» «
קוקטיילים
איך להכין קוקטייל קיווי פיז?



הנה מתכון לקוקטייל קיווי פיז:

המצרכים לכוס אחת:
================
1 קיווי

25 מ"ל (5 כפות) רום לבן

25 מ"ל (2.5 כפות) ליקר פרחי סמבוק

30 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון

20 מ"ל (2 כפות) מי סוכר

ג'ינג'ר אייל לפי הצורך

1 קיווי פרוס לקישוט

חופן עלי נענע

קרח לפי הצורך


אופן ההכנה:
==========
- כותשים את הקיווי בשייקר

- מוסיפים את הקרח, הרום, מיץ הלימון ומי הסוכר ומשקשקים היטב.

- מוזגים לכוס נמוכה תוך כדי סינון

- ממלאים את הכוס עד שפתה בג'ינג'ר אייל

- מקשטים בפרוסות קיווי ונענע
עוגת שזיפים
איך להכין עוגת שזיפים נהדרת?



הנה מתכון לעוגת שזיפים מצוינת:

המצרכים:
======

12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים

1/3 כוס סוכר

3 כפות ברנדי איכותי

1 ו-3/4 כוסות סוכר

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה

1 מיכל שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם קמח תופח (חבילה אחת קטנה)


אופן ההכנה:
=========

1. משרים את השזיפים, הסוכר והברנדי ביחד חצי שעה

2. לערבב במיקסר ביצים, סוכר, חמאה, מיץ, קליפת לימון ושמנת חמוצה

3. כשמקבלת עיסה להוסיף את הקמח בערבוב קל יחסית

4. לשמן בחמאה תבנית אפייה בקוטר 26, לפזר על החמאה סוכר ולטלטל את התבנית כך שהסוכר יתפזר על כולה

4. להניח על תחתית התבנית את השזיפים ולצקת עליהם את הבלילה

5. לאפות בחום של 180 מעלות 40-50 דקות. כשיקסם יוצא יבש העוגה מוכנה

6. לצנן את העוגה ואז להפוך אותה על תבנית הגשה כך שהשזיפים למעלה

בתיאבון!



אורז
איך להכין אורז עם אטריות וקשיו?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם אטריות וקשיו, כפי שפורסן בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כוס איטריות דקיקות

1/4 כוס שמן זית

150 גרם אגוזי קשיו

1 בצל קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את האטריות היבשות ואגוזי הקשיו כשתי דקות.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, את הכורכום והנענע, מלח ופלפל ומערבבים.

5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.

בתיאבון!
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון מוצלח לכדורי שוקולד:

המצרכים:
========
200 גרם ביסקוויטים

50 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר

2 כפות גדושות קקאו

100 גרם קוביות שוקולד מריר

1/2 כוס חלב

קורט מלח

לציפוי: סוכריות צבעוניות או קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. להכניס את הביסקוויטים לתוך שתי שקיות ניילון, לקשור ולחבוט בהם בפטיש שניצלים עד לריסוקם וקבלת פירורים דקים (ניתן לטחון גם במעבד מזון).

2. ממסים בסיר על האש חמאה, סוכר, חלב, שוקולד, קקאו ומלח ומערבים היטב. ניתן להמיס גם במיקרוגל במספר פעימות).

3. לערבב את קרם השוקולד עם הביסקוויטים עד לקבלת תערובת לחה ויציבה. במידת הצורך יש להוסיף עוד מעט חלב.

4. ליצור מהתערובת כדורים קטנים ולגלגל אותם בסוכריות או בקוקוס, להניח על מגש או בקופסה ולשמור במקרר עד להגשה.

מתכונים

בלונדיז
איך להכין בלונדיז ללא גלוטן?


הנה מתכון של בלונדיז ללא גלוטן של אורלי חרמש, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
=========
120 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות סירופ מייפל

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מתקינים במיקס את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני), מערבלים ילד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך,, מנקים את דפנות הקערה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה - לא יותר. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.

3. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

4. מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.
עוגיות
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?



הנה מתכון ל-30 עוגיות סנדוויץ' שוקולד טבעוניות ממולאות בגנאש שוקולד:

המצרכים:
========
100 גרם מחמאה רכה

3/4 כוס סוכר (אפשר לבן / חום / מיקס שווה בשווה, 150 גרם)

60 גרם רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/3 שליש כוס קקאו רגיל (25 גרם)

¼1 כוסות קמח (175 גרם)


מצרכים לקרם גנאש שוקולד:
=====================
חצי שקית שמנת צמחית (110 גרם)

100 גרם שוקולד מריר


אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים בקערה את החמאה הרכה יחד עם הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה ואוורירית מאוד (יש להשתמש במקצף).

2. מוסיפים את הרסק וטורפים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים וניל ומערבבים.

3. מערבבים סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח (לא לוותר), יחד עם הקקאו.

4. מערבבים עם תערובת החמאה עד שנוצר קרם חום ומבריק.

5. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד שלא רואים יותר את הקמח. נזהרים לא לערבב יותר מידי.

שלוש שיטות ליצירת עוגיות:
=====================
1. מרדדים בין שני ניירות אפייה, קורצים עיגולים, מצננים 20 דקות במקפיא לייצוב הבצק המרודד, ומעבירים את העיגולים לנייר האפייה.

2. יוצרים גליל של בצק בתוך נייר אפייה, מקפיאים, פורסים פרוסות של כ-חצי ס”מ ולהניח על נייר האפייה. אופציה זו נותנת עוגיות שוות בגודלן.

3. מכינים כדורי בצק באמצעות כפיות (אין צורך לצנן את הבצק כלל) ומניחים בצורה מרווחת על נייר האפייה.

4. אופים את העוגיות כ-7-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים לפני המילוי.

בתיאבון!
פאי
איך להכין פאי אספרגוס?



הנה מתכון לפאי אספרגוס עבור תבנית 30X20:

המצרכים:
========
400 גרם בצק עלים

2 צנצנות שימורי אספרגוס (400 גרם)

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 ביצים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית מלח

100 גרם גבינה צהובה פיקנטית (פרמזן, אמנטל, קשקבל) מגורדת

1 כפית קצח


אופן ההכנה:
==========

1. מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מרפדים את התבנית, כולל את צידיה בבצק עלים

3. מסננים את האספרגוס ומייבשים אותו במגבת נייר. מסדרים אותו בשכבה אחת זה ליד זה על הבצק.

4. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת, הביצים, אבקת המרק והתבלינים ויוצקים על האספרגוס.

5. מפזרים את הגבינה למעלה ומעליה את הקצח.

6. אופים חצי שעה עד להזהבה.

בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה?
הנה מתכון לעוגת פירות יער ב-15 דקות עבודה:

קלתית:
======
כוס קמח, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה, ביצה - ללוש, לרפד תבנית פיירקס לאפות 15 דקות 170 מעלות. להוציא לצנן על הרשת.

מלית:
=====
פודינג פירות יער (יש דבר כזה!) להקציף + חלב + שמנת מתוקה (הוראות להכנה יש על גבי האריזה).

טיפ שלי: בגלל שזה משפריץ כשמקציפים, אני מכניסה את הקערה לכיור וכך זה לא מלכלך לי את כל השיש וסביבתו.

כשהקלתית קרה - למרוח הפודינג למעלה ולהכניס למקרר עטו.

לפני הגשה - למרוח שכבה של פירות יער (נמכר בכוס קטנה. כמו של יוגורט)

יאמי!


מתכונים
רולדות ריבה ואגוזים - איך להכין?
בצק מעולה להכנת מאפים מלוחים, פשטידות ורולדות מתוקות.
קל ומהיר להכנה - בוחשים וזהו. טובה להשהותו כשעה במקרר לפני השימוש

והוא מצויין להקפאה: מחולק ל- 3 גלילים עטוף היטב, ולהפשיר בעת הצורך כשמתחשק להכין מאפה מתוק או מלוח.

ניתן לשמור במקרר עטוף ל- 3-4 ימים.

1 שמנת חמוצה
1 קמח תופח קטן
1 מרגרינה (עדיף מחמאה - מרגרינה בטעם חמאה)

מערבבים וזהו, אפשר גם במערבל או במעבד מזון.

כמות ל- 3 גלילות או בסיס מאפה ל- 2 תבניות בגודל 20/30 ס"מ.

* בכל גלילה למרוח בנדיבות ריבה ולפזר מעל אגוזים קצוצים גס.
אפשר לגוון ולמרוח את אחת הגלילות בממרח תמרים + אגוזים קצוצים.

אפייה ב- 180 מעלות עד להשחמה כ- 25 דקות.

* אפשר להכין ממחצית כמות הבצק מאפה מלוח: "בית לזית" כמו שהכנת, אני קוראת להם "כדורי זיתים" (מבישולה), ומגוונת ומוסיפה לבצק בשלב ההתחלתי תבלין זעתר בנדיבות והבצק מקבל טעם וגוון מיוחד.

* שידרוג הבצק והכנת בצק ח"שק, להחליף את אותה כמות מרגרינה בחמאה.
איך להכין סלט מלפפונים ובצל סגול?



הנה מתכון קל ואף חגיגי להכנת הסלט:

המצרכים:
========
10 מלפפונים יפים, פרוסים דק דק

1 בצל סגול מקולף, חתוך לפרוסות דקות מאד


המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות חומץ בן-יין לבן או לחילופין חומץ בלסמי לבן

4 כפות שמן זית

1.5 כפות סוכר

1 כף חרדל צרפתי

2 כפות מים

פלפל שחור גרוס דק

מלח


אופן ההכנה:
===========
1. ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ביחד , טעמו ותקנו עד לטעם נכון.

2. הניחו את הבצל והמלפפונים בקערת הגשה וצקו מעליהם את הרוטב סמוך להגשה.


בתיאבון!
איך להכין קוביות בטטה?



הנה מתכון לקוביות בטטה בדבש:

המצרכים:
=========
4 בטטות קלופות

שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס דבש

שמן זית לטיגון

טיפה אבקת פלפל שחור

50 גרם שברי שקדים פרוסים מולבנים


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות ומניחים בסיר

2. מכסים את הבטטות במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות עד לריכוך חלקי של הבטטות.

3. מסננים את הבטטות שבושלו.

4. מחממים במחבת שמן זית ומקפיצים את הבטטה במשך 5 דקות.

5. מעבירים את קוביות הבטטה המוקפצות לקערה, מוסיפים מלח, פלפל ודבש ומערבבים קלות.

6. מקפיצים קלות את השקדים במחבת בה טוגנו הבטטות.

7. מעבירים את הבטטות לצלחת הגשה, מפזרים עליהם את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס לפסח?



הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת שוקולד קוקוס לפסח כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
========================
200 גרם שוקולד שבור לחתיכות

200 גרם שמן קוקוס מוצק

10 כפות אבקת סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גרם קוקוס טחון

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 כוס שוקולד מגורר

שמן לשימון התבנית

לציפוי:
======
100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

2 כפיות שמן קוקוס מוצק


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. ממסים את השוקולד ושומרים בצד.

3. במערבל מזון בעזרת מטרפה מקציפים את שמן הקוקוס ו-6 כפות אבקת סוכר למשחה חלקה.

4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לקרם חלק ותפוח.

6. בקערה הנקייה במערבל המזון מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף דליל מוסיפים 4 כפות אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב, לבן ומבריק.

7. מקפלים אל הקצף את קרם השוקולד, מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ואז את הקוקוס ואת פצפוצי השוקולד.

8. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שמשחים. מצננים.

9. מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד ואת השמן ומערבבים עד לקבלת נוזל שוקולד מבריק ואחיד ומצפים את העוגה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

איך להכין פונץ' אייס קפה עם רום ואייריש קרים?



הנה מתכון להכנת 10 כוסות של אייס קפה עם רום ואייריש קרים:

מצרכים:
=======
8 כוסות (1.5) ק"ג גלידת שוקולד

1/2 כוס ליקר אייריש קרים מקורר

כוס רום מקורר

4 כוסות קוביות קרח עשויות קפה (יש להכין ארבע כוסות נס קפה מבלי להמתיק אותו ולהקפיא בתבניות)

1 קופסאת קצפת


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס לבלנדר כוס אחת של קוביות קרח, שתי כוסות גלידה ורבע כוס אייריש קרים ולערבל עד לקבלת אחידות.

2. למזוג את המשקה שהתקבל לקערת פונץ'.

3. לחזור על אותו תהליך כשלוש פעמים נוספות עד שקערת הפונץ' מתמלאת.

4. להוסיף את הרום והקצפת ולקשט עם פירורי שוקולד.

5. את מנת המשקה כל אחד יוצק לכוס האישית שלו בעזרת מצקת.


לרוויה!
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?


הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:


המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):

100 גרם חמאה קרה או רכה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


אופן ההכנה:

1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.

3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.

5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.

6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.

7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.


- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר


איך להכין עוגות גבינה טובות?
הנה מתכון לעוגת גבינה של דודו מפורום תפוז:

המצרכים:
=========
1 ק"ג גבינה לבנה 5%

1 גבינת נפוליאון

2 גביעים שמנת של פעם

6 ביצים מופרדות

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

6 כפות אבקת קורנפלור


זה מתאים ל - 3 תבניות אינגליש קייק, או ל 2 תבניות 24, או לתבנית אחת 28 + 1 תבנית אינגליש קייק.

חמאה לשימון התבנית.


להפעיל את התנור על חום של 220 מעלות ולהכניס תבנית עם מים מהברז לשים בתחתית התנור ולהתחיל להכין את העוגה...


1. מקציפים כוס סוכר ו-6 חלבונים לקצף יציב

2. מערבבים את כל הגבינות, הקורנפלור, החלמונים והסוכר

3. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים ומוזגים בתבניות.

החום הוא 220 C לעשרים דקות (מכת חום),
אחרי 20 דקות להוריד ל 150 עוד חצי שעה

כשמוכן לכבות תנור ולהשאיר חצי שעה בתנור מכובה
קלה להכנה, קלילה ויצוגית..(הכנתי התבנית26 יצאה גבוהה)
איך להכין במהירות לביבות נהדרות?


הנה מתכון קל ומהיר להכנת לביבות מצוינות:

המצרכים:
========
1/4 ליטר חלב

1/2 ק"ג קמח

15 גרם שמרים טריים

כף וחצי סוכר

1 ביצה

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:
===========
1, יש לחמם מעט מהחלב ולהמיס בו את השמרים.

2. לאחר בעבוע ותפיחת השמרים, יש להוסיף אליהם את הקמח, יתר החלב, הביצה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסה עם מקם דביק, אך ללא גושים.

3. מכניסים לשמן חם חופן מהעיסה בידיים לחות.

4. מחכים להזהבה, מוציאים לנייר סופג.

5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין ספגטי בולונז טעים וקל משקל?


הנה מתכון לספגטי בולנז:

מצרכים:
========
250 ג' בשר בקר רזה טחון ללא שומן

250 ג' חזה עוף טחון ללא שומן

2 כפות שמן קנולה

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

6 שיני שום גדולות קצוצות דק

1 רסק עגבניות

מים רותחים לכיסוי הבשר

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה

עשבי תיבול - (טימין, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו, מיורן)

500 ג' ספגטי או מקרוני לפני בישול

אפשרי למי שלא מקפיד על כשרות:
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
============
1. חממו את השמן בסיר לא שטוח, וכשהוא חם הוסיפו את הבשרים ומטגנים היטב תוך הפרדת הגושים בכף עץ והתנדפות הנוזלים. הבשר צריך להשחים מעט ולא להישרף.

2. הכניסו את הבצל והשום, ערבבו היטב וטגנו במשך כ-5 דקות.

3. הוסיפו את הרסק ומים עד כדי כיסוי, עשבי תיבול ותבלינים. הביאו לרתיחה והקטינו את האש. כסו את הסיר ובשלו במשך לפחות 30 דקות (הטעם ישתבח ככל שהבישול ארוך יותר).

4. בינתיים בשלו את הספגטי לפי ההוראות וכשמוכן סננו, הניחו בכלי מתאים וצקו את הרוטב המוכן מעל.

5. אם אתם לא מקפידים על כשרות, תוכלו להוסיף מלמעלה גבינת פרמזן מפוררת.
איך להכין מרק שעועית?



הנה מתכון למרק שעועית:

המצרכים:
=======

3 כוסות (500 גרם) שעועית שהושרתה במים לילה שלם, מסוננת מהמים

10 כוסות ציר עוף או בשר (או כתחליף 10 כוסות מים רותחים בתוספת שתי כפות אבקת מרק בצל ושתי כפות אבקת מרק עוף)

1 בצל גדול מקולף וקצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ

3 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום

לקישוט: עלי פטרוזיליה ובזיליקום


אופן ההכנה:
=========

- להניח את השעועית בסיר גבוה ורחב ולצקת עליה את המים, להביא לרתיחה על אש בינונית ולהסיר את הקצף.

- להוסיף את שטר החומרים, לערבב היטב ולהרתיח שוב, להנמיך את האש ולבשל בין שעתיים לשלוש עד שהשעועית מתרככת.

- להגיש חם בעיטור עלי פטרוזיליה או בזילקום ובתוספת לחם, רצוי כפרי.



איך להכין שקשוקה?
איך להכין פלפלים ממולאים בסיר לבישול אטי?
איך להכין שקשוקה ערבית?
איך להכין נתחוני עוף בעשבי תיבול?
איך להכין קיש גבינת עזים ורוזמרין?