שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין סלט קולרבי ושומר?
הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:
המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים
3 פקעות שומר קטנות
חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים
לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים
1 שן שום גדולה, כתושה
2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.
2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.
3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).
4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.
5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.
בתאבון!
איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?
הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:
המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)
25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)
1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כפית זרעי כוסברה כתושה
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.
2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.
3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין סלט פפאיה ירוקה?
הנה מתכון לסלט פפאיה ירוקה טבעוני:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או מאורז
1 פפאיה ירוקה קלופה וחתוכה לז'וליינים (רצועות דקות)
4 שיני כתושות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
8 עגבניות שרי חתוכות גס
8 תרמילי שעועית ארוכה חתוכים גס
1 כוס נבטי שעועית
2 כפות עלי נענע חתוכים גס
2 כפות רוטב פאד-תאי
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי (אפשרות)
להגשה: 2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים אטריות במים רותחים דקה-שתיים או לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.
2. מערבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת עלי גדול (אם יש) או בידיים לאיחוד הטעמים.
3. מוסיפים את האיטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.
איך להכין סלט קינואה עם טחינה?
הנה מתכון לסלט קינואה עם טחינה של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:
החומרים לשתי מנות:
================
כוס קינואה שטופה
2 כוסות מים
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/2 בצל סגול קצוץ
2 כפות פטרוזילה קצוצה
לרוטב:
=====
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים פושרים
1 לימון סחוט וקליפתו המגוררת
1 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף דבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר קטן את הקינואה ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות עד שהקינואה סופחת את המים ומתרככת.
2. בינתיים, מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב חלק ואחיד.
3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים היטב ומגישים.
איך להכין סלט בורגול עם רימונים?
הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:
מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק
3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים
1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כוס נענע קצוצה דק
5 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
1 כף רכז רימונים
מלח, פלפל שחור
1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
גרגרים מ-2 רימונים
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.
2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.
3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.
4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.
בתיאבון!
איך להכין סלט זוקיני וגבינות?
הנה מתכון של רחלי קרוט ("קורטית") לסלט זוקיני וגבינות:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
2 זוקיני ירוקים או צהובים (או אחד מכל סוג) שטופים היטב
1 תפוז או קלמנטינה
1/3 כוס (35 גרם) שקדים פרוסים
4 צנוניות, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות מאוד
10-15 עלי נענע קטנים
1/2 קופסה (90 גרם) גבינת פטה עיזים פיראוס 5% או פטה עזים פיראוס
לרוטב:
=====
3 כפות רוטב צ'ילי
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
=========
1. מסירים את קצוות הזוקיני וחותכים בקולפן לרצועות דקות. מניחים בקערה.
2. קולפים את התפוז או הקלמנטינה ומפלטים את הפלחים (לחלופין, פורסים אותם).
3. קולים את השקדים במחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים.
4. מניחים את פרווסת הזוקיני בצלחת רחבה. מפזרים את השקדים, פלחי התפוז, פרוסות הצנונית ועלי הנענע. מפוררים מעליהם את הגבינה.
5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים 2-4 כפות על הסלט.
6. מערבבים רק לפני ההגשה.
לגיוון: ניתן להחליף את עלי הנענע בעלי כוסברה או בעירית קצוצה ולסלט משביע וגדול יותר ניתן להוסיף עוד כוס של עלי בייבי תרד.
איך להכין סלט שורשים?
הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:
המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף
4 שומר שטופים ללא הענפים
4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים
1 צרור אורוגולה או רוקט גדול
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס גס
מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1/2 שן שום קצוצה
1/2 כפית מלח אטלנטי
להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.
3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.
4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.
5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.
6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.
7. מפזרים את השקדים ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין סלט הדרים בסירופ וניל?
איך להכין טאבולה כרוב?
הנה מתכון לטאבולה כרוב של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1/2 כוס בורגול גס, מושרה במים לחצי שעה
1/2 כוס כרוב אדום או לבן, קצוץ די דק
1/2 פלפל ירוק חריף
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס נענע, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1/4 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה גדולה את הכרוב, מסננים היטב את הבורגול, מוסיפים לקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
2. מוסיפים את העלים הירוקים, הפלפל הירוק והבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מפזרים מעל צנוברים.

הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:
המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים
3 פקעות שומר קטנות
חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים
לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים
1 שן שום גדולה, כתושה
2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.
2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.
3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).
4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.
5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.
בתאבון!

הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:
המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)
25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)
1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כפית זרעי כוסברה כתושה
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.
2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.
3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.
בתיאבון!

הנה מתכון לסלט פפאיה ירוקה טבעוני:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או מאורז
1 פפאיה ירוקה קלופה וחתוכה לז'וליינים (רצועות דקות)
4 שיני כתושות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
8 עגבניות שרי חתוכות גס
8 תרמילי שעועית ארוכה חתוכים גס
1 כוס נבטי שעועית
2 כפות עלי נענע חתוכים גס
2 כפות רוטב פאד-תאי
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי (אפשרות)
להגשה: 2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים אטריות במים רותחים דקה-שתיים או לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.
2. מערבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת עלי גדול (אם יש) או בידיים לאיחוד הטעמים.
3. מוסיפים את האיטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.

הנה מתכון לסלט קינואה עם טחינה של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:
החומרים לשתי מנות:
================
כוס קינואה שטופה
2 כוסות מים
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/2 בצל סגול קצוץ
2 כפות פטרוזילה קצוצה
לרוטב:
=====
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מים פושרים
1 לימון סחוט וקליפתו המגוררת
1 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
1 כף דבש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר קטן את הקינואה ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות עד שהקינואה סופחת את המים ומתרככת.
2. בינתיים, מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב חלק ואחיד.
3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים היטב ומגישים.
סלטים

הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:
מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק
3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים
1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כוס נענע קצוצה דק
5 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
1 כף רכז רימונים
מלח, פלפל שחור
1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
גרגרים מ-2 רימונים
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.
2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.
3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.
4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון של רחלי קרוט ("קורטית") לסלט זוקיני וגבינות:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
2 זוקיני ירוקים או צהובים (או אחד מכל סוג) שטופים היטב
1 תפוז או קלמנטינה
1/3 כוס (35 גרם) שקדים פרוסים
4 צנוניות, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות דקות מאוד
10-15 עלי נענע קטנים
1/2 קופסה (90 גרם) גבינת פטה עיזים פיראוס 5% או פטה עזים פיראוס
לרוטב:
=====
3 כפות רוטב צ'ילי
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
=========
1. מסירים את קצוות הזוקיני וחותכים בקולפן לרצועות דקות. מניחים בקערה.
2. קולפים את התפוז או הקלמנטינה ומפלטים את הפלחים (לחלופין, פורסים אותם).
3. קולים את השקדים במחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים.
4. מניחים את פרווסת הזוקיני בצלחת רחבה. מפזרים את השקדים, פלחי התפוז, פרוסות הצנונית ועלי הנענע. מפוררים מעליהם את הגבינה.
5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים 2-4 כפות על הסלט.
6. מערבבים רק לפני ההגשה.
לגיוון: ניתן להחליף את עלי הנענע בעלי כוסברה או בעירית קצוצה ולסלט משביע וגדול יותר ניתן להוסיף עוד כוס של עלי בייבי תרד.

הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:
המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף
4 שומר שטופים ללא הענפים
4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים
1 צרור אורוגולה או רוקט גדול
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס גס
מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1/2 שן שום קצוצה
1/2 כפית מלח אטלנטי
להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.
3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.
4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.
5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.
6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.
7. מפזרים את השקדים ומגישים.
בתיאבון!

איך מכינים סלט הדרים בסירופ וניל?ֿ
הנה מתכון לסלט הדרים בסירופ וניל:
המצרכים (ל6-8 סועדים):
================
1 ו-1/3 כוסות מים
2/3 כוסות סוכר
1 מקל וניל חצוי
4 תפוזים
2 אשכוליות אדומות
להגשה: גבעולי נענע
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והוניל ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם עד שהסוכר נמס.
2. מסירים מהאש ומעבירים את הסירופ שהתקבל לקערה.
3. קולפים את הפירות, גם מהקליפות הדקות.
4. מכניסים את פלחי התפוז לסירופ. חוצים את פלחי האשכוליות ומוסיפים לסירופ.
5. בעזרת כף מטביעים את הפירות בסירופ, לכיסוי מלא ומוציאים את מקל הוניל.
6. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב.
7. מוזגים לקעריות או לגביעים ומקשטים בגבעולי נענע.
הנה מתכון לסלט הדרים בסירופ וניל:
המצרכים (ל6-8 סועדים):
================
1 ו-1/3 כוסות מים
2/3 כוסות סוכר
1 מקל וניל חצוי
4 תפוזים
2 אשכוליות אדומות
להגשה: גבעולי נענע
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והוניל ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם עד שהסוכר נמס.
2. מסירים מהאש ומעבירים את הסירופ שהתקבל לקערה.
3. קולפים את הפירות, גם מהקליפות הדקות.
4. מכניסים את פלחי התפוז לסירופ. חוצים את פלחי האשכוליות ומוסיפים לסירופ.
5. בעזרת כף מטביעים את הפירות בסירופ, לכיסוי מלא ומוציאים את מקל הוניל.
6. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב.
7. מוזגים לקעריות או לגביעים ומקשטים בגבעולי נענע.

הנה מתכון לטאבולה כרוב של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1/2 כוס בורגול גס, מושרה במים לחצי שעה
1/2 כוס כרוב אדום או לבן, קצוץ די דק
1/2 פלפל ירוק חריף
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס נענע, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1/4 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה גדולה את הכרוב, מסננים היטב את הבורגול, מוסיפים לקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
2. מוסיפים את העלים הירוקים, הפלפל הירוק והבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מפזרים מעל צנוברים.
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?
הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:
מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).
5 שיני שום חצויות לאורך
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/2 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית מלח
1/2 כוס ציר עוף
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.
2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.
3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.
4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.
5. להעביר לקערת הגשה.
6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:
מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).
5 שיני שום חצויות לאורך
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/2 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית מלח
1/2 כוס ציר עוף
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.
2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.
3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.
4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.
5. להעביר לקערת הגשה.
6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.
בתיאבון!
איך להכין סלט סלק ופטרוזיליה?
הנה מתכון להכנת סלט סלק ופטרוזיליה:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג סלק טרי
1 צרור עלי פטרוזיליה טרייה וקצוצה
3 שיני שום
לתיבול:
=======
מיץ משני לימונים
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הסלקים היטב, מסירים את עליהם וחוצים אותם לשניים.
2. מניחים את הסלקים בסיר גדול, מבשלים עם הקליפה עד שהם מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות.
3. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה לצינון.
4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים אותם ואת שיני השום הפרוסות. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
הנה מתכון להכנת סלט סלק ופטרוזיליה:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג סלק טרי
1 צרור עלי פטרוזיליה טרייה וקצוצה
3 שיני שום
לתיבול:
=======
מיץ משני לימונים
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הסלקים היטב, מסירים את עליהם וחוצים אותם לשניים.
2. מניחים את הסלקים בסיר גדול, מבשלים עם הקליפה עד שהם מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות.
3. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה לצינון.
4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים אותם ואת שיני השום הפרוסות. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
איך להכין סלק גזר וסלק חי?
הנה מתכון של אתי בן שמעון לסלט גזר חי ולסלק חי:
המצרכים:
========
2 סלק
3 גזרים
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
כפית חרדל דיז'ון
כפית בטוחה מלח
כף סוכר
שום כתוש
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. מגרדים את הסלק והגזר לרצועות דקות מאוד.
2. מכינים בצנצנת נפרדת את הרוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור ומנערים היטב.
3. יוצקים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.
4. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים למקרר עד להגשה.
6. ניתן להכין את הסלט רק עם סלק או רק עם גזר או לשלב בו גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.
הנה מתכון של אתי בן שמעון לסלט גזר חי ולסלק חי:
המצרכים:
========
2 סלק
3 גזרים
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
כפית חרדל דיז'ון
כפית בטוחה מלח
כף סוכר
שום כתוש
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. מגרדים את הסלק והגזר לרצועות דקות מאוד.
2. מכינים בצנצנת נפרדת את הרוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור ומנערים היטב.
3. יוצקים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.
4. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים למקרר עד להגשה.
6. ניתן להכין את הסלט רק עם סלק או רק עם גזר או לשלב בו גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
איך להכין סלט עוף ועדשים שחורות?
הנה מתכון של איילת לטוביץ' לסלט עוף ועדשים שחורות כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" בספטמבר 2014:
המצרכים:
=======
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות
4 נתחי פרגית צלויים
2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים
1/2 בצל סגול קטן ופרוס
1/2 כוס עלי כוסברה
4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה
מצרכים לרוטב לימון כבוש:
===================
1/2 כוס מיץ לימון
2 לימונים כבושים קטנים
1/4 כפית פלפל שאטה טחון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס שמן קנולה
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון לפי הטעם
מצרכים לרוטב גזר חרדל:
===================
3 גזרים קלופים ופרוסים דק
1 כוס מיץ גזר טרי
1/2 שן שום כתושה
קורט סוכר חום
3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק
1/3 כוס דבש
3 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1 מכינים רוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.
2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב מיץ לימון, חרדל ודבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.
3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.
4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית, מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה לחימום ועד הזהבה קלה.
5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, האורוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים לפי הטעם.
6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל- גזר.
בתיאבון!
הנה מתכון של איילת לטוביץ' לסלט עוף ועדשים שחורות כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" בספטמבר 2014:
המצרכים:
=======
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות
4 נתחי פרגית צלויים
2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים
1/2 בצל סגול קטן ופרוס
1/2 כוס עלי כוסברה
4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה
מצרכים לרוטב לימון כבוש:
===================
1/2 כוס מיץ לימון
2 לימונים כבושים קטנים
1/4 כפית פלפל שאטה טחון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס שמן קנולה
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון לפי הטעם
מצרכים לרוטב גזר חרדל:
===================
3 גזרים קלופים ופרוסים דק
1 כוס מיץ גזר טרי
1/2 שן שום כתושה
קורט סוכר חום
3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק
1/3 כוס דבש
3 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1 מכינים רוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.
2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב מיץ לימון, חרדל ודבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.
3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.
4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית, מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה לחימום ועד הזהבה קלה.
5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, האורוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים לפי הטעם.
6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל- גזר.
בתיאבון!
יש מתכון לסלט ירוק ושונה?
הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:
מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט
1 חסה משי
1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה
2 קישואים בעלי צבע כהה
1 חבילה אספרגוס טרי
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות שמן שומשום
מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בן יין
4 כפות שמן
2 כפות סוי קיקומן
1 כף סירופ מייפל
ג'ינגר טרי מגורר
אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה
2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות
3. לחתוך את הקישואים לאורכם
4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה
5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט
6. לפזר את השומשום הקלוי
בתיאבון!
הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:
מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט
1 חסה משי
1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה
2 קישואים בעלי צבע כהה
1 חבילה אספרגוס טרי
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות שמן שומשום
מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בן יין
4 כפות שמן
2 כפות סוי קיקומן
1 כף סירופ מייפל
ג'ינגר טרי מגורר
אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה
2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות
3. לחתוך את הקישואים לאורכם
4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה
5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט
6. לפזר את השומשום הקלוי
בתיאבון!
איך להכין סלט כרוב אסיאתי?
הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:
המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני
2 כפות שומשום
1/4 כוס סויה
2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
4 כפות שמן צמחי
2 כפות שמן שומשום
2.5 כפות סוכר חום
אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)
3-4 גזרים מגוררים
1 קולרבי מגורר
אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.
2. פורסים את הכרוב דק.
3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.
הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:
המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני
2 כפות שומשום
1/4 כוס סויה
2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)
4 כפות שמן צמחי
2 כפות שמן שומשום
2.5 כפות סוכר חום
אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)
3-4 גזרים מגוררים
1 קולרבי מגורר
אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.
2. פורסים את הכרוב דק.
3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.
איך להכין חצילים בטחינה?
הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:
1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.
2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.
3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.
4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)
5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל
6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.
7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.
8. ערבבו היטב והגישו.
הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:
1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.
2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.
3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.
4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)
5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל
6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.
7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.
8. ערבבו היטב והגישו.
איך להכין סלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית?
הנה מתכון לסלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית:
המצרכים:
=======
100-150 גרם לבבות חסה (העלים הפנימיים)
120 גרם סלקים קטנים, מבושלים, חתוכים לפלחים דקים
50 גרם צפתית עזים (או כל צפתית אחרת שאתם אוהבים) חתוכה למשולשים
3 כפות (30 גרם) נבטוטים
1 חומץ בלסמי
1 כפית דבש
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
=========
1. מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.
2. מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.
3. מערבבים היטב יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.
הנה מתכון לסלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית:
המצרכים:
=======
100-150 גרם לבבות חסה (העלים הפנימיים)
120 גרם סלקים קטנים, מבושלים, חתוכים לפלחים דקים
50 גרם צפתית עזים (או כל צפתית אחרת שאתם אוהבים) חתוכה למשולשים
3 כפות (30 גרם) נבטוטים
1 חומץ בלסמי
1 כפית דבש
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
=========
1. מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.
2. מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.
3. מערבבים היטב יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.
איך להכין סלט עגבניות ולחם קלוי?
הנה מתכון לסלט עגבניות ולחם קלוי כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
4 כפות שמן זית
1 שן שום, קלופה וכתושה
4 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות
מלח, פלפל שחור
5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי אדומות, חצויות
1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי צהובות
לוויניגרט:
========
עלים מצרור אחד של פטרוזיליה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1 מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות).
2. הלחם: שמים את שמן הזית והשום בקערית קטנה ומערבבים. מושחים את קוביות הלחם בשמן המתובל, זורים מעך מלח ופלפל ומניחים בתבנית. קולים כ-10 דקות עד שהקוביות מזהיבות קלות. מוצאים ומצננים. אם לא משתמשים מיד אפשר לאחסן בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
3. הויניגרט: מפרישים שליש מכמות עלי הכוסברה. שמים את הכמות הנותרת במעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לרוטב אחיד וחלק.
4. שמים את כל סוגי העגבניות בקערה בינונית, יוצקים ומערבבים. מוסיפים את קוביות הלחם האפויות ואת עלי הכוסברה ומגישים.
הנה מתכון לסלט עגבניות ולחם קלוי כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
4 כפות שמן זית
1 שן שום, קלופה וכתושה
4 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות
מלח, פלפל שחור
5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי אדומות, חצויות
1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי צהובות
לוויניגרט:
========
עלים מצרור אחד של פטרוזיליה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1 מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות).
2. הלחם: שמים את שמן הזית והשום בקערית קטנה ומערבבים. מושחים את קוביות הלחם בשמן המתובל, זורים מעך מלח ופלפל ומניחים בתבנית. קולים כ-10 דקות עד שהקוביות מזהיבות קלות. מוצאים ומצננים. אם לא משתמשים מיד אפשר לאחסן בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.
3. הויניגרט: מפרישים שליש מכמות עלי הכוסברה. שמים את הכמות הנותרת במעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לרוטב אחיד וחלק.
4. שמים את כל סוגי העגבניות בקערה בינונית, יוצקים ומערבבים. מוסיפים את קוביות הלחם האפויות ואת עלי הכוסברה ומגישים.
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?
הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:
המצרכים:
=======
4 בטטות
צרור עלי טימין
5 כפות סילאן
100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:
המצרכים:
=======
4 בטטות
צרור עלי טימין
5 כפות סילאן
100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.
בתיאבון!
איך להכין סלט גזר?
הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף "לייף סטייל" במאי 2012:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה
3 מרים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
8 גזרים צבעוניים מגוררים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פיסטוקים קצוצים
2 כפות צימוקים
לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר טרי
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.
2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף "לייף סטייל" במאי 2012:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה
3 מרים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
8 גזרים צבעוניים מגוררים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פיסטוקים קצוצים
2 כפות צימוקים
לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית ג'ינג'ר טרי
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.
2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
