» «
מאפה תפוחים
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!
עוגת אגסים
איך להכין עוגת אגסים לטבעונים?


כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:


המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק

1/3 כוס שמן (70 גרם)

60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)

1/2 כוס סילאן (140 גרם)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)

2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

3/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.

- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

- מוסיפים את האגסים.

- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.

- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.

- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

בתיאבון!
טארט פרג וחלבה
איך להכין טארט פרג וחלבה טבעוני?



הנה מתכון להכנת טארט פרג וחלבה טבעוני:

1. אין אפיה מוקדמת בטארט הזה: אופים את הקלתית והמלית יחדיו.

2. אין להמיר את החלבה שבמתכון לשערות חלבה, כיוון שהן תימסנה עד גמר האפייה ולא תראינה כלל, בעוד חלבה רגילה תשמור יותר על צורתה ומרקמה.

3. הבצק קל להכנה ומעודן מאוד. מומלץ להקפיד שלא לאפות את הטארט יתר על המידה כדי לא לייבש את המלית.

המצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ:

לבצק:
=====
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן

5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפיה

75 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר

קורט מלח

150 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם רסק תפוחים (תפוח בינוני אחד)


למלית:
======
100 גרם מחמאה רכה

70 גרם (1/3 כוס) סוכר

50 גרם רסק תפוחים (תפוח בינוני אחד)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

135 גרם (1/2 1 - 2 כוסות) פרג טחון דק


150 גרם חלבה וניל (פשוטה), חתוכה לקוביות קטנות


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
1. מניחים את החומרים היבשים במעבד מזון ומעבדים במשך שניות אחדות. מוסיפים מחמאה קרה ומעבדים במשך דקה. מוסיפים רסק תפוחים ומעבדים עד להיווצרות בצק חלק. מוציאים, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה.

2. משמנים תבנית קפיצית, מרדדים את הבצק לעובי של עד 1/2 ס"מ בעזרת מערוך (או בעזרת הידיים, בתבנית) ומרפדים בתבנית. מיישרים ומנקים את שולי התבנית. מאחסנים במקפיא (או במקרר אם אין מקום) בזמן הכנת הקרם.

3. מחממים תנור ל-175 מעלות.

המלית:
1. מקציפים מחמאה וסוכר. מוסיפים רסק ומקציפים עד לקבלת קרם חלק.

2. מוסיפים תמצית וניל, קמח תפוחי אדמה ופרג טחון. מקציפים עד לקבלת קרם חלק.

3. מניחים קוביות חלבה על הקלתית ומעליהן יוצקים בזהירות את קרם הפרג. מיישרים, מנקים את שולי התבנית ומכניסים לתנור.

4. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה משחימה קלות וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש.

5. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:
======
כדאי לשים מגש מתחת לעוגה כי המילוי גולש. לנסות את המילוי הפרד של עוגות השמרים.

בתיאבון!
עוגת שמרים
איך להכין עוגת שמרים מקמח שמרים?


הנה מתכון לעוגת שמרים מקמח שמרים:

המצרכים:
==========
500 גרם קמח שמרים

1/4 1 כוסות חלב פושר

2 חלמונים

1/4 כוס סוכר

1/4 כפית מלח דק

ממרח למילוי (שוקולד, לוטוס, חלבה וכו')

150 גרם חמאה מומסת

ביצה להברשה

סירופ סוכר


אופן ההכנה:
==========
1.מערבלים במיקסר עם מערבל וו את החלב, חלמונים, סוכר ומלח ומערבבים כדקה.

2. מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את הקמח.

3. ממשיכים ללוש כ - 5 דקות לקבלת בצק.

4. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים ללוש עד שהחמאה נטמעת כליל ומתקבל בצק רך ואחיד.

5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח (רצוי במקום חמים).

6. מוציאים אוויר ומעבירים מכוסה למקרר מינימום לשעה.

7. מוציאים מהמקרר, מחלקים ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לריבוע.

8. מורחים על כל ריבוע בצורה שווה ממרח רצוי (שוקולד/לוטוס/חלבה וכו')

9. מגלגלים לרולדה.

10. מחלקים כל רולדה ל-6 חלקים שווים.

12. מניחים את כל החלקים של הרולדה בתבנית אניגליש קייק צמודים אחד לשני, יש לדחוס ולשטח כל חלק מעט.

13. מתפיחים במקום חמים כשעה.

14. מחממים תנור ל-170 מעלות.

15. מברישים בעדינות את העוגות בביצה ואופים כ-35 דקות.

16. מוציאים ומזגגים בסירופ סוכר.

17. מצננים מעט לפני הגשה.

בתיאבון!

עוגות

עוגת תפוחים
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?


הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:

המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק

2/3 כוס רסק תפוחים טבעי

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה

2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון

4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ

5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה

6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות

7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)

9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
עוגת שוקולד
איך להכין קינוח טעים ומהיר להכנה?



יש לקחת ספל גדול להכניס לתוכו את המרכיבים הבאים:

ביצה אחת

כף קמח אחת

כף שמן

כף סוכר

כף שוקולית

כמה טיפות תמצית וניל (לא חובה אבל מוסיף הרבה טעם)


ההכנה:
======
1. לערבב הכל טוב טוב שלא יהיו גושי קמח לא מעורבבים.

2. להכניס למיקרוגל לדקה אחת בחום גבוה.

3. להוציא וליהנות מעוגת השוקולד הטעימה (:


מתאים במיוחד לילדים. אם אתם רוצים עוגה מתוקה יותר ניתן להוציא כ-5 שניות לפני הזמן והעוגה תהיה פחות יציבה ויותר מתוקה.

ניתן להוסיף: קינמון, אבקת קפוצ'ינו וכו'.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
עוגת אגוזים
איך להכין עוגת אגוזים כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:

המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים

50 גרם אגוזי המלך קלופים

25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים

3 חלמונים

3 חלבונים

100 גרם אבקת קקאו

150 גרם סוכר

1 כף חמאה

1 כף קמח מצה

אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).

2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.

3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.

5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.

בתאבון (:


עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
אפשר מתכון לעוגת שוקולית בצ'יק?



הנה מתכון לעוגת שוקולד שנתנה ויוי/סיגל/שלי מפורום האוכל:

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח תופח

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

3 ביצים

חצי קופסה שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
הכל ביחד במיקסר או בפוד פרוססור פות, יוצקים לשתי תבניות מוארכות חד פעמיות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בערך חצי שעה (בחורף לוקח טיפה יותר זמן ולהעלות חום תנור קצת מעל 180).


כשהעוגה חמה אחרי האפייה מוסיפים:

100 גר" שוקולד מריר (שהומס במיקרוגל) וחצי מהשמנת שנותרה.
מערבבים ושופכים על העוגה החמה, דוקרים בקיסם שהכל יחלחל פנימה..



הערות של הגולשת יוסף 33:
אפשר חצי כוס סוכר.
אפשר שליש כוס שמן.
אפשר בתבנית עגולה אחת (יותר "חגיגי, לטעמי).
ואני משמשת בשוקו של נסטלה, יותר טעים לטעמי (במקום השוקולית - nesquik "אבקה להכנת משקה חלב בטעם שוקולד")
איך להכין זיגוג לימון לעוגת גבינה?


כך תכינו זיגוג לימון לעוגת גבינה:

המצרכים:
=======
1/3 כוס סוכר

1 ביצה

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

20 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:
==========
1. טורפים בקערה שניתן להכניסה למיקרוגל את הסוכר והביצה.

2. לאחר קבלת תערובת חלקה מוסיפים את הלימון והחמאה, מערבבים היטב ומחממים במיקרוגל בחום גבוהה למשך דקה. ממשיכים לחמם בפולסים של חצי דקה בכל פעם ובין לבין טורפים את התערובת, כך עד שמגיעים ל-2 דקות חימום, או עד שהקרם תופח מעט ומסמיך.

3. מסננים את הקרם שהתקבל ומזגגים על העוגה לאחר שהתייצבה.
איך להכין טארט טאטן?


הנה מתכון של רותי קינן לטארט טאטן, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" בספטמבר 2005:

המצרכים לבצק:
===========
150 גרם (1 כוס 250 מ"ל) קמח

100 גרם חמאה

2 כפות מים קרים

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

כמה טיפות מיץ לימון

המצרכים למלית:
============
100 גרם חמאה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

1.5 ק"ג תפוחים ירוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים

אופן ההכנה:
=========
1. להכנת הבצק, מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומפעילים עד שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר 3-4 שעות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ.

2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

3. מניחים את החמאה והסוכר במחבת ללא ידית בקוטר 26 ס"מ, ומבשלים תוך ערבוב עד שמקבל קרמל בצבע חום זהוב.

4. מסירים אתהמחבת מהאש ומסדרים את רבעי התפוחים בצפיפות על הקרמל (זהירות - חם מאוד!) מחזירים את המחבת לאש, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים על פני התפוחים את עיגול הבצק.

5. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים והופכים על צלחת הגשה. מגישים לצד כדור גלידה.
איך להכין עוגת שוקולד נהדרת?


הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:

מצרכים:
=======
200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות

3 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס

1.5 כוסות קמח תופח


מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות מים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות

2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית

3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.

5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.

6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.

7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.
איך להכין עוגת שמרים פרווה?


הנה מתכון לעוגת שמרים פרווה עם שמרים יבשים:

המצרכים לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):
==============================
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן

10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן

2 ביצים

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

המצרכים למלית:
==============
1 קופסה ממרח שוקולד פרווה (לדוגמה שוקולד השחר, או כל סוג אחר)

50-70 גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שוקולד צ'יפס

50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

המצרכים לסירופ:
===============
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כ-2 כפות) מים


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.


2. יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-4 מ"מ.

4. מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

5. חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.

6. מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

7. מתפיחים את העוגות במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

8. מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

9. מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

חשוב לציין:
=========
1. לפני התפיחה הראשונה הבצק מרגיש קצת רך ודביק מדי. לאחר התפיחה זה מסתדר והבצק הופך לנוח מאוד לעבודה. אל תוסיפו יותר מדי קמח כדי שלא ייווצר בצק קשה מדי.

2. יש לשמור את העוגות עטופות היטב בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים, חימום לפני ההגשה יעשה להן רק טוב.

3. ניתן למלא גם במילויי פרווה אחרים כמו ממרח תמרים ואגוזים קצוצים, טחינה, סילאן ושקדים, ממרח נוגט אגוזים וברס, חמאת בוטנים וריבה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים.
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:

המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)

½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית קינמון

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה עם פירורים וללא אפיה?



חומרים לבסיס:
=============
250 גרם פירורי פתי בר אסם

150 ג'רם חמאה


חומרים למילוי:
============
2 שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

500 ג'גבינה לבנה 9%

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב

קליפת לימון מגוררת

חצי שקית ג'לטין (7 גרם)


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הפתי בר. מהדקים כ-2/3 לתחתית משומנת ואת השאר שומרים לקישוט.

2. מקציפים את השמנת המתוקה לשמנת יציבה.

3. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כשתי דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת קליפת הלימון.

4. ממיסים את הגלטין במעט מים רותחים ומצננים (בחישה מהירה שלא ישארו גושים וצינון של 2 דקות במקפיא). מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.

6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפירורים שנשארו למעלה.

7. מצננים למספר שעות.
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים טבעונית:

המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
===========================

לבצק:
======
200 גרם "מחמאה" קרה

3 שקיות (30 גרם) סוכר וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח (כדאי להחליף 40 גרם בקמח שקדים)

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

חצי כפית קינמון

למלית:
=======
500 גרם גבינת טופו ("טוב מגבינה" מומלצת

חצי כוס (100 גרם) אבקת סוכר

2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת צמחית

1 חבילה (80 גרם) פודינג אינסטנט בטעם וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות, האחת עגולה בקוטר 26 ס"מ, עבור העוגה, והשנייה קטנה יותר, עבור הפירורים.

2. מערבבים את מרכיבי הבצק במעבד מזון רק עד שהתערובת נאספת לכדור.

3. משטחים 3/4 מכמות הבצק על התבנית העגולה ואת הרבע הנותר משטחים על התבנית הקטנה, שתשמש לפירורים. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

4. מקציפים בקערה גבינת טופו, אבקת סוכר, וגרידת קליפת לימון, עד לקבלת קרם אחיד.

5. בקערה אחרת מקציפים את השמנת הצמחית ואבקת פודינג.

6. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי שבתבנית.

7. מפוררים את הבצק האפוי שבתבנית השנייה מעל תערובת ה"גבינה".

8. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 5 שעות לפחות לפני ההגשה.

הערות:
=====
- גרידת הלימון היא חובה. היא שוברת את הטעם הסינטטי של השמנת הצמחית. אם אין גרידת לימון כי אין לימונים, אפשר להוסיף כף לימון משומר.

- לשמנות צמחיות שונות יש מתיקות שונה, ולכן יש לבדוק את מתיקות העוגה.

- לגיוון, מוזגים מחצית מכמות המלית על הבצק, מפזרים עליו 10 תותים פרוסים, מכסים ביתרת תערובת הגבינה ומכסים בפירורים.

בתיאבון!


איך להכין עוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח?


הנה מתכון לעוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח של "האגוזיה". מתאים לכ-8 מנות בתבנית קפיצית של 26 ס"מ.

המצרכים:
=======
85 גרם חמאה + כפית

85 גרם סוכר דמררה + 1-2 כפיות

85 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

כפית ברנדי

3 ביצים, מופרדות לחלמון וחלבון

100 ג' קמח שקדים

4 אגסים בשלים מאוד, קלופים חצויים וללא הליבה

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. הדליקו תנור על מצב טורבו ו-180 מעלות. חתכו נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. שמנו עם מעט חמאה

2. את שולי התבנית, מקמו את הנייר בתחתית ושמנו את הנייר עם חמאה נוספת. פזרו כפית-שתיים של סוכר

3. על התבנית והשוליים כך שהוא יצפה את הדפנות ונערו כדי להיפטר מעודף הסוכר.

4.על בן מארי, המיסו את השוקולד והחמאה, הסירו מהאש וערבבו פנימה את הברנדי. הניחו בצד לקירור.

5. לאחר שהשוקולד מתקרר מעט, ערבבו בעדינות פנימה את קמח השקדים. בקערה נקייה, הקציפו (אפשר גם ידנית) את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת בצבע. קפלו את תערובת החלמונים אל תוך השוקולד עם השקדים.

6. בקערה נפרדת ועם מקצפים נקיים, הקציפו את החלבונים עד קבלת קצף רך ולא נוקשה מדי. ערבבו כף

7. גדושה של חלבונים אל תוך תערובת השוקולד. אז קפלו פנימה בזהירות את שאריות החלבונים בשני סיבובים.

8. שפכו את תערובת העוגה אל התבנית המוכנה, ישרו וסדרו בעיגול את האגסים על פני העוגה, עם חלקם החתוך כלפי מטה. אפו כ-30 דק', עד שהאגסים רכים והעוגה אפויה היטב מבפנים. במקרה הצורך, השאירו ל-5-10 דקות נוספות. לאחר שיצאה מהתנור, תנור לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. אפשר לקשט מעל עם אבקת סוכר ומומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.
איך להכין עוגת גבינה אלפחורס?


הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת גבינה אלפחורס, כפי שפורס ב"ידיעות אחרונות" במאי 2014:

המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
======================
100 גרם חמאה חתוכה

2/3 כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

2/3 כוס קמח2 ו-2/3 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות ריבת חלב

שמן לשימון התבנית

למילוי:
=====
200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות

3/4 כוס שמנת מתוקה

1.5 גביעי שמנת (300 גרם)

3/4 כוס סוכר

1 כוס גדושה (200 גרם) גבינה לבנה

4 ביצים

לציפוי:
=====
2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

4 כפות ריבת חלב

חופן שבבי שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-108 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מכינים את הבסיס: מעבדים אתכל המרכיבים לבצק רך ובעזרת הידיים משטחים בתבנית מחוררים את הבצק במזלג.

3. אופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומורחים מעל בעדינות שכבה נדיבה של ריבת חלב (קל יותר למרוח כשהבסיס צונן).

4. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.

5. מערבלים את גבינת השמנת, את הגבינה הלבנה ואת הסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול מתמיד.

6. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

7. מחממים תנור ל-165 מעלות.

8. יוצקים את המילוי על פני הבסיס הקר ואופים כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה. מצננם כ-15 דקות.

9. מחממים תנור ל-165 מעלות.

10. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל מרכיבי הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפוייה ואופים כ-15 דקות.

11. מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה. מקשטים בשבבי קוקוס.
איך להכין עוגת בראוניז ומוס שוקולד?


הנה מתכון לעוגת בראוניז ומוס שוקולד, כפי שהתפרסם בגיליון "זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות בינואר 2001:


החומרים לשכבת הבסיס:
====================
125 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 כפית קפה אספרסו נמס (לא חובה)

1/2 כוס קמח

1/3 כוס אבקת אפייה

קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל טהור ("מקורמיק")

1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס


החומרים למוס שוקולד:
====================
175 גרם גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

100 גרם גרם חמאה, חתוכה לקוביות

4 חלמונים

4 כפות סוכר

1 כף קוניאק או רום

1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כפית מים חמים

1 כפית תמצית וניל טהור

3 חלבונים

קורט מלח


החומרים לציפוי:
===============
1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת


אופן הכנת שכבת הבסיס:
=====================
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. בקערת מתכת שמים את השוקולד, החמאה והקפה, וממיסים מעל סיר עם אדים.

3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

4. בקערת מערבל מקציפים את הביצה, החלמון, הסוכר והווניל במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים עד שהתערובת אחידה. במהירות נמוכה ובהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח ומקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת. מקפלים את האגוזים בעזרת מרית.

5. יוצקים לתבנית, מחליקים ואופים 10-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים בתבנית על רשת.


אופן הכנת המוס:
===============
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל לסיר אדים.

2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקוניאק או הרום, את תערובת הקפה והווניל. מקפלים פנימה את השוקולד המומס בעזרת מרית.

3. בקערת מערבל נקייה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים את 2 כפות הסוכר שנותרו בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד (כדי שתהיה יותר קלילה), ואז מקפלים פנימה את שאר הקצף.

4 יוצקים את המוס מעל לעוגה, מחליקים, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות לייצוב.


אופן הכנת הציפוי:
=================
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לקצפת נוקשה. מורחים את הקצפת על שכבת המוס, ומניחים במקרר לייצוב.

אופן ההגשה: מעבירים סכין חמה(טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים, ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים מיד.

בתיאבון!
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח (פרווה):

החומרים:
========
6 ביצים

¼1 כוס סוכר

½ כוס קמח מצה מסונן

100 גרם קוקוס

½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)

2 כפות ברנדי (כשר לפסח)

100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
1.להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.

2. להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.

3. לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.

4. להוסיף ולערבב בעדינות: ½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

5. לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים מהירה?
יש מתכון לעוגת תפוזים?
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?
איך להכין עוגת שמנת לימונית?
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.