» «
אלפחורס
איך להכין אלפחורס טבעוני?



הנה מתכון להכנת אלפחורס טבעוני:

מצרכים לבצק:
============
כוס אבקת סוכר (140 גרם)

1/2 כוס שמן + 4 כפות שמן קוקוס מומס (100 גרם שמן + 55 גרם שמן קוקוס)

תמצית וניל

1.5 כוסות קורנפלור (210 גרם)

1/4 כוס רסק תפוחים (80 גרם)

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כוסות קמח (280 גרם)

קליפה מגורדת מלימון אחד


מצרכים למילוי:
============
1/2 כוס טחינה גולמית (150 גרם)

1/2 כוס סילאן (150 גרם)

1 כף גדושה אבקת סוכר


שבבי קוקוס


אופן הכנה:
=========

1. מקציפים שמנים, תמצית ווניל ואבקת סוכר (כ-10 דקות).

2. מוסיפים קורנפלור וממשיכים להקציף.

3. מחליפים במיקסר מוו ההקצפה לוו המערבל.

4. מוסיפים ומערבלים את כל שאר החומרים היבשים. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד כף רסק.
מתקבל בצק מתפורר.

5. מכדררים לבצק מהודק, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעתיים.

6. כאשר הבצק נח במקרר מכינים "ריבת חלב": מערבבים טחינה גולמית וסילאן. בדרך כלל כאשר התערובת עומדת היא מתקשה מספיק. שמים במקרר להתייצבות. אם התערובת נוזלית אפשר להוסיף אבקת סוכר עד שנוצרת עיסה במרקם של ריבת חלב.

7. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

8. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים לשניים, ומרדדים בעזרת מערוך בין שני דפי אפייה לעלה דק. צרים עיגולים בעזרת כוס עם פתח קטן (העוגיות מתנפחות מאוד בתנור לכן חשוב להשתמש בכוס קטנטנה ולרדד את העלה לעובי דק).

9. מעבירים בעדינות בעזרת סכין לתבנית מרופדת בנייר אפיה (שומרים על רווחים). חוזרים על הפעולות גם עם חלק הבצק השני.

10. אופים 8 דקות ומוציאים (לדאוג שהעוגיות לא יקבלו צבע, הן אמורות להישאר בהירות).
מצננים לגמרי. אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי, מוציאים אותן בעדינות על ידי החלקת סכין מתחת לעוגיות.

11. שמים על כל עוגייה כמות של כפית. סוגרים בעזרת עוגייה נוספת. טובלים את צד העוגייה בקערה עם שבבי קוקוס ומניחים בצד. לא לשים יותר מדי מילוי, אם שמים יותר מדי הוא ייזל גם אחרי שתטבלו את העוגיות בקוקוס. להניח את העוגיות במקום ישר אחרת הן יפתחו.

בתיאבון!
עוגת בננה
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:

המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)

½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית קינמון

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

בתיאבון!
מאפינס חלבה
איך להכין מאפינס קמח מלא עם חלבה?


הנה מתכון למאפינס קמח מלא עם חלבה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2010:

המצרכים:
========
200 גרם טופו רך (במרקם של גבינה למריחה. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות טבע)

1 כוס (200 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (200 גרם) סוכר חום

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן

1/2 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס דבש או סילאן תמרים

2 כוסות (280 גרם) קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס חלבה, חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס צימוקים

לזיגוג:
======
1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס מים

1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בשמן את שקעי התבנית.

2. שמים בקערת מעבד מזון את הטופו, מיץ התפוזים, הסוכר, השמן, הטחינה והדבש (או הסילאן), ומעבירים עד שמתקבלת עיסה חלקה, משחתית ממש.

3. לקערה נפרדת, מנפים דרך נפה או מסננת את הקמח המלא ואבקת האפייה. מוסיפים את החלבה ואת הצימוקים. מוסיפים את המשחה מקערת מעבד המזון לקמח ומערבבים היטב, לעיסה אחידה. יוצקים לשקעים, כמעט עד הסוף ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס יציבים ומזהיבים, אבל לא משחימים מדי. מוציאים.

4. הזיגוג: שמים בסיר את הסוכר, המים ומיץ התפוזים ומחממים מעל להבה בינונית - גבוהה, עד שהסוכ רנמס. מבשלים כמה דקות, עד שנוצר בסיר סירופ סמיך. מושחים את המאפינס החמימים בזיגוג החמים, מצננים קצת ומגישים.
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?


כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!

מתוקים

טורט אגוזים
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?


הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם אגוזי מלך טחונים דק

3 כפות קמח מצה

לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

2 כפות חלב

1/2 כפית קפה נמס

לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם

אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.

3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.

4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
ג'לי
איך להכין ג'לי תות?


הנה מתכון לג'לי תות של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון לאישה במאי 2001:

המצרכים:
========
1 כוס מים

1 כוס סוכר

500 גרם תותים

3 עלי ג'לטין או 4 כפיות אבקת ג'לטין

תותים טריים פרוסים

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים, עד שהסוכר נמס לגמרי, מכבים את הלהבה. מצננים קצת.

2. מרסקים את התותים במעבד מזון ומחממים אותם קצת.

3. מרככים את עלי הג'לטין במעט מים חמים (או ממסים את אבקת הג'לטין, מחממים מעט במיקרו ומערבבים היטב, עד שהגושים נעלמים).

4. מעבירים 2 כפות מרסק התותים לקערה נפרדת ומוסיפים לה את הג'לטין. מערבבים במזלג, עד שכל התותים נעלמים.

5. מוסיפים את עיסת התותים והג'לטין לשאר רסק התותים, מוסיפים גם את הסירופ ומערבבים היטב.

6. מגישים קר, ולפני ההגשה מוסיפים כמה טיפות של חומץ בלסמי לכל מנה.
פנקייק
איך להכין פנקייק אמריקאי?



אם גם לכם נמאס (כמוני) מפנקייקים שטוחים, יבשים ותפלים, כדאי לנסות את המתכון.. :) - יש רשת שקוראים לה IHOP והיא מייצרת את הפנקייקים הכי טעימים. אז הינה תרגום של המתכון לעברית:

מצרכים:
=======
ספריי שמונע הידבקות על המחבט

1/4 1 כוסות של קמח (רגיל)

1 ביצה

1/4 1 כוסות של חלב חמאה (חובצה ) = ריוויון

1/4 כוס סוכר

1 כפית גדושה של אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כוס שמן בישול

קורט מלח

הוראות הכנה:
============
לערבב במיקסר את כל המצרכים עד שנוצרת עיסה אחידה,
לטגן על מחבת מרוססת עד שצד אחד מוכן (שחום), להפוך ולטגן גם את הצד השני.

בתיאבון!
גלידה
איך להכין גלידת קפוצ'ינו חלבה טבעונית?



הנה מתכון לגלידת קפוצ'ינו - חלבה טבעונית לשתי תבניות אינגלישקייק:

המצרכים:
========
2 מיכל שמנת מתוקה צמחית

200-250 גרם חלבת פיסטוק מפוררת לפירורים גסים (רצוי תורכית עם הרבה פיסטוקים), אם אין חלבת פיסטוק פשוט לקלות קלות את הפיסטוקים בתנור, לקצוץ ולהוסיף לתערובת

1-3 כפיות נס קפה לפי הטעם

2 כפיות ברס או שבבי קקאו


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את הקפה במעט מים חמים.

2. מקציפים את השמנת עם הקפה.

3. מוסיפים את החלבה.

4. מוסיפים את שבבי הקקאו

5. מערבבים ומקפיאים.


הערות:
======
כדי לקבל גלידת קפוצ'ינו חלקה, אפשר לוותר על החלבה ולהוסיף כף נס קפה, ורבע כוס סוכר (50 גרם).

בתיאבון!


עוגות
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית ראשונה:
=============,,,
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית שנייה:
===========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
1. במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

2. אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

3. את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

4. ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
איך להכין עוגת "לינצ'ר" טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1.5 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס (150 גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים (סה"כ 100 גרם).

בתאבון!
איך להכין חטיפי אנרגיה בבית?



הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית ללא אפייה:

המצרכים:
=========
1 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/2 כוס ממרח נוטלה

2 כפות דבש

1/3 כוס שקדים פרוסים או קצוצים

1/3 כוס שבבי קוקוס

1/4 כוס שומשום

כף זרעיי פשתן או צ'יה (או שניהם)

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס חמוציות (לא חייבים)

אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה, מכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בידיים.

3. אפשר לנעוץ בכל כדור מקל קרטיב או להניח במנג'טים, יש לשמור בקירור.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר (מתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת):

המצרכים:
========
תערובת תמרים:
-------------------
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

חומרים יבשים:
------------------
190 גרם קמח (½1 כוסות)

3 גרם מלח (1/2 כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

חומרים רטובים:
----------------------------
8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)

אופן הכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

4. לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

5. לערבב את היבשים.

6. לאחד בין שתי התערובות.

7. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

הערות:
======
1. אפשר להוסיף בננה אחת לתערובת התמרים ולהפחית את כמות השמן.

2. אפשר להוריד את כמות השמן לשתי כפות (30 גרם) אם מחליפים אותו ברסק תפוחים.
איך להכין בראוניס שוקולד מרציפן לפסח?



הנה מתכון לבראוניס שוקולד מרציפן לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-24 עוגות אישיות:
=======================
100 גרם חמאה

3 כפות ממרח שקדייה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר לבן

3 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד ריטר ספורט במילוי מרציפן, קצוץ

לבלילת השוקולד:
=============
100 גרם שוקולד מריר מומס

לבלילת המרציפן:
=============
50 גרם שוקולד לבן מומס

6 כפות סירופ רוזטה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל 20x30

2. במערבל מזון בעזרת וו גיטרה מערבלים חמאה, שקדייה, סוכר חום וסוכר רגיל לתערובת חלקה ואחידה.

3. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי טריפה מתמדת וממשיכים לערבל הכל עד שמתקבלת בלילה תפוחה וחלקה.

4. מוסיפים קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות פנימה.

5. מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את השוקולד המריר המומס ולאחרת את השוקולד הלבן והרוזטה.

6. יוצקים לתבנית את הבלילה הכהה ומעליה את הבהירה, מפזרים חתיכות של שוקולד ריטר ממולא מרציפן ומערבבים בעדינות כך שתתקבל דוגמת שיש.

7. אופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בלב העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.

8. מצננים וחותכים לריבועים. שומרים במקרר ולפני ההגשה מוציאים לכמה דקות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת מסקרפונה אפויה פעמיים ואגוזים?


הנה מתכון לעוגת מסקרפונה אפויה פעמיים עם אגוזים של חן שוקרון, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:

לבסיס ודפנות:
============
חבילה (250 גרם) ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלופים, קלויים וטחונים דק
120 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
=============
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1 מכל (250 גרם) גבינה לבנה 5%
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

לציפוי:
======
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
30 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
2 כפות ברס (אגוזי לוז קלויים מקורמלים וגרוסים, להשיג בחנויות המתמחות) או אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבסיס:
1. מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה. שימון הדפנות יגרום לנייר האפייה להיצמד למקום.

2. מערבבים את חומרי הבסיס יחד בכף לקבלת תערובת פירורית לחה. מניחים שכבה דקה ואחידה של התערובת בתחתית התבנית ומהדקים אותה. ביד אחת מחזיקים את התבנית באלכסון ומהדקים מהתערובת על גבי חלקן התחתון של הדפנות. בכל פעם משתמשים בכמות קטנה ומניחים אותה באופן חופף לכמות שהנחנו קודם לכן, כך עד לכיסוי מלא של הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות.

4. אופים את הבסיס הישר מהמקפיא 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.

מכינים את המלית ואופים:
5. מערבלים יחד מסקרפונה, גבינת שמנת וגבינה לבנה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוודאים בעזרת מרית שהתערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומערבלים היטב. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי.

6. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים על מנת ליצור סביבה עשירה באדים.

7. מעבירים את התבנית עם העוגה בזהירות לתנור. אופים כ-70 דקות עד ששולי המלית יציבים מעט והמרכז עדיין רוטט.

8. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.

מצפים ומגישים:
9. מחלצים את העוגה בעדינות מהתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה מהצדדים.

10. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בקצפת ומפזרים מעל אגוזי לוז או ברס. מגישים קר.

11. אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 5 ימים נוספים.
איך להכין קינוח מתוק משוקולד ופיסטוק?
איך מכינים פאג' שוקולד ופיסטוק?

הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:

המצרכים:
========
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק

30 גרם חמאה

קמצוץ מלח

150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)

חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.

2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.

3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.

4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.

5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת קינמון טבעונית:

מצרכים לבצק:
============
180 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

70 גרם סוכר (שליש כוס)

120 גרם שמן (חצי כוס)

250 מ"ל שמנת לבישול

כף מיץ לימון+ גרד

350 גרם קמח תופח (½2 כוסות)

מצרכים לתערובת הקינמון:
=====================
חצי כוס סוכר חום

שתי כפיות קינמון


אופן ההכנה:
===========
- להקציף חמש דקות את כל חומרי הבצק מלבד הקמח.

- להוסיף את הקמח ולערבב מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.

- לשפוך לתבנית בבקה (עם חור) לסירוגין בצק ותערובת סוכר-קינמון.

- לערבב עם סכין ליצירת מרקם שיש.

- לאפות בחום בינוני – 170 מעלות ל-50 דקות

בתיאבון!


איך להכין אוזני המן טבעוניים?


הנה מתכון לאוזני המן עבור אנשים המקפידים על תזונה טבעונית:

המצרכים לבצק:
==========
100 גרם קרם קוקוס

50 מ"ל שמן

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם סוכר

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה


המצרכים למלית:
===========
100 גרם שוקולד מריר

25 גרם שמן קוקוס

40-50 גרם ערמונים קצוצים


להגשה:
=====
אבקת סוכר


אופן ההכנה:
========
1. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מניחים את קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח, סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד היווצרות בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים ממנו צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-15-20 דקות.


2. הכנת המלית: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה, מוסיפים את שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הערמונים הקצוצים ומערבבים היטב. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר, עד שמתקבלת מלית במרקם יציב ורך.


3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כ-1/2 כפית של מלית בתוך כל עיגול וסוגרים לצורה של אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקפיא במשך כ-10 דקות.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את אוזני ההמן במשך כ-10-15 דקות, או עד הזהבה, מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין מעקרוני?


הנה מתכון למעקרוני, עוגיות דרוזיות, כפי שפורסם במוסף "סגנון" ע"י אלינוער רבין:

המצרכים:
========
1/2 ק"ג סולת

1/2 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

1 כוס שומשום חום

1/4 כוס אניס וציורן טחונים

1 כוס שמן תירס

100 גרם מרגרינה

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בידיים את כל החומרים עם מעט מים, לקבלת כדור בצק.

2. יוצרים מהבצק צורות קובה, צרים מאוד, באורך חמישה ס"מ.

3. מגלגלים את הצד העליון על נפה מיוחדת שמבטיחה את הצורה היפה, או חורצים חריצים שתי וערב בעזרת סכין חדה.

4. מטגנים בשמן עמוק, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עמוק. מצננים על מגבת נייר.

5. שומרים בכלי שנסגר היטב.
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין כדורי שוקולד?
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?
איך להכין פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה טבעונית?
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?
איך להכין סופגניות בשוקולד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.