שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מה אפשר לעשות עם תרד?
הנה רעיונות לבישול עם תרד:
1. משהו קל - בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי, כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם. יותר קל ? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם, אם יש קישוא עצוב לרסק , כנ"ל אפשר להוסיף כוזברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית. עוד שידרוג ? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
2. לבינוניים - אם מבשלים קטניות כמו עדשים או שעועית אפשר להוסיף תרד (אין צורך להרתיח קודם). יש במקרר בצק עלים או בצק פילו או אפילו גחנון ? קחי את הבצק או הגחנון ומלאי בתערובת של תרד וגבינות רעב שעה לתנור וזהו.
3. למתקדמים ומשקיענים - לזניה במקום תערובת של בשר לשים תרד ופטריות (טריות קצוצות).
הנה רעיונות לבישול עם תרד:
1. משהו קל - בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי, כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם. יותר קל ? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם, אם יש קישוא עצוב לרסק , כנ"ל אפשר להוסיף כוזברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית. עוד שידרוג ? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
2. לבינוניים - אם מבשלים קטניות כמו עדשים או שעועית אפשר להוסיף תרד (אין צורך להרתיח קודם). יש במקרר בצק עלים או בצק פילו או אפילו גחנון ? קחי את הבצק או הגחנון ומלאי בתערובת של תרד וגבינות רעב שעה לתנור וזהו.
3. למתקדמים ומשקיענים - לזניה במקום תערובת של בשר לשים תרד ופטריות (טריות קצוצות).
איך להכין לביבות קינואה, טופו ותרד?
הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:
המצרכים:
========
1 כוס קינואה
1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב
1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום
3 ביצים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.
2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.
3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.
בתיאבון!
הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:
המצרכים:
========
1 כוס קינואה
1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב
1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום
3 ביצים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.
2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.
3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.
בתיאבון!
אילו סוגי מזון משפיעים לטובה על בריאות השיער?
הנה רשימת מאכלים העשויים לסייע לבריאות השיער:
1. ביצים - הביצים הן מקור מעולה לחלבון ולביוטין החיוניים לבריאות העור והשיער.
2. בטטות - מקור מצויין לבטא קרוטן שהגוף ממיר לוויטמין A. בבטטה בינונית אחת יש בטא קרוטן השווה לכמות היומית המומלצת לצריכת ויטמין A.
3. תרד - מכיל חומצה פולית, ברזל וויטמינים A, C. ויטמין A מסייע לבלוטות העור לייצר חלב (חומר שמנוני), מה שמסייע בשמירה על לחות הקרקפת.
4. פירות יער - מכילים נוגדי חמצון חזקים ועשירים בוויטמין C, אשר מסייעים בייצור קולגן ובספיגת ברזל החשובים לבריאות העור והשיער.
5. אבוקדו ואגוזים: הם מקור מצוין לוויטמין E, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים ומגן על עור הקרקפת.
הנה רשימת מאכלים העשויים לסייע לבריאות השיער:
1. ביצים - הביצים הן מקור מעולה לחלבון ולביוטין החיוניים לבריאות העור והשיער.
2. בטטות - מקור מצויין לבטא קרוטן שהגוף ממיר לוויטמין A. בבטטה בינונית אחת יש בטא קרוטן השווה לכמות היומית המומלצת לצריכת ויטמין A.
3. תרד - מכיל חומצה פולית, ברזל וויטמינים A, C. ויטמין A מסייע לבלוטות העור לייצר חלב (חומר שמנוני), מה שמסייע בשמירה על לחות הקרקפת.
4. פירות יער - מכילים נוגדי חמצון חזקים ועשירים בוויטמין C, אשר מסייעים בייצור קולגן ובספיגת ברזל החשובים לבריאות העור והשיער.
5. אבוקדו ואגוזים: הם מקור מצוין לוויטמין E, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים ומגן על עור הקרקפת.
אילו תרופות טבעיות יכולות להועיל במצבי דלקת בדרכי השתן?
הנה 5 תרופות טבעיות העשויות לסייע במצבי דלקת בדרכי השתן:
1. מי סודה - סודה לשתייה מפחיתה את החומציות בדרכי השתן וכך עוזרת במניעת שגשוג החיידקים באיזור. יש לערבב כף סודה לשתייה בכוס מים חמים, לערבב עד להמסה ולשתות בין פעם לשלוש פעמים ביום.
2. משקה סלרי או פטרוזילה - לסלרי ולפטרוזיליה השפעה על שטיפת חיידקים מחוץ לגוף ומניעת ההתרבות שלהם. יש להרתיח כף עלי פטרוזיליה טרייה או זרעי סלרי בכוס מים למשך 6-10 דקות ולשתות בין פען אחת לשלוש פעמים ביום.
3. תמהיל גזר ותרד - תרד וגזר מכילים שינהם ויטמין A התומך במערכת החיסון ולכן נחשב כמגן מפני דלקות ממקורות ויראלים וחיידקים, כולל זיהומים בדרכי השתן. הרתיחו חופן עלי תרד ופרוסות גזר בכוס מים במשך רבע שעה עד 20 דקות ושתו את הנוזל שהתקבל (ניתן יחד עם הירקות שבתוכו) פעמיים ביום. אפשר לתבל במלח ופלפל ולקבל מעין מרק עדין.
4. תמצית כוסברה - הכוסברה בעחת תכונה מעודדת השתנה. רקיון שלפוחית השתן מסייע לשטיפה וסילוק חיידקים מחוץ לגוף ולמניעת התרבותם. כמו כן הכוסברה ידועה כבעלת פעילות אנטי דלקתית שיכולה לסייע בטיפול בזיהומים וחיידיקים הנגרמים ע"י חיידקי אי-קולי, סלמונלה ושיגלה ומקלה על כאבים. יש לערבב היטב בכוס מים חמימים 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים ולשתות בין פעם לשלוש פעמים ביום.
5. עיסוי בשמנים אנטי דלקתיים - עיסוי חיצוני בשמנים אתריים נוגדי דלקת עשוי לסייע בהקלה על דלקת בדרכי השתן. שמני גרניום, ערער, אורגנו, ורבנה וכוסברה הם המתאימים ביותר למצב זה. כך תכינו את שמן העיסוי: ערבבו 5 טיפות שמן ברגמוט, 2 טיפות שמן סנדלוור, 3 טיפות שמן עץ התהֿ 3 טיפות שמן לבנדר ו-2 כפות שמן בסיס כמו שומשום או שקדים. ערבבו היטב ועסו את איזור הגב התחתון.
הנה 5 תרופות טבעיות העשויות לסייע במצבי דלקת בדרכי השתן:
1. מי סודה - סודה לשתייה מפחיתה את החומציות בדרכי השתן וכך עוזרת במניעת שגשוג החיידקים באיזור. יש לערבב כף סודה לשתייה בכוס מים חמים, לערבב עד להמסה ולשתות בין פעם לשלוש פעמים ביום.
2. משקה סלרי או פטרוזילה - לסלרי ולפטרוזיליה השפעה על שטיפת חיידקים מחוץ לגוף ומניעת ההתרבות שלהם. יש להרתיח כף עלי פטרוזיליה טרייה או זרעי סלרי בכוס מים למשך 6-10 דקות ולשתות בין פען אחת לשלוש פעמים ביום.
3. תמהיל גזר ותרד - תרד וגזר מכילים שינהם ויטמין A התומך במערכת החיסון ולכן נחשב כמגן מפני דלקות ממקורות ויראלים וחיידקים, כולל זיהומים בדרכי השתן. הרתיחו חופן עלי תרד ופרוסות גזר בכוס מים במשך רבע שעה עד 20 דקות ושתו את הנוזל שהתקבל (ניתן יחד עם הירקות שבתוכו) פעמיים ביום. אפשר לתבל במלח ופלפל ולקבל מעין מרק עדין.
4. תמצית כוסברה - הכוסברה בעחת תכונה מעודדת השתנה. רקיון שלפוחית השתן מסייע לשטיפה וסילוק חיידקים מחוץ לגוף ולמניעת התרבותם. כמו כן הכוסברה ידועה כבעלת פעילות אנטי דלקתית שיכולה לסייע בטיפול בזיהומים וחיידיקים הנגרמים ע"י חיידקי אי-קולי, סלמונלה ושיגלה ומקלה על כאבים. יש לערבב היטב בכוס מים חמימים 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים ולשתות בין פעם לשלוש פעמים ביום.
5. עיסוי בשמנים אנטי דלקתיים - עיסוי חיצוני בשמנים אתריים נוגדי דלקת עשוי לסייע בהקלה על דלקת בדרכי השתן. שמני גרניום, ערער, אורגנו, ורבנה וכוסברה הם המתאימים ביותר למצב זה. כך תכינו את שמן העיסוי: ערבבו 5 טיפות שמן ברגמוט, 2 טיפות שמן סנדלוור, 3 טיפות שמן עץ התהֿ 3 טיפות שמן לבנדר ו-2 כפות שמן בסיס כמו שומשום או שקדים. ערבבו היטב ועסו את איזור הגב התחתון.
תרד
איזו תזונה מסייעת לשמירה על הלב וכלי הדם?
הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם:
דג סלמון העשיר באומגה 3 עשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי מקדמיה
אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והנו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.
שמן זית
שיבולת שועל
שעועית
חומוס
חמוציות
אוכמניות
תותים
בננות
תרד
זרעי פשתן
סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
מזונות עשירים באשלגן כמו עגבנייה, מלפפון, כרובית, ברוקולי, פלפל אדום וסלרי
מיצי פרי וירק (כמו רימונים, אשכוליות)
מיץ עשב חיטה
חליטת עלי זית
הנה כמה סוגי מזונות המסייעים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם:
דג סלמון העשיר באומגה 3 עשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכוי ללקות בהתקף לב.
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי מקדמיה
אבוקדו - מסייע להעלות את רמות הכולסטרול "הטוב" והנו חלק מהשומנים הנחשבים בריאים.
שמן זית
שיבולת שועל
שעועית
חומוס
חמוציות
אוכמניות
תותים
בננות
תרד
זרעי פשתן
סויה ממקורות טבעיים (כמו טופו ואדממה לדוגמה)
מזונות עשירים באשלגן כמו עגבנייה, מלפפון, כרובית, ברוקולי, פלפל אדום וסלרי
מיצי פרי וירק (כמו רימונים, אשכוליות)
מיץ עשב חיטה
חליטת עלי זית
איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?
הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:
המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)
25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)
1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כפית זרעי כוסברה כתושה
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.
2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.
3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:
המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)
25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)
1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כפית זרעי כוסברה כתושה
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.
2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.
3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין תפוחי אדמה עם תרד ופטריות?
הנה מתכון נהדר לתפוחי אדמה עם תרד ופטריות:
המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה בינוניים - קטנים
מלח גס
שמן חמניות
200 גרם תרד טרי
2 חבילת פטריות שמפיניון
1. בצל גדול
4 שיני שום
מלח
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל 220 מעלות.
2. לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לחתוך כל תפוח אדמה עם קליפתו לארבעה חלקים לאורך ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. להזליף שמן מעל ולפזר מלח גס.
2. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ- 40 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב ומזלג ננעץ בהם בקלות.
3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל והשום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את התרד לאחר שנשטף ויובש היטב ולהקפיץ כשתי דקות. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון בערך עוד שתי דקות על אש גבוהה, לערבב ולהוסיף את תפוחי האדמה להקפיץ כדקה. לטעום ולהוסיף מלח אם צריך.
להגיש חם, בתיאבון!
הנה מתכון נהדר לתפוחי אדמה עם תרד ופטריות:
המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה בינוניים - קטנים
מלח גס
שמן חמניות
200 גרם תרד טרי
2 חבילת פטריות שמפיניון
1. בצל גדול
4 שיני שום
מלח
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל 220 מעלות.
2. לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לחתוך כל תפוח אדמה עם קליפתו לארבעה חלקים לאורך ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. להזליף שמן מעל ולפזר מלח גס.
2. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ- 40 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב ומזלג ננעץ בהם בקלות.
3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל והשום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את התרד לאחר שנשטף ויובש היטב ולהקפיץ כשתי דקות. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון בערך עוד שתי דקות על אש גבוהה, לערבב ולהוסיף את תפוחי האדמה להקפיץ כדקה. לטעום ולהוסיף מלח אם צריך.
להגיש חם, בתיאבון!
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?
הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:
המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח
חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט
5 כפות שמן זית
חצי בצל סגול, קצוץ
2 שיני שום פרוסות
מל
פלפל שחור גרוס
3 כפיות צנוברים קלויים
מעט שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ
2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.
3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.
4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.
בתיאבון!
הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:
המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח
חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט
5 כפות שמן זית
חצי בצל סגול, קצוץ
2 שיני שום פרוסות
מל
פלפל שחור גרוס
3 כפיות צנוברים קלויים
מעט שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ
2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.
3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.
4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.
בתיאבון!
איך להכין סלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית?
הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד
3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)
3 בצלים לבנים בינוניים
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כוס מיץ לימון
מים לבישול
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.
3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד
3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)
3 בצלים לבנים בינוניים
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
1/4 כוס מיץ לימון
מים לבישול
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.
3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
איך להכין מסכת פנים טבעית לעור זוהר?
כך מכינים מסכת פנים טבעית לעור זוהר:
החומרים:
=======
4 כוסות תרד טרי, שטוף ומסונן
1 כוס עלי מנטה טרייה
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ
3 כפות דבש
1 בננה בשלה
2 חלבונים
אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. יש לעבד במעבד מזון במהירות נמוכה את התרד, המנטה והג'ינג'ר.
2. מוסיפים דבש ובננה ומעבדים עד לקבלת תערובת נוזלית בעלת מרקם אחיד.
3. מוסיפים את החלבונים וממשיכים לעבד היטב.
4. מעבירים את התערובת לקערת העשויה זכוכית או חרסינה.
5. מורחים שכבה דקה מהתערובת שנוצרה על הפנים והצוואר, ממתינים 20-15 דקות, שוטפים היטב ומשלימים את הטיפול במריחת קרם לחות המותאם לסוג העור.
כך מכינים מסכת פנים טבעית לעור זוהר:
החומרים:
=======
4 כוסות תרד טרי, שטוף ומסונן
1 כוס עלי מנטה טרייה
2.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף וקצוץ
3 כפות דבש
1 בננה בשלה
2 חלבונים
אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. יש לעבד במעבד מזון במהירות נמוכה את התרד, המנטה והג'ינג'ר.
2. מוסיפים דבש ובננה ומעבדים עד לקבלת תערובת נוזלית בעלת מרקם אחיד.
3. מוסיפים את החלבונים וממשיכים לעבד היטב.
4. מעבירים את התערובת לקערת העשויה זכוכית או חרסינה.
5. מורחים שכבה דקה מהתערובת שנוצרה על הפנים והצוואר, ממתינים 20-15 דקות, שוטפים היטב ומשלימים את הטיפול במריחת קרם לחות המותאם לסוג העור.
איך להכין מרק תרד חלבי ועשיר?
הנה מתכון ל-8 מנות מרק תרד עשיר וחלבי:
המצרכים:
========
2 גבעולי כרישה קצוצים
40 גרם חמאה
עלים מ-7 גבעולי תימין
2 כוסות (480 מ"ל) יין לבן יבש
6 כוסות מרק ירקות צח או מים
1.6 ק"ג עלי תרד (של סנפרוסט או דומיו)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 מיכל (500 גרם) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים "פרומעז) תנובה חתוך גס
להגשה: 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
אופן ההכנה:
=========
1. מאדים כרישה במחבת עם חמאה, שום ותימין על להבה נמוכה עד לריכוך.
2. יוצקים יין, מביאים לרתיחה ומאדים במשך שקה - שתיים.
3. מוסיפים מרק או מים, תרד, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות או עד שטעם התרד מתאחד ונתמע בנוזלים.
4. מוסיפים שמנת מתוקה ופרומעז, מחזירים לרתיחה. מבשלים דקה - שתיים עד להסמכה קלה.
5. מרסקים חלקית בעזרת בלנדר מוט ידני, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מגישים עם שמנת חמוצה מעל.
הנה מתכון ל-8 מנות מרק תרד עשיר וחלבי:
המצרכים:
========
2 גבעולי כרישה קצוצים
40 גרם חמאה
עלים מ-7 גבעולי תימין
2 כוסות (480 מ"ל) יין לבן יבש
6 כוסות מרק ירקות צח או מים
1.6 ק"ג עלי תרד (של סנפרוסט או דומיו)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 מיכל (500 גרם) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים "פרומעז) תנובה חתוך גס
להגשה: 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9% תנובה
אופן ההכנה:
=========
1. מאדים כרישה במחבת עם חמאה, שום ותימין על להבה נמוכה עד לריכוך.
2. יוצקים יין, מביאים לרתיחה ומאדים במשך שקה - שתיים.
3. מוסיפים מרק או מים, תרד, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות או עד שטעם התרד מתאחד ונתמע בנוזלים.
4. מוסיפים שמנת מתוקה ופרומעז, מחזירים לרתיחה. מבשלים דקה - שתיים עד להסמכה קלה.
5. מרסקים חלקית בעזרת בלנדר מוט ידני, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מגישים עם שמנת חמוצה מעל.
איך להכין לביבות קינואה, טופו ותרד?
הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:
המצרכים:
========
1 כוס קינואה
1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב
1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום
3 ביצים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.
2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.
3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.
בתיאבון!
הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:
המצרכים:
========
1 כוס קינואה
1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב
1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום
3 ביצים
100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.
2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.
3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.
בתיאבון!
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?
הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:
המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)
חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)
6 כפות קוואקר
חצי קוביית טופו (150 גרם)
2 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל
כף שמן לאידוי
אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.
2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.
3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.
4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.
5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.
בתיאבון!
קרדיט לעינת שגיא
איך להכין מרק תרד וחומוס?
הנה מתכון להכנת מרק חומוס ותרד, כפי שפורסם בתוכניתו של השף חיים כהן בתוכניתו בערוץ הראשון:
המצרכים:
========
1 כוס גרגירי חומוס
רבע בצל קצוץ
שן שום קצוצה
1 ליטר ציר ירקות
צרור עלי תרד (רצוי טורקי)
מיץ מחצי לימון
קוביות גבית פרמזן
אופן ההכנה:
===========
1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, מסננים, מעבירים לסיר, ממלאים במים עד כדי כיסוי + 3 ס"מ, מרתיחים, מנמיכים האש ומבשלים שעתיים.
2. לחמם בסיר שמן זית ולאדות בו את השום והבצל, עד הגעתם לשקיפות.
3. לסנן את החומוס מהמים ולהוסיף לסיר.
4. להוסיף את ציר הירקות ולהרתיח.
5. להוסיף את התרד ומיץ הלימון ולבשל כ-5 דקות.
6. להניח בקערות הגשה קוביות גבינת פרמזן ולצקת מעליהן את המרק.
לבריאות!
הנה מתכון להכנת מרק חומוס ותרד, כפי שפורסם בתוכניתו של השף חיים כהן בתוכניתו בערוץ הראשון:
המצרכים:
========
1 כוס גרגירי חומוס
רבע בצל קצוץ
שן שום קצוצה
1 ליטר ציר ירקות
צרור עלי תרד (רצוי טורקי)
מיץ מחצי לימון
קוביות גבית פרמזן
אופן ההכנה:
===========
1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, מסננים, מעבירים לסיר, ממלאים במים עד כדי כיסוי + 3 ס"מ, מרתיחים, מנמיכים האש ומבשלים שעתיים.
2. לחמם בסיר שמן זית ולאדות בו את השום והבצל, עד הגעתם לשקיפות.
3. לסנן את החומוס מהמים ולהוסיף לסיר.
4. להוסיף את ציר הירקות ולהרתיח.
5. להוסיף את התרד ומיץ הלימון ולבשל כ-5 דקות.
6. להניח בקערות הגשה קוביות גבינת פרמזן ולצקת מעליהן את המרק.
לבריאות!
איך להכין מרק תרד ופסטה?
הנה מתכון להכנת מרק תרד ופסטה, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:
המצרכים:
========
2 כפות שמן זית
4 בצלים ירוקים קצוצים גס כולל החלק הירוק
בצל קטן קצוץ גס
שן שום קצוצה
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
4 כוסות דחוסות עלי תרד קצוצים דק
תפוח אדמה קטן מגורר גס
8 כוסות ציר ירקות או מים
1 כוס פסטה יבשה (צדפים קטנים למשל)
1/2 כוס גבינת פרמז'ן או גבינת עזים קשה מגוררת
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר גדול את השמן, הבצלים, השום והתבלינים ומאדים במשך 2-3 דקות.
2. מוסיפים 2 כוסות מעלי התרד, תפוח האדמה והמים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
3. מוסיפים את 2 כוסות התרד הנותרות ואת הפסטה מבשלים 10 דקות, עד שהפסטה רכה. זורים את הגבינה מעל לפני ההגשה.
הנה מתכון להכנת מרק תרד ופסטה, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:
המצרכים:
========
2 כפות שמן זית
4 בצלים ירוקים קצוצים גס כולל החלק הירוק
בצל קטן קצוץ גס
שן שום קצוצה
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
4 כוסות דחוסות עלי תרד קצוצים דק
תפוח אדמה קטן מגורר גס
8 כוסות ציר ירקות או מים
1 כוס פסטה יבשה (צדפים קטנים למשל)
1/2 כוס גבינת פרמז'ן או גבינת עזים קשה מגוררת
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר גדול את השמן, הבצלים, השום והתבלינים ומאדים במשך 2-3 דקות.
2. מוסיפים 2 כוסות מעלי התרד, תפוח האדמה והמים ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
3. מוסיפים את 2 כוסות התרד הנותרות ואת הפסטה מבשלים 10 דקות, עד שהפסטה רכה. זורים את הגבינה מעל לפני ההגשה.
איך להכין קנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה?
הנה מתכון לקנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה של רותי קינן:
המצרכים (ל-6 מנות):
=================
1 חבילה (250 גר') פסטה קנלוני
2 כוסות רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן)
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסה
למלית-
400 גר' תרד טרי (או 300 גר' תרד קפוא)
1 כף שמן זית
250 גר' ריקוטה (או פטה רכה, מפוררת)
2 כפות (כ-15 גר') גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
1 כף קמח
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
===========
1. מכינים את המלית - מכניסים את התרד הטרי לסיר, מוסיפים את השמן ומאדים עד שהתרד מתרכך במשך 10-5 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
2. סוחטים היטב את העלים ונפטרים מהמים (תרד קפוא די להפשיר במסננת). קוצצים דק את העלים, ומחזירים לקערה.
3. מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט בשמן זית תבנית פיירקס מלבנית או כלי חסין אש אחר, ושוטחים על הבסיס 3-2 כפות מרוטב העגבניות.
4. מכניסים את תערובת המלית לשקיק זילוף, וממלאים את גלילי הפסטה.
5. מצופפים אותם בתבנית בשכבה אחת, ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות שנותר. מפזרים למעלה את המוצרלה ומכניסים לתנור.
6. אופים כ-30 דקות או עד שהגבינה מבעבעת, וקצות הפסטה שמבצבצים מתחילים להשחים.
הנה מתכון לקנלוני עם תרד, ריקוטה ומוצרלה של רותי קינן:
המצרכים (ל-6 מנות):
=================
1 חבילה (250 גר') פסטה קנלוני
2 כוסות רוטב עגבניות (מוכן או ראו להלן)
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת או פרוסה
למלית-
400 גר' תרד טרי (או 300 גר' תרד קפוא)
1 כף שמן זית
250 גר' ריקוטה (או פטה רכה, מפוררת)
2 כפות (כ-15 גר') גבינת פרמזן מגוררת
1 ביצה
1 כף קמח
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
===========
1. מכינים את המלית - מכניסים את התרד הטרי לסיר, מוסיפים את השמן ומאדים עד שהתרד מתרכך במשך 10-5 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
2. סוחטים היטב את העלים ונפטרים מהמים (תרד קפוא די להפשיר במסננת). קוצצים דק את העלים, ומחזירים לקערה.
3. מוסיפים את כל יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים מעט בשמן זית תבנית פיירקס מלבנית או כלי חסין אש אחר, ושוטחים על הבסיס 3-2 כפות מרוטב העגבניות.
4. מכניסים את תערובת המלית לשקיק זילוף, וממלאים את גלילי הפסטה.
5. מצופפים אותם בתבנית בשכבה אחת, ויוצקים מעליהם את רוטב העגבניות שנותר. מפזרים למעלה את המוצרלה ומכניסים לתנור.
6. אופים כ-30 דקות או עד שהגבינה מבעבעת, וקצות הפסטה שמבצבצים מתחילים להשחים.
למה נחשב תרד כירק בריא?
התרד בריא מהסיבות הבאות:
עשיר בוויטמינים
עשיר במינרלים
עשיר בנוגדי חימצון
מחזק את מערכת הראייה
משפיע לטובה על מערכת העיכול
מפחית את הסיכון לחלות בסכרת
דל קלוריות
מכיל כמות רבה של מגנזיום
מכיל ויטמין C
מכיל ויטמין E
מכיל ויטמינים מקבוצה B
מכיל סידן, אשלגן, חומצה פולית, ברזל ונחושת
התרד בריא מהסיבות הבאות:
עשיר בוויטמינים
עשיר במינרלים
עשיר בנוגדי חימצון
מחזק את מערכת הראייה
משפיע לטובה על מערכת העיכול
מפחית את הסיכון לחלות בסכרת
דל קלוריות
מכיל כמות רבה של מגנזיום
מכיל ויטמין C
מכיל ויטמין E
מכיל ויטמינים מקבוצה B
מכיל סידן, אשלגן, חומצה פולית, ברזל ונחושת
איך להכין אורז עם תרד?
בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי. הנה המתכון:
כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם.
יותר קל? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם. אם יש קישוא עצוב לרסק, כנ"ל אפשר להוסיף כוסברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית.
עוד שידרוג? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי. הנה המתכון:
כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם.
יותר קל? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם. אם יש קישוא עצוב לרסק, כנ"ל אפשר להוסיף כוסברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית.
עוד שידרוג? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
מאיזה מאכל כדאי להימנע אם סובלים מבעיית כליות?
לאנשים הסובלים מבעיות בכליות כדאי להימנע לחלוטין מאכילת תרד. תרד מכיל כמות גבוהה מהות ביחס למזונות אחרים של חומצה אוקסלית, הפוגעת בספיגת מינרלים. למי שאינו סובל ממחלת כליות כדאי לאכול תרד ולהינות מערכיו התזונתיים, אך מומלץ לחלוט אותו לפני השימוש או להשתמש בכמות של עד כוס אחת ביום במידה ואוכלים אותו טרי (לדוגמה בתוך שייקים).
לאנשים הסובלים מבעיות בכליות כדאי להימנע לחלוטין מאכילת תרד. תרד מכיל כמות גבוהה מהות ביחס למזונות אחרים של חומצה אוקסלית, הפוגעת בספיגת מינרלים. למי שאינו סובל ממחלת כליות כדאי לאכול תרד ולהינות מערכיו התזונתיים, אך מומלץ לחלוט אותו לפני השימוש או להשתמש בכמות של עד כוס אחת ביום במידה ואוכלים אותו טרי (לדוגמה בתוך שייקים).
איך להכין שייק להגברת האנרגיה?
הנה מתכון לשייק המשפיע להעלאה מהירה של אנרגיה:
1 חופן תרד או עלים ירוקים אחרים
2 פלחי מלון (אפשר קפואים)
1 בננה קפואה
1 כפית דבש או תמר אחד
1 כפית מיץ לימון
קוביות קרח
- מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, טוחנים עד לקבל שייק ומגישים מיד.
לרוויה!
הנה מתכון לשייק המשפיע להעלאה מהירה של אנרגיה:
1 חופן תרד או עלים ירוקים אחרים
2 פלחי מלון (אפשר קפואים)
1 בננה קפואה
1 כפית דבש או תמר אחד
1 כפית מיץ לימון
קוביות קרח
- מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, טוחנים עד לקבל שייק ומגישים מיד.
לרוויה!
איזה מרק טוב לאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה?
לסובלים מיתר לחץ דם כדאי לאכול מרקים העשירים בכלורופיל ואשלגן המסייעים במתן שתן ובאיזון רמת הנתרן המונעת את עליית לחץ הדם. המרכיבים הללו נמצאים ברובם בעלים ירוקים העשירים גם בויטמין C, סידן ומגנזיום שטובים לבריאותו של הלב. אלו העלים והירקות שכדאי לסובלים מיתר לחץ דם להוסיף למרק:
כוסברה
פטרוזיליה
שמיר
תרד
כרוב
סלרי
ניתן להוסיף גם קטניות או אורז בסמטי מלא המסייעים לאיזון רמות לחץ הדם
לסובלים מיתר לחץ דם כדאי לאכול מרקים העשירים בכלורופיל ואשלגן המסייעים במתן שתן ובאיזון רמת הנתרן המונעת את עליית לחץ הדם. המרכיבים הללו נמצאים ברובם בעלים ירוקים העשירים גם בויטמין C, סידן ומגנזיום שטובים לבריאותו של הלב. אלו העלים והירקות שכדאי לסובלים מיתר לחץ דם להוסיף למרק:
כוסברה
פטרוזיליה
שמיר
תרד
כרוב
סלרי
ניתן להוסיף גם קטניות או אורז בסמטי מלא המסייעים לאיזון רמות לחץ הדם