» «
קבב
איך מכינים קבב?



הנה מתכון להכנת קבב:

המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור נענע קצוצה

1. צרור כוסברה קצוצה

3 בצלים גדולים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 כף מחוקה פפריקה חריפה

2 כפות שטוחות כמון

1 כפית שטוחה פלפל שחור

רבע כוס שמן זית

מלח


אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.

2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).

3. להכניס למקרר למשך שעתיים.

4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.

בתיאבון!
המבורגר אנטריקוט
איך להכין המבורגר אנטריקוט מעולה?



הנה מתכון להכנת אנטריקוט:

חומרים להכנה:
============
1 ק"ג אנטריקוט בקר מיושן (טרי ולא מומלח) טחון גס

1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי טחון

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 טיפות רוטב ווסטרשייר

1/3 כוס מי סודה

1/2 בצל מגורר בפומפיה (לא חובה)


הוראות הכנה:
===========
1. פורסים את החומרים לפניכם.

2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ומי הסודה (אפשר להוסיף חצי בצל מגורר בפומפיה).

3. מכינים 4 קציצות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים במקרר לשעתיים.

4. מוציאים את הקציצות שעה לפני הצליה.

5. מחממים מחבת ברזל כבדה, מעט שמן וצולים על המחבת ל-5 דקות בכל צד, על אש נמוכה, כדי שיתבשל מבפנים, מבלי לייבש או להשחים מדי. אם הוא לא עשוי מספיק אפשר לצלות יותר.

6. מכניסים ללחמניה וממליחים מעט, עם פרוסות עגבניה, פרוסת מלפפון חמוץ, חסה אמריקאית (מתוקה) וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לילדים וחרדל ומגישים.
לב
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?



הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לב בריא:

1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.

9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

10. הימנעות מוחלטת מעישון.

11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
רוסטביף
איך להכין צלי עגל בעשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת רוסטביף (צלי עגל) בעשבי תיבול:


החומרים:
========
נתח של אנטריקוט מיושן,כתף או סינטה

2/3 כו יין אדום יבש

11/2 כפיות פלפל שחור טחון

3 כפות שמן זי1/2-3/4 כפית סוכר חום או דבש

1/2 כפית מלח

11/2 כפות חרדל

3/4 כפית טימין טחון

8 שיני שום גדולות

עשבי תיבול טריים או יבשים כגון רוזמרין,פטרוזיליה,בזיליקום וכו'.


אופן ההכנה:
===========
1. לטחון את כל החומרים לא הבשר במעבד מזון.

2. להכניס לשקית ניילון גדולה את הבשר והתערובת, כך שכל הנתח מכוסה היטב.

3. להוציא את האויר מהשקית ולהנילח אותה עם תכולתה בין 12 ל-18 שעות במקרר.

4. להוציא מהמקרר ולהפריד לקערות שונות את הבשר והתערובת.

5. לקלף תפו"א ולפרוס בעובי ס"מ ולערבב אותם עם התערובת.

6. לשים בתנור גריל בחום הכי גבוה ולהוציא כשהנתח רך ומוכן לאכילה.

בתיאבון!

בשר

מנגל
מה לעשות בכדי שהמנגל יצליח?



הנה 9 דברים שיש להקפיד עליהם להצלחת המנגל:

1. שימון המנגל

2. הנחת הבשר על המנגל רק כשהוא חם מאוד

3. שימוש בבשר בטמפרטורת החדר

4. הקפדה על נתחים בעובי של 3-4 ס"מ (דקים יותר עלולים להתייבש)

5. רווחו בין הסטייקים ואל תניחו אותם צפופים מדי כל מנת שכולם יקבלו מידת חום ראויה

6. המלחת הבשר רק לאחר שהוא "נסגר" מעט בכדי שיישאר עסיסי

7. תיבול בסיסי הוא התיבול המתאים ביותר לסטייקים (מלח, פלפל, הברשה בשמן זית ואפשר גם מעט סוכר שיהפוך לקרמל ויגרום לסימני חריכה)

8. להימנע מהזזת הבשר תוך בזמן שהוא על המנגל

9. הנחת הבשר המוכן על קרש חיתוך, תרמוס למזון או צלחת מחוממת בכדי שהמיצים שהבשר מפריש יחזרו אליו דרך הסיבים, דבר שלא יוכל לקרות כאשר מניחים אותו מיד על צלחת קרה
צלי בקר
איך להכין צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי?



הנה מתכון קצת שונה מבחינת ההכנה של מיכל מוזס לצלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי:

המצרכים ל-10 מנות:
==================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג

לרוטב:
=======
4-5 כפות שמן קנולה

20 בצלצלי שאלוט קלופים (או בצלצלים לבנים)

700 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף

5 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות בעובי 1/2 ס"מ

2 כפיות כורכום

20 גרגרי פלפל שחור שלמים

1-2 כפיות פפריקה חריפה או מתוקה

2 כפיות קינמון טחון

5 גרגרי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

2-4 כפיות מלח

3 סלסילות (750 גרם) פטריות שמפיניון


אופן ההכנה:
==========
1. יום לפני ההגשה מבשלים את הבשר: מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כ-3 שעות עד שהבשר רך. מקררים את הבשר ואת מי הבישול בנפרד במקרר למשך הלילה.

2. לפני ההגשה: מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים שאלוטס עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד.

3. מוסיפים מעט שמן ומטגנים ארטישוק ירושלמי כ-7 דקות עד הזהבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד עם השאלוטס.

4. מוסיפים לסיר בצל סגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים תבלינים ומכסים בנוזלי הבישול ששמרנו עד גובה 5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים.

5. פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית עמוקה. מסדרים מעל את הבצלצלים, הבצל ופטריות שמפיניון (שבשלב זה עדיין נאות). יוצקים מהרוטב עם כף עד גובה הירקות (בלי לכסות אותם). מכסים ברדיד אלומיניום.

6. אופים שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך ומגישים חם.
קציצות בשר ברוטב
איך להכין קציצות בשר ברוטב עגבניות?


הנה מתכון להכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות של השף חיים כהן, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2010:

המצרכים לרוטב:
============
2 שיני שום פרוסות

עלי מרווה

1 ק"ג עגבניות חתוכות לרבעים

פרוסות פלפל חריף לפי הטעם

מלח

המצרכים לקציצות:
=============
1/2 ק"ג בשר טחון (תערובת של בקר ופרגיות)

1 ביצה

3 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, שרויות במים וסחוטות

1 כף שמן זית

מעט אגוז מוסקט מגורר טרי

1 בצל קצוץ דק

עלי פטרוזיליה קצוצים

עלי בזיליקום קצוצים

מלח ופלפל שחור

להגשה:
======
חציל

אופן ההכנה:
=========
1. הכנת הרוטב: מחממים שמן זית ומוסיפים את שיני השום ועלי המרווה. מטגנים דקה ומוסיפים את העגבניות. מכסים ומבשלים כשעה. מוסיפים פלפל חריף לפי הטעם.

2. הכנת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים ולשים לעיסה אחידה.

3. מחממים במחבת נפרדת שמן זית, צרים מהעיסה קציצות קטנות ומטגנים אותן 2-3 דקות מכל צד. מעבירים לסיר עם הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.

4. קולפים את החציל ופורסים אותו לאורכו לפרוסות. מחממים שמן זית במחבת שלישית ומטגנים את פרוסות החציל.

5. להגשה: מניחים את פרוסות החציל על צלחת הגשה גדולה ומעליהן את הקציצות ברוטב ומגישים.
צלי בקר
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?



הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:

המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג

1 כוס יין לבן חצי יבש

4 גבעולי טימין

2 גבעולי בזיליקום

2 גבעולי זעתר (אזוב)

2 עלי דפנה

2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון

1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות

6 שיני שום קלופות

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.

2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.

3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.

מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.

בתיאבון!


צלי בקר
איך להכין צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי?


הנה מתכון של מיכל מוזסל צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי:

המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור טחון


לרוטב:
=======
7 בצלים קצוצים

9 שיני שום קלופות בשלמותן

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 כף ג'ינג'ר מגורר

4-3 כפיות כמון טחון

1 כפית קינמון טחון

צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה

1 כוס יין אדום

4-3 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים


להגשה:
=======
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור נענע קצוצה


אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

5. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

6. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

9. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.


מגישים עם: דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק, שכך מכינים אותה:
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
איך להכין קציצות בשר טחון וירקות?


הנה מתכון נהדר לקציצות בשר טחון וירקות:

מצרכים לקציצות:
==============
חצי קילו בשר טחון

1 בצל מגורר

1 תפוח אדמה מגורר

2 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

בהרט

מעט שמן זית

מעט מים

אופן ההכנה:
===========
1. ללוש היטב וליצור קציצות דקות בעובי של 1 ס”מ בערך.

2. לפרוס תפוחי אדמה לטבעות ו לבשל חצי בישול, לסנן להניח בצד.

3. לפרוס טבעות עגבניות

4. בקערה גדולה: לצקת שמן זית בנדיבות, להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום, שום כתוש, צרור כוסברה קצוצה. להכניס בהדרגה את תפוחי האדמה והעגבניות, כך שהרוטב יכסה את כל הירקות.

5. בצלוחית קטנה מערבבים: 2 כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה),
למעט מלח, פלפל שחור, שום כתוש וחצי כוס מים).

6. לבחוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס. (זו שכבה מאוד מאוד דקה). לקחת כמה כפות מתערובת השמן והכוסברה, לצקת מעל רוטב העגבניות.

7. להתחיל לסדר בשורות: תפוח אדמה, קציצה ועגבניה.

8. כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות.

9. לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות.

10. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים. להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה.
אפשר מתכון לעוף בציפוי בוטנים?


הנה מתכון פשוט וקל להכנת עוף בציפוי בוטנים:

המצרכים:
=========
12 שוקיים של עוף

200 גרם בוטנים קלויים קצוצים דק

1/2 כוס קמח

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מיץ לימון

2 ביצים

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

2 כפות עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העוף כמה שעות בשמן ומיץ הלימון

2. לערבב את הקמח עם שני סוגי הפפריקה, המלח והפלפל

3. לנגב את העוף במגבת ניר ולטבול אותו בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בבוטנים ובכוסברה.

4. לאפות עד 40 דקות בחום גבוה.

בתיאבון!
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?


הנה מתכון לפלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי:

בקרקעית הסיר:
=============
קופסה של 800 גר' עגבניות מרוסקות ומים בנפח הקופסה

ראש שום מחולק לשיניים

2 בצלים גדולים פרוסים

כף פפריקה מרוקאית

כף כמון

מלח

חצי צרור כוסברה חתוכה

מלח לפי הטעם

המשך ההכנות:
============
בחירת 8 פלפלים קטנים ונוחים לעבודה. ללא הבדל דת גזע וצבע. קטימת הראש ופינוי הבלגן הפנימי הלבנבן.

מילוי הממולאים:
===============
250 גרם בשר בקר טחון

חצי כוס אורז

כף כמון

כף פפריקה מרוקאית

כף בהרט לקציצות

חצי חופן כוסברה קצוצה

4-5 שיני שום טחונות

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

ממלאים את הפלפלים במילוי, לא צפוף מדי, ומניחים עם הפתח כלפי מעלה.
מקווים שהפלפלים יתמלאו במים, אם לא פותחים עוד קופסה קטנטנה של עגבניות מרוסקות ומפזרים מעל ואז מים עד גובה המילוי, שהמילוי יירטב קצת.

הכפתורים בסיר:
==============
אם חוזרים מאוד מאוחר, לחמם בגבוה כשעתיים ואז להשאיר בנמוך. אם נעדרים לבערך 6-8 שעות לבשל כל הזמן על אוטומטי.
איך לצלות בשר נכון?


לאלו מאיתנו שאוהבים למנגל בפיקניק, כמה עצות ל"התנהגות" עם בשר:

1. בבואכם לצלות את הבשר צלו קודם את הבשר הטחון, כיוון שהוא נוטה להתקלקל הכי מהר.

2. ארזו את הבשר בצידנית עם הרבה קרחונים.

3. הכניסו את הבשר לצידנית סמוך ליציאה מהבית.

4. אם החלטתם לתבל את הבשר בשטח הקפידו על הגיינה מירבית (דהיינו, שטיפת הידיים בסבון, משטח עבודה נקי וכדומה).

5. אם ניתן, עדיף להכין את הבשר על מנגל גז ולא על גחלים. יש סוגי בשרים שהשומן הנוטף מהם גורם להיווצרות חומרים מסרטנים, במגע עם העשן.

6. שימו לב, אם בשר כלשהו מאלה שהבאתם מריח או נראה לא טוב, או שיש לכם ספק לגביו, עדיף לזרוק אותו, מאשר לקחת סיכון ולאכול.
איך להכין שווארמה פרגיות?



הנה מתכון להכנת שווארמה פרגיות?

המצרכים:
========
1 ק"ג פרגיות חתוכות לרצועות ארוכות ולא עבות

100 גרם שומן כבש ברצועות דקות

1/2 כפית כמון

1 בצל קצוץ

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן הכנה:
==========
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן את שומן הכבש עד שהוא מגיע למצב קריספי.

2. מוסיפים את רצועות הפרגיות והתבלינים ומטגנים את שהתערובות מקבלת גוון שחום.


הצעת הגשה:
==========
למרוח בתוך פיתה טרייה סלט משויה (ראו מתכון בתגית "מתכונים, סלטים, סלט משויה") ומוסיפים את הבשר בתוספת פטרוזיליה ובצל קצוץ.


בתיאבון!
איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


הנה מתכון למרק שעועית וצ'ילי עם בקר של מאיה מרום, גפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית. מוסיפים 2שיני שום כתושות ו-1/2 כפית פפריקה חריפה ומטגנים 30 שניות.

2. מוסיפים 500 גרם בשר טחון ומפוררים בשתי כפות עץ, עד שהבשר אפור. מוסיפים 5 עגבניות מרוסקות, קופסא אחת של שעועית ברוטב עגבניות ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל ובכפית כמון.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה. אם רוצים מרק סמיך, אפשר לאפות בתנור לילה שלם בחום של 90 מעלות.
איך להכין כנפיים בנוסח דיקסי?


הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:

מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים

2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף

5 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 קופסאת חלב קוקוס


אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.

2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.

3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.

4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.

5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.

6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.

7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.

8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.

9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.

בתאבון!
מהו סוד הקסם להכנת תבשיל קדירה?



על מנת לקבל תבשיל בטעם טוב במרקם נימוח ובניחוח מדהים יש לשמור על מספר כללים:

1. העדיפות היא לבשר טרי – ללא מים מוספים, חומרי שימור יצוב ושאר מריעין בישין.

2. הנתחים המתאימים ביותר צריכים להיות בעלי אחוז ג'לטין ושומן פנימיים גבוהים, כמו:
צלעות,כתף, צלי כתף, שפונדרה (קשתית-אסדו), חזה ופילה מדומה(פאלש). הנתחים הללו הם נתחים פעילים טעמם חזק ומתאימים לריכוך איטי, הם בעלי יכולת ספיגת טעמים.

3. השריית הבשר מקצרת את זמן הבישול, מעניקה טעם ותורמת לרכות הבשר.

4. המלחה ותיבול – רק לאחר תהליך ההשריה. המלח גורם להוצאת נוזלים ולייבוש הבשר.

5. בשר בקדרה זקוק לבישול איטי בין שעתיים וחצי לבשר שהורה ועד שלו שעות וחצי שעות.

6. את הקדרה מבשלים ברתיחה עדינה, שלא יפגע המרקם של הבשר. רצוי לא לערבב.

7. יש לכסות את הבשר בנוזלים עד 2/3 מגובה הנתח.

8. ניתן להכין את הקדרה יום קודם. טעמה רק ישתבח.

9. לא מומלץ להוסיף יותר מ-3 מרכיבי טעם, אחרת יאפיל הדבר על טעם הבשר עצמו.

10. סיר ברזל יצוק או עם תחתית עבה, יסייעו לפיזור חום אחיד ושמירה על החום לאורך כל תהליך הבישול.


איפה מומלץ לאכול סטייקים בבאר שבע?



שווה לאכול בסטקיות הבאות בבאר שבע:

קבב אמונה - קק"ל 58, באר שבע. טל' 08-6278865.
פתוח בימים:
בימים א'-ה' בשעות 9:00-23:00
ביום ו' בשעות 9:00-14:00
טלפון: 08-6278865
חובה לטעום: קבב בלאפה, עם לא יותר מדי סלטים, או בצלחת עם פטרוזיליה
==========


מפגש מרקש - השוק העירוני 4-3. טלפון: 08-6273163
פתוח: א’-ה’ 21:00-10:00, שישי עד 13:00
חובה לטעום: האנטריקוט המעולה במחיר המנצח
==========


סמי וסוסו - שוק באר שבע, חנויות 179-180, באר שבע. טל' 057-9441875
פתוח בימים:
בימים א'-ה' בשעות 11:00 - 20:30
יום ו' 10:30 - 15:30
חובה לטעום: סטייק רומני עם כוס יין טובה, הקבב הרומני הידוע שלו וגם איקרה וכבד קצוץ מדהימים!
==========
איך להכין מעורב ירושלמי?



הנה מתכון להכנת מעורב ירושלמי:

המצרכים:
=========
100 גרם לבבות

100 גרם טחול עוף

200 גרם פרגיות

200 גרם כבד עוף

200 גרם חזה עוף

200 גרם שקדי עגל

3 בצלים גדולים פרוסים

רבע כפית בהרט

רבע כפית כמון

רבע כפית כורכום (או תבלין עמבה)

רבע כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית שום כתוש




אופן ההכנה:
==========
1. יש לערבב את הכבדים עם התבלינים ולהניח בצד שעתיים לספיגת טעמים.

2. לחתוך את כל שאר הבשרים לחתיכות קטנות.

3. לטגן את הבצל במחבת רותחת, רחבה ועבה.

4. כאשר הבצל שקוף יש להוסיף את הבשרים ולטגן עד שכל הנוזלים מתאדים (שמונה דקות או עד שהכבדים מתכהים ומקבלים צבע יפה).

בתיאבון!
איך להכין בבית סטייק אנטריקוט?



כך יש להכין בבית סטייק אנטריקוט:

מצרכים:
=======
2-4 נתחי אנטריקוט בקר טריים ומיושנים, 300 גרם כל נתח

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור (אפשרי פלפל שחור גרוס)


אופן ההכנה:
===========
1. חימום מחבת ברזל כבדה או מחבת להכנת סטייקים בחום גבוה למשך ארבע דקות.

2. לצקת למחבת את שמן הזית ולחממו קלות.

3. לנגב היטב את הסטייקים ולתבל אותם במלח ופלפל.

4. להניח את הסטייקים במחבת למשך שתי דקות מבלי לגעת בהם בכלל בשום צורה.

5. בודקים אם נוצר קרום פריך מתחת לסטייקים ובמידה וכן מזיזים אותם טיפה כדי לאפשר לשמן להגיע מתחתם ובמידת הצורך מוסיפים טיפה שמן זית ומטגנים דקה נוספת.

6. הופכים את הסטייקים ומטגנים. לדרגת מידיום חמש דקות בלבד, לדרגת מידיום רייר שלוש דקות.

בתיאבון!
איך לבחור באיזו מסעדה לאכול כשנמצאים במקום לא מוכר?



כמה סימנים מעידים לבחירה של מסעדה טובה:

מקום מלא אנשים - כדאי לבחור מסעדה שנראית מלאה באנשים כמוך (שימו לב שהם אכן אוכלים ונראים מרוצים) אך לא בקבוצות של תיירים (אלה מסעדות עם דילים לקבוצות והאוכל בהן הוא לרוב בינוני).

מסעדה עמוסה עם תור - לרוב מסעדה כזו היא מעולה, אם כי ההמתנה עלולה להרגיז ותצטרכו לאכול מהר יחסית.

בלי משווקי רחוב - לא מומלצת מסעדה שמישהו מנסה למשוך אתכם אליה (בד"כ מלכודות תיירים).

מקום שהמקומיים ממליצים - אם אתם בחו"ל או במקום לא מוכר ומחפשים מסעדה טובה שבה גם אוכלים המקומיים, כדאי פשוט לשאול אותם, אבל אל תשאלו אדם אחד בלבד, אחרת תמצאו את עצמכם אוכלים במסעדה של דוד שלו שהיא איומה וגזלנית...

נקיון ועדיפות למטבח פתוח - מבחינת נקיון עדיפה מסעדה שהמטבח נראה לעין הסועדים או שמאפשרים לכם להכנס להביט בו (מקובל בהרבה מקומות).
איך להכין קבב חלבי?
איך להכין תחתיות ארטישוק ממולא בבשר?
איך להכין מאפה מצה ובשר?
על מה להקפיד בהכנת צלי בקר?
איך להכין רוסטביף קלאסי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.