שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין סלט טורקי?
הנה מתכון להכנת סלט טורקי?
המצרכים:
=========
2 עגבניות אדומות
1 פלפל ירוק
1 גמבה
1 בצל בינוני
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף רכז רימונים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.
2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.
3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות
4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט טורקי?
המצרכים:
=========
2 עגבניות אדומות
1 פלפל ירוק
1 גמבה
1 בצל בינוני
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1 כף רכז רימונים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.
2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.
3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות
4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.
בתיאבון!
איך להכין חומוס מצויין?
כך תכינו חומוס ביתי מצויין:
1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.
2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.
3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.
4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).
5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.
6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).
7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
כך תכינו חומוס ביתי מצויין:
1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.
2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.
3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.
4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).
5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.
6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).
7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין סלט שעועית אדומה בסגנון גרוזיני?
הנה מתכון לסלט שעועית אדומה בסגנון גרוזיני של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2000:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית אדומה, שרויה למשך לילה
מלח ופלפל
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
5 גבעולי כוסברה, קצוצים
2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קלופים
1 שן שום קלופה
1 פלפלון חריף קטן (לא הכרחי)
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחון
2 כפות חומץ
2/3 כוס מיץ רימונים (או שתי כפות רכז רימונים)
גרגרי רימונים לקישוט (אם רוצים)
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את השעועית, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא מתרככת, אך לא מתפוררת. מטגנים ומעבירים לקערה. בעוד השעועית חמה מצרפים את הבצל ומערבבים.
2. טוחנים או מרסקים במעבד מזון את הכוסברה, הפטרוזיליה, האגוזים, השום, הפלפלון, הקינמון, הציפורן, החומץ ומיץ הרימונים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מקשטים בגרגרי רימון.
אין לתבל שעועית במלח בתחילת הבישול, מפני שהמלח מעכב את ריכוך השעועית. מוסיפים אותו לסיר שעה לאחר תחילת הבישול.
אפשר להכין את הסלט משעועית אדומה קפואה, אך כדאי לבשל אותה כחמש דקות ואז לבדוק אם היא די רכה. אם לא, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות
הנה מתכון לסלט שעועית אדומה בסגנון גרוזיני של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2000:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית אדומה, שרויה למשך לילה
מלח ופלפל
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
5 גבעולי כוסברה, קצוצים
2 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
1/2 כוס אגוזי מלך קלופים
1 שן שום קלופה
1 פלפלון חריף קטן (לא הכרחי)
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחון
2 כפות חומץ
2/3 כוס מיץ רימונים (או שתי כפות רכז רימונים)
גרגרי רימונים לקישוט (אם רוצים)
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את השעועית, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא מתרככת, אך לא מתפוררת. מטגנים ומעבירים לקערה. בעוד השעועית חמה מצרפים את הבצל ומערבבים.
2. טוחנים או מרסקים במעבד מזון את הכוסברה, הפטרוזיליה, האגוזים, השום, הפלפלון, הקינמון, הציפורן, החומץ ומיץ הרימונים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מקשטים בגרגרי רימון.
אין לתבל שעועית במלח בתחילת הבישול, מפני שהמלח מעכב את ריכוך השעועית. מוסיפים אותו לסיר שעה לאחר תחילת הבישול.
אפשר להכין את הסלט משעועית אדומה קפואה, אך כדאי לבשל אותה כחמש דקות ואז לבדוק אם היא די רכה. אם לא, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר את הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר את הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:
מספר עלי חסה
עגבניות
מלפפונים
גמבה
גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד
פטרוזיליה
נבטי בזיליקום
גרעיני חמנייה
צ'יה ו/או קצח
אפשרות: בצל לבן או סגול
לימון בנדיבות
אפשרות: שמן זית
אפשרות: מלח או מלח מתובל
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.
איך להכין
איך להכין חזה עוף עם אפונה וכורכום?
הנה מתכון לחזה עוף עם אפונה וכורכום:
המצרכים:
=========
500 גרם חזה העוף חתוך לקוביות
כף קורנפלור
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית שמן
מעט מלח
3 כפות שמן (לטיגון)
לרוטב:
======
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי סלרי עלים (עלים וגבעול קצוצים)
1/2 חבילה אפונה קפואה (400 גרם)
2 כפיות כורכום
כף סוכר שטוחה
1/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור, הסודה לשתייה, המלח והשמן ומשרים 10 דקות.
2. בסיר רחב שמים מעט שמן לטיגון ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את חזה העוף לסיר החם, מפרידים את החתיכות אחת מהשנייה, מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהעוף הופך ללבן או מעט מוזהב. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
3. מכינים את הרוטב: באותו הסיר שבו טיגנו את חזה העוף, שמים את השמן ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-15 דקות עד להזהבה.
4. מוסיפים את השום הכתוש והסלרי ומטגנים עוד כ-2 דקות.
5. מוסיפים את הכורכום מערבבים ומוסיפים את האפונה, הסוכר, הפלפל השחור, המלח והמים. מערבבים הכל יחד, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
6. כשהרוטב רותח, מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים במכסה חצי פתוח ומבשלים כ-20 דקות.
7. מוסיפים לסיר את קוביות חזה העוף המטוגן והכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד 5 דקות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
בתאבון!
הנה מתכון לחזה עוף עם אפונה וכורכום:
המצרכים:
=========
500 גרם חזה העוף חתוך לקוביות
כף קורנפלור
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית שמן
מעט מלח
3 כפות שמן (לטיגון)
לרוטב:
======
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 גבעולי סלרי עלים (עלים וגבעול קצוצים)
1/2 חבילה אפונה קפואה (400 גרם)
2 כפיות כורכום
כף סוכר שטוחה
1/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור, הסודה לשתייה, המלח והשמן ומשרים 10 דקות.
2. בסיר רחב שמים מעט שמן לטיגון ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את חזה העוף לסיר החם, מפרידים את החתיכות אחת מהשנייה, מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהעוף הופך ללבן או מעט מוזהב. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
3. מכינים את הרוטב: באותו הסיר שבו טיגנו את חזה העוף, שמים את השמן ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-15 דקות עד להזהבה.
4. מוסיפים את השום הכתוש והסלרי ומטגנים עוד כ-2 דקות.
5. מוסיפים את הכורכום מערבבים ומוסיפים את האפונה, הסוכר, הפלפל השחור, המלח והמים. מערבבים הכל יחד, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
6. כשהרוטב רותח, מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים במכסה חצי פתוח ומבשלים כ-20 דקות.
7. מוסיפים לסיר את קוביות חזה העוף המטוגן והכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד 5 דקות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
בתאבון!
איך להכין מרק נבטוטים עם סלרי?
הנה מתכון למרק נבטוטים עם סלרי, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 201:
המצרכים:
========
2 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
כפית סוכר חום
1 כפית כמון טחון
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות נבטוטים (מומלץ תערובת מש, אזוקי ועדשים של "עלעלים")
8 כוסות ציר ירקות או מים
1/4 כוס אורז
מיץ לימון טרי
מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את השמן, הבצל, הסלרי והסוכר ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנבטוטים והאורז רכים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
הנה מתכון למרק נבטוטים עם סלרי, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 201:
המצרכים:
========
2 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
כפית סוכר חום
1 כפית כמון טחון
1 כף רסק עגבניות
2 כוסות נבטוטים (מומלץ תערובת מש, אזוקי ועדשים של "עלעלים")
8 כוסות ציר ירקות או מים
1/4 כוס אורז
מיץ לימון טרי
מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את השמן, הבצל, הסלרי והסוכר ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנבטוטים והאורז רכים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
איך להכין מלבי שושנים?
הנה מתכון למלבי שושנים, כפי שפורסם במוסף "לייף סטייל" של ישראל היום במרץ 2012:
המצרכים ל 7-8 מנות:
=================
4 כפות שטוחות קורנפלור
4 כפות חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים
1/4 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
לריבת שושנים:
============
עלי כותרת מ-4 שושנים אדומים, גזורים לרצועות עבות
1/2 כוס סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
כמה קוביות לימון כולל קליפתו וגרעיניו
1 שקיק תה אדום ( פירות יער, תות או דובדבן)
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המלבי: מדללים את הקורנפלור בחלב.
2. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת, מים וסוכר. מסירים מעל האש.
3. מוסיפים מעט מהתערובת החמה על הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים תוך כדי ערבוב את הקורנפלור אל הנוזל החם שבסיר.
4. מוסיפים מי ורדים, מערבבים ויוצקים לקעריות הגשה.
5. מכינים את הריבה: יוצקים מעל עלי השושנים מיץ לימון ו-1/2 כוס סוכר ומבירים למקרר למשך לילה.
6. מעבירים את השושנים לסיר, מוסיפים סוכר, מים, לימון ותה.
7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עד לסמיכות הרצויה וכאשר צבע הריבה אדום מספיק, אפשר להוציא את התיון.
8. מצננים את הריבה ויוצקים על המלבי. מגישים.
הנה מתכון למלבי שושנים, כפי שפורסם במוסף "לייף סטייל" של ישראל היום במרץ 2012:
המצרכים ל 7-8 מנות:
=================
4 כפות שטוחות קורנפלור
4 כפות חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים
1/4 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
לריבת שושנים:
============
עלי כותרת מ-4 שושנים אדומים, גזורים לרצועות עבות
1/2 כוס סוכר
מיץ מ-1/2 לימון
2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
כמה קוביות לימון כולל קליפתו וגרעיניו
1 שקיק תה אדום ( פירות יער, תות או דובדבן)
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המלבי: מדללים את הקורנפלור בחלב.
2. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת, מים וסוכר. מסירים מעל האש.
3. מוסיפים מעט מהתערובת החמה על הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים תוך כדי ערבוב את הקורנפלור אל הנוזל החם שבסיר.
4. מוסיפים מי ורדים, מערבבים ויוצקים לקעריות הגשה.
5. מכינים את הריבה: יוצקים מעל עלי השושנים מיץ לימון ו-1/2 כוס סוכר ומבירים למקרר למשך לילה.
6. מעבירים את השושנים לסיר, מוסיפים סוכר, מים, לימון ותה.
7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עד לסמיכות הרצויה וכאשר צבע הריבה אדום מספיק, אפשר להוציא את התיון.
8. מצננים את הריבה ויוצקים על המלבי. מגישים.
איך להכין חריימה?
הנה מתכון להכנת חריימה:
המצרכים לשש מנות:
================
1 ק"ג דג לבן טרי (לוקוס, בורי, מוסר ים) פרוס לנתחים בעובי 2 ס"מ עם העצמות והאדרה.
1/4 כוס שמן קנולה
10 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/4 כפית קימל טחון
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
2. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל, מערבבים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים מים ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מוסיפים את נתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי. הופכים את הדגים ומבשלים עוד כחמש דקות, עד שהדגים מוכנים. יוצקים מיץ לימון ומערבבים.
6. מפזרים כוסברה קצוצה ןמגישים.
הנה מתכון להכנת חריימה:
המצרכים לשש מנות:
================
1 ק"ג דג לבן טרי (לוקוס, בורי, מוסר ים) פרוס לנתחים בעובי 2 ס"מ עם העצמות והאדרה.
1/4 כוס שמן קנולה
10 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/4 כפית קימל טחון
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.
2. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל, מערבבים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים מים ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מוסיפים את נתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי. הופכים את הדגים ומבשלים עוד כחמש דקות, עד שהדגים מוכנים. יוצקים מיץ לימון ומערבבים.
6. מפזרים כוסברה קצוצה ןמגישים.
איך להכין לזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?
הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?
המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים
מעט שמן זית
2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)
100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)
100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט
אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.
3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).
4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.
הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.
3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.
4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.
6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.
7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).
8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.
מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר
כ-1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).
3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
הנה מתכון של משה בראל ללזניה עם רוטב עגבניות וחצילים קלויים?
המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים
מעט שמן זית
2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
500 גרם (2 כוסות) רוטב עגבניות קנוי או ביתי (מתכון בהמשך)
100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה דק (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר בגלילים גדולים בדוכני הגבינה בחנויות)
100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב הבשמל:
============
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1 ליטר חלב - או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)
1/4 כפית אגוז מוסקט
אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט.
3. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).
4. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.
הלזניה:
1. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).
2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו בכ-3 כפות שמן זית.
3. מפזרים את פרוסות החצילים בתבנית בשכבה אחידה ומזלפים עליהן שמן זית. ממליחים מעט.
4. קולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחצילים משחימים מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
5. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.
6. מורחים את הדפים בבשמל ולאחר מכן ברוטב עגבניות. מסדרים מעל מחצית מפרוסות החצילים ומניחים עליהן מחצית מפרוסות המוצרלה. מפזרים מעל שליש מכמות הפרמזן.
7. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, רוטב עגבניות, חצילים, מוצרלה ופרמזן (שומרים מעט מרוטב העגבניות בצד, לקישוט הלזניה).
8. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומקשטים בטיפות גדולות של רוטב עגבניות. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן.
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.
מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
רוטב עגבניות:
המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
1 ק"ג עגבניות חתוכות לקוביות
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר
כ-1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את השום והעגבניות ומטגנים כדקה-שתיים.
2. מנמיכים את האש ומוסיפים את היין. מבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. בזמן הבישול חשוב להציץ מדי פעם ולראות אם הרוטב סמיך מדי – אם כן, מוסיפים לו בכל פעם כ-1/4 כוס מים, כדי שהרוטב לא יישרף (אין מה לחשוש, המים יתאדו בהמשך).
3. בתום הבישול מוסיפים את האורגנו, הסוכר והמלח. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
איך להכין פוקצ'ת טחינה?
הנה מתכון של שי-לי ליפא לפוקצ'ת טחינה:
המצרכים לבצק:
===========
10 גרם (1 כף) שמרים טריים בגרגרים
1 כף גדושה סוכר חום
3/4 כוס מים חמימים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח רגיל
1/3 כוס טחינה גולמית
1/2 כפית מלח
לציפוי:
=====
שמן זית
שומשום
מלח גס
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים שמרים וסוכר במים חמימים, בקערת מיקסר.
2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כשבע דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
4. מחממי תנור ל-200 מעלות.
5. מרדדים את הבצק (אין צורך לקמח את המשטח, רק יש להקפיד שהוא יבש9 לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית וזורים מעל שומשום ומלח גס.
6. אופים 15-20 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה.
הנה מתכון של שי-לי ליפא לפוקצ'ת טחינה:
המצרכים לבצק:
===========
10 גרם (1 כף) שמרים טריים בגרגרים
1 כף גדושה סוכר חום
3/4 כוס מים חמימים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח רגיל
1/3 כוס טחינה גולמית
1/2 כפית מלח
לציפוי:
=====
שמן זית
שומשום
מלח גס
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים שמרים וסוכר במים חמימים, בקערת מיקסר.
2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כשבע דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
4. מחממי תנור ל-200 מעלות.
5. מרדדים את הבצק (אין צורך לקמח את המשטח, רק יש להקפיד שהוא יבש9 לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית וזורים מעל שומשום ומלח גס.
6. אופים 15-20 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה.
איך להכין מרק דלעת הודי?
הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 גזר
800 גרם דלעת
ציר עוף (או מים וכנפי עוף)
אבקת קארי
פתיתי צ'ילי חריף
פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)
חופן זרעי דלעת
מעט שמן
מעט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.
2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.
3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).
4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 גזר
800 גרם דלעת
ציר עוף (או מים וכנפי עוף)
אבקת קארי
פתיתי צ'ילי חריף
פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)
חופן זרעי דלעת
מעט שמן
מעט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.
2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.
3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).
4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
איך להכין קבב נוסח אל באבור?
הנה מתכון לקבב נוסח אל באבור מאת השף חוסאם עבאס:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
600 גרם בשר כבש טחון
400 גרם בשר עגל טחון
1 בצל גדול
1 צרור פטרוזילה
50 גרם צנובר
6 עגבניות בשלות
מלח ופלפל גרוס
המצרכים לבצק פיתה:
===============
1 ק"ג קמח
2 כפית מלח
1/2 כפית שמרים
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את שני סוג הבשר בצורה גסה יחד עם הבצל. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. מערבבים היטב את הבשר ומשפדים אותו על שיפוד מתכת (או על מקל קינמון).
3. צולים את הבשר למשך מספר דקות על גריל פחמים או בתנור עד שהוא כמעט מוכן. מרסקים את העגבניות ומניחים בתבנית הקבב.
4. מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב. מניחים להתפחה במשך 10 דקות.
5. לאחר 10 דקות לשים את הבצק שוב ויוצרים פיתה גדולה.
6. מניחים את הקבב על העגבניות המרוסקות ומעליו את בצק הפיתה. צולים עוד 10 דקות ומגישים.
הנה מתכון לקבב נוסח אל באבור מאת השף חוסאם עבאס:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
600 גרם בשר כבש טחון
400 גרם בשר עגל טחון
1 בצל גדול
1 צרור פטרוזילה
50 גרם צנובר
6 עגבניות בשלות
מלח ופלפל גרוס
המצרכים לבצק פיתה:
===============
1 ק"ג קמח
2 כפית מלח
1/2 כפית שמרים
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את שני סוג הבשר בצורה גסה יחד עם הבצל. מוסיפים פטרוזיליה וצנוברים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. מערבבים היטב את הבשר ומשפדים אותו על שיפוד מתכת (או על מקל קינמון).
3. צולים את הבשר למשך מספר דקות על גריל פחמים או בתנור עד שהוא כמעט מוכן. מרסקים את העגבניות ומניחים בתבנית הקבב.
4. מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב. מניחים להתפחה במשך 10 דקות.
5. לאחר 10 דקות לשים את הבצק שוב ויוצרים פיתה גדולה.
6. מניחים את הקבב על העגבניות המרוסקות ומעליו את בצק הפיתה. צולים עוד 10 דקות ומגישים.
איך להכין עוגת גבינה אוראו?
הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:
המצרכים לבסיס:
==============
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
המצרכים לקרם:
============
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%
1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה
מצרכים לציפוי העוגה:
================
12 עוגיות אוראו שבורות
אופן ההכנה:
=========
1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.
2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.
4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.
5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:
המצרכים לבסיס:
==============
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
המצרכים לקרם:
============
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%
1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה
מצרכים לציפוי העוגה:
================
12 עוגיות אוראו שבורות
אופן ההכנה:
=========
1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.
2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.
3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.
4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.
5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין סלט מלפפונים ועוף בסגנון תאילנדי?
הנה מתכון לסלט מלפפונים ועוף בסגנון תאילנדי:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
400 גרם חזה עוף פרוס
2 פיסות גלנגל
2 פיסות ג'ינג'ר טרי
1 גבעול בצל ירוק
6 מלפפונים
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
לרוטב:
======
2 כפות רוטב סויה בהירה
1 כף רוטב סויה מתוקה
1 כף צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 בצל שאלוט קצוץ
להגשה:
======
1/2 כפית שמן שומשום
2-3 זרעי שומשום קלויים
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה 2 כוסות מים עם הגלנגל, ג'ינגר ובצל ירוק. מניחים במים נתחי עוף ומבשלים 2 דקות בלבד. מכבים את האש. מכסים ומניחים 15 דקות לצינון.
2. קורעים את העוף לרצועות דקות בידיים ושומרים במקרר.
3. בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.
4. חוצים כל מלפפון לאורכו ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים את המלפפונים לסהרונים.
5. מערבבים את רצועות העוף עם הרוטב, המלפפונים והנענע ומטפטפים שמן שומשום ומפזרים שומשום קלוי מעל.
הנה מתכון לסלט מלפפונים ועוף בסגנון תאילנדי:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
400 גרם חזה עוף פרוס
2 פיסות גלנגל
2 פיסות ג'ינג'ר טרי
1 גבעול בצל ירוק
6 מלפפונים
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
לרוטב:
======
2 כפות רוטב סויה בהירה
1 כף רוטב סויה מתוקה
1 כף צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום כתושה
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 בצל שאלוט קצוץ
להגשה:
======
1/2 כפית שמן שומשום
2-3 זרעי שומשום קלויים
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה 2 כוסות מים עם הגלנגל, ג'ינגר ובצל ירוק. מניחים במים נתחי עוף ומבשלים 2 דקות בלבד. מכבים את האש. מכסים ומניחים 15 דקות לצינון.
2. קורעים את העוף לרצועות דקות בידיים ושומרים במקרר.
3. בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.
4. חוצים כל מלפפון לאורכו ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים את המלפפונים לסהרונים.
5. מערבבים את רצועות העוף עם הרוטב, המלפפונים והנענע ומטפטפים שמן שומשום ומפזרים שומשום קלוי מעל.
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?
הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:
המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות רום
פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.
2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.
3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.
הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:
המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות רום
פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.
2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.
3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.
איך להכין מרק מינסטרונה עם פסטה?
הנה מתכון להכנת מרק מינסטרונה עם פסטה של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
סלרי
גזר
כרישה
שומר
מעט שמן זית
שימורי עגבניות
רסק עגבניות
מלח ופלפל
גבינת פרמזן
1/2 כוס פסטה
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר סלרי פרוס, גזר קלוף וקצוץ, כרישה פרוסה דק ושומר קצוץ (כולל הקרניים שלו, פרוסות דק) ומטגנים במעט זמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות.
2. מוסיפים קופסת שימורי עגבניות מרוסקות, קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם) ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל (אם יש במקרר גבינת פרמזן אפשר להוסיף את הקצה הקשה והקליפתי שלה, שנותם טעם נפלא). מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש קטנה.
3. מוסיפים 1/2 כוס פסטה קצרה ואפשר גם חופן עלי תרד ומבשלים 1/4 שעה נוספת. מגישים עם פרמזן.
הנה מתכון להכנת מרק מינסטרונה עם פסטה של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
סלרי
גזר
כרישה
שומר
מעט שמן זית
שימורי עגבניות
רסק עגבניות
מלח ופלפל
גבינת פרמזן
1/2 כוס פסטה
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר סלרי פרוס, גזר קלוף וקצוץ, כרישה פרוסה דק ושומר קצוץ (כולל הקרניים שלו, פרוסות דק) ומטגנים במעט זמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות.
2. מוסיפים קופסת שימורי עגבניות מרוסקות, קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם) ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל (אם יש במקרר גבינת פרמזן אפשר להוסיף את הקצה הקשה והקליפתי שלה, שנותם טעם נפלא). מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש קטנה.
3. מוסיפים 1/2 כוס פסטה קצרה ואפשר גם חופן עלי תרד ומבשלים 1/4 שעה נוספת. מגישים עם פרמזן.
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?
הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:
המרכיבים ל-20 קציצות:
לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים
2 כוסות כרשה, קצוצה גס
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף פלפל גרוס
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית כורכום
1 כף מלח גס
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות
1 כוס סולת
לרוטב:
======
1 בצל קצוץ
1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד
1 כפית כמון
1/2 כפית מוסקט
2 כפיות מלח גס
2 כפיות סוכר חום
1 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית קינמון.
5 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגוררת
5 עגבניות מגוררות
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.
2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.
3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.
4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.
5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.
בתיאבון!
הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:
המרכיבים ל-20 קציצות:
לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים
2 כוסות כרשה, קצוצה גס
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף פלפל גרוס
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב
2 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית כורכום
1 כף מלח גס
לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות
1 כוס סולת
לרוטב:
======
1 בצל קצוץ
1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד
1 כפית כמון
1/2 כפית מוסקט
2 כפיות מלח גס
2 כפיות סוכר חום
1 כפית שאטה גרוס
1/2 כפית קינמון.
5 כפות שמן זית
1 כף קליפת לימון מגוררת
5 עגבניות מגוררות
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.
2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.
3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.
4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.
5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.
בתיאבון!
איזה סנדוויצ'ים כולם ירצו לאכול בבית הספר?
הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:
1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון
2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון
3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון
4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:
1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון
2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון
3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון
4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?
הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:
המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה
2 חצילים צרים ומאורכים
מעט שמן זית
2 כפות עלי תימין
400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")
1 קופסת עגבניות מרוסקות
4 כפות פסטו
8 עגבניות פרוסות
1 כוס פרמזן מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.
2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.
4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.
5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.
6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.
7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.
8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.
9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.
10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.
11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.
12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.
13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:
המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה
2 חצילים צרים ומאורכים
מעט שמן זית
2 כפות עלי תימין
400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")
1 קופסת עגבניות מרוסקות
4 כפות פסטו
8 עגבניות פרוסות
1 כוס פרמזן מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.
2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.
4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.
5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.
6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.
7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.
8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.
9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.
10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.
11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.
12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.
13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין חמין?
הנה מתכון נוסף להכנת חמין:
המצרכים:
==========
300 גרם שעועית מנומרת (ברבוניה)
300 גרם שעועית בובס
אפשרות - 200 גרם חומוס
2-3 פרוסות רגל עגל
1.5 ק"ג בשר בקר שריר קדמי או שפונדרה
1 בצל קלוף ושלם
6-8 תפוחי אדמה קלופים
6-8 ביצים קשות עטופות בנייר אלומיניום
1 כף סוכר חום
1 כף מחוקה של מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 ליטר מים
2 כוסות אספרסו
אופן ההכנה:
==========
1. יש להשרות את הקטניות ללילה.
2. מניחים את כל החומרים בקדרה אשר הביצים למעלה ועליהם יוצקים את הנוזלים.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
4. כעבור שעה מנמיכים את החום ל-110 מעלות ומשאירים בתנור ל-16 שעות.
5. לאחר 16 שעות, מסירים את מכסה הקדרה, מוצאים את הביצים, מכניסים קישקע ונקניקיות ואופים שעה נוספת.
6. להגשה - יש לסדר כל אחת ממרכיבי החמין בצלחת נפרדת ולהגיש לצידם סלט ירקות ואורז לבן.
הנה מתכון נוסף להכנת חמין:
המצרכים:
==========
300 גרם שעועית מנומרת (ברבוניה)
300 גרם שעועית בובס
אפשרות - 200 גרם חומוס
2-3 פרוסות רגל עגל
1.5 ק"ג בשר בקר שריר קדמי או שפונדרה
1 בצל קלוף ושלם
6-8 תפוחי אדמה קלופים
6-8 ביצים קשות עטופות בנייר אלומיניום
1 כף סוכר חום
1 כף מחוקה של מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 ליטר מים
2 כוסות אספרסו
אופן ההכנה:
==========
1. יש להשרות את הקטניות ללילה.
2. מניחים את כל החומרים בקדרה אשר הביצים למעלה ועליהם יוצקים את הנוזלים.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
4. כעבור שעה מנמיכים את החום ל-110 מעלות ומשאירים בתנור ל-16 שעות.
5. לאחר 16 שעות, מסירים את מכסה הקדרה, מוצאים את הביצים, מכניסים קישקע ונקניקיות ואופים שעה נוספת.
6. להגשה - יש לסדר כל אחת ממרכיבי החמין בצלחת נפרדת ולהגיש לצידם סלט ירקות ואורז לבן.
איך להכין טורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול?
הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות
1 חציל
250 גרם גבינת עזים רכה למריחה
250 גרם גבינת פטה מגוררת
1 כף עירית קצוצה
1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק
1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.
2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.
3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).
4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.
הנה מתכון לורטיות במלית חצילים, גבינות ועשבי תיבול כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
================
1 חבילת טורטיות מוכנות
1 חציל
250 גרם גבינת עזים רכה למריחה
250 גרם גבינת פטה מגוררת
1 כף עירית קצוצה
1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק
1 כף עלי בזיליקום קצוצים דק
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה.
2. פורסים את החציל, מושחים במעט שמן זית, זורים מעט מלח ומניחים בתבנית. אופים 15 דקות.
3. ההרכבה: מורחים שכבת גבינת עזים על הטורטייה, מניחים מעל פרוסות חציל קלויות ועליהן זורים את הגבינה המגוררת. זורים מעל את העשבים הקצוצים, מניחים את רצועות פלפל ומגלגלים את הטורטייה בכמה סיבובים (אם מכינים קודם אפשר לעטוף בנייר אפייה ולהניח במקרר עד לשימוש).
4. מסירים את הנייר, מניחים את הטורטיות המגולגלות ל 5-6 דקות על רשת הגריל ומגישים חם.