שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין ריבועי גבינה ותפוחי עץ?
הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.
8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.
9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.
10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.
איך להכין לדר משמש?
הנה מתכון להכנת לדר משמש של נירה רוסו, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
4 כוסות משמים מיובשים מאיכות טובה
1/2 כוס סוכר
1 כף דבש
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-60 מעלות.
2. יוצקים על המשמשים מים רותחים כדי כיסוי. מניחים לעמוד 10 דקות. מסננים את המים.
3. טוחנים את המשמשים עם הסוכר והדבש ומבשלים 15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
4. משטחים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-8 שעות. הופכים, קולפים את נייר האפייה וחותכים לרצועות.
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?
הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:
המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
120 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים
2 ביצים XL
גרידה מחצי לימון
50 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.
3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.
4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
מתכון עוגיות שקדים לפסח?
הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:
המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
2 כפות (20 גרם) סוכר
1 כף (30 גרם דבש)
1 חלבון
אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.
2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
איך להכין בראוניס עם שוקולד צ'יפס?
הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:
מצרכים:
=======
250 גרם סוכר
2/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
4 ביצים
1/3 כוס שבבי שוקולד חלב
1/3 כוס שבבי שוקולד לבן
230 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.
2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.
3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.
בתיאבון!
איך להכין גלילות מצה ושוקולד?
הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:
המצרכים:
========
8 מצות
1 כוס יין מתוק
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 חבילת מרגרינה או חמאה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.
2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.
3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.
5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.
אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.
איך להכין עוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות
יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת
40 גרם (3 כפות) סוכר
40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון
20 גרם שקדים מולבנים פרוסים
רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה
140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).
100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).
לשימון: מעט שמן קנולה/תירס
לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון
לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)
60 גרם סוכר (שליש כוס)
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.
3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.
4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.
7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.
8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים טבעונית:
הכנת תערובת תפוחים:
=================
70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)
3 תפוחים בינוניים
חצי כפית קינמון
יום לפני האפייה לקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות, לפזר סוכר וקינמון, ולהכניס למקרר ללילה (עד 24 שעות).
חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
¼ כפית מלח
חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים
מי תפוחים (120 גרם)
80 גרם שמן (⅓ כוס)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים אינגליש.
2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.
3. מסננים את נוזלי התפוחים (אם אין 120 גרם, יש להוסיף מים) ומוסיפים רסק תפוחים ושמן ומערבבים.
4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
5. מוסיפים את התפוחים.
6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
7. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
בתיאבון!
איך להכין קאפקייקס גזר ללא גלוטן?
הנה מתכון קאפקייקס גזר ללא גלוטן, עבור 12 יחידות בתבנית שקעים:
המצרכים:
=======
3 ביצים
1/2 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן זית
1 + 1/4 כוסות קמח טפיוקה
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
מיץ מ-2 תפוזים
1/4 כפית קינמון
5 גזרים, קלופים ומגוררים
1 כוס _65 גרם) פתיתי קוקוס
אפשרות לקישוט:
============
1/2 כוס גזר גמדי
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר קנים
למריחה: גבינת שמנת עיזים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית בשמן זית.
2. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים לבלילה תפוחה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שהם מטמעים בבלילה.
3. שמים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מוסיפים את תכולת הקערה וגם את הגזר והקוקוס לקערת המערבל ומערבבים היטב, ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם ואופים כ-30 דקות, עש שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. הציפוי: שמים את הגזר, המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מורחים גבינה על העוגות ומניחים גזר.

הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.
8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.
9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.
10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.

הנה מתכון להכנת לדר משמש של נירה רוסו, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
4 כוסות משמים מיובשים מאיכות טובה
1/2 כוס סוכר
1 כף דבש
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-60 מעלות.
2. יוצקים על המשמשים מים רותחים כדי כיסוי. מניחים לעמוד 10 דקות. מסננים את המים.
3. טוחנים את המשמשים עם הסוכר והדבש ומבשלים 15 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
4. משטחים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-8 שעות. הופכים, קולפים את נייר האפייה וחותכים לרצועות.

הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:
המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)
300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
120 גרם אבקת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים
2 ביצים XL
גרידה מחצי לימון
50 גרם שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.
3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.
4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.

הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:
המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
2 כפות (20 גרם) סוכר
1 כף (30 גרם דבש)
1 חלבון
אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.
2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
מתוקים

הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:
מצרכים:
=======
250 גרם סוכר
2/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
200 גרם חמאה
4 ביצים
1/3 כוס שבבי שוקולד חלב
1/3 כוס שבבי שוקולד לבן
230 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.
2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.
3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.
בתיאבון!

הנה מתכון של נירה רוסו לגלילות מצה ושוקולד:
המצרכים:
========
8 מצות
1 כוס יין מתוק
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 חבילת מרגרינה או חמאה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את המצות ושורים ביין המתוק.
2. ממסים על להבה נמוכה את השוקולד, החלב, הקקאו, הסוכר והקפה הנמס. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את המרגרינה והברנדי.
3. סוחטים את המצות מן היין, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4. מחלקים את התערובת לשניים ומגללים כל חצי בנייר אלומיניום משומן (או בניילון נצמד) לגליל מוארך.
5. מצננים במקרר למשך לילה ופורסים.
אפשר להפוך את המתכון לפרווה ע"י שימוש במים ומחמאה.

הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות
יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת
40 גרם (3 כפות) סוכר
40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון
20 גרם שקדים מולבנים פרוסים
רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים
100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה
140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).
100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).
לשימון: מעט שמן קנולה/תירס
לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון
לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)
60 גרם סוכר (שליש כוס)
כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.
3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.
4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.
6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.
7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.
8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים טבעונית:
הכנת תערובת תפוחים:
=================
70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)
3 תפוחים בינוניים
חצי כפית קינמון
יום לפני האפייה לקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות, לפזר סוכר וקינמון, ולהכניס למקרר ללילה (עד 24 שעות).
חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
¼ כפית מלח
חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים
מי תפוחים (120 גרם)
80 גרם שמן (⅓ כוס)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים אינגליש.
2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.
3. מסננים את נוזלי התפוחים (אם אין 120 גרם, יש להוסיף מים) ומוסיפים רסק תפוחים ושמן ומערבבים.
4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
5. מוסיפים את התפוחים.
6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
7. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
בתיאבון!

הנה מתכון קאפקייקס גזר ללא גלוטן, עבור 12 יחידות בתבנית שקעים:
המצרכים:
=======
3 ביצים
1/2 כוס סוכר קנים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן זית
1 + 1/4 כוסות קמח טפיוקה
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
מיץ מ-2 תפוזים
1/4 כפית קינמון
5 גזרים, קלופים ומגוררים
1 כוס _65 גרם) פתיתי קוקוס
אפשרות לקישוט:
============
1/2 כוס גזר גמדי
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר קנים
למריחה: גבינת שמנת עיזים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית בשמן זית.
2. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים לבלילה תפוחה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שהם מטמעים בבלילה.
3. שמים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מוסיפים את תכולת הקערה וגם את הגזר והקוקוס לקערת המערבל ומערבבים היטב, ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם ואופים כ-30 דקות, עש שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. הציפוי: שמים את הגזר, המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מורחים גבינה על העוגות ומניחים גזר.
איך להכין עוגת אגסים אישית?
הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת חמוצה
1 כוס (240 גרם) קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
4 כפות (60 גרם) סוכר
1 חלבון, טרוף
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).
4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת חמוצה
1 כוס (240 גרם) קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
4 כפות (60 גרם) סוכר
1 חלבון, טרוף
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).
4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
איך להכין בראוניז טבעוני?
הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:
מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד
אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.
2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.
3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.
6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).
7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.
בתיאבון!
הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:
מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד
אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.
2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.
3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.
6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).
7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)
1 כוס סולת (175 גרם)
1 כוס קוקוס (70 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1/2 כוס צימוקים (50 גרם)
1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)
לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)
גרד מתפוז אחד
⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)
2/3 כוס שמן (130 גרם)
אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...
לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.
אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)
1 כוס סולת (175 גרם)
1 כוס קוקוס (70 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
1/2 כוס צימוקים (50 גרם)
1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)
לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)
גרד מתפוז אחד
⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)
2/3 כוס שמן (130 גרם)
אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...
לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.
אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.
בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד?
הנה מתכון קל להכנת כדורי שוקולד:
המצרכים:
========
240 גרם ביסקוויטים
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
80 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
1 כף ברנדי
לציפוי: אבקת קקאו, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את הביסקווטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.
2. ממסים את השוקולד והחמאה במיקרו בכלי זכוכית.
3. יוצקים את השוקולד על הביסקוויטים הטחונים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או ביסקווטים.
4. יוצרים כדורים ומגלגלים בציפוי שבחרתם.
5. מקררים ומגישים.
הנה מתכון קל להכנת כדורי שוקולד:
המצרכים:
========
240 גרם ביסקוויטים
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
80 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן
1 כף ברנדי
לציפוי: אבקת קקאו, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את הביסקווטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.
2. ממסים את השוקולד והחמאה במיקרו בכלי זכוכית.
3. יוצקים את השוקולד על הביסקוויטים הטחונים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או ביסקווטים.
4. יוצרים כדורים ומגלגלים בציפוי שבחרתם.
5. מקררים ומגישים.
איך להכין עוגת פרג ושוקולד טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד "ליידי אובמה" מבוסס על מתכון של "המטבח של מאשה":
המצרכים:
========
¼1 כוס קמח כוסמין או מלא (175 גרם)
שקית אבקת אפייה
150 גרם פרג טחון (1 כוס של 330 מ"ל)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
¼1 כוס גדושה סוכר קנים (סוכר חום דק, 250 גרם)
3 תפוחים זהובים קלופים ומגולענים
100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית אם מתעקשים)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מנפים בקערה קמח, מוסיפים אבקת אפייה, פרג וקורט מלח. מוסיפים אגוזים.
3. במעבד מזון מעבדים שמן, סוכר חום ותפוחים למשחה חלקה לחלוטין.
4. בסיר כפול או במיקרו ממיסים שוקולד עם קרם קוקוס ווניל, ומוסיפים לתערובת התפוחים החלקה.
5 מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת השוקולד. לא לערבב יותר מדי כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה.
6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 22*22, ומכניסים לתנור.
7. אופים כ 35-40 דקות, קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת לח מעט.
הערות:
======
- העוגה הרבה הרבה יותר טעימה אחרי צינון במקרר. הסבלנות משתלמת.
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב סויה, אבל יש להוסיף עוד 50 גרם שמן.
הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד "ליידי אובמה" מבוסס על מתכון של "המטבח של מאשה":
המצרכים:
========
¼1 כוס קמח כוסמין או מלא (175 גרם)
שקית אבקת אפייה
150 גרם פרג טחון (1 כוס של 330 מ"ל)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
¼1 כוס גדושה סוכר קנים (סוכר חום דק, 250 גרם)
3 תפוחים זהובים קלופים ומגולענים
100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית אם מתעקשים)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מנפים בקערה קמח, מוסיפים אבקת אפייה, פרג וקורט מלח. מוסיפים אגוזים.
3. במעבד מזון מעבדים שמן, סוכר חום ותפוחים למשחה חלקה לחלוטין.
4. בסיר כפול או במיקרו ממיסים שוקולד עם קרם קוקוס ווניל, ומוסיפים לתערובת התפוחים החלקה.
5 מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת השוקולד. לא לערבב יותר מדי כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה.
6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 22*22, ומכניסים לתנור.
7. אופים כ 35-40 דקות, קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת לח מעט.
הערות:
======
- העוגה הרבה הרבה יותר טעימה אחרי צינון במקרר. הסבלנות משתלמת.
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב סויה, אבל יש להוסיף עוד 50 גרם שמן.
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.
2. לערבב את תערובת הרטובים:
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)
120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
לערבב את תערובת היבשים:
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.
2. לערבב את תערובת הרטובים:
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)
120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
לערבב את תערובת היבשים:
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד וריבת חלב?
הנה מתכון למוס שוקולד וריבת חלב של קלי מגר, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2001:
המצרכים למוס:
===========
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
25 גרם חמאה
1.5 כוסות שמנת מתוקה
1 ביצה
3 כפות סוכר
מעט מלח
200 גרם ריבת חלב בטמפרטורת החדר
4 כפות חלב
1 כף ברנדי
2 כפיות ג'לטין
לתחתית:
=======
250 גם עוגיות חמאה, מפוררות
25 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס פתיצי קוקוס קלויים קצת במחבת
לציפוי (לפני הגשה):
=============
1 מכל שמנת מתוקה
1 כף ריבת חלב
שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
========
1. המוס: שמים את השוקולד, החמאה והשמנת בסיר. ממלאים סיר בעל קוטר גדול מעט יותר במים ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים את סיר השוקולד מעל המים הרותחים ומחממים, תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים כשעתיים במקרר. מקפידים לבחו כל 20 דקות, כדי למנוע היווצרות קרום.
2. שמים את הביצה והחלמונים בקערה חסינת אש או בסיר קטן. ממלאים סיר בעל קוטר גדול יותר מעט במים, ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים את קערת הביצים (או הסיר) מעל לסיר המים ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף גמיש. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את המלחל וריבת החלב וממשיכים להקציף עד שהריבה נבלעת בקצף. מסירים מהכיריים.
3. שמים את החלב והברנדי בדיר קטן, זורים את הג'לטין מלמעלה ומחממים על להבה נמוכה, עד שגושי הג'לטין נמסים לגמרי (ניתן גם לחמם את החלב במיקורגל). מוסיפים את תערובת הג'לטין לקצף ומקציפים מעט עד שהוא נטמע. מקציפים את תערובת השוקולד במערבל, עד שמתקבל קרם רך.
4. מאחדים את השוקולד המוקצף וקצף הביצים בתנועות קיפול עדינות, ויוצקים על התחתיות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות. אן בוחרים להכין א המוס כעוגה כדאי להשהות במקרר שעה נוספת (ניתן גם לאחסן בהקפאה ולהעביר למקרר לילה לפני ההגשה).
5. הציפוי: לפני ההגשה מקציפים את השמנצ המתוקה עם ריבת החלב לקצף יציב. מזלפים מעט על כל מנה (א על פני העוגה השלמה) ומקשטים בשוקולד המגורר.
הנה מתכון למוס שוקולד וריבת חלב של קלי מגר, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2001:
המצרכים למוס:
===========
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
25 גרם חמאה
1.5 כוסות שמנת מתוקה
1 ביצה
3 כפות סוכר
מעט מלח
200 גרם ריבת חלב בטמפרטורת החדר
4 כפות חלב
1 כף ברנדי
2 כפיות ג'לטין
לתחתית:
=======
250 גם עוגיות חמאה, מפוררות
25 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס פתיצי קוקוס קלויים קצת במחבת
לציפוי (לפני הגשה):
=============
1 מכל שמנת מתוקה
1 כף ריבת חלב
שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
========
1. המוס: שמים את השוקולד, החמאה והשמנת בסיר. ממלאים סיר בעל קוטר גדול מעט יותר במים ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים את סיר השוקולד מעל המים הרותחים ומחממים, תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מצננים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים כשעתיים במקרר. מקפידים לבחו כל 20 דקות, כדי למנוע היווצרות קרום.
2. שמים את הביצה והחלמונים בקערה חסינת אש או בסיר קטן. ממלאים סיר בעל קוטר גדול יותר מעט במים, ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים את קערת הביצים (או הסיר) מעל לסיר המים ומקציפים כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף גמיש. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את המלחל וריבת החלב וממשיכים להקציף עד שהריבה נבלעת בקצף. מסירים מהכיריים.
3. שמים את החלב והברנדי בדיר קטן, זורים את הג'לטין מלמעלה ומחממים על להבה נמוכה, עד שגושי הג'לטין נמסים לגמרי (ניתן גם לחמם את החלב במיקורגל). מוסיפים את תערובת הג'לטין לקצף ומקציפים מעט עד שהוא נטמע. מקציפים את תערובת השוקולד במערבל, עד שמתקבל קרם רך.
4. מאחדים את השוקולד המוקצף וקצף הביצים בתנועות קיפול עדינות, ויוצקים על התחתיות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות. אן בוחרים להכין א המוס כעוגה כדאי להשהות במקרר שעה נוספת (ניתן גם לאחסן בהקפאה ולהעביר למקרר לילה לפני ההגשה).
5. הציפוי: לפני ההגשה מקציפים את השמנצ המתוקה עם ריבת החלב לקצף יציב. מזלפים מעט על כל מנה (א על פני העוגה השלמה) ומקשטים בשוקולד המגורר.
איך להכין בקלווה ביתית?
הנה מתכון להכנת בקלווה ביתית, כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים לתבנית בגודל 20x20:
=====================
10 עלי פילו, חתוכים בגודל התבנית
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן קנולה
1 כוס (100 גרם) אגוזים (קשיוף מלך או פקאן) קצוצים דק
100 גרם קוקוס טחון
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
2 כפות מים
לסירופ:
======
2 כפות דבש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. שמים בקערה את השמן ו-50 גרם החמאה המומסת ומערבבים. טובלים בקערה מברשת ומברישים את תחתית התבנית. מניחים בתבנית עלה נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם שלושה עלים נוספים (בסה"כ 5 עלי פילו).
3. שמים בקערה את האגוזים, הקוקוס, הסוכר, כף החמאה והמים ומערבבים הכל לכדי עיסה פירורית. מעבירים לתבנית, משטחים באופן שווה ומהדקים.
4. מניחים על עיסת האגוזים את חמשת עלי הפילו הנותרים. מברישים כל עלה בנפרד ברוטב החמאה-שמן.
5. חותכים בחותכן מתכת (שפכטל) קווים ישרים במרווחים של 3 ס"מ זה מזה. חותכים גם קוויםאלכסוניים במרווחים של 3 ס"מ זה מזה. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.
6. הסירופ: בינתיים, שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
7. מכבים את התנור, יוצקים את הסירופ החם על הבקלווה שבתנור, ומשאירים כך, בתנור, למשך 10 דקות. מוציאים, מצננים, ומגישים.
הנה מתכון להכנת בקלווה ביתית, כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים לתבנית בגודל 20x20:
=====================
10 עלי פילו, חתוכים בגודל התבנית
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן קנולה
1 כוס (100 גרם) אגוזים (קשיוף מלך או פקאן) קצוצים דק
100 גרם קוקוס טחון
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
2 כפות מים
לסירופ:
======
2 כפות דבש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. שמים בקערה את השמן ו-50 גרם החמאה המומסת ומערבבים. טובלים בקערה מברשת ומברישים את תחתית התבנית. מניחים בתבנית עלה נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם שלושה עלים נוספים (בסה"כ 5 עלי פילו).
3. שמים בקערה את האגוזים, הקוקוס, הסוכר, כף החמאה והמים ומערבבים הכל לכדי עיסה פירורית. מעבירים לתבנית, משטחים באופן שווה ומהדקים.
4. מניחים על עיסת האגוזים את חמשת עלי הפילו הנותרים. מברישים כל עלה בנפרד ברוטב החמאה-שמן.
5. חותכים בחותכן מתכת (שפכטל) קווים ישרים במרווחים של 3 ס"מ זה מזה. חותכים גם קוויםאלכסוניים במרווחים של 3 ס"מ זה מזה. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה.
6. הסירופ: בינתיים, שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על להבה קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
7. מכבים את התנור, יוצקים את הסירופ החם על הבקלווה שבתנור, ומשאירים כך, בתנור, למשך 10 דקות. מוציאים, מצננים, ומגישים.
איך להכין שוקולטה טבעונית?
הנה מתכון ל-2 כוסות של שוקולטה טבעטנית, מבית "האגוזייה":
המצרכים:
========
1/4 1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו נא אורגני
1 כף שטוחה אבקת מאקה
2 תמרי מג'הול עסיסיים מגולענים, מושרים במים חמים ל-10 דקות
1 כף חמאת שקדים
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
קמצוץ קינמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. בקלחת קטנה, מחממים את המים וחלב הקוקוס עד רגע לפני רתיחה. מעבירים לבלנדר עם יתר החומרים ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וריחנית.
2. אם צריך, אפשר לתת חימום נוסף על אש קטנה. מוזגים לכוסות, מקשטים בקקאו ניבס או שבבי עיסת קקאו וקצת קינמון ומגישים חם.
הנה מתכון ל-2 כוסות של שוקולטה טבעטנית, מבית "האגוזייה":
המצרכים:
========
1/4 1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים
2 כפות קקאו נא אורגני
1 כף שטוחה אבקת מאקה
2 תמרי מג'הול עסיסיים מגולענים, מושרים במים חמים ל-10 דקות
1 כף חמאת שקדים
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
קמצוץ קינמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. בקלחת קטנה, מחממים את המים וחלב הקוקוס עד רגע לפני רתיחה. מעבירים לבלנדר עם יתר החומרים ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וריחנית.
2. אם צריך, אפשר לתת חימום נוסף על אש קטנה. מוזגים לכוסות, מקשטים בקקאו ניבס או שבבי עיסת קקאו וקצת קינמון ומגישים חם.
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?
הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:
המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.
2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.
3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.
6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:
המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי
3/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.
2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.
3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.
6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער?
הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.
המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים
150 גרם גבינת שמנת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2/3 (150 גרם) כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.
4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
הנה מתכון להכנת קינוח שכבות מוס גבינה ומחית פירות יער כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל את ההכנה יום קודם להגשה באחסון המנה במקרר למשך לילה.
המצרכים ל-12 מנות:
================
למחית פירות היער:
---------------------------------
150 גרם פירות יער טריים או מוקפאים
1.5 כוסות (300 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
---------------------------
250 גרם גבינה לבנה 9% שומן, מסוננת מנוזלים
150 גרם גבינת שמנת
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
2/3 (150 גרם) כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
=========
1. המחית: שמים את פירות היער והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מצננים קצת ומעבירים למכל מעבד המזון. טוחנים למחית חלקה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.
2. מוס גבינה: שמים את שני סוגי הגבינות בקערת המערבל ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה נפרדת.
3. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים רק עד שהוא נטמע בקצפת. מעבירים מחצית מכמות הקצפת לעיסת הגבינות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את המחצית הנותרת ומערבבים שוב בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר למשך שעה.
4. ההרכבה: יוצקים לכל כוס שכבה מעיסת הגבינה, מאחסנים במקפיא ל-10 דקות, יוצקים שכבה מפירות היער ועליה עוד שכבת גבינה. מאחסנים שוב במקפיא ל-10 דקות. חוזרים על הפעולות כך שיווצרו 4 שכבות של גבינה ורוטב פירות יער. אחרי כל הוספת שכבת גבינה מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין בינייה (לביבות)?
הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:
המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים
60 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.
2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.
5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.
6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:
המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים
60 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.
2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.
5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.
6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
