» «
קסטה
איך להכין קסטה ביתית?



הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:

המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)

3 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 חבילות פודינג אינסטנט וניל

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.

2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.

3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.

בתיאבון!
פנקוטה
איך להכין פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב?


הנה מתכון של מיקי שמו להכנת פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב:

המצרכים ל 6-8 מנות:
=================
2 מכלי שמנת מתוקה

1-2 מקלות וניל חצויים

10 גרם אבקת ג'לטין (כף)

1/4 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

קליפה מרבע לימון בינוני (לא גרידה)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

לציפוי:

100 גרם ריבת חלב

3 כפות חלב


אופן ההכנה:
===========
1. חוצים את מקלות הווניל , מגרדים את הגרגרים ומכניסים את הכל לקערה עם השמנת המתוקה. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה בכדי להפיק טעם מרבי מהווניל.

2. בקערה נפרדת מערבבים אבקת ג'לטין במים קרים עד לקבלת אחידות ומניחים בצד עד לשימוש.

3. בסיר בישול בינוני מרתיחים את השמנת והווניל עם הסוכר וקליפת הלימון, מסננים ומוסיפים את הג'לטין המושרה והחלב. כדאי לסיים את הערבוב עם מוט ריסוק.

4. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה עד חצי הגובה ומקררים.

5. מחממים את ריבת החלב ושלוש כפות חלב עד קבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי), מוזגים כמות זהה לכל הכוסות ומגישים. לקבלת מרקם קרמי יותר ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה.

בתיאבון!
תמרים
איך להכין גליל תמרים טבעוני?


הנה מתכון להכנת גליל תמרים טבעוני?

המצרכים:
========
1 חבילה 500) גרם) תמרים מגולענים בוואקום

50 גרם משמש מיובש קצוץ גס

50 גרם חמוציות מיובשות

50 גרם קשיו (לא קלויים ולא מומלחים)

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם אגוזי לוז

50 גרם אגוזי פקאן

50 גרם שקדים מולבנים

50 גרם פיסטוק

1 כף גדושה צימוקים

1 כף גרידת לימון

2 כפות שומשום

חצי כפית קינמון

קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים לגלגול


אופן ההכנה:
==========
1. לרכך את התמרים במיקרו בפולסים קצרים.

2. לערבב יחד את כל החומרים לעיסה אחידה במהירות נמוכה במיקסר או בעזרת כפפות.

3. לגלגל לצורת גליל, לגלגל בקוקוס ולהכניס להקפאה לשעה ואז לפרוס לפרוסות דקות.

בתיאבון!
סלט טורקי
איך להכין סלט טורקי?


הנה מתכון להכנת סלט טורקי?

המצרכים:
=========
2 עגבניות אדומות

1 פלפל ירוק

1 גמבה

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף רכז רימונים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.

2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.

3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות

4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.

בתיאבון!

איך להכין

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
פשטידות
איך להכין פשטידת כרובית טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרובית טבעונית:

המצרכים:
========
1 כרובית גדולה מפורקת (כ 800 גרם נטו)

1/2 כרישה בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 150 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה

חצי כוס שיבולת שועל דקה

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, ¼ כפית אגוז מוסקט

פירורי לחם או פנקו

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.

2. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

3. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים יחד עם הטחינה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”, יחד עם הכרישה והתרד (או הפטרוזיליה).

4. מוסיפים לתערובת הטופו – כרובית מפוררת, קוואקר, ותבלינים ומערבבים היטב.

5. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

6. מפזרים למעלה שכבה דקה של פירורי לחם או פנקו.

7. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה אוראו?



הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:

המצרכים לבסיס:
==============
100 גרם שוקולד שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה


המצרכים לקרם:
============
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

מצרכים לציפוי העוגה:
================
12 עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה:
=========
1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.

2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.

3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.

4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.

5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.

בתיאבון!
אטריות למרק
איך להכין אטריות למרק של פסח?


הנה מתכון לאטריות כשרות לפסח, כתוספת למרק, כפי שפורם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים:
========
5 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

כשתי כוסות מים

1/2 כפית מלח

מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה דלילה.

2. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן.

3. יוצקים מצקת אחת של בלילה למחבת, מטים אותה עד שהבלילה מגיעה לכל הצדדים, מטגנים טיגון קצר רק מצד אחד והופכים את המחבת על מגבת נייר.

4. מכסים את כל החביתיות בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

5. סמוך לשמן הארוחה מגלגלים את כל החביתיות (כמו שמגלגלים בליצ'ס), חותכים לרצועות דקות, מניחים בקערה ועליהם יוצקים מרק חם.


עוגת מרציפן
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
איך להכין חליטה נגד שיעול?


כך מכינים חליטה נגד שיעול:

המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו

1 כוס מים פושרים

1 כף גדושה דבש או סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.

2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.

3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.

4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.

5. להכניס את הבקבוק למקרר.


אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?




הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:

1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין סלט כרוב אסיאתי?



הנה מתכון להכנת סלט כרוב אסיאתי:

המצרכים:
========
ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

1/4 כוס סויה

2.5 כפות חומץ (רצוי חומץ אורז)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2.5 כפות סוכר חום

אפשרויות לשדרוג:
==============
5-6 צנוניות מגוררות או חצי צנון יפני מגורר (דייקון)

3-4 גזרים מגוררים

1 קולרבי מגורר

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על מחבת יבשה את השומשום עד שהוא משחים ומעביר לצלוחית.

2. פורסים את הכרוב דק.

3. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.

4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום.

איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

1 שקית אבקת אפייה

90 גרם שמן קנולה

1/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)


המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב


אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.

2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.

3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.

4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.

5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין עוגת "לינצ'ר" טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1.5 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס (150 גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים (סה"כ 100 גרם).

בתאבון!
איך להכין קרמבו?



הנה מתכון להכנת 20 יחידות קרמבו:

המצרכים לבסיס:
============
20 ביסקוויטים או 20 תחתיות בצק פריך אפוי בקוטר 3 ס"מ

המצרכים למרנג:
============
3 חלבונים

3 כפות מים

180 כרם סוכר


מצרכים לציפוי:
===========
200 גרם שוקולד

אופן ההכנה:
=========
1. מקציפים את החלבונים לזמן קצר, עד קבלת קצף מאוד רך

2. בסיר קטן מבשלים מים וסוכר על להבה בינונית עד קבלת סירופ (שהסוכר נמס לגמרי)

3. את הסירופ מוסיפים בעדינות לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה עד שהוא הופך להיות מבריק וגמיש

4. מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על הביסקוויטים גבעות של קצף, מעבירים למקפיא להתייצבות

5. ממיסים את השוקולד בסיר על להבה נמוכה עד להמסה מלאה

6. מוציאים את הקרמבו מהמקפיא, מניחים אותו על רשת מעל תבנית ויוצקים עליהם את השוקולד עד לכיסוי מלא

7. מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב ועד להגשה

בתיאבון!
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!


איך להכין חיתוכיות פרג?


הנה מתכון לחיתוכיות פרג של יעל גרטי, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" במרץ 2016:

מצרכים למלית:
============
אחד ורבע כוסות + כף (260 גרם) סוכר

4 כפות (60 מ"ל) ברנדי או רום

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

2 כוסות (200 גרם) פרג טחון

1 כוס (100 גרם) פקאן טבעי, קצוץ בינוני - גס

מצרכים לבצק:
===========
100 גרם חמאה חתוכה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים מביצים גדולות

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אופן ההכנה:
=========
1. המלית: שמים בסיר את הסוכר, הברנדי והשמנת ומחממים על להבה נמוכה כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים. מבשלים עוד כדקה, מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בשני ניירות אפייה.

3. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הפלדה את החמאה והסוכר, ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים למעבד המזון. מעבדים רק עד שמתקבלים פירורים קטנים מאוד ולא יותר מזה. מחלקים את הפירורים לשניים: 2/3 מהכמות ו-1/3 ממנה (400 ו-200 גרם, בהתאמה).

5. מפזרים את הכמות הגדולה (2/3) בתבנית. מיישרים ומהדקים בידיים. מניחים עליה בעדינות את המלית ומשטחים אותה בידיים רטובות. מפזרים עליה את יתרת פירורי הבצק (לא מהדקים).

6. אופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב מאוד. מוציאים ומצננים היטב.

7. מחלצים את העוגה בעזרת ניירות האפייה, חותכים אותה לריבועים ומגישים.

ניתן לשמור עד 5 ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה (או עד חודש במקפיא, ומוציאים כשעה לפני ההגשה).
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
איך להכין צלי בקר ברוטב פטריות ויין?



הנה מתכון להכנת שש מנות של צלי בקר ברוטב פטריות ויין:

המצרכים:
========
3 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים

1 נתח כתף בקר במשקל 1/2 1 ק"ג

1 כוס יין לבן חצי יבש

4 גבעולי טימין

2 גבעולי בזיליקום

2 גבעולי זעתר (אזוב)

2 עלי דפנה

2 גזרים, קלופים ופרוסים באלכסון

1 סלסילה (400 גרם) פטריות שמפיניון חצויות

1 חבילה (400 גרם) פטריות חורש, חצויות

6 שיני שום קלופות

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר רחב וגדול ומחממים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לזהבה.

2. מזיזים את הבצל לשולי הסיר, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה.
מוסיפים את היין ועשבי התיבול ומבשלים כ-5 דקות, עד שהיין מתאדה. בזמן הבישול הופכים את הנתח מצד לצד, כך שיתבשל כולו ביין.

3. מוסיפים לסיר מים עד ל-2/3 מגובה הנתח. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את להבת הכיריים לבינונית ומבשלים כשעה.

4. מוציאים את הנתח אל קרש חיתוך, מצננים קצת וחותכים לפרוסות בעובי 8 מ"מ.

5. מחזירים את הבשר הפרוס לסיר ומוסיפים את הגזרים, הפטריות והשום. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת, עד שהבשר רך מאוד.

מגישים חמים, אפשר לצד ירקות מאודים או אורז.

בתיאבון!
איך להכין תבשיל עוף אינג'ירייה?


הנה מתכון לתבשיל עוף אינג'ירייה של מסעדת "חומוס נטו", כפי שפורסם בעיתון לאישה בינואר 2004:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
מעט שמן

1 בצל בינוני, קצוץ

8 שוקי עוף, ללא עור, חצויים לשניים

1 קופסה של רסק עגבניות

5 שיני שום

1 צרור נענע

מלח ופלפל שחור

3-4 עגבניות פרוסות

להגשה:

אורז

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה או בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את העוף ומטגנים עד שגם הוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים עד כדי כיסוי. מבשלים, על להבה בינונית, עד שנוצר רוטב אחיד. מוסיפים את השום, הנענע והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכסים את התבשיל בפרוסות עגבניות וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

2. מגישים על מצע אורז לבן.
איך להכין לחמניות לפסח?
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?
איך להכין עוגת בננות טבעונית?
יש מתכון פשוט להכנת לזניה?
איך להכין עוגיות קוואקר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.