» «
מאפינס
איך להכין מאפינס בננה טבעוני?



הנה מתכון למאפינס בננה טבעוני:

המצרכים:
=======
1.5 כוס קמח מלא, מנופה (190 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך לא קצוצים (50 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כפית קינמון ו-¼ כפית אגוז מוסקט

- ניתן להוסיף חופן שוקולד צ'יפס

- לערבב היטב את כך החומרים.

לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================

1/2 כוס סוכר חום (90 גרם)


1/2 כוס שמן (100 גרם)

200 גרם טופו רך (או 100 גרם רסק תפוחי עץ)

3-4 בננות בינוניות

- לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית שקעים, לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה או פחות עד שמשחים מעט.

הערות:
======
ניתן להוסיף 3 כפיות קפה נמס לתערובת הנוזלים כדי לקבל טעם קפה.

בתיאבון!
עוגת מרציפן
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
אוזני המן
איך להכין מלית פרג ואגוזים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו למלית פרג ואגוזים לאוזני המן:

המצרכים:
=======
3 כוסות פרג טחון טרי (270 גרם)

11/4 כוסות סוכר (200 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל), ניתן להחליף במים אם רוצים אוזני המן פרווה

50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

גרידה מחצי לימון

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד סוף הרתיחה.

2. מנמיכים את האש עד כמה שניתן, מוסיפים את האגוזים, מערבבים דקה ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הפרג ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

4. מצננים היטב עד לשימוש.
מיפרדו
איך להכין סמיפרדו?


הנה מתכון לסמיפרדו, גלידה ביתית המוגשת חצי קפואה, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בינואר 2011:

המצרכים:
========
למרנג:
3 חלבונים
1/4 כוס סוכר קנים (להשיג בבתי טבע)

לקרם:
3/4 כוס (200 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפיות סוכר קנים

1 כפית תמצית וניל

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט כבשים 5% שומן

לשכבת הפירות:
250 גרם פירות יער (טריים או מוקפאים)

4 כפות סוכר

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). משמנים קלות תבנית עגולה (בקוטר 22-24 ס"מ) במעט שמן קנולה.

2. המרנג: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ויציב. מוסיפים תוך כדי הקצפה, את הסוכר, כפית אחר כפית. יוצקים את הקצף לתבנית ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד כ-50 דקות, עד שהקצף נעשה קשה בשוליים ויבש בחלקו העליון. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. הקרם: שמים את השמנת בקערת המערבל ומתחילים להקציף, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר, תמצית הווניל והיוגורט ומקציפים לקצפת יציבה. מסירים את הקערה מהמערבל, שוברים פנימה את המרנג ומערבבים בזהירות. מעבירים לכלי הגשה ומאחסנים במקפיא למשך שעה.

4. שכבת הפירות: שמים את כל מרכיביה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה, מסירים מהכיריים ומצננים. כשהפירות צוננים יוצקים אותם על הקרם הקפוא, ומחזירים למקפיא למשך שעתיים לפחות, מגישים (לאחר הקפאה ממושכת , מומלץ להניח את הקינוח כ-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה).

ניתן להגיש את הסמיפרדו בתוך קליפה של חצאי תפוזים או חצאי פסיפלורה.

מתוקים

כדורי שוקולד
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?


כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
עוגת פרג קוקוס
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.


עוגת שזיפים
איך להכין טארט שזיפים כפרי טבעוני?



הנה מתכון להכנת טארט שזיפים כפרי טבעוני:

מצרכים למילוי:
============
בערך 500 גרם פרי מגולען וחתוך גס

2 כפות גדושות ריבה איכותית (40 גרם)

2 כפות סוכר (25 גרם)

בצק:
====
100 גרם מחמאה או שמן קוקוס

1/4 כוס קמח אגוזי לוז (40 גרם)

½1 כוסות קמח (210 גרם, אפשר חצי מלא, חצי לבן או הכל מלא)

4 שקיות סוכר ווניל

קורט מלח

קורט קינמון

כף מים קרים לפי הצורך


אופן ההכנה:
==========
- בפוד-פרוססור עם להב המתכת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח אגוזי לוז, קמח, סוכר, מלח ומחמאה. ערבוב קצר בכדי שיישארו גושי מחמאה נראים לעין.

- מוסיפים את המים ומעבדים על-ידי פולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. לא לעבד יותר מדי!

- בכדי לבדוק האם יש מספיק מים לוקחים מעט מהתערובת ולוחצים אותה ביד. אם היא נדבקת לבצק זה מצוין. אם לא, מוסיפים כפית או שתיים של מים.

- מעבירים את הפירורים למשטח נקי ומאגדים אותם לכדור בצק. מקררים כחצי שעה במקרר.

- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מקררים שוב חצי שעה במקרר.

- קחו בחשבון שהדפנות מתקפלות פנימה, כך שהבצק יכול בשלב הזה להיות רחב מהתבנית בכ-5-10 סנטימטר.

- מורחים את הריבה במרכז הבצק כ-5 סנטימטר מהצדדים ומפזרים מעל את הפרי.

- זורים כף הסוכר על הפירות ומערבבים.

- מקפלים את שולי הבצק הנקיים כלפי פנימה ומהדקים בעדינות על מנת שלא יפתחו.

- מורחים את דפנות הבצק במעט מים, ומפזרים מעל את כף הסוכר הנותרת. זה ייתן תוספת קראנצ’ית לדפנות.

אופים כ- 60 דקות ב-180 מעלות או עד שהבצק משחים.

בתיאבון!

איך להכין גלידה לשומרים על טבעונות?



הנה מתכון להכנת גלידה טבעונית על בסיס איטלקי לטבעונים:

המצרכים:
========
250 גרם חלב סויה (כוס)

250 גרם שמנת צמחית (מיכל)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

15 גרם דקסטרוזה (או בגלוקוז)

תמצית וניל

כפית שטוחה אגר אגר (אפשר לוותר)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את כל החומרים עד לסף רתיחה.

2. מצננים לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלה.

הערות:
=====
- חליטה של תה (למשל ארל גריי), בתוך הבסיס החם למשך 30 דקות, ולאחר מכן לסנן ולצנן.

- הוספת פרי תהיה ביחס של 50% לבסיס.

- לגלידת לימון, יש להוסיף כ-10% מיץ יחד עם זסט מהקליפה.

- כאשר מוסיפים מחיות (מחית אגוזים, טחינה, סילאן, מחית פיסטוק), יש להוסיף 10% ממשקל הבסיס.

- כדי להוריד בכמות השומן, ניתן להחליף את השמנת בחלב סויה. הגלידה תצא קרחית יותר ואפשר להתגבר על בעיה זו על ידי טחינתה בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס לפני ההגשה.

- ניתן להשתמש בקורנפלור במקום אגר, יוצא מצוין.

- אם אין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את המסה, לחתוך אותה לקוביות ולרסק במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט.

בתיאבון!


המתכון מבוסס על מתכון מתוך הסדנא של הקונדיטור אורן דגן כפיר.
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון לכדורי שוקולד טעימים מאוד:

המצרכים:
========
300 גרם פתי בר

3/4 כוס סוכר

6 כפות קקאו

150 גרם חמאה או מחמאה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

10 כפות חלב

לקישוט:
======
קוקוס או סוכריות

עטרות נייר

אופן ההכנה:
==========
1. לרסק את הפתי בר ולשים בקערה.

2. לשים בסיר את כל המצרכים, להמס ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

3. לשפוך את תערובת השוקולד על הביסקוויטים המרוסקים ולערבב היטב.

4. ליצור כדורים, לגלגל אותם בקוקוס או סוכריות לקישוט עוגה, להניח בעטרות נייר ולקרר.

בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד בריאים?



הנה מתכון לכדורי שוקולד בעלי ערך קלורי מופחת וערך תזונתי גבוה לעומת הכדורים הרגילים:

המצרכים:
=======
1/2 מיכל שמנת פרווה לבישול 5% של אלפרו (125 מ"ל)

1/2 כוס חלב סויה טרי רגיל, או לייט לנמנעים מסוכר

1 חפיסת שוקולד מריר

3 כפות שקדים פרוסים

1 שקית (200 גרם) פצפוצי אורז מלא תופח ממותק בסוכר או בדבש (אם יש לכם פצפוצים לא ממותקים הוסיפו 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:
=======
1. יש להמס את השוקולד על אש קטנה עם השמנת, להוסיף את חלב בסויה ולהמתין שהתערובת תתקרר.

2. להוסיף פצפוצי אורז, לערבב ולהעביר למעבד מזון, להוסיף את השקדים הפרוסים ולרסק עד קבלת תערובת אחידה.

3. לקחת בעזרת כף כמות מתאימה ליצירת הכדורים ולגלגל. ניתן לגלגל את הכדורים בקוקוס.

בתיאבון!
איך להכין קרם בוואריה?
איך מכינים קרם בוואריה?

הנה מתכון מצוין לבוואריה:

המרכיבים
========
1 ליטר חלב

2 כפות גדושות קורנפלור

5 חלמונים

5 חלבונים

28 גרם ג`לטין

כוס חלב לטבילה

3/4 כוס אגוזים קצוצים

300 גרם ביסקויטים

סירופ שוקולד

1/2 כוס מים רותחים

1 ו-3/4 כוס סוכר

2 שקיות שמנת מתוקה לקצפת


ההכנה
=====
1. בחשו את החלב והקורנפלור בסיר גדול והעמידו אותם על אש בינונית.

2. טרפו את החלמונים והוסיפו אותם לסיר, בזרם דק, תוך בחישה.

3. בשלו עד לנקודת הרתיחה, תוך בחישה, מדי פעם.

4. המיסו ג`לטין במים והוסיפו אותו לסיר.

5. ערבבו היטב ובשלו שוב עד נקודת הרתיחה.

6. הורידו את הסיר מהאש וצננו כ-20 דקות עד חצי שעה.

7. הקציפו את החלבונים.

8. כשמתחיל להיווצר קצף, הוסיפו בהדרגה 3/4 כוס סוכר.

9. הקציפו לקצף יציב והוסיפו אותו לדייסה שבסיר, בתנועות קיפול עדינות.

10. הקציפו את השמנת עם כוס סוכר, לקצפת יציבה והוסיפו גם אותה לסיר, גם עתה בתנועות קיפול עדינות.

11. טבלו את הביסקוויטים בחלב וסדרו אותם בתבנית חד פעמית (מהמידה הגדולה ביותר) או רגילה, גדולה מאד.

12. פזרו אגוזים על הביסקוויטים ושיפכו מעליהם, את הקרם שבסיר.

13. הכניסו את הקרם למקרר, למשך 4-5 שעות.

14. הגישו את הקרם עם סירופ שוקולד מעליו ומעט אגוזים קצוצים.
איך להכין כתר לחמניות דבש?


הנה מתכון לכתר לחמניות דבש של אורי שפט. המרכיבים לשלושה כתרים, 8 לחמניות בכל כתר:

המצרכים לבצק:
============
1 ק"ג קמח מנופה

1 שקית או 1 קובייה שמרית (50 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

2 כוסות מים (500 מ"ל)

1/2 כוס דבש (או סילאן) (160 גרם)

1 כפית מחוקה מלח

1/2 כוס שמן (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

להברשה:
========
1 ביצה טרופה

לציפוי:
======
2-3 כפות דבש או סילאן

אופן ההכנה:
==========
1 בקערת מערבל שמים את השמרית עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר האפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח, מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.

2. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע, כשהם צמודים האחד לשני. מכינים עוד שני כתרים עם יתרת כדורי הבצק.

4. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהלחמניות מכילות את נפחן.

5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה באופן אחיד. בשלב זה ניתן לגוון בחיתוכים או בציפויים.

6. אופים כ-8 דקות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.

7. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בסבש או בסילאן ומצננים.
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:


מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים

2 כפות קמח (20 גרם)

1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

קליפת לימון

1/4 כפית אגוז מוסקט

כף קינמון (10 גרם)

ציפוי פירורים (שטרוייזל)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)

1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)

1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.

2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.

3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.

4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.


גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.

בתיאבון!
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?




הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!
איך להכין חטיפי קוקוס ללא גלוטן וחלב?


הנה מתכון לחטיפי קוקוס ביראותיים ללא גלוטן וחלב, כפי שהתפרסם במגזין ברנז'ה ביוני 2015:

המצרכים:
========
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה

1 כוס שקדים או אגוזי מלך (שהושרו לפחות 4 שעות או למשך לילה)

5 תמרים אורגנים שהושרו במים חמים כדי להתרכך

3 כפות של אבקת קקאו RAW

קוקוס טחון לגלגול, נקי מחומרים משמרים


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים בהדרגהאת אבקת הקקאו עד ליצירת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את התמריםואת שמן הקוקוס עד לקבלת תערובת לחה.

3. יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס, מקררים רבע שעה במקרר ומגישים.


איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון קל להכנת כדורי שוקולד:

המצרכים:
========
240 גרם ביסקוויטים

100 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

80 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

1 כף ברנדי

לציפוי: אבקת קקאו, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את הביסקווטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.

2. ממסים את השוקולד והחמאה במיקרו בכלי זכוכית.

3. יוצקים את השוקולד על הביסקוויטים הטחונים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או ביסקווטים.

4. יוצרים כדורים ומגלגלים בציפוי שבחרתם.

5. מקררים ומגישים.
איך להכין גנאש מעולה?


הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.

2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.

3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.
איך להכין גלידת שקדים טבעונית?



הנה מתכון להכנת גלידת שקדים טבעונית:

המצרכים:
========
2-2.5 כוסות שקדים (200-250 גרם, אפשר להשתמש בשקדים, אגוזים, קשיו, פיסטוקים וכל ערבוב שלהם)

200 גרם סוכר (כוס)

4 כוסות מים (1 ליטר)

כפית תמצית וניל (אם משתמשים בחלב סויה, אין צורך)

20 גרם קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את תערובת השקדים במים למשך מספר שעות. מסננים ושוטפים היטב.

2. מרסקים בבלנדר את תערובת השקדים עם 2 כוסות מים, ומסננים לתוך סיר גדול.

3. מועכים היטב את השקדים כדי למצות את מירב הנוזלים.

4. מעבירים בחזרה את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבלנדר עם 2 כוסות מים נוספות. מרסקים היטב, ושוב מסננים לתוך הסיר.

5. מעבירים את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבד גבינה, וסוחטים מהם את הנוזלים שנשארו, לתוך הסיר.

6. מוציאים מהסיר 1/2 כוס חלב שקדים ומערבבים עם 20 גרם קורנפלור. כדאי לסנן במסננת צפופה כדי למנוע גושים.

7. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומחממים עד שזה כמעט רותח.

8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, ומבשלים בחום נמוך, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות, עד שזה מסמיך.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך במשך לילה במקרר.

10. לפני ההכנסה למכונת הגלידה, כדאי לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט כדי למנוע גושים.

בתיאבון!
איך להכין רוטב פירות יער לעוגת גבינה?



הנה מתכון לרוטב פירות יער לעוגות גבינה:

המצרכים:
=======
250 פירות יער קפואים (אוכמניות, פטל, דומדניות)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות רום

פירות יער טריים אן קפואים מופשרים לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר את פירות היער, הסוכר והמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5-7 דקות. יש לראות שהנוזל מצטמצם ומסמיך.

2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הרום, בוחשים ומניחים לצינון.

3. מסננים את הרוטב מהפרי ולפני ההגשה יוצקים ממנו על העוגה. על הרוטב מפזרים פירות נוספים לקישוט ומגישים.
איך להכין ג'לי תות?
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?
איך להכין חטיף אנרגיה בבית?
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס לפסח?
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.