שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?
הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:
המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג
1 כוס יין לבן חצי יבש
4 גבעולי טימין
2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי זעתר (אזוב)
2 עלי דפנה
2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון
1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות
6 שיני שום קלופות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.
2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.
3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.
4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.
5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.
מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.
בתיאבון!
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?
הנה מתכון לגולש בבישול איטי:
המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות
שמן זית לטיגון
1/2 כוס יין אדום יבש
4 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות גדושות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.
4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
איך להכין כנפיים בנוסח דיקסי?
הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:
מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים
2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 קופסאת חלב קוקוס
אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.
3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.
4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.
5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.
6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.
7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.
8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.
9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.
בתאבון!
איך להכין קבב מצוין?
כך עושים קבב מצוין:
1. יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.
2. יש להקפיד שיהיה שומן בבשר.
3. יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס.
4. חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה.
5. חשוב לצלות את הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש.
6. יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו.
7. ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל.
איך להכין צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי?
הנה מתכון של מיכל מוזסל צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
=======
7 בצלים קצוצים
9 שיני שום קלופות בשלמותן
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 כף ג'ינג'ר מגורר
4-3 כפיות כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה
1 כוס יין אדום
4-3 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
להגשה:
=======
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור נענע קצוצה
אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.
3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.
5. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.
6. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
9. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.
מגישים עם: דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק, שכך מכינים אותה:
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
איך להכין פאי בשר?
הנה מתכון להכנת פאי בשר:
המצרכים ל-8 סועדים:
===============
750 גרם קוביות בשר לתבשיל קדירה
60 גרם קורנוביף
מעט שמן
3 כפות קמח
1 כף דבש
4 בצלים בינוניים קצוצים גס
1 בקבוק בירה איכותית
1 כף גדושה חרדל חריף
מלח ופלפל שחור
400 גרפ בצק פריך לפאי או בצק עלים מוכן
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הבשר והקונביף לקוביות קטנות, מקמחים ומטגנים בסיר עם שמן על להבה גבוהה לצבע שחום. מוצאים את הבשר, מוסיפים את הבצל ומטגנים. מחזירים את הבשר אל הסיר.
2. מוסיפים את המלח, הפלפל והדבש, מערבבים ומוסיפים שליש מכמות הבירה.
3. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים וחצי. מדי פעם יש לבחוש ולהוסיף בהדרגה את שאר הבירה. מצננים, קוצצים דק, מוסיפים חרדל ומערבבים. בוחרים תבנית פאי גדולה או תבניות אישיות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים חלק אחד ומרפדים בו את התבנית או התבניות הקטנות. ממלאים בבשר. מרדדים את החלק השני, חותכים לרצועות ומסדרים על הפאי שתי וערב. מברישים ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.
איך להכין קבב עם פיסטוק?
הנה מתכון של שי-לי ליפא לקבב עם פיסטוק, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
500 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל קלוף ומגורר על פומפייה
1/4 כוס פיסטוקים קלופים וחצויים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
======
שמן קנולה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את התערובת בידיים כשתי דקות.
2. יוצרים קבבים עגולים או מאורכים. שומרים בכלי אטום במקרר עד הטיגון או הצלייה.
3. מחממים מחבת או גריל, משמנים מעט וצולים שתיים - שלוש דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.
בתיאבון!
איך להכין צלי בקר עם פירות יבשים?
הנה מתכון לעשר מנות צלי בקר עם פירות יבשים כפי שפורסמו בחוברת המתכונים "על השולחן":
המצרכים:
========
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5 - 3 ק"ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
=====
7 בצלים קצוצים
9 שיני שום קלופות בשלמותן
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 כף ג'ינג'ר מגורר
3 - 4 כפיות כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה
1 כוס יין אדום
3 - 4 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
להגשה:
======
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור נענע קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.
3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
5. מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.
6. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.
7. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
10. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.
11. מגישים עם דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק.
אופן ההכנה:
==========
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
בתיאבון!
איך להכין צלי בסגנון יווני?
הנה מתכון להכנת צלי בסגנון יווני:
המצרכים ל-8 מנות:
==============
1.5 ק"ג קוביות בשר לתבשיל קדירה
200 גרם רסק עגבניות
1/2 ק"ג בצל חתוך
2 עלי דפנה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל שחור
1 כף אורגנו יבש
1 כפית כמון טחון
1 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
16 שיני שום קלופות
כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים היטב את כל המרכיבים פרט לפטרוזיליה ולאגוזים ומעבירים לתבנית חסינת אש גדולה עם מכסה לסיר.
3. מכסים ואופים 20 דקות בתחתית התנור, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים שעתיים נוספות.
4. לפני ההגשה מערבבים ומפזרים מעל אגוזים קצוצים ופטרוזיליה.

הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:
המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג
1 כוס יין לבן חצי יבש
4 גבעולי טימין
2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי זעתר (אזוב)
2 עלי דפנה
2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון
1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות
6 שיני שום קלופות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.
2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.
3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.
4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.
5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.
מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.
בתיאבון!

הנה מתכון לגולש בבישול איטי:
המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות
שמן זית לטיגון
1/2 כוס יין אדום יבש
4 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות גדושות פפריקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.
4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.

הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:
מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים
2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 קופסאת חלב קוקוס
אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.
3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.
4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.
5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.
6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.
7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.
8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.
9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.
בתאבון!

כך עושים קבב מצוין:
1. יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.
2. יש להקפיד שיהיה שומן בבשר.
3. יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס.
4. חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה.
5. חשוב לצלות את הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש.
6. יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו.
7. ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל.
בשר

הנה מתכון של מיכל מוזסל צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
=======
7 בצלים קצוצים
9 שיני שום קלופות בשלמותן
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 כף ג'ינג'ר מגורר
4-3 כפיות כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה
1 כוס יין אדום
4-3 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
להגשה:
=======
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור נענע קצוצה
אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.
3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.
5. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.
6. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
9. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.
מגישים עם: דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק, שכך מכינים אותה:
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

הנה מתכון להכנת פאי בשר:
המצרכים ל-8 סועדים:
===============
750 גרם קוביות בשר לתבשיל קדירה
60 גרם קורנוביף
מעט שמן
3 כפות קמח
1 כף דבש
4 בצלים בינוניים קצוצים גס
1 בקבוק בירה איכותית
1 כף גדושה חרדל חריף
מלח ופלפל שחור
400 גרפ בצק פריך לפאי או בצק עלים מוכן
ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את הבשר והקונביף לקוביות קטנות, מקמחים ומטגנים בסיר עם שמן על להבה גבוהה לצבע שחום. מוצאים את הבשר, מוסיפים את הבצל ומטגנים. מחזירים את הבשר אל הסיר.
2. מוסיפים את המלח, הפלפל והדבש, מערבבים ומוסיפים שליש מכמות הבירה.
3. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים שעתיים וחצי. מדי פעם יש לבחוש ולהוסיף בהדרגה את שאר הבירה. מצננים, קוצצים דק, מוסיפים חרדל ומערבבים. בוחרים תבנית פאי גדולה או תבניות אישיות.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים חלק אחד ומרפדים בו את התבנית או התבניות הקטנות. ממלאים בבשר. מרדדים את החלק השני, חותכים לרצועות ומסדרים על הפאי שתי וערב. מברישים ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.

הנה מתכון של שי-לי ליפא לקבב עם פיסטוק, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
500 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל קלוף ומגורר על פומפייה
1/4 כוס פיסטוקים קלופים וחצויים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
======
שמן קנולה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים את התערובת בידיים כשתי דקות.
2. יוצרים קבבים עגולים או מאורכים. שומרים בכלי אטום במקרר עד הטיגון או הצלייה.
3. מחממים מחבת או גריל, משמנים מעט וצולים שתיים - שלוש דקות מכל צד עד שהקבבים מוכנים.
בתיאבון!

הנה מתכון לעשר מנות צלי בקר עם פירות יבשים כפי שפורסמו בחוברת המתכונים "על השולחן":
המצרכים:
========
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5 - 3 ק"ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור טחון
לרוטב:
=====
7 בצלים קצוצים
9 שיני שום קלופות בשלמותן
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 כף ג'ינג'ר מגורר
3 - 4 כפיות כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה
1 כוס יין אדום
3 - 4 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
להגשה:
======
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור נענע קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.
3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
5. מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.
6. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.
7. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
10. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.
11. מגישים עם דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק.
אופן ההכנה:
==========
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת צלי בסגנון יווני:
המצרכים ל-8 מנות:
==============
1.5 ק"ג קוביות בשר לתבשיל קדירה
200 גרם רסק עגבניות
1/2 ק"ג בצל חתוך
2 עלי דפנה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל שחור
1 כף אורגנו יבש
1 כפית כמון טחון
1 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
16 שיני שום קלופות
כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים היטב את כל המרכיבים פרט לפטרוזיליה ולאגוזים ומעבירים לתבנית חסינת אש גדולה עם מכסה לסיר.
3. מכסים ואופים 20 דקות בתחתית התנור, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים שעתיים נוספות.
4. לפני ההגשה מערבבים ומפזרים מעל אגוזים קצוצים ופטרוזיליה.
איך להכין קבב חלבי?
הנה מתכון לקבב חלבי:
המצרכים ל-4-6 מנות:
=================
1 ק"ג בשר כבש
2 בצלים קצוצים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
תערובת תבלינים לבשר (לדוגמה: בהרט, חוויג' למרק או תבלין לקציצות)
200 גרם צנוברים
המצרכים לרוטב:
=============
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
10 עגבניות קצוצות
1 פלפל ירוק קצוץ
מלח ופלפל
קורט כמון
המצרכים לכיסוי:
=============
400 גרם בצק פיתה (שמרים) או עלים מרודד לעיגול בקוטר הגדול בכ-3 ס"מ מקוטר התבנית
אופן ההכנה:
==========
1. להכנת הקבב, מערבבים יחד את כל החומרים וצרים קציצות מאורכות. מטגנים במעט שמן במחבת טפלון או קולים מתחת לגריל, עד שהן משחימות מכל הצדדים.
2. להכנת הרוטב, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים את הפלפל ומטגנים יחד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתרככות ומתקבלת מחית. מתבלים היטב.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מעבירים את הקציצות לתבנית חרס שטוחה גדולה, יוצקים עליהן את הרוטב ומכסים בנייר כסף. אופים כ-20 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים עליהן בזהירות את הבצק המרודד (בצק עלים כדאי להדביק לשולי הכלי על ידי מריחת מעט ביצה טרופה על שולי הבצק). מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות עוד עד שמזהיב.
הנה מתכון לקבב חלבי:
המצרכים ל-4-6 מנות:
=================
1 ק"ג בשר כבש
2 בצלים קצוצים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
תערובת תבלינים לבשר (לדוגמה: בהרט, חוויג' למרק או תבלין לקציצות)
200 גרם צנוברים
המצרכים לרוטב:
=============
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
10 עגבניות קצוצות
1 פלפל ירוק קצוץ
מלח ופלפל
קורט כמון
המצרכים לכיסוי:
=============
400 גרם בצק פיתה (שמרים) או עלים מרודד לעיגול בקוטר הגדול בכ-3 ס"מ מקוטר התבנית
אופן ההכנה:
==========
1. להכנת הקבב, מערבבים יחד את כל החומרים וצרים קציצות מאורכות. מטגנים במעט שמן במחבת טפלון או קולים מתחת לגריל, עד שהן משחימות מכל הצדדים.
2. להכנת הרוטב, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים את הפלפל ומטגנים יחד 3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתרככות ומתקבלת מחית. מתבלים היטב.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מעבירים את הקציצות לתבנית חרס שטוחה גדולה, יוצקים עליהן את הרוטב ומכסים בנייר כסף. אופים כ-20 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים עליהן בזהירות את הבצק המרודד (בצק עלים כדאי להדביק לשולי הכלי על ידי מריחת מעט ביצה טרופה על שולי הבצק). מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות עוד עד שמזהיב.
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?
בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.
2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).
3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.
4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.
5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.
6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.
2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).
3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.
4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.
5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.
6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
איך להכין המבורגר איכותי וטעים מבשר מעולה?
הנה מתכון להכנת המבורגר:
1. מקפידים לערבב ולטחון בטחינה גסה בשר בקר (טרי בלבד!!!) ביחס הבא:
חתיכת בשר כתף או צוואר (מומלץ אנטריקוט ובמיוחד משתי הצלעות הראשונות שליד הצוואר).
חתיכה דומה של ירך (שייטל או חלק רזה אחר).
בין 10 ל-20 אחוז שומן.
2. מערבבים את העיסה (אפשר להוסיף בצל קצוץ ומטוגן מראש).
3. מוסיפים מלח ופלפל ומכינים קציצות בגודל כף יד ובעובי של עד 2 ס"מ.
4. צולים על גריל לדקה או שתיים באש גבוהה ואז לעוד כמה דקות על אש נמוכה (כדי שיתבשל מבפנים אך מבלי לייבש או להשחים מדי).
5. מכניסים ללחמניה שהונחה על הגריל לכמה שניות - עם כרוב כבוש, חסה אמריקאית (מתוקה), עגבניה וטבעות בצל.
6. מוסיפים קטשופ ומיונז לפי הטעם. חרדל, לאוהבי חריף.
הנה מתכון להכנת המבורגר:
1. מקפידים לערבב ולטחון בטחינה גסה בשר בקר (טרי בלבד!!!) ביחס הבא:
חתיכת בשר כתף או צוואר (מומלץ אנטריקוט ובמיוחד משתי הצלעות הראשונות שליד הצוואר).
חתיכה דומה של ירך (שייטל או חלק רזה אחר).
בין 10 ל-20 אחוז שומן.
2. מערבבים את העיסה (אפשר להוסיף בצל קצוץ ומטוגן מראש).
3. מוסיפים מלח ופלפל ומכינים קציצות בגודל כף יד ובעובי של עד 2 ס"מ.
4. צולים על גריל לדקה או שתיים באש גבוהה ואז לעוד כמה דקות על אש נמוכה (כדי שיתבשל מבפנים אך מבלי לייבש או להשחים מדי).
5. מכניסים ללחמניה שהונחה על הגריל לכמה שניות - עם כרוב כבוש, חסה אמריקאית (מתוקה), עגבניה וטבעות בצל.
6. מוסיפים קטשופ ומיונז לפי הטעם. חרדל, לאוהבי חריף.
אפשר מתכון לעוף בציפוי בוטנים?
הנה מתכון פשוט וקל להכנת עוף בציפוי בוטנים:
המצרכים:
=========
12 שוקיים של עוף
200 גרם בוטנים קלויים קצוצים דק
1/2 כוס קמח
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 ביצים
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
2 כפות עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העוף כמה שעות בשמן ומיץ הלימון
2. לערבב את הקמח עם שני סוגי הפפריקה, המלח והפלפל
3. לנגב את העוף במגבת ניר ולטבול אותו בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בבוטנים ובכוסברה.
4. לאפות עד 40 דקות בחום גבוה.
בתיאבון!
הנה מתכון פשוט וקל להכנת עוף בציפוי בוטנים:
המצרכים:
=========
12 שוקיים של עוף
200 גרם בוטנים קלויים קצוצים דק
1/2 כוס קמח
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 ביצים
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
2 כפות עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העוף כמה שעות בשמן ומיץ הלימון
2. לערבב את הקמח עם שני סוגי הפפריקה, המלח והפלפל
3. לנגב את העוף במגבת ניר ולטבול אותו בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בבוטנים ובכוסברה.
4. לאפות עד 40 דקות בחום גבוה.
בתיאבון!
איך מכינים קבב?
הנה מתכון להכנת קבב:
המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1. צרור כוסברה קצוצה
3 בצלים גדולים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף מחוקה פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות כמון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.
2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).
3. להכניס למקרר למשך שעתיים.
4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת קבב:
המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור נענע קצוצה
1. צרור כוסברה קצוצה
3 בצלים גדולים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף מחוקה פפריקה חריפה
2 כפות שטוחות כמון
1 כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.
2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).
3. להכניס למקרר למשך שעתיים.
4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.
בתיאבון!
איך להכין בבית סטייק אנטריקוט?
כך יש להכין בבית סטייק אנטריקוט:
מצרכים:
=======
2-4 נתחי אנטריקוט בקר טריים ומיושנים, 300 גרם כל נתח
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור (אפשרי פלפל שחור גרוס)
אופן ההכנה:
===========
1. חימום מחבת ברזל כבדה או מחבת להכנת סטייקים בחום גבוה למשך ארבע דקות.
2. לצקת למחבת את שמן הזית ולחממו קלות.
3. לנגב היטב את הסטייקים ולתבל אותם במלח ופלפל.
4. להניח את הסטייקים במחבת למשך שתי דקות מבלי לגעת בהם בכלל בשום צורה.
5. בודקים אם נוצר קרום פריך מתחת לסטייקים ובמידה וכן מזיזים אותם טיפה כדי לאפשר לשמן להגיע מתחתם ובמידת הצורך מוסיפים טיפה שמן זית ומטגנים דקה נוספת.
6. הופכים את הסטייקים ומטגנים. לדרגת מידיום חמש דקות בלבד, לדרגת מידיום רייר שלוש דקות.
בתיאבון!
כך יש להכין בבית סטייק אנטריקוט:
מצרכים:
=======
2-4 נתחי אנטריקוט בקר טריים ומיושנים, 300 גרם כל נתח
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור (אפשרי פלפל שחור גרוס)
אופן ההכנה:
===========
1. חימום מחבת ברזל כבדה או מחבת להכנת סטייקים בחום גבוה למשך ארבע דקות.
2. לצקת למחבת את שמן הזית ולחממו קלות.
3. לנגב היטב את הסטייקים ולתבל אותם במלח ופלפל.
4. להניח את הסטייקים במחבת למשך שתי דקות מבלי לגעת בהם בכלל בשום צורה.
5. בודקים אם נוצר קרום פריך מתחת לסטייקים ובמידה וכן מזיזים אותם טיפה כדי לאפשר לשמן להגיע מתחתם ובמידת הצורך מוסיפים טיפה שמן זית ומטגנים דקה נוספת.
6. הופכים את הסטייקים ומטגנים. לדרגת מידיום חמש דקות בלבד, לדרגת מידיום רייר שלוש דקות.
בתיאבון!
איך להכין שווארמה פרגיות?
הנה מתכון להכנת שווארמה פרגיות?
המצרכים:
========
1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות ארוכות ולא עבות
100 גרם שומן כבש ברצועות דקות
1/2 כפית כמון
1 בצל קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
==========
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן את שומן הכבש עד שהוא מגיע למצב קריספי.
2. מוסיפים את רצועות הפרגיות והתבלינים ומטגנים את שהתערובות מקבלת גוון שחום.
הצעת הגשה:
==========
למרוח בתוך פיתה טרייה סלט משויה (ראו מתכון בתגית "מתכונים, סלטים, סלט משויה") ומוסיפים את הבשר בתוספת פטרוזיליה ובצל קצוץ.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת שווארמה פרגיות?
המצרכים:
========
1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות ארוכות ולא עבות
100 גרם שומן כבש ברצועות דקות
1/2 כפית כמון
1 בצל קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
==========
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן את שומן הכבש עד שהוא מגיע למצב קריספי.
2. מוסיפים את רצועות הפרגיות והתבלינים ומטגנים את שהתערובות מקבלת גוון שחום.
הצעת הגשה:
==========
למרוח בתוך פיתה טרייה סלט משויה (ראו מתכון בתגית "מתכונים, סלטים, סלט משויה") ומוסיפים את הבשר בתוספת פטרוזיליה ובצל קצוץ.
בתיאבון!
איך להכין המבורגר אנטריקוט מעולה?
הנה מתכון להכנת אנטריקוט:
חומרים להכנה:
============
1 ק"ג אנטריקוט בקר מיושן (טרי ולא מומלח) טחון גס
1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 טיפות רוטב ווסטרשייר
1/3 כוס מי סודה
1/2 בצל מגורר בפומפיה (לא חובה)
הוראות הכנה:
===========
1. פורסים את החומרים לפניכם.
2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ומי הסודה (אפשר להוסיף חצי בצל מגורר בפומפיה).
3. מכינים 4 קציצות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים במקרר לשעתיים.
4. מוציאים את הקציצות שעה לפני הצליה.
5. מחממים מחבת ברזל כבדה, מעט שמן וצולים על המחבת ל-5 דקות בכל צד, על אש נמוכה, כדי שיתבשל מבפנים, מבלי לייבש או להשחים מדי. אם הוא לא עשוי מספיק אפשר לצלות יותר.
6. מכניסים ללחמניה וממליחים מעט, עם פרוסות עגבניה, פרוסת מלפפון חמוץ, חסה אמריקאית (מתוקה) וטבעות בצל.
6. מוסיפים קטשופ ומיונז לילדים וחרדל ומגישים.
הנה מתכון להכנת אנטריקוט:
חומרים להכנה:
============
1 ק"ג אנטריקוט בקר מיושן (טרי ולא מומלח) טחון גס
1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס
5 טיפות רוטב ווסטרשייר
1/3 כוס מי סודה
1/2 בצל מגורר בפומפיה (לא חובה)
הוראות הכנה:
===========
1. פורסים את החומרים לפניכם.
2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ומי הסודה (אפשר להוסיף חצי בצל מגורר בפומפיה).
3. מכינים 4 קציצות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים במקרר לשעתיים.
4. מוציאים את הקציצות שעה לפני הצליה.
5. מחממים מחבת ברזל כבדה, מעט שמן וצולים על המחבת ל-5 דקות בכל צד, על אש נמוכה, כדי שיתבשל מבפנים, מבלי לייבש או להשחים מדי. אם הוא לא עשוי מספיק אפשר לצלות יותר.
6. מכניסים ללחמניה וממליחים מעט, עם פרוסות עגבניה, פרוסת מלפפון חמוץ, חסה אמריקאית (מתוקה) וטבעות בצל.
6. מוסיפים קטשופ ומיונז לילדים וחרדל ומגישים.
איך להכין רצועות בשר בקר ברוטב אסיאתי?
הנה מתכון מהיר להכנת רצועות בקר ברוטב אסיאתי , כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בדצמבר 2010:
המצרכים:
========
500 גרם רצועות בקר מכל נתח שאוהבים (אפשר לבקש מהקצב שיפרוס אותם לרצועות למוקפץ)
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב דגים (אם אין, מחילים בקוקה קולה לא דיאט)
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ
להגשה: בצל ירוק
אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים את הבקר מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון. אם הבשר יהיה בטמפרטורת החדר, המרקם שלו ייצא יותר טוב בטיגון.
2. מחממים מחבת ריקה, גדולה וכבדה למשך 5 דקות. על המחבת להיות חמה מאד כדי שהבשר ייצרב היטב ולא יפריש מיצים שיהפכו אותו לסיבי.
3. בזמן שהמחבת מתחממת, מערבבים בכוס את הסויה, רוטב הדגים, הסוכר והחומץ. מוסיפים 2 כפות שמן למחבת וממתינים כמה שניות.
4. זורקים את הבשר למחבת בבת אחת ומניחים לו 20 שניות מבלי לגעת בו. מערבבים ומקפיצים את הבקר דקה נוספת. על תחתית המחבת אמורים להצטבר משקעים פריכים ושחומים.
5. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ לשחרור המשקעים הטעימים אל תוך הרוטב. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה, מכבים את האש כדי לא לבשל את הבשר יתר על המידה ולייבש אותו.
6. מקשטים בבצל ירוק גזור במספריים ומגישים מיד. מצוין להגשה עם אורז לבן.
בתיאבון!
הנה מתכון מהיר להכנת רצועות בקר ברוטב אסיאתי , כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בדצמבר 2010:
המצרכים:
========
500 גרם רצועות בקר מכל נתח שאוהבים (אפשר לבקש מהקצב שיפרוס אותם לרצועות למוקפץ)
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב דגים (אם אין, מחילים בקוקה קולה לא דיאט)
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ
להגשה: בצל ירוק
אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים את הבקר מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון. אם הבשר יהיה בטמפרטורת החדר, המרקם שלו ייצא יותר טוב בטיגון.
2. מחממים מחבת ריקה, גדולה וכבדה למשך 5 דקות. על המחבת להיות חמה מאד כדי שהבשר ייצרב היטב ולא יפריש מיצים שיהפכו אותו לסיבי.
3. בזמן שהמחבת מתחממת, מערבבים בכוס את הסויה, רוטב הדגים, הסוכר והחומץ. מוסיפים 2 כפות שמן למחבת וממתינים כמה שניות.
4. זורקים את הבשר למחבת בבת אחת ומניחים לו 20 שניות מבלי לגעת בו. מערבבים ומקפיצים את הבקר דקה נוספת. על תחתית המחבת אמורים להצטבר משקעים פריכים ושחומים.
5. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ לשחרור המשקעים הטעימים אל תוך הרוטב. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה, מכבים את האש כדי לא לבשל את הבשר יתר על המידה ולייבש אותו.
6. מקשטים בבצל ירוק גזור במספריים ומגישים מיד. מצוין להגשה עם אורז לבן.
בתיאבון!
איך להגיב אם ילדך מודיע שמהיום הוא צמחוני?
ילדים רבים נפגשים בשלב גדילתם עם דילמת אכילת הבשר ומגלים שהיא למעשה אכילת חיות. ילד שאוהב את טעם הבשר ובעצם רוצה לאכול אותו ורק עצם רעיון מרתיע אותו ניתן לשכנע בצורה הגיונית להמשיך ולאכול בשר.
אל מול ילד שנגעל ונרתע ממש מאכילת הבשר, אין מה לעשות מלבד לקבל את החלטתו, אך יש להבהיר לו מה אומר הדבר מבחינת תזונתו ואיזה תחליפים יהיה חייב לצרוך במקום הבשר. כדאי לא "לעשות עניין" יותר מדי, שכן ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר לתקופה מסויימת ולאחר מכן שבים לאכול ממנו.
ילדים רבים נפגשים בשלב גדילתם עם דילמת אכילת הבשר ומגלים שהיא למעשה אכילת חיות. ילד שאוהב את טעם הבשר ובעצם רוצה לאכול אותו ורק עצם רעיון מרתיע אותו ניתן לשכנע בצורה הגיונית להמשיך ולאכול בשר.
אל מול ילד שנגעל ונרתע ממש מאכילת הבשר, אין מה לעשות מלבד לקבל את החלטתו, אך יש להבהיר לו מה אומר הדבר מבחינת תזונתו ואיזה תחליפים יהיה חייב לצרוך במקום הבשר. כדאי לא "לעשות עניין" יותר מדי, שכן ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר לתקופה מסויימת ולאחר מכן שבים לאכול ממנו.
איך להכין צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי?
הנה מתכון קצת שונה מבחינת ההכנה של מיכל מוזס לצלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי:
המצרכים ל-10 מנות:
==================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג
לרוטב:
=======
4-5 כפות שמן קנולה
20 בצלצלי שאלוט קלופים (או בצלצלים לבנים)
700 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
5 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ
2 כפיות כורכום
20 גרגרי פלפל שחור שלמים
1-2 כפיות פפריקה חריפה או מתוקה
2 כפיות קינמון טחון
5 גרגרי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
2-4 כפיות מלח
3 סלסילות (750 גרם) פטריות שמפיניון
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מבשלים את הבשר: מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות עד שהבשר רך. מקררים את הבשר ואת מי הבישול בנפרד במקרר למשך הלילה.
2. לפני ההגשה: מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים שאלוטס עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
3. מוסיפים מעט שמן ומטגנים ארטישוק ירושלמי כ-7 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד עם השאלוטס.
4. מוסיפים לסיר בצל סגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומכסים בנוזלי הבישול ששמרנו עד גובה 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.
5. פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים מעל את הבצלצלים, הבצל ופטריות שמפיניון (שבשלב זה עדיין נאות). יוצקים מהרוטב עם כף עד גובה הירקות (בלי לכסות אותם). מכסים ברדיד אלומיניום.
6. אופים שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך ומגישים חם.
הנה מתכון קצת שונה מבחינת ההכנה של מיכל מוזס לצלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי:
המצרכים ל-10 מנות:
==================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג
לרוטב:
=======
4-5 כפות שמן קנולה
20 בצלצלי שאלוט קלופים (או בצלצלים לבנים)
700 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף
5 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ
2 כפיות כורכום
20 גרגרי פלפל שחור שלמים
1-2 כפיות פפריקה חריפה או מתוקה
2 כפיות קינמון טחון
5 גרגרי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
2-4 כפיות מלח
3 סלסילות (750 גרם) פטריות שמפיניון
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מבשלים את הבשר: מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות עד שהבשר רך. מקררים את הבשר ואת מי הבישול בנפרד במקרר למשך הלילה.
2. לפני ההגשה: מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים שאלוטס עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.
3. מוסיפים מעט שמן ומטגנים ארטישוק ירושלמי כ-7 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד עם השאלוטס.
4. מוסיפים לסיר בצל סגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומכסים בנוזלי הבישול ששמרנו עד גובה 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.
5. פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים מעל את הבצלצלים, הבצל ופטריות שמפיניון (שבשלב זה עדיין נאות). יוצקים מהרוטב עם כף עד גובה הירקות (בלי לכסות אותם). מכסים ברדיד אלומיניום.
6. אופים שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך ומגישים חם.
איך להכין צלי עם בצללי פנינה ויין אדום?
הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי עם יין אדום ובצללי פנינה, המוסיפים מתיקות ומראה יפיפה:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס’ 5 במשקל 2.5-3 ק”ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
======
2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים
2 כוסות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
12 שיני שום קלופות
5 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
3-4 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).
3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.
5. יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין וטימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
6. מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
7. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
10. מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי עם יין אדום ובצללי פנינה, המוסיפים מתיקות ומראה יפיפה:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס’ 5 במשקל 2.5-3 ק”ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
======
2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים
2 כוסות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
12 שיני שום קלופות
5 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
3-4 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).
3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.
5. יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין וטימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
6. מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
7. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
10. מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
