» «
לבנה
איך להכין לבנה?


הנה מתכון להכנת לבנה:

המצרכים:
========
1 גביע יוגורט 4%

6 ליטר חלב טרי

1/4 כוס מלח

חיתול בד


אופן ההכנה:
===========
1. להרתיח את החלב בסיר גדול עד שהוא כמעט גולש, להנמיך את האש ולבחוש את שניתן לטבול אצבע בחלב מבלי לקבל כוויה (למי שיש מדחום יוכל למדוד את טמפרטורת החלב ולכבות את האש כשזה יגיע ל-45 מעלות).

2. להוסיף את היוגורט, לערבב היטב ולסגור את הסיר. להוריד מהאש, לכסות את הסיר בשמיכות ולהמתין 12 שעות.

3. לאחר 12 שעות להעביר את הסיר למקרר ל-10 שעות, להוציא, לערבב היטב, להוסיף את המלח ולערבב שוב.

4. להעביר את תערובת החלב והיוגורט לחיתול ולתלות אותו מעל כיור או כלי שיכיל את טפטופי הנוזלים. יש להשאיר את החיתול תלוי בין יום וחצי לשלושה ימים, תלוי במרקם ובטעם אותו רוצים לקבל.

בתיאבון!
אבקת מרק פטריות
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?



לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
גבינה
איך להכין פונדו גבינה?



הנה מתכון להכנת פונדו גבינה:

המצרכים:
========
500 גרם גבינת אמנטל שוויצרית

2 כפות קורנפלור

1 שן שום

3 כפות קירש

500 מ"ל יין לבן יבש

1 כף מיץ לימון

פפריקה - לפי הטעם


אופן ההכנה:
============
1. לחתוך את קוביות הגבינה ולהניחן בקערה. להוסיף את הקורנפלור ולנער עד שייספג בגבינה.

2. לחצות את שן השום לשניים ולמרוח אותה על דפנות כלי הפונדו.

3.למזוג אל כלי הפונדו את היין הלבן ולחממו על אש נמוכה. כשהיין מתחיל לבעבע להוסיף את מיץ הלימון והגבינה עם הקורנפלור ולערבב עד שהגבינה נמסה. תוך כדי בחישה מוסיפים את הקירש והפפריקה.

4. משפדים קוביות לחם על מזלגות פונדו וטובלים בכלי הפונדו תוך ערבוב קל של תערובת הגבינה.

בתיאבון!
כתף בקר בלוביה
איך להכין כתף בקר בלוביה?


הנה מתכון לכתף בקר בלוביה:

המצרכים ל-6 מנות:
=============
נתח כתף לקדירה

2 בצלים פרוסים דק

1 קופסת עגבניות קלופות מגורדות

1/2 כוס שמן זית או קנולה

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

1 ק"ג שעועית ירוקה רחבה או לוביה

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי אחיד, כ- 1-1.5 ס"מ

2. מטגנים את הבשר והבצל בשמן החם לצבע שחום.

3. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה.

4. מוסיפים כוס מים ומרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי.

5. מוסיפים את העגבניות ומערבבים.

6. חותכים את השעועית לפיסות גסות ומוסיפים לתבשיל.

7. מבשלים שעה נוספת ומגישים.

איך להכין

סופגניות
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
עוגת פרג לימון
איך להכין עוגת פרג - לימון?


הנה מתכון לעוגת פרג - לימון של יעל גרטי, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ:
==============================
2 ביצים גדולות

3/4 כוס + שתי כפות (180 גרם) סוכר

2.5 כפות קליפת לימון מגורדת משני לימונים די גדולים

5 כפות (75 מ"ל) מיץ לימון סחוט

1/2 גביע פחות כף (80 מ"ל) שמנת חמוצה 15%

80 גרם חמאה מומסת

1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח

1/2 כוס לא דחוסה (50 גרם) פרג טחון טרי

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אפשרות הגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון , השמנת והחמאה וטורפים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת הביצים וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

4. יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים כשעתיים.

5. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

- שומרים עד 3 ימים מכוסה בטמפרטורת החדר (בקיץ - עד שבוע במקרר), או עד חודשיים במקפיא.

- ניתן להפוך את העוגה לפרווה ע"י שימוש בכמות זהה של קרם קוקוס במקום השמנת ושמן קנולה במקום חמאה, בתוספת שתי כפות קמח.
מרק עוף
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
לביבות בטטה
איך להכין לביבות בטטה אפויות?


הנה מתכון ל-20 לביבות בטטה אפויות של ניקי:

המצרכים:
=========
2 בטטות בגודל בינוני

תפוח אדמה

בצל גדול

30 גרם חמאה / 3-4 כפות שמן

ביצה

3/4 כוס פירורי לחם או מעט יותר קמח

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

פלפל שחור גרוס

כפית מלח

המצרכים למטבל שמנת:
===================
200 גרם שמנת חמוצה

כפית שום כתוש

כפית גדושה מיונז

2 כפות עירית קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ולתבל.

2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.

5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

6. לערבב את מצרכי מטבל השמנת ולהגיש עם הלביבות


מרק ארטישוק ירושלמי
איך להכין מרק ארטישוק ירושלמי?


הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק ירושלמי:

המצרכים:
=======
1 בצל

1 כרישה

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי

30 גרם חמאה

1/4 כוס שמנת מתוקה

מלח ופלפל

אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:
========
1. קוצצים את הבצל, את הכרישה ואת הארטישוק הירושלמי.

2. מאדים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל והכרישה עד שהם מגיעים לשקיפות.

3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 40 דקות, עד שהוא מתרכך.

4. טוחנים את התערובת בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר (ניתן לטחון גם עם מיקסר אצבע איכותי כשהמרק בתוך הסיר).

5. מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מבשלים עוד 2-3 דקות נוספות ומגישים חם.
איך להכין עוגת סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת טבעונית שכדאי להכין יום קודם לאכילה, על מנת שתספוג את הנוזלים.

המצרכים:
========
1 ק"ג סולת

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)

100 גרם קוקוס (1.5 כוסות)

200 גרם שמן (1 כוס)

260 גרם מים (1 כוס ועוד כף)


המצרכים לרוטב:
=============
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

¼1 כוסות מים (300 גרם)

קינמון

פלח תפוז עם קליפה או מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את כל החומרים, לשטח על תבנית בגודל 30X20 בעזרת ידיים רטובות.

2. לאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

3. להוציא כשהעוגה מקבלת צבע חום-זהוב.

4. ניתן להוסיף שקדים או תמרים ללא גרעינים + קינמון (שטוגנו מעט ביחד).

5. את התמרים יש למרוח בין שתי שכבות של תערובת.

6. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת או מעל כקישוט.


הכנת הרוטב:
==========
1. לבשל את כל חומרי הרוטב ולהכין ממנו "דבש".

2. לשפוך את הרוטב על העוגה ולתת לו להיספג.
איך להכין סורבה מלון, עראק ורוזטה?


הנה מתכון להכנת סורבה מלון, עראק ורוזטה, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" ביולי 2011:

המצרכים:
========
250 גרם סירופ סוכר

200 גרם סירופ רוזטה ממותק

700 גרם (נטו לאחר קילוף) מלון כתום מסוג שרנטה או שרנטה באלדי

2 כפות מיץ לימון

כף עראק

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
=========
1. מרסקים בבלנדר מלון, סירופ סוכר, רוזטה ומיץ לימון.

2. מערבבים ידנית, לתוך תערובת הפרי, עראק וגרידת לימון.

3. מעבירים למכונת גלידה או, לחילופין, לקערה שטוחה ומקפיאים 6 שעות לפחות.

4. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.

5. מעבירים לכלי הגשה, מכסים היטב ומקפיאים בשנית.
איך להכין קדירת בקר עם פטריות ופול ירוק?



הנה מתכון של השף שלום קדוש לקדירת בקר עם פטריות ופול ירוק:

המצרכים ל - 6-8 מנות:
================
1.5‬ ק"ג צלעות בקר (נתח מס' ‭(2‬ או נתח כתף מרכזי (נתח מס' ‭(4‬ חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ

4 כפות שמן זית

5 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס ‭

1/2 ליטר ציר בקר או מרק עוף

למרינדה:
========
1 בקבוק ‭750)‬ מ"ל) יין קברנה סוביניון מאיכות טובה

3 כפות שמן זית

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים גס

בוּקֶהגַרנִי - צרור קטן של תימין, עלי דפנה ופטרוזיליה 3 גרגרי פלפל אנגלי


להגשה:
=======
500 גרם פול ירוק (אפשר קפוא)

500 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות


אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך הלילה.

2. מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות. ‭

3. מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה ומייבשים אותם. מסננים את המרינדה ושומרים בנפרד את הנוזל והירקות. ‭

4. מחממים מחבת עמוקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.

5. באותה מחבת מזגגים את הירקות מהמרינדה ומוסיפים להם שום, מלח, פלפל ואת נוזלי המרינדה. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם יש, מכסים ומבשלים בבעבוע כחצי שעה. ‭

6. מעבירים את תכולת המחבת לקדירה ומכסים. מעבירים את הקדירה לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מדי פעם מנערים לערבוב. ‭

7. בזמן שהקדירה בתנור, מעניקים טיפול מקדים לתוספות: חולטים את הפול דקה-שתיים במי מלח, מעבירים למי קרח ומקלפים. מקפיצים את הפטריות בשמן זית.

8. משלימים את הכנת הקדירה: כשהבשר רך, מסננים אותו ואת הירקות מהרוטב. מביאים את הרוטב לרתיחה, מתקנים תיבול ומצמצמים או מדללים במידת הצורך. ‭

9. מחזירים את הבשר והירקות לקדירה, מוסיפים את הפטריות והפול ומחזירים לרתיחה. מערבבים.
איך להכין מרק נבטוטים עם סלרי?


הנה מתכון למרק נבטוטים עם סלרי, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 201:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ דק

כפית סוכר חום

1 כפית כמון טחון

1 כף רסק עגבניות

2 כוסות נבטוטים (מומלץ תערובת מש, אזוקי ועדשים של "עלעלים")

8 כוסות ציר ירקות או מים

1/4 כוס אורז

מיץ לימון טרי

מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את השמן, הבצל, הסלרי והסוכר ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנבטוטים והאורז רכים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איך להכין סלט קינואה עם טחינה?


הנה מתכון לסלט קינואה עם טחינה של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:

החומרים לשתי מנות:
================
כוס קינואה שטופה

2 כוסות מים

1/2 כוס פיסטוקים קצוצים

1/2 כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1/2 בצל סגול קצוץ

2 כפות פטרוזילה קצוצה

לרוטב:
=====
1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס מים פושרים

1 לימון סחוט וקליפתו המגוררת

1 שן שום כתושה

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

1 כף דבש

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר קטן את הקינואה ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כ-15 דקות עד שהקינואה סופחת את המים ומתרככת.

2. בינתיים, מכינים את הרוטב: טורפים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב חלק ואחיד.

3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים היטב ומגישים.
איך להכין עוגת תפוזים?



לפניכם מתכון לעוגת תפוזים.

מרכיבים:
========
6 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)


הוראות הכנה:
=============
1. להפריד את הביצים ולהקציף חלבון עם סוכר.

2. בקערה נפרדת - בלילת התפוזים:
לערבב יחד חלמונים + לימון + אבקת אפיה + כוס שמן + מיץ תפוזים.

3. להוסיף את בלילת התפוזים בעדינות לקערת החלבונים המוקצפים ולערבב בעדינות בצורה עוטפת.

4. בהדרגה להוסיף את הקמח ולדאוג שיהיה מעורבב טוב ללא גושים.

5. לאפות 40 דקות בחום של 150 מעלות.

העוגה יוצאת מאד אוורירית.
איך להכין גלידת לימון ודבש?


הנה מתכון גלידת ללימון ודבש של ד"ר מאיה רוזמן.
ערכה הקלורי של פרוסה יפה מהגלידה הוא כ-140 קלוריות ומתאים לארוחת ביניים בזמן דיאטה:

המצרכים:
=========
2 שמנת מתוקה לקצפת (אפשר פרווה)

1 מיכל תרכיז לימון קפוא להכנת מיץ

100 גרם דבש

3-4 עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
===========
1. להקציף את השמנות.

2. להוסיף את הלימון ואת הנענע ולהקציף עוד דקה.

3. להוסיף את הדבש ולהקציף דקה אחרונה.

4. לצקת לקופסה ולשים במקפיא, אפשר לצקת לשתי תבניות אינגליש מוארכות ולהגיש כעוגת גלידה, אפשר לעטר בזילוף דבש ובעלה נענע טרייה.


איך להכין פסטה ברוטב גבינות?


כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
איך להכין אורז עם ערמונים ופטריות?


הנה מתכון חורפי של "האגוזיה" לאורז עם ערמונים ופטריות:

המצרכים:
=======
2 סלסילות (400-500 גרם) פטריות טריות

1 בצל בגודל בינוני, קלוף

1 גזר גדול (או 2 בינוניים), קלוף

2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים

2 כוסות אורז לבן

1 כף גדושה שמן קוקוס או שמן זית

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס סילאן

2-3 כפות חומץ בלסמי

3 כוסות מים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב טורבו).

2. חותכים את הפטריות.

3. חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני.

4. מגררים בפומפייה את הגזר.

5. מפוררים עם הידיים לחתיכות גדולות את הערמונים.

6. שוטפים היטב את האורז ומסננים.

הבישול:
======
1. לסיר בגודל בינוני שמתאים לתנור מוסיפים את שמן הקוקוס או שמן הזית. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים 4-5 דקות אגב ערבוב עד שהפטריות רכות. אם צריך, מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לפטריות להתרכך.

2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

3. מוסיפים את הערמונים, רוטב הסויה, הסילאן והחומץ. מערבבים היטב ואז מוסיפים את האורז.

4. מוסיפים את המים (3 כוסות), מערבבים ואז מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס (רצוי לטעום ולתקן תבלון). חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור (או שמים מעל נייר אפיה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום).

5. מעבירים לתנור (170 מעלות, מצב טורבו) למשך 20-30 דקות, או עד שהאורז התרכך והתבשל לחלוטין.

6. מוציאים מהתנור ומחכים 20 דקות עם המכסה. פותחים וזה מוכן.

7. בהגשה, מומלץ להוסיף 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים. נשמר בקירור 5 ימים.
איך להכין עוגיות שקדים ולימון?


הנה מתכון של אורי שפט לעוגיות שקדים ולימון:

המצרכים:
=======
125 גרם חמאה

200 גרם סוכר

1 ביצה

200 גרם שקדים טחונים

80 גרם שקדים פרוסים

100 גרם קמח תפו"א

3 גרם אבקת אפייה

10 גרם גרידת לימון

50 גרם קוקוס

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת מסה חלקה ובהירה.

2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהמסה מתאחדת.

3. מוסיפים את החומרים היבשים: שקד טחוןֿ שקד פרוס, קמח תפו"א, אבקת אפייה, קוקוס וגרידת לימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4. יוצרים גלילים ארוכים על גבי נייר אפייה, מגלגלים ושמים לקירור למשך שעה.

5. מוציאים מהקירור וחותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ.

6. מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. אופים בחום של 170 מעלות ל-12-15 דקות עד קבלת גוון זהוב. מצננים לפני ההגשה. אם רוצים חאחר שמתקרר בוזקים אבקת סוכר.
איך להכין סלק גזר וסלק חי?


הנה מתכון של אתי בן שמעון לסלט גזר חי ולסלק חי:

המצרכים:
========
2 סלק

3 גזרים

1/4 כוס חומץ

1/4 כוס שמן

כפית חרדל דיז'ון

כפית בטוחה מלח

כף סוכר

שום כתוש

פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מגרדים את הסלק והגזר לרצועות דקות מאוד.

2. מכינים בצנצנת נפרדת את הרוטב מחומץ, שמן, חרדל, מלח, סוכר, שום ופלפל שחור ומנערים היטב.

3. יוצקים את הרוטב מעל לסלק והגזר המגורדים ומערבבים היטב.

4. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעבירים למקרר עד להגשה.

6. ניתן להכין את הסלט רק עם סלק או רק עם גזר או לשלב בו גם קולוקבי חי מגורד לרצועות.
איך להכין גלידת מלבי טבעונית?
איך להכין מוס שוקולד וריבת חלב?
איך להכין עוגת בננות טבעונית?
איך להכין לדר תותים טריים?
איך להכין ריבועי גבינה ותפוחי עץ?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.