» «
עוגת גבינה אפויה
איך להכין עוגת גבינה אפויה ומשובחת?


הנה מתכון של דלית קפלן לעוגת גבינה אפויה, כפי שפורסם ב"השולחן" במאי 2019.:

המצרכים:
========

לבסיס הבצק הפריך:
================
200 גרם קמח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם סוכר

1 ביצה בגודל M

למלית:
======
60 מ"ל שמנת מתוקה

300 גרם גבינה לבנה 9%

200 גרם גבינת שמנת

4 חלמונים (80 גרם)

40 גרם סוכר

60 גרם סוכר

1 מקל וניל (התוכן של המקל בלבד)

1/2 כוס (60 גרם) קורנפלור

3 חלבונים מביצים בגודל L (סה"כ 100 גרם)

לציפוי:
======
1 גביע שמנת חמוצה

1 כף גדושה אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
לבסיס הבצק הפריך:
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח וחמאה עד קבלת פירורים דקים, מוסיפים את השקדים והסוכר ולבסוף את הביצים.

2. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומשטחים את הבצק בניילון נצמד. מקררים לפחות שעתיים.

3. מרדדים לעובי של 4 מ"מ ומניחים בתבנית. אופים ב-170 מעלות עד הזהבה.

למלית:
======
4. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ורך ומקפלים בעדינות לתערובת המלית. יוצקים על בסיס הפריך האפוי.

5. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר שלתוכה יוצקים מים רותחים עד גובה חצי התבנית של העוגה. אופים כ-15 דקות עד שפני העוגה משחימים.

6. מוציאים את התבנית ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות כ-50 דקות עד שרוב העוגה יציבה אך המרכז עדיין רך. העוגה תתייצב בקירור.

לציפוי:
=====
7. מערבבים היטב את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. אופים כ-2 דקות נוספות ב-170 מעלות. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר לפחות ל-6 שעות. מקשטים בפירות טריים.
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה דלת קלוריות?


הנה מתכון של חלי ממן לעוגת גבינה קלה ודלת קלוריות, כפי שפורסם ב"השולחן" בנובמבר 2019:

המצרכים:
=========
250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

גרידת לימון או תפוז

3 כפות קמח

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

תפוח עץ מרוסק

5-4 שקיות ממתיק מלאכותי (לפי הטעם)


אופן ההכנה:
=========
1.מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.

2. שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.

3. מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.

4. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.
בראוניז
איך להכין בראוניז טבעוני ללא אפייה?



הנה מתכון ל-12 מנות בראוניז טבעוני ללא אפיה של "האגוזיה":

המצרכים:
========
¼ 1 כוסות אגוזי מלך טבעיים

¼ 1 כוס קמח שקדים

2.5 כוסות תמרים מגולענים מזנים עסיסיים (מג'הול או ברהי)

3/4 כוס אבקת קקאו איכותית

2 כפות קקאו ניבס

1/4 כפית מלח ים

לציפוי שוקולד:
===========
1/4 כוס חלב קוקוס/חלב צמחי אחר

1 כוס שוקולד מריר

2 כפות שמן קוקוס מומס

1/4 סירופ מייפל

קורט מלח ים


אופן ההכנה:
==========
1. ניקח כוס אגוזי מלך (נשאיר רבע כוס בצד) ונטחן במעבד מזון יחד עם קמח השקדים עד למרקם דק ואחיד. נוסיף את אבקת הקקאו ורבע כפית מלח ונטחן עד הטמעה. נניח בצד. נכניס את התמרים למעבד מזון (אם הם קשים, נשרה במים חמים למשך 10 דקות) ונטחן עד למרקם לא חלק לגמרי. נניח בצד.

2. נחזיר את תערובת האגוזים והקקאו למעבד המזון ונתחיל לטחון תוך כדי הוספה הדרגתית של התמרים הטחונים. נטחן עד להיווצרות מרקם בצקי. שימו לב, אולי לא תידרשו להוסיף את כל כמות התמרים. נוסיף ¼ כוס אגוזי מלך ואת הקקאו ניבס, ונטמיע אותם בתוך התערובת.

3. נוציא את בצק התמרים לתבנית קטנה עם נייר אפייה ונשטח לגובה הרצוי עם הידיים. נשים לקירור במקרר או במקפיא למשך 10-15 דק'.

4 נתפנה להכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן נניח את החלב הצמחי. רגע לפני רתיחה נסיר מהאש, נוסיף את השוקולד ונכסה. לאחר 2 דקות, השוקולד כבר יימס, נוסיף קורט מלח ונערבב קלות עם כף עץ. נוסיף את שמן הקוקוס והמייפל, נערבב היטב ונניח להתייצבות במקרר למשך כ-10 דק'.

5. לאחר מכן, נוציא, נמרח בנדיבות את העוגה, נפזר אגוזי מלך וקקאו ניבס ונחתוך ל-12 חתיכות.

נחזיק בכלי אטום לאוויר עד 4 ימים.
שומשומיות
איך להכין שומשומיות ללא אפייה?


הנה מתכון להכנת שומשומיות ללא אפייה:

המצרכים:
=======
מעט שמן (רצוי תרסיס) לשימון התבנית

1/3 כוס (100 גרם) טחינה

1/3 כוס (100 גרם) דבש

1/4 כוס פחות 2 כפות (50 מ"ל) שמן צמחי (כמו קנולה)

100 גרם (1/2 כוס) סוכר קנים

400 גרם זרעוני שומשום

1/2 כוס (100 גרם) תערובת פירות יבשים (כמו משמשים, חמוציות, צימוקים, שזיפים - הכל חתוך קטן בגודל של צימוקים)

אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את תבנית התנור בשמן.

2. שמים בסיר את הטחינה, הדבש, הסוכר והשמן, מערבבים ומניחים על להבה בינונית. מבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות, עד שהדבש נמס ומתקבל מרקם אחיד.

3. בקערה נפרדת מערבבים את השומשום והפירות היבשים.

4. יוצקים את תכולת הסיר על הפירות והשומשום ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, משטחים, מהדקים היטב ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר כחצי שעה או קורצים מהעיסה עיגולים ומגלגלים בשומשום.

6. חותכים לריבועים ומגישים.

ניתן לשמור עד חודש בקופסא אטומה.

מתוקים

פנקייק
איך להכין פנקייקס אווריריים?


הנה מתכון להכנת פנקייקס אווריריים:

המצרכים:
========
3 ביצים גדולות

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קמח תופח

2 ורבע מכלי שמנת חמוצה

3 כפות סוכר או רוטב מייפל אמיתי

שמן תירס לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף בקערה בינונית את הביצים (ניתן גם במעבד מזון, בלנדר או מיקסר)

2. להוסיף את כל המצרכים פרט לשמן

3. להניח את הבלילה במקרר במשך 15 דקות

4. לצקת שמן עד כיסוי תחתית המחבת ולחמם אותו

5. למזוג בעזרת מצקת מהבלילה למחבת

6. כשמתחילות להיווצר בועות להפוך את הפנקייקס

7. להגיש עם התוספות האהובות

בתיאבון!
עוגת פרג קוקוס
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
תותים בשוקולד
איך להכין תותים בשוקולד?


הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים

200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
עוגת גבינה ריקוטה
איך להכין טורט ריקוטה לימוני?


הנה מכון של רוני ונציה לטורטה די ריקוטה בארומה לימונית, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:

המצרכים לבצק פריך:
==============
1+1/8 (160 גרם) קמח

1/3 כוס (30 גרם) אבקת שקדים מולבנים

1/8 כפית מלח

100 גרם חמאה קרירה (כ-20 דקות מחוץ למקרר), חתוכה לקוביות

1/4 כוס (25 גרם) אבקת סוכר

2 חלמונים

המצרכים למלית:
============
500 גרם גבינת ריקוטה (נטו, לאחר סינון מנוזלים לילה לפני ההכנה)

1/3 כוס (66 גרם) סוכר

1 ביצה

3 חלמונים

1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל טהור

1/8 כפית מלח

קליפה מגורדת מ-3 לימונים

40 גרם צנוברים

אופן ההכנה:
=========
הבצק:
1. בקערה בינונית מערבבים היטב את הקמח, אבקת השקדים והמלח.

2. בקערת מיקסר מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מנקדים את הדפנות מדי פעם.

3. מוסיפים א 2 החלמונים בזה אחר זה ומערבלים היטב לאחר כל הטספה.

4. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח בשני שלבים ומערבלים קצרות, רק עד שתערובת הקמח נספגת פנימה והתערובת כולה אחידה.

5. מעל למשטח מקומח מעצבים מהבצק עיגול שטוח בידיים, עוטפים ומניחים במקרר כשעה לפחות.

6. משמנים תבנית טארט עם תחתית נשלפת בקוטר 24 ס"מ ומהדקים את הבצק בידיים לתחתית ולדפנות. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, מכסים את התבנית ומניחים 15 דקות במקפיא. מניחים נייר אפייה מעל לבצק וממלאים בשעועית יבשה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד ששולי הבצק בצסע זהוב בהיר. מסירים את השעועית והנייר, מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות עד שהבצק כולו זהוב. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.

המלית:
7. במכל מעבד מזון שמים את הריקוטה, הסוכר, הביצה, החלמונים, השמנת המתוקה והחמוצה, הווניל, המלח וגרידת הלימון ומעבדים במספר פעימות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

8. מעבירים לבצק שבתבנית ומניחים את התבנית מעל תבנית שטוחה. אופים כ-25 דקות עד שהעוגה כמעט יציבה וקצת תפחה בשוליים. מניחים את התבנית מעל לרשת לצינון מלא. מפזרים צנוברים לקישוט ומגישים בטמפרטורת החדר.


עוגיות שיבולת שועל
איך להכין עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים?


הנה מתכון של מאיה מרום לעוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" בפברואר 2012:

המצרכים:
=========
200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר (אפשר חום)

2 כפות גדושות דבש או סילאן

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

אפשרות - כפית קינמון

1 כוס קמח

2 כוסות שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט)

1 כוס פירות יבשים קצוצים דק (חמוציות, צימוקים, משמשים, תמרים וכדומה)


אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים במיקסר 200 גרם חמאה רכה עם כוס סוכר (אפשר חום) ושתי כפות גדושות דבש או סילאן עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.

2. מוסיפים שתי ביצים וכפית תמצית וניל ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ואחידה.

3. מוסיפים כפית אבקת סודה לשתייה וחצי כפית מלח, אפשר להוסיף גם כפית קינמון ומערבבים היטב.

4. מוסיפים כוס קמח, 2 כוסות שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט) וכוס אחת של פירות יבשים קצוצים דק (חמוציות, צימוקים, משמשים, תמרים וכדומה). מערבבים רק עד שהקמח כמעט נטמע והתערובת אחידה. נזהרים מערבוב יתר.

5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים תלוליות קטנות באמצעות שתי כפיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרווחים היטב.

6. אופים בתנור החם למשך 7-9 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור, אך מתקשחות עם הצינון.
איך להכין ממתק רימונים ושוקולד לבן?


הנה מתכון של איילת הירשמן לממתק רימונים ושוקולד לבן, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בספטמבר 2022:

המצרכים:
=======
500 גרם שוקולד לבן

30 גרם חמאה

1 פחית חלב מרוכז

100 גרם אגוזים או שקדים מסוכרים

1 כוס גרעיני רימון

אופן ההכנה:
=========
1. שמים בקערה מתאימה את השוקולד הלבן והחמאה ומחממים במיקורגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד.

2. מוסיפים את החלב המרוכז והאגוזים או השקדים ומערבבים.

3. מרפדים תבנית 20x20 בנייר אפייה ומשטחים בה את התערובת.

4. מפזרים מעל את גרגירי הרימון, מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
איך להכין מעקרוני?


הנה מתכון למעקרוני, עוגיות דרוזיות, כפי שפורסם במוסף "סגנון" ע"י אלינוער רבין:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג סולת

1/2 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

1 כוס שומשום חום

1/4 כוס אניס וציורן טחונים

1 כוס שמן תירס

100 גרם מרגרינה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בידיים את כל החומרים עם מעט מים, לקבלת כדור בצק.

2. יוצרים מהבצק צורות קובה, צרים מאוד, באורך חמישה ס"מ.

3. מגלגלים את הצד העליון על נפה מיוחדת שמבטיחה את הצורה היפה, או חורצים חריצים שתי וערב בעזרת סכין חדה.

4. מטגנים בשמן עמוק, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עמוק. מצננים על מגבת נייר.

5. שומרים בכלי שנסגר היטב.
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:

המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)

300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

120 גרם אבקת סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

2 ביצים XL

גרידה מחצי לימון

50 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.

3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.

4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
איך להכין עוגת ריבה וקוקוס?


הנה מתכון של עוגת ריבה וקוקוס של אורלי חרמש, כפי שהתפרסם בעיתון "לאישה" בדצמבר 2013:

המצרכים עבור תבנית בגודל כ-35X25 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ:

לתחתית:
=======
200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

4 חלמונים

2.5 כוסות (350 גרם) קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

לשכבת הריבה:
============
150 גרם (כחצי כוס) ריבה שאוהבים (אפשר להשתמש גם בשני סוגים, ולמרוח כל מחצית של העוגה בריבה אחרת).

למרנג הקוקוס:
===========
4 חלבונים

1/4 כפית מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:
==========
1. התחתית: משמנים את התבנית ומתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקירת המיקסר את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה. מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת. מערבלים רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים ורכים.

2. מאחדים את הבצק בידיים ומעבירים לתבנית. משטחים אותו כך שיהיה בעובי אחיד ככל האפשר. מצננים כחצי שעה במקרר ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומורחים אותו בריבה.

4. המרנג: מנקים היטב את קערת המיקסר ומתקינים את וו ההקצפה. שמים בקערה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק. מקפלים את בקוקוס ידנית לתוך הקצף. מורחים אותו בעדינות על הריבה ומיישרים.

5. אופים 35-40 דקות (אם רוצים ששכבת הקוקוס תישאר בהירה, מעבירים את התנור למצב של חום תחתון בלבד).
איך להכין קרם קרמל?



הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:

חומרים:
======
6 ביצים

1.75 כוס סוכר

3 כוסות חלב 3%

1/4 כוס מים

קרטון קטן שמנת מתוקה 15%

מקל וניל חצוי


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.

2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.

3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.

4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.

5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.

6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.

7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.

8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.

9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.

11. מצננים 24 שעות במקרר.


להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.

מגישים מיד.
בתיאבון!
איך להכין סמיפרדו?


הנה מתכון לסמיפרדו, גלידה ביתית המוגשת חצי קפואה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2011:

המצרכים:
========
למרנג:
------------
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר קנים (להשיג בבתי טבע)

לקרם:
-----------
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפיות סוכר קנים

1 כפית תמצית וניל

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט כבשים 5% שומן

לשכבת הפירות:
----------------------------
250 גרם פירות יער (טריים או מוקפאים)

4 כפות סוכר

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה (בקוטר 22-24 ס"מ) במעט שמן קנולה.

2. המרנג: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ויציב. מוסיפים תוך כדי הקצפה, את הסוכר, כפית אחר כפית. יוצקים את הקצף לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד כ-50 דקות, עד שהקצף נעשה קשה בשוליים ויבש בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. הקרם: שמים את השמנת בקערת המערבל ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר, תמצית הווניל והיוגורט ומקציפים לקצפת יציבה. מסירים את הקערה מהמערבל, שוברים פנימה את המרנג ומערבבים בזהירות. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.

4. שכבת הפירות: שמים את כל מרכיביה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה, מסירים מהכיריים ומצננים. כשהפירות צוננים יוצקים אותם על הקרם הקפוא, ומחזירים למקפיא למשך שעתיים לפחות, מגישים (לאחר הקפאה ממושכת , מומלץ להניח את הקינוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה).

ניתן להגיש את הסמיפרדו בתוך קליפה של חצאי תפוזים או חצאי פסיפלורה.
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.
איך להכין כדורי שוקולד בריאים?



הנה מתכון לכדורי שוקולד בעלי ערך קלורי מופחת וערך תזונתי גבוה לעומת הכדורים הרגילים:

המצרכים:
=======
1/2 מיכל שמנת פרווה לבישול 5% של אלפרו (125 מ"ל)

1/2 כוס חלב סויה טרי רגיל, או לייט לנמנעים מסוכר

1 חפיסת שוקולד מריר

3 כפות שקדים פרוסים

1 שקית (200 גרם) פצפוצי אורז מלא תופח ממותק בסוכר או בדבש (אם יש לכם פצפוצים לא ממותקים הוסיפו 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:
=======
1. יש להמס את השוקולד על אש קטנה עם השמנת, להוסיף את חלב בסויה ולהמתין שהתערובת תתקרר.

2. להוסיף פצפוצי אורז, לערבב ולהעביר למעבד מזון, להוסיף את השקדים הפרוסים ולרסק עד קבלת תערובת אחידה.

3. לקחת בעזרת כף כמות מתאימה ליצירת הכדורים ולגלגל. ניתן לגלגל את הכדורים בקוקוס.

בתיאבון!


איך להכין קוגל מתוק?


הנה מתכון להכנת קוגל מתוק של השפית אושי ויטריאול:

המצרכים:
=======
400 גרם אטריות רחבות

קורט מלח

4 תפוחי עץ ירוקים, קלופים ומגוררים

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

כף קינמון שטוחה

1/2 כפית אגוז מוסקט

כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

2 כפות ריבה (עדיך משמש)

3 ביצים

100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מבשלים את האטריות ומסננים היטב.

3. מערבבים בקערה את האטריות עם כל שאר החומרים ומשטחים בתבנית משומנת.

4. אופים כ-50 דקות עד להזהבה.
איך להכין בראוניז דובדבנים?


הנה מתכון לבראוניז דובדבנים, כפי שפורסם בעיתון הארץ ביוני 2012:

המצרכים ל-16 מנות:
================
4 כפות גדושות של דובדבנים משומרים

250 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצרי קקאו)

100 גרם חמאה

3 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

55 גרם קמח מנופה

כף קקאו מנופה + קקאו לזרייה

אופן ההכנה:
==========
1. מסננים דובדבנים ושומרים בצד.

2. ממסים שוקולד וחמאה בבן מארי. מערבבים היטב ומצננים לחום הגוף.

3. בקערת מערבל עם וו גיטרה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מוסיפים בתנועות קיפול קמח, קקאו ובסוף שוקולד.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת (20x20) בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הדובדבנים. מכניסים לתנור, מורידים מיד את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 25 דקות. מקררים כמה שעות טרם החיתוך. שומרים בקופסה במקרר.

5. מוציאים מהמקרר, זורים אבקת קקאו ואוכלים אחרי 5-10 דקות.
איך להכין כנאפה אל-בארבור?


הנה מתכון לכנאפה אל-בארבור שצבעה שזוף ולא כתום, כפי שפרסמה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות נירה רוסו ביוני 2020:

המצרכים:
========
100 גרם איטריות קדאיף

50 גרם חמאה

100 גרם ג'יבאנה לא ממולחת (וכתחליף למי שלא מוצא מוצרלה טרייה, לא יבשה)

לסירופ:
======
1 כוס מים

2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון עסיסי

להגשה:
======
50 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים 15 דקות. מוסיפים את הלימון.

2. בינתיים: ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים מעליה את אטריות הקדאיף ומפוררים מעליהן את הגבינה (מוצרלה צריך לקרוע לפיסות).

3. מטגנים על אש בינונית ועושים עם היד תנועות סיבוביות כדי שהאיטריות לא ידבקו. ממשיכים עד שהתחתית זהובה ופריכה (הגבינה תומס עד הסוף בהיפוך, לא לדאוג).

4. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה מעט מהסירופ. אל תציפו.

5. מפזרים פיסטוק חלבי מעל הכל ומגישים חם.
איך להכין חטיף אנרגיה בבית?



הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:

המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן או דבש

1/2 כוס סוכר חום

מעט קינמון

גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.

3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.

4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.

5. מעבירים לתבנית ומשטחים.

6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.

7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
איך להכין גלידה לשומרים על טבעונות?
איך להכין בראוניז לטבעוניים?
איך להכין קינוח גבינה פירורים בשחור - לבן?
איך להכין סופגניות אפויות?
איך להכין מאפינס גבינה לוטוס?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.