» «
מלבי
איך להכין מלבי שושנים?


הנה מתכון למלבי שושנים, כפי שפורסם במוסף "לייף סטייל" של ישראל היום במרץ 2012:

המצרכים ל 7-8 מנות:
=================
4 כפות שטוחות קורנפלור

4 כפות חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כוסות מים

1/4 כוס סוכר

2 כפות מי ורדים

לריבת שושנים:
============
עלי כותרת מ-4 שושנים אדומים, גזורים לרצועות עבות

1/2 כוס סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

2 כוסות סוכר

1/4 כוס מים

כמה קוביות לימון כולל קליפתו וגרעיניו

1 שקיק תה אדום ( פירות יער, תות או דובדבן)

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המלבי: מדללים את הקורנפלור בחלב.

2. בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת, מים וסוכר. מסירים מעל האש.

3. מוסיפים מעט מהתערובת החמה על הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים תוך כדי ערבוב את הקורנפלור אל הנוזל החם שבסיר.

4. מוסיפים מי ורדים, מערבבים ויוצקים לקעריות הגשה.

5. מכינים את הריבה: יוצקים מעל עלי השושנים מיץ לימון ו-1/2 כוס סוכר ומבירים למקרר למשך לילה.

6. מעבירים את השושנים לסיר, מוסיפים סוכר, מים, לימון ותה.

7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עד לסמיכות הרצויה וכאשר צבע הריבה אדום מספיק, אפשר להוציא את התיון.

8. מצננים את הריבה ויוצקים על המלבי. מגישים.
גיווץ'
יש מתכון לגיווץ' (תבשיל חצילים)?


הנה מתכון להכנת גוויץ', תבשיל חצילים בעגבניות:

מצרכים:
=======
2 חצילים לא גדולים

2 כפות רסק עגבניות

עגבניה מרוסקת

2-3 כפות קטשופ

כוס מים

מלח

פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה או פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות לא גדולות.

2. לטגן את הבצל עד לריכוך ולהוסיף את החצילילפ להקפצה קלה.

3. להוסיף את כל שאר החומרים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה ד לריכוך החצילים.

4. לבדוק תיבול ולתקן במידת הצורך.

ניתן לקצר את ההכנה ע"י בישול בסיר לחץ.


בתיאבון!
פירות יבשים
איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה חמה ברוטב טופי?



הנה מתכון לעוגת גבינה חמה ברוטב טופי של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
לשימון התבנית: 25 גרם חמאה רכה

750 גרם גבינת שמנת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1.5 כוסות (300 גרם) סוכר

6 ביצים

4 כפות (40 גרם קמח)

1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לרוטב טופי:
=========
1 כוס (200 גרם) סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים היטב את תבנית האפייה עם החמאה הרכה. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או סיר עם מים.

2. שמים בקערה גדולה את שני סוגי הגבינה והשמנת ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה ומבריקה.

3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים בו את העוגה למשך כשעה, כך שתהיה חמימה.

4. הכנת רוטב הטופי: שמים את הסוכר בסיר כבד קטן, מניחים על להבה בינונית ומחממים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בהיר. תוך כדי ערבוב, מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות את השמנת. ממשיכים לערבב עוד 3-4 דקות, עד לקבלת רוטב טופי סמיך. מצננים כמה דקות.

5. יוצקים את הרוטב על העוגה החמימה ומגישים.

יש לשמור את הרוטב והעוגה בנפרד עד שבוע לפני במקרר ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה.

מתכונים

סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

עוגות
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
גלידה
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:

המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס

1 שמנת לבישול - אלפרו

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות טחינה

כף דבש

מעט קוקוס לקישוט

מעט סילאן או דבש לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.

3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.

4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.

הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.

בתיאבון!

עוגות
איך להכין עוגת שמנת לימונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת לימונית של תמי סירקיס להכנה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

המצרכים:
========
לבסיס:
---------
200 גרם עוגיות פתי-בר

50 גרם חמאה, מומסת

למלית:
---------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 גביע קוטג'

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

לשכבה העליונה:
-------------------
2 גביעים שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

3 כפות סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני של 170 מעלות צלזיוס.

2. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון עם להב מתכת. מערבים את הפירורים עם החמאה המומסת. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית האפייה בשכבה אחידה ושווה. שומרים את התבנית במקפיא עד לשלב האפייה.

3. מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית, לקבלת בלילה אחידה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית עם הבסיס ואופים למשך כ-35 דקות, רק עד שפני העוגה קפיציים למגע ועדיין בהירים.

5. בגמר האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר עוד כ-10 דקות בתנור עם הדלת פתוחה. מעבירים סכין חדה מסביב לשולי העוגה, אך לא פותחים את הקפיץ.

6. מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם הסוכר ותמצית הווניל. יוצקים על פני העוגה בשכבה אחידה. מקררים למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

7. משחררים את קפיץ התבנית, מעבירים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה ומגישים בליווי פירות טריים או קצפת.

בתיאבון!


מצה בריי
איך להכין מצה בריי מלוחה-מתוקה?


הנה מתכון להכנת מצה בריי מלוחה-מתוקה:

אם רוצים ממש מתוק, אפשר להוסיף קצת סוכר ונענע ולוותר על התיבול הנוסף. אם רוצים יותר מלוח – תרד או מנגולד קצוצים יתקבלו כאן בברכה.

חומרים למצייה אחת גדולה (2-3 מנות):
=============================
4-5 מצות

1 קופסא קרם קוקוס (אפשר מי קוקוס או חלב סויה אם עושים מצייה מתוקה)

3/4 כוס קמח תירס גרגירי (זה שמכינים ממנו פולנטה, לא אינסטנט, אפשר להחליף בקמח מצה אם שומרים על איסור קטניות בפסח)

1 גבעול שום ירוק, קצוץ דק (אפשר להחליף בבצל ירוק או 2-3 שיני שום)

חופן גדול פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה

1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ

מלח ים אטלנטי

שמן זית או שמן קוקוס לטיגון

אופן ההכנה:
===========

1. מניחים בקערה את קמח התירס וקרם הקוקוס וטורפים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת המלח ומערבבים.

2. שוברים פנימה את המצות בשברים קטנים ומערבבים היטב. מניחים ל-15 דקות לריכוך וספיגת טעמים. אם התערובת הופכת סמיכה מדי, מוסיפים כ-1/4 כוס מים (או תחליף חלב כלשהו) ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ויוצקים את התערובת. משטחים אותה ומכסים. מטגנים 3-5 דקות עד שהחלק התחתון משחים ומתייצב ומלמעלה כבר לא רואים ממש נוזלים (אם צריך מנמיכים את הלהבה, שלא ייחרך).

4. מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את המצייה בבת אחת אל הצלחת. מחליקים אותה חזרה למחבת (בזהירות שלא תתפרק) כדי לטגן גם את הצד השני. ממשיכים לטגן 1-2 דקות ומסירים מהאש.

5. מעבירים את המצייה בעדינות לצלחת (כדאי להשתמש בטכניקת הצלחת שוב) ומגישים.

בתיאבון!

קרדיט לאורי שביט
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך להכין מרק בטטה?


הנה מתכון להכנת מרק בטטה:

המצרכים:
=======
4 בטטות גדולות וקלופות חתוכות לקוביות

1 גזר קלוף חתוך לחתיכות קטנות

1 שן שום גדולה

1 בצל גדול

5 כפות שמן

פפריקה מתוקה

כורכום

מלח ופלפל שחור

טחינה

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את במצל ומטגנים אותו יחד עם השום בסיר עמוק למרק.

2. מוסיפים את הבטטה והגזר ומוסיפים מים.

3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4. מתבלים לפי הטעם.

5. כעבור שעה טוחנים את המרק במעבד מזון עד שמתקבל מרקם סמיך.

6. יוצקים לקערות הגשה ומזלפים מעט טחינה בכל קערה.
איך להכין מרנג שוויצרי?


כך מכינים מרנג שוויצרי, לפי עמית דונסיקי ממגזין "שף" של עיתון "לאישה":

1. מחממים את התנור לחום נמוך, 100 מעלות, במצב טורבו.

2. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. מניחים בקערת המערבל 4 חלבונים וכוס ורבע סוכר דק (אפשר גם רגיל).

4. ממלאים סיר במים רותחים, מניחים בתוכו את קערת המערבל וטורפים במטרפה ידנית 5-7 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבלת עיסה לבנה, בהירה וחמימה.

5. אפשר לעשות זאת גם בסיר אדים כפול ("באן מארי") כשהסיר מונח על להבה נמוכה, וקערת המערבל מונחת עליו בלי לגעת במים.‬ מחזירים את קערת המערבל למקומה ומקציפים במהירות גבוהה כ- 10 דקות, עד שמתקבל קצף נוקשה ומבריק שנותר יציב על המקצפים.‬ מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק.
איך להכין סנדביץ' טעים? יש רעיונות?


הנה 14 רעיונות למילויי כריכים מוצלחים:

1. מיונז, גבינה מגוררת, בצל ירוק

2. חומוס עם זיתים

3. קוטג', סלמון וחסה

4. סרדינים, מיץ-לימון וחסה

5. טונה, מיונז, מלפפון קצוץ, בצל ירק

6. גבינה לבנה, תירס, חסה

7. חמאה, פרוסות גבינה, חסה, גזר מגורר, פרוסות מלפפון, פרוסות עגבניה, עירית (אפשר כמובן חלק)

8. מיונז, עוף או ביצה קשה, נבטים

9. גבינה לבנה, מלפפון חמוץ, גזר מגורר, זיתים, אגוזי מלך מרוסקים

10. חמאת צמחי תבלין, בשר שנשאר מצלי, חמוצים וחסה

11. מיונז, דג (שימורים או מנתח שבושל), חסה, עגבניה, מלפפון. מעט לימון סחוט

12. גבינה לבנה ואבוקדו מעוך או פרוס עם מעט מיץ לימון ופלפל שחור.

13. מיונז, נקניק, מלפפון חמוץ, עגבניה

14. חביתת ירק, עגבניה, מלפפון.
איך להכין צ'יפס ירקות קראנצ'י?


הנה מתכון לצ'יפס ירקות קראנצ'י, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
2 בטטות בקליפתן, שטופות היטב ויבשות

4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים

2 סלקים בינוניים, קלופים

2 לפתות בקליפתן, שטופות ויבשות

1 שורש סלרי קלוף

תרסיס שמן זית אן קנולה

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר מ-2.5 מ"מ) ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.

3. אופים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).

4. מוצאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.

שומרים עד יומיים בכלי אטום.
איך להכין עוגת שזיפים נהדרת?



הנה מתכון לעוגת שזיפים מצוינת:

המצרכים:
=========
12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים

1/3 כוס סוכר

3 כפות ברנדי איכותי

1 ו-3/4 כוסות סוכר

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה

1 מיכל שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם קמח תופח (חבילה אחת קטנה)


אופן ההכנה:
=========
1. משרים את השזיפים, הסוכר והברנדי ביחד חצי שעה

2. לערבב במיקסר ביצים, סוכר, חמאה, מיץ, קליפת לימון ושמנת חמוצה

3. כשמקבלת עיסה להוסיף את הקמח בערבוב קל יחסית

4. לשמן בחמאה תבנית אפייה בקוטר 26, לפזר על החמאה סוכר ולטלטל את התבנית כך שהסוכר יתפזר על כולה

4. להניח על תחתית התבנית את השזיפים ולצקת עליהם את הבלילה

5. לאפות בחום של 180 מעלות 40-50 דקות. כשיקסם יוצא יבש העוגה מוכנה

6. לצנן את העוגה ואז להפוך אותה על תבנית הגשה כך שהשזיפים למעלה

בתיאבון!
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?



הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:


המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט

8 תותים

1 בננה

2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"

מעט ליקר, מכל סוג

8 כפות גרנולה

8 כפות דבש

אפשרות: שקית סוכר וניל


אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.

- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).

- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.

- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.

בתיאבון!
איך להכין סלט זוקיני ועוף?



הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:

מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים

1 כף חומץ בלסמי

1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן


אופן ההכנה:
===========

1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.

2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.

3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.

בתיאבון!


איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
איך להכין קציצות בשר?



הנה מתכון להכנת קציצות מבשר בקר:

מצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
1 חב' פטרוזיליה
1/2 חב' כוסברה או שמיר
1 בצל בינוני
2 קישואים בינוניים
מעט אורגנו
3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
3 ביצים
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 כפות צנוברים - אם רוצים
שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- לטחון במעבד מזון קישואים, בצל, לחם, ביצים ועשבי תיבול.
- להעביר לקערה ולערבב היטב יחד עם הבשר.
- לתת לתערובת לעמוד כחצי שעה.
- ליצור קציצות יפות וגדולות ולטגן בשמן במחבת על אש נמוכה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולית?


הנה מתכון לעוגת שוקולית רכה וטעימה, שלוקח בערך חמש דקות להכינה. הכמות מספיקה לתבנית די קטנה, כך שאם בוחרים תבנית גדולה יותר מומלץ להכין כמות כפולה.

המצרכים:
=========
1 כוס קמח תופח

1 כס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס שמן

4 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 חבילה (200 גרם) שוקולד מריר


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הקמח, הסוכר, השוקולית, השמן, הביצים וחצי מכמות השמנת במיקסר.

2. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

3. להמיס בסיר קטן על הגז את שארית השמנת עם השוקולד ולשפוך על העוגה בעודה חמה.


בתיאבון!
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?


הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:

המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים

1 ביצה

מעט מים

3 כפות חרדל

1.5 כוסות פירורי לחם

4 כפות קמח

1 כף אבקת שום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעט כורכום

1 כף זרעי חרדל

חופן פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון

אפשרות לתוספת : מעט קצח

אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.

2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).

3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.

4. לחמם את השמן במחבת רחבה.

5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.

6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין מקבובה?
איך להכין עוגת בננה, גזר ותפוחים?
איך להכין צלי בקר ביין אדום?
איך להכין ריזוטו בטטה?
מהן העוגיות של סבתא אידה ואיך להכין את עוגיות סבתא אידה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.