» «
סורבה
איך להכין סורבה מלון, עראק ורוזטה?


הנה מתכון להכנת סורבה מלון, עראק ורוזטה, כפי שפורסם בעיתון "הארץ" ביולי 2011:

המצרכים:
========
250 גרם סירופ סוכר

200 גרם סירופ רוזטה ממותק

700 גרם (נטו לאחר קילוף) מלון כתום מסוג שרנטה או שרנטה באלדי

2 כפות מיץ לימון

כף עראק

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
=========
1. מרסקים בבלנדר מלון, סירופ סוכר, רוזטה ומיץ לימון.

2. מערבבים ידנית, לתוך תערובת הפרי, עראק וגרידת לימון.

3. מעבירים למכונת גלידה או, לחילופין, לקערה שטוחה ומקפיאים 6 שעות לפחות.

4. חותכים לקוביות גדולות ומרסקים במעבד מזון או בבלנדר.

5. מעבירים לכלי הגשה, מכסים היטב ומקפיאים בשנית.
מתכונים
איך להכין מרק תרד וחומוס?



הנה מתכון להכנת מרק חומוס ותרד, כפי שפורסם בתוכניתו של השף חיים כהן בתוכניתו בערוץ הראשון:

המצרכים:
========
1 כוס גרגירי חומוס

רבע בצל קצוץ

שן שום קצוצה

1 ליטר ציר ירקות

צרור עלי תרד (רצוי טורקי)

מיץ מחצי לימון

קוביות גבית פרמזן


אופן ההכנה:
===========
1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, מסננים, מעבירים לסיר, ממלאים במים עד כדי כיסוי + 3 ס"מ, מרתיחים, מנמיכים האש ומבשלים שעתיים.

2. לחמם בסיר שמן זית ולאדות בו את השום והבצל, עד הגעתם לשקיפות.

3. לסנן את החומוס מהמים ולהוסיף לסיר.

4. להוסיף את ציר הירקות ולהרתיח.

5. להוסיף את התרד ומיץ הלימון ולבשל כ-5 דקות.

6. להניח בקערות הגשה קוביות גבינת פרמזן ולצקת מעליהן את המרק.


לבריאות!
מרק עדשים
איך להכין מרק עדשים בסיר לבישול אטי?



הנה מתכון למרק עדשים לבישול בסיר לבישול אטי בנפח 2.5 ליטרים:

המצרכים:
========
1 בצל קצוץ

2 גבעולי סלרי פרוסים דק

3 גזר מגורר

1 קופסא (00 4 ג') עגבניות מרוסקות

200 ג' עדשים כתומים

1100 ציר מרק עוף

1 כפית בזיליקום

1 עלה דפנה

קורט מוסקט

קורט מלח ופלפל

1 כף פטרוזילה קצוצה

אופן ההכנה:
===========
1. לטגן במחבת את הגזר, הסלרי והבצל עד לריכוך.

2. להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד הפטרוזילה ולהביא לרתיחה.

3. לאחר שתי דקות של אידוי יש להעביר את כל התכולה לסיר החרס ולכסותו.

4. יש לבשל בין 4-6 שעות.

5. לפני ההגשה יש לפזר על המרק מעט פטרוזיליה.

הערה: לקבלת מרק בעל סמיכות ומרקם חלק יותר ניתן לקררו, לטחון אותו ולחמם בשנית.

בתיאבון!
סופגניות
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!

מתכונים

עוגת שמרים
איך להכין עוגת שמרים גבינה?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)

4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

250 גרם חמאה רכה

3 חלמונים

2 כוסות חלב, פושר

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל


למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 כפות כפות (20 גרם) קמח

1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים

לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה

שקדים ואגוזי פקאן

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.

2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.

4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.

5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.

6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.

בתיאבון!
ריבועי תפוחים
אפשר מתכון לריבועי תפוחים כשרים לפסח?
רוצים מתכון להכנת ריבועי תפוחים לפסח? - הנה:


המצרכים:
========
1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן בוטנים

1 כוס קמח מצה

מיץ מלימון 1 סחוט

3 ביצים מופרדות

2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות ללא גרעינים

1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הוראות הכנה:
=========
1. ערבבו את הסוכר,מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.

2. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.

3. שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.

4. אפו בחום של כ190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות.

בתאבון!
פרג
איך להכין נשיקות פרג?


הנה מתכון לכ-150 נשיקות פרג של יעל גרטי, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

1. מחממים את התנור ל-110 מעלות ומרפדים שלוש תבניות בנייר אפייה.

2. שמים 6 חלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה 1 כוס מים + שתי כפות (230 גרם סוכר) וממשיכים להקציף לקצף יציב.

3. עוצרים את המערבל, מוסיפים 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר ו-1 כפית תמצית וניל ומקציפים באיטיות לפיזור אחיד.

4. עוצרים, מוסיפים 3 כפות פרג שלם ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5. מזלפים או מניחים בכפית תלוליות קטנות מהקצף בתבניות.

6. אופים 90-135 דקות (בהתאם לגודל הנשיקות), עד שהנשיקות מתנקות בקלות מנייר האפייה. מומלץ להחליף בין התבניות באמצע האפייה.
צלי עגל
איך להכין צלי עגל בסיר לבישול איטי?


כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:


בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.

בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.

הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:

3 גזרים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

3 תפוחי אדמה

פלפל ירוק

מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)

המון המון כוסברה חתוכה

כף מרק בשר

כפית מלח

2 עצמות פרה

בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.

הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.


אורז
איך להכין אורז עם חומוס ויוגורט?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי

4 כפות שמן

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כף גרגרי כמון

1 כף גרגרי שומר

1 כף גרגרי כוסברה כתושים

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)

2 גביעי יוגורט צאן

4 כוסות מים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.

2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.

3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.

4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.

5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

6. מערבבים הכל לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין קינוח מהיר ונפלא?



להכנת קינוח במהירות עשו כך:

החומרים:
=======
חבילה (נדמה לי שזה 250-300 גר') של "נשיקות"

150 גר' אגוזי מלך

2 קופסאות שמנת לקצפת (אני אוהבת את השמנת שבשקיות אבל אין אצלנו...)

אופן ההכנה:
=========
1. שוברים את הנשיקות לחתיכות גסות (בגודל שקדים בערך).

2. שוברים את האגוזים לחתיכות קטנות (עם פטיש של שניצלים).

3. מקציפים את השמנת (בלי סוכר! המתיקות תגיע מהנשיקות) לקצפת יציבה.

4. מערבבים הכל ביחד.

5. אפשר להוסיף לקצפת גם שוקולד מריר מגורד דק, או כפית נס-קפה.

6. שופכים לתבנית של אינגליש קייק מניילנים עם ניילון נצמד (שמנת סופגת ריחות) - מקפיאים.

זהו!
איך להכין צלי בקר ביין אדום?



הנה מתכון להכנת צלי בקר ביין אדום של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים לארבע מנות:
=================
6 פרוסות חזה אווז מעושן

1 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף

2 כפות שמן זית

8 שיני שום שלמות מקולפות

4 גזרים שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

4 שורשי פטרוזיליה שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות

2 כוסות יין אדום

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כוס פול ירוק טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים סיר רחב שוליים המתאים לצלייה ולהגשה. משחימים את פרוסות חזה האווז, מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים שמן, מתבלים את נתח הבשר במלח ובפלפל שחור ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ואת שיני השום, מזהיבים קלות, מוציאים ושומרים בצד.

4. מחזירים את נתח הבשר למחבת, מסדרים מסביב את חזה האווז, את הירקות ואת השום, יוצקים את היין האדום ואת הסילאן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים מים רק עד קצהו של הנתח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 3.5 שעות.

5. בינתיים חולטים את פולי הפול במי מלח, מצננים מייד ומקלפים את הקליפה השקופה.

6. מצננים לחלוטין את הצלי, מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לסיר ושומרים במקרר עד להגשה.

7. לפני ההגשה מבשלים שוב מכוסה במשך כשעה וחצי על אש קטנה, מתקנים תיבול ורגע לפני ההגשה מוסיפים את הפול הירוק.

בתיאבון!
איך להכין אזני המן ללא סוכר?



הנה מתכון לאוזני המן ללא סוכר:

המצרכים לבצק:
==============
8 כוסות קמח כוסמין מלא (כאשר הגרגר נטחן בשלמותו, רצוי באבני ריחיים)

1/2 כפית מלח

2 כפות סודה לשתייה


אופן ההכנה:
============
1. לערבב את כל המצרכים ולהוסיף כוס דחוסה של שמן קוקוס איכותי במצב מוצק (מצב המוצקות של השמן כמו שהוא בחורף, לא כמו אחרי שהיה במקרר)
וללוש הכל ביחד.

2. להוסיף 2-2.5 כוסות של מיץ תפוזים סחוט טרי (את החצי כוס האחרונה, להוסיף בהדרגה, רק אם יש צורך וללוש לבצק.

3. להוסיף 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי, ללוש שוב ולהכניס למקרר לשעה.

מצרכים למילוי:
============
25 תמרים שהושרו לפחות חצי שעה

3 כפות קקאו

2 כפות שמן קוקוס

(ניתן להוסיף כפית תמצית וניל או כל תוספת לפי טעמכם)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב עם בלנדר מוט את התמרים ושמן הקוקוס, להוסיף את הקקאו ולערבב ידנית.

2. כעת, לרדד את הבצק דק דק ( 3-4 מ"מ), לקרוץ עיגולים מהבצק, לשים באמצע את המילוי וליצור אוזני המן.

3. יש להקפיד על הידוק אוזני ההמן לחלוטין (כך שלא יראו את המילוי), מכיוון שהן נפתחות בתנור.

4. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכניס לכ- 20 דקות.

פורים שמח!
איך להכין מלית פרג ואגוזים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו למלית פרג ואגוזים לאוזני המן:

המצרכים:
=======
3 כוסות פרג טחון טרי (270 גרם)

11/4 כוסות סוכר (200 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל), ניתן להחליף במים אם רוצים אוזני המן פרווה

50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

גרידה מחצי לימון

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד סוף הרתיחה.

2. מנמיכים את האש עד כמה שניתן, מוסיפים את האגוזים, מערבבים דקה ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הפרג ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

4. מצננים היטב עד לשימוש.
איך להכין צלי בקר עם פירות יבשים?



הנה מתכון לעשר מנות צלי בקר עם פירות יבשים כפי שפורסמו בחוברת המתכונים "על השולחן":

המצרכים:
========
נתח בקר מס' 5 במשקל 2.5 - 3 ק"ג

1/4 כוס שמן קנולה

מלח ופלפל שחור טחון


לרוטב:
=====
7 בצלים קצוצים

9 שיני שום קלופות בשלמותן

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

1 כף ג'ינג'ר מגורר

3 - 4 כפיות כמון טחון

1 כפית קינמון טחון

צ'ילי או פפריקה חריפה, לפי דרגת החריפות הרצויה

1 כוס יין אדום

3 - 4 כוסות ציר בקר חם או ציר עוף

200 גרם שזיפים מיובשים

200 גרם משמשים מיובשים


להגשה:
======
1/2 צרור כוסברה קצוצה

1/2 צרור נענע קצוצה


אופן ההכנה:
==========

1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4. נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

5. מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

6. מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

7. מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

9. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10. מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.

11. מגישים עם דלעת צלויה בסילאן, שום ועראק.

אופן ההכנה:
==========
מערבבים בתבנית 1 ק"ג דלעת קלופה ללא גרעינים חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ, 1/3 כוס שמן זית, 7 שיני שום קצוצות, 3-2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד הזהבה. מזלפים מעל כ-1/4 כוס עראק ואופים עוד כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

בתיאבון!
איך להכין קינוח מצוין מחמאת בוטנים?


הנה מתכון לקינוח פרווה טעים וקל להכנה מחמאת בוטנים:

המצרכים:
========
1 קופסת חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (370 גרם)

1 חבילת מחמאה

1/4 כוס דבש

3 כפות אבקת סוכר

250 גרם

150 - 200 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה


אופן ההכנה:
=========
1. ממסים בסיר על אש קטנה חמאת בוטנים, מחמאה, דבש ואבקת סוכר.

2. מרסקים את הבסקוויטים (פתי בר) כמו לכדורי שוקולד.

3. יוצקים את תערובת חמאת הבוטנים על הביסקוויטים, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית פיירקס או חד פעמית 20/30.

4. מקררים שעה במקרר.

5. ממסים במיקרו את השוקולד המריר עם השמן, מערבבים היטב לקבלת קרם אחיד, מצפים את העוגה ומקררים שוב.

6. פורסים לקוביות קטנות ומגישים בתוך צלוחיות נייר קטנות.

- ניתן להקפיא לתקופה ממושכת ולהוציא רגעים ספורים לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך מכינים עוגת גבינה בקלי קלות?



מתכון לעוגת גבינה אפויה
===================
א. לערבב מצרכים אלו בקערה:

3 גביעי גבינת 5%

1 גביע שמנת חמוצה

3 כפות גדושות של קורנפלור

1 אבקת פודינג וניל

1 כף רום

6 חלמונים

ב. להקציף 6 חלבונים + 1 כוס סוכר. לאחר ההקצפה להוסיף לתערובת שהוכנה קודם ולערבב בעדינות.

ג. לשמן תבנית עגולה (מס' 26) ולשפוך את התערובת.

ד. לחמם תבנית אפיה עם מים בחום גבוה בתנור למשך 5 דקות. להכניס את התבנית עם העוגה לתנור בתום ה- 5 דקות ולהמשיך את האפיה בחום גבוה לעוד 10 דקות. לאחר מכן להמשיך את האפיה בחום בינוני לעוד כשעה.

ה. להכנת הקרם יש להקציף:
1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב קר

1 אבקת פודינג וניל
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.


איך להכין חומוס מסבחה ופול?



הנה מתכון של השף חיים כהן כפי שהובאה בתוכנית הטלוויזיה של הערוץ הראשון, להכנת חומוס, מסבחה ופול:

1. החומוס - שורים גרגירי חומוס בולגרי בהרבה מים במקרר, למשך 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים בכמות שעוברת לפחות בשליש את החומוס.

מרתיחים ולקראת הרתיחה מוסיפים בין חצי כפית לכפית סודה לשתייה.

מבשלים עד שהחומוס מתרכך, מסננים וממתינים שהוא יתקרר. לא מכניסים למעבד מזון כשהוא חם מדי!

2. לאחר שהחומוס התקרר, שומרים מעט גרגרים להגשה ומעבירים את שאר הגרגירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים שום, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מתחילים לעבד ומוסיפים טחינה גולמית "יונה" או "גמל" (כחצי כוס ל-2 כוסות גרגרים מבושלים) ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך לרכך, הוסיפו ממי הבישול של החומוס. זה טוב.

3. אופן ההגשה: שמים חומוס בצלחת, יוצקים מעל שמן זית, סוחטים מיץ מלימון טרי ומוסיפים גרגרי חומוס חמים מהשלמים ששמרתם בצד, פרוסות פלפל ירוק חריף ומיץ לימון.

4. הפול - שורים פול יבש במים. מסננים ומבשלים במים עד שהוא מתפורר. מגישים חם בקעריות עם הרבה שמן זית, טחינה ומיץ לימון.

לבריאות!
יש מתכון עם קיגל?



המצרכים:
=========
500 גרם שעועית שהושרתה לילה

3 בצלים גדולים

750 גרם בשר בקר

12-10 תפוחי אדמה בינוניים

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

2 כפות מרק בצל

4 שיני שום


אופן הכנה:
=========
לטגן את הבצלים הקצוצים גס בשמן עד הזהבה.

בינתיים לסדר בקרקעית הסיר תפוחי אדמה, שעועית ובשר.

לשפוך חלק מהבצל המטוגן ולתבל.

להוסיף את יתרת התפוחים, הבשר והשעועית.

שוב לתבל ולשפוך את יתרת הבצל המטוגן.

להשאיר למעלה מקום לקיגל.

לקיגל:
=====
3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 בצלים בינוניים, ביצה, 1/4 חבילה מרגרינה, 3 כפיות אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח, מלח, פלפל שחור.



הכנת הקיגל:
==========
1. לרסק במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים,להוסיף את שאר החומרים.

2. לערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי ולהניח את השקית מעל החמין.

3. לחורר עם קיסם כמה חורים בשקית.

4. לשפוך מעל הכל מים רתוחים עד מעט מתחת לגובה החמין.

5. לחמם עד רתיחה בחום גבוה ולהעביר לחום נמוך.
איך להכין עוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה?
הנה מתכון לעוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה:

קלתית:
======
כוס קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה, ביצה - ללוש, לרפד תבנית פיירקס לאפות 15 דקות 170 מעלות. להוציא לצנן על הרשת.

מלית:
=====
פודינג פירות יער (יש דבר כזה!) להקציף + חלב + שמנת מתוקה (הוראות להכנה יש על גבי האריזה).

טיפ שלי: בגלל שזה משפריץ כשמקציפים, אני מכניסה את הקערה לכיור וכך זה לא מלכלך לי את כל השיש וסביבתו.

כשהקלתית קרה - למרוח הפודינג למעלה ולהכניס למקרר עטו.

לפני הגשה - למרוח שכבה של פירות יער (נמכר בכוס קטנה. כמו של יוגורט)

יאמי!
איך להכין פאי אספרגוס?



הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:

המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים

2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת

1 כפית קצח


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים

3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.

4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.

5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.

6. אופים חצי שעה עד להזהבה.

בתיאבון!
איך להכין אוזני המן טבעוניות?
איך להכין רוטב יוגורט?
איזה כריך כדאי להכין לילדים לארוחת עשר?
איך להכין עוגת שוקולד תפוז טבעונית?
איך להכין מתכון לסופגניות ללא סוכר וגלוטן?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.