» «
מתכונים
איך להכין סלט חלומי?
איך מכינים סלט חלומי?

הנה מתכון לסלט חלומי מצוין:

המצרכים:
=========
2 חב' עלי בייבי יפים

2 פלפל צהובים

אגוזי מלך

2 צרורות נבטי אלפלפא

פשתן זהוב טחון

2 חב' פטריו פורטובלו

600 ג' גבית חלומי חתוכה לקוביות

4 כפות חומץ בלסמי

חמאה

אופן ההכנה:
============
1. לחמם מחבת עם החמאה ולהזהיב בה את גבינת החלומי

2. להניח בקערה את עלי הבייבי מעורבבים בחומץ בלסמי

3. מעל העלים להניח את הפטריות והפלפל

4. להוסיף את הנבטים בצורה נאה ולפזר מעל את הגבינה

5. מעל הסלט לפזר את הפשתן והאגוזים

כמות זו מספיקה ל 4 מנות

בתיאבון!
גרנולה
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?



הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:


המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט

8 תותים

1 בננה

2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"

מעט ליקר, מכל סוג

8 כפות גרנולה

8 כפות דבש

אפשרות: שקית סוכר וניל


אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.

- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).

- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.

- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.

בתיאבון!
סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!

סלטים

אבוקדו
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?



הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:

המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים

3-4 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לקישוט:
=====

זיתים שחורים

עלים של בצל ירוק


אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.

2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.

3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.

4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.

בתיאבון!
סלט שורשים
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
גרגרי חומוס
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
סלט עגבניות
איך להכין סלט עגבניות ולחם קלוי?


הנה מתכון לסלט עגבניות ולחם קלוי כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
4 כפות שמן זית

1 שן שום, קלופה וכתושה

4 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות

מלח, פלפל שחור

5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי אדומות, חצויות

1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי צהובות

לוויניגרט:
========
עלים מצרור אחד של פטרוזיליה

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי

1 כפית חומץ בלסמי

1 כפית חרדל

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1 מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות).

2. הלחם: שמים את שמן הזית והשום בקערית קטנה ומערבבים. מושחים את קוביות הלחם בשמן המתובל, זורים מעך מלח ופלפל ומניחים בתבנית. קולים כ-10 דקות עד שהקוביות מזהיבות קלות. מוצאים ומצננים. אם לא משתמשים מיד אפשר לאחסן בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

3. הויניגרט: מפרישים שליש מכמות עלי הכוסברה. שמים את הכמות הנותרת במעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לרוטב אחיד וחלק.

4. שמים את כל סוגי העגבניות בקערה בינונית, יוצקים ומערבבים. מוסיפים את קוביות הלחם האפויות ואת עלי הכוסברה ומגישים.


שעועית
איך להכין סלט שעועית לבנה טורקי?


כך מכינים סלט שעועית לבנה טורקי:

המצרכים:
========

200 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים במשך לילה שלם

1 בצל גדול פרוס דק

3 עגבניות פרוסות

כוסברה קצוצה

זיתים שחורים

3 ביצים קשות פרוסות

1 כוס חומץ

מלח

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש לסנן את השעועית המושרית, לשטוף אותה טוב ולבשלה במים עד שהיא מתרככת.

2. לסנן את השעועית ממי הבישול ולהעביר אותה לקערה, להוסיף את החומץ, להמתין שעה ושוב לסנן.

3. לפזר מעל הבצל הפרוס את המלח, לפזר שיפריש נוזלים, למעוך אותו בעזרת מזלג ולהוסיף לשעועית.

4. להוסיף את הכוסברה ומעט שמן זית, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעגבניות, זיתים ובביצים הקשות.
איך להכין סלט פטריות בתחמיץ?



הנה מתכון לסלט פטריות בתחמיץ:

מצרכים:
=======
2 מגשים של פטריות טריות מהסוג האהוב עליכם (שמפניון, יער או אחרות)

פלפל אנגלי - כמה גרגירים

פלפל שחור - כמה גרגירים

עלי דפנה - כמה עלים, רצוי טריים

1-2 עלים של טמין טרי או 1/2 כפית טימין מיובש

1/2 כפית חרדל גרגירים - אופציה, לא חובה

1/2 כוס שמן זית

1-2 שיני שום פרוסות

קורט מלח גס

2 כפות חומץ בן יין

2 כפות מים


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף את הפטריות

2. במחבת גדולה או ווק להקפיץ תבלינים יבשים לשיחור הטעמים

3. מוסיפים את שמן הזית ומחממים

4. מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות

5. מוסיפים פטריות ומקפיצים

6. מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים להקפיץ עד להשחמת הפטריות (אם השמן נבלע, להוסיף עוד טיפה, אפשרי גם שמן סויה)

7. לכבות את הגז ולהוסיף מלח, חומץ ומים

8. להגיש קר.



בתיאבון!
איך להכין מקבובה?


הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):

המצרכים:
========
שמן זית

5 עגבניות בשלות

3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)

1-2 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)

אפשרות: פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום

2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות

3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים

בתיאבון!
איך להכין סלט טאבולה?



סלט טאבולה, בריא וטעים - הנה המתכון:

חומרים:
=======
חצי כוס בורגול

3 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כוס בצל ירוק יבש

חצי כוס עלי נענע קצוצים

חצי כוס מיץ לימון סחוט

כפית מלח

אפשרי: חצי כפית סומאק

2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. משרים את הבורגול במים קרים למשך כ-20 דקות.

2. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים ומניחים כ-20 דקות.

4. מערבבים את התערובת עם הבורגול ומוסיפים חצי כוס שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין סלט עדשים ואנטיפסטי?


הנה מתכון לסלט עדשים ואנטיפסטי כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

מצרכים ל-4 מנות:
==============
1 כוס עדשים שחורות (רצוי אורגניות)

מלח, פלפל שחור

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

1 לפת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ראשי שומר חתוכים לשמיניות

1 בצל סגול קלוף וחתוך ל-8

1 סלק קלוף וחתוך ל-8

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

עלים מצרור אחד של רוקט

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את העדשים בסיר גדול, מכסים ב-1 ליטר מים ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות. מסננים, מעבירים לקערה ומתבלים במלח ופלפל.

2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. מניחים בתבנית את כל קוביות הירקות, מברישים אותן בשמן זית, זורים מלח ופלפל ואופים 25 דקות. מוצאים ומשהים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את העדשים, מיץ הלימון ושמן הזית שנותר. מערבבים, מקשטים בעלי רוקט ומגישים.
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?


הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים

1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים

לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

עלים מ-1 גבעול מרווה טרי

1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום

1 כף סילאן (דבש תמרים)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.

2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.
איך להכין סלט וולדרוף?


הנה מתכון לסלט וולדרוף:

המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות

4-5 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========

1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.

2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.

3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.

4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.

5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
איך להכין סלט טורקי?


הנה מתכון להכנת סלט טורקי?

המצרכים:
=========
2 עגבניות אדומות

1 פלפל ירוק

1 גמבה

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף רכז רימונים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.

2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.

3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות

4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.

בתיאבון!


איך להכין סלט עוף ועדשים שחורות?


הנה מתכון של איילת לטוביץ' לסלט עוף ועדשים שחורות כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" בספטמבר 2014:

המצרכים:
=======
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות

4 נתחי פרגית צלויים

2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים

1/2 בצל סגול קטן ופרוס

1/2 כוס עלי כוסברה

4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה


מצרכים לרוטב לימון כבוש:
===================
1/2 כוס מיץ לימון

2 לימונים כבושים קטנים

1/4 כפית פלפל שאטה טחון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן קנולה

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


מצרכים לרוטב גזר חרדל:
===================
3 גזרים קלופים ופרוסים דק

1 כוס מיץ גזר טרי

1/2 שן שום כתושה

קורט סוכר חום

3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק

1/3 כוס דבש

3 כפות מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1 מכינים רוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.

2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב מיץ לימון, חרדל ודבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.

3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.

4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית, מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה לחימום ועד הזהבה קלה.

5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, האורוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים לפי הטעם.

6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל- גזר.

בתיאבון!
איך להכין סלט תפוחי אדמה ללא מיונז?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה ללא מיונז של זהר לוסטינר בשן כפי שפורסם ב"מכביתון" במרץ 2016:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

1 בצל סגול חתוך לרבעים

6 מקלות סלרי חתוכים דק

2 מלפפונים חמוצים קטנים חתוכים דק

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

10 עגבניות שרי חצויות

חופן שמיר קצוץ

חופן עירית קצוצה


המצרכים לרוטב:
=============
1/4 כוס שמן זית

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים וממולחים. מקררים וחותכים לקוביות בגודל ביס.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב (אפשר לערבל בבלנדר ליצירת רוטב חלק).

3. מערבבים את הירקות ותפוחי האדמה עם הרוטב, מתקנים תיבול ומגישים.
איך להכין סלט זוקיני ועוף?



הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:

מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים

1 כף חומץ בלסמי

1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן


אופן ההכנה:
===========

1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.

2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.

3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין רוטב חמאת בוטנים מושלם (לסלט טופו או עוף)?


הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.

כף דבש

כפית סויה

כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק

להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)

לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.

עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.

בתיאבון!
איך להכין סלט מלפפונים ובצל סגול?
איך להכין פלפלים קלויים עם גבינה?
יש מתכון לסלט לבבות ארטישוק?
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצי עין?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.