» «
מתכונים
איך להכין קציצות בשר?



הנה מתכון להכנת קציצות מבשר בקר:

מצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 חב' פטרוזיליה
1/2 חב' כוסברה או שמיר
1 בצל בינוני
2 קישואים בינוניים
מעט אורגנו
3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
3 ביצים
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות צנוברים - אם רוצים
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לטחון במעבד מזון קישואים, בצל, לחם, ביצים ועשבי תיבול.
- להעביר לקערה ולערבב היטב יחד עם הבשר.
- לתת לתערובת לעמוד כחצי שעה.
- ליצור קציצות יפות וגדולות ולטגן בשמן במחבת על אש נמוכה.

בתיאבון!
במיה
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?



הנה מתכון להכנת בשר במיה ועגבניות, כפי שמופיע בספרו של בני סיידא "הכל בסיר אחד":

מצרכים ל-6 מנות:
================
1/3 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 ק"ג בשר בקר (שריר, צאוור) חתוך לקוביות

3 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות

מלח ופלפל שחור, גרוס

1 ק"ג במיה קטנה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1. בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

2. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את העגבניותו- 11/2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מטגנים את הבמיה במעט שמן עד שתזהיב.

6. מוסיפים את הבמיה לבשר ומבשלים עוד כשעה עד שהרוטב סמיך והבשר רך.

7. טועמים ומשפרים תיבול.

8. מגישים על אורז לבן.


- מומלץ להכין את התבשיל עם במיה טריה בעונה, אך גם במיה יבשה או מוקפאת תתאים.

בתיאבון!
סטייקים
איך להכין בבית סטייק אנטריקוט?



כך יש להכין בבית סטייק אנטריקוט:

מצרכים:
=======
2-4 נתחי אנטריקוט בקר טריים ומיושנים, 300 גרם כל נתח

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור (אפשרי פלפל שחור גרוס)


אופן ההכנה:
===========
1. חימום מחבת ברזל כבדה או מחבת להכנת סטייקים בחום גבוה למשך ארבע דקות.

2. לצקת למחבת את שמן הזית ולחממו קלות.

3. לנגב היטב את הסטייקים ולתבל אותם במלח ופלפל.

4. להניח את הסטייקים במחבת למשך שתי דקות מבלי לגעת בהם בכלל בשום צורה.

5. בודקים אם נוצר קרום פריך מתחת לסטייקים ובמידה וכן מזיזים אותם טיפה כדי לאפשר לשמן להגיע מתחתם ובמידת הצורך מוסיפים טיפה שמן זית ומטגנים דקה נוספת.

6. הופכים את הסטייקים ומטגנים. לדרגת מידיום חמש דקות בלבד, לדרגת מידיום רייר שלוש דקות.

בתיאבון!
קבב
איך מכינים קבב?



הנה מתכון להכנת קבב:

המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור נענע קצוצה

1. צרור כוסברה קצוצה

3 בצלים גדולים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 כף מחוקה פפריקה חריפה

2 כפות שטוחות כמון

1 כפית שטוחה פלפל שחור

רבע כוס שמן זית

מלח


אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.

2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).

3. להכניס למקרר למשך שעתיים.

4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.

בתיאבון!

בשר

צמחונות
איך להגיב אם ילדך מודיע שמהיום הוא צמחוני?


ילדים רבים נפגשים בשלב גדילתם עם דילמת אכילת הבשר ומגלים שהיא למעשה אכילת חיות. ילד שאוהב את טעם הבשר ובעצם רוצה לאכול אותו ורק עצם רעיון מרתיע אותו ניתן לשכנע בצורה הגיונית להמשיך ולאכול בשר.

אל מול ילד שנגעל ונרתע ממש מאכילת הבשר, אין מה לעשות מלבד לקבל את החלטתו, אך יש להבהיר לו מה אומר הדבר מבחינת תזונתו ואיזה תחליפים יהיה חייב לצרוך במקום הבשר. כדאי לא "לעשות עניין" יותר מדי, שכן ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר לתקופה מסויימת ולאחר מכן שבים לאכול ממנו.
הרעלת מזון
איך למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה מחוץ לבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. אכילה במקומות נקיים

2. אכילה במקומות שיש בהם תחלופה גבוהה של סועדים

3. רצוי להזמין אוכל מבושל

4. חשוב לראות שאדים יוצאים מהאוכל המבושל שהזמנתם

5. רחצו ידיים עם סבון לפני האוכל

6. קנו רק ממקומות מוכרים ולא בדוכנים בצידי הדרכים

7. הימנעו ממאכל כל דבר הנראה או מריח בצורה חשודה

8. היו ערניים לגבי המזונות הבאים, העלולים להזדהם ולסכן במיוחד נשים הרות, עוברים, תינוקות ופעוטות, קשישים, חולים במחלות כרוניות וחולים שמקבלים טיפול שמדכא את מערכת החיסון:

בשרים ודגים לא מבושלים או לא מבושלים מספיק, כולל סטייק מדיום וסושי.

בשרים מעושנים כמו נקניקים ופסטרמות למיניהן

מוצרי חלב לא מפוסטרים, גבינות מחלב מפוסטר שעלולות להיות מזוהמות כמו גבינה בולגרית, פטה וריקוטה (ניתן לאכול אותן לאחר בישול יסודי), גם גבינות עם עובשים יכולות להכיל חיידקים שמסוכנים לאוכלוסיות רגישות

סלטים קנויים, כולל סלטי חומוס וטחינה (חומוס שמכינים בבית בטוח לשימוש אך יש לאכול אותו תוך יומיים מהכנתו)

פטה כבד

מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או לא מבושלות מספיק כמו רוטב הולנדייז, רוטב לסלט קיסר ורוטב איולי, קינוחים שמכילים קצף ביצים

נבטים לא מבושלים

מיצים שלא עברו פסטור כמו מיצים מדוכנים
צלי בקר
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?



הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:

המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג

1 כוס יין לבן חצי יבש

4 גבעולי טימין

2 גבעולי בזיליקום

2 גבעולי זעתר (אזוב)

2 עלי דפנה

2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון

1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות

6 שיני שום קלופות

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.

2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.

3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.

מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.

בתיאבון!
בשר טחון
על מה להקפיד בקניית בשר טחון?



אלו הדברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:

- יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.

- העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.

- יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).

- עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.


טונה ביתית
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך להכין תבשיל בקר בסילאן?


הנה מתכון לתבשיל בקר בסילאן של מאיה דרין כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים:
========
2 ק"ג שפונדרה/קשתית מנוסרת(לבקש מהקצב)

למשרה:
=======
1/2 כוס חומץ בלסמי

2.5 כפות סילאן

1/4 כוס רוטב סויה מוכן

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

2.5 כפות סוכר דמררה

1 כפית פלפל שחור

4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בו את נתחי השפונדרה במשך הלילה. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות.

3.מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור ומשחימים בה את נתחי הבשר. יוצקים את נוזלי ההשריה ומוסיפים מים עד 3/4 מגובהה של המחבת.

4. עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור במשך כשעתיים וחצי עד שלוש.
איך להכין מאפה מצה ובשר?


הנה מתכון למאפה מצה ובשר של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטיל ב-11.4.11:



המצרכים:
=======
2 מצות

2 ביצים טרופות

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה


למילוי:

2 בצלים פרוסים לרצועות

4 כפות שמן זית

4 כפות סוכר דמררה

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

4 שיני שום כתושות

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם



אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את רצועות הבצל. מוסיפים סוכר דמררה ומקרמלים קלות.

2. מעבירים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3. מתבלים את שתי הביצים הטרופות באבקת שום ובפפריקה. מרטיבים קלות את המצות במים וטובלים אותן בביצה הטרופה כך שתעטוף אותן היטב.

4. מניחים מצה אחת בתחתית תבנית ריבועית משומנת, מניחים מעל מתערובת הבשר, שמים מעל את המצה השנייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שמשחים.


בתיאבון!
איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון לגולש בבישול איטי:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות

שמן זית לטיגון

1/2 כוס יין אדום יבש

4 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 כפות גדושות פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
איך להכין צלי בקר עם פירות יבשים?



הנה מתכון לעשר מנות צלי בקר עם פירות יבשים כפי שפורסמו בחוברת המתכונים "על השולחן":

המצרכים:
========
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5 - 3 ק"ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור טחון


לרוטב:
=====
7 בצלים קצוצים

9 שיני שום קלופות בשלמותן

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 כף ג'ינג'ר מגורר

3 - 4 כפיות כמון טחון

1 כפית קינמון טחון

צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה

1 כוס יין אדום

3 - 4 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים


להגשה:
======
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור נענע קצוצה


אופן ההכנה:
==========

1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

5. מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

6. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

7. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.

11. מגישים עם דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק.

אופן ההכנה:
==========
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

בתיאבון!
איך להכין מעורב ירושלמי?



הנה מתכון להכנת מעורב ירושלמי:

המצרכים:
=========
100 גרם לבבות

100 גרם טחול עוף

200 גרם פרגיות

200 גרם כבד עוף

200 גרם חזה עוף

200 גרם שקדי עגל

3 בצלים גדולים פרוסים

רבע כפית בהרט

רבע כפית כמון

רבע כפית כורכום (או תבלין עמבה)

רבע כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית שום כתוש




אופן ההכנה:
==========
1. יש לערבב את הכבדים עם התבלינים ולהניח בצד שעתיים לספיגת טעמים.

2. לחתוך את כל שאר הבשרים לחתיכות קטנות.

3. לטגן את הבצל במחבת רותחת, רחבה ועבה.

4. כאשר הבצל שקוף יש להוסיף את הבשרים ולטגן עד שכל הנוזלים מתאדים (שמונה דקות או עד שהכבדים מתכהים ומקבלים צבע יפה).

בתיאבון!
איך להכין המבורגר איכותי וטעים מבשר מעולה?


הנה מתכון להכנת המבורגר:


1. מקפידים לערבב ולטחון בטחינה גסה בשר בקר (טרי בלבד!!!) ביחס הבא:

- חתיכת בשר כתף או צוואר (מומלץ אנטריקוט ובמיוחד משתי הצלעות הראשונות שליד הצוואר).

- חתיכה דומה של ירך (שייטל או חלק רזה אחר).

- בין 10 ל-20 אחוז שומן.

2. מערבבים את העיסה (אפשר להוסיף בצל קצוץ ומטוגן מראש).

3. מוסיפים מלח ופלפל ומכינים קציצות בגודל כף יד ובעובי של עד 2 ס"מ.

4. צולים על גריל לדקה או שתיים באש גבוהה ואז לעוד כמה דקות על אש נמוכה (כדי שיתבשל מבפנים אך מבלי לייבש או להשחים מדי).

5. מכניסים ללחמניה שהונחה על הגריל לכמה שניות - עם כרוב כבוש, חסה אמריקאית (מתוקה), עגבניה וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לפי הטעם. חרדל, לאוהבי חריף.
איפה מומלץ לאכול סטייקים בבאר שבע?



שווה לאכול בסטקיות הבאות בבאר שבע:

קבב אמונה - קק"ל 58, באר שבע. טל' 08-6278865.
פתוח בימים:
בימים א'-ה' בשעות 9:00-23:00
ביום ו' בשעות 9:00-14:00
טלפון: 08-6278865
חובה לטעום: קבב בלאפה, עם לא יותר מדי סלטים, או בצלחת עם פטרוזיליה
==========


מפגש מרקש - השוק העירוני 4-3. טלפון: 08-6273163
פתוח: א’-ה’ 21:00-10:00, שישי עד 13:00
חובה לטעום: האנטריקוט המעולה במחיר המנצח
==========


סמי וסוסו - שוק באר שבע, חנויות 179-180, באר שבע. טל' 057-9441875
פתוח בימים:
בימים א'-ה' בשעות 11:00 - 20:30
יום ו' 10:30 - 15:30
חובה לטעום: סטייק רומני עם כוס יין טובה, הקבב הרומני הידוע שלו וגם איקרה וכבד קצוץ מדהימים!
==========


מהו סוד הקסם להכנת תבשיל קדירה?



על מנת לקבל תבשיל בטעם טוב במרקם נימוח ובניחוח מדהים יש לשמור על מספר כללים:

1. העדיפות היא לבשר טרי – ללא מים מוספים, חומרי שימור יצוב ושאר מריעין בישין.

2. הנתחים המתאימים ביותר צריכים להיות בעלי אחוז ג'לטין ושומן פנימיים גבוהים, כמו:
צלעות,כתף, צלי כתף, שפונדרה (קשתית-אסדו), חזה ופילה מדומה(פאלש). הנתחים הללו הם נתחים פעילים טעמם חזק ומתאימים לריכוך איטי, הם בעלי יכולת ספיגת טעמים.

3. השריית הבשר מקצרת את זמן הבישול, מעניקה טעם ותורמת לרכות הבשר.

4. המלחה ותיבול – רק לאחר תהליך ההשריה. המלח גורם להוצאת נוזלים ולייבוש הבשר.

5. בשר בקדרה זקוק לבישול איטי בין שעתיים וחצי לבשר שהורה ועד שלו שעות וחצי שעות.

6. את הקדרה מבשלים ברתיחה עדינה, שלא יפגע המרקם של הבשר. רצוי לא לערבב.

7. יש לכסות את הבשר בנוזלים עד 2/3 מגובה הנתח.

8. ניתן להכין את הקדרה יום קודם. טעמה רק ישתבח.

9. לא מומלץ להוסיף יותר מ-3 מרכיבי טעם, אחרת יאפיל הדבר על טעם הבשר עצמו.

10. סיר ברזל יצוק או עם תחתית עבה, יסייעו לפיזור חום אחיד ושמירה על החום לאורך כל תהליך הבישול.
אפשר מתכון לעוף בציפוי בוטנים?


הנה מתכון פשוט וקל להכנת עוף בציפוי בוטנים:

המצרכים:
=========
12 שוקיים של עוף

200 גרם בוטנים קלויים קצוצים דק

1/2 כוס קמח

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מיץ לימון

2 ביצים

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

2 כפות עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העוף כמה שעות בשמן ומיץ הלימון

2. לערבב את הקמח עם שני סוגי הפפריקה, המלח והפלפל

3. לנגב את העוף במגבת ניר ולטבול אותו בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בבוטנים ובכוסברה.

4. לאפות עד 40 דקות בחום גבוה.

בתיאבון!
איך להכין קבב מצוין?


כך עושים קבב מצוין:

1. יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.

2. יש להקפיד שיהיה שומן בבשר.

3. יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס.

4. חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה.

5. חשוב לצלות את הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש.

6. יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו.

7. ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל.
איך לצלות בשר נכון?


לאלו מאיתנו שאוהבים למנגל בפיקניק, כמה עצות ל"התנהגות" עם בשר:

1. בבואכם לצלות את הבשר צלו קודם את הבשר הטחון, כיוון שהוא נוטה להתקלקל הכי מהר.

2. ארזו את הבשר בצידנית עם הרבה קרחונים.

3. הכניסו את הבשר לצידנית סמוך ליציאה מהבית.

4. אם החלטתם לתבל את הבשר בשטח הקפידו על הגיינה מירבית (דהיינו, שטיפת הידיים בסבון, משטח עבודה נקי וכדומה).

5. אם ניתן, עדיף להכין את הבשר על מנגל גז ולא על גחלים. יש סוגי בשרים שהשומן הנוטף מהם גורם להיווצרות חומרים מסרטנים, במגע עם העשן.

6. שימו לב, אם בשר כלשהו מאלה שהבאתם מריח או נראה לא טוב, או שיש לכם ספק לגביו, עדיף לזרוק אותו, מאשר לקחת סיכון ולאכול.
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?
האם צריך בשר בשביל ברזל?
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?
איך להכין רצועות בשר בקר ברוטב אסיאתי?
איך להכין תחתיות ארטישוק ממולא בבשר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.