שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?
הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים
1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים
לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
עלים מ-1 גבעול מרווה טרי
1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום
1 כף סילאן (דבש תמרים)
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.
2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.
איך להכין תפוחי אדמה עם עשבי תיבול?
הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול:
המצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה
1/2 כפית צלח
מיץ לימון
שמן
נענע
עירית
פטרוזיליה
בצל ירוק
שמיר
תוספת - חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
===========
1. לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ ולבשל בסיר מכוסה מים עם 1/2 כפית מלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 13 דקות, עד שקוביות תפוחי האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות.
2. לסנן היטב את תפוחי האדמה ולהעביר לקערה.
3. להוסיף את מיץ הלימון (בנדיבות), השמן ועשבי התיבול ולערבב היטב. המעוניינים יכולים להוסיף חרדל דיז'ון לפי הטעם.
בתיאבון!
איך להכין סלט מלפפונים ובצל סגול?
הנה מתכון קל ואף חגיגי להכנת הסלט:
המצרכים:
========
10 מלפפונים יפים, פרוסים דק דק
1 בצל סגול מקולף, חתוך לפרוסות דקות מאד
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות חומץ בן-יין לבן או לחילופין חומץ בלסמי לבן
4 כפות שמן זית
1.5 כפות סוכר
1 כף חרדל צרפתי
2 כפות מים
פלפל שחור גרוס דק
מלח
אופן ההכנה:
===========
1. ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ביחד , טעמו ותקנו עד לטעם נכון.
2. הניחו את הבצל והמלפפונים בקערת הגשה וצקו מעליהם את הרוטב סמוך להגשה.
בתיאבון!
יש מתכון לסלט לבבות ארטישוק?
הנה מתכון להכנת סלט לבבות ארטישוק:
המצרכים:
========
400 גרם קוביות של לבבות ארטישוק קפואים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
50 גרם צנוברים
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
מעט אורגנו
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
===========
1. לבשל בישול קצר את לבבות הארטישוק במי מלח רותחים, רק עד שמתחילים להתרכך.
2.לסננן את הארטישוק ולהעביר לקערת ההגשה.
3. לצקת על הארטישוק מיץ לימון, שמן זית, מלח , פלפל ואורגנו ולערבב קלות.
4. לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד להזהבה.
5. לפזר את גבינת הפרמזן מעל הארטישוק ומעליה את הצנוברים.
6. להגיש מיד.
בתאבון!
איך להכין סלט כרובית חגיגי?
הנה מתכון לסלט כרובית חגיגי:
המצרכים ל-6-8 סועדים:
================
1 ראש כרובית קטן במשקל 800 גרם, חתוך קטן-קטן
150 גרם פקאן סיני מרוסק לחתיכות קטנות
המצרכים לרוטב:
============
3 כפות סוכר
3 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות חומץ בן יין
להגשה:
======
בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את הכרובית (נקייה, יבשה וחתוכה קטן-קטן) עם האגוזים.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ושעה לפני ההגשה יוצקים על הכרובית, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל הירוק.
איך להכין סלט רוקט, אגוזים ופטה עיזים?
הנה מתכון להכנת סלט רוקט, אגוזים ופטה עיזים:
המצרכים:
=======
4 כפות שמן זית
8 אגסים בקליפתם נקיים מהחיבה וחתוכים לשמיניות
6 כפות חומץ בלסמי
2 כפות דבש
1 קופסא (250 גרם) פטה עיזים/כבשים 5% פיראוס, מפוררת
4 צרורות גדולים (400 גרם) עלי רוקט
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
6 כפו אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פלחי אגסים ומקפיצים 5-6 דקות עד שהאגסים מזהיבים.
2. יוצקים חומץ בלסמי ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים דבש ומבשלים עוד דקה - שתים עד שהאגזים נצבעים בצבע הסירופ.
3. מורידים מהכיריים, מוסיפים גבינתפטה מפוררת ומערבבים.
4. מסדריםרוקט בקערת הגשה, מפזרים את האגסים והגבינה עם הרוטב מעל, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים אגוזי לוז ומגישים.
בקיץ ניתן להכין עם פירות קיץ כמו אפרסקים או נקטרינות חתוכים לפלחים דקים.
ניתן להכין עם גבינת פרומעז במקום גבינת הפטה.
איך להכין סלט כרוב ברוטב אסייאתי?
הנה מתכון לסלט כרוב ברוטב אסייאתי:
המצרכים לרוטב בוטנים:
=================
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות סויה בהירה
חצי כוס מים פושרים
1 כף סוכר
המצרכים לסלט:
============
רבע כרוב סגול פרוס דק
כוס כרוב לבן פרוס דק
חופן כוסברה
חופן בוטנים
רבע חבילת איטריות שעועית מושרות 10 דקות במים רותחים ומסוננות
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, משקשקים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. פורסים את הכרובים דק דק ומניחים בקערה יחד עם שאר חומרי הסלט.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.
איך להכין טאבולה כרוב?
הנה מתכון לטאבולה כרוב של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1/2 כוס בורגול גס, מושרה במים לחצי שעה
1/2 כוס כרוב אדום או לבן, קצוץ די דק
1/2 פלפל ירוק חריף
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס נענע, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1/4 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה גדולה את הכרוב, מסננים היטב את הבורגול, מוסיפים לקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
2. מוסיפים את העלים הירוקים, הפלפל הירוק והבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מפזרים מעל צנוברים.
איך להכין סלט טאבולה עם קוסקוס?
הנה מתכון לסלט טאבולה על בסיס קוסקוס:
המצרכים:
=======
1 כוס קוסוקס מבושל (ללא שמן)
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
לימון מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה שום כתוש
מעט מלח לפי הצורך
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בקערה את הקוסקוס, עשבי התיבול, העגבניות והמלפפונים ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את השמן, המלח והשום הכתוש ומערבבים בעדינות.
3. מעבירים לכלי הגשה. ניתן לעטר מסביב בפרוסות לימון.

הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)
1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים
1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים
לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה
עלים מ-1 גבעול מרווה טרי
1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום
1 כף סילאן (דבש תמרים)
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.
2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.

הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול:
המצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה
1/2 כפית צלח
מיץ לימון
שמן
נענע
עירית
פטרוזיליה
בצל ירוק
שמיר
תוספת - חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
===========
1. לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ ולבשל בסיר מכוסה מים עם 1/2 כפית מלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 13 דקות, עד שקוביות תפוחי האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות.
2. לסנן היטב את תפוחי האדמה ולהעביר לקערה.
3. להוסיף את מיץ הלימון (בנדיבות), השמן ועשבי התיבול ולערבב היטב. המעוניינים יכולים להוסיף חרדל דיז'ון לפי הטעם.
בתיאבון!

הנה מתכון קל ואף חגיגי להכנת הסלט:
המצרכים:
========
10 מלפפונים יפים, פרוסים דק דק
1 בצל סגול מקולף, חתוך לפרוסות דקות מאד
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות חומץ בן-יין לבן או לחילופין חומץ בלסמי לבן
4 כפות שמן זית
1.5 כפות סוכר
1 כף חרדל צרפתי
2 כפות מים
פלפל שחור גרוס דק
מלח
אופן ההכנה:
===========
1. ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ביחד , טעמו ותקנו עד לטעם נכון.
2. הניחו את הבצל והמלפפונים בקערת הגשה וצקו מעליהם את הרוטב סמוך להגשה.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת סלט לבבות ארטישוק:
המצרכים:
========
400 גרם קוביות של לבבות ארטישוק קפואים
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
50 גרם צנוברים
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
מעט אורגנו
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
===========
1. לבשל בישול קצר את לבבות הארטישוק במי מלח רותחים, רק עד שמתחילים להתרכך.
2.לסננן את הארטישוק ולהעביר לקערת ההגשה.
3. לצקת על הארטישוק מיץ לימון, שמן זית, מלח , פלפל ואורגנו ולערבב קלות.
4. לטגן את הצנוברים במעט שמן זית עד להזהבה.
5. לפזר את גבינת הפרמזן מעל הארטישוק ומעליה את הצנוברים.
6. להגיש מיד.
בתאבון!
סלטים

הנה מתכון לסלט כרובית חגיגי:
המצרכים ל-6-8 סועדים:
================
1 ראש כרובית קטן במשקל 800 גרם, חתוך קטן-קטן
150 גרם פקאן סיני מרוסק לחתיכות קטנות
המצרכים לרוטב:
============
3 כפות סוכר
3 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות חומץ בן יין
להגשה:
======
בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את הכרובית (נקייה, יבשה וחתוכה קטן-קטן) עם האגוזים.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ושעה לפני ההגשה יוצקים על הכרובית, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל הירוק.

הנה מתכון להכנת סלט רוקט, אגוזים ופטה עיזים:
המצרכים:
=======
4 כפות שמן זית
8 אגסים בקליפתם נקיים מהחיבה וחתוכים לשמיניות
6 כפות חומץ בלסמי
2 כפות דבש
1 קופסא (250 גרם) פטה עיזים/כבשים 5% פיראוס, מפוררת
4 צרורות גדולים (400 גרם) עלי רוקט
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
6 כפו אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים פלחי אגסים ומקפיצים 5-6 דקות עד שהאגסים מזהיבים.
2. יוצקים חומץ בלסמי ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים דבש ומבשלים עוד דקה - שתים עד שהאגזים נצבעים בצבע הסירופ.
3. מורידים מהכיריים, מוסיפים גבינתפטה מפוררת ומערבבים.
4. מסדריםרוקט בקערת הגשה, מפזרים את האגסים והגבינה עם הרוטב מעל, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים אגוזי לוז ומגישים.
בקיץ ניתן להכין עם פירות קיץ כמו אפרסקים או נקטרינות חתוכים לפלחים דקים.
ניתן להכין עם גבינת פרומעז במקום גבינת הפטה.

הנה מתכון לסלט כרוב ברוטב אסייאתי:
המצרכים לרוטב בוטנים:
=================
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
2 כפות סויה בהירה
חצי כוס מים פושרים
1 כף סוכר
המצרכים לסלט:
============
רבע כרוב סגול פרוס דק
כוס כרוב לבן פרוס דק
חופן כוסברה
חופן בוטנים
רבע חבילת איטריות שעועית מושרות 10 דקות במים רותחים ומסוננות
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, משקשקים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. פורסים את הכרובים דק דק ומניחים בקערה יחד עם שאר חומרי הסלט.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.

הנה מתכון לטאבולה כרוב של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1/2 כוס בורגול גס, מושרה במים לחצי שעה
1/2 כוס כרוב אדום או לבן, קצוץ די דק
1/2 פלפל ירוק חריף
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס נענע, קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1/4 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה גדולה את הכרוב, מסננים היטב את הבורגול, מוסיפים לקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
2. מוסיפים את העלים הירוקים, הפלפל הירוק והבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מפזרים מעל צנוברים.

הנה מתכון לסלט טאבולה על בסיס קוסקוס:
המצרכים:
=======
1 כוס קוסוקס מבושל (ללא שמן)
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
לימון מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 כפית שטוחה שום כתוש
מעט מלח לפי הצורך
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בקערה את הקוסקוס, עשבי התיבול, העגבניות והמלפפונים ומערבבים מעט.
2. מוסיפים את השמן, המלח והשום הכתוש ומערבבים בעדינות.
3. מעבירים לכלי הגשה. ניתן לעטר מסביב בפרוסות לימון.
איך להכין סלק גזר וסלק חי?
הנה מתכון של אתי בן שמעון לסלט גזר חי ולסלק חי:
המצרכים:
========
2 סלק
3 גזרים
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
כפית חרדל דיז'ון
כפית בטוחה מלח
כף סוכר
שום כתוש
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. מגרדים את הסלק והגזר לרצועות דקות מאוד.
2. מכינים בצנצנת נפרדת את הרוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור ומנערים היטב.
3. יוצקים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.
4. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים למקרר עד להגשה.
6. ניתן להכין את הסלט רק עם סלק או רק עם גזר או לשלב בו גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.
הנה מתכון של אתי בן שמעון לסלט גזר חי ולסלק חי:
המצרכים:
========
2 סלק
3 גזרים
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
כפית חרדל דיז'ון
כפית בטוחה מלח
כף סוכר
שום כתוש
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. מגרדים את הסלק והגזר לרצועות דקות מאוד.
2. מכינים בצנצנת נפרדת את הרוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור ומנערים היטב.
3. יוצקים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.
4. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים למקרר עד להגשה.
6. ניתן להכין את הסלט רק עם סלק או רק עם גזר או לשלב בו גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצי עין?
הנה מתכון להכנת סלט אבוקדו עם ביצי עין:
המצרכים:
========
3 אבוקדו יפים ובשלים
4 ביצים
מיץ מלימון אחד
1 בצל סגול חתוך לעיגולים דקים
1 פלפל ירוק או אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
1/2 כפית צ'ילי חתוך לעיגולים קטנטנים (לא חייבים)
1/2 כוס מיונז
מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי להוסיף ביד רחבה)
1/2 כוס מיונז
אופן ההכנה:
===========
1. קולפים את האבוקדו, חותכים אותו לקוביות של 1 ס"מ ומוסיפים מיץ לימון ומלח.
2. מכינים ביצי עין על מחבת עם מעט שמן, טיגון של דקה לכל צד.
3. לאחר צינון קל של הביצים חותכים אותן לריבועים ומערבבים עם כל שאר החומרים.
4. להגיש עם שמנת חמוצה וחטיף דוריטוס.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט אבוקדו עם ביצי עין:
המצרכים:
========
3 אבוקדו יפים ובשלים
4 ביצים
מיץ מלימון אחד
1 בצל סגול חתוך לעיגולים דקים
1 פלפל ירוק או אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
1/2 כפית צ'ילי חתוך לעיגולים קטנטנים (לא חייבים)
1/2 כוס מיונז
מלח ופלפל לפי הטעם (רצוי להוסיף ביד רחבה)
1/2 כוס מיונז
אופן ההכנה:
===========
1. קולפים את האבוקדו, חותכים אותו לקוביות של 1 ס"מ ומוסיפים מיץ לימון ומלח.
2. מכינים ביצי עין על מחבת עם מעט שמן, טיגון של דקה לכל צד.
3. לאחר צינון קל של הביצים חותכים אותן לריבועים ומערבבים עם כל שאר החומרים.
4. להגיש עם שמנת חמוצה וחטיף דוריטוס.
בתיאבון!
איך להכין סלט פפאיה ירוקה?
הנה מתכון לסלט פפאיה ירוקה טבעוני:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או מאורז
1 פפאיה ירוקה קלופה וחתוכה לז'וליינים (רצועות דקות)
4 שיני כתושות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
8 עגבניות שרי חתוכות גס
8 תרמילי שעועית ארוכה חתוכים גס
1 כוס נבטי שעועית
2 כפות עלי נענע חתוכים גס
2 כפות רוטב פאד-תאי
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי (אפשרות)
להגשה: 2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים אטריות במים רותחים דקה-שתיים או לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.
2. מערבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת עלי גדול (אם יש) או בידיים לאיחוד הטעמים.
3. מוסיפים את האיטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.
הנה מתכון לסלט פפאיה ירוקה טבעוני:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
100 גרם אטריות סומן (דקות) מחיטה או מאורז
1 פפאיה ירוקה קלופה וחתוכה לז'וליינים (רצועות דקות)
4 שיני כתושות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
8 עגבניות שרי חתוכות גס
8 תרמילי שעועית ארוכה חתוכים גס
1 כוס נבטי שעועית
2 כפות עלי נענע חתוכים גס
2 כפות רוטב פאד-תאי
מיץ מ-2 לימונים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית הוי סטיר או רוטב דגים תאילנדי (אפשרות)
להגשה: 2 כפות בוטנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים אטריות במים רותחים דקה-שתיים או לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.
2. מערבים את יתר החומרים בקערה ומועכים אותם בעזרת עלי גדול (אם יש) או בידיים לאיחוד הטעמים.
3. מוסיפים את האיטריות, מערבבים ומגישים עם בוטנים מעל.
איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?
הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:
מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים
500 ג' שעועית מבושלת קלות
3 בצלי אשלוט פרוסים דק
3 שיני שום פרוסים דק
עלי רוקט - טריים ויפים
1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים
רוטב:
=====
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות מיץ תוזים סחוט
תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין
1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.
2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית
3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.
4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.
5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.
6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:
מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים
500 ג' שעועית מבושלת קלות
3 בצלי אשלוט פרוסים דק
3 שיני שום פרוסים דק
עלי רוקט - טריים ויפים
1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים
רוטב:
=====
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות מיץ תוזים סחוט
תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין
1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.
2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית
3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.
4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.
5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.
6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
איך להכין סלט טאבולה?
סלט טאבולה, בריא וטעים - הנה המתכון:
חומרים:
=======
חצי כוס בורגול
3 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס בצל ירוק יבש
חצי כוס עלי נענע קצוצים
חצי כוס מיץ לימון סחוט
כפית מלח
אפשרי: חצי כפית סומאק
2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
===========
1. משרים את הבורגול במים קרים למשך כ-20 דקות.
2. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים ומניחים כ-20 דקות.
4. מערבבים את התערובת עם הבורגול ומוסיפים חצי כוס שמן זית.
בתיאבון!
סלט טאבולה, בריא וטעים - הנה המתכון:
חומרים:
=======
חצי כוס בורגול
3 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס בצל ירוק יבש
חצי כוס עלי נענע קצוצים
חצי כוס מיץ לימון סחוט
כפית מלח
אפשרי: חצי כפית סומאק
2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
===========
1. משרים את הבורגול במים קרים למשך כ-20 דקות.
2. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים ומניחים כ-20 דקות.
4. מערבבים את התערובת עם הבורגול ומוסיפים חצי כוס שמן זית.
בתיאבון!
איך להכין סלט פאטוש?
הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:
המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא
2 פרוסות עמק 9%
1 כפית זעתר
1 כפית שמן זית
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
4 צנוניות חתוכות לרבעים
1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס
1 גזר חצוי וחתוך לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.
2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.
3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.
4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.
הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:
המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא
2 פרוסות עמק 9%
1 כפית זעתר
1 כפית שמן זית
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
4 צנוניות חתוכות לרבעים
1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס
1 גזר חצוי וחתוך לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.
2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.
3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.
4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.
איך להכין פלפלים קלויים עם גבינה?
המצרכים:
========
6 פלפלים בצבעים שונים
2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה
חסה או עלי בייבי
המצרכים לרוטב:
==============
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית עשבי תיבול קצוצים
1 כפית גדושה סוכר חום
מלח
פלפל גרוס שחור
אופן ההכנה:
===========
1. קולים את הפלפלים עש שקליפתם נשרפת, הופכים מדי פעם.
2. מוציאים מהתנור, מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים לפחות 10 דקות.
3. מוציאים את הפלפלים מהשקית, מורידים את הקליפה, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.
4. מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד מספר שעות.
5. מניחים את עלי החסה על צלחת הגשה, מסדרים מעליה את הפלפלים ועליה מניחים את כדורי הגבינה.
בתיאבון!
המצרכים:
========
6 פלפלים בצבעים שונים
2 קופסאות כדורי מוצרלה או בייבי מוצרלה
חסה או עלי בייבי
המצרכים לרוטב:
==============
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כפית עשבי תיבול קצוצים
1 כפית גדושה סוכר חום
מלח
פלפל גרוס שחור
אופן ההכנה:
===========
1. קולים את הפלפלים עש שקליפתם נשרפת, הופכים מדי פעם.
2. מוציאים מהתנור, מכניסים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים לפחות 10 דקות.
3. מוציאים את הפלפלים מהשקית, מורידים את הקליפה, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות.
4. מכינים את הרוטב ונותנים לו לעמוד מספר שעות.
5. מניחים את עלי החסה על צלחת הגשה, מסדרים מעליה את הפלפלים ועליה מניחים את כדורי הגבינה.
בתיאבון!
איך להכין סלט כרוב סגול מיוחד וקריספי?
הנה מתכון להכנת סלט כרוב סגול טעים עם שומשום וחמאת בוטנים:
המצרכים:
========
1 כרוב סגול קטן קצוץ דק
1 גזר מגורר דק
בצל ירוק קצוץ
חופן פטרוזיליה/כוסברה/נענע
חופן נבטים (לא חובה)
2 כפות שומשום קלוי
חופן בוטנים או אגוזים קצוצים
בצל ירוק לקישוט
המצרכים לרוטב:
=============
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית מיץ ליים (או לימון)
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
מעט סילאן או מייפל טבעי
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את כל חומרי הסלט, מניחים בקערה ומערבבים.
2. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, משקשקים היטב עד לאיחוד החומרים ויוצקים על הסלט. מערבבים.
3. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.
הנה מתכון להכנת סלט כרוב סגול טעים עם שומשום וחמאת בוטנים:
המצרכים:
========
1 כרוב סגול קטן קצוץ דק
1 גזר מגורר דק
בצל ירוק קצוץ
חופן פטרוזיליה/כוסברה/נענע
חופן נבטים (לא חובה)
2 כפות שומשום קלוי
חופן בוטנים או אגוזים קצוצים
בצל ירוק לקישוט
המצרכים לרוטב:
=============
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית מיץ ליים (או לימון)
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
מעט סילאן או מייפל טבעי
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את כל חומרי הסלט, מניחים בקערה ומערבבים.
2. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת, משקשקים היטב עד לאיחוד החומרים ויוצקים על הסלט. מערבבים.
3. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.
איך להכין סלט מלפפונים אסייאתי?
הנה מתכון לסלט מלפפונים אסייאתי:
המצרכים:
=======
5-7 מלפפונים בינוניים
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 כפית זרעי כוסברה טחונים בכפית
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ
פתיתי צ'ילי חריף - לפי הטעם
כף שומשום קלוי
2 כפות שמן לטיגון
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מגרדים בעזרת מנדולינה את המלפפונים לסלייסים דקים, או שחותכים בעזרת סכין לעיגולים דקים. מוסיפים כפית מלח, מעסים היטב ומניחים בצד.
2. חותכים בצל לקוביות, מחממים שמן ומטגנים את הבצל להזהבה.
3. סוחטים את המלפפונים ומניחים בקערה.
4. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת כל שאר החומרים למלפפונים, מערבבים היטב ומגישים. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.
הנה מתכון לסלט מלפפונים אסייאתי:
המצרכים:
=======
5-7 מלפפונים בינוניים
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 כפית זרעי כוסברה טחונים בכפית
1 כף רוטב סויה
1 כף חומץ
פתיתי צ'ילי חריף - לפי הטעם
כף שומשום קלוי
2 כפות שמן לטיגון
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. מגרדים בעזרת מנדולינה את המלפפונים לסלייסים דקים, או שחותכים בעזרת סכין לעיגולים דקים. מוסיפים כפית מלח, מעסים היטב ומניחים בצד.
2. חותכים בצל לקוביות, מחממים שמן ומטגנים את הבצל להזהבה.
3. סוחטים את המלפפונים ומניחים בקערה.
4. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת כל שאר החומרים למלפפונים, מערבבים היטב ומגישים. ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.
איך להכין סלט עגבניות עם פאלפל לבנה?
הנה מתכון לסלט עגבניות עם פאלפל לבנה כפי שפורסם במגזין שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
6 עגבניות בשלות ומצקות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנטנות
1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
4 - 3 כפות עירית קצוצה
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח, פלפל שחור
לכדורי הפלאפל:
============
1 קופסה (200 גרם) כדורי לבנה
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
1 ביצה טרופה
לטיגון: שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
==========
1. כדורי הפלאפל: מחממים את השמן בסיר. שמים את הקמח בקערה, את הביצה בקערה שנייה ואת פירורי הלחם בקערה שלישית. מגלגלים את כדורי הלבנה לפי הסדר: ראשית בקמח, אחר בביצה ובסוף בפירורים. מעבירים לשמן החם ומטגנים כמה דקות עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
2. הסלט: שמים את העגבניות, הבצל והעירית בקערת הגשה. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מניחים מעל הסלט את כדורי הפלאפל לבנה המטוגנים ומגישים מיד.
הנה מתכון לסלט עגבניות עם פאלפל לבנה כפי שפורסם במגזין שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
6 עגבניות בשלות ומצקות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנטנות
1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
4 - 3 כפות עירית קצוצה
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח, פלפל שחור
לכדורי הפלאפל:
============
1 קופסה (200 גרם) כדורי לבנה
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
1 ביצה טרופה
לטיגון: שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
==========
1. כדורי הפלאפל: מחממים את השמן בסיר. שמים את הקמח בקערה, את הביצה בקערה שנייה ואת פירורי הלחם בקערה שלישית. מגלגלים את כדורי הלבנה לפי הסדר: ראשית בקמח, אחר בביצה ובסוף בפירורים. מעבירים לשמן החם ומטגנים כמה דקות עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
2. הסלט: שמים את העגבניות, הבצל והעירית בקערת הגשה. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מניחים מעל הסלט את כדורי הפלאפל לבנה המטוגנים ומגישים מיד.
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר את הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר את הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
איך מכינים חצילים בטחינה בסגנון קוביות חצילים?
הנה מתכון נהדר לסלט קוביות חצילים בטחינה:
1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).
2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.
(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).
3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).
4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
5. הגישו כך. מומלץ!
הנה מתכון נהדר לסלט קוביות חצילים בטחינה:
1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).
2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.
(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).
3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).
4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.
5. הגישו כך. מומלץ!
