» «
קציצות
אפשר לקבל מתכון קציצות?


הנה מתכון נהדר לקציצות. ניתן להכינו בכמות כפולה ולהקפיא.


המצרכים:
=========
1 ק"ג בשר טחון, רצוי כבש

2 בצלים אדומים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

חצי כוס צנוברים קלויים מעט

1 פלפל חריף טרי ירוק קצוץ

1 כוס כוסברה טרייה, או פטרוזיליה

חצי כוס בורגול מושרה במים

1 כפית גרירי כמון שלמים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 ביצים

לטיגון - שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. להזהיב את הבצל והשום בשמן ולצנן מעט.

2. לסחוט את הבורגול המושרה ולהעביר לקערה.

3. להכניס לקערה את כל החומרים וליצור תערובת אחידה.

4. ליצור קציצות קטנות ופחוסות.

5. לטגן את הקציצות שמן זית עד שהן שחומות ולסנן.

בתיאבון!
לביבות בטטה
איך להכין לביבות בטטה אפויות?


הנה מתכון ל-20 לביבות בטטה אפויות של ניקי:

המצרכים:
=========
2 בטטות בגודל בינוני

תפוח אדמה

בצל גדול

30 גרם חמאה / 3-4 כפות שמן

ביצה

3/4 כוס פירורי לחם או מעט יותר קמח

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס

כפית מלח

המצרכים למטבל שמנת:
===================
200 גרם שמנת חמוצה

כפית שום כתוש

כפית גדושה מיונז

2 כפות עירית קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

6. לערבב את מצרכי מטבל השמנת ולהגיש עם הלביבות
מנסף
איך להכין מנסף?


הנה מתכון למנסף:

המצרכים ל-10 מנות:
================
3 ק"ג בשר כבש (כתף, חתוך לקוביות)

1 כוס שמן זית

4 כוסות אורז

מלח ופלפל

1 כפית הל גרוס

2 כף קינמון

1 כפית זעפרן (או כורכום)

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את קוביות הבשר בסיר גדול בכ-5 כפות מהשמן, עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מכסים במים שיגיעו עד מעל הבשר, מתבלים במלח, פלפל, חלק מההל וחלק מהקינמון. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2. בסיר נפרד מבשלים את האורז: מחממים כ-5 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנעשה שקוף. מוסיפים 8 כוסות מנוזלי בישול הבשר (אם אין די נוזלים משלימים במים רותחים). מוסיפים את הזעפרן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה ביותר.

3. בינתיים, מטגנים את הבשר הטחון בשמן שנותר תוך כדי בחישה, עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. מתבלים במלח, פלפל, הל וקינמון, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר רך והנוזלים מתאדים, כ-5 דקות.

4. מניחים את האורז בצלחת גדולה ושטוחה, מפזרים מעליו את הבשר הטחון ומעל הכל מניחים את הבשר המבושל.
מרק בצל
איך להכין מרק בצל?


הנה מתכון להכנת מרק בצל מושקע:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה

500 גרם בצלים קלופים ופרוסים

3 כפות קמח

1.5 כוסות יין לבן

5 כוסות מים רותחים

1 כוס שבבי בצל מטוגן (ניתן לקנות מוכן בחנויות תבלינים ומעדניות, ניתן לבשל את המקר גם ללא השבבים)

1 ענף תימין

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות גבינת אמנטל / גרוייר מגוררת

2 כוסות לחם קלוי


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את החמאה בסיר גדול, מאדים את הבצלים עד לשקיפות.

2. מוסיפים קמח ומערבבים.

3. מוסיפים יין לבן ומאדים במשך שתי דקות על אש בינונית.

4. מוסיפים מים, שבבי תימין, מוסקט, פלפל ומלח.

5. מבשלים על להבה נמוכה עד 40 דקות. מדי פעם בוחשים בכדי למנוע את הדבקות הבצל לתחתית.

6. יוצקים את המרק לקערות הגשה ובכל קערה מפזרים קוביות לחם קלוי וגבינה.

7. קולים בגריל, בחלקו העליון של תנור האפייה עד שהגבינה תמס ומגישים.

בתיאבון!

איך להכין

שקשוקה
איך להכין שקשוקה טבעונית?



הנה מתכון לשקשוקה טבעונית (עבור 3-4 מנות):

המצרכים:
========
4 פלפלים צהובים או כתומים

6 כפות שמן זית

מלח (עדיף אטלנטי)

פלפל שחור גרןס

650 גרם עגבניות שרי תמר או עגבניות רגילות שטופות ונקיות

1 כפית שטוחה סוכר


מצרכים לרוטב העגבניות:
===================
2-3 שיני שום קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700 - 800 גרם עגבניות חתוכות משומרות מתוצרת איכותית

מלח

פלפל צ'ילי יבש כתוש

להגשה:
======
1 כפית שמן זית

חופן גדוש גרעיני דלעת

סלט טחינה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים עם נייר אפייה תבנית של תנור.

2. קוטמים את בסיס הפלפלים ומניחים אותם (את הבסיסים) בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל וצולים 20 דקות. מוציאים את הפלפלים מהתור ומשאירים אותו דולק.

3. מניחים נייר אפייה נקי על התבנית, חוצים את העגבניות לאורכן ושמים בתבנית כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח, פלפל וסוכר. צולים 25-30 דקות עד שהעגבניות מתכווצות ומקבלות סימני צריבה ומוציאים אותן מהתנור.

4. בזמן שהעגבניות בתנור מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה וקולים את גרעיני הדלעת עד שמחצית מהם קופצים במחבת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

5. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב בחום גבוה, מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד דקה. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים, מתבלים ומתקנים תיבול.

6. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות ומערבבים. מניחים ברוטב את בסיסי הפלפלים הצרובים המהווים תחליף לחלמוני הביצה ומסירים מהאש.

7. מכינים טחינה (1.5 כוס טחינה גולמית, 1 כוס מים, 2-3 שיני שום סגלגל, 1 צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה, מלח דק - מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים תיבול).

8. מעטרים את השקשוקה החמה בטחינה ובגרעיני הדלעת ומגישים מיד.

בתיאבון!
ארטיק בננה
איך להכין ארטיק בננה, פטל וחמוציות?


הנה מתכון ארטיק בננה, פטל וחמוציות של רונית פנסו, כפי שפורסם במגזין מנטה באוגוסט 2011:

המצרכים:
========
2 בננות חתוכות גס

4 תמרים קצוצים גס

1/2 כוס רסק תפוחי עץ מוכן ללא סוכר

1/4 כוס פטל קפוא

1/4 כוס חמוציות קפואות

2 כפות דבש

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר לבלילה אחידה וסמיכה.

2. יוצקים את הבלילה למתקן או למכלי פלסטיק ומעבירים למקפיא. אם לא משתמשים במתקן, אחרי כרבע שעה במקפיא תוקעים מקל עץ במרכז כל מכל.

3. ממשיכים בהקפאה לפחות שעתיים, עד שהארטיקים מוכנים במכל אטום עד לשימוש הבא.
לזניית פטריות
איך להכין לזניית פטריות?


הנה מתכון של משה בראל ללזניית פטריות:


המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים

50 גרם חמאה

1.5 חצי בצל לבן קצוץ דק

3 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר וכדאי לגוון עם סוגים נוספים של פטריות)

2 כפות יין לבן (לא חובה, אך הוא יעשיר את טעם הלזניה)

1/2 כפית טימין יבש

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר מגורר או בגלילים גדולים בדוכני הגבינות בחנויות)

1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1 ליטר חלב או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)

1/4 כפית אגוז מוסקט

אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).

3. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.

הכנת הלזניה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).

3. מחממים בסיר את החמאה. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד שהוא הופך לשקוף. מוספים את הפטריות, היין הלבן, מעט מלח, פלפל וטימין. מטגנים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהפטריות משחימות. מעבירים למסננת, כדי להיפטר מנוזלים עודפים.

4. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.

5. מורחים את הדפים בבשמל. מפזרים עליהם מחצית מכמות הפטריות, לאחר מכן מחצית מהמוצרלה המגוררת ולבסוף שליש מכמות הפרמזן המגורר.

6. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, פטריות, מוצרלה ופרמזן.

7. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומפזרים מעל את יתרת הפרמזן.

8. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.

9. מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
סולת
איך להכין "חלבת" סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת "חלבת" סולת טבעונית בתבנית בבקה:

המצרכים:
========
כוס סולת (175 גרם)

2/3 כוס סילאן (200 גרם)

ליטר חלב סויה

כף קינמון

1/3 כוס אגוזים קצוצים

1/3 כוס צימוקים

10 תמרים קצוצים דק

כוס פירות יבשים

קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. שופכים את הסולת, הסוכר והקינמון לסיר, מוסיפים את חלב הסויה, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.

2. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים והצימוקים והפירות היבשים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. שופכים את התערובת לתבנית, זורים קוקוס למעלה ומצננים במשך מספר שעות במקרר.
מגישים קר.

הערות:
======
- ניתן להמיר חלק מהסולת או את כולה בשיבולת שועל (קוואקר).

- ניתן להוסיף/להחליף את הקינמון בכף קקאו.


קוקטיילים
איך להכין קוקטייל תותים?


הנה מתכון להכנת קוקטייל תותים (עבור ארבע מנות):

המצרכים:
========
8 תותים מעוכים

6 כפות מים רותחים

6 כפות סוכר

8 כפיות גראנד מרנייה (ליקר תפוזים)

16 כפות וודקה

2 ענפי רוזמרין

6 כפות מיץ לימון או ליים סחוט

מספר טיפות של יין מבעבע (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
==========
1. יש להמס את הסוכר במים רותחים ולצנן.

2. לערבב בצנצנת אטומה או בשייקר את התותים, סירופ הסוכר וכל שאר המרכיבים.

3. מוסיפים קרח ומנערים.

4. לסנן את הנוזל המתקבל לתוך כוסות קוקטייל, להוסיף יין מבעבע ולהגיש מיד.

לרוויה!
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת?


כך מכינים כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת:


המצרכים:
========
שתי פרוסות לחם מחמצת

50 גרם טופו מעושן

100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות

חופן עלי רוקט

1 בצל סגול בינוני פרוס דק

1 שן שום כתוש

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הפטריות: מחממים שמן זית על מחבת ומקפיצים את הפטריות והבצל ארבע דקות.

2. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.

3. מתבלים במלח ופלפל.

4. מסדרים על הלחם בשכבות טופו, עלי רוקט ופטריות ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין שניצלונים פריכים?



הנה מתכון להכנת שניצלונים פריכים:

המצרכים:
========
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות ארוכות.

3 ביצים

1.5 כוסות פרורי לחם

3 כוסות קורנפלקס (לא ממותק)

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה (רק אם רוצים)

מלח

פלפל

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
============
1 מכינים צלחת עם עם פרורי לחם בתוספת מלח ופלפל.

2. מכינים צלחת עם ביצים בתוספת מלח, פלפל וסוגי הפפריקה.

3. מכינים צלחת עם קורנפלקס מפורר בתוספת מלח ופלפל.

4. יוצקים למחבת שמן בגובה 3 ס"מ ומחממים לחום בינוני גבוה, בכדי שהקורנפלקס לא יישרף.

5. טובלים כל רצועת עוף בפרורי הלחם, לאחר מכן בביצה ולבסוף בקורנפלקס, מהדקים מעט בעזרת הידיים ושמים במחבת.

6. להשחים את רצועות העוף משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג.

7. לאחר שכל העופות טוגנו, מעבירים אותם לתבנית ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לחמש דקות.

8. להגיש מיד לאחר שמוציאים מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין דג מטבוחה?


הנה מתכון של השף חיים כהן לדג מבושל עם מטבוחה, כפי שפורסם בתוכנית המתכונים של הערוץ הראשון:

1. הכנת המטבוחה: לגרד 19 עגבניות בפומפיה גסה ולשים במחבת עד לאידוי רב הנוזלים, להוסיף 2 פלפלים ירוקים חריפים קלויים ופרוסים, 2 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, שמן ומלח - לערבב ולבשל בין 15-20 דקות, עד שמגיעים לסמיכות רבה.

2. הכנת הדג: להרתיח בסיר גדול מים ולהוסיף דג פרידה אחד שמשקלו 1 ק"ג.
יש לכסות את סיר ולבשל 10 דקות, להוציא מהסיר ולהניח בצלחת. יש לחמם במחבת שמן זית, להניח את הדג במחבת, להוסיף פלפל חריף ושיני שום
ולטגן משני הצדדים עד שהדג מזהיב. לאחר הטיגון להוציא מהדג את העצמות.

3. איך להגיש? צקו לצלחות מהמטבוחה ועליה הניחו מבשר הדג.

בתיאבון!
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה?


הנה מתכון לרוטב עגבניות לפסטה:

המצרכים:
========
3-4 עגבניות בשלות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)

1/2 כוס מים

1 ענף בזילקום

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה::
==========
1. לגרר את העגבניות ולקצוץ את השום.

2. לחמם במחבת שמן זית, לטגן את השום בחום נמוך ולהוסיף את רסק העגבניות לפני הזהבת השום. להגביר את האש ולערבב עוד דקה.

3. להוסיף את העגבניות המגוררות, המים והבזילקום ולבשל על אש בינונית.

4. לצמצם את הרוטב למידת הסמיכות שאוהבים ולתבל בפלפל ומלח.

5. להוסיף את הרוטב לפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?


הנה מתכון להכנת פלאפל לוביה וקצח:

המרכיבים (לכמות של 25-30 כדורים):
=====================
2 כוסות לוביה לאחר השריה במים למשך הלילה

חצי כוס קמח חומוס

1 כף קמח כוסמין / קמח מלא

כף קצח

4 שיני שום

1 בצל יבש

1 כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

חצי כפית זרעי כמון

כף טחינה מלאה

מלח ים

פלפל גרוס

מעט מים


אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הלוביה ממי ההשריה.

2. מניחים את הלוביה עם אצת הקומבו בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהלוביה מתרככת מעט.

3. מסננים ומעבירים למעבד מזון.

4. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים בסדר הבא: שיני שום, בצל, כמון, מלח ופלפל, טחינה ו-1/2 כוס מהפטרוזילה (יתכן שיהיה צורך להוסיף כמה כפות מים).

5. מוסיפים את קמח החומוס, שאר הפטרוזיליה והקצח. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ביד או בעזרת כף ומסדרים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

בתיאבון!

קרדיט לחן וינשטיין
איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!


איך להכין חזה עוף עם אפונה וכורכום?



הנה מתכון לחזה עוף עוף עם אפונה וכורכום:

המצרכים:
=========
500 גרם חזה העוף חתוך לקוביות

כף קורנפלור

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

כפית שמן

מעט מלח

3 כפות שמן (לטיגון)

לרוטב:
======
1/4 כוס שמן

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 גבעולי סלרי עלים (עלים וגבעול קצוצים)

1/2 חבילה אפונה קפואה (400 גרם)

2 כפיות כורכום

כף סוכר שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור

כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור, הסודה לשתייה, המלח והשמן ומשרים 10 דקות.

2. בסיר רחב שמים מעט שמן לטיגון ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את חזה העוף לסיר החם, מפרידים את החתיכות אחת מהשנייה, מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהעוף הופך ללבן או מעט מוזהב. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.

3. מכינים את הרוטב: באותו הסיר שבו טיגנו את חזה העוף, שמים את השמן ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-15 דקות עד להזהבה.

4. מוסיפים את השום הכתוש והסלרי ומטגנים עוד כ-2 דקות.

5. מוסיפים את הכורכום מערבבים ומוסיפים את האפונה, הסוכר, הפלפל השחור, המלח והמים. מערבבים הכל יחד, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

6. כשהרוטב רותח, מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים במכסה חצי פתוח ומבשלים כ-20 דקות.

7. מוסיפים לסיר את קוביות חזה העוף המטוגן והכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד 5 דקות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

בתאבון!
איך להכין חמין?



הנה מתכון נוסף להכנת חמין:

המצרכים:
==========
300 גרם שעועית מנומרת (ברבוניה)

300 גרם שעועית בובס

אפשרות - 200 גרם חומוס

2-3 פרוסות רגל עגל

1.5 ק"ג בשר בקר שריר קדמי או שפונדרה

1 בצל קלוף ושלם

6-8 תפוחי אדמה קלופים

6-8 ביצים קשות עטופות בנייר אלומיניום

1 כף סוכר חום

1 כף מחוקה של מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1.5 ליטר מים

2 כוסות אספרסו


אופן ההכנה:
==========
1. יש להשרות את הקטניות ללילה.

2. מניחים את כל החומרים בקדרה אשר הביצים למעלה ועליהם יוצקים את הנוזלים.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.

4. כעבור שעה מנמיכים את החום ל-110 מעלות ומשאירים בתנור ל-16 שעות.

5. לאחר 16 שעות, מסירים את מכסה הקדרה, מוצאים את הביצים, מכניסים קישקע ונקניקיות ואופים שעה נוספת.

6. להגשה - יש לסדר כל אחת ממרכיבי החמין בצלחת נפרדת ולהגיש לצידם סלט ירקות ואורז לבן.
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון לכדורי שוקולד טעימים מאוד:

המצרכים:
========
300 גרם פתי בר

3/4 כוס סוכר

6 כפות קקאו

150 גרם חמאה או מחמאה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

10 כפות חלב

לקישוט:
======
קוקוס או סוכריות

עטרות נייר

אופן ההכנה:
==========
1. לרסק את הפתי בר ולשים בקערה.

2. לשים בסיר את כל המצרכים, להמס ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

3. לשפוך את תערובת השוקולד על הביסקוויטים המרוסקים ולערבב היטב.

4. ליצור כדורים, לגלגל אותם בקוקוס או סוכריות לקישוט עוגה, להניח בעטרות נייר ולקרר.

בתיאבון!
איך להכין קציצות פראסה טבעוניות?
איך להכין מלבי שושנים?
איך להכין סלט משעועית לבנה?
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?
איך להכין שבלולי פיצה טבעוניים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.