שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין קסטה ביתית?
הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:
המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 חבילות פודינג אינסטנט וניל
2 כפות אבקת סוכר
200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.
2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.
3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.
4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.
בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד?
הנה מתכון מוצלח לכדורי שוקולד:
המצרכים:
========
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
2 כפות גדושות קקאו
100 גרם קוביות שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
קורט מלח
לציפוי: סוכריות צבעוניות או קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. להכניס את הביסקוויטים לתוך שתי שקיות ניילון, לקשור ולחבוט בהם בפטיש שניצלים עד לריסוקם וקבלת פירורים דקים (ניתן לטחון גם במעבד מזון).
2. ממסים בסיר על האש חמאה, סוכר, חלב, שוקולד, קקאו ומלח ומערבים היטב. ניתן להמיס גם במיקרוגל במספר פעימות).
3. לערבב את קרם השוקולד עם הביסקוויטים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה. במידת הצורך יש להוסיף עוד מעט חלב.
4. ליצור מהתערובת כדורים קטנים ולגלגל אותם בסוכריות או בקוקוס, להניח על מגש או בקופסה ולשמור במקרר עד להגשה.
איך להכין חטיף אנרגיה בריא וטעים?
הנה מתכון לחטיף אנרגיה בריא וטעים המתאים גם לילדים של "ספירולינה פול לייף":
המצרכים:
=========
10 תמרים
1 כוס שקדים לא קלויים
1 כף שקדונית
1/4 כוס קוקוס טחון
1 כף אבקת קקאו נא
1/4 כוס שמן קוקוס אורגני
1 כפית מייפל או סירופ אגבה אורגני (לא חובה)
אבקת קקאו נא לציפוי
אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה הנוחה לעבודה.
2. מקררים 5 דקות ולאחר מכן יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנים.
3. מגלגלים כל כדור באבקת קקאו ושומרים במקרר.
איך להכין "חלבת" סולת טבעונית?
הנה מתכון להכנת "חלבת" סולת טבעונית בתבנית בבקה:
המצרכים:
========
כוס סולת (175 גרם)
2/3 כוס סילאן (200 גרם)
ליטר חלב סויה
כף קינמון
1/3 כוס אגוזים קצוצים
1/3 כוס צימוקים
10 תמרים קצוצים דק
כוס פירות יבשים
קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. שופכים את הסולת, הסוכר והקינמון לסיר, מוסיפים את חלב הסויה, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.
2. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים והצימוקים והפירות היבשים, מערבבים ומסירים מהאש.
3. שופכים את התערובת לתבנית, זורים קוקוס למעלה ומצננים במשך מספר שעות במקרר.
מגישים קר.
הערות:
======
- ניתן להמיר חלק מהסולת או את כולה בשיבולת שועל (קוואקר).
- ניתן להוסיף/להחליף את הקינמון בכף קקאו.
איך להכין ארטיק יוגורט ופירות יער?
הנה מתכון לארטיק יוגורט ופירות יער:
המצרכים:
=======
350 גרם פטל שחור או אוכמניות, או שילוב של שניהם
1-3 כפיות סוכר (תלוי במתיקות הפרי ובטעמכם האישי)
1 כף מנוזלי הפירות (אם השתמשתם בפירות קפואים) או כף מיץ לימון
2 גביעי יוגורוט (400 גרם)
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג
אופן ההכנה:
========
1. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים אותם ומסננים. מרסקים במעבד מזון או בבלנדר את פירות היער, הסוכר ונוזלי פירות היער ומיץ הלימון.
2. מערבבים היטב את היוגורט, החלב ואינסטנט פודינג הוניל.
3. ממלאים בתבניות הארטיקים 2 כפיות יוגורט וכף ממחית הפירות, לסירוגין. מסחררים מעט את השכבות בצ'ופסטיק או בשיפוד ליצירת מערבולות בדוגמת שיש. מקפיאים במשך 6 שעות לפחות.
איך להכין בראוניז טבעוני?
הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:
מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד
אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.
2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.
3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.
6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).
7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:
המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)
½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)
½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).
3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.
בתיאבון!
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לבן?
הנה מתכון לעוגת פאדג' שוקולד לבן של קלי תגר, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" לפני שנים רבות:
המצרכים:
========
6 ביצים מופרדות
200 גרם חמאה או מרגרינה (ללא מלח) רכה
1 כוס סוכר
2 כפות קוניאק או ברנדי
200 גרם שוקולד לבן
1 שקית סוכר וניל
2 כפות גדושות של קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
50 גרם שקדים מרוסקים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (160 מעלות), משמנים ומקמחים את התנור.
2. מקציפים במערבל את החלמונים, החמאה וחצי כוס מהסוכר. מוסיפים מהקוניאק וממשיכים לערבל עד שמתקבל קרם אוורירי.
3.ממיסים את השוקולד בסיר כפול (מעל אדים) עד שהוא חלק וללא גושים. מוסיפים את השוקולד המומס לקרם וממשיכים לערבל עוד מעט.
4. מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עם שארית הסוכר והווניל לקצף יציב ותפוח. מאחדים את הקרם והקצף בערבוב בתנועות עטיפה עדינות (בלי "לשבור" את הקצף).
5. מחלקים את הקרם שנוצר לשני חלקים שווים. מניחים חלק אחד מכוסה במקרר. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים ומוסיפים למחצית השנייה. מערבבים בתנועות עטיפה. יוצקים את העיסה לתוך התבנית ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מן התנור, מצננים.
6. מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על העוגה בצורה אחידה. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.
ניתן לצפות את העוגה בקצפת או בקרם שוקולד ולגרד מעליה שוקולד או לפזר עוגיות.
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לפסח?
הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:
המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות
160 מ"ל (2/3) חלב
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.
2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.
3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.
5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.
6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.
7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.
9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.
בתיאבון!

הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:
המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 חבילות פודינג אינסטנט וניל
2 כפות אבקת סוכר
200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.
2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.
3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.
4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.
בתיאבון!

הנה מתכון מוצלח לכדורי שוקולד:
המצרכים:
========
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
2 כפות גדושות קקאו
100 גרם קוביות שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
קורט מלח
לציפוי: סוכריות צבעוניות או קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. להכניס את הביסקוויטים לתוך שתי שקיות ניילון, לקשור ולחבוט בהם בפטיש שניצלים עד לריסוקם וקבלת פירורים דקים (ניתן לטחון גם במעבד מזון).
2. ממסים בסיר על האש חמאה, סוכר, חלב, שוקולד, קקאו ומלח ומערבים היטב. ניתן להמיס גם במיקרוגל במספר פעימות).
3. לערבב את קרם השוקולד עם הביסקוויטים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה. במידת הצורך יש להוסיף עוד מעט חלב.
4. ליצור מהתערובת כדורים קטנים ולגלגל אותם בסוכריות או בקוקוס, להניח על מגש או בקופסה ולשמור במקרר עד להגשה.

הנה מתכון לחטיף אנרגיה בריא וטעים המתאים גם לילדים של "ספירולינה פול לייף":
המצרכים:
=========
10 תמרים
1 כוס שקדים לא קלויים
1 כף שקדונית
1/4 כוס קוקוס טחון
1 כף אבקת קקאו נא
1/4 כוס שמן קוקוס אורגני
1 כפית מייפל או סירופ אגבה אורגני (לא חובה)
אבקת קקאו נא לציפוי
אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה הנוחה לעבודה.
2. מקררים 5 דקות ולאחר מכן יוצרים בעזרת הידיים כדורים קטנים.
3. מגלגלים כל כדור באבקת קקאו ושומרים במקרר.

הנה מתכון להכנת "חלבת" סולת טבעונית בתבנית בבקה:
המצרכים:
========
כוס סולת (175 גרם)
2/3 כוס סילאן (200 גרם)
ליטר חלב סויה
כף קינמון
1/3 כוס אגוזים קצוצים
1/3 כוס צימוקים
10 תמרים קצוצים דק
כוס פירות יבשים
קוקוס
אופן ההכנה:
==========
1. שופכים את הסולת, הסוכר והקינמון לסיר, מוסיפים את חלב הסויה, מבשלים על אש קטנה, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם.
2. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת הופכת להיות סמיכה ולא נוזלית, מוסיפים את האגוזים והצימוקים והפירות היבשים, מערבבים ומסירים מהאש.
3. שופכים את התערובת לתבנית, זורים קוקוס למעלה ומצננים במשך מספר שעות במקרר.
מגישים קר.
הערות:
======
- ניתן להמיר חלק מהסולת או את כולה בשיבולת שועל (קוואקר).
- ניתן להוסיף/להחליף את הקינמון בכף קקאו.
מתוקים

הנה מתכון לארטיק יוגורט ופירות יער:
המצרכים:
=======
350 גרם פטל שחור או אוכמניות, או שילוב של שניהם
1-3 כפיות סוכר (תלוי במתיקות הפרי ובטעמכם האישי)
1 כף מנוזלי הפירות (אם השתמשתם בפירות קפואים) או כף מיץ לימון
2 גביעי יוגורוט (400 גרם)
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג
אופן ההכנה:
========
1. אם משתמשים בפירות יער קפואים מפשירים אותם ומסננים. מרסקים במעבד מזון או בבלנדר את פירות היער, הסוכר ונוזלי פירות היער ומיץ הלימון.
2. מערבבים היטב את היוגורט, החלב ואינסטנט פודינג הוניל.
3. ממלאים בתבניות הארטיקים 2 כפיות יוגורט וכף ממחית הפירות, לסירוגין. מסחררים מעט את השכבות בצ'ופסטיק או בשיפוד ליצירת מערבולות בדוגמת שיש. מקפיאים במשך 6 שעות לפחות.

הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:
מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד
אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.
2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.
3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.
6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).
7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:
המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)
שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)
½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)
100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)
½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)
1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.
2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).
3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגת פאדג' שוקולד לבן של קלי תגר, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" לפני שנים רבות:
המצרכים:
========
6 ביצים מופרדות
200 גרם חמאה או מרגרינה (ללא מלח) רכה
1 כוס סוכר
2 כפות קוניאק או ברנדי
200 גרם שוקולד לבן
1 שקית סוכר וניל
2 כפות גדושות של קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
50 גרם שקדים מרוסקים
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (160 מעלות), משמנים ומקמחים את התנור.
2. מקציפים במערבל את החלמונים, החמאה וחצי כוס מהסוכר. מוסיפים מהקוניאק וממשיכים לערבל עד שמתקבל קרם אוורירי.
3.ממיסים את השוקולד בסיר כפול (מעל אדים) עד שהוא חלק וללא גושים. מוסיפים את השוקולד המומס לקרם וממשיכים לערבל עוד מעט.
4. מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עם שארית הסוכר והווניל לקצף יציב ותפוח. מאחדים את הקרם והקצף בערבוב בתנועות עטיפה עדינות (בלי "לשבור" את הקצף).
5. מחלקים את הקרם שנוצר לשני חלקים שווים. מניחים חלק אחד מכוסה במקרר. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים ומוסיפים למחצית השנייה. מערבבים בתנועות עטיפה. יוצקים את העיסה לתוך התבנית ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מן התנור, מצננים.
6. מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על העוגה בצורה אחידה. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.
ניתן לצפות את העוגה בקצפת או בקרם שוקולד ולגרד מעליה שוקולד או לפזר עוגיות.

הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:
המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות
160 מ"ל (2/3) חלב
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.
2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.
3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.
5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.
6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.
7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.
9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.
בתיאבון!
איך להכין קונפיטורת שזיפים שחורים?
הנה מתכון לקונפיטורת שזיפים שחורים של איתמר דוידוב, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" של ידיעות אחרונות בשנת 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג שזיפים (נטו לאחר גלעון)
900 גרם סוכר
מיץ מלימון עסיסי
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הפרי בסיר כבד. מוסיפים את הסוכר. מדליקים להבה גבוהה למשך דקה ומנמיכים.
2. מבשלים עד שנוזלים משתחררים מהפרי. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף כל הזמן. מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהריבה מסמיכה.
3. מוסיפים את הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות.
הנה מתכון לקונפיטורת שזיפים שחורים של איתמר דוידוב, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" של ידיעות אחרונות בשנת 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג שזיפים (נטו לאחר גלעון)
900 גרם סוכר
מיץ מלימון עסיסי
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הפרי בסיר כבד. מוסיפים את הסוכר. מדליקים להבה גבוהה למשך דקה ומנמיכים.
2. מבשלים עד שנוזלים משתחררים מהפרי. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף כל הזמן. מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה, עד שהריבה מסמיכה.
3. מוסיפים את הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות.
איך להכין עוגיות בריאות?
הנה מתכון לעוגיות בריאות:
המצרכים:
========
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להשתמש במקום גם בכוסמת אן גרעינים מכל סוג)
1/2 כוס זרעי חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס זרעי צ'יה
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס פקאנים קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סירופ מייפל
1 כף שמן זית
קורט מלח (נגיעה קטנטונת)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, רצוי במצבב טורבו (לא חובה).
2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד.
3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לריבוע (בערך גודל של 25x25) בעובי אחיד של 1.5 ס"מ.
4. אופים כ- 20-25 דקות עד להשחמה קלה.
5. מוציאים מהתנור וחותכים את העוגיות בעודן חמות לריבועים ומניחים אותן להתקרר.
6. ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 6 ימים.
הנה מתכון לעוגיות בריאות:
המצרכים:
========
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להשתמש במקום גם בכוסמת אן גרעינים מכל סוג)
1/2 כוס זרעי חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס זרעי צ'יה
1/4 כוס זרעי פשתן
1/4 כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס פקאנים קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס סירופ מייפל
1 כף שמן זית
קורט מלח (נגיעה קטנטונת)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, רצוי במצבב טורבו (לא חובה).
2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד.
3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לריבוע (בערך גודל של 25x25) בעובי אחיד של 1.5 ס"מ.
4. אופים כ- 20-25 דקות עד להשחמה קלה.
5. מוציאים מהתנור וחותכים את העוגיות בעודן חמות לריבועים ומניחים אותן להתקרר.
6. ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 6 ימים.
איך להכין פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים?
הנה מתכון להכנת פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים:
המצרכים לשכבת הפאדג':
====================
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז
1/2 כפית תמצית וניל
המצרכים לשכבת חמאת בוטנים:
=========================
1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
70 גרם חמאה
200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז
טיפה מלח
לעיטור:
======
20 גרם שוקולד מריר
טיפה מלח גס
אופן ההכנה:
==========
1. לרפד תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הפאדג': מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את השוקולד והחלב המרוכז, לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.
3. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מיישרים בעזרת מרית ושמים במקפיא לעשר דקות או מעט יותר.
4. מכינים את פאדג' חמאת הבוטנים: בסיר קטן ממסים תוך כדי ערבוב את החמאה וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
5. מוסיפים לתערובת החמאה את החלב המרוכז והמלח וממשיכים לבשל כארבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
6. יוצקים את פאדג' חמאת הבוטנים על פאדג' השוקולד, מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים עד להתייצבות חמאת הבוטנים.
7. מגישים את הפאדג' פרוס לפסים או לקוביות ומעטרים אותו בשוקולד מריר מומס ואם רוצים במספר גרגרי מלח גסץ
8. שומרים בכלי אטום במקרר.
הנה מתכון להכנת פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים:
המצרכים לשכבת הפאדג':
====================
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז
1/2 כפית תמצית וניל
המצרכים לשכבת חמאת בוטנים:
=========================
1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים
70 גרם חמאה
200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז
טיפה מלח
לעיטור:
======
20 גרם שוקולד מריר
טיפה מלח גס
אופן ההכנה:
==========
1. לרפד תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הפאדג': מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את השוקולד והחלב המרוכז, לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.
3. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מיישרים בעזרת מרית ושמים במקפיא לעשר דקות או מעט יותר.
4. מכינים את פאדג' חמאת הבוטנים: בסיר קטן ממסים תוך כדי ערבוב את החמאה וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
5. מוסיפים לתערובת החמאה את החלב המרוכז והמלח וממשיכים לבשל כארבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
6. יוצקים את פאדג' חמאת הבוטנים על פאדג' השוקולד, מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים עד להתייצבות חמאת הבוטנים.
7. מגישים את הפאדג' פרוס לפסים או לקוביות ומעטרים אותו בשוקולד מריר מומס ואם רוצים במספר גרגרי מלח גסץ
8. שומרים בכלי אטום במקרר.
איך להכין בראוניז טבעוני?
כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:
מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)
1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)
1 כוס שמן (220 גרם)
3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
3/4 כוס קקאו (60 גרם)
1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל
1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)
קורט מלח
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם שוקו צ'יפס
אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.
2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.
3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.
בתיאבון!
כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:
מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)
1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)
1 כוס שמן (220 גרם)
3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
3/4 כוס קקאו (60 גרם)
1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל
1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)
קורט מלח
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם שוקו צ'יפס
אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.
2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.
3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.
בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד תפוז טבעונית?
איך מכינים עוגת שוקולד תפוז?
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוז טבעונית:
המרכיבים (מתאים לתבנית אינגליש קייק):
===============================
190 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
קורט מלח
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
1/2 כפית תמצית תפוז
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
גרד מחצי תפוז
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, המלח והשקולד צ'יפס.
3. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, עם השמן, תמצית התפוז, הגרד והמעדן.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.
גיוונים:
======
1. להחליף תמצית וגרד תפוז בתמצית ווניל כדי לקבל עוגת ווניל.
2. עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
3. אפשר להשמיט את השוקולד והקקאו (להוסיף 25 גרם קמח) ולשים למעלה פירות קיץ חתוכים כדי לקבל עוגת פירות.
הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוז טבעונית:
המרכיבים (מתאים לתבנית אינגליש קייק):
===============================
190 גרם קמח מלא (½1 כוסות)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)
½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
קורט מלח
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
1/2 כפית תמצית תפוז
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
גרד מחצי תפוז
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, המלח והשקולד צ'יפס.
3. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, עם השמן, תמצית התפוז, הגרד והמעדן.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.
גיוונים:
======
1. להחליף תמצית וגרד תפוז בתמצית ווניל כדי לקבל עוגת ווניל.
2. עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.
3. אפשר להשמיט את השוקולד והקקאו (להוסיף 25 גרם קמח) ולשים למעלה פירות קיץ חתוכים כדי לקבל עוגת פירות.
איך להכין עוגת מוס שוקולד ללא גלוטן?
הנה מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא גולטן של מאיה גרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ישראל היום בנובמבר 2010:
המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
======================
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
3 ביצים
2.5 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
למוס:
====
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
לקישוט:
======
1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה:
========
1. מכינים את העוגה: ממיסים במיקורגל בעוצמה נמוכה או בסיר על אדים שוקולד, חמאה וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומשחתית.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי טריפה מתמדת.
3. מערבבים קורנפלור ואבקת אפייה ומקפלים לבלילת השווקלד.
4. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים. מצננים היטב.
5. מכינים את המוס: מחממים מכל של שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר וממתינים דקתיים מבלי לערבב. בוחשים ליצירת קרם חלק ומבריק. מצננים במקרר במשך ארבע שעות לפחות.
6. יוצקים את הקרם לקערת מערבל מזון. מוסיפים את מכל השמנת המתוקה הנותר. מקציפים ליצירת מוס יציב (חשוב לא להקציף יתר על המידה).
7. מחלצים את העוגה מהתבנית. חותכים את השכבה העליונה והקשה שלה. מצפים את העוגה במוס ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
8. מפדרים בקקאו ומגישים.
הנה מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא גולטן של מאיה גרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ישראל היום בנובמבר 2010:
המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
======================
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
3 ביצים
2.5 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
למוס:
====
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
לקישוט:
======
1 כף אבקת קקאו
אופן ההכנה:
========
1. מכינים את העוגה: ממיסים במיקורגל בעוצמה נמוכה או בסיר על אדים שוקולד, חמאה וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומשחתית.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי טריפה מתמדת.
3. מערבבים קורנפלור ואבקת אפייה ומקפלים לבלילת השווקלד.
4. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים. מצננים היטב.
5. מכינים את המוס: מחממים מכל של שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר וממתינים דקתיים מבלי לערבב. בוחשים ליצירת קרם חלק ומבריק. מצננים במקרר במשך ארבע שעות לפחות.
6. יוצקים את הקרם לקערת מערבל מזון. מוסיפים את מכל השמנת המתוקה הנותר. מקציפים ליצירת מוס יציב (חשוב לא להקציף יתר על המידה).
7. מחלצים את העוגה מהתבנית. חותכים את השכבה העליונה והקשה שלה. מצפים את העוגה במוס ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
8. מפדרים בקקאו ומגישים.
איך להכין נשיקות ערמונים?
כך מכינים נשיקות ערמונים:
המצרכים:
=========
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
גרגרי מקל וניל אחד
1/2 כוס ממרח ערמונים מסוכרים או ממרח אגוזים
פתיתי שוקולד או שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-100 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
2. להקציף את החלבונים במהירות בינונית וכשהם מתחילים להלבין ולהיות מוקצפים להוסיף את הסוכר לאט ובהדרגה.
3. להמשיך להקציף את החלבונים במהירות גבוה כארבע דקות עד שמתקבל קצף נוקשה.
4. לנפות את אבקת הסוכר ולקפל בעדינות עם גרגרי הווניל לקצף הביצים עד היטמעות מוחלטת.
5. למלא שק זילוף עם פיית כוכבים בקצף ולזלף על נייר אפייה. מחצית מהכמות בצורה שטוחה ומחציתה בצורת פרח.
6. לאפות כשעתיים בתנור.
7. לאחר צינון, על המרנגים השטוחים מורחים ממרח ערמונים ומעליהם מניחים את הנשיקות.
8. מקשטים בשברי השוקולד ומגישים.
בתיאבון!
כך מכינים נשיקות ערמונים:
המצרכים:
=========
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
גרגרי מקל וניל אחד
1/2 כוס ממרח ערמונים מסוכרים או ממרח אגוזים
פתיתי שוקולד או שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-100 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
2. להקציף את החלבונים במהירות בינונית וכשהם מתחילים להלבין ולהיות מוקצפים להוסיף את הסוכר לאט ובהדרגה.
3. להמשיך להקציף את החלבונים במהירות גבוה כארבע דקות עד שמתקבל קצף נוקשה.
4. לנפות את אבקת הסוכר ולקפל בעדינות עם גרגרי הווניל לקצף הביצים עד היטמעות מוחלטת.
5. למלא שק זילוף עם פיית כוכבים בקצף ולזלף על נייר אפייה. מחצית מהכמות בצורה שטוחה ומחציתה בצורת פרח.
6. לאפות כשעתיים בתנור.
7. לאחר צינון, על המרנגים השטוחים מורחים ממרח ערמונים ומעליהם מניחים את הנשיקות.
8. מקשטים בשברי השוקולד ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין עוגת לימון טבעונית?
הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.
המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם רסק תפוחים
240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר
גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית
90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.
4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.
5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.
6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.
2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.
המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה
140 גרם (1 כוס) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קורט מלח
150 גרם רסק תפוחים
240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר
גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל איכותית
90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית
אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.
3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.
4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.
5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.
6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.
2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.
בתיאבון!
איך להכין סופגניות אפויות?
הנה מתכון של חלי ממן לסופגניות אפויות:
המצרכים ל-36 סופגניות מיני:
====================
3 כוסות קמח
3/4 כוס מים פושרים
25 גרם (חצי שקית) שמרית אן כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים קטנות
2 כםות שמן קנולה
1 כף קוניאק
1/4 כפית מלח
תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית
ריבת תות ללא סוכר או כל ריבה אחרת לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים לעט המלח. לשים כ-10 דקות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו להוצאת אוויר ומחלקים את הבצק ל-36 כדורים שווים בגודלם.
3. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפייה או תבנית שקעים ומסדרים את הכדורים במרווחים של בערך4-5 ס"מ זה מזה. מכסים ומתפיחים שוב כ-20 עד 30 דקות.
4. מחממים תנור אפייה מראש ל-180 מעלות ואופים את הסופגניות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב. ממלאים את הסופגניות בריבה בעזרת מזר ומפזרים מעליהן אבקת סוכר לפני ההגשה.
הנה מתכון של חלי ממן לסופגניות אפויות:
המצרכים ל-36 סופגניות מיני:
====================
3 כוסות קמח
3/4 כוס מים פושרים
25 גרם (חצי שקית) שמרית אן כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים קטנות
2 כםות שמן קנולה
1 כף קוניאק
1/4 כפית מלח
תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית
ריבת תות ללא סוכר או כל ריבה אחרת לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים לעט המלח. לשים כ-10 דקות, ולקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו להוצאת אוויר ומחלקים את הבצק ל-36 כדורים שווים בגודלם.
3. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפייה או תבנית שקעים ומסדרים את הכדורים במרווחים של בערך4-5 ס"מ זה מזה. מכסים ומתפיחים שוב כ-20 עד 30 דקות.
4. מחממים תנור אפייה מראש ל-180 מעלות ואופים את הסופגניות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב. ממלאים את הסופגניות בריבה בעזרת מזר ומפזרים מעליהן אבקת סוכר לפני ההגשה.
איך להכין ארטיק פירות יער חמצמץ?
הנה מתכון לארטיק פירות יער חמצמץ, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" באוגוסט 2012:
המצרכים:
=======
1 כוס תערובת פירות יער קפואים
1 כף סוכר
מיץ חמוציות
אופן ההכנה:
=========
1. מפשירים את פירות היער, מסננים ושומרים על הנוזל.
2. מעבירים את נוזל פירות היער לכלי מדידה ומוסיפים את הסוכר ומיץ החמוציות עד להשלמת הכמות ל-300 מ"ל (1+1/4 כוסות).
3. ממלאים את כל תבנית הארטיקים בתערובת הפירות עד מחציתה. ממלאים בנוזל המעורב. מזיזיםמעט את הפירות בנזול בשיפוד או במקל ארטיק כדי למנוע כיסי אוויר ולפזר אותם פיזורשווה לכל אורך תבניות הארטיקים. מקפיאים.
הנה מתכון לארטיק פירות יער חמצמץ, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" באוגוסט 2012:
המצרכים:
=======
1 כוס תערובת פירות יער קפואים
1 כף סוכר
מיץ חמוציות
אופן ההכנה:
=========
1. מפשירים את פירות היער, מסננים ושומרים על הנוזל.
2. מעבירים את נוזל פירות היער לכלי מדידה ומוסיפים את הסוכר ומיץ החמוציות עד להשלמת הכמות ל-300 מ"ל (1+1/4 כוסות).
3. ממלאים את כל תבנית הארטיקים בתערובת הפירות עד מחציתה. ממלאים בנוזל המעורב. מזיזיםמעט את הפירות בנזול בשיפוד או במקל ארטיק כדי למנוע כיסי אוויר ולפזר אותם פיזורשווה לכל אורך תבניות הארטיקים. מקפיאים.
איך להכין ספינג'?
הנה מתכון להכנץ ספניג' של סטפן לייק:
המצרכים ל-35 יחידות:
===============
1 ק"ג קמח
1 שקית או 1 קובית שמרית (50 גרם)
1 כף שטוחה מלח
3 ו-3/4 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית, ומלח ומוסיפים את המים תוך כדי ערבול (אפשרי במערבל). בעזרת כף, מערבבים היטב (לפחות 5 דקות) עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
2. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה. מתקבלת בלילה מאוד רכה ותפוחה היטב.
3. בידיים משומנות , נוטלים חופן מהבלילה, יוצרים במרכז חור ומותחים בעדינות לקבלת עיגול גדול עם חור. (העיגול אינו אחיד בצורתו מאחר והבצק רק מאוד - כמעט נוזלי לאחר התפיחה).
4. מטגנים בשמן עמוק (175 מעלות), משני הצדדים עד להזהבה (עומק השמן לפחות 3 ס"מ). הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון וזה בסדר.
5. מניחים את הספינג' על גבי נייר סופג.
6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
הנה מתכון להכנץ ספניג' של סטפן לייק:
המצרכים ל-35 יחידות:
===============
1 ק"ג קמח
1 שקית או 1 קובית שמרית (50 גרם)
1 כף שטוחה מלח
3 ו-3/4 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית, ומלח ומוסיפים את המים תוך כדי ערבול (אפשרי במערבל). בעזרת כף, מערבבים היטב (לפחות 5 דקות) עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
2. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה. מתקבלת בלילה מאוד רכה ותפוחה היטב.
3. בידיים משומנות , נוטלים חופן מהבלילה, יוצרים במרכז חור ומותחים בעדינות לקבלת עיגול גדול עם חור. (העיגול אינו אחיד בצורתו מאחר והבצק רק מאוד - כמעט נוזלי לאחר התפיחה).
4. מטגנים בשמן עמוק (175 מעלות), משני הצדדים עד להזהבה (עומק השמן לפחות 3 ס"מ). הבצק תופח מאוד במהלך הטיגון וזה בסדר.
5. מניחים את הספינג' על גבי נייר סופג.
6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
איך להכין לחמניות שוקולד?
הנה מתכון של אורי שפט ללחמניות שוקולד:
המצרכים ל-20 לחמניות:
=================
כ-3.5 כוסות כוסות קמח מנופה (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרית
1/2 שקית משפר אפייה
1/4 חבילת חמאה (50 גרם)
1 כוס חלב (250 מ"ל)
1 כפית מלח
1/4 כוס סוכר חום בהיר (50 גרם)
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס (150 גרם)
למריחה - ביצה טרופה
אופן ההכנה:
=========
1. לקערת מערפל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים פרט למים ולחמאה. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. במהירות נמוכה מוסיפים את השוקולד צ'יפס עד לערבוב אחיד בבצק.
3. יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים מכוסה לכ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-20 יחידות (כ-50 גרם כל אחת) ומכדררים.
4. מניחים עם מרווחים בשני מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה. עם סכין חדה מאוד חותכים 2 חתכים אלכסוניים בכל לחמנייה.
5. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-40 דקות.
6. מורחים בעדינות ביצה טרופה.
7. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הערה - כדי להמיר את המתכון לפרווה יש להחליף חלב במים, חמאה במרגרינה ולבחור שוקולד צ'יפס פרווה.
הנה מתכון של אורי שפט ללחמניות שוקולד:
המצרכים ל-20 לחמניות:
=================
כ-3.5 כוסות כוסות קמח מנופה (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרית
1/2 שקית משפר אפייה
1/4 חבילת חמאה (50 גרם)
1 כוס חלב (250 מ"ל)
1 כפית מלח
1/4 כוס סוכר חום בהיר (50 גרם)
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס (150 גרם)
למריחה - ביצה טרופה
אופן ההכנה:
=========
1. לקערת מערפל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים פרט למים ולחמאה. לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים את החמאה ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2. במהירות נמוכה מוסיפים את השוקולד צ'יפס עד לערבוב אחיד בבצק.
3. יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים מכוסה לכ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-20 יחידות (כ-50 גרם כל אחת) ומכדררים.
4. מניחים עם מרווחים בשני מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה. עם סכין חדה מאוד חותכים 2 חתכים אלכסוניים בכל לחמנייה.
5. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-40 דקות.
6. מורחים בעדינות ביצה טרופה.
7. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הערה - כדי להמיר את המתכון לפרווה יש להחליף חלב במים, חמאה במרגרינה ולבחור שוקולד צ'יפס פרווה.
