שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?
הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:
המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה
100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים (150 גרם) גודל S-M
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים
3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים
2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.
- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך להכין סלט פאטוש?
הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:
המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא
2 פרוסות עמק 9%
1 כפית זעתר
1 כפית שמן זית
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
4 צנוניות חתוכות לרבעים
1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס
1 גזר חצוי וחתוך לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.
2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.
3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.
4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.
איך להכין סלט טבולה?
הנה מתכון לסלט טבולה בסגנון דרוזי, כפי שפורסם במוסף "סגנון" ע"י אלינוער רבין:
המצרכים:
========
2 כוסות עגבניות קצוצות דק
2 כוסות מלפפונם בקליפה, קצוצים דק
2 כוסות פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1.5 כוסות בורגול דק
מיץ משלושה לימונים
1 כף מלח
פלפל שחור
קינמון
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. בקערה גדולה מערבבים את הירקות.
2. משרים את הבורגול כעשר דקות בחלק ממיץ הלימון ומעט מים, מוסיפים לירקות.
3. מוהלים את מיץ הלימון שנותר בשתי כפות מים ומזליפים על הסלט.
4. מתבלים במלח, פלפל וקינמון. מזלפים מעל שתיים - שלוש כפות מים ויוצקים שמן זית. מערבבים ומגישים עם פיתות דרוזיות דקיקות.
איך להכין כדור גבינה לטבעונים?
הנה מתכון לכדור גבינה טבעוניים של מאי מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:
המצרכים:
=======
1 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמרי בירה
2 כפות חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כף סירופ מייפל (רו סוכר חום)
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את אגוזי הקשיו במי ברז למשך שעתיים ועד לילה שלם. מסננים.
2. טוחנים את הקשיו המסונן במעבד מזון יחד עם שמרי הבירה, חרדל, מיץ לימון וסירופ מייפל או סוכר חום. מתבלים בנדיבות במלח וטוחנים עד שנוצר ממרח סמיך מאוד. תצטרכו לגרד את שולי המעבד פעם או פעמיים במהלך התהליך כדי שהטחינה תהייה אחידה.
3. מעבירים את התערובת לניילון נצמד, מגלגלים בצורה הדוקה לתוך קערית, ליצירת צורה של כדור. מצננים היטב לילה שלם.
4. ניתן לגלגל את הכדור באדוזי מלך, עשבי תיבול או חמוציות קצוצות.
הערה: ניתן להכפיל או לשלש כמויות לקבלת כדור גדול.
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?
הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:
המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר
50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)
3 חבילות שמנת מתוקה צמחית
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)
1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים
1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)
הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:
1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.
2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).
3. לקפל יחד.
קרם וניל:
1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.
אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.
2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.
3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.
4. למרוח את קרם הווניל.
לקרר ולהגיש.
הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.
- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.
בתיאבון!
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?
הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:
המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
קורט צ'ילי
לציפוי:
======
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
2 כפות אורגנו יבש
קורט צ'ילי
אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.
2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.
3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.
4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.
5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
איך להכין סלט קולרבי ושומר?
הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:
המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים
3 פקעות שומר קטנות
חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים
לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים
1 שן שום גדולה, כתושה
2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.
2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.
3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).
4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.
5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.
בתאבון!
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?
הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין פאי אספרגוס?
הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:
המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים
2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 ביצים
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כפית מלח
100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת
1 כפית קצח
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים
3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.
4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.
5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.
6. אופים חצי שעה עד להזהבה.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:
המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה
100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים (150 גרם) גודל S-M
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים
3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים
2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.
- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.
בתיאבון!

הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:
המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא
2 פרוסות עמק 9%
1 כפית זעתר
1 כפית שמן זית
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
4 צנוניות חתוכות לרבעים
1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס
1 גזר חצוי וחתוך לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.
2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.
3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.
4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.

הנה מתכון לסלט טבולה בסגנון דרוזי, כפי שפורסם במוסף "סגנון" ע"י אלינוער רבין:
המצרכים:
========
2 כוסות עגבניות קצוצות דק
2 כוסות מלפפונם בקליפה, קצוצים דק
2 כוסות פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1.5 כוסות בורגול דק
מיץ משלושה לימונים
1 כף מלח
פלפל שחור
קינמון
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. בקערה גדולה מערבבים את הירקות.
2. משרים את הבורגול כעשר דקות בחלק ממיץ הלימון ומעט מים, מוסיפים לירקות.
3. מוהלים את מיץ הלימון שנותר בשתי כפות מים ומזליפים על הסלט.
4. מתבלים במלח, פלפל וקינמון. מזלפים מעל שתיים - שלוש כפות מים ויוצקים שמן זית. מערבבים ומגישים עם פיתות דרוזיות דקיקות.

הנה מתכון לכדור גבינה טבעוניים של מאי מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:
המצרכים:
=======
1 כוס אגוזי קשיו
2 כפות שמרי בירה
2 כפות חרדל
1 כפית מיץ לימון
1 כף סירופ מייפל (רו סוכר חום)
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את אגוזי הקשיו במי ברז למשך שעתיים ועד לילה שלם. מסננים.
2. טוחנים את הקשיו המסונן במעבד מזון יחד עם שמרי הבירה, חרדל, מיץ לימון וסירופ מייפל או סוכר חום. מתבלים בנדיבות במלח וטוחנים עד שנוצר ממרח סמיך מאוד. תצטרכו לגרד את שולי המעבד פעם או פעמיים במהלך התהליך כדי שהטחינה תהייה אחידה.
3. מעבירים את התערובת לניילון נצמד, מגלגלים בצורה הדוקה לתוך קערית, ליצירת צורה של כדור. מצננים היטב לילה שלם.
4. ניתן לגלגל את הכדור באדוזי מלך, עשבי תיבול או חמוציות קצוצות.
הערה: ניתן להכפיל או לשלש כמויות לקבלת כדור גדול.
איך להכין

הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:
המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר
50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)
3 חבילות שמנת מתוקה צמחית
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)
1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים
1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)
הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:
1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.
2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).
3. לקפל יחד.
קרם וניל:
1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.
אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.
2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.
3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.
4. למרוח את קרם הווניל.
לקרר ולהגיש.
הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.
- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:
המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
קורט צ'ילי
לציפוי:
======
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
2 כפות אורגנו יבש
קורט צ'ילי
אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.
2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.
3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.
4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.
5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:
המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים
3 פקעות שומר קטנות
חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים
לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים
1 שן שום גדולה, כתושה
2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.
2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.
3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).
4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.
5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.
בתאבון!

הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.

הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:
המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים
2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 ביצים
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כפית מלח
100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת
1 כפית קצח
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים
3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.
4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.
5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.
6. אופים חצי שעה עד להזהבה.
בתיאבון!
איך להכין ממרח שעועית לבנה?
הנה מתכון להכנת ממרח שעועית לבנה, כפי שפורסם בעיתון הארץ בינואר 2015:
המצרכים:
=======
500 גרם שעועית לבנה
1 בצל יבש קטן
5-6 שיני שום
2 כפוץ שמן חמניות מכבישה קרה
פלפל לבן טחון
מלח דק
אופן ההכנה:
=========
1. בוררים ושוטפים היטב את השעועית. מעבירים לסיר ומוסיפים 3 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מכפים מקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה - שעה וחצי עד לריכוך השעועית. מסננים היטב כשהשעועית עודנה חמה ומעבירים לקערה.
2. קוצצים את הבצל דק ומועכים היטב יחד עם השעועית בעזרת ממחה תפוחי אדמה.
3. כותשים את השום, מוסיפים למחית ומערבבים. מתבלים בשמן, פלפל לבן טחון ומלח דק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגישים עם בצל מטוגן מלמעלה.
הנה מתכון להכנת ממרח שעועית לבנה, כפי שפורסם בעיתון הארץ בינואר 2015:
המצרכים:
=======
500 גרם שעועית לבנה
1 בצל יבש קטן
5-6 שיני שום
2 כפוץ שמן חמניות מכבישה קרה
פלפל לבן טחון
מלח דק
אופן ההכנה:
=========
1. בוררים ושוטפים היטב את השעועית. מעבירים לסיר ומוסיפים 3 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מכפים מקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה - שעה וחצי עד לריכוך השעועית. מסננים היטב כשהשעועית עודנה חמה ומעבירים לקערה.
2. קוצצים את הבצל דק ומועכים היטב יחד עם השעועית בעזרת ממחה תפוחי אדמה.
3. כותשים את השום, מוסיפים למחית ומערבבים. מתבלים בשמן, פלפל לבן טחון ומלח דק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגישים עם בצל מטוגן מלמעלה.
איך להכין חבושים אפויים?
הנה מתכון לחבושים אפויים:
המצרכים:
=======
6 חבושים
12 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.
2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.
3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.
4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.
5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.
הנה מתכון לחבושים אפויים:
המצרכים:
=======
6 חבושים
12 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.
2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.
3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.
4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.
5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.
איך להכין מאפה אטריות וגבינה?
הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לתבנית 20x25:
===================
לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים
1 כף שמן
מלח
250 גרם פסטה פנה
25 גרם חמאה, לשימון התבנית
למאפה:
=======
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.
3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.
בתיאבון!
הנה מתכון למאפה אטריות וגבינה כפי שפורסם במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לתבנית 20x25:
===================
לבישול הפסטה:
============
4 כוסות (1 ליטר) מים
1 כף שמן
מלח
250 גרם פסטה פנה
25 גרם חמאה, לשימון התבנית
למאפה:
=======
3 ביצים
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אפשרות: 1 כפית קינמון טחון
לסירופ:
======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
==========
1. מרתיחים בסיר את המים עם השמן והמלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים היטב.
2. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה.
3. טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמנת, הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את האטריות המסוננות, הצימוקים, הווניל והקינמון (אם רוצים) ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ואופים 50-55 דקות עד הזהבה.
5. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר, המים והלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות, לסירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
6. יוצקים את הסירופ המצונן על המאפה ומגישים חם - מומלץ לצד פירות וריבה.
בתיאבון!
איך להכין טורט ריקוטה לימוני?
הנה מכון של רוני ונציה לטורטה די ריקוטה בארומה לימונית, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:
המצרכים לבצק פריך:
==============
1+1/8 (160 גרם) קמח
1/3 כוס (30 גרם) אבקת שקדים מולבנים
1/8 כפית מלח
100 גרם חמאה קרירה (כ-20 דקות מחוץ למקרר), חתוכה לקוביות
1/4 כוס (25 גרם) אבקת סוכר
2 חלמונים
המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינת ריקוטה (נטו, לאחר סינון מנוזלים לילה לפני ההכנה)
1/3 כוס (66 גרם) סוכר
1 ביצה
3 חלמונים
1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל טהור
1/8 כפית מלח
קליפה מגורדת מ-3 לימונים
40 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
=========
הבצק:
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, אבקת השקדים והמלח.
2. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מנקדים את הדפנות מדי פעם.
3. מוסיפים א 2 החלמונים בזה אחר זה ומערבלים היטב לאחר כל הטספה.
4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח בשני שלבים ומערבלים קצרות, רק עד שתערובת הקמח נספגת פנימה והתערובת כולה אחידה.
5. מעל למשטח מקומח מעצבים מהבצק עיגול שטוח בידיים, עוטפים ומניחים במקרר כשעה לפחות.
6. משמנים תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ ומהדקים את הבצק בידיים לתחתית ולדפנות. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, מכסים את התבנית ומניחים 15 דקות במקפיא. מניחים נייר אפייה מעל לבצק וממלאים בשעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד ששולי הבצק בצסע זהוב בהיר. מסירים את השעועית והנייר, מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות עד שהבצק כולו זהוב. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.
המלית:
7. במכל מעבד מזון שמים את הריקוטה, הסוכר, הביצה, החלמונים, השמנת המתוקה והחמוצה, הווניל, המלח וגרידת הלימון ומעבדים במספר פעימות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8. מעבירים לבצק שבתבנית ומניחים את התבנית מעל תבנית שטוחה. אופים כ-25 דקות עד שהעוגה כמעט יציבה וקצת תפחה בשוליים. מניחים את התבנית מעל לרשת לצינון מלא. מפזרים צנוברים לקישוט ומגישים בטמפרטורת החדר.
הנה מכון של רוני ונציה לטורטה די ריקוטה בארומה לימונית, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:
המצרכים לבצק פריך:
==============
1+1/8 (160 גרם) קמח
1/3 כוס (30 גרם) אבקת שקדים מולבנים
1/8 כפית מלח
100 גרם חמאה קרירה (כ-20 דקות מחוץ למקרר), חתוכה לקוביות
1/4 כוס (25 גרם) אבקת סוכר
2 חלמונים
המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינת ריקוטה (נטו, לאחר סינון מנוזלים לילה לפני ההכנה)
1/3 כוס (66 גרם) סוכר
1 ביצה
3 חלמונים
1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל טהור
1/8 כפית מלח
קליפה מגורדת מ-3 לימונים
40 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
=========
הבצק:
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, אבקת השקדים והמלח.
2. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מנקדים את הדפנות מדי פעם.
3. מוסיפים א 2 החלמונים בזה אחר זה ומערבלים היטב לאחר כל הטספה.
4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח בשני שלבים ומערבלים קצרות, רק עד שתערובת הקמח נספגת פנימה והתערובת כולה אחידה.
5. מעל למשטח מקומח מעצבים מהבצק עיגול שטוח בידיים, עוטפים ומניחים במקרר כשעה לפחות.
6. משמנים תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ ומהדקים את הבצק בידיים לתחתית ולדפנות. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, מכסים את התבנית ומניחים 15 דקות במקפיא. מניחים נייר אפייה מעל לבצק וממלאים בשעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד ששולי הבצק בצסע זהוב בהיר. מסירים את השעועית והנייר, מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות עד שהבצק כולו זהוב. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.
המלית:
7. במכל מעבד מזון שמים את הריקוטה, הסוכר, הביצה, החלמונים, השמנת המתוקה והחמוצה, הווניל, המלח וגרידת הלימון ומעבדים במספר פעימות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
8. מעבירים לבצק שבתבנית ומניחים את התבנית מעל תבנית שטוחה. אופים כ-25 דקות עד שהעוגה כמעט יציבה וקצת תפחה בשוליים. מניחים את התבנית מעל לרשת לצינון מלא. מפזרים צנוברים לקישוט ומגישים בטמפרטורת החדר.
איך להכין ארטיק מלון, מלפפון, נענע ואבטיח?
הנה מתכון לארטיק קיצי ומרענן ממלון, מלפפון, נענע ואבטיח, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" באוגוס 2012:
המצרכים ל-12 ארטיקים:
=================
הסירופ:
=====
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לארטיקים:
=======
1 מלון ירוק קטן
1 מלפפון בינוני
עלים מ-6 גבעולי נענע
1/2 כוס סירופ
1 כוס קוביות אבטיח קטנות
אופן ההכנה:
=========
הסירופ:
======
מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר. מבשלים במשך 5 דקות ןמניחים לצינון.
הארטיקים:
=======
1. טוחנים את כל המרכיבים למעט קוביות האבטיח במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת מחית חלקה.
2. מרפדים תבנית בגודל 20x15 ס"מ בניילון נצמד ומפזרים בתחתיתה 1/3 מקוביות האבטיח. יוצקים את המחית לתבנית ומפזרים מעל את שאר קוביות האבטיח. דוחפים כמה מהקוביות אל תוך המחית כך שהן יפוזרו פיזור שווה ככל האפשר בכל תבנית.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומחוררים בסכין חדה 12 חורים ברווחים שונים. נועצים מקל ארטיק בכל חור. מקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
4. מוציאים את התבנית ושוטפים את התחתית והדפנוץ מתחת לזרם מים בזהירות (שלא יחדרו מים לתבנית). משחררים את המשטח הקפוא בעזרת הניילון הנצמד ומעבירים לקרש חיתוך.
5. חותכים בין המקלות בסכין גדולה, כך שמתקבלות 12 קוביות ארטיק שבכל אחת נעוץ מקל.
הנה מתכון לארטיק קיצי ומרענן ממלון, מלפפון, נענע ואבטיח, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" באוגוס 2012:
המצרכים ל-12 ארטיקים:
=================
הסירופ:
=====
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לארטיקים:
=======
1 מלון ירוק קטן
1 מלפפון בינוני
עלים מ-6 גבעולי נענע
1/2 כוס סירופ
1 כוס קוביות אבטיח קטנות
אופן ההכנה:
=========
הסירופ:
======
מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר. מבשלים במשך 5 דקות ןמניחים לצינון.
הארטיקים:
=======
1. טוחנים את כל המרכיבים למעט קוביות האבטיח במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת מחית חלקה.
2. מרפדים תבנית בגודל 20x15 ס"מ בניילון נצמד ומפזרים בתחתיתה 1/3 מקוביות האבטיח. יוצקים את המחית לתבנית ומפזרים מעל את שאר קוביות האבטיח. דוחפים כמה מהקוביות אל תוך המחית כך שהן יפוזרו פיזור שווה ככל האפשר בכל תבנית.
3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומחוררים בסכין חדה 12 חורים ברווחים שונים. נועצים מקל ארטיק בכל חור. מקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
4. מוציאים את התבנית ושוטפים את התחתית והדפנוץ מתחת לזרם מים בזהירות (שלא יחדרו מים לתבנית). משחררים את המשטח הקפוא בעזרת הניילון הנצמד ומעבירים לקרש חיתוך.
5. חותכים בין המקלות בסכין גדולה, כך שמתקבלות 12 קוביות ארטיק שבכל אחת נעוץ מקל.
איך להכין קארי מנגו?
הנה מתכון לשל דניאלה נויפלד לקארי מנגו:
המצרכים ל-6 מנות:
==============
3 מנגו, מקולפים וחתוכים גס
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף גרגירי שומר
3 תרמילי הל
1 כף שמן קנולה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
2 כפות גינג'ר, מגורד דק
1 כפית כורכום
1 פלפל צ'ילי (לא חובה), קצוץ
1/4 כפית אגוז מוסקט
400 מ"ל קרם קוקוס
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
להגשה - 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
בסיס לקארי - לפי בחירה. 300 גרם טופו, חלבון אחר, או להשתמש בירקות כמו כרובית, תפו"א או דלעת.
אופן הכנה:
=========
1. בעזרת מכתש ועלי כותשים את גרגירי הכוסברה, גרגירי השומר ותרמילי ההל. אם אין ברשותכם מכתש ועלי אפשר לעשות זאת בזהירות בעזרת מערוך על קרש חיתוך.
2. מחממים מחבת עמוקה ורחבה (סוטאז'). מוסיפים את תערובת גרגירי הכוסברה, שומר והל ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמן קנולה, בצל קצוץ, שום כתוש, ג'ינג'ר מגורר, פלפל צ'ילי (לא חובה), כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב בין 5-3 דקות.
3. מוסיפים לתערובת התבלינים את המנגו החתוך, קרם קוקוס ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את החלבון או הירקות שבחרנו כבסיס לטופו ומביאים לרתיחה שנייה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות, מערבבים מידי פעם.
4. בעזרת ממחה תפוחי אדמה מועכים את הרוטב בגסות, ומבשלים חמש דקות נוספות. מפזרים עלי כוסברה קצוצים מעל, ומגישים לצד אורז.
הנה מתכון לשל דניאלה נויפלד לקארי מנגו:
המצרכים ל-6 מנות:
==============
3 מנגו, מקולפים וחתוכים גס
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף גרגירי שומר
3 תרמילי הל
1 כף שמן קנולה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
2 כפות גינג'ר, מגורד דק
1 כפית כורכום
1 פלפל צ'ילי (לא חובה), קצוץ
1/4 כפית אגוז מוסקט
400 מ"ל קרם קוקוס
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
להגשה - 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
בסיס לקארי - לפי בחירה. 300 גרם טופו, חלבון אחר, או להשתמש בירקות כמו כרובית, תפו"א או דלעת.
אופן הכנה:
=========
1. בעזרת מכתש ועלי כותשים את גרגירי הכוסברה, גרגירי השומר ותרמילי ההל. אם אין ברשותכם מכתש ועלי אפשר לעשות זאת בזהירות בעזרת מערוך על קרש חיתוך.
2. מחממים מחבת עמוקה ורחבה (סוטאז'). מוסיפים את תערובת גרגירי הכוסברה, שומר והל ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמן קנולה, בצל קצוץ, שום כתוש, ג'ינג'ר מגורר, פלפל צ'ילי (לא חובה), כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב בין 5-3 דקות.
3. מוסיפים לתערובת התבלינים את המנגו החתוך, קרם קוקוס ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את החלבון או הירקות שבחרנו כבסיס לטופו ומביאים לרתיחה שנייה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות, מערבבים מידי פעם.
4. בעזרת ממחה תפוחי אדמה מועכים את הרוטב בגסות, ומבשלים חמש דקות נוספות. מפזרים עלי כוסברה קצוצים מעל, ומגישים לצד אורז.
איך להכין גלידה לשומרים על טבעונות?
הנה מתכון להכנת גלידה טבעונית על בסיס איטלקי לטבעונים:
המצרכים:
========
250 גרם חלב סויה (כוס)
250 גרם שמנת צמחית (מיכל)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
15 גרם דקסטרוזה (או בגלוקוז)
תמצית וניל
כפית שטוחה אגר אגר (אפשר לוותר)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את כל החומרים עד לסף רתיחה.
2. מצננים לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלה.
הערות:
=====
- חליטה של תה (למשל ארל גריי), בתוך הבסיס החם למשך 30 דקות, ולאחר מכן לסנן ולצנן.
- הוספת פרי תהיה ביחס של 50% לבסיס.
- לגלידת לימון, יש להוסיף כ-10% מיץ יחד עם זסט מהקליפה.
- כאשר מוסיפים מחיות (מחית אגוזים, טחינה, סילאן, מחית פיסטוק), יש להוסיף 10% ממשקל הבסיס.
- כדי להוריד בכמות השומן, ניתן להחליף את השמנת בחלב סויה. הגלידה תצא קרחית יותר ואפשר להתגבר על בעיה זו על ידי טחינתה בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס לפני ההגשה.
- ניתן להשתמש בקורנפלור במקום אגר, יוצא מצוין.
- אם אין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את המסה, לחתוך אותה לקוביות ולרסק במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט.
בתיאבון!
המתכון מבוסס על מתכון מתוך הסדנא של הקונדיטור אורן דגן כפיר.
הנה מתכון להכנת גלידה טבעונית על בסיס איטלקי לטבעונים:
המצרכים:
========
250 גרם חלב סויה (כוס)
250 גרם שמנת צמחית (מיכל)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
15 גרם דקסטרוזה (או בגלוקוז)
תמצית וניל
כפית שטוחה אגר אגר (אפשר לוותר)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את כל החומרים עד לסף רתיחה.
2. מצננים לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלה.
הערות:
=====
- חליטה של תה (למשל ארל גריי), בתוך הבסיס החם למשך 30 דקות, ולאחר מכן לסנן ולצנן.
- הוספת פרי תהיה ביחס של 50% לבסיס.
- לגלידת לימון, יש להוסיף כ-10% מיץ יחד עם זסט מהקליפה.
- כאשר מוסיפים מחיות (מחית אגוזים, טחינה, סילאן, מחית פיסטוק), יש להוסיף 10% ממשקל הבסיס.
- כדי להוריד בכמות השומן, ניתן להחליף את השמנת בחלב סויה. הגלידה תצא קרחית יותר ואפשר להתגבר על בעיה זו על ידי טחינתה בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס לפני ההגשה.
- ניתן להשתמש בקורנפלור במקום אגר, יוצא מצוין.
- אם אין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את המסה, לחתוך אותה לקוביות ולרסק במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט.
בתיאבון!
המתכון מבוסס על מתכון מתוך הסדנא של הקונדיטור אורן דגן כפיר.
איך להכין גלידת מלבי טבעונית?
הנה מתכון לגלידת מלבי טבעונית:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. כף אבקת מלבי לכל כוס חלב סויה. מערבבים היטב ודואגים שלא יהיו גושים.
2. מסמיכים על אש קטנה את התערובת ושמים במקרר עד התקררות מוחלטת.
3. לאחר שהמלבי מתמצק ומתקרר מקציפים ושמים במכונת גלידה.
4. לאחר שהגלידה מוכנה, מפזרים קוקוס ורוטב האדום.
הערות:
======
1. מאחר ואין שומן בתערובת, הגלידה קופאת למחרת, וניתן להחזיר אותה לחיים על ידי חימום קצרצר ובלנדר מוט.
2. אפשר להחליף חלק מחלב הסויה או את כולו בשמנת צמחית.
בתיאבון!
הנה מתכון לגלידת מלבי טבעונית:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. כף אבקת מלבי לכל כוס חלב סויה. מערבבים היטב ודואגים שלא יהיו גושים.
2. מסמיכים על אש קטנה את התערובת ושמים במקרר עד התקררות מוחלטת.
3. לאחר שהמלבי מתמצק ומתקרר מקציפים ושמים במכונת גלידה.
4. לאחר שהגלידה מוכנה, מפזרים קוקוס ורוטב האדום.
הערות:
======
1. מאחר ואין שומן בתערובת, הגלידה קופאת למחרת, וניתן להחזיר אותה לחיים על ידי חימום קצרצר ובלנדר מוט.
2. אפשר להחליף חלק מחלב הסויה או את כולו בשמנת צמחית.
בתיאבון!
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?
כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:
המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קקאו
4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק
3/4 כוס פצפוצי אורז
1/4 כוס פתיתי קוקוס
לציפוי: פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.
2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.
3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.
בתיאבון!
כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:
המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קקאו
4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק
3/4 כוס פצפוצי אורז
1/4 כוס פתיתי קוקוס
לציפוי: פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.
2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.
3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין קציצות בקר עם פסטו ורוטב עגבניות חמוץ?
הנה מתכון של מאיר דדון לקציצות בקר עם פסטו ורוטב עגבניות חמוץ:
המצרכים ל-18 קציצות:
=================
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות פסטו
2 זוקיני מגוררים
2 ביצים
1/2 כוס פירורים מלחם טרי
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
======
4 כפות שמן
8 שיני שום
10 עלי בזיליקום
6 כפות חומץ בן יין אדום
1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
הקציצות:
1. מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ובפלפל.
2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר.
3. מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
הרוטב:
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך כמה שניות.
2. מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים קלות. מוסיפים את החומץ והעגבניות, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים 15-10 דקות נוספות. מגישים מיד.
הנה מתכון של מאיר דדון לקציצות בקר עם פסטו ורוטב עגבניות חמוץ:
המצרכים ל-18 קציצות:
=================
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות פסטו
2 זוקיני מגוררים
2 ביצים
1/2 כוס פירורים מלחם טרי
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
======
4 כפות שמן
8 שיני שום
10 עלי בזיליקום
6 כפות חומץ בן יין אדום
1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
קורט סוכר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
הקציצות:
1. מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ובפלפל.
2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר.
3. מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
הרוטב:
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך כמה שניות.
2. מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים קלות. מוסיפים את החומץ והעגבניות, ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים 15-10 דקות נוספות. מגישים מיד.
איך להכין קטשופ בבית?
הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:
המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"
צרור עלי תימין
1 כף שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף חומץ יין אדום
2 כפיות סוכר
מעט טבסקו (לא חובה)
אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.
2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.
3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:
המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"
צרור עלי תימין
1 כף שמן זית
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף חומץ יין אדום
2 כפיות סוכר
מעט טבסקו (לא חובה)
אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.
2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.
3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.
בתיאבון!
איך להכין בקר וחצילים ברוטב שזיפים בסגנון תאילנדי?
המצרכים ל-4 מנות:
==============
1/2 ק"ג סינטה בקר פרוסה לרצועות דקות בעובי 1 ס"מ
1 חציל גדול ללא גרעיניםקלוף וחתוך לקוביות (יש להסיר גרעיני החציל אם ישנם)
שמן לטיגון
למרינדה:
=======
1 כף קורנפלור
2 כפות רוטב סויה בהירה
1/2 כפית שמן שומשום
לרוטב:
=====
1/2 כוס רוטב שזיפים
1/4 כוס רוטב סויה בהירה
להגשה:
======
5 כוסות אורז מבושל
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך כ-30 דקות.
2. מחממים ווק עם שמן בגובה של כ-5 ס"מ על להבה גבוהה ומטגנים קוביות חציל כ-3 דקות להזהבה. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. נפטרים מעודפי השמן בווק ומשאירים רק כבת שמן דקה לכיסוי פני הווק.
3. מקפיצים את הסינטה בווק לוהט במשך דקה עד שהבשר נאטם. מוצאים ושומרים בצד.
4. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב דקה-שתיים עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.
5. מחזירים לווק את החצילים והבשר, מערבבים דקה עד שהרוטב עוטף אותם ומסירים מהכיריים. מגישים לצד אורז ומפזרים מעל כוסברה.
המצרכים ל-4 מנות:
==============
1/2 ק"ג סינטה בקר פרוסה לרצועות דקות בעובי 1 ס"מ
1 חציל גדול ללא גרעיניםקלוף וחתוך לקוביות (יש להסיר גרעיני החציל אם ישנם)
שמן לטיגון
למרינדה:
=======
1 כף קורנפלור
2 כפות רוטב סויה בהירה
1/2 כפית שמן שומשום
לרוטב:
=====
1/2 כוס רוטב שזיפים
1/4 כוס רוטב סויה בהירה
להגשה:
======
5 כוסות אורז מבושל
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך כ-30 דקות.
2. מחממים ווק עם שמן בגובה של כ-5 ס"מ על להבה גבוהה ומטגנים קוביות חציל כ-3 דקות להזהבה. מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. נפטרים מעודפי השמן בווק ומשאירים רק כבת שמן דקה לכיסוי פני הווק.
3. מקפיצים את הסינטה בווק לוהט במשך דקה עד שהבשר נאטם. מוצאים ושומרים בצד.
4. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב דקה-שתיים עד שמתקבל רוטב אחיד וסמיך.
5. מחזירים לווק את החצילים והבשר, מערבבים דקה עד שהרוטב עוטף אותם ומסירים מהכיריים. מגישים לצד אורז ומפזרים מעל כוסברה.
