» «
עוגות גבינה
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?



הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.
כדורי שוקולד
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
קרטיב
איך להכין קרטיב יוגורט, רוזטה ודובדבנים?


הנה מתכון לקרטיב יוגורט, רוזטה ודובדבנים של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל ביולי 2015:

המצרכים ל-12 קרטיבים קטנים:
========================
3 כוסות יוגורט סמיך

4 כפיות ריבת דובדבנים ביתית

3 כפות סירופ רוזטה

לריבת הדובדבנים:
===============
1 ק"ג דובדבנים מגולענים

4 סוכות סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. ראשית מכינים את הריבה: מערבבים את הדובדבנים ואת הסוכר ומשרים יחד במשך כשעה. מעבירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה (בודקים את הסמיכות על צלחת קרה מאוד) ומצננים.

2. מערבבים את כל המרכיבים. אם רוצים קרטיב מתוק יותר אפשר להוסיף עוד ריבה או סירופ רוזטה.

3. מעבירים לכלים קטנים ומקפיאים. לאחר כשעה נועצים במרכז מקל של ארטיק וממשיכים להקפיא ל-4 שעות נוספות.
עוגת תמרים
איך להכין עוגת תמרים בריאה?


הנה מתכון לעוגת תמרים בריאות:

המצרכים:
=========
3 ביצים

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס סוכר חום או סילאן

13/4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 חבילת ממרח תמרים

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הביצים שמן סוכר.

2. מערבבים את התמרים עם המים הרותחים ומכניסים לשמן והסוכר.

3. מערבבים את הקמח אבקת אפיה קינמון סודה לשתייה ומכניסים בהדרגה חשמן והסוכר.

4. אופים בטמפרטורה של 160 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

איך להכין

גאנאש
איך להכין גנאש מעולה?


הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.

2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.

3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.
לזניה
אפשר מתכון של לזניית סלמון?


הנה מתכון ללזניית סלמון:

המצרכים:
========
עלי לזניה

רוטב בשמל

סלמון מעושן

גבינה מוצרלה להקרמה

מעט אורגנו

צלפים

קוויאר אדום (אם רוצים ואם יש...)

לאחר שעלי הלזנייה בושלו במים לסדר על מגש:
===================================
עלה לזניה

רוטב בשמל

פרוסת סלומון

מעט אורגנו

צלפים

ושוב עלי לזניה

בסיום (לאחר 2 שכבות):
==================
עלה לזניה

לפזר מעט קוויאר ועליו מוצרלה מגורדת ולהכניס לתנור להקרמה.

לאכול עם כוס יין לבן לידה - הלזניה הזו היא מאכל מלכים.
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה אפויה?



הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:

חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 פודינג אינסטנט (וניל)

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

1 שקית סוכר-וניל


הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
אוזני המן
איך להכין אזני המן ללא גלוטן?



הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:

המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות גואר גאם

1/2 כוס אורז לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס סוכר

1 חלמון

מיץ סחוט מחצי לימון

גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

אבקת סוכר להגשה


אופן ההכנה:
=========

1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.

2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.

3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.

4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.

5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).

7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.

8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.


קסטה
איך להכין קסטה ביתית?



הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:

המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)

3 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 חבילות פודינג אינסטנט וניל

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.

2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.

3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.

בתיאבון!
איך להכין מרק עדשים אדומות?


הנה מתכון של מאיה מרום למרק עדשים אדומות, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
כוס וחצי עדשים אדומות

1 גזר

1 בצל קטן

מלח ופלפל

יוגורט ופל ולימון להגשה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר כוס וחצי עדשים אדומות ומכסים ב-4 כוסות מים.

2. מוסיפים פנימה גזר קלוף ופרוס ובצל קטן חצוי.

3. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

4. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהעדשים מתרככות והופכות לעיסה.

5. מגישים עם יוגורט ופלח לימון לסחיטה.
יש מתכון לעוגת תפוזים?


הנה מתכון לעוגת תפוזים:

מצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

13/4 סוכר

קליפה מלימון אחד


מצרכים לרוטב:
===============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס יין אדום



אופן ההכנה:
===========
1. לערבב חלמונים וסוכר לקצץ יציב

2. להוסיף לסירוגין את שאר החומרים ובסוף את קליפת הלימון

3. לאפות בחום בינוני 40-45 דקות או כשקיסם יוצא יבש

4. להרתיח את חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה עודה חמה (ניתן גם לוותר על הרוטב למי שמעדיף)

בתיאבון!
איך להכין בראוניז טבעוני?


הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:

מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)

250 גרם שוקולד מריר

2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)

1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)

10 גרם אבקת אפייה (שקית)

1/2 כפית מלח

כפית תמצית וניל

אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.

2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.

3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.

4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.

6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).

7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.

בתיאבון!
איך להכין נתחוני עוף בעשבי תיבול?



הנה מתכון של השף מרב פוריץ להכנת נתחוני פרגית או חזה עוף בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג נתחוני עוף או פרגיות

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים גס (נענע, כוסברה, בזיליקום, פטרוזילה וכו)

5 שיני שיני שום כתושות

1/2 י'ח צ'ילי טרי פרוס דק או לפי הטעם

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן זית

כף חרדל

2 לימונים פרוסים דק

להגשה: מעט רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מחממים היטב מחבת כבדה ומקפיצים את התערובות בשניים - שלושה סבבים או שצולים בתנור חם ב-200 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך לטגן דגים שלמים?


הנה הנחיותיו של השף רפי כהן לטיגון דגים שלמים:

1. בחרו דגים מאותו סוג, רצוי דגי ים קטנים, נקיים מקשקשים ומבוטנים, אך עם עצמותיהם. שטפו את הדגים היטב במים קרים.

2. הכינו את הציפוי לדגים לפי בחירתכם ולפי המתכון שלכם, ערבבו היטב והעבירו את הדגים למגש שטוח.

3. בחרו שמן טיגון נטרלי. הטוב ביותר הוא שמן ענבים, גם שמן תירס אפשרי.

4. מחממים את השמן לטמפרטורה של 180 מעלות, מוודאים זאת בעזרת מדחום המיועד לכך או שמשתמשים בצ'יפסר. יש להקפיד הקפדה יתרה על הטמפרטורה להצלחה מרבית של הדגים.

5. בסמוך לטיגון יש להכין מי קרח לטבילת הדגים, לטבול אותם שתי דקות ולסנן מבלי לנגב

6. טובלים כל דג בציפוי מהראש ועד הזנב ומקפידים שלא יהיו גושים.

7. מטגנים מיד בשמן העמוק. חשוב לא להכניס לשמן יותר מדי דגים בבת אחת. מטגנים למשך 5 דקות, עד קבלת גוון זהב.
איך להכין שקשוקה קלאסית?



הנה מתכון לשקשוקה קלאסית כפי שפורסם בגיליון שף של לאישה במאי 2015:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

2-3 כפות שיני שום סגלגל קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700-800 גרם עגבניות חתוכות משומרות (בקופסת שימורים או בקבוק, מומלץ מתוצרת איטליה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אריסה

1/2 כפית סוכר - לא חובה

4-5 ביצים

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים במחבת עמוקה על להבה גבוהה את שמן הזית. מוסיפים את השום, מנמיכים את ללהבה בינונית ומטגנים כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומטגנים עד הזהבה קלה - בינונית.

2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואריסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (ייתכן שיהיה צורך בהוספת מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות).

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים. מפזרים על הביצים מעט מאוד מלח ופלפל. מבשלים לפי מידת העשייה הרצויה, מסירים מהכיריים, מעטרים בכוסברה או בפטרוזיליה ומגישים מיד.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בננות טבעונית?



הנה מתכון להכנת תבנית אינגלישקייק או 12 יחידות מאפינס של עוגת בננות טבעונית:

מצרכים רטובים:
===========
1/4 כוס חמאת בוטנים (80 גרם, אפשר להחליף בכל מסה שומנית אחרת: ממרח שוקולד, ממרח שקדים, טחינה, נוגט)

קצת פחות מ-1/4 כוס סילאן + השלמה ל-1/4 כוס מייפל (סה"כ 80 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (4 כפות)

בננה אחת

1 כוס מים (60 גרם)

4 תמרים מסוג מג’הול

כפית חומץ תפוחים טבעי

יבשים
=====
כוס קמח מלא (140 גרם)

כף גדושה קקאו (אופציה)

כפית מחוקה סודה לשתייה

אופן הכנה:
========
1. טוחנים בבלנדר יד: חמאת בוטנים, סילאן, מייפל, רסק תפוחים, חומץ, בננה, מים, ותמרים.

2. שופכים את התערובת לקערה ומוסיפים קמח וסודה לשתייה.

3. מערבבים הכל עד שמתקבלת בלילה חלקה.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות.

5. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס או לתבנית מלבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות (למאפינס) או ל-35-40 דקות (לעוגה).

בתיאבון!


איך להכין סלט פירות קיצי?



הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:

החומרים:
========
2 תפוחי עץ

2 אגסים

2 בננות בשלות

3 קיווי

3 אפרסקים

אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)

חופן צימוקים (20)

חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)

5 תאנים יבשות או טריות

5 תמרים יבשים או טריים

מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)

מעט סוכר או סוכרזית

אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.

ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
איך להכין סלט ביצים חצי קשות עם מיונז מהיר?


הנה מתכון של השף רפי כהן לסלט ביצים חצי קשות ומיונז בהיר, המתאים כמנת פתיחה בפסח וגם לאירועים אחרים:


המצרכים:
=========
6 ביצים טריות

4 בצלים ירוקים, שטופים ופרוסים דק

שמן זית

מיונז מהיר:

4 חלמונים

1/4 כוס חומץ יין לבן

1/2 כף חרדל איכותי וחריף

1 כפית סוכר

1/4 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן תירס

1/2 כוס שמן זית

2 כפיות מלח דק


אופן ההכנה:
==========
1. ביצים חצי קשות: מניחים את הביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במים הרותחים למשך 7 דקות בדיוק. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. לאחר 7 דקות מוציאים את הביצים מהסיר ומיד מעבירים אותן לקרעה עם מי הקרח להפסקת תהליך הבישול. לאחר שהביצים התקררו מעט, מוציאים אותן מהקערה וקולפים.

2. מיונז מהיר: מניחים את חלמוני הביצה בקערה וטורפים היטב בעזרת מטרפה או מזלג. מוסיפים את החומץ, הסוכר, החרדל והפלפל השחור תוך כדי טריפה.
מוזגים באיטיות את השמן תוך כדי טריפה מתמדת ומהירה. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.

3. הסלט: מניחים את הביצים החצי קשות בקערה ובעזרת מזלג מועכים אותן בצורה גסה לחתיכות בינוניות. מוסיפים את הבצל הירוק ואת המיונז המהיר. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה. שומרים בקירור עד ההגשה. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הסלט.
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

5. אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.

לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.

לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.

חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.

לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.


רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.

להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?


הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה

5 כפות שמן זית

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר

1 בצל סגול קצוץ

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

1 כף סוכר חום

2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום

1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.

3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.

4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.

6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.

7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.

8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.

9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

בתאבון!
איך להכין סלט כרוב אסיאתי?
איך להכין מרק כתום?
איך להכין חרוסת?
איך להכין אוזני המן טבעוניות?
איך להכין צלי ב-50 שיני שום?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.