» «
טארט שוקולד
איך להכין טארט טראפל שוקולד טבעוני?



הנה מתכון להכנת טארט טראפל שוקולד טבעוני:

המצרכים לבצק:
=============
1.5 כוס קמח (210 גרם)

שקית סוכר ווניל (10 גרם)

2 כפות אבקת קקאו (10 גרם)

100 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כף מים קרים


מצרכים למלית:
============
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית

350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

1-2 כפות גדושות נוגט

קורט מלח

2 כפות אבקת קקאו – לקישוט


הכלים:
======
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ, משומנת.


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
1. בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר ואבקת הקקאו, ומערבבים בעזרת להב הפלדה. מוסיפים את המחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת של פירורים קטנים. מוסיפים את הווניל ואת המים, ומעבדים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מאחדים את הבצק לכדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במקרר כ-30 דקות.

2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את דף האפייה העליון, מרימים את הדף התחתון עם הבצק והופכים מעל התבנית. מסירים את הנייר ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. דוקרים במזלג ומצננים את התבנית כ-30 דקות במקרר.

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

4. אופים 14-12 דקות, עד שהבצק יציב מסביב לשוליים, אבל נראה קצת לח או לא אפוי במרכז. מצננים צינון מלא על רשת.


המלית:
1. בסיר בינוני כבד מביאים את השמנת לסף רתיחה מעל לאש בינונית. מורידים את הלהבה לחום נמוך. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת נמסה וחלקה. מצננים מעט.

2. יוצקים את תערובת השוקולד החמה ישר לתוך בצק השוקולד המצונן, ומטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד של המלית. מניחים לייצוב בטמפרטורת החדר. מעבירים לצינון במקרר ל4- שעות לפחות, עד שהמלית יציבה לגמרי (ניתן להכין יום-יומיים מראש).

הגשה:
מוציאים כ-30 דקות לפני ההגשה, לריכוך ולהחזרת הברק, ומפזרים אבקת קקאו דרך מסננת או דרך סטנסיל עם צורות דקורטיביות לקישוט.

בתיאבון!
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:


מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים

2 כפות קמח (20 גרם)

1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

קליפת לימון

1/4 כפית אגוז מוסקט

כף קינמון (10 גרם)

ציפוי פירורים (שטרוייזל)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)

1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)

1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.

2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.

3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.

4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.


גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.

בתיאבון!
עוגת קרם שוקולד וניל
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!

קינוחים

פצפוצי אורז
איך להכין ממתק פצפוצים לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן להכנת ממתק פצפוצים לפסח:

המצרכים:
========
1 כוס שומשום

100 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת נס קפה

1/2 כוס טחינה גולמית

5 כוסות פצפוצי אורז

100 גרם חלבה מפוררת


לציפוי:
======
200 גרם שוקולד לבן

20 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד.

2. בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.

3. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).


מצפים ומגישים:
=============
1. ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.

2. מצננים לטמפ' החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.


בתיאבון!
בננות מטוגנות
איך להכין בננות מטוגנות בסגנון סיני?



הנה מתכון בננות מטוגנות, בסגנון שהמסעדות הסיניות המציאו כדי להתאים לחך המערבי:

בסין עצמה מגישים לרוב פרי טרי בסוף הארוחה, מה שהולם את המטבח הסיני, המבוסס על מאכלים מהירים להכנה, שלא כמו הקינוחים המערביים, אבל המתכון הזה הוא מתכון מנצח..

מרכיבים:
======
בננות (כדאי לבחור בננות נוקשות יחסית ולא רכות).

צלחת משומנת במעט שמן (כדי לקבל את הבננות אחרי הטיגון)

חומרים לבלילה:
=============
1/2 כוס קמח תופח

1 ביצה

1 כף שמן

1 כפית סוכר

כ-1/2 כוס מים



הוראות הכנה:
============
1. ערבבו את חומרי הבלילה.

2. הוסיפו מים עד שתתקבל בלילה סמיכה יחסית, לא דלילה אבל גם לא סמיכה יותר מדי.

3. חתכו את הבננות לפרוסות עבות ואלכסוניות.

4. חממו את השמן בווק, מחבת או סיר.

5. טבלו את פרוסות הבננה בבלילה וטגנו עד שהבצק יזהיב (לא לתת לו להשחים כי הם יהפכו מרירים!)

6. הוציאו, סננו מהשמן והניחו בצלחת המשומנת.

7. הגישו בליווי סירופ מייפל ואפשר להוסיף גם כדור של גלידת וניל.
טראפלס
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?



הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.


סורבה
איך להכין סורבה מלון, עראק ורוזטה?


הנה מתכון להכנת סורבה מלון, עראק ורוזטה, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" ביולי 2011:

המצרכים:
========
250 גרם סירופ סוכר

200 גרם סירופ רוזטה ממותק

700 גרם (נטו לאחר קילוף) מלון כתום מסוג שרנטה או שרנטה באלדי

2 כפות מיץ לימון

כף עראק

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
=========
1. מרסקים בבלנדר מלון, סירופ סוכר, רוזטה ומיץ לימון.

2. מערבבים ידנית, לתוך תערובת הפרי, עראק וגרידת לימון.

3. מעבירים למכונת גלידה או, לחילופין, לקערה שטוחה ומקפיאים 6 שעות לפחות.

4. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.

5. מעבירים לכלי הגשה, מכסים היטב ומקפיאים בשנית.
איך להכין קינוח טעים ומהיר להכנה?



יש לקחת ספל גדול להכניס לתוכו את המרכיבים הבאים:

ביצה אחת

כף קמח אחת

כף שמן

כף סוכר

כף שוקולית

כמה טיפות תמצית וניל (לא חובה אבל מוסיף הרבה טעם)


ההכנה:
======
1. לערבב הכל טוב טוב שלא יהיו גושי קמח לא מעורבבים.

2. להכניס למיקרוגל לדקה אחת בחום גבוה.

3. להוציא וליהנות מעוגת השוקולד הטעימה (:


מתאים במיוחד לילדים. אם אתם רוצים עוגה מתוקה יותר ניתן להוציא כ-5 שניות לפני הזמן והעוגה תהיה פחות יציבה ויותר מתוקה.

ניתן להוסיף: קינמון, אבקת קפוצ'ינו וכו'.

בתיאבון!
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?



הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
איך להכין בראוניז טבעוני?


הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:

מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)

250 גרם שוקולד מריר

2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)

1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)

10 גרם אבקת אפייה (שקית)

1/2 כפית מלח

כפית תמצית וניל

אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.

2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.

3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.

4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.

6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).

7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.

בתיאבון!
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?


הנה מתכון לשש יחידות מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני:

מצרכים:
=======
כוס קמח מלא (120 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

3/4 כוס רסק תפוחים (160 גרם, 3 תפוחים בינוניים מתוקים. אם משתמשים בחמוצים יש להגדיל את כמות הסוכר)

½2 כפות סירופ מייפל (50 גרם)

1 כף שמן קנולה (12 גרם)

כפית וחצי מיץ לימון סחוט טרי (8 גרם)

כפית תמצית וניל (5 גרם)

חצי כוס צימוקים

תפוח בינוני מגורר


גיוונים:
======
ניתן להוסיף פירורים מלמעלה:

50 גרם אגוזי מלך

3 וחצי כפות קמח (35 גרם)

3 כפות אבקת סוכר (25 גרם)

2 כפות מחמאה (20 גרם)

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.

3. שמים את שאר המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים טוב. מוזגים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד. יש לערבב מספיק אבל לא יותר מדי, כדי שהתוצאה תהיה אוורירית ולא כבדה.

4. באמצעות כף מעבירים מיד את התערובת לתוך שישה שקעים במרכז תבנית המאפינס ואופים בתנור החם במשך 18 עד 20 דקות.

5. משחררים בעדינות את המאפינס ומניחים אותם בשכיבה על צד אחד בתוך השקעים. מכסים טוב במגבת מטבח נקייה, ונותנים לתבנית לעמוד חמש דקות. דבר זה מונע היווצרות של קרום קשה.

6. מוציאים את המאפינס, מעמידים אותם להתקרר כמה דקות (חשוב), ומגישים.

רצוי לעבוד במהירות כי אבקת האפייה מאבדת מהאפקטיביות שלה די מהר, ולא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פרג, לימון ושקדים?


הנה מתכון לעוגת פרג, לימון ושקדים, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" בינואר 2017:

מתכונים:
=======
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר + חמאה לשימון התבנית

80 גרם אבקת סוכר

גרידה משני לימונים

75 גרם שקדים מולבנים, טחונים ומנופים

90 גרם (שני שליש כוס) קמח מנופה

75 גרם פרג טחון

כפית אבקת אפייה

2 ביצים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמנת חמוצה

100 גרם שוקולד לבן קצוץ קטן

סירופ לימון

80 מ”ל (שליש כוס) מיץ לימון

80 גרם אבקת סוכר

ציפוי שוקולד לבן ופרג

100 גרם שוקולד לבן

רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה

כפית פרג

חצי כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. משמנים תבנית לאינגליש קייק בחמאה מומסת.

3. בקערת המערבל החשמלי מקציפים חמאה, אבקת סוכר וגרידת לימון עד קבלת קרם בהיר ותפוח.

4. מערבבים בצלחת שקדים מולבנים טחונים, קמח, פרג ואבקת אפייה.

5. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים ביצה אחר ביצה עד קבלת תערובת אחידה.

6. מוסיפים לפי הסדר בערבול ידני: 2 כפות מיץ לימון, שמנת חמוצה, שוקולד לבן ואת תערובת היבשים, ומערבבים מעט מאוד. יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות.

7. הכנת סירופ הלימון: בסיר קטן מרתיחים מיץ לימון ואבקת סוכר עד שאבקת הסוכר נמסה.

8. דוקרים את העוגה בעדינות בקיסם ומוזגים את הסירופ מעל העוגה בעודה חמה. מצננים.

9. הכנת הציפוי: שמים בקערה קוביות שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מחממים למשך חצי דקה במיקרו או בבן מרי ומערבבים
איך להכין עוגת "לינצ'ר" טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1.5 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס (150 גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים (סה"כ 100 גרם).

בתאבון!
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?


הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:

המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים

1 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק

2/3 כוס רסק תפוחים טבעי

4 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה

2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ

3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון

4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ

5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה

6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות

7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה

8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)

9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם


איך להכין קארמבל תפוחים?



הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך להכין עוגת בננה, גזר ותפוחים?


הנה מתכון לעוגת בננה, גזר ותפוחים של דפנה אוסטר מיכאל כפי שפורסם בבלוג של Xnet בנובמבר 2015:

המצרכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 20-21 ס"מ
===================================================
2 ביצים

1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 גזר קטן קלוף ומגורר דק

2 בננות קטנות מעוכות

1 כפית קינמון טחון

קורט ציפורן

קורט ג'ינג'ר טחון

1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק)

1 כוס + כף גדושה (150 גרם) קמח תופח

לזיגוג:
=====
מעט סירופ מייפל

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית

2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט במטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.

3. מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5. מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פנייה.
איך להכין גלילות מצה ושוקולד?


הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:

המצרכים:
========
8 מצות

1 כוס יין מתוק

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

1 חבילת מרגרינה או חמאה

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים


אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.

2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.

3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.

5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.

אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
איך להכין קינוח מתוק משוקולד ופיסטוק?
איך מכינים פאג' שוקולד ופיסטוק?

הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:

המצרכים:
========
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק

30 גרם חמאה

קמצוץ מלח

150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)

חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.

2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.

3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.

4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.

5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים?
איך להכין מרק אגסים עם סיידר וקינמון?
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?
איך להכין עוגת גזר טבעונית?
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.