» «
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם ריבה טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שוקולד עם ריבה טבעונית של שרונה:

חומרים יבשים:
============
1 כוס סוכר (200 גרם) אם לא רוצים להשתמש בריבה, יש להגדיל את הכמות לכוס וחצי סוכר (300 גרם).

1 כוס גדושה קקאו (80 גרם)

½4 כוסות קמח מנופה (630 גרם) אפשר מלא או לבן או שילוב

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

2 כפיות סודה לשתיה (15 גרם)

כפית מלח (6 גרם)


חומרים רטובים:
============
½ כוס רסק תפוחים (140 גרם רסק משני תפוחים גדולים)

½1 כוסות חלב סויה (360 גרם)

½ כוס שמן (110 גרם)

¾ כוס קרם קוקוס (180 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

כוס מים רותחים (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. חומרים יבשים מערבבים לחוד, רטובים מקציפים לחוד (ללא המים הרותחים).

2. מערבבים במיקסר או ביד את שתי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרתיחים מים, מוסיפים בהדרגה תוך ערבול. מערבלים עד שנבלע בתערובת.

4. התערובת אמורה לצאת כמו קרם סמיכה ולא מימית. אם יוצאת מימית להוסיף עוד קמח.
יוצקים לתבנית משומנת, אפשר בתבנית 26 ואז העוגה יוצאת גבוהה מאוד, ואפשר גם בתבנית 28.

5. אופים בחום 170 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (כ-45-50 דקות פחות או יותר תלוי בתבנית).


מילוי ריבה:
=========
1. כשמתקרר חוצים ומורחים ריבה (לדעתי הריבה הכי מתאימה היא ריבת שזיפים). במקום ריבה, אפשר למרוח קרם נוגט (60 גרם חלב סויה, 40 גרם נוגט ו-100 גרם שוקולד מריר)
ציפוי (אופציה).

2. ממסים 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס) עם 100 גרם שוקולד מריר.

3. מערבבים היטב, מחכים שיתקרר מעט ואז מצפים את העוגה.
עוגת פירות יבשים
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?




הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:

1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים שמרים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שמרים תפוחים טבעונית:

שטרוייזל:
=======
70 גרם קמח (חצי כוס)

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

50 גרם מרגרינה או שמן קוקוס

מצרכים לעוגה:
============
140 גרם קמח (כוס קמח)

5 גרם שמרים יבשים (כפית וחצי)

120 גרם חלב סויה (חצי כוס)

100 גרם סוכר חום (חצי כוס)

50 גרם שמן צמחי

חצי כפית מלח

100 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים או קצת פחות מחצי כוס)

175 גרם קמח (¼1 כוסות קמח)

תערובת תפוחים:
=============
8 תפוחים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

כף מיץ לימון

כף קמח

כפית תבלינים (קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט)

אופן ההכנה:
==========
תערובת תפוחים:
לערבב את כל החומרים ולהניח בצד להגרת נוזלים (אפשר יום לפני ואז להניח במקרר).

שטרויזל:
לחתוך לקוביות את המרגרינה ולערבב במיקסר את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
אם השטרויזל מתגבש, יש להקפיא את הגוש כחצי שעה ואז לפורר בעזרת פומפייה על העוגה.

הכנת העוגה:
- לשמן תבנית מרובעת 35X25.

- לערבב כוס קמח ושמרים.

- לחמם חלב, סוכר, מרגרינה ומלח ל-50 מעלות (השומן צריך להינמס).

- להוסיף רסק תפוחי עץ ולערבב עם תערובת הקמח והשמרים.

- לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.

- להוסיף את שארית הקמח בשלבים ולערבב ידנית עד קבלת תערובת מוצקה יחסית (בניגוד לבלילה של עוגה).

- לערבב בעדינות עם שליש מכמות תערובת התפוחים ולשטח על התבנית.

הרכבת העוגה:
===========
- לפזר את שארית תערובת תפוחים על תערובת העוגה.

- לפזר מעל שטרויזל.

- להניח במקום חמים לתפיחה של כשעה.

- לאפות ב-180 מעלות כ-30-45 דקות (תלוי בתנור) או עד השחמה והתרככות התפוחים.

- אם השטרויזל נשאר בהיר, אפשר להניח למספר דקות מתחת לגריל ולהיזהר שלא יישרף.
קרם קרמל
איך להכין קרם קרמל?



הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:

חומרים:
======
6 ביצים

1.75 כוס סוכר

3 כוסות חלב 3%

1/4 כוס מים

קרטון קטן שמנת מתוקה 15%

מקל וניל חצוי


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.

2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.

3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.

4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.

5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.

6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.

7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.

8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.

9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.

11. מצננים 24 שעות במקרר.


להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.

מגישים מיד.
בתיאבון!

מתוקים

עוגת חלבה
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:

חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1/2 כוס טחינה (160 גרם)

1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)

חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)

אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)

לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
======
העוגה מתפוררת.
קינוחים
איך להכין קינוח מצוין מחמאת בוטנים?


הנה מתכון לקינוח פרווה טעים וקל להכנה מחמאת בוטנים:

המצרכים:
========
1 קופסת חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (370 גרם)

1 חבילת מחמאה

1/4 כוס דבש

3 כפות אבקת סוכר

250 גרם

150 - 200 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה


אופן ההכנה:
=========
1. ממסים בסיר על אש קטנה חמאת בוטנים, מחמאה, דבש ואבקת סוכר.

2. מרסקים את הבסקוויטים (פתי בר) כמו לכדורי שוקולד.

3. יוצקים את תערובת חמאת הבוטנים על הביסקוויטים, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית פיירקס או חד פעמית 20/30.

4. מקררים שעה במקרר.

5. ממסים במיקרו את השוקולד המריר עם השמן, מערבבים היטב לקבלת קרם אחיד, מצפים את העוגה ומקררים שוב.

6. פורסים לקוביות קטנות ומגישים בתוך צלוחיות נייר קטנות.

- ניתן להקפיא לתקופה ממושכת ולהוציא רגעים ספורים לפני ההגשה.

בתיאבון!
טארט תותים
איך להכין טארט תותים טבעוני?



הנה מתכון לטארט תותים טבעוני:

מצרכים לבצק:
===========
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

קורט מלח

175 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם רסק תפוחים

2 כפות ריבת מישמש מומסת ב1- כפית מים


מלית תותים:
==========
1 ק"ג תותים קטנים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כף מיץ לימון (15 גרם)

3 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 30 גרם)

25 גרם מחמאה


מצרכים למלית ווניל:
================

1/2 ק"ג תותים קטנים

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 שקית)

2 שמנת צמחית


הכלים:
======
תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ, משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
- שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומערבבים כמה שניות באמצעות להב הפלדה.
מוסיפים את המחמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
מוסיפים את רסק התפוחים לפירורי הבצק, בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה, רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים, ומקררים במקרר חצי שעה.

- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים במזלג, ומצננים במקרר 30 דקות.

- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

-מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ-30 דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת. מברישים את ריבת המישמש מעל לבצק, לאטימה.


מלית תותים:
- שוטפים את התותים ומחלקים לשתי כמויות שוות (500 גרם כל אחת). חוצים את כל התותים, מייבשים רק 500 גרם תותים יפים לקישוט, ומניחים בצד.

- בסיר שמים את 500 גרם התותים שנותרו, אחרי שריסקנו אותם בצורה גסה במג'ימיקס.

- מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון המחמאה ועמילן התירס ומערבבים היטב מחוץ לאש. מבשלים את התערובת מעל לאש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שכל החומרים היבשים נמסים. ממשיכים לבשל, תוך ערבוב רצוף, כ-8 דקות, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה, והיא הופכת לשקופה ומבריקה.

- יוצקים את מחית התותים מעל לבצק. מפזרים מעל את חצאי התותים לקישוט בחופשיות. מקררים את הטארט במקרר כמה שעות.

מלית וניל:
להקציף את כל החומרים.

הגשה:
בוזקים אבקת סוכר על השוליים ומגישים עם הרבה קצפת בצד (ניתן לשמור את הטארט יומיים במקרר).

בתיאבון!
גלידת שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם שוקולד?



הנה מתכון לגלידת שוקולד ביתית:


חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול)


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.


גלידה
איך להכין גלידת שקדים טבעונית?



הנה מתכון להכנת גלידת שקדים טבעונית:

המצרכים:
========
2-2.5 כוסות שקדים (200-250 גרם, אפשר להשתמש בשקדים, אגוזים, קשיו, פיסטוקים וכל ערבוב שלהם)

200 גרם סוכר (כוס)

4 כוסות מים (1 ליטר)

כפית תמצית וניל (אם משתמשים בחלב סויה, אין צורך)

20 גרם קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את תערובת השקדים במים למשך מספר שעות. מסננים ושוטפים היטב.

2. מרסקים בבלנדר את תערובת השקדים עם 2 כוסות מים, ומסננים לתוך סיר גדול.

3. מועכים היטב את השקדים כדי למצות את מירב הנוזלים.

4. מעבירים בחזרה את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבלנדר עם 2 כוסות מים נוספות. מרסקים היטב, ושוב מסננים לתוך הסיר.

5. מעבירים את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבד גבינה, וסוחטים מהם את הנוזלים שנשארו, לתוך הסיר.

6. מוציאים מהסיר 1/2 כוס חלב שקדים ומערבבים עם 20 גרם קורנפלור. כדאי לסנן במסננת צפופה כדי למנוע גושים.

7. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומחממים עד שזה כמעט רותח.

8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, ומבשלים בחום נמוך, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות, עד שזה מסמיך.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך במשך לילה במקרר.

10. לפני ההכנסה למכונת הגלידה, כדאי לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט כדי למנוע גושים.

בתיאבון!
איך להכין פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב?


הנה מתכון של מיקי שמו להכנת פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב:

המצרכים ל 6-8 מנות:
=================
2 מכלי שמנת מתוקה

1-2 מקלות וניל חצויים

10 גרם אבקת ג'לטין (כף)

1/4 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

קליפה מרבע לימון בינוני (לא גרידה)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

לציפוי:

100 גרם ריבת חלב

3 כפות חלב


אופן ההכנה:
===========
1. חוצים את מקלות הווניל , מגרדים את הגרגרים ומכניסים את הכל לקערה עם השמנת המתוקה. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה בכדי להפיק טעם מרבי מהווניל.

2. בקערה נפרדת מערבבים אבקת ג'לטין במים קרים עד לקבלת אחידות ומניחים בצד עד לשימוש.

3. בסיר בישול בינוני מרתיחים את השמנת והווניל עם הסוכר וקליפת הלימון, מסננים ומוסיפים את הג'לטין המושרה והחלב. כדאי לסיים את הערבוב עם מוט ריסוק.

4. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה עד חצי הגובה ומקררים.

5. מחממים את ריבת החלב ושלוש כפות חלב עד קבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי), מוזגים כמות זהה לכל הכוסות ומגישים. לקבלת מרקם קרמי יותר ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה.

בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד בריאים?



הנה מתכון לכדורי שוקולד בעלי ערך קלורי מופחת וערך תזונתי גבוה לעומת הכדורים הרגילים:

המצרכים:
=======
1/2 מיכל שמנת פרווה לבישול 5% של אלפרו (125 מ"ל)

1/2 כוס חלב סויה טרי רגיל, או לייט לנמנעים מסוכר

1 חפיסת שוקולד מריר

3 כפות שקדים פרוסים

1 שקית (200 גרם) פצפוצי אורז מלא תופח ממותק בסוכר או בדבש (אם יש לכם פצפוצים לא ממותקים הוסיפו 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:
=======
1. יש להמס את השוקולד על אש קטנה עם השמנת, להוסיף את חלב בסויה ולהמתין שהתערובת תתקרר.

2. להוסיף פצפוצי אורז, לערבב ולהעביר למעבד מזון, להוסיף את השקדים הפרוסים ולרסק עד קבלת תערובת אחידה.

3. לקחת בעזרת כף כמות מתאימה ליצירת הכדורים ולגלגל. ניתן לגלגל את הכדורים בקוקוס.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
איך להכין פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים?



הנה מתכון להכנת פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים:

המצרכים לשכבת הפאדג':
====================
200 גרם שוקולד מריר

200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז

1/2 כפית תמצית וניל


המצרכים לשכבת חמאת בוטנים:
=========================
1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

70 גרם חמאה

200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז

טיפה מלח

לעיטור:
======
20 גרם שוקולד מריר

טיפה מלח גס


אופן ההכנה:
==========
1. לרפד תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הפאדג': מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את השוקולד והחלב המרוכז, לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.

3. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מיישרים בעזרת מרית ושמים במקפיא לעשר דקות או מעט יותר.

4. מכינים את פאדג' חמאת הבוטנים: בסיר קטן ממסים תוך כדי ערבוב את החמאה וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.

5. מוסיפים לתערובת החמאה את החלב המרוכז והמלח וממשיכים לבשל כארבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.

6. יוצקים את פאדג' חמאת הבוטנים על פאדג' השוקולד, מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים עד להתייצבות חמאת הבוטנים.

7. מגישים את הפאדג' פרוס לפסים או לקוביות ומעטרים אותו בשוקולד מריר מומס ואם רוצים במספר גרגרי מלח גסץ

8. שומרים בכלי אטום במקרר.
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:

המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

1 ביצה

2 חלמונים

1 כפית אבקת קפה נמס

2 כפות ברנדי

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.

2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.

3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.

4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.

6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין עוגת גבינה ללא גבינה?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:


המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן

1/4 כפית מלח

4 תמרים מזן מהג'ול

2/3 כוס קוקוס


מצרכים לקרם:
==========

2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים

1/3 כוס מיץ לימון טרי

1/3 כוס אגבה או דבש

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך


מצרכים לרוטב:
===========

תותים לפי הכמות הדרושה

תפוז לסחיטה

1-2 כפות דבש או מייפל טבעי


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.

2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.

3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.
איך להכין עוגת גבינה אוראו?



הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:

המצרכים לבסיס:
==============
100 גרם שוקולד שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה


המצרכים לקרם:
============
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

מצרכים לציפוי העוגה:
================
12 עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה:
=========
1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.

2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.

3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.

4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.

5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין "חלבת" סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת "חלבת" סולת טבעונית בתבנית בבקה:

המצרכים:
========
כוס סולת (175 גרם)

2/3 כוס סילאן (200 גרם)

ליטר חלב סויה

כף קינמון

1/3 כוס אגוזים קצוצים

1/3 כוס צימוקים

10 תמרים קצוצים דק

כוס פירות יבשים

קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. שופכים את הסולת, הסוכר והקינמון לסיר, מוסיפים את חלב הסויה, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.

2. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים והצימוקים והפירות היבשים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. שופכים את התערובת לתבנית, זורים קוקוס למעלה ומצננים במשך מספר שעות במקרר.
מגישים קר.

הערות:
======
- ניתן להמיר חלק מהסולת או את כולה בשיבולת שועל (קוואקר).

- ניתן להוסיף/להחליף את הקינמון בכף קקאו.


איך להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס של לחם ארז?



להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס (של "לחם ארז") הכינו את החומרים הבאים:

2 תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפיה

1.5 כוסות רסק מבננות צהובות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:
=========
1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עם לקבלת תערובת קרמית.

3. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים.

4. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד.

5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם.
איך להכין ריבת משמשים?



הנה מתכון להכנת ריבת משמשים:

המצרכים:
========
1 ק"ג משמשים ללא גלעינים

1 ק"ג סוכר

חצי כוס מים


אופן ההכנה:
==========
1. שמים את המשמשים בסיר, מוסיפים את הסוכר והמים ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2. מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים.

3. כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק
היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.

- מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

- מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

- מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

- אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

- להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.

- לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.

- לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.

- חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.

- לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.


רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.

להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?
איך להכין עוגת לימון טבעונית?
איך להכין פנקייקס אווריריים?
איך להכין קינוח מתוק של שוקולד וצימוקים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.