» «
עוגיות
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?




הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
עוגת סולת קוקוס תפוז
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?


כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
פנקוטה
איך להכין פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב?


הנה מתכון של מיקי שמו להכנת פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב:

המצרכים ל 6-8 מנות:
=================
2 מכלי שמנת מתוקה

1-2 מקלות וניל חצויים

10 גרם אבקת ג'לטין (כף)

1/4 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

קליפה מרבע לימון בינוני (לא גרידה)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

לציפוי:

100 גרם ריבת חלב

3 כפות חלב


אופן ההכנה:
===========
1. חוצים את מקלות הווניל , מגרדים את הגרגרים ומכניסים את הכל לקערה עם השמנת המתוקה. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה בכדי להפיק טעם מרבי מהווניל.

2. בקערה נפרדת מערבבים אבקת ג'לטין במים קרים עד לקבלת אחידות ומניחים בצד עד לשימוש.

3. בסיר בישול בינוני מרתיחים את השמנת והווניל עם הסוכר וקליפת הלימון, מסננים ומוסיפים את הג'לטין המושרה והחלב. כדאי לסיים את הערבוב עם מוט ריסוק.

4. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה עד חצי הגובה ומקררים.

5. מחממים את ריבת החלב ושלוש כפות חלב עד קבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי), מוזגים כמות זהה לכל הכוסות ומגישים. לקבלת מרקם קרמי יותר ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה.

בתיאבון!

מתוקים

ג'לי
איך להכין ג'לי תות?


הנה מתכון לג'לי תות של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון לאישה במאי 2001:

המצרכים:
========
1 כוס מים

1 כוס סוכר

500 גרם תותים

3 עלי ג'לטין או 4 כפיות אבקת ג'לטין

תותים טריים פרוסים

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים, עד שהסוכר נמס לגמרי, מכבים את הלהבה. מצננים קצת.

2. מרסקים את התותים במעבד מזון ומחממים אותם קצת.

3. מרככים את עלי הג'לטין במעט מים חמים (או ממסים את אבקת הג'לטין, מחממים מעט במיקרו ומערבבים היטב, עד שהגושים נעלמים).

4. מעבירים 2 כפות מרסק התותים לקערה נפרדת ומוסיפים לה את הג'לטין. מערבבים במזלג, עד שכל התותים נעלמים.

5. מוסיפים את עיסת התותים והג'לטין לשאר רסק התותים, מוסיפים גם את הסירופ ומערבבים היטב.

6. מגישים קר, ולפני ההגשה מוסיפים כמה טיפות של חומץ בלסמי לכל מנה.
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה דלת קלוריות?


הנה מתכון של חלי ממן לעוגת גבינה קלה ודלת קלוריות, כפי שפורסם ב"השולחן" בנובמבר 2019:

המצרכים:
=========
250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

גרידת לימון או תפוז

3 כפות קמח

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

תפוח עץ מרוסק

5-4 שקיות ממתיק מלאכותי (לפי הטעם)


אופן ההכנה:
=========
1.מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.

2. שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.

3. מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.

4. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון מוצלח לכדורי שוקולד:

המצרכים:
========
200 גרם ביסקוויטים

50 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר

2 כפות גדושות קקאו

100 גרם קוביות שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

קורט מלח

לציפוי: סוכריות צבעוניות או קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. להכניס את הביסקוויטים לתוך שתי שקיות ניילון, לקשור ולחבוט בהם בפטיש שניצלים עד לריסוקם וקבלת פירורים דקים (ניתן לטחון גם במעבד מזון).

2. ממסים בסיר על האש חמאה, סוכר, חלב, שוקולד, קקאו ומלח ומערבים היטב. ניתן להמיס גם במיקרוגל במספר פעימות).

3. לערבב את קרם השוקולד עם הביסקוויטים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה. במידת הצורך יש להוסיף עוד מעט חלב.

4. ליצור מהתערובת כדורים קטנים ולגלגל אותם בסוכריות או בקוקוס, להניח על מגש או בקופסה ולשמור במקרר עד להגשה.


עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר (מתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת):

המצרכים:
========
תערובת תמרים:
-------------------
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

חומרים יבשים:
------------------
190 גרם קמח (½1 כוסות)

3 גרם מלח (1/2 כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

חומרים רטובים:
----------------------------
8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)

אופן הכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

4. לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

5. לערבב את היבשים.

6. לאחד בין שתי התערובות.

7. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

הערות:
======
1. אפשר להוסיף בננה אחת לתערובת התמרים ולהפחית את כמות השמן.

2. אפשר להוריד את כמות השמן לשתי כפות (30 גרם) אם מחליפים אותו ברסק תפוחים.
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת ביסקוויטים עם גבינה?


הנה מתכון להכנת עוגת ביסקוויטים עם גבינה:

מצרכים:
=======
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 שקית פודינג בטעם שוקולד או וניל (80 גרם)

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

1 כפית קפה נמס

350 גרם ביסקוויטים (עדיף הפתי בר מהסוג העבה)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב במיקסר או במטרפה ידנית שמנת מתוקה, גבינה, אבקת פודינג וסוכר עד לקבלת קרם אוורירי ויציב.

2. למזוג את החלב בתוספת הנס קפה לקערה, לחמם למספר שניות במיקרו ולערבב.

3. לטבול טבילה מהירה את הביסקוויטים בתערובת החלב ולסדרם בתבנית מלבנית (30X30).

4. למרוח על הביסקוויטים שליש מתערובת הגבינה ועליה להניח שוב שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב, כך עד לסיום הגבינה.

5. מכסים בניילון נצמד ומקררים מספר שעות או לילה.

- ניתן להכין קרם שוקולד ע"י המסת 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת להקצפה ולצפות את העוגה.

- שדרוג: החלפת הפודינג בריבת חלב, במקרה זה מכינים את העוגה ללא סוכר, משתמשים רק ב-250 גרם גבינה ומקציפים את השמנת המתוקה לבדה לקצפת יציבה ורק אז מוסיפים אליה את ריבת החלב והגבינה.
איך להכין בראוניס עם שוקולד צ'יפס?



הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:

מצרכים:
=======
250 גרם סוכר

2/3 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

200 גרם חמאה

4 ביצים

1/3 כוס שבבי שוקולד חלב

1/3 כוס שבבי שוקולד לבן

230 גרם שוקולד מריר איכותי


אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.

2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.

3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.

4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.

בתיאבון!
איך להכין קרם קרמל?



הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:

חומרים:
======
6 ביצים

1.75 כוס סוכר

3 כוסות חלב 3%

1/4 כוס מים

קרטון קטן שמנת מתוקה 15%

מקל וניל חצוי


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.

2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.

3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.

4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.

5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.

6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.

7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.

8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.

9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.

11. מצננים 24 שעות במקרר.


להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.

מגישים מיד.
בתיאבון!
איך להכין מאפינס בננה טבעוני?



הנה מתכון למאפינס בננה טבעוני:

המצרכים:
=======
1.5 כוס קמח מלא, מנופה (190 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך לא קצוצים (50 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כפית קינמון ו-¼ כפית אגוז מוסקט

- ניתן להוסיף חופן שוקולד צ'יפס

- לערבב היטב את כך החומרים.

לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================

1/2 כוס סוכר חום (90 גרם)


1/2 כוס שמן (100 גרם)

200 גרם טופו רך (או 100 גרם רסק תפוחי עץ)

3-4 בננות בינוניות

- לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית שקעים, לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה או פחות עד שמשחים מעט.

הערות:
======
ניתן להוסיף 3 כפיות קפה נמס לתערובת הנוזלים כדי לקבל טעם קפה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת ריבה וקוקוס?


הנה מתכון של עוגת ריבה וקוקוס של אורלי חרמש, כפי שהתפרסם בעיתון "לאישה" בדצמבר 2013:

המצרכים עבור תבנית בגודל כ-35X25 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ:

לתחתית:
=======
200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

4 חלמונים

2.5 כוסות (350 גרם) קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

לשכבת הריבה:
============
150 גרם (כחצי כוס) ריבה שאוהבים (אפשר להשתמש גם בשני סוגים, ולמרוח כל מחצית של העוגה בריבה אחרת).

למרנג הקוקוס:
===========
4 חלבונים

1/4 כפית מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:
==========
1. התחתית: משמנים את התבנית ומתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקירת המיקסר את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה. מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת. מערבלים רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים ורכים.

2. מאחדים את הבצק בידיים ומעבירים לתבנית. משטחים אותו כך שיהיה בעובי אחיד ככל האפשר. מצננים כחצי שעה במקרר ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומורחים אותו בריבה.

4. המרנג: מנקים היטב את קערת המיקסר ומתקינים את וו ההקצפה. שמים בקערה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק. מקפלים את בקוקוס ידנית לתוך הקצף. מורחים אותו בעדינות על הריבה ומיישרים.

5. אופים 35-40 דקות (אם רוצים ששכבת הקוקוס תישאר בהירה, מעבירים את התנור למצב של חום תחתון בלבד).
איך להכין גלידה לשומרים על טבעונות?



הנה מתכון להכנת גלידה טבעונית על בסיס איטלקי לטבעונים:

המצרכים:
========
250 גרם חלב סויה (כוס)

250 גרם שמנת צמחית (מיכל)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

15 גרם דקסטרוזה (או בגלוקוז)

תמצית וניל

כפית שטוחה אגר אגר (אפשר לוותר)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את כל החומרים עד לסף רתיחה.

2. מצננים לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלה.

הערות:
=====
- חליטה של תה (למשל ארל גריי), בתוך הבסיס החם למשך 30 דקות, ולאחר מכן לסנן ולצנן.

- הוספת פרי תהיה ביחס של 50% לבסיס.

- לגלידת לימון, יש להוסיף כ-10% מיץ יחד עם זסט מהקליפה.

- כאשר מוסיפים מחיות (מחית אגוזים, טחינה, סילאן, מחית פיסטוק), יש להוסיף 10% ממשקל הבסיס.

- כדי להוריד בכמות השומן, ניתן להחליף את השמנת בחלב סויה. הגלידה תצא קרחית יותר ואפשר להתגבר על בעיה זו על ידי טחינתה בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס לפני ההגשה.

- ניתן להשתמש בקורנפלור במקום אגר, יוצא מצוין.

- אם אין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את המסה, לחתוך אותה לקוביות ולרסק במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט.

בתיאבון!


המתכון מבוסס על מתכון מתוך הסדנא של הקונדיטור אורן דגן כפיר.


איך להכין בראוניז דובדבנים?


הנה מתכון לבראוניז דובדבנים, כפי שפורסם בעיתון הארץ ביוני 2012:

המצרכים ל-16 מנות:
================
4 כפות גדושות של דובדבנים משומרים

250 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצרי קקאו)

100 גרם חמאה

3 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

55 גרם קמח מנופה

כף קקאו מנופה + קקאו לזרייה

אופן ההכנה:
==========
1. מסננים דובדבנים ושומרים בצד.

2. ממסים שוקולד וחמאה בבן מארי. מערבבים היטב ומצננים לחום הגוף.

3. בקערת מערבל עם וו גיטרה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מוסיפים בתנועות קיפול קמח, קקאו ובסוף שוקולד.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת (20x20) בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הדובדבנים. מכניסים לתנור, מורידים מיד את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים 25 דקות. מקררים כמה שעות טרם החיתוך. שומרים בקופסה במקרר.

5. מוציאים מהמקרר, זורים אבקת קקאו ואוכלים אחרי 5-10 דקות.
איך להכין חטיפי אנרגיה בבית?



הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית ללא אפייה:

המצרכים:
=========
1 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס חמאת בוטנים

1/2 כוס ממרח נוטלה

2 כפות דבש

1/3 כוס שקדים פרוסים או קצוצים

1/3 כוס שבבי קוקוס

1/4 כוס שומשום

כף זרעיי פשתן או צ'יה (או שניהם)

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס חמוציות (לא חייבים)

אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה, מכניסים למקרר לחצי שעה.

2. מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בידיים.

3. אפשר לנעוץ בכל כדור מקל קרטיב או להניח במנג'טים, יש לשמור בקירור.

בתיאבון!
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!
איך להכין פנקייקס אווריריים?


הנה מתכון להכנת פנקייקס אווריריים:

המצרכים:
========
3 ביצים גדולות

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס קמח תופח

2 ורבע מכלי שמנת חמוצה

3 כפות סוכר או רוטב מייפל אמיתי

שמן תירס לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף בקערה בינונית את הביצים (ניתן גם במעבד מזון, בלנדר או מיקסר)

2. להוסיף את כל המצרכים פרט לשמן

3. להניח את הבלילה במקרר במשך 15 דקות

4. לצקת שמן עד כיסוי תחתית המחבת ולחמם אותו

5. למזוג בעזרת מצקת מהבלילה למחבת

6. כשמתחילות להיווצר בועות להפוך את הפנקייקס

7. להגיש עם התוספות האהובות

בתיאבון!
איך להכין קסטה ביתית?
איך להכין פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה טבעונית?
איך להכין עוגות אישיות במלית פקאן?
איך להכין עוגת שוקולד תפוז טבעונית?
איך להכין גנאש מעולה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.