» «
בטטות
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
שעועית
איך להכין סלט שעועית לבנה טורקי?


כך מכינים סלט שעועית לבנה טורקי:

המצרכים:
========

200 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים במשך לילה שלם

1 בצל גדול פרוס דק

3 עגבניות פרוסות

כוסברה קצוצה

זיתים שחורים

3 ביצים קשות פרוסות

1 כוס חומץ

מלח

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש לסנן את השעועית המושרית, לשטוף אותה טוב ולבשלה במים עד שהיא מתרככת.

2. לסנן את השעועית ממי הבישול ולהעביר אותה לקערה, להוסיף את החומץ, להמתין שעה ושוב לסנן.

3. לפזר מעל הבצל הפרוס את המלח, לפזר שיפריש נוזלים, למעוך אותו בעזרת מזלג ולהוסיף לשעועית.

4. להוסיף את הכוסברה ומעט שמן זית, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעגבניות, זיתים ובביצים הקשות.
סלטים
יש מתכון לסלט ירוק ושונה?


הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:

מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט

1 חסה משי

1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה

2 קישואים בעלי צבע כהה

1 חבילה אספרגוס טרי

2 כפות שומשום קלוי

2 כפות שמן שומשום


מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין

4 כפות שמן

2 כפות סוי קיקומן

1 כף סירופ מייפל

ג'ינגר טרי מגורר


אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה

2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות

3. לחתוך את הקישואים לאורכם

4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה

5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט

6. לפזר את השומשום הקלוי

בתיאבון!
אבוקדו
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצי עין?



הנה מתכון להכנת סלט אבוקדו עם ביצי עין:

המצרכים:
========
3 אבוקדו יפים ובשלים

4 ביצים

מיץ מלימון אחד

1 בצל סגול חתוך לעיגולים דקים

1 פלפל ירוק או אדום גדול חתוך לקוביות קטנות

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

1/2 כפית צ'ילי חתוך לעיגולים קטנטנים (לא חייבים)

1/2 כוס מיונז

מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי להוסיף ביד רחבה)

1/2 כוס מיונז



אופן ההכנה:
===========
1. קולפים את האבוקדו, חותכים אותו לקוביות של 1 ס"מ ומוסיפים מיץ לימון ומלח.

2. מכינים ביצי עין על מחבת עם מעט שמן, טיגון של דקה לכל צד.

3. לאחר צינון קל של הביצים חותכים אותן לריבועים ומערבבים עם כל שאר החומרים.

4. להגיש עם שמנת חמוצה וחטיף דוריטוס.

בתיאבון!

סלטים

סלט שורשים
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
סלט קישואים ואגוזים
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?


הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים

1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים

לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

עלים מ-1 גבעול מרווה טרי

1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום

1 כף סילאן (דבש תמרים)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.

2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.
מחמצים סיניים
איך להכין מחמצים סיניים?


הנה מתכון של רות אוליבר, כפי שפורסם ב"על השולחן" בינואר 2016 למחמצים סיניים:

המצרכים:
=========
6 מלפפונים פרוסים לעיגולים דקים

6 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים

2 גזרים פרוסים לעיגולים דקים

2 מקלות סלרי פרוסים דק

1/4 כרוב פרוס לרצועות דקות

לרוטב:
=======
2 כוסות חומץ אורז

1/2 כוס מירין

1½ כוסות סוכר

קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים

1/2 כוס מיץ לימון

1 כף שומשום

1 כפית זרעי חרדל

1/2 כפית גרגרי כוסברה כתושים

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים חומץ אורז ומירין לסיר. מוסיפים סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון, שומשום, זרעי חרדל, כוסברה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.

2. מכינים את המחמצים: מניחים את הירקות בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב החם. מצננים כשעתיים ומגישים קר.

3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבועיים.
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה עם עשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה

1/2 כפית צלח

מיץ לימון

שמן

נענע

עירית

פטרוזיליה

בצל ירוק

שמיר

תוספת - חרדל דיז'ון


אופן ההכנה:
===========
1. לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ ולבשל בסיר מכוסה מים עם 1/2 כפית מלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 13 דקות, עד שקוביות תפוחי האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות.

2. לסנן היטב את תפוחי האדמה ולהעביר לקערה.

3. להוסיף את מיץ הלימון (בנדיבות), השמן ועשבי התיבול ולערבב היטב. המעוניינים יכולים להוסיף חרדל דיז'ון לפי הטעם.


בתיאבון!


סלק
איך להכין סלט סלק ורימונים?



הנה מתכון לסלט סלק ורימונים:


המצרכים:
========
4-5 סלקים

2 כפיות שמן זית

שליש כוס רימונים (או יותר, לפי הטעם)

חצי כוס אגוזי מלך

1 חבילת רוקט (או פחות, לפי הטעם)

מלח

פלפל שחור

רוטב וינגרט רימונים



מצרכים לרוטב ויניגרט רימונים:
=======================
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות יין לבן

2 כפות רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

1 כפית חרדל דיז'ון

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים ומייבשים היטב את הסלק ומורידים את העלים.

2. מורחים על הסלק את שמן הזית, מסדרים בתבנים ואופים בתנור בחום של 220 מעלות, בערך 45-50 דקות, עד שקיסם או מזלג ננעצים בקלות, אך לא לרכך יותר מדי.

3. להניח לסלק להתקרר ולאחר מכן להסיר ממנו את הקליפה ולחתוך לקוביות בגודל בינוני- קטן.

4. לערבב את היטב את כל חומרי הרוטב ולתקן טעמים.

5. להעביר את הסלק החתוך לקערה, להוסיף את האגוזים, הרימונים והרוקט, לשפוך מעליהם את הרוטב ולהגיש.

- ניתן להגיש את הסלט גם בתוספת קוביות גבינה כחולה, כשהארוחה היא חלבית.


בתיאבון!
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
איך להכין סלט זוקיני ועוף?



הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:

מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים

1 כף חומץ בלסמי

1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן


אופן ההכנה:
===========

1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.

2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.

3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?



הנה מתכון לסלט אבוקדו עם ביצים קשות:

המצרכים:
========
3 אבוקדו בשלים

3-4 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק

מעט שמן זית

מיץ מחצי לימון

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

לקישוט:
=====

זיתים שחורים

עלים של בצל ירוק


אופן ההכנה:
==========
1. לקלוף את האבוקדו, להוציא ממנו את הגלעין ולמעוך אותו עם מזלג.

2. לקלף את הביצים הקשות, למעוך אותן במזלג ולהוסיף לאבוקדו.

3. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.

4. להעביר את סלט האבוקדו לצלחת הגשה ולעטר בזיתים ובעלי הבצל הירוק.

בתיאבון!
איך להכין סלט פטריות בתחמיץ?



הנה מתכון לסלט פטריות בתחמיץ:

מצרכים:
=======
2 מגשים של פטריות טריות מהסוג האהוב עליכם (שמפניון, יער או אחרות)

פלפל אנגלי - כמה גרגירים

פלפל שחור - כמה גרגירים

עלי דפנה - כמה עלים, רצוי טריים

1-2 עלים של טמין טרי או 1/2 כפית טימין מיובש

1/2 כפית חרדל גרגירים - אופציה, לא חובה

1/2 כוס שמן זית

1-2 שיני שום פרוסות

קורט מלח גס

2 כפות חומץ בן יין

2 כפות מים


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף את הפטריות

2. במחבת גדולה או ווק להקפיץ תבלינים יבשים לשיחור הטעמים

3. מוסיפים את שמן הזית ומחממים

4. מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות

5. מוסיפים פטריות ומקפיצים

6. מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים להקפיץ עד להשחמת הפטריות (אם השמן נבלע, להוסיף עוד טיפה, אפשרי גם שמן סויה)

7. לכבות את הגז ולהוסיף מלח, חומץ ומים

8. להגיש קר.



בתיאבון!
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?



הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:


המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט

8 תותים

1 בננה

2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"

מעט ליקר, מכל סוג

8 כפות גרנולה

8 כפות דבש

אפשרות: שקית סוכר וניל


אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.

- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).

- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.

- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.

בתיאבון!
איך להכין סלט פאטוש?


הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:

המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא

2 פרוסות עמק 9%

1 כפית זעתר

1 כפית שמן זית

2 עגבניות חתוכות לרבעים

2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים

1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות

4 צנוניות חתוכות לרבעים

1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס

1 גזר חצוי וחתוך לרבעים

1/2 בצל סגול פרוס דק

1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)

10 עלי נענע

10 עלי פטרוזיליה

מעט מלח ופלפל

6 כפות שמן זית

מיץ מלימון סחוט

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.

2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.

3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.

4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין מקבובה?


הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):

המצרכים:
========
שמן זית

5 עגבניות בשלות

3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)

1-2 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)

אפשרות: פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום

2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות

3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים

בתיאבון!


איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

איך להכין סלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית?


הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד

3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)

3 בצלים לבנים בינוניים

1/2 כוס שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

1/4 כוס מיץ לימון

מים לבישול

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.

2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.

3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
איך להכין סלט סלק אפוי עם חזרת וחומץ יין?
איך להכין סלט משעועית לבנה?
איך להכין סלט עדשים ירוקות בטחינה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.