» «
תה מסאלה
איך להכין תה מסאלה (צ'אי הודי)?



הנה מתכון להכנת תה מסאלה:

המצרכים:
========
2 כוסות מים

2 כוסות חלב

10 תרמילי הל מעוכים

6 מסמרי ציפורן

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס

4-5 גרגרי פלפל שחור או לבן שלמים

מקל קינמון באורך 4 ס"מ

2 כפות סוכר חום או דבש

2 כפות תה שחור או 3 שקיות תה איכותיות



אופן ההכנה:
===========
1. לצקת את המים לסיר ולהוסיף את כל התבלינים.

2. לבשל על להבה בינונית עד לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.

3. להוסיף לסיר את החלב והסוכר (או הדבש) ולבשל עוד שתי דקות.

4. לצקת לספלים תוך כדי סינון במסננת ולהגיש מיד.

לרוויה!
עוגת מרציפן
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
טירמיסו
איך להכין טירמיסו טבעוני?



הנה מתכון טבעוני לטירמיסו בכוסות:

המצרכים ל-18 כוסות קטנות:
=====================
12 ביסקוויטים

1/2 כוס אספרסו מרוכז

500 גרם גבינת טופו

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת קקאו


אופן ההכנה:
==========
1. מחלקים כל אחד מהביסקוויטים ל-3-4 חלקים. משרים את חתיכות הביסקוויטים בקפה לרגע קל. מחלקים את הביסקוויטים השרויים בין הכוסיות.

2. בקערה בינונית מקציפים את גבינת הטופו והסוכר עד שמתקבל קרם חלק במרקם שמנת והסוכר נמס לחלוטין. יוצקים את התערובת על הבישקוטים.

3. שמים את הקקאו במסננת דקה וזורים על פני הקרם.

4. מצננים היטב לפני ההגשה. אפשר לקשט בפיסות פרי ובפיסטוק קצוץ.

בתיאבון!
עוגת פרג לימון
איך להכין עוגת פרג - לימון?


הנה מתכון לעוגת פרג - לימון של יעל גרטי, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ:
==============================
2 ביצים גדולות

3/4 כוס + שתי כפות (180 גרם) סוכר

2.5 כפות קליפת לימון מגורדת משני לימונים די גדולים

5 כפות (75 מ"ל) מיץ לימון סחוט

1/2 גביע פחות כף (80 מ"ל) שמנת חמוצה 15%

80 גרם חמאה מומסת

1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח

1/2 כוס לא דחוסה (50 גרם) פרג טחון טרי

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אפשרות הגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון , השמנת והחמאה וטורפים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת הביצים וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

4. יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים כשעתיים.

5. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

- שומרים עד 3 ימים מכוסה בטמפרטורת החדר (בקיץ - עד שבוע במקרר), או עד חודשיים במקפיא.

- ניתן להפוך את העוגה לפרווה ע"י שימוש בכמות זהה של קרם קוקוס במקום השמנת ושמן קנולה במקום חמאה, בתוספת שתי כפות קמח.

איך להכין

סנגרייה
איך להכין סנגרייה תות - תפוז - ריחן?


הנה מתכון להכנת סנגרייה תות - תפוז - ריחן:

המצרכים:
========
2 תפוזים, לא משנה מאיזה זן, פרוסים דק עם קליפתם

1/2 קילו תותים טריים יפים, פרוסים

2 בקבוקי יין רוזה, מצוננים היטב

1/2 כוס ליקר תפוזים (לדוגמה טריפל סק)

קליפה מגוררת מתפוז אחד שטוף

1 כוס עלי ריחן צעירים, יפים ושטופים עם מעט גבעול

המתקה: לא חובה, אך אפשר להוסיף 4 כפות סוכר מומסות במים רותחים

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את פרוסות התפוזים מעל כד זכוכית גדול או שני כדים רגילים.

2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומצננים כשעתיים.

בימים חמים מגישים עם קוביות קרח.
אוזני המן
איך להכין מלית פרג ואגוזים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו למלית פרג ואגוזים לאוזני המן:

המצרכים:
=======
3 כוסות פרג טחון טרי (270 גרם)

11/4 כוסות סוכר (200 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל), ניתן להחליף במים אם רוצים אוזני המן פרווה

50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

גרידה מחצי לימון

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד סוף הרתיחה.

2. מנמיכים את האש עד כמה שניתן, מוסיפים את האגוזים, מערבבים דקה ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הפרג ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

4. מצננים היטב עד לשימוש.
עוגת סולת
איך להכין עוגת סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת טבעונית שכדאי להכין יום קודם לאכילה, על מנת שתספוג את הנוזלים.

המצרכים:
========
1 ק"ג סולת

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)

100 גרם קוקוס (1.5 כוסות)

200 גרם שמן (1 כוס)

260 גרם מים (1 כוס ועוד כף)


המצרכים לרוטב:
=============
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

¼1 כוסות מים (300 גרם)

קינמון

פלח תפוז עם קליפה או מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את כל החומרים, לשטח על תבנית בגודל 30X20 בעזרת ידיים רטובות.

2. לאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

3. להוציא כשהעוגה מקבלת צבע חום-זהוב.

4. ניתן להוסיף שקדים או תמרים ללא גרעינים + קינמון (שטוגנו מעט ביחד).

5. את התמרים יש למרוח בין שתי שכבות של תערובת.

6. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת או מעל כקישוט.


הכנת הרוטב:
==========
1. לבשל את כל חומרי הרוטב ולהכין ממנו "דבש".

2. לשפוך את הרוטב על העוגה ולתת לו להיספג.
סורבה
איך להכין סורבה משמש אדום ואמרטו?


הנה מתכון לסורבה משמש אדום ואמרטו, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" ביולי 2011:

המצרכים:
========
350 גרם סירופ סוכר

700 גרם (נטו לאחר גלעון) משמש אדום, כתום או שזיף סנטה רוזה

2 כפות מיץ לימון

כפית גרידת לימון

2 כפות ליקר אמרטו

אופן ההכנה:
==========
1. מרסקים בבלנדר משמש, סירופ סוכר ומיץ לימון.

2. מערבבים ידנית, לתוך התערובת, גרידת לימון ואמרטו.

3. מעבירים למכונת גלידה או לחילופין, לקערה שטוחה ומקפיאים ל-6 שעות לפחות.

4. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.

5. מעבירים לכלי הגשה, מכסים היטב ומקפיאים שנית.


סטייקים
איך להכין בבית סטייק אנטריקוט?



כך יש להכין בבית סטייק אנטריקוט:

מצרכים:
=======
2-4 נתחי אנטריקוט בקר טריים ומיושנים, 300 גרם כל נתח

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור (אפשרי פלפל שחור גרוס)


אופן ההכנה:
===========
1. חימום מחבת ברזל כבדה או מחבת להכנת סטייקים בחום גבוה למשך ארבע דקות.

2. לצקת למחבת את שמן הזית ולחממו קלות.

3. לנגב היטב את הסטייקים ולתבל אותם במלח ופלפל.

4. להניח את הסטייקים במחבת למשך שתי דקות מבלי לגעת בהם בכלל בשום צורה.

5. בודקים אם נוצר קרום פריך מתחת לסטייקים ובמידה וכן מזיזים אותם טיפה כדי לאפשר לשמן להגיע מתחתם ובמידת הצורך מוסיפים טיפה שמן זית ומטגנים דקה נוספת.

6. הופכים את הסטייקים ומטגנים. לדרגת מידיום חמש דקות בלבד, לדרגת מידיום רייר שלוש דקות.

בתיאבון!
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================

לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה

3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

חצי כפית קינמון

למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת

חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר

2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית

1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.

2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.

3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.

6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.

7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.

- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.

- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.

בתיאבון!
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?



הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:

המצרכים:
========
4 בננות בשלות

1 כוס תותים טריים

2 תמרים ללא הגלעין

1 כוס חלב סויה בטעם וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.

2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.

מעבירים למכונת גלידה.

גיוונים:
======
- אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.

- אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.

בתיאבון!
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?



הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:

המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות גדולות

1 כפית מלח

1 קוביית חמאה

מעט רוויון או חלב

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).

2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.

3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.



ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:

https://youtu.be/KGfyP02cfG0


בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין נתחוני עוף בעשבי תיבול?



הנה מתכון של השף מרב פוריץ להכנת נתחוני פרגית או חזה עוף בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג נתחוני עוף או פרגיות

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים גס (נענע, כוסברה, בזיליקום, פטרוזילה וכו)

5 שיני שיני שום כתושות

1/2 י'ח צ'ילי טרי פרוס דק או לפי הטעם

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן זית

כף חרדל

2 לימונים פרוסים דק

להגשה: מעט רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים יחד.

2. מחממים היטב מחבת כבדה ומקפיצים את התערובות בשניים - שלושה סבבים או שצולים בתנור חם ב-200 מעלות.

בתיאבון!


איך להכין קרמבל תפוחים?


הנה מתכון קל וטעים לקרמבל תפוחים:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

8 תפוחי גראנד סמיט קלופים


מצרכים לבצק:
===========
150 גרם גרם חמאה

2 כוסות קמח רגיל

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.

2. ממסיסים עד לקבלת סירופ סמיך חמאה, סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ.

4. מכניסים למיקסר את חומרי הבצק ומערבלים עד קבלת פירורים דקים.

5. מרססים קעריות חד פעמיות במעט ספריי שמן ומניחים לסירוגין שכבה מהפירורים, שכבת תפוחים ושוב פירורים.

6. אופים בתנור 30 דקות בחום של 190 מעלות או כשהפירורים זהובים.

7. מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידת וניל ואוכלים מיד.

- בכדי להפוך את המתכון לפרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה ובגלידת וניל פרווה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תמרים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:

המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.

בתיאבון!
איך להכין גליל תמרים טבעוני?


הנה מתכון להכנת גליל תמרים טבעוני?

המצרכים:
========
1 חבילה 500) גרם) תמרים מגולענים בוואקום

50 גרם משמש מיובש קצוץ גס

50 גרם חמוציות מיובשות

50 גרם קשיו (לא קלויים ולא מומלחים)

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם אגוזי לוז

50 גרם אגוזי פקאן

50 גרם שקדים מולבנים

50 גרם פיסטוק

1 כף גדושה צימוקים

1 כף גרידת לימון

2 כפות שומשום

חצי כפית קינמון

קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים לגלגול


אופן ההכנה:
==========
1. לרכך את התמרים במיקרו בפולסים קצרים.

2. לערבב יחד את כל החומרים לעיסה אחידה במהירות נמוכה במיקסר או בעזרת כפפות.

3. לגלגל לצורת גליל, לגלגל בקוקוס ולהכניס להקפאה לשעה ואז לפרוס לפרוסות דקות.

בתיאבון!
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין שניצלונים בשומשום?
איך להכין קוביות בראוניז עם מוס שוקולד?
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.