» «
עוגות
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית ראשונה:
=============,,,
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית שנייה:
===========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
1. במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

2. אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

3. את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

4. ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
טארט שוקולד
איך להכין טארט טראפל שוקולד טבעוני?



הנה מתכון להכנת טארט טראפל שוקולד טבעוני:

המצרכים לבצק:
=============
1.5 כוס קמח (210 גרם)

שקית סוכר ווניל (10 גרם)

2 כפות אבקת קקאו (10 גרם)

100 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כף מים קרים


מצרכים למלית:
============
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית

350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

1-2 כפות גדושות נוגט

קורט מלח

2 כפות אבקת קקאו – לקישוט


הכלים:
======
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ, משומנת.


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
1. בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר ואבקת הקקאו, ומערבבים בעזרת להב הפלדה. מוסיפים את המחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת של פירורים קטנים. מוסיפים את הווניל ואת המים, ומעבדים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מאחדים את הבצק לכדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במקרר כ-30 דקות.

2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את דף האפייה העליון, מרימים את הדף התחתון עם הבצק והופכים מעל התבנית. מסירים את הנייר ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. דוקרים במזלג ומצננים את התבנית כ-30 דקות במקרר.

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

4. אופים 14-12 דקות, עד שהבצק יציב מסביב לשוליים, אבל נראה קצת לח או לא אפוי במרכז. מצננים צינון מלא על רשת.


המלית:
1. בסיר בינוני כבד מביאים את השמנת לסף רתיחה מעל לאש בינונית. מורידים את הלהבה לחום נמוך. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת נמסה וחלקה. מצננים מעט.

2. יוצקים את תערובת השוקולד החמה ישר לתוך בצק השוקולד המצונן, ומטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד של המלית. מניחים לייצוב בטמפרטורת החדר. מעבירים לצינון במקרר ל4- שעות לפחות, עד שהמלית יציבה לגמרי (ניתן להכין יום-יומיים מראש).

הגשה:
מוציאים כ-30 דקות לפני ההגשה, לריכוך ולהחזרת הברק, ומפזרים אבקת קקאו דרך מסננת או דרך סטנסיל עם צורות דקורטיביות לקישוט.

בתיאבון!
כדורי תמרים ואספרסו
איך להכין כדורי תמרים ואספרסו?


הנה מתכון לכדורי תמרים ואספרסו של ליאת לניאדו תירוש, כפי שפורסם בעיתון הארץ ביוני 2015:

המצרכים:
=======
250 גרם תמרים מזו מג'הול מגורענים (12-15 יחידות)

1/3 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס אספרסו (2 שוטים, 60 מ"ל)

3 כפות אבקשת קקאו איכותי מנופה

1/2 כפית קינמון

200 גרם קשיו טבעי

1/2 כוס שבבי קקאו נא

לציפוי: קוקוס או אבקת קקאו מנופה

אופן ההכנה:
=========
1. מגלענים את המרי ומסירים את העוקץ.

2. מניחים את התמרים (225 גרם נטו), טחינה, סילאן, אספרסו, קקאו וקינמון בקערת מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. בינתיים קולים במחבת על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד את הקשיו, עד קבלת מרקם פציח.

4. מעבירים חצי מכמות הקשיו לקער המעבד וטוחנים היטב.

5. את החצי הנותר מהקשיו מעבירים לקש חיתוך וקוצצים גס. מוסיפים את הקשו הקצוץ ושבבי הקקאו למחית התמרים ומערבבים.

6. מניחים בצד ל-15 דקות.

7. מרטיבים מעט את הידיים, מגלגלים לכדורים ומצפים בקקאו או קוקוס.

8. מאחסנים בקופסא אטומה במקרר או במקפיא.
אננס מטוגן
איך להכין אננס מטוגן עם בלילה?


הנה מתכון להכנת אננס סיני עם בלילה:

המצרכים לבלילה:
==============
1 כוס קמח תופח

1 כפית סוכר

1 ביצה

1 כף שמן

מים


מצרכים נוספים:
==============
6 טבעת אננס משומר

שמן לטיגון עמוק

סירופ מייפל


אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את חומרי הבלילה ולהוסיף לפי הצורך בין שליש לחצי כוס מים, עד לקבלת עיסה חלקה שאינה סמיכה או דלילה מדי.

2. לייבש את האננס טוב בעזרת מגבות נייר.

3. לחמם את השמן, לטבול את האננס בבלילה ולהעבירו לשמן עד שהוא מזהיב ותופח.

4. לסנן את האננס מהשמן ולצקת עליו סירופ מייפל.

בתיאבון!

קינוחים

טארט ריקוטה וצנוברים
איך להכין טארט ריקוטה וצנוברים?


הנה מתכון לטארט ריקוטה וצנוברים של מנה שטורם, כפי שפורסם ב"השולחן" במאי 2021:

לבצק:
=====
300 גרם קמח 00 לעוגות או קמח רב תכליתי

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 חלמון

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

למילוי:
======
400 גרם גבינת ריקוטה

3 ביצים

150 גרם סוכר

50 גרם חמאה רכה

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

לציפוי:
======
10 גרם חמאה

100 גרם צנוברים

2 כפות דבש

2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבצק:
1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד קבלת בצק חלק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים.

3. מחוררים את הבצק קלות באמצעות מזלג ומכניסים את התבנית למקרר ל־1/2 שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות

מכינים את המילוי:
4. מקציפים ביצים וסוכר לקרם יציב ותפוח. מוסיפים ריקוטה, חמאה וקליפות לימון ותפוז מגוררות ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת מעל הבצק, מעבירים לתנור ואופים כ־45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מכינים את הציפוי:
6. ממיסים במחבת קטנה חמאה ומטגנים צנוברים עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני העוגה.

7. ממיסים דבש וברנדי בקערית קטנה ומברישים בזהירות את פני הטארט.
רפאלוס
איך להכין כדורי רפאלוס כשרים לפסח?


הנה מתכון של רון יוחננוף לכדורי רפאלוס כשרים לפסח:

המצרכים:
========
200 גרם שוקולד לבן

150 גרם קוקוס לבן טחון

200 מ"ל חלב מרוכז ממותק

שקדים קלויים למילוי

לציפוי:
======
50 גרם קוקוס לבן טחון

אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים את השוקולד הלבן בקערה חסינת אש במיקרוגל (או בשיטת בן מארי).

2. אחרי שהשוקולד נמס, מוסיפים לקערה את החלב המרוכז ושלושת רבעי מכמות הקוקוס הטחון. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

3. מניחים לתערובת להתייצב כחצי שעה במקרר.

4. מגלגלים מהתערובת כדורים (כל אחד במשקל 20 גרם, פחות או יותר) שבמרכז כל אחד מהם שקד.

5. מצפים את הכדורים ביתר הקוקוס הטחון. שומרים במקרר.
עוגות
איך להכין עוגת לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.

המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

קורט מלח

150 גרם רסק תפוחים

240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר

גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית תמצית וניל איכותית

90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.

3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.

4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.

5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.

6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.

הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.

2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.

בתיאבון!
קרם קוקוס-תפוז ברוטב תות
איך להכין קרם קוקוס-תפוז ברוטב תות?


הנה מתכון לקרם קוקוס-תפוז ברוטב תות המתאים כקינוח לפסח ומתאים לאוכלי קטניות:

המצרכים לקרם:
===========
5 חלמונים

2/3 כוס סוכר

5 כפות קורנפלור

1+1/3 כוסות (320 מ"ל) מיץ תפוזים

1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס

1/8 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

המצרכים לרוטב התות:
===============
200 גרם תותים. נקיים, ללא גבעול ועלים

2 כפות סוכר

2 כפות ליקר תפוז (גרנד מרנייה)

להגשה: פרוסות תותים טריים

אופן ההכנה:
=========
1. רוטב התות: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרק אחיד. מאחסנים במקרר (עד 3 ימים) או במקפיא (עד חודשיים).

2. הקרם: שמים בקערה את החלמונים והסוכר וטורפים היטב. בקערה נפרדת שמים את הקורנפלור וכוס אחת ממיץ התפוזים וטורפים למרק חלק, ללא גושים. יוצקים את תערובת הקורנפלור לקערת החלמונים, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקרם וטורפים לנוזל חלק.

3. יוצקים את הקרם לסיר עם תחתית עברה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מסמיך כמו דייסה (במידת הצורך מגבירים את האש וממשיכים לערבב). מסירים מהכיריים, יוצקים את הקרם לכלי איחסון ומניחים לצינון קל. מניחים ניילון נצמד על הקרם עצמו (למנוע היווצרות קרום) ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (ניתן עד 3 ימים).

4. הרכבת והגשת המנה: טורפים את הקרם, מעבירים אותו (רצוי בזילוף) לכוסות הגשה, יוצקים מרוטב התות, מעטרים בפרוסות תות ומגישים.


מאפינס
איך להכין מאפינס גזר טבעוני?



הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:


מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

20 גרם קוקוס (5 כפות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)

1/4 כוס צימוקים (25 גרם)

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)

60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל

1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)

לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.

2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.

3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.

4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.

5. להוציא מהתבנית ולצנן.

בתיאבון!
איך להכין גביניות?


הנה מתכון של קרין גורן להכנת גביניות:

המצרכים לבצק:
==========
3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

120 גרם חמאה מומסת

2 חלמונים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס חלב (250 מ"ל)

קורט מלח

המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינה לבנה יבשה בגוש (לדוגמה 2 חבילות "טוב טעם")

2 חלבונים

2 כפות קורנפלור

20 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

למריחה - ביצה טרופה

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה המומססת ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר לפחות 3 שעות.

2. מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.

3. מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים.

4. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.

5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
איך להכין מאפינס סופגניות טבעוני?



הנה מתכון ל-12 מאפינס סופגניות טבעוני:

מצרכים רטובים:
============
1 כוס חלב סויה או חלב אורז (240 גרם, אפשר גם מים)

1 כפית חומץ תפוחים (5 גרם)

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

2 כפיות תמצית וניל (10 גרם)

חומרים יבשים:
============
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

2 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 20 גרם)

3/4 כפית אבקת אפייה (3 גרם)

1/2 כפית סודה לשתייה (3 גרם)

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר (110 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

כ-1/3 כוס ריבת פטל או תות

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. חממו את התנור ל-180 מעלות.

2. ערבבו את החומרים הרטובים בקערה.

3. ערבבו את החומרים היבשים בקערה נפרדת. יש לערבב עד שרואים שהקינמון ואגוז המוסקט (הכהים) מתערבבים היטב אז יודעים שגם אבקת האפייה והסודה התערבבו כראוי.

4. ערבבו את שתי הקערות עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

5. סדרו 12 ניירות אפייה (מנז'טים) בתבנית שקעים. אפשר ורצוי להשתמש בתבנית סיליקון משומנת מעט.

6. מלאו את ניירות האפייה בבלילה עד כ-3/4 מגובהם.

7. הניחו כפית גדושה של ריבה במרכז כל מאפינס. אין צורך ללחוץ את הריבה לתוך הבלילה, היא תשקע פנימה במהלך האפייה.

8. אפו בתנור 20 עד 23 דקות. אי אפשר לבדוק את המאפינס עם קיסם בגלל מילוי הריבה, אבל המאפינס אמורים להיות מוכנים אחרי זמן זה. החלק העליון צריך להיות יציב.

9. לאבק מלמעלה עם אבקת סוכר, ולהוסיף תלולית ריבה כדי לקבל את מראה הסופגניה.
איך מכינים קינוח גבינה פירורים ודובדבנים?


הנה מתכון לקינוח אישי של גבינה פירורים ודובדבנים:

המצרכים לקרם הגבינה:
=================
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" 16% בטעם טבעי

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% תנובה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%

לדובדבנים:
========
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים מושרים ב-2 כפות ליקר דובדבנם או ברנדי למשך לילה שלם בקירור.

אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המלית: מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה.

2. מקפיפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.

3. הרכבת המנה: מנחים בבסיס כל כוס 2-3 כפיות מהדובדבנים כף - שתיים מקרם הגבינה. ממשיכים לבנות שכבות של דובדבנים וגבינה עד הגובה הרצוי.

4. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ומגישים.

לקבלת מראה מדוייק יותר ניתן לזלף את קרם הגבינה עם שקית זילוף.
איך להכין עוגת פרג, לימון ושקדים?


הנה מתכון לעוגת פרג, לימון ושקדים, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" בינואר 2017:

מתכונים:
=======
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר + חמאה לשימון התבנית

80 גרם אבקת סוכר

גרידה משני לימונים

75 גרם שקדים מולבנים, טחונים ומנופים

90 גרם (שני שליש כוס) קמח מנופה

75 גרם פרג טחון

כפית אבקת אפייה

2 ביצים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמנת חמוצה

100 גרם שוקולד לבן קצוץ קטן

סירופ לימון

80 מ”ל (שליש כוס) מיץ לימון

80 גרם אבקת סוכר

ציפוי שוקולד לבן ופרג

100 גרם שוקולד לבן

רבע כוס (60 מ”ל) שמנת מתוקה

כפית פרג

חצי כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. משמנים תבנית לאינגליש קייק בחמאה מומסת.

3. בקערת המערבל החשמלי מקציפים חמאה, אבקת סוכר וגרידת לימון עד קבלת קרם בהיר ותפוח.

4. מערבבים בצלחת שקדים מולבנים טחונים, קמח, פרג ואבקת אפייה.

5. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים ביצה אחר ביצה עד קבלת תערובת אחידה.

6. מוסיפים לפי הסדר בערבול ידני: 2 כפות מיץ לימון, שמנת חמוצה, שוקולד לבן ואת תערובת היבשים, ומערבבים מעט מאוד. יוצקים לתבנית ואופים 45 דקות.

7. הכנת סירופ הלימון: בסיר קטן מרתיחים מיץ לימון ואבקת סוכר עד שאבקת הסוכר נמסה.

8. דוקרים את העוגה בעדינות בקיסם ומוזגים את הסירופ מעל העוגה בעודה חמה. מצננים.

9. הכנת הציפוי: שמים בקערה קוביות שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מחממים למשך חצי דקה במיקרו או בבן מרי ומערבבים
איך להכין אוזני המן ממרציפן במילוי טרפלס שוקולד-ברנדי?


הנה מתכון לאוזני המן ממרציפן במילוי טרפלס שוקולד-ברנדי של שרית נובק וסתיו גרושקביץ, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בפברואר 2013:

המצרכים ל-30 אוזני המן קטנות:
======================
200 גרם מרציפן גולמי

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף (20 גרם) סירופ תירס (להשיג בחנויות המתמחות)

125 גרם שוקולד מריר משובח

2 כפות ברנדי

25 גרם חמאה, רכה

אופן ההכנה:
=========
1. מרדדים את המרציפן לעלה דק.

2. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה וסירופ התירס.

3. ממסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מערבבים היטב את תערובת השמנת עם השוקולד. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.

4. קורצים מהמרציפן המרודד עיגולים בחותכן או בכוס קטנה. מזלפים באמצע כל עיגול מעט מתערובת הטרפלס ומקפלים את הקצוות לצורת אוזן המן. מפזרים מעל אבקת סוכר.
איך להכין מעמולים?


הנה מתכון למעמולים של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ישראל היום במאי 2011:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
================
1.5 כוסות קמח

50 גרם סולת

100 גרם חמאה

2 כפות שמן

1/3 כוס מים

1/2 שקית אבקת אפייה

1/2 שרית סוכר וניל

50 גרם אבקת סוכר

4 טיפות מי זוהר (מי פרחית תפוזים) - לא לוותר

למילוי:
=====
250 תמרים מגולענים וכתושים (לא ממרח תמרים!)

25 גרם חמאה

1/2 כפית קינמון

4 טיפות מי זוהר

2 כפות פיסוטוקים קלויים וקצוצים דק

2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד ורך. מצננים במשך כ-20 דקות.

2. מכינים את המילוי: במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לעיסה חלקה ואחידה.

3. קורצים מהבצק כ-20 עיגולים קטנים. יוצרים מהמילוי 20 עיגולים קטנים יותר מעיגולי הבצק.

4. מניחים על היד כדור בצק ומשטחים מעט בעזרת אצבעות היד השנייה. מניחים במרכז עיגול מן המילוי וסוגרים מעל את קצוות הבצק. מכדררים את הבצק הממולא לכדור. משטחים מעט בעזרת הידיים.

5. אם יש מקלחיים קטנים ומשוננים יוצרים דוגמת תחרה על פני חלקה העליון של כל עוגייה.

6. מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 20 דקות. על העוגיות להישאר חיוורות וזהובות קלות בשוליים.
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
איך להכין פאי אגוזים?


הנה מתכון להכנת פאי אגוזים:

המצרכים לבצק:
===========
2 כוסות קמח

מעט מלח

1 כף סוכר

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה

2-3 כפות מים קרים

החומרים למלית אגוזים:
================
1.5 כוסות סוכר

1/2 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

300 גרם אגוזי פקאן שלמים

אופן ההכנה:
=========
1. הבצק: לשים את כל החומרים בקערת מיקסר ולערבל עם מערבל וו עד שמתקבל בצק. ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (או למקפיא לחצי שעה).

2. המלית: ממיסים את הסוכר עד שמתקבל קרמל, מוסיפים תוך כדי בחישה שמנת וחמאה, מבשלים 2 דקות וכל הזמן מערבבים. מוסיפים את הוניל והפקאן, מערבבים עוד דקה ומצננים מעט.

3. מרדדים את הבצק על תבנית פאי, חותכים את שאריות הבצק מהדפנות, דוקרים במזלג את הבצק, מכסים בנייר אלומיניום, נייר אפייה ומעל שעועית יבשה ואופים 15 דקות.

4. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום, נייר האפייה והשעועית ויוצקים את תערובת האגוזים על הבצק האפוי.

5. את הבצק שנשאר מרדדים, חותכים לרצועות ומסדרים שתי וערב על תערובת האגוזים. מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 25 דקות.


איך להכין מאפינס שוקולד וגבינה טבעוני?



הנה מתכון טבעוני למאפניס שוקולד וגבינה טבעוני:

מצרכים לבלילת השוקולד:
================
יבשים:
-----------
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם) (לבן, חום, או חצי חצי)

רבע כוס קקאו (20 גרם)

1 כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

רטובים:
-------------
1/2 כוס שמן צמחי (70 גרם)

1 כף חומץ (15 גרם)

1 כפית תמצית וניל

1 ו-3/4 כוסות מים רותחים (420 גרם)

למלית הגבינה:
--------------------------
חצי חבילת גבינת טופו (120 גרם)

רבע כוס סוכר (50 גרם)

כף גדושה של קמח (12 גרם)

חצי כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את גבינת הטופו, הסוכר, והווניל.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

3. מניחים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

4. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: השמן, החומץ, הווניל והמים הרותחים
ומערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה.

5. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 2/3 בלילה.

6. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה (אפשר להזליף בעזרת שקית).

7. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפינס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג’יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה אלפחורס?


הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת גבינה אלפחורס, כפי שפורס ב"ידיעות אחרונות" במאי 2014:

המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
======================
100 גרם חמאה חתוכה

2/3 כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

2/3 כוס קמח2 ו-2/3 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות ריבת חלב

שמן לשימון התבנית

למילוי:
=====
200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות

3/4 כוס שמנת מתוקה

1.5 גביעי שמנת (300 גרם)

3/4 כוס סוכר

1 כוס גדושה (200 גרם) גבינה לבנה

4 ביצים

לציפוי:
=====
2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

4 כפות ריבת חלב

חופן שבבי שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-108 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מכינים את הבסיס: מעבדים אתכל המרכיבים לבצק רך ובעזרת הידיים משטחים בתבנית מחוררים את הבצק במזלג.

3. אופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומורחים מעל בעדינות שכבה נדיבה של ריבת חלב (קל יותר למרוח כשהבסיס צונן).

4. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.

5. מערבלים את גבינת השמנת, את הגבינה הלבנה ואת הסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול מתמיד.

6. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

7. מחממים תנור ל-165 מעלות.

8. יוצקים את המילוי על פני הבסיס הקר ואופים כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה. מצננם כ-15 דקות.

9. מחממים תנור ל-165 מעלות.

10. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל מרכיבי הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפוייה ואופים כ-15 דקות.

11. מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה. מקשטים בשבבי קוקוס.
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין כנאפה אל-בארבור?


הנה מתכון לכנאפה אל-בארבור שצבעה שזוף ולא כתום, כפי שפרסמה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות נירה רוסו ביוני 2020:

המצרכים:
========
100 גרם איטריות קדאיף

50 גרם חמאה

100 גרם ג'יבאנה לא ממולחת (וכתחליף למי שלא מוצא מוצרלה טרייה, לא יבשה)

לסירופ:
======
1 כוס מים

2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון עסיסי

להגשה:
======
50 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים 15 דקות. מוסיפים את הלימון.

2. בינתיים: ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים מעליה את אטריות הקדאיף ומפוררים מעליהן את הגבינה (מוצרלה צריך לקרוע לפיסות).

3. מטגנים על אש בינונית ועושים עם היד תנועות סיבוביות כדי שהאיטריות לא ידבקו. ממשיכים עד שהתחתית זהובה ופריכה (הגבינה תומס עד הסוף בהיפוך, לא לדאוג).

4. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה מעט מהסירופ. אל תציפו.

5. מפזרים פיסטוק חלבי מעל הכל ומגישים חם.
איך להכין עוגת פרג - לימון?
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?
איך מכינים מלבי?
איך להכין מוס שוקולד שיכור בכוס שמפניה?
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.