שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
על מה להקפיד בקניית בשר טחון?
אלו 4 דברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:
1. יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.
2. העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.
3. יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).
4. עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.
אלו 4 דברים שחשוב להקפיד עליהם בקניית בשר טחון:
1. יש לעמוד על כך שהבשר ייטחן במקום ומול עינכם. לעולם אל תקנו בשר טחון שעמד מוכן באריזות, לרוב זוהי סחורה שהקצבים רוצים להיפטר ממנה.
2. העדיפו שהבשר יהיה טחון גס. בטחינה דקה יש אפשרות להסתיר פגמים רבים של הבשר ולהסתיר את היותו לא איכותי או לא טרי.
3. יידעו את הקצב מה אתם עומדים להכין מהבשר בכדי שיוכל להתאים לכם את סוג הבשר הטחון (בשר שמן להמבורגר ולמאכלים על האש, בשר רזה לקציצות וכדומה).
4. עמדו על כך שהבשר ייטחן מול עינכם ולעולם אל תקנו בשר טחון שנטחן מראש ונארז שלא מולכם.
איך להכין תבשיל בקר בסילאן?
הנה מתכון לתבשיל בקר בסילאן של מאיה דרין כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:
המצרכים:
========
2 ק"ג שפונדרה/קשתית מנוסרת(לבקש מהקצב)
למשרה:
=======
1/2 כוס חומץ בלסמי
2.5 כפות סילאן
1/4 כוס רוטב סויה מוכן
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2.5 כפות סוכר דמררה
1 כפית פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בו את נתחי השפונדרה במשך הלילה. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3.מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור ומשחימים בה את נתחי הבשר. יוצקים את נוזלי ההשריה ומוסיפים מים עד 3/4 מגובהה של המחבת.
4. עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור במשך כשעתיים וחצי עד שלוש.
הנה מתכון לתבשיל בקר בסילאן של מאיה דרין כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:
המצרכים:
========
2 ק"ג שפונדרה/קשתית מנוסרת(לבקש מהקצב)
למשרה:
=======
1/2 כוס חומץ בלסמי
2.5 כפות סילאן
1/4 כוס רוטב סויה מוכן
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2.5 כפות סוכר דמררה
1 כפית פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בו את נתחי השפונדרה במשך הלילה. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה.
2. מחממים תנור ל-175 מעלות.
3.מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור ומשחימים בה את נתחי הבשר. יוצקים את נוזלי ההשריה ומוסיפים מים עד 3/4 מגובהה של המחבת.
4. עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור במשך כשעתיים וחצי עד שלוש.
איך להכין מנסף?
הנה מתכון למנסף:
המצרכים ל-10 מנות:
================
3 ק"ג בשר כבש (כתף, חתוך לקוביות)
1 כוס שמן זית
4 כוסות אורז
מלח ופלפל
1 כפית הל גרוס
2 כף קינמון
1 כפית זעפרן (או כורכום)
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול בכ-5 כפות מהשמן, עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מכסים במים שיגיעו עד מעל הבשר, מתבלים במלח, פלפל, חלק מההל וחלק מהקינמון. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2. בסיר נפרד מבשלים את האורז: מחממים כ-5 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף. מוסיפים 8 כוסות מנוזלי בישול הבשר (אם אין די נוזלים משלימים במים רותחים). מוסיפים את הזעפרן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה ביותר.
3. בינתיים, מטגנים את הבשר הטחון בשמן שנותר תוך כדי בחישה, עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. מתבלים במלח, פלפל, הל וקינמון, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר רך והנוזלים מתאדים, כ-5 דקות.
4. מניחים את האורז בצלחת גדולה ושטוחה, מפזרים מעליו את הבשר הטחון ומעל הכל מניחים את הבשר המבושל.
הנה מתכון למנסף:
המצרכים ל-10 מנות:
================
3 ק"ג בשר כבש (כתף, חתוך לקוביות)
1 כוס שמן זית
4 כוסות אורז
מלח ופלפל
1 כפית הל גרוס
2 כף קינמון
1 כפית זעפרן (או כורכום)
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול בכ-5 כפות מהשמן, עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מכסים במים שיגיעו עד מעל הבשר, מתבלים במלח, פלפל, חלק מההל וחלק מהקינמון. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
2. בסיר נפרד מבשלים את האורז: מחממים כ-5 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף. מוסיפים 8 כוסות מנוזלי בישול הבשר (אם אין די נוזלים משלימים במים רותחים). מוסיפים את הזעפרן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה ביותר.
3. בינתיים, מטגנים את הבשר הטחון בשמן שנותר תוך כדי בחישה, עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. מתבלים במלח, פלפל, הל וקינמון, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר רך והנוזלים מתאדים, כ-5 דקות.
4. מניחים את האורז בצלחת גדולה ושטוחה, מפזרים מעליו את הבשר הטחון ומעל הכל מניחים את הבשר המבושל.
איך להכין כנפיים בנוסח דיקסי?
הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:
מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים
2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 קופסאת חלב קוקוס
אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.
3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.
4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.
5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.
6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.
7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.
8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.
9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.
בתאבון!
הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:
מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים
2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 קופסאת חלב קוקוס
אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.
3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.
4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.
5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.
6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.
7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.
8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.
9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.
בתאבון!
בשר
איך להכין קבבונים בגריל?
הנה מתכון להכנת קבבונים בגריל:
המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר (רצוי צלעות או חזה)
150 גרם שומן (בקר או כבש)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
1 בצל קטן קצוץ דק
3-4 כפות פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מבקשים מהקצב לטחון יחד את הבשר והשומן.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את כל חומרי התיבול היבשים ולשים היטב בידיים כמה דקות.
3. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, לשים שוב ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על גחלים בחום מתון 7-8 דקות מכל צד.
הנה מתכון להכנת קבבונים בגריל:
המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר (רצוי צלעות או חזה)
150 גרם שומן (בקר או כבש)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
1 בצל קטן קצוץ דק
3-4 כפות פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מבקשים מהקצב לטחון יחד את הבשר והשומן.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את כל חומרי התיבול היבשים ולשים היטב בידיים כמה דקות.
3. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, לשים שוב ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על גחלים בחום מתון 7-8 דקות מכל צד.
מה לעשות בכדי שהמנגל יצליח?
הנה 9 דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:
1. שימון המנגל
2. הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד
3. שימוש בבשר בטמפרטורת החדר
4. הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)
5. רווחו בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה
6. המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי
7. תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)
8. להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל
9. הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
הנה 9 דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:
1. שימון המנגל
2. הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד
3. שימוש בבשר בטמפרטורת החדר
4. הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)
5. רווחו בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה
6. המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי
7. תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)
8. להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל
9. הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
איך להכין שווארמה פרגיות?
הנה מתכון להכנת שווארמה פרגיות?
המצרכים:
========
1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות ארוכות ולא עבות
100 גרם שומן כבש ברצועות דקות
1/2 כפית כמון
1 בצל קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
==========
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן את שומן הכבש עד שהוא מגיע למצב קריספי.
2. מוסיפים את רצועות הפרגיות והתבלינים ומטגנים את שהתערובות מקבלת גוון שחום.
הצעת הגשה:
==========
למרוח בתוך פיתה טרייה סלט משויה (ראו מתכון בתגית "מתכונים, סלטים, סלט משויה") ומוסיפים את הבשר בתוספת פטרוזיליה ובצל קצוץ.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת שווארמה פרגיות?
המצרכים:
========
1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות ארוכות ולא עבות
100 גרם שומן כבש ברצועות דקות
1/2 כפית כמון
1 בצל קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
==========
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן את שומן הכבש עד שהוא מגיע למצב קריספי.
2. מוסיפים את רצועות הפרגיות והתבלינים ומטגנים את שהתערובות מקבלת גוון שחום.
הצעת הגשה:
==========
למרוח בתוך פיתה טרייה סלט משויה (ראו מתכון בתגית "מתכונים, סלטים, סלט משויה") ומוסיפים את הבשר בתוספת פטרוזיליה ובצל קצוץ.
בתיאבון!
איך להכין אוסובוקו?
הנה מתכון להכנת אוסובוקו:
מצרכים:
=========
נתח אוסובוקו (לא פרה, לא כבש, אוינק אוינק)
שלל עצמות (של אותו היצור)
עצם אחת של עגל
פול קפוא של "סנפרוסט" כוס וחצי
כוס תירס קפוא
כוס אפונה קפואה
2 גזרים קלופים ופרוסים
פלפל ירוק פרוס
2 ראשי שום
כף גדושה של מרמייט (במקום אבקות מרק וכאלה)
כף מלח
כף קארי
כף כמון
כף "סחקא" שזה סחוג מרוקאי. הסברים אח"כ.
הפעם אין צורך להוסיף נוזלים, כי הקפואים מלאים במים.
להכנת "סחקא":
=============
לרסק 1/2 ק"ג פלפל אדום חריף יבש שמושרה במים לפחות שעתיים ומסונן
1.5 כפות כמון
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס שמן
1 ראש שום קטן
1 כפית מלח
לטחון טוב טוב במג'ימיקס ולאחסן בצנצנת לשעת כושר במקרר.
לדעתי הצעת הגשה הבשרים בקערה נפרדת והירק בנפרד, למרות שזה טעים גם ביחד.
הנה מתכון להכנת אוסובוקו:
מצרכים:
=========
נתח אוסובוקו (לא פרה, לא כבש, אוינק אוינק)
שלל עצמות (של אותו היצור)
עצם אחת של עגל
פול קפוא של "סנפרוסט" כוס וחצי
כוס תירס קפוא
כוס אפונה קפואה
2 גזרים קלופים ופרוסים
פלפל ירוק פרוס
2 ראשי שום
כף גדושה של מרמייט (במקום אבקות מרק וכאלה)
כף מלח
כף קארי
כף כמון
כף "סחקא" שזה סחוג מרוקאי. הסברים אח"כ.
הפעם אין צורך להוסיף נוזלים, כי הקפואים מלאים במים.
להכנת "סחקא":
=============
לרסק 1/2 ק"ג פלפל אדום חריף יבש שמושרה במים לפחות שעתיים ומסונן
1.5 כפות כמון
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס שמן
1 ראש שום קטן
1 כפית מלח
לטחון טוב טוב במג'ימיקס ולאחסן בצנצנת לשעת כושר במקרר.
לדעתי הצעת הגשה הבשרים בקערה נפרדת והירק בנפרד, למרות שזה טעים גם ביחד.
איך להכין רצועות בשר בקר ברוטב אסיאתי?
הנה מתכון מהיר להכנת רצועות בקר ברוטב אסיאתי , כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בדצמבר 2010:
המצרכים:
========
500 גרם רצועות בקר מכל נתח שאוהבים (אפשר לבקש מהקצב שיפרוס אותם לרצועות למוקפץ)
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב דגים (אם אין, מחילים בקוקה קולה לא דיאט)
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ
להגשה: בצל ירוק
אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים את הבקר מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון. אם הבשר יהיה בטמפרטורת החדר, המרקם שלו ייצא יותר טוב בטיגון.
2. מחממים מחבת ריקה, גדולה וכבדה למשך 5 דקות. על המחבת להיות חמה מאד כדי שהבשר ייצרב היטב ולא יפריש מיצים שיהפכו אותו לסיבי.
3. בזמן שהמחבת מתחממת, מערבבים בכוס את הסויה, רוטב הדגים, הסוכר והחומץ. מוסיפים 2 כפות שמן למחבת וממתינים כמה שניות.
4. זורקים את הבשר למחבת בבת אחת ומניחים לו 20 שניות מבלי לגעת בו. מערבבים ומקפיצים את הבקר דקה נוספת. על תחתית המחבת אמורים להצטבר משקעים פריכים ושחומים.
5. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ לשחרור המשקעים הטעימים אל תוך הרוטב. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה, מכבים את האש כדי לא לבשל את הבשר יתר על המידה ולייבש אותו.
6. מקשטים בבצל ירוק גזור במספריים ומגישים מיד. מצוין להגשה עם אורז לבן.
בתיאבון!
הנה מתכון מהיר להכנת רצועות בקר ברוטב אסיאתי , כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בדצמבר 2010:
המצרכים:
========
500 גרם רצועות בקר מכל נתח שאוהבים (אפשר לבקש מהקצב שיפרוס אותם לרצועות למוקפץ)
2 כפות שמן
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב דגים (אם אין, מחילים בקוקה קולה לא דיאט)
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ
להגשה: בצל ירוק
אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים את הבקר מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון. אם הבשר יהיה בטמפרטורת החדר, המרקם שלו ייצא יותר טוב בטיגון.
2. מחממים מחבת ריקה, גדולה וכבדה למשך 5 דקות. על המחבת להיות חמה מאד כדי שהבשר ייצרב היטב ולא יפריש מיצים שיהפכו אותו לסיבי.
3. בזמן שהמחבת מתחממת, מערבבים בכוס את הסויה, רוטב הדגים, הסוכר והחומץ. מוסיפים 2 כפות שמן למחבת וממתינים כמה שניות.
4. זורקים את הבשר למחבת בבת אחת ומניחים לו 20 שניות מבלי לגעת בו. מערבבים ומקפיצים את הבקר דקה נוספת. על תחתית המחבת אמורים להצטבר משקעים פריכים ושחומים.
5. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ לשחרור המשקעים הטעימים אל תוך הרוטב. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה, מכבים את האש כדי לא לבשל את הבשר יתר על המידה ולייבש אותו.
6. מקשטים בבצל ירוק גזור במספריים ומגישים מיד. מצוין להגשה עם אורז לבן.
בתיאבון!
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?
בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.
2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).
3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.
4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.
5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.
6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
בהכנת צלי בקר חשוב להקפיד על הדברים הבאים:
1. לפני שמתחילים לבשל את נתח הבשר יש לצלות אותו מכל הכיוונים עד שהוא נהיה שחום קלות ומקורמל.
2. הקפדה על נוזלים איכותיים וטובים בהם יתבשל הצלי כי הם אלה שמעניקים לו את טעמו הסופי (לדוגמה: יין אדום, יין לבן, ציר בקר, בירה ועוד).
3. מקפידים על בישול ארוך של לפחות ארבע שעות.
4. במידה והרוטב יוצא דליל מדי ניתן להסמיך אותו בעזרת עצמות ברך ג'לטיניות אותן מוסיפים בתחילת הבישול או ע"י הוספת מספר תפוחי אדמה אותם מוסיפים בסוף הבישול.
5. ירקות קשים (כמו גזר, סלרי וכו) יש להוסיף בתחילת הבישול וירקות רכים (פטריות, קישואים וכדומה), יש להוסיף כחצי שעה לפני תום הבישול.
6. יש לחתוך את צלי הבשר רק כשהוא קר לגמרי ולחממו שוב כשהוא פרוס בתוך הרוטב בו בושל לפני ההגשה.
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?
הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:
המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג
1 כוס יין לבן חצי יבש
4 גבעולי טימין
2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי זעתר (אזוב)
2 עלי דפנה
2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון
1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות
6 שיני שום קלופות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.
2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.
3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.
4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.
5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.
מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:
המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג
1 כוס יין לבן חצי יבש
4 גבעולי טימין
2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי זעתר (אזוב)
2 עלי דפנה
2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון
1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות
1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות
6 שיני שום קלופות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.
2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.
3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.
4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.
5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.
מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.
בתיאבון!
איך להכין סטייק אנטריקוט בעשבי תיבול?
הנה מתכון לסטייק אנטריקוט בעשבי תיבול:
המצרכים לשתי מנות:
==============
2 סטייקים (כ- 600 גרם כל אחד)
צרור עשבי תיבול טריים מסוגים שונים (טימין, רושמרין, מיורן, אפשר גם ענפי גפן)
כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים גריל פחמים, מנקים את הרשת היטב. מניחים את הבשר המיושן והמוכן לצלייה על הרשת וצולים 3 דקות.
2. מסירים את הרשת עם הבשר ומניחים בצד.
3. מפזרים את עשבי התיבול על הפחמים.
4. הופכים את הבשר על הרשת ומחזירים לאש. בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח גס.
5. מכסים את הסטייקים בצורה רופפת בנייר אלומיניום וצולים עד לדרגת ההכנה הרצוי, לפחות 6 דקות לאנטריקוט אחד. אופן צלייה זה יעניק טעם מעושן נהדר.
הנה מתכון לסטייק אנטריקוט בעשבי תיבול:
המצרכים לשתי מנות:
==============
2 סטייקים (כ- 600 גרם כל אחד)
צרור עשבי תיבול טריים מסוגים שונים (טימין, רושמרין, מיורן, אפשר גם ענפי גפן)
כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים גריל פחמים, מנקים את הרשת היטב. מניחים את הבשר המיושן והמוכן לצלייה על הרשת וצולים 3 דקות.
2. מסירים את הרשת עם הבשר ומניחים בצד.
3. מפזרים את עשבי התיבול על הפחמים.
4. הופכים את הבשר על הרשת ומחזירים לאש. בוזקים פלפל שחור גרוס ומלח גס.
5. מכסים את הסטייקים בצורה רופפת בנייר אלומיניום וצולים עד לדרגת ההכנה הרצוי, לפחות 6 דקות לאנטריקוט אחד. אופן צלייה זה יעניק טעם מעושן נהדר.
איך להכין קציצות בשר טחון וירקות?
הנה מתכון נהדר לקציצות בשר טחון וירקות:
מצרכים לקציצות:
==============
חצי קילו בשר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
2 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
בהרט
מעט שמן זית
מעט מים
אופן ההכנה:
===========
1. ללוש היטב וליצור קציצות דקות בעובי של 1 ס”מ בערך.
2. לפרוס תפוחי אדמה לטבעות ו לבשל חצי בישול, לסנן להניח בצד.
3. לפרוס טבעות עגבניות
4. בקערה גדולה: לצקת שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה. להכניס בהדרגה את תפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.
5. בצלוחית קטנה מערבבים: 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה),
למעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).
6. לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה). לקחת כמה כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.
7. להתחיל לסדר בשורות: תפוח אדמה, קציצה ועגבניה.
8. כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.
9. לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.
10. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים. להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
הנה מתכון נהדר לקציצות בשר טחון וירקות:
מצרכים לקציצות:
==============
חצי קילו בשר טחון
1 בצל מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
2 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
בהרט
מעט שמן זית
מעט מים
אופן ההכנה:
===========
1. ללוש היטב וליצור קציצות דקות בעובי של 1 ס”מ בערך.
2. לפרוס תפוחי אדמה לטבעות ו לבשל חצי בישול, לסנן להניח בצד.
3. לפרוס טבעות עגבניות
4. בקערה גדולה: לצקת שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה. להכניס בהדרגה את תפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.
5. בצלוחית קטנה מערבבים: 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה),
למעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).
6. לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה). לקחת כמה כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.
7. להתחיל לסדר בשורות: תפוח אדמה, קציצה ועגבניה.
8. כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.
9. לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.
10. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים. להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
איך להגיב אם ילדך מודיע שמהיום הוא צמחוני?
ילדים רבים נפגשים בשלב גדילתם עם דילמת אכילת הבשר ומגלים שהיא למעשה אכילת חיות. ילד שאוהב את טעם הבשר ובעצם רוצה לאכול אותו ורק עצם רעיון מרתיע אותו ניתן לשכנע בצורה הגיונית להמשיך ולאכול בשר.
אל מול ילד שנגעל ונרתע ממש מאכילת הבשר, אין מה לעשות מלבד לקבל את החלטתו, אך יש להבהיר לו מה אומר הדבר מבחינת תזונתו ואיזה תחליפים יהיה חייב לצרוך במקום הבשר. כדאי לא "לעשות עניין" יותר מדי, שכן ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר לתקופה מסויימת ולאחר מכן שבים לאכול ממנו.
ילדים רבים נפגשים בשלב גדילתם עם דילמת אכילת הבשר ומגלים שהיא למעשה אכילת חיות. ילד שאוהב את טעם הבשר ובעצם רוצה לאכול אותו ורק עצם רעיון מרתיע אותו ניתן לשכנע בצורה הגיונית להמשיך ולאכול בשר.
אל מול ילד שנגעל ונרתע ממש מאכילת הבשר, אין מה לעשות מלבד לקבל את החלטתו, אך יש להבהיר לו מה אומר הדבר מבחינת תזונתו ואיזה תחליפים יהיה חייב לצרוך במקום הבשר. כדאי לא "לעשות עניין" יותר מדי, שכן ילדים רבים נמנעים מאכילת בשר לתקופה מסויימת ולאחר מכן שבים לאכול ממנו.
איך להכין תחתיות ארטישוק ממולא בבשר?
הנה מתכון חגיגי לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר:
המצרכים:
12 תחתיות ארטישוק
שמן לטיגון
מצרכים למלית:
500 ג' בשק טחון
1 ביצה
מלח
פלפל, רצוי לבן
מצרכים לרוטב:
1 כוס מרק בשר או עוף
100 ג' שזיפים שחורים
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את חומרי המלית.
2. ממלאים את תחתיות הארטישוק.
3. מחממים את השמ בסיר שטוח ורחב ומטגנים בות את תחתיות הארטישוק משני הצדדים.
4. בין התחתיות מניחים את השזיפים ועליהם יוצקים את המקר.
5. לכות את הסיר ולבשל כחצי שעה.
בתיאבון!
הנה מתכון חגיגי לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר:
המצרכים:
12 תחתיות ארטישוק
שמן לטיגון
מצרכים למלית:
500 ג' בשק טחון
1 ביצה
מלח
פלפל, רצוי לבן
מצרכים לרוטב:
1 כוס מרק בשר או עוף
100 ג' שזיפים שחורים
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את חומרי המלית.
2. ממלאים את תחתיות הארטישוק.
3. מחממים את השמ בסיר שטוח ורחב ומטגנים בות את תחתיות הארטישוק משני הצדדים.
4. בין התחתיות מניחים את השזיפים ועליהם יוצקים את המקר.
5. לכות את הסיר ולבשל כחצי שעה.
בתיאבון!
איך להכין אוסובוקו?
הנה מתכון להכנת אוסובוקו:
המצרכים ל-4 סועדים:
===============
1.2-1.5 ק"ג אוסבוקו
1/2 כוס שמן זית
2 ראשי שום שלמים חצויים בסכין
4 בצלים קצוצים
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
קופסא גדולה של עגבניות קלופות
כוס יין לבן יבש
כפית מירן יבש
להגשה:
======
מלח גס יבש
קליפות לימון ותפוז קצוצות עם פטרוזיליה ושום כתוש - לא חובה
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב עם תחתית עבה מטגנים בשמן על להבה גבוהה 2-3 פרוסות אוסובוקו לצבע שחום. מעבירים לקערה וחוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.
2. מטגנים את הירקות באותו הסיר עד שהם מקבלים צבע זהוב.
3. מוסיפים את היין, העגבניות והמיורן ומחזירים את הבשר ומיצי הבשר שבקערה לסיר.
4. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה.
5. בוזקים מעו מלח גס ומגישים.ניתן לפזר מעל גם את תערובות קליםות התפוז והלימון עם הפטרוזילה והשום.
הנה מתכון להכנת אוסובוקו:
המצרכים ל-4 סועדים:
===============
1.2-1.5 ק"ג אוסבוקו
1/2 כוס שמן זית
2 ראשי שום שלמים חצויים בסכין
4 בצלים קצוצים
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
קופסא גדולה של עגבניות קלופות
כוס יין לבן יבש
כפית מירן יבש
להגשה:
======
מלח גס יבש
קליפות לימון ותפוז קצוצות עם פטרוזיליה ושום כתוש - לא חובה
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב עם תחתית עבה מטגנים בשמן על להבה גבוהה 2-3 פרוסות אוסובוקו לצבע שחום. מעבירים לקערה וחוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.
2. מטגנים את הירקות באותו הסיר עד שהם מקבלים צבע זהוב.
3. מוסיפים את היין, העגבניות והמיורן ומחזירים את הבשר ומיצי הבשר שבקערה לסיר.
4. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה.
5. בוזקים מעו מלח גס ומגישים.ניתן לפזר מעל גם את תערובות קליםות התפוז והלימון עם הפטרוזילה והשום.
איך להכין צלי עם בצללי פנינה ויין אדום?
הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי עם יין אדום ובצללי פנינה, המוסיפים מתיקות ומראה יפיפה:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס’ 5 במשקל 2.5-3 ק”ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
======
2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים
2 כוסות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
12 שיני שום קלופות
5 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
3-4 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).
3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.
5. יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין וטימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
6. מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
7. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
10. מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי עם יין אדום ובצללי פנינה, המוסיפים מתיקות ומראה יפיפה:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס’ 5 במשקל 2.5-3 ק”ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
======
2 סלסילות בצלצלי פנינה קלופים
2 כוסות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
12 שיני שום קלופות
5 ענפי רוזמרין
4 ענפי טימין
3-4 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)
אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).
3. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.
4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות, מוסיפים בצלצלים ומטגנים כ-5 דקות עד הזהבה.
5. יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שרוב היין מצטמצם. מוסיפים רסק, שום, רוזמרין וטימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
6. מחזירים את הצלי לסיר, יוצקים פנימה את כוס היין הנותרת וציר (עד 1 ס”מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
7. מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.
8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, השום והבצלצלים מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים מהנוזלים את השומן שנקרש, מחממים מעט על הכיריים ויוצקים דרך מסננת לסיר נקי. מבשלים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.
10. מסדרים את הבשר, השום והבצלצלים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
איך להכין מאפה מצה ובשר?
הנה מתכון למאפה מצה ובשר של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטיל ב-11.4.11:
המצרכים:
=======
2 מצות
2 ביצים טרופות
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
למילוי:
2 בצלים פרוסים לרצועות
4 כפות שמן זית
4 כפות סוכר דמררה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
4 שיני שום כתושות
2 כפות רוזמרין קצוץ
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את רצועות הבצל. מוסיפים סוכר דמררה ומקרמלים קלות.
2. מעבירים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
3. מתבלים את שתי הביצים הטרופות באבקת שום ובפפריקה. מרטיבים קלות את המצות במים וטובלים אותן בביצה הטרופה כך שתעטוף אותן היטב.
4. מניחים מצה אחת בתחתית תבנית ריבועית משומנת, מניחים מעל מתערובת הבשר, שמים מעל את המצה השנייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שמשחים.
בתיאבון!
הנה מתכון למאפה מצה ובשר של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטיל ב-11.4.11:
המצרכים:
=======
2 מצות
2 ביצים טרופות
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
למילוי:
2 בצלים פרוסים לרצועות
4 כפות שמן זית
4 כפות סוכר דמררה
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
4 שיני שום כתושות
2 כפות רוזמרין קצוץ
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את רצועות הבצל. מוסיפים סוכר דמררה ומקרמלים קלות.
2. מעבירים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
3. מתבלים את שתי הביצים הטרופות באבקת שום ובפפריקה. מרטיבים קלות את המצות במים וטובלים אותן בביצה הטרופה כך שתעטוף אותן היטב.
4. מניחים מצה אחת בתחתית תבנית ריבועית משומנת, מניחים מעל מתערובת הבשר, שמים מעל את המצה השנייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שמשחים.
בתיאבון!
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?
הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לב בריא:
1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.
2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.
3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.
4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).
5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.
6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.
7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.
8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.
9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).
10. הימנעות מוחלטת מעישון.
11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לב בריא:
1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.
2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.
3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.
4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).
5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.
6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.
7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.
8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.
9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).
10. הימנעות מוחלטת מעישון.
11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
איך להכין טונה מעושנת בבית?
כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:
מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן
גפרורים או מצית
נייר סופג
אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.
2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.
3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.
4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.
5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.
הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!
הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:
http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:
מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן
גפרורים או מצית
נייר סופג
אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.
2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.
3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.
4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.
5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.
הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!
הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:
http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
איך להכין צלי עגל בעשבי תיבול?
הנה מתכון להכנת רוסטביף (צלי עגל) בעשבי תיבול:
החומרים:
========
נתח של אנטריקוט מיושן,כתף או סינטה
2/3 כו יין אדום יבש
11/2 כפיות פלפל שחור טחון
3 כפות שמן זי1/2-3/4 כפית סוכר חום או דבש
1/2 כפית מלח
11/2 כפות חרדל
3/4 כפית טימין טחון
8 שיני שום גדולות
עשבי תיבול טריים או יבשים כגון רוזמרין,פטרוזיליה,בזיליקום וכו'.
אופן ההכנה:
===========
1. לטחון את כל החומרים לא הבשר במעבד מזון.
2. להכניס לשקית ניילון גדולה את הבשר והתערובת, כך שכל הנתח מכוסה היטב.
3. להוציא את האויר מהשקית ולהנילח אותה עם תכולתה בין 12 ל-18 שעות במקרר.
4. להוציא מהמקרר ולהפריד לקערות שונות את הבשר והתערובת.
5. לקלף תפו"א ולפרוס בעובי ס"מ ולערבב אותם עם התערובת.
6. לשים בתנור גריל בחום הכי גבוה ולהוציא כשהנתח רך ומוכן לאכילה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת רוסטביף (צלי עגל) בעשבי תיבול:
החומרים:
========
נתח של אנטריקוט מיושן,כתף או סינטה
2/3 כו יין אדום יבש
11/2 כפיות פלפל שחור טחון
3 כפות שמן זי1/2-3/4 כפית סוכר חום או דבש
1/2 כפית מלח
11/2 כפות חרדל
3/4 כפית טימין טחון
8 שיני שום גדולות
עשבי תיבול טריים או יבשים כגון רוזמרין,פטרוזיליה,בזיליקום וכו'.
אופן ההכנה:
===========
1. לטחון את כל החומרים לא הבשר במעבד מזון.
2. להכניס לשקית ניילון גדולה את הבשר והתערובת, כך שכל הנתח מכוסה היטב.
3. להוציא את האויר מהשקית ולהנילח אותה עם תכולתה בין 12 ל-18 שעות במקרר.
4. להוציא מהמקרר ולהפריד לקערות שונות את הבשר והתערובת.
5. לקלף תפו"א ולפרוס בעובי ס"מ ולערבב אותם עם התערובת.
6. לשים בתנור גריל בחום הכי גבוה ולהוציא כשהנתח רך ומוכן לאכילה.
בתיאבון!