» «
ספינג'
איך להכין ספינג'?


הנה מתכון להכנץ ספניג' של סטפן לייק:

המצרכים ל-35 יחידות:
===============
1 ק"ג קמח

1 שקית או 1 קובית שמרית (50 גרם)

1 כף שטוחה מלח

3 ו-3/4 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית, ומלח ומוסיפים את המים תוך כדי ערבול (אפשרי במערבל). בעזרת כף, מערבבים היטב (לפחות 5 דקות) עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

2. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה. מתקבלת בלילה מאוד רכה ותפוחה היטב.

3. בידיים משומנות , נוטלים חופן מהבלילה, יוצרים במרכז חור ומותחים בעדינות לקבלת עיגול גדול עם חור. (העיגול אינו אחיד בצורתו מאחר והבצק רק מאוד - כמעט נוזלי לאחר התפיחה).

4. מטגנים בשמן עמוק (175 מעלות), משני הצדדים עד להזהבה (עומק השמן לפחות 3 ס"מ). הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון וזה בסדר.

5. מניחים את הספינג' על גבי נייר סופג.

6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
עוגת אגסים
איך להכין עוגת אגסים אישית?


הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

4 כפות שמנת חמוצה

1 כוס (240 גרם) קמח

1/8 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל

4 כפות (60 גרם) סוכר

1 חלבון, טרוף

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף (15 גרם) חמאה מומסת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.

2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.

3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).

4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניים?


הנה מתכון לאוזני המן עבור אנשים המקפידים על תזונה טבעונית:

המצרכים לבצק:
==========
100 גרם קרם קוקוס

50 מ"ל שמן

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם סוכר

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה


המצרכים למלית:
===========
100 גרם שוקולד מריר

25 גרם שמן קוקוס

40-50 גרם ערמונים קצוצים


להגשה:
=====
אבקת סוכר


אופן ההכנה:
========
1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד היווצרות בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-15-20 דקות.


2. הכנת המלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה, מוסיפים את שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.


3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה, מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
מרק בטטה עם תפוחים
איך להכין מרק בטטה עם תפוחים?


הנה מתכון למרק בטטה עם תפוחים, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:

המצרכים:
========
כפות שמן זית

25 גרם חמאה רכה

צל קלוף וחתוך גס

גבעולי סלרי קצוצים גס

כפית דבש

כף אבקת קארי

3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בינוניות

2 תפוחי עץ חמצמצים חתוכים לקוביות בינוניות

כף חומץ תפוחים

כוסות מים

2 כוסות מיץ תפוחי עץ צלול או יין לבן

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בסיר את השמן, החמאה, הבצל, הסלרי, הדבש והקארי ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות או עד שהבטטות רכות. טוחנים בבלנדר למרק חלק.

איך להכין

מרק נבטוטים וסלרי
איך להכין מרק נבטוטים עם סלרי?


הנה מתכון למרק נבטוטים עם סלרי, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 201:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ דק

כפית סוכר חום

1 כפית כמון טחון

1 כף רסק עגבניות

2 כוסות נבטוטים (מומלץ תערובת מש, אזוקי ועדשים של "עלעלים")

8 כוסות ציר ירקות או מים

1/4 כוס אורז

מיץ לימון טרי

מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את השמן, הבצל, הסלרי והסוכר ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנבטוטים והאורז רכים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
סלמון עם ברוקולי
איך להכין סלמון מזוגג בג'ינג'ר?


הנה מתכון לסלמון מזוגג בג'ינג'ר של דנה מויאל רייכר שנהדר להגיש לארוחת שבת בלווי אורז לבן:

המצרכים ל-3 מנות:
=============
500 גרם סלמון טרי נקי מעור וחתוך לקוביות גסות - מצפים בכף קורנפלור ומנערים מהשאריות.

2 כוסות פרחי ברוקולי חלוט: מרתיחים מים ומבשלים בהם את הברוקולי כ-3 דקות עד שמתקבל צבע עז.

1/2 חבילה בצל ירוק חתוך גס

המצרכים לרוטב:
============
3 שיני שום כתושות

4 כפות סויה

1 כף סויה כהה

2 כפות גדושות ג'ינג'ר מגורד

1/4 כפית מחית יוזו קושו

2 כפות גדושות דבש

1/3 כוס מים מעורבבים עם כף קורנפלור

לטופ: שומשום שחור / לבן וכמה טיפות שמן שומשום (יש לשים לב שהוא מאוד דומיננטי בטעמו).

אופן ההכנה:
=========
1. לסיר רחב נוסיף שמן ניטראלי ונחמם אותו.

2. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלמון וצורבים אותם מכל הכיוונים.

3. מוסיפים את פרחי הברוקולי המסוננים וצורבים גם אותם ממש מעט. יוצקים את כל הרוטב על הסלמון והברוקולי כשהם על אש גבוהה ונותנים לו להצטמצם כ-3 דקות.

4. לאחר שהרוטב מסמיך והסלמון עשוי ומזוגג, מוסיפים את הבצל הירוק ומנמיכים לאש נמוכה לעוד לכ-2 דקות נוספות בלבד.

5. מקשטים בשומשום וכמה טיפות שמן שומשום (בערך חצי כפית) ומגישים עם אורז לבן.
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



לפניכם מתכון לעוגת תפוזים.

מרכיבים:
========
6 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)


הוראות הכנה:
=============
1. להפריד את הביצים ולהקציף חלבון עם סוכר.

2. בקערה נפרדת - בלילת התפוזים:
לערבב יחד חלמונים + לימון + אבקת אפיה + כוס שמן + מיץ תפוזים.

3. להוסיף את בלילת התפוזים בעדינות לקערת החלבונים המוקצפים ולערבב בעדינות בצורה עוטפת.

4. בהדרגה להוסיף את הקמח ולדאוג שיהיה מעורבב טוב ללא גושים.

5. לאפות 40 דקות בחום של 150 מעלות.

העוגה יוצאת מאד אוורירית.
גביניות
איך להכין גביניות?


הנה מתכון של קרין גורן להכנת גביניות:

המצרכים לבצק:
==========
3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

120 גרם חמאה מומסת

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס חלב (250 מ"ל)

קורט מלח

המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינה לבנה יבשה בגוש (לדוגמה 2 חבילות "טוב טעם")

2 חלבונים

2 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

למריחה - ביצה טרופה

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה המומססת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר לפחות 3 שעות.

2. מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.

3. מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים.

4. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.

5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.


טרייפל
איך להכין טרייפל נקטרינות טבעוני?



הטרייפל הוא קינוח בריטי שמורכב מכמה שכבות ומוגש בכלי גדול או בכלים אישיים.
גרסה ישראלית שמורכבת מ-3 חלקים: בחלק תחתון יש נקטרינות צלויות, במרכז קרם גבינה ובחלק עליון פירורי שטרויזל.

המרכיבים:
========
נקטרינות צלויות:

4 נקטרינות

סוכר וניל

מיץ לימון

שכבת הגבינה:
============
250 מ"ל שמנת צמחית (מיכל)

1/4 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

4 כפות סוכר

300 גרם גבינת טופו

פירורי שטרויזל:
==============
50 גרם (1/3 כוס) קמח

50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן

50 גרם מחמאה

אופן ההכנה:
=========
1. נקטרינות צלויות:
חותכים נקטרינות לפרוסות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
בוזקים מעל מעט סוכר וניל, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעבירים לתנור שחומם ל-190 מעלות.
אופים עד שהנקטרינות רכות למחצה. מוציאים את התבנית ומניחים לנקטרינות להצטנן.
לאחר שהנקטרינות התקררו מניחים אותן בתחתית של הכלי שמיועד להגשה.

2. שכבת הגבינה:
מקציפים יחד שמנת צמחית, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וסוכר עד שמקבלים קציפה רכה.
מניחים את הגבינה בקערה ועליה מניחים את הקציפה. מקפלים בעזרת מרית ומאחדים ביניהן.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים מעל הנקטרינות. אם אין שק זילוף, יוצקים בעזרת כף.

3. פירורי שטרויזל:
מערבבים קמח, שקדים טחונים וסוכר לבן בקערה. מוסיפים את המחמאה וממוללים בעזרת כפות הידיים עד לקבלת פירורי "חול".
מעבירים את השטרויזל לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
מוציאים התנור ומצננים. שומרים בקופסה עד ההגשה.
לפני ההגשה מפוררים את הפירורים מעל שכבת הגבינה ומגישים.

הערות:
ניתן להכין גם עם תאנים.

בתיאבון!
איך להכין תותים בשוקולד?


הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים

200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
איך להכין קדירת עוף עם שומר, כרפס, עגבניות וארטישוק ירושלמי?



הנה מתכון של השף שלום קדוש לקדירת עוף עם שומר, כרפס, עגבניות וארטישוק ירושלמי:

המצרכים ל‭4-‬ מנות:
================
8שוקי עוף

2 ראשי סלרי (משתמשים בראשים וגם בגבעולים)

2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות

2 ראשי שומר גדולים או 4 קטנים (אם הראשים גדולים - חתוכים לרבעים, ואם הם קטנים - חוצים)

‭1/2‬ קילו ארטישוק ירושלמי

4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גדולות

כפית שטוחה כורכום

1/2 1 כפות פפריקה מתוקה

כפית כמון

כפית כוסברה טחונה יבשה

1/2 כוס שמן קנולה

2-3 כוסות ציר עוף או מים

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם



אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את השוקיים במים קרים ומניחים במסננת בתוך סיר רחב.

2. יוצקים לסיר חצי כוס שמן קנולה, מחממים ומטגנים את העוף מכל הצדדים.

3. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד לקבלת צבע זהוב בהיר.

4. מוסיפים את השומר, הסלרי והארטישוק הירושלמי וממשיכים לטגן כ‭10-‬ דקות.
מוסיפים את העגבניות, התבלינים והנוזלים, מביאים לרתיחה ל‭2-‬ דקות. מנמיכים את האש ומבשלים כ‭30-45-‬ דקות, או עד שהעוף רך.

5. לקבלת צבע יפה, אפשר לסיים את הבישול בתנור. ניתן לעטר את התבשיל בעלי סלרי רעננים.
איך להכין שבלולי פיצה טבעוניים?


הנה מתכון של גלי לופו אלטרץ לשבלולי פיצה טבעוניים:

החומרים לבצק:
============
1/2 ק"ג קמח חיטה מלא 70%

1 כף שמרים יבשים

1 כפית גלוטן/ משפר אפייה (לא חובה)

1 כף סוכר חום

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1/2 1כוסות מים חמימים (או יותר)

לרוטב העגבניות:
==============
1 קופסת קוביות עגבניות

3 שיני שום פרוסות/ כתושות

1 כף שמן זית

1 כפית אורגנו

1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1 כוס זיתים פרוסים

3 כפות שמן זית

ל"פרמזן":
========
חופן גדול שקדים קלופים

חופן גדול קשיו

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מערבבים את כל הצרכים היבשים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש. לשים במהירות בינונית 8 דקות.

2. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השום בשמן זית, מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים 20 דקות מכוסה, וטוחנים היטב.

4.הכנת ה"פרמזן" : טוחנים במטחנת תבלינים את השקדים, הקשיו והמלח עד קבלת אבקה דקה. זהירות לא לטחון יותר מדי אחרת נוצר מרציפן.

5. הרכבת השבלולים: אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים זיתים ו"פרמזן".

6. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה, פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ, מסדרים את השבלולים על מגש אפיה תוך כדי מתיחת "הזנב" של כל שבלול והסתרתו מתחת לשבלול (על מנת שלא יפתחו באפיה). מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט "פרמזן" על כל שבלול.

7. אופים ב- 200 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שהשבלולים תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור,מברישים שוב במעט שמן זית.
איך להכין סלט עדשים ותאנים?


הנה מתכון לסלט עדשים ותאנים של דניאלה נויפלד:

המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 כוס עדשים שחורות מסוג בלוגה, מושרות כשעתיים (מי שממהר - לא חובה להשרות)

4 תאנים

1/3 כוס סלרי, קצוץ דק

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

זסט (קליפת לימון) מלימון אחד, מגורד דק על פומפייה או קצוץ דק

50 גרם גבינת פטה (לא חובה)

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף סילאן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את העדשים השחורות – מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (בדומה לפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בין 20-15 דקות עד שהעדשים רכות אך לא רכות מידי. שימו לב שלא להוסיף מלח לבישול, שכן תוספת מלח מעכבת את ריכוך העדשים ובכלל קטניות. מסננים מעודפי המים ומניחים להצטנן.

2. פורסים את התאנים לרבעים או לשמיניות.

3. בקערת ערבוב מניחים את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בתאנים, עד שכל מרכיבי הסלט מכוסים ברוטב.

אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.
איך להכין ג'אלה פריכה וטעימה?


הנה מתכון של "האגוזיה" להכנה ג'עלה פריכה וטעימה:

המצרכים:
========
1/2 כוס זרעי דלעת

1/2 כוס זרעי חמנייה

1/3 כוס שקדים מולבנים קצוצים גס

1/3 כוס אגוזי קשיו שבורים

1/4 כוס צנוברים טריים

1/4 כוס שומשום

4 כפות זרעי פשתן

אופן ההכנה:
==========
1. חממו את התנור ל-160 מעלות.

2. ערבבו בקערה 3 כפות מים, 3 כפות שמן זית, מלח לפי הטעם, מעט פפריקה חריפה (אפשר גם מתוקה במקום), כפית זעתר ואבקת שום. הכניסו פנימה את כל האגוזים והזרעים וערבבו היטב כך שכל הזרעים יתעטפו בשמן ובתבלינים.

3. פרסו בשכבה דקה ואחיד על תבנית וקלו לכ-15-20 דקות עם ערבוב מפעם לפעם, עד שהתערובה קלויה וריחנית.

4. כשהתערובת הצטננה לחלוטין, מלאו צנצנת, והשתמשו כתוספת לסלטים, כריכים או סתם נשנוש.
איך להכין עוגת גבינה אוראו?



הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:

המצרכים לבסיס:
==============
100 גרם שוקולד שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה


המצרכים לקרם:
============
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

מצרכים לציפוי העוגה:
================
12 עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה:
=========
1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.

2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.

3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.

4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.

5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין טראפלס שוקולד מריר ודובדבנים?


הנה מתכון של "האגוזייה" לטראפלס שוקולד מריר ודובדבנים:

המצרכים:
=======
1 כוס דובדבנים מיובשים שחורים או אדומים

1/2 כוס חלב שקדים

1/2 כוס מטבעות שוקולד מריר 70%

1/4 כוס אבקת קקאו נא

1 כף סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן מערבבים את הדובדבנים היבשים וחלב השקדים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהדובדבנים מתנפחים והתערובת מסמיכה.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את המטבעות השוקולד, אבקת הקקאו, סירופ המייפל ותמצית הוניל. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה.

3. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מניחים אותה במקרר למשך שעה לפחות, או עד שהיא יציבה.

4. בעזרת כף או כפית קטנה, יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של 2-3 ס"מ.
מגלגלים את הטראפלס באבקת קקאו נוספת, אם רוצים.

5. מקררים את הטראפלס לפחות 30 דקות, או עד שהם יציבים, לפני ההגשה.

הערה: אפשר לגלגל את הטראפלס גם באגוזים מרוסקים, קוקוס מגורר או כל ציפוי רצוי אחר במקום אבקת קקאו.
איך להכין צ'יפס ירקות קראנצ'י?


הנה מתכון לצ'יפס ירקות קראנצ'י, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
2 בטטות בקליפתן, שטופות היטב ויבשות

4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים

2 סלקים בינוניים, קלופים

2 לפתות בקליפתן, שטופות ויבשות

1 שורש סלרי קלוף

תרסיס שמן זית אן קנולה

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר מ-2.5 מ"מ) ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.

3. אופים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).

4. מוצאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.

שומרים עד יומיים בכלי אטום.


איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
איך להכין בלונדיז ללא גלוטן?


הנה מתכון של בלונדיז ללא גלוטן של אורלי חרמש, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
=========
120 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות סירופ מייפל

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מתקינים במיקס את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני), מערבלים ילד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך,, מנקים את דפנות הקערה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה - לא יותר. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.

3. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

4. מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.
איך להכין קדירת תפוחי אדמה?


הנה מתכון לקדירת תפוחי אדמה של מוטי בר און:

המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה שלמים וקלופים

10 בצלצלים קטנים שלמים

3 בצלים גדולים קצוצים גס

6 גזרים חתוכים לטבעות עבות

2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות עבות (רק החלק הלבן )

6 שיני שום קצוצות דק

2 קופסאות כרוב כבוש שטוף ( השתמשתי בכרוב של בית השיטה )

שמן רגיל

2 כוסות מרק בצל ( 2 כוסות מים רתוחים עם 2 כפיות אבקת מרק בצל )

330 מ"ל בירה לבנה

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כף קמח

2 כפות סוכר

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1.מטגנים את הבצלים שקצצנו במעט שמן עד שהם משחימים מעט ומוסיפים את הכרשה והשום הקצוץ.

2. בוחשים על מנת שהשום לא יישרף ומוסיפים את הקמח.

3. בוחשים במהירות ומוסיפים 2 כוסות מרק וסוכר. בשלב זה האש צריכה להיות נמוכה ביותר מכיוון שהנוזלים מסמיכים מאד.

4. בוחשים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלצלים והגזרים.

5. מוסיפים את הבירה והכרוב הכבוש ומתבלים לפי הטעם.

6. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה קלה .

7. מעבירים לתנור לשעתיים וחצי בחום של 180 מעלות.
איך להכין רוטב שמנת - בטטה לפסטה?


הנה מתכון לרוטב שמנת - בטטה לפסטה או לרביולי של מסעדת "פסטה מיה" כפי שפורסם בעיתון לאישה בינואר 2004:

המצרכים ל-6-8 מנות:
================
100 גרם חמאה מלוחה

1/2 אגוז מוסקט מגורר

1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1.5X1.5

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:
=========
ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות הבטטות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את שארית הבטטות. מבשלים עוד כ-5 דקות. יוצקים פנימה את השמנת ומביאים לסף רתיחה. מערבבים היטב. מתבלים ומוסיפים את הפרמזן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד.
איך להכין סלט גזר וארטישוק עם אריסה וכוסברה?
איך להכין ממרח שעועית?
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לבן?
איך להכין ממרח קשיו שום - שמיר?
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.