» «
עוגות שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד גנאש טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שוקולד גנאש טבעונית:

המצרכים:
========
1 תחתית לעוגה בעובי כ1- ס"מ. הנוזל המשמש לתחתית הוא קפה נמס ממותק ב-4 כפיות סוכר.

400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

3 כפות (45 גרם) מים

1/4 כוס (70 גרם) סירופ תירס בהיר "קארו" (אפשר להחליף בגלוקוז או בסירופ מייפל)

1 כפית תמצית וניל (וכמה טיפות תמצית תפוז כאופציה)

2 מיכלי 500) מ"ל) שמנת מתוקה צמחית


לסירופ:
=======
2 כפות מים

2 כפות רום או ברנדי לעוגה


לקישוט:
=======
אבקת קקאו


אופן ההכנה:
===========
1. משמנים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. מניחים שקף על הקף התבנית.

2. מכינים תחתית בקוטר קצת יותר קטן מקוטר התבנית ומניחים אותה כך שתרפד בדיוק את כל התחתית. מברישים מעליה את הסירופ להרטבה.

3. ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים ")בן מארי(" או באמצעות המיקרו.

4. בסיר בינוני שמים את הסוכר, המים וסירופ התירס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב על להבה בינונית.

5. מצננים מעט ומוסיפים את תערובת הסוכר וסירופ התירס בהדרגה, תוך ערבוב, אל השוקולד המומס ומערבבים היטב (התערובת מתקשה מעט בהתחלה, ולאחר מכן חוזרת להיות רכה וגמישה.

6. מעבירים לקערה גדולה ורחבה, מוסיפים את הווניל ותמצית התפוז ומניחים בצד עד שהתערובת מגיעה לחום פושר.

7. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.

8. מערבבים פנימה ⅓ מכמות הקצפת (כדי שהתערובת תהיה קלילה יותר.( לאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת שנותרה.

9. יוצקים את התערובת על גבי התחתית, ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית מדורגת לקישוט.

10. מניחים במקפיא במשך כשעתיים.

11. משחררים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת.

12. מנפים מעט קקאו מעל ומקשטים בכדורי טראפלס שוקולד או בכדורי שוקולד קנויים.

בתיאבון!
עוגת פרג
איך להכין עוגת פרג ואגסים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג ואגסים טבעונית על פי העוגות של מאשה לתבנית 24:

לערבב:
======
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

400 גרם פרג טחון

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (75 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון (בלנדר) או בלנדר-סטיק:

300 גרם טופו רך

1/2 כוס שמן (110 גרם)

1 כוס נוזלים שהופרשו מהאגסים. אם אין מספיק, אפשר להוסיף מיץ תפוזים, או נוזל אחר (240 גרם).

2 כפות סילאן (40 גרם)

לקלף, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות ולהשרות למספר שעות – אפשר לילה:

4-5 אגסים בינוניים

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

לפני ההכנה יש לסנן את הנוזלים ולהשתמש בהם לערובת הרטובים.

אופן הכנה:
=========
לאחד 2 התערובות, להוסיף את האגסים. לצקת לתבנית משומנת, לאפות ב 180 מעלות 40 דקות או עד שמשחים מעט.
מתכונים
איך להכין עוגת ביסקוויטים?
מתכון לעוגת ביסקויטים.

הנה מתכון להכנת עוגת ביסקוויטים:

מצרכים:
=======
2 חבילות בסקוויטים

2 כוסות נס חם

2 מכלי שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

1/2 כוס חלב

1 שמנת חמוצה

סירופ שוקולד/סוכריות קטנות/קוקוס

חומרים לקרם :
=============
100 גרם שוקולד מריר

4 כפות אבקת סוכר

4 כפות חלב

1/4 חב' מרגרינה

- לבשל יחד

אופן ההכנה:
===========
1. להקציף בקערה שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פודינג וניל וחלב עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

2. לטבול את הביסקוויטים בקערה שטוחה עם נס קפה ולהניח בתבנית כשכבה אחת.

3. להניח על הבסקוויטים כמחצית מהקרם.

4. למרוח מעל הקרם סירופ שורולד וניתן לפזר גם קוקוס.

5. להניח עוד שכבת ביסקוויטים טבולה בנס ושוב - סירופ וקוקוס לאוהבים.

6. לצפות את השכבה העליונה בקרם שוקולד ולפזר מעליו קוקוס או סוכריות.

7. להגיש קר.
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.

עוגות

עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



הנה מתכון להכנת עוגת תפוזים:

המצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כוסות סוכר

1 קליפת לימון


חומרים לרוטב:
=============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ

1/3 כוס יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה)

2. להוסיף לסירוגין את כל שאר החומרים

3. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש

4. להוציא את העוגה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (בערך 45 דקות)

5. במידה ומשתמשים ברוטב, לבשל את כל חומרי הרוטב עד הגיעם לרתיחה ולצקת על העוגה בעודה חמה, במידה ולא, לצנן את העוגה ולפזר עליה אבקת סוכר.


בתיאבון!

עוגת בננה
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגת שמנת לימונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת לימונית של תמי סירקיס להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

המצרכים:
========
לבסיס:
---------
200 גרם עוגיות פתי-בר

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
---------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 גביע קוטג'

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לשכבה העליונה:
-------------------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס.

2. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת. מערבים את הפירורים עם החמאה המומסת. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה ושווה. שומרים את התבנית במקפיא עד לשלב האפייה.

3. מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית, לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים.

5. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

6. מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

7. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ומגישים בליווי פירות טריים או קצפת.

בתיאבון!
קוגלהוף שוקולד צ'יפס
איך להכין קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני?



הנה מתכון להכנת קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני בתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

המרכיבים לבצק:
=============
2.5 (350 גרם) כוסות קמח

1/2 שקית או ½ קוביית שמרים (25 גרם) מפוררת או כף שטוחה שמרים יבשים

1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה חמים

1/2 (100 גרם) כוס סוכר

1 מעדן אלפרו ווניל

1 כפית תמצית וניל

50 גרם מרגרינה רכה, חתוכה לקוביות

100 גרם שוקולד צ'יפס


לשימון התבנית:
=============
20 גרם מרגרינה רכה

מעט אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים תבנית במרגרינה, זורים אבקת סוכר, מנערים מעודפים ומעבירים למקפיא.

2. בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חל"ס, סוכר, מעדן אלפרו ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים קוביות מרגרינה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.

4. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.

5. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.

7. לפזר אבקת סוכר מלמעלה.


הערות:
======
- ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום מרגרינה. יש להמס אותו לנוזל ולערבב עם הסוכר לפני הוספת יתר המרכיבים.

- אפשר להוסיף רבע כוס סוכר או לפזר בנדיבות רבה אבקת סוכר.

בתיאבון!


עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולית?


הנה מתכון לעוגת שוקולית רכה וטעימה, שלוקח בערך חמש דקות להכינה. הכמות מספיקה לתבנית די קטנה, כך שאם בוחרים תבנית גדולה יותר מומלץ להכין כמות כפולה.

המצרכים:
=========
1 כוס קמח תופח

1 כס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס שמן

4 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 חבילה (200 גרם) שוקולד מריר


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הקמח, הסוכר, השוקולית, השמן, הביצים וחצי מכמות השמנת במיקסר.

2. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

3. להמיס בסיר קטן על הגז את שארית השמנת עם השוקולד ולשפוך על העוגה בעודה חמה.


בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד נהדרת?


הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:

מצרכים:
=======
200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות

3 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס

1.5 כוסות קמח תופח


מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות מים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות

2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית

3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.

5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.

6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.

7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.
איך להכין עוגת בננה בריאה?



הנה מתכון לעוגת בננות בריאה:

לקערה גדולה מכניסים את המצרכים הבאים:
=================================
חצי כוס שמן קנולה

כוס קמח תופח

כוס סוכר חום

שתי ביצים

חבילת שוקולד מריר 70 אחוזים (ממיסים במיקרו עם חצי כוס חלב)

כף קינמון


ההכנה:
======
מערבבים את הכל היטב עם כף (מניסיון זה מתערבב מעולה, אין צורך בבלנדר).

מוסיפים 5-6 בננות רכות במיוחד.

מערבבים את הכל עם כף גדולה ומועכים תוך כדי עם הבננות (כך שנשארות חתיכות).

בתוך תבנית של אינגליש קייק (ארוכה וצרה) אפשר לפזר שוקולד צ'יפס מעל.

מכניסים ל-40 דק' בתנור, על חום של 180 מעלות.


ערכים תזונתיים: כ 300 קל' לפרוסה שיש בה חלבונים, פחמימות, שומנים בריאים ואשלגן (מהבננה!)

לבריאות!
איך להכין עוגת דבש?



הנה מתכון לעוגת דבש רכה וטעימה:

מצרכים:
========
4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/3 כוס דבש

1/3 כוס סירופ מייפל

1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

חצי כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
=============
חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

3 כפות מייפל


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולקפל אליהם את החלמונים.

2. לערבב בקערה את החומרים הרטובים.

3. לערבב בקערה את החומרים היבשים.

4. תוך כדי עירבוב עדין להוסיף את החומרים הרטובים לקצף ולאחר מכן את היבשים.

5. לאפות בחום בינוני בערך 45 דק', להוציא בזמן כדי שהעוגה לא תתייבש.

6. לבשל את חומרי הסירופ ולצקת על העוגה, לא חייבים, יוצאת רכה וטעימה גם ללא הרוטב.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
מתכון לכדורים מתוקים ללא אפיה ממצות?
נשארו לכם מצות מפסח? - הנה מתכון לכדורים מתוקים וטעימים..


המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת חדר

1 כוס סוכר

3 ביצים

4 כפות קקאו גדושות

100 גרם קוקוס טחון

100 גרם שקדים קצוצים

4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)


אופן ההכנה:
==========
להפריד חלמונים מן החלבונים.

להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.

לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.

להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.

להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).

להוסיף את השקדים ופירורי המצה.

ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.

הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

1/4 כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח (פרווה):

החומרים:
========
6 ביצים

¼1 כוס סוכר

½ כוס קמח מצה מסונן

100 גרם קוקוס

½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)

2 כפות ברנדי (כשר לפסח)

100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
1.להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.

2. להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.

3. לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.

4. להוסיף ולערבב בעדינות: ½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

5. לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תמרים עסיסית וטבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים עסיסית וטבעונית התאימה לרינג 22:

מצרכים:
=======
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

4. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.

2. במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.


איך להכין עוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן?


הנה מתכון של עינת שגיא לעוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן:

המצרכים עבור תבנית אינגליש קייק:
==========================
1 כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)

4 כפות קקאו (20 גרם)

כפית סודה לשתיה

¼ כפית מלח

⅓ כוס סילאן (100 גרם)

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר

כוס חלב סויה (240 גרם)

30 דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
=========
1. לשמן תבנית

2. לחמם תנור ל-180 מעלות

3. לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

4. להוסיף רסק תפוחים, סילאן, נוזלים ודובדבנים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת

5. מכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.

הערות:
======
העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג’ית. אפשר להוריד מכמות הנוזלים כדי לקבל עוגה יבשה יותר.

לגיוון:
=====
אפשר להחליף את החל"ס במיץ תפוזים או קפה או חלב צמחי אחר או אפילו להשתמש במים
אפשר להחליף את הדובדבנים ב-10 שזיפים מיובשים.
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!
איך להכין עוגות גבינה עם טעם מדהים?


את התחתית של עוגת הגבינה מכינים מבצק פריך או ביסקויטים מפוררים עם כף חמאה מומסת או בישקוטים מסודרים צפוף.

מצרכים לעוגה:
=============
500 גרם גבינה לבנה

4 חלמונים ואת החלבונים להקציף

1 כוס סוכר

2 סוכר וניל

לערבב הכל לאט ולהוסיף בתנועות קיפול את החלבונים המוקצפים

אופן ההכנה:
==========
לאפות ב150 מעלות
כשהעוגה מוכנה לערבב 2 שמנת עם 1 שקית וניל וקליפת לימון ובזהירות בזהירות בזהירות , לצפות את העוגה. פה דרושה זהירות מיוחדת כי אם מתחילים מהאמצע העוגה מקבלת חור אז צריך להתחיל מהצדדים ולאט לאט להגיע לאמצע
להחזיר לתנור ל-10 דקות בדיוק ולסגור ולהוציא את העוגה ולקרר על גבי רשת.

אם הצלחתם, החלק העליון נראה חלק כמו זכוכית.

עוגה טעימה מאוד מאוד. הכי פופולרית אצלנו בבית.

כדאי לשמור במקרר ולאכול אותה רק למחרת.
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?
איך להכין עוגת פראלין טבעונית?
איך להכין עוגת בננות טבעונית?
איך להכין עוגת שוקולד חמה להכנה במיקרוגל?
איך להכין עוגת פרג לימון טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.