» «
מתכונים
איך להכין סלט חלומי?
איך מכינים סלט חלומי?

הנה מתכון לסלט חלומי מצוין:

המצרכים:
=========
2 חב' עלי בייבי יפים

2 פלפל צהובים

אגוזי מלך

2 צרורות נבטי אלפלפא

פשתן זהוב טחון

2 חב' פטריו פורטובלו

600 ג' גבית חלומי חתוכה לקוביות

4 כפות חומץ בלסמי

חמאה

אופן ההכנה:
============
1. לחמם מחבת עם החמאה ולהזהיב בה את גבינת החלומי

2. להניח בקערה את עלי הבייבי מעורבבים בחומץ בלסמי

3. מעל העלים להניח את הפטריות והפלפל

4. להוסיף את הנבטים בצורה נאה ולפזר מעל את הגבינה

5. מעל הסלט לפזר את הפשתן והאגוזים

כמות זו מספיקה ל 4 מנות

בתיאבון!
סלט יווני
איך להכין סלט יווני?



הנה מתכון להכנת סלט יווני:

המצרכים:
=========
3-4 עגבניות אדומות ויפות חתוכות לקוביות או פרוסות די גדולות

3-4 מלפפונים יפים לא קלופים חתוכים לפרוסות לא עבות מדי

1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות

1 בצל סגול בינוני חתוך לעיגולים דקים

זיתים שחורים דפוקים

תבלין אורגנו

גבינה בולגרית טובה

שמן זית משובח



אופן ההכנה:
===========
1. פורסים את הירקות ומניחים בקערת הגשה בשכבות את כל הירקות.

2. מפזרים על הירקות את הזיתים.

3. פורסים את הגבינה לפרוסות או קוביות ומניחים על הסלט.

4. יוצקים מעל הסלט שמן זית בנדיבות.

5. מפזרים אורגנו למעלה.

- ניתן להוסיף צלפים.

בתיאבון!
סלט שורשים
איך להכין סלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז?


הנה מתכון לסלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 לפת גדולה, קלופה וחתוכה למקלונים דקים וארוכים

1 סלט בינוני, קלוף וחתוך למקלונים דקים וארוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה למקלונים דקים

2 קישואים חתוכים למקלונים דקים וארוכים

1 קופסה (250 גרם) גרעיני חמנייה

100 גרם גבינת קשקבל, מגולפת ל"תלתלים" בקולפן ירקות

לווינגרט תפוזים בזיליקום:
====================
1 צרור עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כף דבש

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
=========
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד חלק.

2. שמים את מקלוני הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את הנבטים ושלושה רבעים מכמות הקשקבל ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מקשטים מלמעלה בתלתלי הקשקבל הנותרים ומגישים.
שעועית ירוקה
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!

סלטים

קולרבי
איך להכין סלט קולרבי ושומר?



הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
סלטים
איך להכין סלט רימונים?



הנה מתכון לסלט רימונים של ד"ר מאיה רוזמן, כפי שפירסמה בתכנית הרדיו שלה ב103fm:

המצרכים:
========
חבילה קטנה (120 גרם) של עלי בייבי

קופסת נבטי חמנייה

2 כוסות גרגרי רימון

50 גרם שקדים מולבנים, אפשר תערובת של שקדים ואגוזי מלך קצוצים

150 גרם גבינת פטה 5% מגוררת

לרוטב:
=====
3 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן בוטנים

3 כפות חומץ בלסמי

3 כפות מיץ לימון

סוכרלוז נוזלי כמה טיפות

שום גבישי, מלח


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים קצת את נבטי החמניה.

2. מערבבים עם יתר החומרים.

3. אפשר לאכול חצי מכמות הסלט יחד עם פרוסת לחם כארוחת ערב כיפית בכל תפריט דיאטה, או להגיש כסלט חגיגי גם בערב החג.

סלט גזר
איך להכין סלט גזר?


הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה

3 מרים קצוצים

1/4 כוס שמן זית

8 גזרים צבעוניים מגוררים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פיסטוקים קצוצים

2 כפות צימוקים


לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.

2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
סלטים
יש מתכון לסלט ירוק ושונה?


הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:

מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט

1 חסה משי

1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה

2 קישואים בעלי צבע כהה

1 חבילה אספרגוס טרי

2 כפות שומשום קלוי

2 כפות שמן שומשום


מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין

4 כפות שמן

2 כפות סוי קיקומן

1 כף סירופ מייפל

ג'ינגר טרי מגורר


אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה

2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות

3. לחתוך את הקישואים לאורכם

4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה

5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט

6. לפזר את השומשום הקלוי

בתיאבון!


סלטים
איך להכין סלט עוף ועדשים שחורות?


הנה מתכון של איילת לטוביץ' לסלט עוף ועדשים שחורות כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" בספטמבר 2014:

המצרכים:
=======
4 כוסות עדשים שחורות מבושלות

4 נתחי פרגית צלויים

2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים

1/2 בצל סגול קטן ופרוס

1/2 כוס עלי כוסברה

4 כוסות בייבי ארוגולה שטופה


מצרכים לרוטב לימון כבוש:
===================
1/2 כוס מיץ לימון

2 לימונים כבושים קטנים

1/4 כפית פלפל שאטה טחון

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן קנולה

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


מצרכים לרוטב גזר חרדל:
===================
3 גזרים קלופים ופרוסים דק

1 כוס מיץ גזר טרי

1/2 שן שום כתושה

קורט סוכר חום

3/4 כוס חרדל דיז'ון חלק

1/3 כוס דבש

3 כפות מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1 מכינים רוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15 דקות או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.

2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש ואת הסוכר החום וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב מיץ לימון, חרדל ודבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.

3. מכינים רוטב לימון כבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים בעזרת מעבד מזון ידני לרוטב אחיד.

4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הפרגית, מחממים במחבת כבדה מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה לחימום ועד הזהבה קלה.

5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, האורוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים לפי הטעם.

6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל- גזר.

בתיאבון!
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?


הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:

מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים

500 ג' שעועית מבושלת קלות

3 בצלי אשלוט פרוסים דק

3 שיני שום פרוסים דק

עלי רוקט - טריים ויפים

1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים

רוטב:
=====
1 כף דבש

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 כפות מיץ תוזים סחוט

תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי

4 כפות שמן זית

1 כף עלי טימין

1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו

1 כף קליפת לימון מגוררת

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.

2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית

3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.

4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.

5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.

6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?



הנה מתכון להכנת סלק וחזרת:


המצרכים:
========
5 סלקים אדומים בינוניים

1 כף שורש חזרת לבנה מגוררת

1 כוס חומץ יין אדום

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים

1 כפית פלפל לבן גרוס

2 כפות סוכר

מלח דק

מלח גס


אופן ההכנה:
===========

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. להניח שכבה עבה של מלח גס על תבנית אפייה ועלייה להניח את הסלקים. לאפות כשעה, לצנן ולקלף את הידיים.

3. לצקת לסיר חומץ בן יין וסוכר, להביא לרתיחה ולבשל עד שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולמזוג לקערה.

4. לגרד סלק אחד על פומפייה ולהכניס לתוך הקערה.

5. לחתוך את שאר הסלקים לרבעים ולהוסיף לקערה.

6. להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהמתין חצי שעה לספיגת הטעמים.
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?


הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה

5 כפות שמן זית

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר

1 בצל סגול קצוץ

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

1 כף סוכר חום

2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום

1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.

3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.

4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.

6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.

7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.

8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.

9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

בתאבון!
איך להכין סלט עדשים ירוקות בטחינה?



הנה מתכון נפלא לסלט עדשים ירוקות בטחינה:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות במים לכמה שעות

4 שיני שום כתוש, אפשר יותר או פחות לפי הטעם

מיץ מארבעה לימונים

שמן זית

מלח

מעט כמון

50 גרם צנובר קלוי

עלי פטרוזיליה או כוסברה

פלפל ירוק חריף - לא חייבים, לפי הטעם

כמה כפות טחינה גולמית


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, לסנן ולשטוף.

2. להעביר לכלי ערבוב, להוסיף טחינה ומיץ הלימון בהדרגה ולאחר מכן את מלח. לטעום ולתקן טעמים עם הלימון והמלח.


3. להעביר לכלי הגשה, לקשט בעלי פטרוזיליה או כוסברה, מעט כמון, צנוברים קלויים מעט ושמן זית.
יש מתכון לסלט לבבות ארטישוק?



הנה מתכון להכנת סלט לבבות ארטישוק:


המצרכים:
========
400 גרם קוביות של לבבות ארטישוק קפואים

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

50 גרם צנוברים

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת

מעט אורגנו

מלח ופלפל


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל בישול קצר את לבבות הארטישוק במי מלח רותחים, רק עד שמתחילים להתרכך.

2.לסננן את הארטישוק ולהעביר לקערת ההגשה.

3. לצקת על הארטישוק מיץ לימון, שמן זית, מלח , פלפל ואורגנו ולערבב קלות.

4. לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד להזהבה.

5. לפזר את גבינת הפרמזן מעל הארטישוק ומעליה את הצנוברים.

6. להגיש מיד.

בתאבון!


איך להכין פלפלים קלויים עם גבינה?



המצרכים:
========
6 פלפלים בצבעים שונים

2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה

חסה או עלי בייבי


המצרכים לרוטב:
==============

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית עשבי תיבול קצוצים

1 כפית גדושה סוכר חום

מלח

פלפל גרוס שחור



אופן ההכנה:
===========

1. קולים את הפלפלים עש שקליפתם נשרפת, הופכים מדי פעם.

2. מוציאים מהתנור, מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים לפחות 10 דקות.

3. מוציאים את הפלפלים מהשקית, מורידים את הקליפה, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.

4. מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד מספר שעות.

5. מניחים את עלי החסה על צלחת הגשה, מסדרים מעליה את הפלפלים ועליה מניחים את כדורי הגבינה.


בתיאבון!
איך להכין סלט וולדרוף?


הנה מתכון לסלט וולדרוף:

המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות

4-5 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========

1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.

2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.

3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.

4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.

5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין מקבובה?


הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):

המצרכים:
========
שמן זית

5 עגבניות בשלות

3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)

1-2 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)

אפשרות: פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום

2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות

3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים

בתיאבון!
איך להכין סלט שורשים?
אפשר לקבל מתכון לסלט כרוב בסגנון סיני?
איך להכין סלט זוקיני ושמיר?
איך להכין קינואה?
איך להכין סלט עוף אסיאתי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.