» «
מתכונים
אפשר מתכון לעוף בציפוי בוטנים?


הנה מתכון פשוט וקל להכנת עוף בציפוי בוטנים:

המצרכים:
=========
12 שוקיים של עוף

200 גרם בוטנים קלויים קצוצים דק

1/2 כוס קמח

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מיץ לימון

2 ביצים

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

2 כפות עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העוף כמה שעות בשמן ומיץ הלימון

2. לערבב את הקמח עם שני סוגי הפפריקה, המלח והפלפל

3. לנגב את העוף במגבת ניר ולטבול אותו בקמח, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן בבוטנים ובכוסברה.

4. לאפות עד 40 דקות בחום גבוה.

בתיאבון!
שניצלונים
איך להכין שניצלונים בשומשום?


הנה מתכון לשניצלונים בשומשום האהוב מאד על ילדים, אך מתאים גם למבוגרים:

המצרכים:
========
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות מאורכות

4 ביצים

שום כתוש

חרדל

רוטב צ'ילי

קמח

שומשום

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
==========
1. להניח זו לצד זו שלוש קערות, האחת עם קמח, השנייה עם הביצים וכל התבלינים והשלישית עם השומשום.

2. לחמם שמן קנולה במחבת.

3. לטבול את השניצלונים לפי הסדר בקמח, בביצים ובשומשום, להנמיך את האש ולטגן עד להזהבה.

4. להניח מספר דקות על נייר סופג ולהעביר לכלי הגשה.

בתיאבון!
פאי
איך להכין פאי אספרגוס?



הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:

המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים

2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת

1 כפית קצח


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים

3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.

4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.

5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.

6. אופים חצי שעה עד להזהבה.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין עוגיות ריבה?


לפניכם מתכון לעוגיות ריבה:

חומרים:
=======
300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

סוכר וניל

קינמון


הוראות הכנה:
============
1. ללוש הכל לבצק רך וחלק, להכניס למקרר לשעה.

2. להכין נקניק מהבצק, לחתוך חתיכות של 2 ס"מ, לגלגל כל חתיכה לעיגול, לשטח בין הידיים ובעיגול שנוצר לעשות שקע עם צידה השני של כף עץ.

3. לאפות.

4. לחמם ריבת אוכמניות, לשפוך לתוך כל עוגיה מעט ריבה, לפזר מעל אבקת סוכר וקינמון (לא חייבים להוסיף קינמון).


העוגיות האלה פשוט מדהימות. הן נעלמו בשניה! תיהנו!

מתכונים

מטבלים
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
אורז
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
סלטים
איך להכין סלט עוף אסיאתי?



הנה מתכון להכנת סלט עוף אסיאתי:

המצרכים (עבור ארבע מנות):
====================
2 חזות עוף צלויים

1 כוס אפונת גינה (אפשר להשתמש באפונה קפואה)

1 כוס כרוב סגול קצוץ דק

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, בצל ירוק)

2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

חופן בוטנים קצוצים קלויים ומטוגנים

4 כפות שומשום קלוי

2 כוסות עלים ירוקים חתוכים דק (חסה, תרד)


אופן ההכנה:
==========
1 מבשלים את אפונת הגינה במי מלח רותחים במשך שתי דקות, מסננים ומצננים.

2. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים אותן בקערה.

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ובנפרד את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות לפי הטעם, מגישים מיד לאחר התיבול.
גלידה
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?



הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:

המצרכים:
========
4 בננות בשלות

1 כוס תותים טריים

2 תמרים ללא הגלעין

1 כוס חלב סויה בטעם וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.

2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.

מעבירים למכונת גלידה.

גיוונים:
======
1. אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.

2. אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.

בתיאבון!


עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



הנה מתכון להכנת עוגת תפוזים:

המצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כוסות סוכר

1 קליפת לימון


חומרים לרוטב:
=============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ

1/3 כוס יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה)

2. להוסיף לסירוגין את כל שאר החומרים

3. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש

4. להוציא את העוגה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (בערך 45 דקות)

5. במידה ומשתמשים ברוטב, לבשל את כל חומרי הרוטב עד הגיעם לרתיחה ולצקת על העוגה בעודה חמה, במידה ולא, לצנן את העוגה ולפזר עליה אבקת סוכר.


בתיאבון!

איך להגיש בצורה חגיגית וטעימה במיוחד?
כך תוכלו להגיש תפוחי אדמה טעימים מאד ויפיפיים להגשה:

- שטפו היטב את כמות תפוחי האדמה שאתם צריכים והסירו בליטות מיותרות.

- חתכו את תפוחי האדמה לרוחב.

- חתכו כל תפוח אדמה לפרוסות מאד דקות, אך לא עד הסוף, כך שתפוח האדמה נשאר מחובר.

- הניחו על תבנית מרופדת ניר אפיה.

- הכינו רוטב משמן זית, מלח , פלפל, פפריקה מתוקה ושום כתוש בנדיבות.

- מרחו היטב בעזרת מברשת את תפוחי האדמה.

- הכניסו לתנור שחומם מראש על חום גבוה.

- בדקו לאחר 20-25 דקות, האם מספיק רך ומוכן.

- העבירו לכלי הגשה נאה והגישו מיד.

- ניתן להוסיף ראשי שום שלמים בין תפוחי האדמה.

- אהוב מאד גם על ילדים!!
איך להכין שקשוקה טבעונית?



הנה מתכון לשקשוקה טבעונית (עבור 3-4 מנות):

המצרכים:
========
4 פלפלים צהובים או כתומים

6 כפות שמן זית

מלח (עדיף אטלנטי)

פלפל שחור גרןס

650 גרם עגבניות שרי תמר או עגבניות רגילות שטופות ונקיות

1 כפית שטוחה סוכר


מצרכים לרוטב העגבניות:
===================
2-3 שיני שום קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700 - 800 גרם עגבניות חתוכות משומרות מתוצרת איכותית

מלח

פלפל צ'ילי יבש כתוש

להגשה:
======
1 כפית שמן זית

חופן גדוש גרעיני דלעת

סלט טחינה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים עם נייר אפייה תבנית של תנור.

2. קוטמים את בסיס הפלפלים ומניחים אותם (את הבסיסים) בתבנית. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל וצולים 20 דקות. מוציאים את הפלפלים מהתור ומשאירים אותו דולק.

3. מניחים נייר אפייה נקי על התבנית, חוצים את העגבניות לאורכן ושמים בתבנית כאשר הצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח, פלפל וסוכר. צולים 25-30 דקות עד שהעגבניות מתכווצות ומקבלות סימני צריבה ומוציאים אותן מהתנור.

4. בזמן שהעגבניות בתנור מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה וקולים את גרעיני הדלעת עד שמחצית מהם קופצים במחבת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

5. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב בחום גבוה, מוסיפים את השום, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים עד דקה. מנמיכים את האש לאש נמוכה ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים, מתבלים ומתקנים תיבול.

6. מוסיפים את עגבניות השרי הצלויות ומערבבים. מניחים ברוטב את בסיסי הפלפלים הצרובים המהווים תחליף לחלמוני הביצה ומסירים מהאש.

7. מכינים טחינה (1.5 כוס טחינה גולמית, 1 כוס מים, 2-3 שיני שום סגלגל, 1 צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה, מלח דק - מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים תיבול).

8. מעטרים את השקשוקה החמה בטחינה ובגרעיני הדלעת ומגישים מיד.

בתיאבון!
איך להכין מרק אפונה וכרישה עם חלב קוקוס?


הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

2 כרישות חתוכות לפרוסות

3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)

4 שיני שום כתושות קל

3 כוסות אפונה גינה מופשרת

1 כוס חלב קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט תבלין קארי, לפי הטעם


אופן הכנה:
=========
1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.

3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין מפרום עם חצילים?


הנה מתכון למפרום עם חצילים:

המצרכים:
=========
3 חצילים טריים, מאורכים וצרים

למילוי:
=======
2 כוס פירורי לחם

5 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ

4 פילה אנשובי משומר מושרה במלח (לא חובה)

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

4 כפות גבינת פטה מפוררת

4 כפות גבינת קשקבל מגורדת

חצי כוס תערובת עשבי תיבול לפי הטעם (בצל ירוק, נענע ,פטרוזיליה, כוסברה)

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 ביצים

עוד צריך:
========
קמח לקימוח

3 ביצים טרופות עם 4 כפות חלב, מלח ופלפל שחור טחון טרי

כוס פירורי לחם- רצוי מסוג פנקו

להכנת הרוטב מערבבים יחד כוס יוגורט, 2-3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון, כמה כפות עשבי תיבול לפי הטעם, מלח ופלפל שחור טחון טרי.

אופן ההכנה:
===========
1. חותכים את החצילים לרוחבם לפרוסות שנשארות מחוברות בנקודה מסויימת.

2. מטגנים בשמן הזית את הבצל, שום ופלפל חריף. מטגנים כשתי דקות.

3. מערבבים בקערית את כל חומרי המילוי, כולל השום והבצל המטוגנים.

4. ממלאים את החצילים במילוי, ומסדרים בתבנית מלבנית.

5. טובלים את החצילים בקמח, אח"כ בביצה הטרופה עם חלב לבסוף בפירורי הלחם. מכניסים למחבת עם שמן זית חם לטיגון בשלושה כיוונים. מוציאים אותם לתבנית מלבנית.

6. יוצקים מעל רוטב של יוגורט עם שום, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול.

בתיאבון!
איך להכין קוקטייל כיפה אדומה?



הנה מתכון להכנת קוקטייל כיפה אדומה:

המצרכים:
========
11/4 כוסות ליקר תות

1/2 ק"ג תותים טריים

2 כוסות רום לבן

1 בקבוק סנגריה מוכנה

3 כפות סוכר לבן

קרח


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף ולנקות את התותים ולשים בצד 7 תותים לקישוט.

2. לכתוש את התותים שנשארו, להכניסם לקערה עם הסוכר ולמלא עד הסוף בקרח.

3. למזוג לקערה בזה אחר זה את הנוזלים - התות, הרום ולבסוף את הסנגריה, לערבב היטב ולקשט בתותים שנשמרו בהתחלה.
איך להכין בראוניז טבעוני?


הנה מתכון לבראוניז טבעוני על פי מתכון של שרה הורניק, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:

מצרכים:
=======
מיכל קרם קוקוס (18% שומן, 400 מ"ל)

250 גרם שוקולד מריר

2 כוסות קמח מלא (280 גרם, אפשר לשלב קמחים)

1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (120 גרם)

10 גרם אבקת אפייה (שקית)

1/2 כפית מלח

כפית תמצית וניל

אופציה1: קליפה מגורדת מתפוז אחד

אופציה2: חצי כוס אגוזי פקאן שבורים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30X30.

2. מחממים את הקוקוס עד לסף רתיחה במיקרו או בסיר קטן.

3. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס לגמרי.

4. מוספים את תמצית הווניל, ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

5. מערבבים את כל החומרים היבשים – הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח – בקערה גדולה.
שופכים את בלילת השוקולד לקערה של החומרים היבשים ומערבבים הכל. מוסיפים את אגוזי הפקאן והגרידה אם בחרנו בכך.

6. שופכים לתבנית המשומנת ואופים כ-25-30 דקות (25 דקות למרקם רטוב ופאדג'י יותר, 30 דקות למרקם יותר עוגתי).

7. לאחר שמניחים להתקרר, חותכים לריבועים.

בתיאבון!
איך להכין מרק עדשים כתומות?



הנה מתכון להכנת מרק עדשים כתומות:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

1-2 עגבניות מגוררות

2 גזרים חתוכים לקוביות

10 כוסות מים

2 כוסות עדשים כתומות מבוררות

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית חוויאג’ למרק

¼ כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם




אופן ההכנה:
============
1. לחמם את השמן בסיר גדול ולהזהיב בו את הבצל.

2. להוסיף את השום הכתוש ולטגן דקה נוספת

3. להוסיף את העגבניות והגזר ולטגן 5 דקות

4. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה

5. להנמיך את האש, להוסיף את כל התבלינים ולבשל 45 דקות על אש נמוכה

6. לטעום לתקן תיבול ובמידה והמרק סמיך מדי להוסיף עוד מים


בתיאבון!
איך להכין קציצות לילדים?


הנה מתכון להכנת קציצות לילדים:


המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או בקר+עוף)

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם (או פרוסה טבולה במים וסחוטה)

1 בצל מגורר, ללא הנוזלים

1 תפו"א מבושל ומעוך/ 3 כפות פירה/תפו"א מגורר ללא הנוזלים

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

פלפל שחור

מלח

מעט אבקת מרק עוף

לגיוון טיפה כמון


אופן ההכנה:
===========
1 מערבבים את כל החומרים ומניחים כחצי שעה - שעה.

2. מרטיבים את הידים, יוצרים קציצות עגולות.

3. טובלים את הקציצות בפרורי לחם, משטחים מעט ומטגנים.

4. יש לטגן עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב.


לגיוון:
=====
- ניתן לאחר הטיגון להכניסן לרוטב עגבניות שהוכן מראש.

- אם הקציצות מיועדות גם למבוגרים אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה דק- מצויין גם להקפאה.

- כמות זו מספיקה ל-6 מנות לערך, אם רוצים להקפיא מומלץ להכפיל הכמות.

בתיאבון!


איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין גליל תמרים טבעוני?


הנה מתכון להכנת גליל תמרים טבעוני?

המצרכים:
========
1 חבילה 500) גרם) תמרים מגולענים בוואקום

50 גרם משמש מיובש קצוץ גס

50 גרם חמוציות מיובשות

50 גרם קשיו (לא קלויים ולא מומלחים)

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם אגוזי לוז

50 גרם אגוזי פקאן

50 גרם שקדים מולבנים

50 גרם פיסטוק

1 כף גדושה צימוקים

1 כף גרידת לימון

2 כפות שומשום

חצי כפית קינמון

קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים לגלגול


אופן ההכנה:
==========
1. לרכך את התמרים במיקרו בפולסים קצרים.

2. לערבב יחד את כל החומרים לעיסה אחידה במהירות נמוכה במיקסר או בעזרת כפפות.

3. לגלגל לצורת גליל, לגלגל בקוקוס ולהכניס להקפאה לשעה ואז לפרוס לפרוסות דקות.

בתיאבון!
איך להכין סלט עגבניות ולחם קלוי?


הנה מתכון לסלט עגבניות ולחם קלוי כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
4 כפות שמן זית

1 שן שום, קלופה וכתושה

4 פרוסות לחם, חתוכות לקוביות

מלח, פלפל שחור

5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי אדומות, חצויות

1 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי צהובות

לוויניגרט:
========
עלים מצרור אחד של פטרוזיליה

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון טרי

1 כפית חומץ בלסמי

1 כפית חרדל

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1 מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות).

2. הלחם: שמים את שמן הזית והשום בקערית קטנה ומערבבים. מושחים את קוביות הלחם בשמן המתובל, זורים מעך מלח ופלפל ומניחים בתבנית. קולים כ-10 דקות עד שהקוביות מזהיבות קלות. מוצאים ומצננים. אם לא משתמשים מיד אפשר לאחסן בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

3. הויניגרט: מפרישים שליש מכמות עלי הכוסברה. שמים את הכמות הנותרת במעבד המזון, מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לרוטב אחיד וחלק.

4. שמים את כל סוגי העגבניות בקערה בינונית, יוצקים ומערבבים. מוסיפים את קוביות הלחם האפויות ואת עלי הכוסברה ומגישים.
איך להכין טארט טראפל שוקולד טבעוני?
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
איך להכין כבד קצוץ דל קלוריות?
איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?
איך להכין סלט וולדרוף?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.