» «
עוגת סולת קוקוס תפוז
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
עוגת מצות
איך להכין עוגת מצות ביין לפסח?



כך מכינים עוגת מצות ויין:

1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.

2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.

3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.

4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.

5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.

6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).

7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).

8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.

9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.

10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.

11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.

12. הכניסו למקרר למשך הלילה.


למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.
עוגת תפוזים ופרג
איך להכין עוגת פרג ותפוזים עסיסית?


הנה מתכון לעוגת פרג ותפוזים עסיסית של דורית מיינצר:

המצרכים עבור 2 תבניות באורך 30 ס"מ:
============================
1 כוס (70 גרם) פרג טחון

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 כוס (240 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר חום דמררה

3 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כוסות (280 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

40 גרם שוקולד מריר מגורר

1 כפית תמצית וניל

3 כפות מיץ לימון טרי

קליפה מגוררת מלימון בינוני

המצרכים לסירופ:
============
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

2 כפות סוכר

3 כפות ליקר תפוזים

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבניות.

2. מבשלים בסיר את הפרג והחלב עד להבה בינונית עד לסף רתיחה ומצננים.

3. בקערת המערבל מעבלים שמן וסוכר 3 דקות ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו.

4. בקירה נפרד מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והשוקולד. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין יחד עם הפרג, עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את הוניל, מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבלים קלות.

5. יוצקים לתבניות ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים עליו.

6. שמים בסיר את כך חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה, מערבבים ויוצקים על העוגות החמות. מצננים ומגישים.
מתכונים
איך להכין עוגת בריוש?



הנה מתכון של סבתא אינס להכנת בריוש:


מצרכים לבצק:
=============
חצי שקית שמרית

3 ביצים

1 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

1-1.5 כוס מים או חלב או שילוב של שניהם, שיהיו בטמפרטורה חמימה

1.5 חבילה מרגרינה

למלית: שוקולד למריחה


אופן ההכנה:
===========
1. לאחד את כל החומרים לבצק.

2. ללהניח את הבצק בקערה, לכסות אותה בניילון נצמד ומעל מגבת.

3. להמתין עד שהבצק תופח.

4. לחתוך את הבצק ל-8 חלקים.

5. לרדד כל חלק, למרוח אותו בשוקולד ולגלגל ל"נקניק".

6. מכל שני "נקניקים" לעשות צמה ולהכניס לתבנית אינגליש קייק.

7. לאפות בחום בינוני עד לקבלת צבע יפה.

בתיאבון!

עוגות

מאפה תפוחים
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!
עוגות
איך עושים עוגת שוקולד בקלי קלות (ללא מיקסר)?


עוגת שוקולד (ללא מיקסר) וגם לימי הולדת עושים כך:

חומרים יבשים:
============
2 כוסות קמח

4 כפות קקאו

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

1.5 כוסות סוכר


חומרים נוזלים:
============
2 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

1 כוס מים מהברז


לציפוי:
======
1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)

50 גרם מרגרינה

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
==========
מחממים את התנור- 180 מעלותת מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים ובקערה שנייה את כל החומרים הנוזלים. מוסיפים את החומרים היבשים לתוך תערובות הנוזלים ומערבבים היטב על שלא יהיו גושים.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לאפייה של 45-50 דקות.

לציפוי:
=====
ממסים על הגז בסיר קטן את חומרי הציפוי. שופכים את הציפוי על העוגה כשהיא מוכנה ועדיין חמה.

אפשר לקשט את העוגה לאחר שתצטנן בקצפת , בסוכריות ובכל קישוט אחר שמתאים ליום הולדת.
בראוניס
איך להכין עוגת בראוניס כשר לפסח?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים
איך להכין עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים?


הנה מתכון עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים של סטפן לייק:

המצרכים לבצק (לכ-20 יחידות):
=====================
3.5 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)

1 שקית או קובית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

2 ביצים (גודל M)

1/4 כוס שמן קנולה (50 מ"ל)

עד 3/4 כוס מים (150 מ"ל)

המצרכים למלית:
============
1 כוס צימוקים

1/2 כוס שקדים פרוסים (אם רוצים)

3 כפות רום או ברנדי

ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או שוקולד קנוי מוכן למילוי

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כפית קינמון

1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות

אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל חומרי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל, לשים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.

2. משהים בקערה מכוסה כשעה. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.

3. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (1/2 ס"מ) מורחים את ממרח החלבה, הנוגט או השוקולד ומפזרים לפי הסדר הבא:
א. כפית קינמון
ב. אגוזי מלך קצוצים
ג. משמשים חתוכים
ד. תערובת צימוקים ושקדים

4. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של 3 ס"מ.

5. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומשכיבים את הפרוסות במרחק של 3 ס"מ זו מזו.

6. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.

7. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.

8. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

9. מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.


קארמבל קינמון פקאן
איך להכין קארמבל קינמון פקאן כציפוי לעוגה?


כך תכינו קארמבל קינמון פקאן עבור ציפוי לעוגה:

המצרכים:
=======
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (ניתן להקפיא 10 דקות)

1+1/4 כוסות קמח

1/3 כוס פקאן טבעי, קצוץ דק

4 כפות סוכר

1/3 כפית קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את קוביות החמאה הקרות יחד עם כל שאר החומרים ומשפשפים עם אצבעות הידיים עד לקבלת מרקם חולי.

2. מניחים את הפירורים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, או עד הזהבת הפירורים.

3. מצננים לחלוטין, מאחסנים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. לפני הגשת העוגה (מתאים מאוד לעוגות גבינה), עורמים מהקראבל על גבי העוגה ומגישים.
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית המתאימה עבור שתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ:

מצרכים:
========
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתיה

½ כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
=======
¼ כוס מים (50 גרם)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בננה ופרג דיאטטית?


הנה מתכון עוגת בננה ופרג דיאטטית של עידית חייט, כפי שפורסם בעיתון לאישה, בדצמבר 2008:

המצרכים לתבנית מוארכת בגודל 10x30 ס"מ:
================================
1.5 כוסות (210 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות (10 גרם) פרג טחון טרי

1/3 כוס (70 גרם) שמן

12 שקיות ממתיק על בסיס סוכרוז

3 ביצים גדולות

1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

2 כפות (40 גרם) תרכיז תפוחים מוקפא

3 בננות בינוניות, בשלות

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל את השמן, הממתיק והביצים ומקציפים במהירות בינונית 2 דקות. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח, את החלב ואת תרכיז התפוחים וממשיכים להקציף רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3. שמים את הבננות בצלחת מתאימה ומועכים במזלג. מוסיפים את מחית הבננות אל קערת המערבל ומערבבים ידנית כמה שניות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית.

4. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים קצת לפני ההגשה.
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
איך להכין עוגת "לינצ'ר" טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1.5 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס (150 גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים (סה"כ 100 גרם).

בתאבון!
איך להכין עוגת גבינה דלת קלוריות?


הנה מתכון של חלי ממן לעוגת גבינה קלה ודלת קלוריות, כפי שפורסם ב"השולחן" בנובמבר 2019:

המצרכים:
=========
250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

גרידת לימון או תפוז

3 כפות קמח

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

תפוח עץ מרוסק

5-4 שקיות ממתיק מלאכותי (לפי הטעם)


אופן ההכנה:
=========
1.מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.

2. שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.

3. מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.

4. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.
אפשר מתכון לעוגת שוקולית בצ'יק?



הנה מתכון לעוגת שוקולד שנתנה ויוי/סיגל/שלי מפורום האוכל:

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח תופח

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

3 ביצים

חצי קופסה שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
הכל ביחד במיקסר או בפוד פרוססור פות, יוצקים לשתי תבניות מוארכות חד פעמיות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בערך חצי שעה (בחורף לוקח טיפה יותר זמן ולהעלות חום תנור קצת מעל 180).


כשהעוגה חמה אחרי האפייה מוסיפים:

100 גר" שוקולד מריר (שהומס במיקרוגל) וחצי מהשמנת שנותרה.
מערבבים ושופכים על העוגה החמה, דוקרים בקיסם שהכל יחלחל פנימה..



הערות של הגולשת יוסף 33:
אפשר חצי כוס סוכר.
אפשר שליש כוס שמן.
אפשר בתבנית עגולה אחת (יותר "חגיגי, לטעמי).
ואני משמשת בשוקו של נסטלה, יותר טעים לטעמי (במקום השוקולית - nesquik "אבקה להכנת משקה חלב בטעם שוקולד")
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.


איך להכין זילוף סוכר כקישוט לעוגה?


כך מכינים זילוף סוכר כקישוט לעוגה:

המצרכים:
========
200-300 גרם אבקת סוכר

1 חלבון ביצה

צבע מאכל

שקית זילוף עם פייה מספר 2

נייר אפייה

ציור או דוגמה אותה רוצים להניח על העוגה


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את אבקת הסוכר והחלבון עד קבל עיסה חלקה לחלוטין

2. מוסיפים לעיסה שהתקבלה את צבע המאכל שבחרת ומערבבים עד לקבלת הגוון הדרוש

3. מעבירים את העיסה לשקית זילוף

4. מניחים את נייר האפייה על הדוגמה שנבחרה ומזלפים עליה את הסוכר הצבוע. יש להתחיל עם קווי המתאר ולאחר מכן למלא את השטחים הפנימיים

5. משאירים לייבוש 24 שעות

6. מפרידים את זילוף הסוכר שהתקשה מנייר האפייה ומקשטים את העוגה
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית ראשונה:
=============,,,
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית שנייה:
===========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
1. במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

2. אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

3. את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

4. ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?



הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!
יש מתכון לעוגת גזר וצימוקים?


הנה מתכון קל לעוגת גזר וצימוקים טעימה מאוד:

מצרכים:
=======
3-4 גזרים מגוררים גס בפומפייה

1 תפוח עץ מגורר גס בפומפייה

חצי כוס צימוקים או חמוציות

3 ביצים

1 כוס סוכר חום

1 כוס שמן

2 כוסות קמח (אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא)

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפיה

קינמון

זנגוויל




אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים יחד ולאפות ב-180 מעלות עד שמשחים.

2. יפה לאפות את העוגה בתבנית עם חור באמצע.

3. לגוון אפשר להוסיף אגוזי פקאן, אגוזי מלך או פצפוצי שוקולד.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?
איך להכין עוגת ביסקוויטים?
איך להכין עוגת תפוחים?
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?
איך להכין עוגת תפוזים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.