» «
לביבות ירק
איך להכין לביבות ירק אפויות מירקות טריים?


הנה מתכון של ליאורה חוברה ללביבות ירק מירקות טריים:


המצרכים ל-16 לביבות:
===================
2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)

1 ביצה

6 כפות סובין שיבולת שועל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ.

2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור) ומערבבים היטב.

3. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

5. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות הירקות המבושלים.

6. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון לכדורי שוקולד טעימים מאוד:

המצרכים:
========
300 גרם פתי בר

3/4 כוס סוכר

6 כפות קקאו

150 גרם חמאה או מחמאה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

10 כפות חלב

לקישוט:
======
קוקוס או סוכריות

עטרות נייר

אופן ההכנה:
==========
1. לרסק את הפתי בר ולשים בקערה.

2. לשים בסיר את כל המצרכים, להמס ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

3. לשפוך את תערובת השוקולד על הביסקוויטים המרוסקים ולערבב היטב.

4. ליצור כדורים, לגלגל אותם בקוקוס או סוכריות לקישוט עוגה, להניח בעטרות נייר ולקרר.

בתיאבון!
קציצות תוניסאיות
איך להכין קציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק?



הנה מתכון של מאיר דדון לקציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק:

המצרכים ל-16 לקציצות:
====================
500 גרם בשר טלה או בקר טחון

2 כפות קמח או קוסקוס מבושל

2 ביצים

1 צרור כוסברה קצוץ

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית

לרוטב

2 כפות שמן זית

2 בצלים פרוסים

2 קופסאות קטנות (כ-350 גרם כל אחת) עגבניות קלופות, רצוי מתוצרת איטליה, מסוננות מהנוזלים

קורט סוכר

1/2 כפית כמון

1/4 כפית כוסברה

2 כפות זיתים שבורים ירוקים, ללא גלעינים

3 לימונים כבושים או 2 כפות ממרח לימון כבוש

6 תחתיות ארטישוק

1/2 כוס פול ירוק קלוף

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים, מלבד השמן, ומתבלים במלח ובפלפל.
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.

2. הרוטב: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות. מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעדינות באמצעות מזלג. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מלבד הפול, ומבשלים כ-10 דקות.

3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

4. מוסיפים את הפול ומבשלים עוד כ-5 דקות.

5. מפזרים על הקציצות עלי כוסברה ומגישים.
מאפינס
איך להכין מאפינס גזר טבעוני?



הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:


מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

20 גרם קוקוס (5 כפות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)

1/4 כוס צימוקים (25 גרם)

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)

60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל

1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)

לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.

2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.

3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.

4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.

5. להוציא מהתבנית ולצנן.

בתיאבון!

איך להכין

סלט גזר
איך להכין סלט גזר?


הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף "לייף סטייל" במאי 2012:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה

3 תמרים קצוצים

1/4 כוס שמן זית

8 גזרים צבעוניים מגוררים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פיסטוקים קצוצים

2 כפות צימוקים


לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.

2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
סופגניות
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
ירקות בגריל
איך להכין ירקות בגריל?


כך תכינו ירקות בגריל:

המצרכים:
=======
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ

4 קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ

4 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים

3 בצלים פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ

3 פקעות שומר חצויות לאורכן

שמן זית

צרור גבעולי טימין

צלח ופלפל שחור גרוס, טרי

אופן ההכנה:
=========
1. מורחים את הירקות בנדיבות בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.

2. שמים על רשת הגריל את הטימין, ועליו את פרוסות הירק.

3. צולים משני הצדדים עד שהירקות רכים דיים. מדי פעם מורחים בעוד מעו שמן זית.
בראוניז
איך להכין בראוניז טבעוני ללא אפייה?



הנה מתכון ל-12 מנות בראוניז טבעוני ללא אפיה של "האגוזיה":

המצרכים:
========
¼ 1 כוסות אגוזי מלך טבעיים

¼ 1 כוס קמח שקדים

2.5 כוסות תמרים מגולענים מזנים עסיסיים (מג'הול או ברהי)

3/4 כוס אבקת קקאו איכותית

2 כפות קקאו ניבס

1/4 כפית מלח ים

לציפוי שוקולד:
===========
1/4 כוס חלב קוקוס/חלב צמחי אחר

1 כוס שוקולד מריר

2 כפות שמן קוקוס מומס

1/4 סירופ מייפל

קורט מלח ים


אופן ההכנה:
==========
1. ניקח כוס אגוזי מלך (נשאיר רבע כוס בצד) ונטחן במעבד מזון יחד עם קמח השקדים עד למרקם דק ואחיד. נוסיף את אבקת הקקאו ורבע כפית מלח ונטחן עד הטמעה. נניח בצד. נכניס את התמרים למעבד מזון (אם הם קשים, נשרה במים חמים למשך 10 דקות) ונטחן עד למרקם לא חלק לגמרי. נניח בצד.

2. נחזיר את תערובת האגוזים והקקאו למעבד המזון ונתחיל לטחון תוך כדי הוספה הדרגתית של התמרים הטחונים. נטחן עד להיווצרות מרקם בצקי. שימו לב, אולי לא תידרשו להוסיף את כל כמות התמרים. נוסיף ¼ כוס אגוזי מלך ואת הקקאו ניבס, ונטמיע אותם בתוך התערובת.

3. נוציא את בצק התמרים לתבנית קטנה עם נייר אפייה ונשטח לגובה הרצוי עם הידיים. נשים לקירור במקרר או במקפיא למשך 10-15 דק'.

4 נתפנה להכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן נניח את החלב הצמחי. רגע לפני רתיחה נסיר מהאש, נוסיף את השוקולד ונכסה. לאחר 2 דקות, השוקולד כבר יימס, נוסיף קורט מלח ונערבב קלות עם כף עץ. נוסיף את שמן הקוקוס והמייפל, נערבב היטב ונניח להתייצבות במקרר למשך כ-10 דק'.

5. לאחר מכן, נוציא, נמרח בנדיבות את העוגה, נפזר אגוזי מלך וקקאו ניבס ונחתוך ל-12 חתיכות.

נחזיק בכלי אטום לאוויר עד 4 ימים.


קפה שחור
איך מכינים קפה שחור על פינג'אן?


כך מכינים קפה שחור על פינג'אן:

1. מזגו מים לפינג'אן

2. הדליקו את הגזייה על אש גבוהה

3. הניחו את הפינג'אן על הגזייה עד שבועות קטנות יווצרו על התחתית (כמה דקות)

4. הוסיפו קפה לפי כמות המים שבפינג'אן (על כל כוס מים כפית גדושה של קפה)

5. ערבבו את הקפה והנמיכו את האש

6. כשהקפה מתחיל לגלוש (לבעבע ולתפוס גובה) יש לתפוס את הפינג'אן ו-3 שניות לפני שהוא גולש להוריד אותו מהאש

7. הוסיפו סוכר לפי טעם והגישו

דגשים חשובים!
==============
1.. להשתמש רק בקפה שחור! (לא להשתמש בנס קפה וכדומה כי זה יוצא מגעיל)

2. לדאוג שיש בערכה בלון גז ספייר, זה פדיחות אם באמצע הקפה נגמרת האש

3. להכין את הקפה על אש נמוכה

4. לא להפסיק לבחוש (זה עושה קפה בלי בוץ)

5. את הסוכר להוסיף אחרי שהקפה עצמו רתח ובעבע

6. לשים לב, אם הקפה גולש זה יכול לנזול לפתח יציאת הגז של הגזייה ולסתום אותה ואז פדיחות

7. לא להקשיב לאף אחד שמנסה למכור לכם שיטות להכנת קפה. לא להגביר את האש ולא לשים סוכר לפני הקפה. מנסיון, זה הורס הכל!

בהצלחה!
איך להכין ממרח ארטישוק?


הנה מתכון להכנת ממרח ארטישוק:

המצרכים:
=======
1 חבילה (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות

3 כפות מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

5 כפות שמן זית

1/3 כוס עלי בזיליקום

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית אבקת שום (לא חובה)

אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים בסיר מים עם מלח וכף אחת ממיץ הלימון. מוסיפים את תחתיות הארטישוק וחלטים עד להפשרה (בערך 10 דקות).

2. מעבירים את תחתיות הארטישוק המופשרות למעבד מזון. מוסיפים מיץ הלימון שנותר יחד עם שיני השום, אבקת השום, שמן הזית, מלח ופלפל. מעבדיפ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק ומצננים.

3. מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול ושומרים במקרר עד שבוע.
איך לטגן דגים שלמים?


הנה הנחיותיו של השף רפי כהן לטיגון דגים שלמים:

1. בחרו דגים מאותו סוג, רצוי דגי ים קטנים, נקיים מקשקשים ומבוטנים, אך עם עצמותיהם. שטפו את הדגים היטב במים קרים.

2. הכינו את הציפוי לדגים לפי בחירתכם ולפי המתכון שלכם, ערבבו היטב והעבירו את הדגים למגש שטוח.

3. בחרו שמן טיגון נטרלי. הטוב ביותר הוא שמן ענבים, גם שמן תירס אפשרי.

4. מחממים את השמן לטמפרטורה של 180 מעלות, מוודאים זאת בעזרת מדחום המיועד לכך או שמשתמשים בצ'יפסר. יש להקפיד הקפדה יתרה על הטמפרטורה להצלחה מרבית של הדגים.

5. בסמוך לטיגון יש להכין מי קרח לטבילת הדגים, לטבול אותם שתי דקות ולסנן מבלי לנגב

6. טובלים כל דג בציפוי מהראש ועד הזנב ומקפידים שלא יהיו גושים.

7. מטגנים מיד בשמן העמוק. חשוב לא להכניס לשמן יותר מדי דגים בבת אחת. מטגנים למשך 5 דקות, עד קבלת גוון זהב.
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

1 שקית אבקת אפייה

90 גרם שמן קנולה

1/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)


המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב


אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.

2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.

3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.

4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.

5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין מרינדה כתומה לעופות, טליים ובשר צלוי?


הנה מתכון למרינדה כתומה לעופות, טליים ובשר צלוי כפי שפורסם ב"סופשבוע" בינואר 2010. המרינדה מתאימנ לכשני ק"ג בשר עוף, כרעיים, שוקיים, ירכיים ואף שיפודי פרגיות:

המצרכים:
========
1 פפאיה קטנה או אננס טרי

2-4 שיני שום כתושות

קליפה מגורדת משני לימונים או תפוזים

כף פלפל אדום חריף גרוס - לפי הטעם

2 כפות פפריקה מתוקה טובה (לא הכרחי)

1-2 כפיות גרגרי כוסברה כתושים

1/2 כפית כורכום או קמצוץ זעפרן

פחות מחצי כפית גרגרי כמון קלויים כתושים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מרסקים את הפפאיה, עם הקליפה ובלי הגרעינים, במעבד מזון עם שאר המרכיבים.

2. שוטפים את הפרגיות או הכרעיים, מנגבים ומגלגלים ברוטב.

3. מכניסים למקרר למינימום יום וחצי לפני שצולים. רצוי להשאיר אף ליומיים שלמים במקרר לקבלת תוצאה טובה יותר.
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין עוגיות לריפה עם שומשום?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לעוגיות לריפה עם שומשום, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג קמח

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 ביצים

2 כפות עראק

2 כפות שומשום

2 כפות קצח

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את כל החומרים בקערת המיקסר ומעבדים לבצק חלק.

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ.

3. מחוררים את הבצק במזלג וחותכים למעוינים בגודל של כ-10 על 2 ס"מ.

4. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15 דקות.
איך להכין פנקייקס אווריריים?


הנה מתכון להכנת פנקייקס אווריריים:

המצרכים:
========
3 ביצים גדולות

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קמח תופח

2 ורבע מכלי שמנת חמוצה

3 כפות סוכר או רוטב מייפל אמיתי

שמן תירס לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף בקערה בינונית את הביצים (ניתן גם במעבד מזון, בלנדר או מיקסר)

2. להוסיף את כל המצרכים פרט לשמן

3. להניח את הבלילה במקרר במשך 15 דקות

4. לצקת שמן עד כיסוי תחתית המחבת ולחמם אותו

5. למזוג בעזרת מצקת מהבלילה למחבת

6. כשמתחילות להיווצר בועות להפוך את הפנקייקס

7. להגיש עם התוספות האהובות

בתיאבון!


איך להכין חמין עוף עיראקי (טבית)?


הנה מתכון להכנת חמין עוף עיראקי (טבית) של השף עזרא קדם, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" בדצמבר 2006:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
1 כף שמן תירס

1 עוף גדול שלם, נקי מהאיברים הפנימיים (אבל יש לשמור את האיברים הפנימיים בצד)

1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

1 בצל גדול קצוץ

2.5 כפיות בהרט

1 עגבנייה גדולה מרוסקת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

המצרכים למלית:
=============
3.5 כוסות אורז ארוך

איברים פנימיים מעוף אחד (כבד, לב, קורקבן) חתוכים לפיסות קטנות

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית הל טחון

1/4 כפית כורכום

2 כפיות פטרוזיליה מיובשת

3 עגבניות קצוצות

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1 להכנת המלית, שוטפים את האורז ומשרים אותו במים רותחים עם מלח למשך 45 דקות, מטגנים ושוטפים שוב.

2. מכניסים לקערה 3/4 כוס מהאורז השטוף ואת חומרי המלית ומערבבים היטב. ממלאים את העוף עד לשלושה רבעים מחלל הבטן (יש להשאיר מקום פנוי, כיוון שבשעת הבישול האורז תופח וממלא את החלל). תופרים את הפתח או מהדקים אותו בקסמי עץ או ברזל.

3. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את העגבניות והבצל ומבשלים על אש קטנה כ-3 דקות.

4. מוסיפים את העוף הממולא ואוטמים את העוף תוך כדי בישול. לאחר שצד אחד משחים, הופכים את העוף. מוציאים את העוף מהסיר וממשיכים לבשל את העגבניות והבצל. מצמצמים את הנוזלים עד התייבשות כמעט.

5. מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי העוף. מביאים לרתיחה ומסירים בכף את הקצף שנוצר. מנמיכים את האש ומבשלים שעה ורבע.

6. מוציאים את העוף מהסיר ובודקים את כמות הנוזלים (אם יש יותר מליטר מים בסיר צריך להמשיך ולצמצם עד לכמות של ליטר מים). מוסיפים לסיר את תערובת הבהרט, העגבנייה המרוסקת ושארית האורז המסונן. מכסים ומבשלים כ-12 דקות, עד שהמים מתאדים.

7. מחזירים את העוף למרכז הסיר ומכסים את כולו בתבשיל. אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך כל הלילה.
איך להכין קוביות בראוניז עם מוס שוקולד?


הנה מתכון ללא גלוטן להכנת בראוניז ען מוס שוקולד כפי שפורסם במגזין "מיני שף" של עיתון לאשה בספטמבר 2016:

חשוב לשים לב: את פחיות קרם הקוקוס מקררים 7-10 שעות במקרר לפני השימוש. רצוי להכין את המוס עד 3 שעות לפני ההגשה ולא יותר.

המצרכים עבור 6 מנות מוס, 35-40 קוביות בראוניז לתבנית בגודל 20X30:
======================================================
לבראוניז:
----------------
225 גרם שוקולד מריר 54%-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

2/3 כוס (150 גרם) שמן קוקוס בטמרפרטורת החדר, או שמן קנולה

1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר

3. ביצים גדולות

1/6 כוס (40 מ"ל) ברנדי/מיץ תפוזים/או חלב סויה או אורז

1/2 כוס + כף (60 גרם) שקדים מולבנים טחונים

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

1/3 כוס + 1 כף (70 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

למוס שוקולד:
----------------------
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 54%-60% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

4 כפות שמן קנולה אן שמן ניטרלי אחר

2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 20% שומן לפחות, קרות מהמקרר

4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

2. שמים בכלי המתאים את השוקולד, שמן הקוקוס והסוכר ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.

3. מוסיפים את הביצים לקערת הקרם בזו אחר זו, תוך כדי טריפה או הקצפה. מוסיפים גם את הברנדי ומערבבים.

4. שמים בקערה נפרדת את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס ומערבבים.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס. אופים כ-25 דקות. מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר עוד שעה לפחות.

6. מכינים את המוס: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמן ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות)עד שנוצר קרם חלק. מצננים.

7. פותחים את פחיות קרם הקוקוס הקר ומוציאים בעזרת כף את החלק המוצק שהצטבר למעלה (נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקרקעית). מעבירים לקערת המערבל או מעבד המזון. מקציפים 4-5 דקות במהירות גבוהה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצפת עדינה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים מעט לאיחוד (אם צריךף מנקים את הדפנות ומקציפים שוב).

8. מעבירים את המוס לשק זילוף בעל צנתר משונן בקוטר 3 ס"מ. אם המוס נוזלי מדי, מאחסנים כשעה במקרר.

9. הרכבת המנה: חותכים את הבראוניז לקוביו קטנות ומסדרים כמה בכל כוס, מזלפים שכבת מוס, מכסים בבראוניז וממשיכים כך, לסירוגין, לפי גובה הכלי. מאחסנים במקרר עד ההגשה, אך לא מומלץ לקרר יותר מ-3 שעות מאחר והמוס נוטה להתקשות.

ניתן לאחסן את המוס עד 3 ימים במקרר ואת הבראוניז עד 5 ימים בכלי אטום במקרר. רצוי להוציא לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההגשה.
איך להכין פסטה ברוטב גבינות?


כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
איך להכין מוס פסיפלורה?


הנה מתכון למוס פסיפלורה:

המצרכים:
========
150 גרם מחית פסיפלורה

250 מ"ל שמנת מתוקה

60 גרם סוכר

4 חלבונים

2 כפות קרם קוקוס


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את מחית הפסיפולרה על אש קטנה להוסיף את קרם הקוקוס. לכבות את האש ולצנן את התערובת.

2. להקציף את החלבונים עם הסוכר.

3. להוסיף את התערובת שהצטננה בינתיים לחלבונים והסוכר ולהמשיך בהקצפה.

4. להעביר את כל התערובת לסיר, לבשל על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה, מבלי שהיא מגיעה לרתיחה. לצנן לחלוטין.

5. להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

6. לקפל את הפסיפלורה, הקוקוס והחלבונים לקצפת.

7. להעביר לכוסות זכוכית נאות ולהכניס למקרר.

בתיאבון!
איך להכין סלט סלק ועדשים?
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?
איך להכין מרק עדשים כתומות?
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?
איך להכין לזנייה עם גבינות, עגבניות טריות ובזילקום?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.