» «
סלט הדר
איך להכין סלט הדרים בסירופ וניל?
איך מכינים סלט הדרים בסירופ וניל?ֿ

הנה מתכון לסלט הדרים בסירופ וניל:

המצרכים (ל6-8 סועדים):
================
1 ו-1/3 כוסות מים

2/3 כוסות סוכר

1 מקל וניל חצוי

4 תפוזים

2 אשכוליות אדומות

להגשה: גבעולי נענע

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והוניל ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם עד שהסוכר נמס.

2. מסירים מהאש ומעבירים את הסירופ שהתקבל לקערה.

3. קולפים את הפירות, גם מהקליפות הדקות.

4. מכניסים את פלחי התפוז לסירופ. חוצים את פלחי האשכוליות ומוסיפים לסירופ.

5. בעזרת כף מטביעים את הפירות בסירופ, לכיסוי מלא ומוציאים את מקל הוניל.

6. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב.

7. מוזגים לקעריות או לגביעים ומקשטים בגבעולי נענע.
גפילטע פיש
איך להכין גפילטע-פיש?


הנה מתכון להכנת גפילטע-פיש:

המצרכים:
=======
2 דגי קרפיון במשקל קילוגרם כל אחד

2 בצלים

2 גזרים

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס, טרי

פירורי לחם

סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. את הראש משאירים שלם. מניחים הכל בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר ופלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות.

2. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר. נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצה, 3 כפיות סוכר, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור וכף פירורי לחם. התערובת צריכה להיות צספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים 24 שעות.

3. אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה (לא אלומיניום).

4. ממלאים את החורים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים. המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.

5. מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים ומגישים עם הרוטב שנקרש ועם חזרת.
עוף
איך להכין עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים?


הנה מתכון לעוף בציפוי קרנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים:

המצרכים ל-4 מנות:
==============
800 גרם חזה עוף פרוס לריבועים גדולים בגול 4 ס"מ ועובי 1 ס"מ
3 כפות רוטב סויה בהירה

לרוטב:
=====
1/2 כוס חמאת בוטנים בלי או עם שברים

1/4 כוס מים

1 כף רוטב סויה בהירה

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 כף מיץ לימון + כפית קליפת לימון מגוררת

1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

לטיגון:
=====
1 כוס קמח

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית צ'ילי יבש גרוס

1 כוס פנקו

1 כוס בוטנים גרוסים

2 ביצים

2 כפות רוטב סויה בהירה

שמן לטיגון (רצוי שמן אורז)

אופן ההכנה:
=========
1. משרים את העוף בסויה למשך שעה ועד לילה מכוסה במקרר.

2. מכינים רוטב בוטנים: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. טועמים ומאזנים טעמים. הרוטב צריך להיות חריף, חמצמץ בטעם חזק של בוטנים.

3. מכינים שלושה כלים: באחדקמח עם מלח, פלפל וצ'ילי. בכלי השני ביצים טרופות עם סויה ובשלישי פנקו עם בוטנים.

4. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג. מקמחים, טובלים בביצים ומצפים בפנקו ובבוטנים.

5. מחממים מחבת עם שמן בגובה 2-3 ס"מ ומטגנים את העוף 2 דקות מכל צד להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הנתחים 15-20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. כדי שהנתחים האפויים יקבלו גוון זהוב, מברישים אותם במעט שמן לפני האפייה.

6. מגישים חם ליצד רוטב הבוטנים.
מתכונים
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.

מתכונים

פשטידות
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה דלת קלוריות?


הנה מתכון של חלי ממן לעוגת גבינה קלה ודלת קלוריות, כפי שפורסם ב"השולחן" בנובמבר 2019:

המצרכים:
=========
250 גרם גבינה לבנה 5%

1 ביצה

גרידת לימון או תפוז

3 כפות קמח

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

תפוח עץ מרוסק

5-4 שקיות ממתיק מלאכותי (לפי הטעם)


אופן ההכנה:
=========
1.מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.

2. שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.

3. מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.

4. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.
שמן
איך להכין שמן ארומטי מעשבי תיבול?


הנה מתכון לשמן ארומטי מעשבי תיבול של אבי שטיינץ, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. השתמשו בשמן צמחי כמו קנולה או תירס או בשמן זית. שצן צמחי הוא נייטרלי וידגיש את טעם העשב, ולשמן זית יש טעם מובחן משלו שישתלב עם עשבי התיבול.

2. בחרו עשב תיבול. אפשר להשתמש בעשבים ה"רכים". פטרוזיליה, כוסברה, מליסה, נענע, עירית, או ב"קשים" רוזמרין, תימין, מרווה. ההמלצה היא להשתמש בעשב ייחודי ולא בתערובת. בכל מקרה יהיה אפשר לערבב שמנים לאחר מכן אם רוצים בכך.

3. שטפו היטב את עשב התיבול והפרידו בין העלים לבין הגבעולים. הגבעולים פוגעים באיכות הצבע וגם בטעם בטעם. בעיקר בעשבים הקשים.

4. הכניסו את העלים הקשים למעבד מזון, הוסיפו מעט שמן והפעילו את המעבד במהירות בינונית.

5. הוסיפו באיטיות שמן למעבד המזון והגבירו בהדרגה את מהירות המעבד.

6. הוסיפו מלח וטעם לפי רצונכם (לא חובה). המלח מחדד את טעם העשב. גם שיני שום, קליפה של לימון, זנגוויל, למון-גראס, פלפל צ'ילי ירוק או פלפל שאטה יבש יתנו טעם אבל לא יפגעו בצלילות הצבע.

7. סננו את השמן. השתמשו במסננת דקה מאוד, בבד חיתול או בגאזה מהעזרה הראשונה. את עשבי התיבול הרכים לא חובה לסנן, אבל את העשבים הקשים תמיד עדיף לסנן - אף פעם לא נעים להיתקל פתאום בחתיכת רוזמרין. שמן מסונן יקבל צבע אבל יהיה שקוף, שמן לא מסונן יכיל את הירק הקצוץ עצמו.

8. שמרו בצנמנת זכוכית. אם הכנתם שמן לא מסונן שמרו אותו במקק. שמן זית יתקשה במקרר. שמן רגיל, לעומת זאת, ישמור על מרקמו. לשמירה לטווח ארוך, עדיף לשים את השמן במקרר.
גאנאש
איך להכין גנאש מעולה?


הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.

2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.

3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.


עוגת קרם שוקולד וניל
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

1 שקית אבקת אפייה

90 גרם שמן קנולה

1/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)


המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב


אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.

2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.

3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.

4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.

5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין סלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית?


הנה מתכון לסלט סלק ונבטוטים עם גבינה צפתית:

המצרכים:
=======
100-150 גרם לבבות חסה (העלים הפנימיים)

120 גרם סלקים קטנים, מבושלים, חתוכים לפלחים דקים

50 גרם צפתית עזים (או כל צפתית אחרת שאתם אוהבים) חתוכה למשולשים

3 כפות (30 גרם) נבטוטים

1 חומץ בלסמי

1 כפית דבש

1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים

1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:
=========
1. מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.

2. מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.

3. מערבבים היטב יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.
איך להכין מאפינס גזר?


הנה מתכון להכנת מאפינס גזר:

המצרכים:
======
1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/3 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים

קורט מלח

3 ביצים

5 גזרים קלופים ומגוררים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

2 כפות סילאן



אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח, א.אפייה, קינמון, סוכר, מלח ואגוזים).

2. לערבב בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים (ביצים, גזר, שמן, טחינה, דבש וסילאן).

3. לאחד את שתי התערובות ולערבב ביטב.

4. לצקת את התערובת לעטרות נייר או תבנית שקעים עם עטרות נייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה או עד שהמאפינס מקבלים גוון שחום.

בתיאבון!
איך מכינים דייסה למבוגר?



דייסה שמתאימה לימי החורף הקרים והגשומים היא דייסת סולת (חלקנו זוכרים אותה מהשירות הצבאי). ההכנה פשוטה ומהירה:

1. לבשל כוס סולת עם שתי כוסות מים על האש וכשהמים נעלמים, להוסיף 3 כוסות חלב ולבשל כמעט עד רתיחה.

2. להוסיף לדייסה סוכר וקינמון (אפשר שוקו או שוקולד למריחה).

חורף נעים!


הגולשת יהלית מציעה עוד אפשרות: דיסה ניתן להכין מקוואקר קורנפלור סולת העקרון חלב או מים להרתיח ולרבע מכמות הנוזל להוסיף את הדגן הרצוי ברגע שהתערובת תתחיל לרתוח נוסיף את הנוזל עם הדגן ונערבב עד לרתיחה נוספת כדי להעלות סמיכות נוסיף יותר דגן.
איך להכין שיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי?


הנה מתכון לשיפודי גבינת חלומי עם עגבניות שרי כפי שפורסם בגיליון שף של "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנה יום קודם בשריית השיפודים במשרה.

המצרכים ל-8 שיפודים:
==================
1 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

1 כפית סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל שחור

לשיפודים:
========
400 גרם גבינת חלומי חתוכה לקוביות

1/2 סלסילה עגבניות שרי

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות

1 פלפל צהוב קלוף וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:
==========
1 המשרה: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד.

2. משפדים על גבי שיפודי עץ קצרים קוביות גבינת חלומי, עגבניות שרי, קוביות בצל וקוביות פלפל לסירוגין. יוצקים את המשרה לקערה רחבה ועמוקה, מניחים במשרה את השיפודים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

3. למחרת מניחים את השיפודים על רשת הגריל החם ל-6 דקות. מגישים מיד.
איך להכין ריזוטו בטטה?


הנה מתכון לריזוטו בטטה, כפי שפורסם במגזין STYLE בדצמבר 2018:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1/2 בטטה לבנה

50 גרם פרמזן מגורד

100 גר חמאה צהובה

1 חלה מרוחה עם שום טרי ומעט שמן זית, מיובשת בתנור כשעה ומגורדת בפומפייה בצד הגס לפירורים

1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות

1/2 כוס יין לבן יבש

1 כוס אורז מסוג ריזוטו

1 כוס כרוב עלים ירוק פרוס

ציר ירקות

אופן ההכנה:
==========
להכנת הבטטה: אופים בתנור את הבטטה על מלח, למשך שעה. לאחר מכן מקלפים וטוחנים במעבד מזון עם מעט מלח ים ומעט שמנת.

להכנת ציר הירקות: מרתיחים ליטר מים עם בצל, גזר וסלרי. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות ומסננים. מטגנים את הבצל עם שמן זית ומעט מהחמאה, עד שקיפות, מוסיפים את האורז ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהאורז מצופה היטב. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים כמעט עד הסוף. מוסיפים את ציר הירקות החם בגובה אצבע מעל האורז. חוזרים שלוש פעמים על תהליך הוספת ציר ירקות לאורז, עד שייספגו זמן בישול הריזוטו נמשך כ-22-25 דקות.

להכנת קרם הבטטה: לאחר שהאורז "שתה" את הציר בפעם השלישית, מחממים מחבת נוספת,, מוסיפים מעט חמאה, רצועות כרוב, מלח, פלפל שחור גרוס. מזהיבים את הכרוב ומכבים את האש. שומרים את הכרוב חם במחבת עד ההגשה. לסיר עם הריזוטו מוסיפים את קרם הבטטה הלבנה ומבשלים עוד כשתי דקות. מוסיפים את יתרת החמאה כשהיא חתכה לקוביות ואת גבינת הפרמז'ן, מערבבים טוב ומסירים מהאש. נותנים לריזוטו לעמוד כשתי דקות, למה שנקרא שלב ההקרמה. מחלקים את הריזוטו לקערות, מוסיפים את הכרוב ומעליו מפזרים את פירורי החלה.
איך להכין סופגניות במילוי קרם טונה?



הנה מתכון לסופגניות מלוחות במילוי קרם טונה של הילה אלפרט, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים ל-18 סופגניות:
=================
2.5 כוסות שמרים

25 גרם שמרים טריים או 15 גרם שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

2 חלמונים

2/3 כוס מים פושרים

שמן לטיגון עמוק


מצרכים לקרם:
===========
2 קופסאות טונה משומרת בשמן

4 כפות גדושות חרדל (רצוי אקסטרה חריף)

2 כפות חומץ, רצוי פטל אם אין אז חומץ בן יין אדום

כעשרים עלי טרגון

2 כפות צלפים בחומץ

1/3 כוס מים

1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

2. ממסים את השמרים הטריים ב-2/3 כוס מים פושרים עם קורט סוכר ומתסיסים.

3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ואם משתמשים בשמרים טריים יוצקים את השמרים שתססו לגומה. אם בחרתם ביבשים, פשוט מפזרים בקמח.

4. מוסיפים את השמן והביצה ולשים תוך כדי הוספת מים עד שמתקבל כדור בצק. מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש עד שהבצק גמיש ואינו נדבק לידיים (כשמונה דקות, אפשר גם במיקסר עם וו לישה).

5. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. חובטים בבצק שתפח ולשים אותו מעט. צרים ממנו שני גלילים באורך כ-30 ס"מ וחותכים גליל לקטעים בעובי 2 ס"מ. מגלגלים כל קטע לכדור, מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

6. בזמן שהסופגניות תופחות מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון וטוחנים לקרם חלק מאוד.

7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הבצק עד שהם מזהיבים משני הצדדים. מוציאים בכך מחוררת לנייר סופג. בעזרת שקית זילוף מזריקים את קרם הטונה לסופגניות ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין מרק תימני?



כך תכינו מרק תימני נפלא:


המצרכים:
========
1 עוף מחולק ל-8, או יותר

6 תפוחי אדמה

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה קצוצה

1 כף גדולה רסק עגבניות

1 חב' כוסברה, ללא הגבעול

מעט אבקת מרק עוף

מעט מלח

1 כף מחוקה חוויג'

3 כפות קמח (לא חובה)


אופן ההכנה:
===========
1. לאדות את העוף במים רותחים ולשפוך את המים.

2. למלא סיר גדול במים גדול, לשים בו את העוף המאודה וכל שאר המצרכים מלבד הקמח.

3. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. כאשר תפוחי האדמה והעוף רכים - המרק מוכן.

6. לפני ההגשה להביא לרתיחה ולהוסיף 3 כפות קמח מדוללות במעט מים.


הערות:
=====
1. את כמות העוף ותפוחי האדמה ניתן לשנות לפי מספר הסועדים.

2. לשיפור הטעם ניתן לכתוש זרעי כוסברה וגרעיני הל ולהוסיף למרק בזמן הבישול.


תודה לסבתא מזל.
בתאבון!


איך להכין אגוזי פקאן מתוקים?


הנה מתכון להכנת אגוזי פקאן מתוקים:

המצרכים:
========
300 גרם אגוזי פקאן קלופים (לא קלויים)

2 כוסות מים

3 כוסות סוכר

שמן לטיגון עמוק



אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים את המים והסוכר

2. מוסיפים את האגוזים למים ומבשלים על אש בינונית בין 10 דקות לרבע שעה

3. כאשר האגוזים מבריקים וסירופ הסוכר נספג בהם היטב מסננים את האגוזים מהרוטב

4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את האגוזים (בכל פעם כמות קטנה) עד שהם משחימים

5. מוציאים את האגוזים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר אפייה

6. מצננים ומאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
איך להכין ריבועי מרקחת ענבים?


הנה מתכון לריבועי מרקחת ענבים של נעמה רן, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" באוקטובר 2015:

המצרכים עבור תבנית 20X20:
=======================

לבסיס וציפוי:
-----------------------
3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1.5 כוסות שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט)

3/4 כוס (105) גרם קמח

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית מלח

150 גרם חמאה רכה

100 גרם שקדים קצוצים דק

למרקחת הענבים:
-------------------------------
600 גרם ענבים סגולים חצויים (כ-4 כוסות)

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1.5 כפות קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. הבסיס: שמים בקערת מעבד מזון את הסוכר, שיבולת השועל, הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והמלח ומעבדים קצרות (אם שיבולת השועל היא רגילה ולא אינסטנט, מעבדים עד שהיא נטחנת לשבבים קטנים). מוסיפים את החמאה ומעבדים לעיסה אחידה.

2. מוציאים חצי מכמות העיסה ומשטחים בתבנית. מאחסנים במקרר.

3. הציפוי: מוסיפים את השקדים למחצית העיסה שנותרה במעבד המזון ומעבדים בהפסקות (פולסים) לפירורים. אוספים את הפירורים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 30 דקות.

4. המרקחת: שמים בסיר את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור. מועכים מעט חלק מהענבים, כך שיצא מיץ. מחממים כ-10 דקות על להבה בינונית - נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עש שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות נוספות , עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מבשלים 3-4 דקות נוספות, עד הסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים.

5. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.

6. מורחים את המרקחת על הבסיס. מוציאים את פירורי הבצק מהמקפיא ומפזרים על המרקחת (אם הם נדבקו לגוש מפוררים במזלג). אופים 25-30 דקות, עד הזהבה. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.
איך להכין ציר דגים?


הנה מתכון להכנת שני ליטר ציר דגים:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג אדרות וראשי דגים

3 גזרים קלופים

3 גבעולי סלרי

1 צרור פטרוזילה

1 צרור שמיר

1 כפית מלח

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלם

2 ליטר מים

אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את כל המצרכים ויוצקים עליהם את המים.

2. מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים מבלי לערבב חצי שעה.

3. מורידים את הסיר מהגז ומצננים כשעה כשהוא מכוסה.

4. מסננים ומעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ובמקפיא עד שלושה חודשים. את הירקות שבושלו ניתן לאכול לאחר הסינון.
איך להכין פלפל קלוי בחומץ ושמן?
איך להכין רוטב לקציצות?
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?
איך להכין עוגת גבינה באסקית?
איך להכין חיתוכיות פרג?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.