» «
מרק
איך להכין מרק תפוחי אדמה?



הנה מתכון למרק תפוחי אדמה:

המצרכים:
========
חצי ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל גדול

3 שיני שום

1-2 גזר

סלרי

שורש

פטרוזיליה

3 כפות שמן

7 כוסות מים

2-5 כפיות אבקת מרק עוף

מלח לפי הטעם

אפשרות: 2 כפות קמח


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר את השמן ולהקפיץ בו את הבצל, הגזר, הסלרי, השורש והשום עד השחמה קלה.

2. להוסיף את הקמח ולטגן דקה נוספת (למוותרים על הקמח, יש לעבור ישר לשלב הבא).

3. להוסיף מים ואת קוביות תפוחי האדמה.

4. לבשל עד שהירקות רכים (יש להקפיד שתפוחי האדמה לא יתרככו מדי ויתפוררו).

5. לפני ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה בכל קערה.

בתיאבון!
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות

יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת

40 גרם (3 כפות) סוכר

40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון

20 גרם שקדים מולבנים פרוסים


רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים

100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה

140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).

100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).

לשימון: מעט שמן קנולה/תירס

לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון

לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)

60 גרם סוכר (שליש כוס)

כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.

3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.

4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.

8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.

בתיאבון!
פתיתים
איך להכין פתיתים עם בטטות וג'ינג'ר?


הנה מתכון לפתיתים עם בטטות וג'ינג'ר של מרילין איילון:

המצרכים:
==========
1 כוס פתיתים

1 בצל קצוץ

1 בטטה מגוררת דק

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1/4 כפית הל

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:
===========
1. מבשלים את הפתיתים בהרבה מים מומלחים, עד שהם רכים ומוכנים לאכילה.

2. מסננים, שוטפים במי ברז ושומרים בצד.

3. מטגנים את הבצל בסיר בינוני.

4. מוסיפים את הבטטה, הג'ינג'ר וההל ומטגנים-מערבבים במשך כמה דקות.

5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל.

6. מסירים מהאש ומגישים חם.

הערה: ניתן להחליף את הבטטה בגזר או דלורית.
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!

איך להכין

לחמניות
איך להכין לחמניות וניל ודבש?



הנה מתכון להכנת לחמניות וניל ודבש?

מצרכים ל-12 לחמניות:
================
1/2 ק"ג קמח שמרים

50 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1.25 כוסות מים חמימים

2 כפות דבש

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)


מצרכים לסירופ:
=============
1/4 כוס מים

1 כף דבש

1 כף סוכר

1 כפית וניל


אופן ההכנה:
=========
1. לערבב את כל מרכיבי הבצק חוץ משתי כפות ביצה אותן יש לשמור במקרר במיקסר עם וו לישה במשך ארבע דקות.

2. להניח להתפחה במשך שעה וחצי.

3. ליצור 12 כדורי בצק ולסדר אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים.

4. לכסות במגבת לחה ולהתפיח שוב כשעה וחצי.

5. להבריש את הלחמניות בביצה טרופה ולאפות עשרים דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

6. בזמן שהלחמניות נאפות לבשל אץ כל מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים וקבלת סירופ סמיך (לא יותר מדי).

7. כשהלחמניות יוצאות מהתנור להבריש אותן יש בסירופ החם.

בתיאבון!
מרק עוף אסיאתי
איך להכין מרק עוף אסיאתי?


הנה מתכון למרק עוף אסיאתי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
חופן נדיב של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ונענע ומייבשים

פלפל חריף קטן

ציר מרק עוף

2 כפות רוטב סויה

1 ג'ינג'ר שלם

שמן שומשום

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים חופן נדיב של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ונענע ומייבשים. פורסים פלפל חריף קטן. מחלקים את העלים והפלפל בין קערת המרק, מביאים ציר עוף לרתיחה בסיר, מוסיפים שורש ג'ינג'ר שלם (אין צורך לקלוף) פרוס לפרוסות דקות ו-2 כפות רוטב סויה. זהירות, אם מבשלים עם הג'ינג'ר יותר מדי המרק נהפך חריף והטעם הרענן של הג'ינג'ר מתמוסס.

2. מוזגים את המרק החם לצלחות. כדאי להזליף כמה טיפות שמן שומשום לפני ההגשה.

ציר עוף:
======
זרקו לסיר 800 גרם של כל חלקי עוף שתמצאו. הוסיפו שני גזרים קלופים, בצל חצוי, שורש פטרוזיליה וסלרי קלופים, אפשר גם את העלים. כסו בהרבה מים והביאו לרתיחה. בשלו שעה על אש נמוכה וסננו את הנוזל.
עוגות
איך להכין עוגת פראלין טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פראלין טבעונית:

המצרכים:
========
1 כוס (130 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים

¼1 כוסות (175 גרם) קמח

125 גרם מחמאה רכה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/4 כוס מחית פראלין (בחנויות מתמחות, 80 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק מ-2 תפוחים בינוניים)

¼1 כפיות תמצית וניל טהור

1/3 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

לקצפת פראלין (לא הכרחי):
====================

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת צמחית

3 כפות מחית פראלין

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).

2. במכל מעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 1/4 כוס מהקמח, עד לקבלת אבקה (לא לעבד יותר מדי, כדי שהתערובת לא תהפוך למחית).

3. בקערת מיקסר מקציפים את המחמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

4. מוסיפים את מחית הפראלין ומערבבים. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים היטב. לבסוף מוסיפים את הווניל.

5. מנפים ביחד לקערה בינונית את כוס הקמח שנותרה עם המלח ואבקת האפייה.

6. מוסיפים פנימה את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.

7. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת האגוזים לתוך בלילת הבצק ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

8. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת בקוטר 22 ס"מ ואופים 40 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף).

9. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת. מגישים לבד או עם קצפת פראלין בצד.

קצפת פראלין:
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה וגמישה. מקפלים פנימה 2 כפות מחית פראלין עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף מקפלים את כף הפראלין הנותרת, רק מעט ולא עד הסוף, ליצירת מראה שיש.

בתיאבון!
מאפים
איך להכין מאפה אטריות וגבינה?



הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית 20x25:
===================

לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים

1 כף שמן

מלח

250 גרם פסטה פנה

25 גרם חמאה, לשימון התבנית

למאפה:
=======
3 ביצים

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס צימוקים

1 כפית תמצית וניל משובחת

אפשרות: 1 כפית קינמון טחון

לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.

3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.

4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.

5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.

בתיאבון!






עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



לפניכם מתכון לעוגת תפוזים.

מרכיבים:
========
6 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)


הוראות הכנה:
=============
1. להפריד את הביצים ולהקציף חלבון עם סוכר.

2. בקערה נפרדת - בלילת התפוזים:
לערבב יחד חלמונים + לימון + אבקת אפיה + כוס שמן + מיץ תפוזים.

3. להוסיף את בלילת התפוזים בעדינות לקערת החלבונים המוקצפים ולערבב בעדינות בצורה עוטפת.

4. בהדרגה להוסיף את הקמח ולדאוג שיהיה מעורבב טוב ללא גושים.

5. לאפות 40 דקות בחום של 150 מעלות.

העוגה יוצאת מאד אוורירית.
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין שקשוקה?


הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:

המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.

1.5 ראשי שום

2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן

3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)

10 ביצים

לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוס שמן

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.

3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.

4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.

5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.

6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.

בתאבון!
איך להכין חמין קלאסי עם נקניקיות בקר?


הנה מתכון לחמין קלאסי עם נקניקיות בקר של השף שי עשהאל מ"זוגולבק", כפי שפורסם ב"זמנים מודרנים" בדצמבר 2006:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
15 נקניקיות כתף בקר

4 נתחי עצמות רגל עם בשר (אוסבוקו)

6 בצלים קלופים וקצוצים

1/2 כוס גרגרי חומוס שרויים

1 כוס שעועית לבנה שרויה

3/4 כוס גריסים

300 גרם רסק עגבניות

1 כפית פפריקה

1/2 כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

1 כף שום כתוש

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את העצמות עד שהן מקבלות גוון חום כהה. מוציאים מהסיר. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד לקבלת גוון שחום. מחזירים לסיר את העצמות ומוסיפים את החומוס, השעועית האדומה, השעועית הלבנה, הגריסים ושתי כוסות מים. מביאים לרתיחה.

2. מדללים את רסק העגבניות בכוס מים ומערבבים עם הפפריקה, הפלפל, השום והמלח. מוסיפים לסיר ומשלימים במים לכיסוי כל החומרים. מסדרים למעלה את הנקניקיות ומביאים שוב לרתיחה.

3. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שכוון לחום נמוך למשך לילה שלם.
איך להכין קובנה?



הנה מתכון להכנת קובנה:

המצרכים:
========
3/4 קילו קמח רגיל

1 כף מלח

כף וחצי שמרים

1/2 כוס סוכר

1/2 חבילת מרגרינה

5-6 כוסות מים


אופן ההכנה:
===========
1. לערב היטב את כל החומרים ללא המרגרינה עד לקבלת בצק גמיש.

2. לכסות את הבצק ולהמתין שיתפח.

3. ללוש את הבצק שוב ולהעמידו להתפחה שניה.

4. לקחת מהבצק כדור ולרדד אותו (עם הידיים).

5. למרוח על הבצק המרודד מעט מרגרינה ולגלגל עד לקבלת גליל מאורך.

6. להניח את הגליל בצורה סיבובית בסיר הקובנה.

7. לחזור על אותה פעולה עוד פעמיים נוספות ולהכניס לתנור.

8. לאפות חמישים דקות בחום של 180 מעלות ולאחר מכן עוד ארבע שעות בחום של 140 מעלות.

9. הקובנה מוכנה כאשר צבעה חום בהיר.

10. מתאים להגיש עם ביצים קשות, רסק עגבניות וסלט.

בתיאבון!
איך להכין סלט ירוקים ואורוגולה עם סלק צלוי ואגוזי מלך?



הנה מתכון של "האגוזיה" לסלט ירוקים ואורוגולה עם סלק צלוי ואגוזי מלך:
מצרכים ל-8 מנות:

ראש חסה אייסברג

2 צרורות אורוגולה

3 תפוחים אדומים - חצויים וכל חצי פרוס לפרוסות דקות.

1 בצל סגול חתוך ל-2 חצאים וכל חצי פרוס לפרוסות דקות

1 ק"ג סלקים טריים קטנים, מבושלים וקלופים

1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים

1/4 כוס תערובת של זרעי חמנייה ודלעת ושומושום מלא

שמן זית

כף סילאן

טימין טרי

מלח ופלפל

לרוטב:
======
שמן זית

2 כפיות חרדל דיז'ון גרגירים

1.5 כפות סילאן

חומץ שרי / בן יין אדום

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מדליקים תנור על 160 מעלות וקולים על התבנית את אגוזי המלך ותערובות הגרעינים (בנפרד). להיזהר מקליית יתר - לקלות עד שיש ריח נעים. הוציאו לקירור והעלו את החום ל-220 מעלות.

2. חוצים לשמיניות את הסלקים המבושלים ומתבלים בנדיבות בשמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל ועלי טימין טריים. צולים בתנור עד השחמה והתקרמלות. בקערה גדולה מערבבים חסה אייסברג קרועה לחתיכות גדולות, אורוגולה, פרוסות תפוחים ובצל.

3. בקערה קטנה, ערבבו עם מטרפה את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן. הוסיפו שמן זית בזרם דק תוך כדי ערבוב ליצירת ויניגרט סמיך. הוסיפו כף או שתיים של מים וערבבו את הרוטב היטב. טעמו ותקנו תיבול (עוד חומץ, עוד מלח וכו'). זלפו את הרוטב על קערת הירוקים וערבבו היטב. השאירו קצת רוטב בצד.

4. חלקו את תערובת הירוקים לקערות הגשה אישיות, פזרו מעל סלקים צלויים, אגוזי מלך שבורים גס ואת תערובת הזרעים. זלפו מעל עוד כף רוטב. לאוכלי הגבינות - אפשר להגיש עם גבינה כחולה או גבינה חצי קשה כמו קשקבל או מנצ'גו.
איך להכין עוגת בננות וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת בננות וסילאן טבעונית:

המצרכים ל-2 עוגות אינגלישקייק:
==========================

יבשים:
=======
3 כוסות קמח מלא (420 גרם)

3 כפיות קינמון

שקית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

כוס אגוזי מלך קצוצים גס (100 גרם)

כוס צימוקים (100 גרם)


רטובים:
=======
4-5 בננות

חצי כוס סילאן (160 גרם)

2/3 כוס שמן (140 גרם)

מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
========
1. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.

2. בקערה נפרדת מועכים את הבננות, ומערבבים עם הסילאן, השמן ומיץ הלימון.

3. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים, עד לקבלת בצק סמיך.

4. מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים כ-30-40 דקות.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין עוגת גבינה אפויה?



הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:

חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 פודינג אינסטנט (וניל)

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

1 שקית סוכר-וניל


הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:

מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:

400 גרם שוקולד מריר מעולה

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

לנפות:

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כוס קקאו (40 גרם)

ולהוסיף ולערבב:

1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)

1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)

1 שקית אבקת אפייה


להוסיף לקערה:

2/3 כוס שמן (130 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

מחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה

לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות

להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.


איך להכין שבלולי פיצה טבעוניים?


הנה מתכון של גלי לופו אלטרץ לשבלולי פיצה טבעוניים:

החומרים לבצק:
============
1/2 ק"ג קמח חיטה מלא 70%

1 כף שמרים יבשים

1 כפית גלוטן/ משפר אפייה (לא חובה)

1 כף סוכר חום

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1/2 1כוסות מים חמימים (או יותר)

לרוטב העגבניות:
==============
1 קופסת קוביות עגבניות

3 שיני שום פרוסות/ כתושות

1 כף שמן זית

1 כפית אורגנו

1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1 כוס זיתים פרוסים

3 כפות שמן זית

ל"פרמזן":
========
חופן גדול שקדים קלופים

חופן גדול קשיו

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מערבבים את כל הצרכים היבשים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש. לשים במהירות בינונית 8 דקות.

2. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השום בשמן זית, מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים 20 דקות מכוסה, וטוחנים היטב.

4.הכנת ה"פרמזן" : טוחנים במטחנת תבלינים את השקדים, הקשיו והמלח עד קבלת אבקה דקה. זהירות לא לטחון יותר מדי אחרת נוצר מרציפן.

5. הרכבת השבלולים: אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים זיתים ו"פרמזן".

6. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה, פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ, מסדרים את השבלולים על מגש אפיה תוך כדי מתיחת "הזנב" של כל שבלול והסתרתו מתחת לשבלול (על מנת שלא יפתחו באפיה). מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט "פרמזן" על כל שבלול.

7. אופים ב- 200 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שהשבלולים תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור,מברישים שוב במעט שמן זית.
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות קוואקר?


הנה מתכון להכנת עוגיות קוואקר:

המצרכים:
=========
4 כפות חמאה

3כפות סוכר או סוכר חום

2 ביצים

1/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס מחית תפוחים

1 כוס קמח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח (לא חייבים)

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס צימוקים

1-1/2 כוסות קוואקר (שיבולת שועל) לבישול מהיר


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב במיקסר חמאה וסוכר עד לקבל קרם.

2. להוסיף ביצה ביצים, לערבב ולהוסיף את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון. בסוף להוסיף את הקוואקר והצימוקים.

3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

4. להניח בעזרת כף עיגולי בצק בתבנית.

5. לאפות בערך רבע שעה, לצנן ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין סלט עגבניות ולחם קלוי?


הנה מתכון לסלט עגבניות ולחם קלוי כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
4 כפות שמן זית

1 שן שום, קלופה וכתושה

4 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות

מלח, פלפל שחור

5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי אדומות, חצויות

1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי צהובות

לוויניגרט:
========
עלים מצרור אחד של פטרוזיליה

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי

1 כפית חומץ בלסמי

1 כפית חרדל

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1 מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות).

2. הלחם: שמים את שמן הזית והשום בקערית קטנה ומערבבים. מושחים את קוביות הלחם בשמן המתובל, זורים מעך מלח ופלפל ומניחים בתבנית. קולים כ-10 דקות עד שהקוביות מזהיבות קלות. מוצאים ומצננים. אם לא משתמשים מיד אפשר לאחסן בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

3. הויניגרט: מפרישים שליש מכמות עלי הכוסברה. שמים את הכמות הנותרת במעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לרוטב אחיד וחלק.

4. שמים את כל סוגי העגבניות בקערה בינונית, יוצקים ומערבבים. מוסיפים את קוביות הלחם האפויות ואת עלי הכוסברה ומגישים.
איך להכין חלה עם קמח מלא?
איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?
איך להכין חומוס בסיסי?
איך להכין מרינדה של רוטב טיקה?
איך להכין עוגיות שיבולת שועל טבעוניות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.