שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת שוקולד תפוז טבעונית?
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:
מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים
2 כפות קמח (20 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
קליפת לימון
1/4 כפית אגוז מוסקט
כף קינמון (10 גרם)
ציפוי פירורים (שטרוייזל)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)
1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.
2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.
3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.
4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.
גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד אספרסו?
הנה מתכון של עוגת שוקולד אספרסו של רשת אר קפה:
המצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק מקרטון:
==============================
170 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
260 גרם שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
1/2 כף קפה נמס
2.5 כוסות קמח
1/2 כף סודה לשתייה
1/2 כף אבקת אפייה
לתערובת השוקולד:
==============
2 כפות סוכר
1 כף קקאו
1/2 כף קפה נמס
85 גרם שוקולד מריר קצוץ
2.5 כפות יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
=========
1. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומחכים שכל ביצה תבלע לפני הוספת הביצה הבאה.
2. מנפים לקערה נפרדת את הקמח ומערבבים אליו את אבקת האפייה והסודה לשתייה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה, החלב והקפה. מוסיפים למסת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת מכינים את תערובת השוקולד: שמים את הסוכר, הקפה, הקקאו המנופה, השוקולד והיין. מוסיפים 60 גרם מהתערובת הלבנה ומערבבים.מחלקים את המסה הלבנה לשתי תבניות. באמצע כל תבנית ולאורכה מוסיפים חצי מכמות המסה השחורה. מעבירים סכים בתנועות מעגליות לאורך כל תבנית, ופס ישר בחזרה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-45 דקות.
איך להכין קינוח תפוחים חגיגי?
איך מכינים קינוח חגיגי מתפוחי עץ?
הנה כך:
1. קולפים 2-3 תפוחים חותכים לקוביות וסוחטים מעל לימון.
2. מטגנים על מחבת עם 50 גרם חמאה או מרגרינה.
3. מתבלים בכפית של קינמון כף סוכר חום וכף סוכר רגיל.
4. מוסיפים גרדת תפוז וכף ליקר תפוזים.
5. מאדים הכל יחד 7-8 דקות מוסיפים מעל 2 כפות ריבת תותים.
6. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
7. לוקחים מלון קטן ומתוק.
8. חוצים אותו לשנים מקונים מגרעינים.
9. מוסיפים את המלית החמה + כף נוסף של ליקר.
10. מכניסים 5 דקות לפני ההגשה לתנור על 180 מעלות כמובן למשך 5 דקות מגישים מיד אפשר עם כדור גלידה ליד.
איך להכין פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב?
הנה מתכון של מיקי שמו להכנת פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב:
המצרכים ל 6-8 מנות:
=================
2 מכלי שמנת מתוקה
1-2 מקלות וניל חצויים
10 גרם אבקת ג'לטין (כף)
1/4 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קליפה מרבע לימון בינוני (לא גרידה)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
לציפוי:
100 גרם ריבת חלב
3 כפות חלב
אופן ההכנה:
===========
1. חוצים את מקלות הווניל , מגרדים את הגרגרים ומכניסים את הכל לקערה עם השמנת המתוקה. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה בכדי להפיק טעם מרבי מהווניל.
2. בקערה נפרדת מערבבים אבקת ג'לטין במים קרים עד לקבלת אחידות ומניחים בצד עד לשימוש.
3. בסיר בישול בינוני מרתיחים את השמנת והווניל עם הסוכר וקליפת הלימון, מסננים ומוסיפים את הג'לטין המושרה והחלב. כדאי לסיים את הערבוב עם מוט ריסוק.
4. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה עד חצי הגובה ומקררים.
5. מחממים את ריבת החלב ושלוש כפות חלב עד קבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי), מוזגים כמות זהה לכל הכוסות ומגישים. לקבלת מרקם קרמי יותר ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה.
בתיאבון!
איך להכין קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער?
הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.
המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים
150 גרם גבינת שמנת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2/3 (150 גרם) כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.
4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:
המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)
½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)
½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).
3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.
בתיאבון!
איך להכין עוגיות שוקולד טביעת אצבע?
הנה מתכון לעוגיות שוקולד טביעת אצבע של הקונדיטור שמעון לוי מקונדטוריית Cake art:
המצרכים:
=======
240 גרם קמח
200 גרם סוכר לבן
קורט מלח
5 גרם אבקת אפייה
150 גרם חמאה רכה
50 גרם קקאו משובח
אופן ההכנה:
=========
1. להכנת העוגיות: מקציפים במהירות בינונית - סוכר וחמאה ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
2. ממיסים את השוקולד המריר בבאן מארי ומוסיפים תוך כדי ערבול בהדרגה לבלילה של הסוכר, החמאה והביצים.
3. מוסיפים למערבל את הקמח, המלח, אבקת האפייה והקקאו עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית.
4. על תבנית אפייה מניחים עיגולים מהבלילה בגודל של 2 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-10 דקות מקסימום. הכדורים משתטחים לכדי דיסקיות עגולות.
6. מוציאים את המגש עם העוגיות מהתנור ובמרכז כל עוגיה יוצרים גומה על ידי טביעת האצבע לטובת הגאנש.
7. מכינים את הגאנש: לאחר שממסים בבאן מארי את השוקולד עם החמאה והתערובת התאחדה, מקררים למספר דקות.
8. לאחר מכן מזלפים לתוך הגומות שעשינו בעוגיות. חשוב שהגאנש ישאר נוזלי ונוח לשימוש. מקררים את העוגיות מספר דקות על רשת.
איך להכין כנאפה אל-בארבור?
הנה מתכון לכנאפה אל-בארבור שצבעה שזוף ולא כתום, כפי שפרסמה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות נירה רוסו ביוני 2020:
המצרכים:
========
100 גרם איטריות קדאיף
50 גרם חמאה
100 גרם ג'יבאנה לא ממולחת (וכתחליף למי שלא מוצא מוצרלה טרייה, לא יבשה)
לסירופ:
======
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון עסיסי
להגשה:
======
50 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים 15 דקות. מוסיפים את הלימון.
2. בינתיים: ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים מעליה את אטריות הקדאיף ומפוררים מעליהן את הגבינה (מוצרלה צריך לקרוע לפיסות).
3. מטגנים על אש בינונית ועושים עם היד תנועות סיבוביות כדי שהאיטריות לא ידבקו. ממשיכים עד שהתחתית זהובה ופריכה (הגבינה תומס עד הסוף בהיפוך, לא לדאוג).
4. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה מעט מהסירופ. אל תציפו.
5. מפזרים פיסטוק חלבי מעל הכל ומגישים חם.

איך מכינים עוגת שוקולד תפוז?
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוז טבעונית:
המרכיבים (מתאים לתבנית אינגליש קייק):
===============================
190 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
קורט מלח
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
1/2 כפית תמצית תפוז
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
גרד מחצי תפוז
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, המלח והשקולד צ'יפס.
3. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, עם השמן, תמצית התפוז, הגרד והמעדן.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.
גיוונים:
======
1. להחליף תמצית וגרד תפוז בתמצית ווניל כדי לקבל עוגת ווניל.
2. עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
3. אפשר להשמיט את השוקולד והקקאו (להוסיף 25 גרם קמח) ולשים למעלה פירות קיץ חתוכים כדי לקבל עוגת פירות.
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוז טבעונית:
המרכיבים (מתאים לתבנית אינגליש קייק):
===============================
190 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
קורט מלח
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
1/2 כפית תמצית תפוז
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
גרד מחצי תפוז
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, המלח והשקולד צ'יפס.
3. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, עם השמן, תמצית התפוז, הגרד והמעדן.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.
גיוונים:
======
1. להחליף תמצית וגרד תפוז בתמצית ווניל כדי לקבל עוגת ווניל.
2. עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
3. אפשר להשמיט את השוקולד והקקאו (להוסיף 25 גרם קמח) ולשים למעלה פירות קיץ חתוכים כדי לקבל עוגת פירות.

הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:
מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים
2 כפות קמח (20 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
קליפת לימון
1/4 כפית אגוז מוסקט
כף קינמון (10 גרם)
ציפוי פירורים (שטרוייזל)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)
1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)
1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.
2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.
3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.
4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.
גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.
בתיאבון!

הנה מתכון של עוגת שוקולד אספרסו של רשת אר קפה:
המצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק מקרטון:
==============================
170 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
3 ביצים
260 גרם שמנת חמוצה
1/4 כוס חלב
1/2 כף קפה נמס
2.5 כוסות קמח
1/2 כף סודה לשתייה
1/2 כף אבקת אפייה
לתערובת השוקולד:
==============
2 כפות סוכר
1 כף קקאו
1/2 כף קפה נמס
85 גרם שוקולד מריר קצוץ
2.5 כפות יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
=========
1. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומחכים שכל ביצה תבלע לפני הוספת הביצה הבאה.
2. מנפים לקערה נפרדת את הקמח ומערבבים אליו את אבקת האפייה והסודה לשתייה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה, החלב והקפה. מוסיפים למסת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת מכינים את תערובת השוקולד: שמים את הסוכר, הקפה, הקקאו המנופה, השוקולד והיין. מוסיפים 60 גרם מהתערובת הלבנה ומערבבים.מחלקים את המסה הלבנה לשתי תבניות. באמצע כל תבנית ולאורכה מוסיפים חצי מכמות המסה השחורה. מעבירים סכים בתנועות מעגליות לאורך כל תבנית, ופס ישר בחזרה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-45 דקות.

איך מכינים קינוח חגיגי מתפוחי עץ?
הנה כך:
1. קולפים 2-3 תפוחים חותכים לקוביות וסוחטים מעל לימון.
2. מטגנים על מחבת עם 50 גרם חמאה או מרגרינה.
3. מתבלים בכפית של קינמון כף סוכר חום וכף סוכר רגיל.
4. מוסיפים גרדת תפוז וכף ליקר תפוזים.
5. מאדים הכל יחד 7-8 דקות מוסיפים מעל 2 כפות ריבת תותים.
6. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
7. לוקחים מלון קטן ומתוק.
8. חוצים אותו לשנים מקונים מגרעינים.
9. מוסיפים את המלית החמה + כף נוסף של ליקר.
10. מכניסים 5 דקות לפני ההגשה לתנור על 180 מעלות כמובן למשך 5 דקות מגישים מיד אפשר עם כדור גלידה ליד.
קינוחים

הנה מתכון של מיקי שמו להכנת פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב:
המצרכים ל 6-8 מנות:
=================
2 מכלי שמנת מתוקה
1-2 מקלות וניל חצויים
10 גרם אבקת ג'לטין (כף)
1/4 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קליפה מרבע לימון בינוני (לא גרידה)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
לציפוי:
100 גרם ריבת חלב
3 כפות חלב
אופן ההכנה:
===========
1. חוצים את מקלות הווניל , מגרדים את הגרגרים ומכניסים את הכל לקערה עם השמנת המתוקה. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה בכדי להפיק טעם מרבי מהווניל.
2. בקערה נפרדת מערבבים אבקת ג'לטין במים קרים עד לקבלת אחידות ומניחים בצד עד לשימוש.
3. בסיר בישול בינוני מרתיחים את השמנת והווניל עם הסוכר וקליפת הלימון, מסננים ומוסיפים את הג'לטין המושרה והחלב. כדאי לסיים את הערבוב עם מוט ריסוק.
4. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה עד חצי הגובה ומקררים.
5. מחממים את ריבת החלב ושלוש כפות חלב עד קבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי), מוזגים כמות זהה לכל הכוסות ומגישים. לקבלת מרקם קרמי יותר ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.
המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים
150 גרם גבינת שמנת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2/3 (150 גרם) כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.
4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.

הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:
המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)
½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)
½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).
3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגיות שוקולד טביעת אצבע של הקונדיטור שמעון לוי מקונדטוריית Cake art:
המצרכים:
=======
240 גרם קמח
200 גרם סוכר לבן
קורט מלח
5 גרם אבקת אפייה
150 גרם חמאה רכה
50 גרם קקאו משובח
אופן ההכנה:
=========
1. להכנת העוגיות: מקציפים במהירות בינונית - סוכר וחמאה ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
2. ממיסים את השוקולד המריר בבאן מארי ומוסיפים תוך כדי ערבול בהדרגה לבלילה של הסוכר, החמאה והביצים.
3. מוסיפים למערבל את הקמח, המלח, אבקת האפייה והקקאו עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית.
4. על תבנית אפייה מניחים עיגולים מהבלילה בגודל של 2 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-10 דקות מקסימום. הכדורים משתטחים לכדי דיסקיות עגולות.
6. מוציאים את המגש עם העוגיות מהתנור ובמרכז כל עוגיה יוצרים גומה על ידי טביעת האצבע לטובת הגאנש.
7. מכינים את הגאנש: לאחר שממסים בבאן מארי את השוקולד עם החמאה והתערובת התאחדה, מקררים למספר דקות.
8. לאחר מכן מזלפים לתוך הגומות שעשינו בעוגיות. חשוב שהגאנש ישאר נוזלי ונוח לשימוש. מקררים את העוגיות מספר דקות על רשת.

הנה מתכון לכנאפה אל-בארבור שצבעה שזוף ולא כתום, כפי שפרסמה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות נירה רוסו ביוני 2020:
המצרכים:
========
100 גרם איטריות קדאיף
50 גרם חמאה
100 גרם ג'יבאנה לא ממולחת (וכתחליף למי שלא מוצא מוצרלה טרייה, לא יבשה)
לסירופ:
======
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון עסיסי
להגשה:
======
50 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים
אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים 15 דקות. מוסיפים את הלימון.
2. בינתיים: ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים מעליה את אטריות הקדאיף ומפוררים מעליהן את הגבינה (מוצרלה צריך לקרוע לפיסות).
3. מטגנים על אש בינונית ועושים עם היד תנועות סיבוביות כדי שהאיטריות לא ידבקו. ממשיכים עד שהתחתית זהובה ופריכה (הגבינה תומס עד הסוף בהיפוך, לא לדאוג).
4. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה מעט מהסירופ. אל תציפו.
5. מפזרים פיסטוק חלבי מעל הכל ומגישים חם.
איך להכין סחלב מתובל?
הנה מתכון להכנת סחלב מתובל:
המצרכים:
========
3 כוסות חלב
2 כפיות אבקת סחלב
3 כפיות דבש או סוכר
1-2 טיפות מי ורדים (לא חייבים)
1 כפית קוקוס טחון או שקדים טחונים דק
1/4 כפית מכל תבלין: ציפורן טחון, אגוז מוסקט טחון, ג'ינג'ר טחון, קינמון טחון
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב בסיר את הסחלב, הדבש והתבלינים
2. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב במטרפה עד שהחלב מגיע אל סף רתיחה
3. להנמיך את האש ולבשל 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד
4. להוסיף לסיר את מי הוורדים ולצקת מהנוזל לספלים
5. לכל ספל מוסיפים מהשקדים או מהקוקוס ומגישים.
לרוויה!
הנה מתכון להכנת סחלב מתובל:
המצרכים:
========
3 כוסות חלב
2 כפיות אבקת סחלב
3 כפיות דבש או סוכר
1-2 טיפות מי ורדים (לא חייבים)
1 כפית קוקוס טחון או שקדים טחונים דק
1/4 כפית מכל תבלין: ציפורן טחון, אגוז מוסקט טחון, ג'ינג'ר טחון, קינמון טחון
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב בסיר את הסחלב, הדבש והתבלינים
2. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב במטרפה עד שהחלב מגיע אל סף רתיחה
3. להנמיך את האש ולבשל 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד
4. להוסיף לסיר את מי הוורדים ולצקת מהנוזל לספלים
5. לכל ספל מוסיפים מהשקדים או מהקוקוס ומגישים.
לרוויה!
איך להכין כדורי שוקולד?
להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..
המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר
כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
כף מים
1/3 כוס סוכר
מעט יין אדום מתוק (אופציה)
ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.
2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.
3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..
המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר
כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
כף מים
1/3 כוס סוכר
מעט יין אדום מתוק (אופציה)
ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.
2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.
3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
איך להכין עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים?
מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...
עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:
רכיבים :
=======
300 גרם קמח
200 חמאה
ביצה
שקית סוכר וניל
100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)
אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.
2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.
3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).
4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).
זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.
מתוך: פורום בישול לילדים
מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...
עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:
רכיבים :
=======
300 גרם קמח
200 חמאה
ביצה
שקית סוכר וניל
100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)
אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.
2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.
3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).
4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).
זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.
מתוך: פורום בישול לילדים
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?
הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:
המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)
1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)
1/4כוס קקאו (20 גרם)
50 גרם מחמאה מומסת
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
2 כפות קקאו (10 גרם)
1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.
3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.
4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.
6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.
7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).
9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
בתיאבון!
הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:
המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)
1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)
1/4כוס קקאו (20 גרם)
50 גרם מחמאה מומסת
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
2 כפות קקאו (10 גרם)
1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.
3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.
4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.
6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.
7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.
8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).
9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
בתיאבון!
איך להכין גנאש מעולה?
הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.
2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.
3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.
הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.
2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.
3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?
הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:
מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:
400 גרם שוקולד מריר מעולה
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
לנפות:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
ולהוסיף ולערבב:
1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)
1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
להוסיף לקערה:
2/3 כוס שמן (130 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)
גרד מתפוז אחד
מחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה
לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות
להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.
הנה מתכון של מאשה לעוגות שוקולד קוקוס תפוז טבעונית:
מצרכים לתבנית עגולה 26:
====================
להמיס בסיר כפול או במיקרו:
400 גרם שוקולד מריר מעולה
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
לנפות:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/2 כוס קקאו (40 גרם)
ולהוסיף ולערבב:
1 כוס פתיתי קוקוס (70 גרם)
1.5 כוס סוכר לבן (300 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
להוסיף לקערה:
2/3 כוס שמן (130 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם)
גרד מתפוז אחד
מחצית מכל מהשוקולד חלב קוקוס שלמעלה
לערבב, לאפות ב 170 מעלות כחמישים דקות
להיזהר לא לשרוף!
כשהעוגה מוכנה, תנו לה להתקרר קצת, ואז צפו אותה במה שנשאר מהשוקולד חלב קוקוס מההתחלה.
איך להכין עוגת מסקרפונה אפויה פעמיים ואגוזים?
הנה מתכון לעוגת מסקרפונה אפויה פעמיים עם אגוזים של חן שוקרון, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
לבסיס ודפנות:
============
חבילה (250 גרם) ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים דק
120 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
=============
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
לציפוי:
======
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
2 כפות ברס (אגוזי לוז קלויים מקורמלים וגרוסים, להשיג בחנויות המתמחות) או אגוזי לוז קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבסיס:
1. מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה. שימון הדפנות יגרום לנייר האפייה להיצמד למקום.
2. מערבבים את חומרי הבסיס יחד בכף לקבלת תערובת פירורית לחה. מניחים שכבה דקה ואחידה של התערובת בתחתית התבנית ומהדקים אותה. ביד אחת מחזיקים את התבנית באלכסון ומהדקים מהתערובת על גבי חלקן התחתון של הדפנות. בכל פעם משתמשים בכמות קטנה ומניחים אותה באופן חופף לכמות שהנחנו קודם לכן, כך עד לכיסוי מלא של הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
4. אופים את הבסיס הישר מהמקפיא 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את המלית ואופים:
5. מערבלים יחד מסקרפונה, גבינת שמנת וגבינה לבנה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוודאים בעזרת מרית שהתערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומערבלים היטב. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי.
6. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים על מנת ליצור סביבה עשירה באדים.
7. מעבירים את התבנית עם העוגה בזהירות לתנור. אופים כ-70 דקות עד ששולי המלית יציבים מעט והמרכז עדיין רוטט.
8. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.
מצפים ומגישים:
9. מחלצים את העוגה בעדינות מהתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה מהצדדים.
10. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בקצפת ומפזרים מעל אגוזי לוז או ברס. מגישים קר.
11. אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 5 ימים נוספים.
הנה מתכון לעוגת מסקרפונה אפויה פעמיים עם אגוזים של חן שוקרון, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
לבסיס ודפנות:
============
חבילה (250 גרם) ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים דק
120 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
=============
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
לציפוי:
======
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
2 כפות ברס (אגוזי לוז קלויים מקורמלים וגרוסים, להשיג בחנויות המתמחות) או אגוזי לוז קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבסיס:
1. מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה. שימון הדפנות יגרום לנייר האפייה להיצמד למקום.
2. מערבבים את חומרי הבסיס יחד בכף לקבלת תערובת פירורית לחה. מניחים שכבה דקה ואחידה של התערובת בתחתית התבנית ומהדקים אותה. ביד אחת מחזיקים את התבנית באלכסון ומהדקים מהתערובת על גבי חלקן התחתון של הדפנות. בכל פעם משתמשים בכמות קטנה ומניחים אותה באופן חופף לכמות שהנחנו קודם לכן, כך עד לכיסוי מלא של הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
4. אופים את הבסיס הישר מהמקפיא 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את המלית ואופים:
5. מערבלים יחד מסקרפונה, גבינת שמנת וגבינה לבנה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוודאים בעזרת מרית שהתערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומערבלים היטב. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי.
6. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים על מנת ליצור סביבה עשירה באדים.
7. מעבירים את התבנית עם העוגה בזהירות לתנור. אופים כ-70 דקות עד ששולי המלית יציבים מעט והמרכז עדיין רוטט.
8. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.
מצפים ומגישים:
9. מחלצים את העוגה בעדינות מהתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה מהצדדים.
10. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בקצפת ומפזרים מעל אגוזי לוז או ברס. מגישים קר.
11. אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 5 ימים נוספים.
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?
הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק
2/3 כוס רסק תפוחים טבעי
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון
4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה
6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות
7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)
9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק
2/3 כוס רסק תפוחים טבעי
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון
4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה
6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות
7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)
9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
איך להכין שטורדל תפוחים?
הנה מתכון להכנת שטורדל תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
175 גרם קמח רגיל
1 חלמון ביצה
קורט מלח
1/2 כף שמן
5-6 כפות מים פושרים
המצרכים למילוי:
===========
50 גרם פירורי לחם
30 גרם חמאה
30 גרם חמאה מומסת
1 ק"ג תפוחים קשים
40 גרם צימוקים
70 גרם סוכר
קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים היטב. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים את הבצק בניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. בזמן הזה מטגנים את פירורי הלחם בחמאה הלא מומסת עד שיזהיבו, מקלפים את התפוחים וחותכים לחתיכות קטנות, ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מרדדים את בבצק למלבן דק כניי, מברישים אותו בחמאה המומסת ומפזרים את פרורי הלחם עד 3 ס"מ מהקצה. מכסים את פרורי הלחם בתפוחים ובוזקים עליהם צימוקים, סוכר וקינמון. עוטפים את המלית עם הבצק ומעבירים לתבנית משומנת.
4. אופים 40-50 דקות ומגישים עם קצפת, חם או קר.
הנה מתכון להכנת שטורדל תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
175 גרם קמח רגיל
1 חלמון ביצה
קורט מלח
1/2 כף שמן
5-6 כפות מים פושרים
המצרכים למילוי:
===========
50 גרם פירורי לחם
30 גרם חמאה
30 גרם חמאה מומסת
1 ק"ג תפוחים קשים
40 גרם צימוקים
70 גרם סוכר
קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים היטב. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים את הבצק בניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. בזמן הזה מטגנים את פירורי הלחם בחמאה הלא מומסת עד שיזהיבו, מקלפים את התפוחים וחותכים לחתיכות קטנות, ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מרדדים את בבצק למלבן דק כניי, מברישים אותו בחמאה המומסת ומפזרים את פרורי הלחם עד 3 ס"מ מהקצה. מכסים את פרורי הלחם בתפוחים ובוזקים עליהם צימוקים, סוכר וקינמון. עוטפים את המלית עם הבצק ומעבירים לתבנית משומנת.
4. אופים 40-50 דקות ומגישים עם קצפת, חם או קר.
איך להכין עוגת תמרים טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:
המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)
230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)
1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)
100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)
אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).
2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.
3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 מיכל שמנת צמחית
1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.
3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.
4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:
המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)
230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)
1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)
100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)
אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).
2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.
3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 מיכל שמנת צמחית
1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.
2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.
3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.
4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.
בתיאבון!
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?
הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:
המצרכים:
========
4 בננות בשלות
1 כוס תותים טריים
2 תמרים ללא הגלעין
1 כוס חלב סויה בטעם וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.
2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.
מעבירים למכונת גלידה.
גיוונים:
======
1. אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.
2. אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.
בתיאבון!
הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:
המצרכים:
========
4 בננות בשלות
1 כוס תותים טריים
2 תמרים ללא הגלעין
1 כוס חלב סויה בטעם וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.
2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.
מעבירים למכונת גלידה.
גיוונים:
======
1. אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.
2. אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.
בתיאבון!
איך להכין סמיפרדו?
הנה מתכון לסמיפרדו, גלידה ביתית המוגשת חצי קפואה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2011:
המצרכים:
========
למרנג:
------------
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר קנים (להשיג בבתי טבע)
לקרם:
-----------
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט כבשים 5% שומן
לשכבת הפירות:
----------------------------
250 גרם פירות יער (טריים או מוקפאים)
4 כפות סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה (בקוטר 22-24 ס"מ) במעט שמן קנולה.
2. המרנג: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ויציב. מוסיפים תוך כדי הקצפה, את הסוכר, כפית אחר כפית. יוצקים את הקצף לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד כ-50 דקות, עד שהקצף נעשה קשה בשוליים ויבש בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. הקרם: שמים את השמנת בקערת המערבל ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר, תמצית הווניל והיוגורט ומקציפים לקצפת יציבה. מסירים את הקערה מהמערבל, שוברים פנימה את המרנג ומערבבים בזהירות. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
4. שכבת הפירות: שמים את כל מרכיביה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה, מסירים מהכיריים ומצננים. כשהפירות צוננים יוצקים אותם על הקרם הקפוא, ומחזירים למקפיא למשך שעתיים לפחות, מגישים (לאחר הקפאה ממושכת , מומלץ להניח את הקינוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה).
ניתן להגיש את הסמיפרדו בתוך קליפה של חצאי תפוזים או חצאי פסיפלורה.
הנה מתכון לסמיפרדו, גלידה ביתית המוגשת חצי קפואה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2011:
המצרכים:
========
למרנג:
------------
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר קנים (להשיג בבתי טבע)
לקרם:
-----------
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט כבשים 5% שומן
לשכבת הפירות:
----------------------------
250 גרם פירות יער (טריים או מוקפאים)
4 כפות סוכר
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה (בקוטר 22-24 ס"מ) במעט שמן קנולה.
2. המרנג: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ויציב. מוסיפים תוך כדי הקצפה, את הסוכר, כפית אחר כפית. יוצקים את הקצף לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד כ-50 דקות, עד שהקצף נעשה קשה בשוליים ויבש בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. הקרם: שמים את השמנת בקערת המערבל ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר, תמצית הווניל והיוגורט ומקציפים לקצפת יציבה. מסירים את הקערה מהמערבל, שוברים פנימה את המרנג ומערבבים בזהירות. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
4. שכבת הפירות: שמים את כל מרכיביה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה, מסירים מהכיריים ומצננים. כשהפירות צוננים יוצקים אותם על הקרם הקפוא, ומחזירים למקפיא למשך שעתיים לפחות, מגישים (לאחר הקפאה ממושכת , מומלץ להניח את הקינוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה).
ניתן להגיש את הסמיפרדו בתוך קליפה של חצאי תפוזים או חצאי פסיפלורה.
