» «
לביבות
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
גלידה
איך להכין גלידת לימון ודבש?


הנה מתכון גלידת ללימון ודבש של ד"ר מאיה רוזמן.
ערכה הקלורי של פרוסה יפה מהגלידה הוא כ-140 קלוריות ומתאים לארוחת ביניים בזמן דיאטה:

המצרכים:
=========
2 שמנת מתוקה לקצפת (אפשר פרווה)

1 מיכל תרכיז לימון קפוא להכנת מיץ

100 גרם דבש

3-4 עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
===========
1. להקציף את השמנות.

2. להוסיף את הלימון ואת הנענע ולהקציף עוד דקה.

3. להוסיף את הדבש ולהקציף דקה אחרונה.

4. לצקת לקופסה ולשים במקפיא, אפשר לצקת לשתי תבניות אינגליש מוארכות ולהגיש כעוגת גלידה, אפשר לעטר בזילוף דבש ובעלה נענע טרייה.
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..


המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר

כפית תמצית וניל

75 גרם חמאה מומסת

כף קקאו

כף מים

1/3 כוס סוכר

מעט יין אדום מתוק (אופציה)

ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.

2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.

3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
קרמבל גבינה ופירות יער
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.

קינוחים

עוגת מרציפן
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
מוס שוקולד
איך להכין מוס שוקולד מהיר ומעולה?


להמס 400 גרם שוקולד חלב על אדים (סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים וכמובן לוודא שהמים מהסיר הגדול לא נכנסים לסיר הקטן). בינתיים להפריד 4 ביצים ולהקציף את החלבונים עד שהם מאד קשים. להוסיף כפית סוכר. כשהשוקולד נמס לקרר אותו מעט ולערבב פנימה את חלמוני הביצים. להקציף 2 שמנת מתוקה וכשהיא יציבה לערבל פנימה בעדינות את השוקולד והקצף. להניח לפחות ל-5 שעות במקרר.


תוספות של אילת:
לשדרוג המתכון - 4 חב' שוקולד מריר במקום חלב או חצי חלב חצי מריר ולהגדיל לכף סוכר במקום כפית במדה ומשתמשים רק במריר.

להגשה - אפשר להכין מראש בכלים אישיים חד פעמיים יפים ולפני ההגשה להוסיף עלה נענע לקישוט
עוגיות שוקולד צ'יפס
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים?



הנה מתכון ל-50 עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים:

המצרכים:
========
315 גרם קמח (¼2 כוסות)

120 גרם סוכר לבן (1/2 כוס ועוד כף)

100 גרם סוכר חום (1/2 כוס פחות כף)

5 גרם אבקת אפייה (כפית)

5 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)

4 גרם מלח (כפית שטוחה)

250 גרם שוקולד צ'יפס (כוס ורבע)

100 גרם שמן (1/2 כוס)

מעדן אלפרו וניל או 2 תפוחים צהובים (ניתן להחליף ב-100 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק)

5 גרם תמצית וניל (כפית)

50 גרם מים על פי הצורך (3-4 כפות)

אם משתמשים בתפוחים, קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לחתיכות, מבשלים במיקרו כארבע דקות ומועכים לרסק.


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
אם משתמשים באלפרו, יש להוריד את כמות הסוכר. אם צריך מוסיפים מעט מים. העיסה צריכה לצאת מעט נוקשה ובהחלט לא נוזלית. כמות המים תלויה בכמות הנוזלים ששמנו בעיסה.

2. יוצרים בידיים רטובות עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שיטת הכפיות יוצרת עוגיות פחות אחידות.

3. אופים ב-170 מעלות, בערך חמש עשרה דקות, תלוי בתנור.

גיוונים:
======
- להחליף מים ברום.

- להחליף שוקולד צ'יפס ב-200 גרם צימוקים שהושרו מספר שעות ב-50 גרם רום.

- ניתן להחליף את הקמח הלבן במלא (¼2 כוסות - 280 גרם)

- ניתן להחליף את רסק התפוחים בבננה מאד בשלה ולקבל טעם "בנני".

- ניתן להחליף חצי מכמות הסוכר בסילאן או במייפל ואז נקבל עוגיות יותר ספוגיות.

- ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים/אגוזים (50 גרם).

- ניתן להוסיף קינמון - ¼ כפית.

בתיאבון!
בראוניז
איך להכין בראוניז טבעוני?



הנה מתכון לבראוניז למקפידים על תזונה טבעונית, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:

מצרכים:
======
1 כוס קמח מלא (125 גרם)

1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1/2 כוס קקאו (40 גרם)

1 כפית אבקת אפיה (4 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (חצי כוס)

3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

תחליף ל-2 ביצים מפשתן ומים: 3 כפות (30 גרם) זרעי פשתן עם 6 כפות (90 גרם) מים

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה זרעי פשתן טחונים עם 6 כפות מים ומניחים למשך 20 דקות.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.

3. מנפים קמח מלא, קמח לבן וקורנפלור לקערה.

4. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, אגוזים ושוקולד ומערבבים.

5. בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר ותערובת זרעי הפשתן המעורבבים עם המים.

6. מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, אופים כ-20 דקות במרכז התנור ומספר דקות בחלק העליון של התנור, על מנת לקבל את הקרום הפריך מלמעלה. מוציאים ומצננים.


הערות:
======
אפשר להחליף 50 גרם סוכר בכמות של פרלינה לקבלת טעם של אגוז לוז.

בתיאבון!


גלידה
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?



הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:

המצרכים:
========
4 בננות בשלות

1 כוס תותים טריים

2 תמרים ללא הגלעין

1 כוס חלב סויה בטעם וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.

2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.

מעבירים למכונת גלידה.

גיוונים:
======
1. אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.

2. אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.

בתיאבון!
איך להכין גלידת קפוצ'ינו חלבה טבעונית?



הנה מתכון לגלידת קפוצ'ינו - חלבה טבעונית לשתי תבניות אינגלישקייק:

המצרכים:
========
2 מיכל שמנת מתוקה צמחית

200-250 גרם חלבת פיסטוק מפוררת לפירורים גסים (רצוי תורכית עם הרבה פיסטוקים), אם אין חלבת פיסטוק פשוט לקלות קלות את הפיסטוקים בתנור, לקצוץ ולהוסיף לתערובת

1-3 כפיות נס קפה לפי הטעם

2 כפיות ברס או שבבי קקאו


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את הקפה במעט מים חמים.

2. מקציפים את השמנת עם הקפה.

3. מוסיפים את החלבה.

4. מוסיפים את שבבי הקקאו

5. מערבבים ומקפיאים.


הערות:
======
כדי לקבל גלידת קפוצ'ינו חלקה, אפשר לוותר על החלבה ולהוסיף כף נס קפה, ורבע כוס סוכר (50 גרם).

בתיאבון!
איך להכין סחלב מתובל?



הנה מתכון להכנת סחלב מתובל:

המצרכים:
========
3 כוסות חלב

2 כפיות אבקת סחלב

3 כפיות דבש או סוכר

1-2 טיפות מי ורדים (לא חייבים)

1 כפית קוקוס טחון או שקדים טחונים דק

1/4 כפית מכל תבלין: ציפורן טחון, אגוז מוסקט טחון, ג'ינג'ר טחון, קינמון טחון


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב בסיר את הסחלב, הדבש והתבלינים

2. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב במטרפה עד שהחלב מגיע אל סף רתיחה

3. להנמיך את האש ולבשל 3-4 דקות תוך ערבוב מתמיד

4. להוסיף לסיר את מי הוורדים ולצקת מהנוזל לספלים

5. לכל ספל מוסיפים מהשקדים או מהקוקוס ומגישים.

לרוויה!
איך להכין עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?



הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

המצרכים:
========
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4 לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין סורבה מלון, עראק ורוזטה?


הנה מתכון להכנת סורבה מלון, עראק ורוזטה, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" ביולי 2011:

המצרכים:
========
250 גרם סירופ סוכר

200 גרם סירופ רוזטה ממותק

700 גרם (נטו לאחר קילוף) מלון כתום מסוג שרנטה או שרנטה באלדי

2 כפות מיץ לימון

כף עראק

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
=========
1. מרסקים בבלנדר מלון, סירופ סוכר, רוזטה ומיץ לימון.

2. מערבבים ידנית, לתוך תערובת הפרי, עראק וגרידת לימון.

3. מעבירים למכונת גלידה או, לחילופין, לקערה שטוחה ומקפיאים 6 שעות לפחות.

4. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.

5. מעבירים לכלי הגשה, מכסים היטב ומקפיאים בשנית.
איך להכין עוגת שמרים גבינה?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)

4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

250 גרם חמאה רכה

3 חלמונים

2 כוסות חלב, פושר

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 כפות כפות (20 גרם) קמח

1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים

לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה

שקדים ואגוזי פקאן

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.

2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.

4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.

5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.

6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין טארט ריקוטה וצנוברים?


הנה מתכון לטארט ריקוטה וצנוברים של מנה שטורם, כפי שפורסם ב"השולחן" במאי 2021:

לבצק:
=====
300 גרם קמח 00 לעוגות או קמח רב תכליתי
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

למילוי:
======
400 גרם גבינת ריקוטה
3 ביצים
150 גרם סוכר
50 גרם חמאה רכה
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

לציפוי:
======
10 גרם חמאה
100 גרם צנוברים
2 כפות דבש
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבצק:
1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד קבלת בצק חלק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים.

3. מחוררים את הבצק קלות באמצעות מזלג ומכניסים את התבנית למקרר ל־1/2 שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות

מכינים את המילוי:
4. מקציפים ביצים וסוכר לקרם יציב ותפוח. מוסיפים ריקוטה, חמאה וקליפות לימון ותפוז מגוררות ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת מעל הבצק, מעבירים לתנור ואופים כ־45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מכינים את הציפוי:
6. ממיסים במחבת קטנה חמאה ומטגנים צנוברים עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני העוגה.

7. ממיסים דבש וברנדי בקערית קטנה ומברישים בזהירות את פני הטארט.
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.


איך להכין אלפחורס טבעוני?



הנה מתכון להכנת אלפחורס טבעוני:

מצרכים לבצק:
============
כוס אבקת סוכר (140 גרם)

1/2 כוס שמן + 4 כפות שמן קוקוס מומס (100 גרם שמן + 55 גרם שמן קוקוס)

תמצית וניל

1.5 כוסות קורנפלור (210 גרם)

1/4 כוס רסק תפוחים (80 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כוסות קמח (280 גרם)

קליפה מגורדת מלימון אחד


מצרכים למילוי:
============
1/2 כוס טחינה גולמית (150 גרם)

1/2 כוס סילאן (150 גרם)

1 כף גדושה אבקת סוכר


שבבי קוקוס


אופן הכנה:
=========

1. מקציפים שמנים, תמצית ווניל ואבקת סוכר (כ-10 דקות).

2. מוסיפים קורנפלור וממשיכים להקציף.

3. מחליפים במיקסר מוו ההקצפה לוו המערבל.

4. מוסיפים ומערבלים את כל שאר החומרים היבשים. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף רסק.
מתקבל בצק מתפורר.

5. מכדררים לבצק מהודק, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים.

6. כאשר הבצק נח במקרר מכינים "ריבת חלב": מערבבים טחינה גולמית וסילאן. בדרך כלל כאשר התערובת עומדת היא מתקשה מספיק. שמים במקרר להתייצבות. אם התערובת נוזלית אפשר להוסיף אבקת סוכר עד שנוצרת עיסה במרקם של ריבת חלב.

7. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

8. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים לשניים, ומרדדים בעזרת מערוך בין שני דפי אפייה לעלה דק. צרים עיגולים בעזרת כוס עם פתח קטן (העוגיות מתנפחות מאוד בתנור לכן חשוב להשתמש בכוס קטנטנה ולרדד את העלה לעובי דק).

9. מעבירים בעדינות בעזרת סכין לתבנית מרופדת בנייר אפיה (שומרים על רווחים). חוזרים על הפעולות גם עם חלק הבצק השני.

10. אופים 8 דקות ומוציאים (לדאוג שהעוגיות לא יקבלו צבע, הן אמורות להישאר בהירות).
מצננים לגמרי. אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי, מוציאים אותן בעדינות על ידי החלקת סכין מתחת לעוגיות.

11. שמים על כל עוגייה כמות של כפית. סוגרים בעזרת עוגייה נוספת. טובלים את צד העוגייה בקערה עם שבבי קוקוס ומניחים בצד. לא לשים יותר מדי מילוי, אם שמים יותר מדי הוא ייזל גם אחרי שתטבלו את העוגיות בקוקוס. להניח את העוגיות במקום ישר אחרת הן יפתחו.

בתיאבון!
יש מתכון להכנת קרם בווריה?


הנה מתכון להכנה עצמית של קרם בווריה:


המצרכים:
========
חצי ליטר חלב

1 מקל וניל חצוי לאורך

8 ביצים

כוס ורבע סוכר

שקית וחצי אבקת ג'לטין

חצי כוס מים

3 קופסאות שמנת מתוקה

1 חבילת בישקוטים

סירופ שוקולד

אגוזים קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. להרתיח בסיר את החלב ומקל הוניל ולכבות כשרותח.

2. להקציף חלבונים וסוכר עד קבל קצף יציב.

3. להוסיף לאט חלק מהחלב החם לחלמונים ולערבב היטב.

4. מעבירים את תערובת הביצים לסיר החלב, מבשלים על אש נמוכה עד שמתחיל להסמיך ומורידים מהאש.

5. להוציא את מקל הוניל מהתערובת ולגרד את הגרגירים שלו לתוך העיסה.

6. לערבב את הג'לטין עם המים ולחכות עד שהמים נספגים לחלוטין.

7. לצקת לג'לטין מעט מהתערובת החמה ולערבב היטב.

8. מעבירים את הג'לטין לכלי התערובת ולטרוף היטב.

9. לתת לתערובת להצטנן, עד להגעתה לטמפרטורת החדר.

10. להקציף שמנת מתוקה ולקפל לתוך הקרם.

11. לסדר בתבנית של 20 ס"מ את הבישקוטים ולצקת עליהם את הקרם.

12. להכניס למקרר לילה או לפחות למספר שעות.

13. לקשט עם סירופ שוקולד ואגוזים קצוצים ולהגיש חתוך למנות.

בתיאבון!
איך להכין טארט תפוחים ופירורים טבעוני?



הנה מתכון לטארט תפוחים ופירורים טבעוני לתבנית בקוטר 28:

חומרים לבצק:
===========
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)

אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את המחמאה לקוביות.

2. מעבדים במעבד מזון עם הקמח, המלח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית.

3. מוסיפים רסק תפוחים וממשיכים לעבד קצרות. אם לא נוצרים גושים ממשיכים להוסיף כף אחר כף של מי קרח עד שזה קורה.

4. משטחים את הבצק לפיתה, עוטפים, ומצננים עד שהוא קר וקשיח (כ-½1 שעות).

5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

6. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מרימים את הבצק ומניחים על התבנית. מרפדים את התבנית והשוליים בבצק. מניחים את התבנית 10 דקות במקפיא.
מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים עליו שעועית יבשה. אפשר להשתמש בנייר כסף שמוצמד לבצק. אופים אפייה חלקית במשך כ-10 דקות, או עד שהבצק בצבע זהוב בהיר מאד. מסירים את נייר האפייה עם השעועית, ומצננים על רשת.

מצרכים לפירורים:
==============
6 כפות קמח (60 גרם)

6 כפות סוכר (70 גרם)

6 כפות שקדים מולבנים טחונים (40 גרם)

1/2 כפית קינמון

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
==========
בקערה גדולה שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והשקדים, ומערבבים היטב. מוסיפים את המרגרינה, ומערבבים בידיים, או במזלג, עד לקבלת תערובת פירורים קטנים. מניחים במקרר לייצוב עד לשימוש.


מצרכים למלית:
============
1/2 כוס צימוקים

1/3 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס", או ברנדי רגיל. ניתן להחליף את הברנדי במים או מיץ תפוזים.

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה (אפשר לוותר)

8 תפוחים בינוניים מסוג גרנד, חתוכים לקוביות גדולות בגודל 3-4 ס"מ

4 כפות סוכר (50 גרם)

1 כפית מיץ לימון טרי

כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. בקערה קטנה משרים את הצימוקים עם הברנדי במשך כשעתיים.

2. במחבת גדולה ורחבה ממיסים את המרגרינה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון, ומטגנים על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם במשך כ-7-10 דקות, עד שהם מעט שחומים, מבושלים, אך לא רכים מדי. מנמיכים את האש לבינונית ומוסיפים את הצימוקים עם הברנדי והקינמון. מערבבים עד שכל הנוזלים התאדו. מעבירים את התפוחים למסננת גדולה לצינון.


אופן ההרכבה:
===========
1. מעבירים את התפוחים מעל הבצק שבתבנית ולאחר מכן מפזרים למעלה את בצק הפירורים.

2. אופים עוד כ-25 דקות (בחום 190 מעלות) עד שהפירורים בצבע זהוב-שחום. מצננים מעט על רשת. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

הערות:
======
כמות הבצק נותנת תחתית די עבה. אם נשאר בצק ניתן לעשות עוגיות ריבה.

בתיאבון!
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?
איך להכין עוגת דבש?
איך להכין קינוח מתוק של שוקולד וצימוקים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.