

בתיאבון!
איך להכין המבורגר איכותי וטעים מבשר מעולה?


הנה מתכון להכנת המבורגר:


1. מקפידים לערבב ולטחון בטחינה גסה בשר בקר (טרי בלבד!!!) ביחס הבא:

- חתיכת בשר כתף או צוואר (מומלץ אנטריקוט ובמיוחד משתי הצלעות הראשונות שליד הצוואר).

- חתיכה דומה של ירך (שייטל או חלק רזה אחר).

- בין 10 ל-20 אחוז שומן.

2. מערבבים את העיסה (אפשר להוסיף בצל קצוץ ומטוגן מראש).

3. מוסיפים מלח ופלפל ומכינים קציצות בגודל כף יד ובעובי של עד 2 ס"מ.

4. צולים על גריל לדקה או שתיים באש גבוהה ואז לעוד כמה דקות על אש נמוכה (כדי שיתבשל מבפנים אך מבלי לייבש או להשחים מדי).

5. מכניסים ללחמניה שהונחה על הגריל לכמה שניות - עם כרוב כבוש, חסה אמריקאית (מתוקה), עגבניה וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לפי הטעם. חרדל, לאוהבי חריף.
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איפה מומלץ לאכול סטייקים בבאר שבע?



שווה לאכול בסטקיות הבאות בבאר שבע:

קבב אמונה - קק"ל 58, באר שבע. טל' 08-6278865.
פתוח בימים:
בימים א'-ה' בשעות 9:00-23:00
ביום ו' בשעות 9:00-14:00
טלפון: 08-6278865
חובה לטעום: קבב בלאפה, עם לא יותר מדי סלטים, או בצלחת עם פטרוזיליה
==========


מפגש מרקש - השוק העירוני 4-3. טלפון: 08-6273163
פתוח: א’-ה’ 21:00-10:00, שישי עד 13:00
חובה לטעום: האנטריקוט המעולה במחיר המנצח
==========


סמי וסוסו - שוק באר שבע, חנויות 179-180, באר שבע. טל' 057-9441875
פתוח בימים:
בימים א'-ה' בשעות 11:00 - 20:30
יום ו' 10:30 - 15:30
חובה לטעום: סטייק רומני עם כוס יין טובה, הקבב הרומני הידוע שלו וגם איקרה וכבד קצוץ מדהימים!
==========
איך להכין צלי עם בצללי פנינה ויין אדום?



הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי עם יין אדום ובצללי פנינה, המוסיפים מתיקות ומראה יפיפה:

המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס’ 5 במשקל 2.5-3 ק”ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
======
2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים

2 כוסות יין אדום

1 כף רסק עגבניות

12 שיני שום קלופות

5 ענפי רוזמרין

4 ענפי טימין

3-4 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)


אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).

3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.

5. יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין וטימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.

6. מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.

7. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10. מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.


איך להכין קציצות בשר?



הנה מתכון להכנת קציצות מבשר בקר:

מצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 חב' פטרוזיליה
1/2 חב' כוסברה או שמיר
1 בצל בינוני
2 קישואים בינוניים
מעט אורגנו
3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
3 ביצים
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות צנוברים - אם רוצים
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לטחון במעבד מזון קישואים, בצל, לחם, ביצים ועשבי תיבול.
- להעביר לקערה ולערבב היטב יחד עם הבשר.
- לתת לתערובת לעמוד כחצי שעה.
- ליצור קציצות יפות וגדולות ולטגן בשמן במחבת על אש נמוכה.

בתיאבון!
איך להכין שווארמה פרגיות?



הנה מתכון להכנת שווארמה פרגיות?

המצרכים:
========
1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות ארוכות ולא עבות

100 גרם שומן כבש ברצועות דקות

1/2 כפית כמון

1 בצל קצוץ

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן הכנה:
==========
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן את שומן הכבש עד שהוא מגיע למצב קריספי.

2. מוסיפים את רצועות הפרגיות והתבלינים ומטגנים את שהתערובות מקבלת גוון שחום.


הצעת הגשה:
==========
למרוח בתוך פיתה טרייה סלט משויה (ראו מתכון בתגית "מתכונים, סלטים, סלט משויה") ומוסיפים את הבשר בתוספת פטרוזיליה ובצל קצוץ.


בתיאבון!
איך להכין כנפיים בנוסח דיקסי?


הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:

מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים

2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף

5 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 קופסאת חלב קוקוס


אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.

2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.

3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.

4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.

5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.

6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.

7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.

8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.

9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.

בתאבון!
איך לבחור באיזו מסעדה לאכול כשנמצאים במקום לא מוכר?



כמה סימנים מעידים לבחירה של מסעדה טובה:

מקום מלא אנשים - כדאי לבחור מסעדה שנראית מלאה באנשים כמוך (שימו לב שהם אכן אוכלים ונראים מרוצים) אך לא בקבוצות של תיירים (אלה מסעדות עם דילים לקבוצות והאוכל בהן הוא לרוב בינוני).

מסעדה עמוסה עם תור - לרוב מסעדה כזו היא מעולה, אם כי ההמתנה עלולה להרגיז ותצטרכו לאכול מהר יחסית.

בלי משווקי רחוב - לא מומלצת מסעדה שמישהו מנסה למשוך אתכם אליה (בד"כ מלכודות תיירים).

מקום שהמקומיים ממליצים - אם אתם בחו"ל או במקום לא מוכר ומחפשים מסעדה טובה שבה גם אוכלים המקומיים, כדאי פשוט לשאול אותם, אבל אל תשאלו אדם אחד בלבד, אחרת תמצאו את עצמכם אוכלים במסעדה של דוד שלו שהיא איומה וגזלנית...

נקיון ועדיפות למטבח פתוח - מבחינת נקיון עדיפה מסעדה שהמטבח נראה לעין הסועדים או שמאפשרים לכם להכנס להביט בו (מקובל בהרבה מקומות).
איך להכין רוסטביף קלאסי?
איך להכין תבשיל בקר בסילאן?
איך להגיב אם ילדך מודיע שמהיום הוא צמחוני?
מהי דיאטה ים תיכונית?
איך להכין המבורגר אנטריקוט מעולה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.