» «
סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

תרד
איך להכין סלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית?


הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד

3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)

3 בצלים לבנים בינוניים

1/2 כוס שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

1/4 כוס מיץ לימון

מים לבישול

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.

2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.

3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
סלט שורשים
איך להכין סלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז?


הנה מתכון לסלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 לפת גדולה, קלופה וחתוכה למקלונים דקים וארוכים

1 סלט בינוני, קלוף וחתוך למקלונים דקים וארוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה למקלונים דקים

2 קישואים חתוכים למקלונים דקים וארוכים

1 קופסה (250 גרם) גרעיני חמנייה

100 גרם גבינת קשקבל, מגולפת ל"תלתלים" בקולפן ירקות

לווינגרט תפוזים בזיליקום:
====================
1 צרור עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כף דבש

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
=========
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד חלק.

2. שמים את מקלוני הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את הנבטים ושלושה רבעים מכמות הקשקבל ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מקשטים מלמעלה בתלתלי הקשקבל הנותרים ומגישים.
סלק
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!

סלטים

סלט שעועית
איך להכין סלט משעועית לבנה?


הנה מתכון לסלט שעועית לבנה של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2006:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית לבנה גדולה שרויה במים למשך לילה

מלח ופלפל

1 כוס חומץ

1 בצל סגול גדול - קלוף, חצוי לאורך ופרוס דק

3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 עגבנייה גדולה, מנוקה מגרעינים (אך לא קלופה) וחתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית

15 זיתים שחורים (לא סגולים) קטנים

להשלמה:
========
3 ביצים קשות

2 עגבניות, חתוכות לפלחים

1 לימון, חתוך ל-6 פלחים

1 פלפל ירוק, חתוך לטבעות

אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את השעועית, מכסים במים טריים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא רכה. מניחים לה להצטנן במי הבישול עד שהיא פושרת ואז מסננים ומעבירים לקערה. יוצקים על השעועית שלושת רבעי כוס חומץ ומפזרים כפית מלח. מערבבים ומשהים שלוש שעות.

2. מסננים את השעועית ומחזירים אותה לקערה. מפרידים את פרוסות הבצל לחצאי טבעות. מצרפים לשעועית את הבצל, הפטרוזיליה וקוביות העגבניות. יוצקים את החומץ ואת השמן, מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

3. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפלחי הביצים, העגבניות והלימון ובטבעות הפלפל.
מתכונים
איך להכין סלט פסטה קר ונהדר?


מתכון לסלט פסטה קר ונהדר:

מצרכים:
=========
500 גרם פסטה מסולסלת

1 חציל בינוני חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

5 שיני שום כתושות

1/2 כוס עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים

50 גר' זיתים שחורים מגולענים

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל

גבינת פטה/ בולגרית בקוביות

אופן ההכנה:
============
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות ולאחר הסינון להוסיף 1-2 כפות שמן זית.

2. לטגן (בנפרד) אצת החציל ולאחר מכן את סוגי הפלפלים.

3. לערבב יחד את כל החומרים.

4. לקרר ולהגיש.

בתאבון!
סלט גזר
איך להכין סלט גזר?


הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה

3 מרים קצוצים

1/4 כוס שמן זית

8 גזרים צבעוניים מגוררים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פיסטוקים קצוצים

2 כפות צימוקים


לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.

2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
בורגול
איך להכין סלט בורגול עם רימונים?



הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:

מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

גרגרים מ-2 רימונים


אופן ההכנה:
==========

1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.

2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.

3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.

4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.

בתיאבון!




פלפלים
איך להכין פלפלים קלויים עם גבינה?



המצרכים:
========
6 פלפלים בצבעים שונים

2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה

חסה או עלי בייבי


המצרכים לרוטב:
==============

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית עשבי תיבול קצוצים

1 כפית גדושה סוכר חום

מלח

פלפל גרוס שחור



אופן ההכנה:
===========

1. קולים את הפלפלים עש שקליפתם נשרפת, הופכים מדי פעם.

2. מוציאים מהתנור, מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים לפחות 10 דקות.

3. מוציאים את הפלפלים מהשקית, מורידים את הקליפה, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.

4. מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד מספר שעות.

5. מניחים את עלי החסה על צלחת הגשה, מסדרים מעליה את הפלפלים ועליה מניחים את כדורי הגבינה.


בתיאבון!
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?


הנה מתכון לסלט זוקיני ושמיר של שי-לי ליפא, כפי שפורסם במוסף "סגנון" של מעריב באפריל 2010:

המצרכים ל-6 מנות:
================
4 זוקיני קשים וטריים, מגוררים גס וסחוטים היטב

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ רגיל

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

2 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמיר קצוץ

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1 מערבבים בקערה את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.

2. שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. הסלט הזה מגיר נוזלים בזמן האיחסון וזה בסדר (אם לא מעוניינים בנוזלים - פשוט מסננים).
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איך להכין סלט קינואה וסלק?


הנה מתכון של אסתר דורון צרפתי לסלט קינואה וסלק, כפי שפורסם ב-Ynet בספטמבר 2020:

המצרכים ל- 6-4 מנות:
=================

לקינואה:
=======
1 כף שמן

1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת היטב

2 כוסות מים רותחים

מלח

לסלט:
======
2 סלקים מבושלים, חתוכים לקוביות קטנות (אפשר להשתמש בסלק באריזת ואקום)

2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לעיגולים קטנים

2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות

2/3 כוס גרעיני דלעת, חמניה ושומשום מלא, קלויים במחבת יבשה

שמן

מיץ לימון

מלח ופלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. הקינואה: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקינואה, המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות או עד שהקינואה מוכנה. מצננים ושומרים במקרר עד השימוש.

2. הסלט: שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
איך להכין סלט פטריות בתחמיץ?



הנה מתכון לסלט פטריות בתחמיץ:

מצרכים:
=======
2 מגשים של פטריות טריות מהסוג האהוב עליכם (שמפניון, יער או אחרות)

פלפל אנגלי - כמה גרגירים

פלפל שחור - כמה גרגירים

עלי דפנה - כמה עלים, רצוי טריים

1-2 עלים של טמין טרי או 1/2 כפית טימין מיובש

1/2 כפית חרדל גרגירים - אופציה, לא חובה

1/2 כוס שמן זית

1-2 שיני שום פרוסות

קורט מלח גס

2 כפות חומץ בן יין

2 כפות מים


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף את הפטריות

2. במחבת גדולה או ווק להקפיץ תבלינים יבשים לשיחור הטעמים

3. מוסיפים את שמן הזית ומחממים

4. מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות

5. מוסיפים פטריות ומקפיצים

6. מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים להקפיץ עד להשחמת הפטריות (אם השמן נבלע, להוסיף עוד טיפה, אפשרי גם שמן סויה)

7. לכבות את הגז ולהוסיף מלח, חומץ ומים

8. להגיש קר.



בתיאבון!
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?


הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה

5 כפות שמן זית

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר

1 בצל סגול קצוץ

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

1 כף סוכר חום

2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום

1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.

3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.

4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.

6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.

7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.

8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.

9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

בתאבון!
איך להכין סלט חרשוף מרוקאי?


הנה מתכון של השף רפי כהן לסלט חרשוף מרוקאי, המתאים לפסח ולהזדמנויות נוספות:

המצרכים:
=========
6 גבעולי חרשוף

8 שיני שום קצוצות גס

1-2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים

2 כפיות כורכום

1 כפית כמון טחון

1 כפית פלפל לבן

1/2 כוס שמן זית או תירס

2 חופנים של עלי סלרי אמריקאי, קצוצים גס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את גבעולי החרשוף בעזרת קולפן ירקות ומסירים את כל הסיבים (כמו שמקלפים אספרגוס). חותכים למקטעים 10 ס"מ ומעבירים לקערה עם מים ולימון למניעת השחרה.

2. מבשלים את גבעולי החרשוף במי מלח עם 2 כפות מיץ לימון כשעה. מסננים.

3. פורסים את גבעולי החרשוף לפרוסות ברוחב של סנטימטר.

4. מחממים מחבת רחבה עם שמן הזית ומוסיפים את השום. מזהיבים קלות ומוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון והמלח.

5. מוסיפים את החרשופים וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הסלרי, מערבבים ומצננים קלות.
איך להכין סלט עוף ועדשים שחורות?


הנה מתכון של איילת לטוביץ' לסלט עוף ועדשים שחורות כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" בספטמבר 2014:

המצרכים:
=======
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות

4 נתחי פרגית צלויים

2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים

1/2 בצל סגול קטן ופרוס

1/2 כוס עלי כוסברה

4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה


מצרכים לרוטב לימון כבוש:
===================
1/2 כוס מיץ לימון

2 לימונים כבושים קטנים

1/4 כפית פלפל שאטה טחון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן קנולה

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


מצרכים לרוטב גזר חרדל:
===================
3 גזרים קלופים ופרוסים דק

1 כוס מיץ גזר טרי

1/2 שן שום כתושה

קורט סוכר חום

3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק

1/3 כוס דבש

3 כפות מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1 מכינים רוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.

2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב מיץ לימון, חרדל ודבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.

3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.

4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית, מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה לחימום ועד הזהבה קלה.

5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, האורוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים לפי הטעם.

6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל- גזר.

בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון לסלט כרוב בסגנון סיני?


הנה מתכון לסלט כרוב סיני, שזוכה תמיד למחמאות:

מצרכים:
=======
1 כרוב סיני בינוני

חופן גרעיני חמניות

חופן צנוברים

1 חב' חצאי שקים מולבנים

מצרכים לרוטב:
=============
חצי כוס חומץ בן יין לבן

חצי כוס שמן זית

חצי כוס סוכר

2-3 כפות סויה


אופן ההכנה:
============
1. לחתוך את הכרוב לרצועות דקות

2. לקלות על מחבת טפלון כל דגן בנפרד, עד שישחים קלות (בערך דקה וחצי)

3. להניח בקערה שכבה כרוב , שכבה דגנים, לסרוגין

4. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולצקת על הכרוב

5. לקרר מעט - ולהגיש

בתיאבון!


איך להכין סלט עדשים ותאנים?


הנה מתכון לסלט עדשים ותאנים של דניאלה נויפלד:

המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 כוס עדשים שחורות מסוג בלוגה, מושרות כשעתיים (מי שממהר - לא חובה להשרות)

4 תאנים

1/3 כוס סלרי, קצוץ דק

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

זסט (קליפת לימון) מלימון אחד, מגורד דק על פומפייה או קצוץ דק

50 גרם גבינת פטה (לא חובה)

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף סילאן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את העדשים השחורות – מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (בדומה לפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בין 20-15 דקות עד שהעדשים רכות אך לא רכות מידי. שימו לב שלא להוסיף מלח לבישול, שכן תוספת מלח מעכבת את ריכוך העדשים ובכלל קטניות. מסננים מעודפי המים ומניחים להצטנן.

2. פורסים את התאנים לרבעים או לשמיניות.

3. בקערת ערבוב מניחים את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בתאנים, עד שכל מרכיבי הסלט מכוסים ברוטב.

אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!
איך להכין סלט כרוב סגול?



הנה מתכון להכנת כרוב סגול:

המצרכים לסלט:
==========

1/2 כרוב סגול חתוך לרצועות דקיקות

1 סלק ארוך או 2 סלקים עגולים בינוניים חתוכים למקלות דקיקים

2 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים) חתוכים למקלות דקיקים

1 בצל סגול פרוס דק

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים גס


מצרכים לרוטב:
==========

מיץ מ-1/2 תפוז סחוט טרי

מיץ מ-1/2 לימון סחוט טרי

1 כפית שטוחה סוכר

1 כפית שטוחה מלח גס

3 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
========

1. לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת ולנער עד להמסה מלאה של הסוכר. להניח בצד לאיחוד טעמים.
2. לחתוך את הירקות והירוקים ולערבב אותם בקערה גדולה.

3. לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב היטב.

בתיאבון!
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצי עין?
איך להכין סלט תפוחי אדמה ללא מיונז?
איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?
איך להכין סלט מלפפונים ובצל סגול?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.