» «
מתכונים
איך להכין רולדות ריבה ואגוזים?


הנה בצק מעולה להכנת מאפים מלוחים, פשטידות ורולדות מתוקות. קל ומהיר להכנה - בוחשים וזהו. טוב להשהותו כשעה במקרר לפני השימוש והוא מצוין להקפאה: מחולק ל- 3 גלילים עטוף היטב, ולהפשיר בעת הצורך כשמתחשק להכין מאפה מתוק או מלוח. ניתן לשמור במקרר עטוף ל- 3-4 ימים.

המצרכים:
=======
1 שמנת חמוצה

1 קמח תופח קטן

1 מרגרינה (עדיף מחמאה - מרגרינה בטעם חמאה)

מערבבים וזהו, אפשר גם במערבל או במעבד מזון.

כמות ל- 3 גלילות או בסיס מאפה ל- 2 תבניות בגודל 20/30 ס"מ.

* בכל גלילה למרוח בנדיבות ריבה ולפזר מעל אגוזים קצוצים גס.
אפשר לגוון ולמרוח את אחת הגלילות בממרח תמרים + אגוזים קצוצים.

אפייה ב- 180 מעלות עד להשחמה כ- 25 דקות.

* אפשר להכין ממחצית כמות הבצק מאפה מלוח: "בית לזית" כמו שהכנת, אני קוראת להם "כדורי זיתים" (מבישולה), ומגוונת ומוסיפה לבצק בשלב ההתחלתי תבלין זעתר בנדיבות והבצק מקבל טעם וגוון מיוחד.

* שדרוג הבצק והכנת בצק ח"שק, להחליף את אותה כמות מרגרינה בחמאה.
אננס מטוגן
איך להכין אננס מטוגן עם בלילה?


הנה מתכון להכנת אננס סיני עם בלילה:

המצרכים לבלילה:
==============
1 כוס קמח תופח

1 כפית סוכר

1 ביצה

1 כף שמן

מים


מצרכים נוספים:
==============
6 טבעת אננס משומר

שמן לטיגון עמוק

סירופ מייפל


אופן ההכנה:
===========
1. יש לערבב את חומרי הבלילה ולהוסיף לפי הצורך בין שליש לחצי כוס מים, עד לקבלת עיסה חלקה שאינה סמיכה או דלילה מדי.

2. לייבש את האננס טוב בעזרת מגבות נייר.

3. לחמם את השמן, לטבול את האננס בבלילה ולהעבירו לשמן עד שהוא מזהיב ותופח.

4. לסנן את האננס מהשמן ולצקת עליו סירופ מייפל.

בתיאבון!
עוגת פירות
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

1/4 כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.
פירורי לחם
איך להכין פירורי לחם מתובלים?



הנה מתכון להכנת פירורי לחם מתובלים:

המצרכים:
========
שאריות לחם

שמן

מלח

פלפל שחור

אפשרות: אורגנו, אבקת שום, רוזמרין


אופן ההכנה:
===========
1. לייבש על מגש שאריות לחם לפי הכמות הדרושה.

2. לטחון במעבד מזון את הלחם עד שנוצרים פירורים.

3. לתבל את פירורי הלחם בתבלינים (לחשב לפי כפית וחצי שמן, רבע כפית מלח ופלפל בנדיבות על כל שתי כוסות של פירורי לחם).

4. לפזר את הפירורים המתובלים על תבנית עם נייר אפייה ולאפות 6 דקות בחום של 180 מעלות. לערבב פעמיים - שלוש בזמן האפייה.

5. לצנן לגמרי, להעביר לצנצנת אטומה ולשמור במשך שבועיים - שלושה. ניתן לשמור לאורך זמן רב אם מאחסנים במקפיא.

מתכונים

עוגת מצות
איך להכין עוגת מצות ביין לפסח?



כך מכינים עוגת מצות ויין:

1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.

2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.

3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.

4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.

5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.

6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).

7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).

8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.

9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.

10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.

11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.

12. הכניסו למקרר למשך הלילה.


למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.
ספגטי בולונז
איך להכין ספגטי בולונז?



הנה מתכון לספגטי בולונז:

המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 בצל בינוני קלוף

1 שן שום קלופה

1 גזר קלוף


3 כפות שמן זית
300 גרם בשר בקר טחון

100 גרם רסק עגבניות עסיס

3 כפות קטשופ אסם

1 כוס מים

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל

1 כפית סוכר

1 חבילת ספגטיני אסם פרפקטו


ציוד:
=====
קרש חיתוך

סכין חדה

מגררת

צלחת

סיר שטוח עם מכסה

מזלג

כף

כף עץ

כוס מדידה

סיר

מסננת לפסטה

4 קערות הגשה



אופן ההכנה:
===========
1. חיתכו את הבצל והשום לקוביות. גררו דק את הגזר.

2. שיפכו את השמן לסיר וחממו אותו על אש בינונית. אחרי דקה, הוסיפו את הבצל והשום לסיר וטגנו עד שיזהיבו. מדי פעם מערבבים בכף עץ.

3. כשהבצל מזהיב, הוסיפו את הגזר והבשר. מעכו וערבבו במזלג עד שכל הבשר הופך שחום.

4. ערבבו בכוס את רסק העגבניות, הקטשופ, המים, המלח, הפלפל והסוכר. שיפכו לסיר וערבבו שוב.

5. כסו את הסיר, החלישו את האש ובשלו כחצי שעה עד שהרוטב יהפוך לסמיך. ערבבו מדי פעם, בכף עץ.

6. בינתיים, בשלים את הספגטיני על פי ההוראות שעל הקופסא.

7. העבירו את הספגטיני לקערות הגשה וצקו מעל את הרוטב.
סופגניות
איך להכין סופגניות פרמזן מלוחות?



הנה מתכון של הלה אלפרט לסופגניות אשל ופרמזן, כפי שפורסם במוסף שישבת של "ישראל היום" בנובמבר 2013:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח תופח

1 כף סוכר

1/8 כפית מלח

2 גביעי אשל

2 ביצים

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 כפות גבינת פרמזן טחונה דק

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
1 מנפים את הקמח לתוך קערה.

2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.

3. מוסיפים את האשל, הביצים, הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים במיקסר.

4. מחממים את השמן, אבל נזהרים שלא יתחיל לעשן.

5. צרים את הסופגניות בעזרת שתי כפות: לוקחים כף מהבלילה, ובעזרת כף נוספת מחליקים לסיר.

6. מטגנים כשתי דקות עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב כהה והופכים בעזרת מזלג, כששני הצדדים זהובים מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים.

בתיאבון!
סושי
יש מתכון להכנת סושי?



המצרכים ל-24 יחידות סושי:

3 דפי אצת נורי

3 כוסות אורז מבושל ומוכן לסושי (עם תערובת החומץ)

150 גרם פילה סלמון נא טרי חתוך לרצועות עבות

1 אבוקדו בשל, רצועות עבות

1 שקית קנפיו (דלעת כבושה)

חצי כוס שומשום

ניילון נצמד

מחצלת במבוק לגלגול סושי


אופן ההכנה:


1. יש לפרוס את מחצלת הבמבוק על משטח עבודה ולהניח עליה את אצת הנורי כאשר הצד החלק שלה כלפי מטה והקווים המשורטטים בה מאונכים למחצלת.

2. להרטיב את הידיים במעט מים (או מים מעורבבים עם מעט חומץ), לקחת חופן אורז ולשטח בשכבה דקה ואחידה על האצה. יש להמשיך כך עד שכל האצה מכוסה יפה.

3. להניח על גבי האורז יריעת ניילון נצמד ולהצמיד אותה לאורז. יש לתפוס את כל השכבות של האצה-אורז-ניילון ולהפוך בזהירות, כך שהשכבה הראשונה על המחצלת זה הניילון הנצמד, אחר כך כל האורז והאצה למעלה.

4. בערך בשליש הראשון של האצה, בחלק הקרוב אליכם, יש להניח רצועת סלמון, שתי רצועות קנפיו ורצועת אבוקדו.

5. לגלגל את המחצלת מהצד הקרוב אליכם כאשר אתם מהדקים את האצה והאורז על רכיבי המילוי ומגלגלים הלאה, עד סוף האצה. את הניילון הנצמד יש להוציא בשלב זה. יש להדק היטב את הגליל ולגלגל אותו כמה פעמים עם המחצלת. כאשר אתם פותחים את המחצלת עליכם לראות גליל מהודק ומודבק היטב.

6. בעזרת סכין חדה במיוחד פרסו פרוסות מהגליל (לא עבות מדי). ניתן להרטיב מעט את הסכין בכדי להקל על חיתוך ללא הידבקות לאורז.

7. חיזרו על פעולה זו עם שאר המרכיבים.

בתיאבון!


עוגת בננות
איך להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס של לחם ארז?



להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס (של "לחם ארז") הכינו את החומרים הבאים:

2 תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפיה

1.5 כוסות רסק מבננות צהובות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:
=========
1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עם לקבלת תערובת קרמית.

3. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים.

4. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד.

5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם.
איך להכין סלט פטריות בתחמיץ?



הנה מתכון לסלט פטריות בתחמיץ:

מצרכים:
=======
2 מגשים של פטריות טריות מהסוג האהוב עליכם (שמפניון, יער או אחרות)

פלפל אנגלי - כמה גרגירים

פלפל שחור - כמה גרגירים

עלי דפנה - כמה עלים, רצוי טריים

1-2 עלים של טמין טרי או 1/2 כפית טימין מיובש

1/2 כפית חרדל גרגירים - אופציה, לא חובה

1/2 כוס שמן זית

1-2 שיני שום פרוסות

קורט מלח גס

2 כפות חומץ בן יין

2 כפות מים


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף את הפטריות

2. במחבת גדולה או ווק להקפיץ תבלינים יבשים לשיחור הטעמים

3. מוסיפים את שמן הזית ומחממים

4. מוסיפים שום ומערבבים כמה שניות

5. מוסיפים פטריות ומקפיצים

6. מוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים להקפיץ עד להשחמת הפטריות (אם השמן נבלע, להוסיף עוד טיפה, אפשרי גם שמן סויה)

7. לכבות את הגז ולהוסיף מלח, חומץ ומים

8. להגיש קר.



בתיאבון!
איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?



הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
איך להכין חמין מרוקאי (סחיינה)?


הנה מתכון לחמין מרוקאי (סחיינה) של השפית איילת אור, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" בדצמבר 2006:

המצרכים ל-10 סועדים:
==================
1.200 ק"ג בשר (קשתית, שפונדרה) חתוך ל-6 חתיכות

4 עצמות מוח

מעט שמן לטיגון

6 בצלים פרוסים

פפריקה

6 בטטות

6 תפוחי אדמה

מלח, פלפל

מעט סוכר

200 גרם שעועית אדומה (שהושרתה במים כל הלילה)

200 גרם גרגרי חומוס (שהושרו במים כל הלילה)

אגוז מוסקט מגורר

20 שיני שום קלופות

אגוז מוסקט

10 גרגרי פלפל אנגלי

8 עלי דפנה

10 תמרים יבשים

3/4 כוס גרגרי פנינה

10 ביצים

אופן ההכנה:
===========
1. במחבת גדולה מטגנים את הבשר והעצמות במעט שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מפזרים מעל כמות נדיבה של פפריקה.

2. מעבירים את הבשר לסיר גדול, מסדרים מעליו את תפוחי האדמה והבטטות ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה ומעט סוכר.

3. מוסיפים את החומוס ואת השעועית, זורים שוב מלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים אגוז מוסקט, שיני שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי, וגם את התמרים.

4. קושרים את גריסי הפנינה בתוך שקית בד או חיתול נקי ומניחים מעל, עם הביצים. מכסים הכל במים או בציר עוף ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. טועמים ומתקנים את התיבול.

5. מבשלים כחצי שעה. מכסים היטב את הסיר ומעבירים לפלטה חשמלית. אפשר להניח מעל שמיכה קטנה (לוודא שלא תיגע בפלטה, זה עלול להיות מסוכן). משאירים לילה שלם. רצוי לבדוק מדי פעם ולהוסיף נוזלים במידת הצורך.

המלצת השף: אם אוהבים להפריד בין הקטניות, אפשר לקשור את החומוס והשעועית בתוך שקיות בד נפרדות. אפשר גם להוסיף שקית בד עם אורז.
איך להכין עוגת שזיפים יבשים בברנדי טבעונית?


הנה מתכון לעוגב טבעונית של שזיפים יבשים בברנדי:


המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 7X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ):
================================================
100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וקצוצים

4 כפות ברנדי/קוניאק (60 גרם)

90 גרם מחמאה רכה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

50 גרם רסק תפוחים

¼ כפית תמצית וניל אמיתית

140 גרם (כוס אחת) קמח לבן

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/3 כוס מיץ תפוזים (80 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את השזיפים בברנדי, רצוי למשך 24 שעות.

2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.

3. בכלי נפרד מערבבים את מיץ התפוזים, השזיפים והברנדי.

4. שמים בקערת המיקסר את המחמאה והסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הרסק, תמצית הווניל ולבסוף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השזיפים.

5. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-50 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
איך להכין אומלט במלית גבינות?



הנה מתכון להכנת אומלט במלית גבינות של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" ביוני 2004:

המצרכים למנה אישית:
=================
2 ביצים

2 כפות שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

3 כפות גבינות קשות (קאקבל, גאודה) מגוררות גס

מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טורפים את הביצים בקערה.

2. מתבלים במלח ומוסיפים את השמנת המתוקה.

3. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, מוסיפים את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים את הביצים וטורפים במחבת, עד שהחלק התחתון של האומלט מזהיב ומתייצב.

4. מניחים את הגבינות המגוררות על מחצית האומלט ומקפלים עליהן את המחצית השנייה. מסיטים את כל האומלט לכיוון השוליים, כדי שייסגר וכדי שהגבינות לא ייזלו. מנמיכים את הלהבה ומטגנים דקה, כך שהגבינות יימסו והאומלט עדיין לא יישרף.

בתיאבון!
איך להכין סוכריות לבנה?



הנה מתכון לסוכריות לבנה של לימור לניאדו תירוש, כפי שהתפרסם בעיתון הארץ במאי 2014:

המצרכים ל-12 יחידות:
==================
12 כדורי לבנה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית מלח אטלנטי

6 דפי פילו

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה קטנה שומשום, פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה טחונים ומלח.

2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת ומניחים בצד.

3. נוטלים מלבן של בצק פילו ומורחים בשמן זית. חותכים אותו ל-4 ריבועים שחורים אחד על השני (כשהצד המרוח בשמן כלפי מעלה) ומניחים במרכז העלה כדור גבינה. מרימים את השוליים, סוגרים כמו סוכרייה וקושרים בחוט עמיד לחום.

4. מברישים את שולי הבצק בעוד מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הלבנה ומניחים אותם ברווחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות. מוציאים את הסוכריות מהתבנית רק אחרי שהתקררו מעט, כדי שלא יקרעו. מגישים חם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה ללא גבינה?



הנה מתכון להכנת עוגת גבינה ללא גבינה:


המצרכים לבסיס:
============
1 כוס אגוזי מקדמיה ואגוזי פקאן

1/4 כפית מלח

4 תמרים מזן מהג'ול

2/3 כוס קוקוס


מצרכים לקרם:
==========

2 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים

1/3 כוס מיץ לימון טרי

1/3 כוס אגבה או דבש

1/2 כוס שמן קוקוס מומס

1/4 כוס מים או יותר, לפי הצורך


מצרכים לרוטב:
===========

תותים לפי הכמות הדרושה

תפוז לסחיטה

1-2 כפות דבש או מייפל טבעי


אופן ההכנה:
=========

1. מכניסים למג'ימיקס אגוזי פקאן, מקדמיה וטוחנים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים תמרים וקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה אותה יש לשטח בתבנית סיליקון בצורה שווה.

2. מכניסים את כל חומרי הקרם לבלנדר, את המים מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל קרם במקרם קטיפתי. מניחים את הקרם על תחתית האגוזים ושמים במקפיא עד שהקרם מתקשה.

3. חותכים את התותים לקוביות, סוחטים עליהם מיץ תפוזים ומוסיפים את הדבש או המייפל ומכניסים למקרר, לפני ההגשה מניחים את רוטב התותים על העוגה.


איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
איך להכין גרנולה לבד?


הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:

החומרים:
==========
3 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.

1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.

1/2 כוס סוכר חום (דמררה)

1/2 כפית דבש

1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי

1/2 כפית קינמון טחון

1 כף תמצית וניל

1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.

מעט מלח


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.

2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.

4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.

5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.


בתיאבון!
איך להכין בטטות צלויות במלית פטה?


הנה מתכון לבטטות צלויות במלית פטה כפי שפורסם בגיליון שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010. את את הבטטות אפשר להכין יום לפני הפיקניק, לשמור בקירור ולהניח על הגריל בשטח.

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 בטטות ארוכות בקליפתן

200 גרם גבינת פטה פרוסה

פלפל שחור

שמן זית

עלעלי תימין

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הבטטות ופורסים אותן שיתקבלו מכל אחת 8 פרוסות, כל שתיים מחוברות בקצה, כל שייווצרו סה"כ 4 "כריכים".

2. מכניסים לתוך כל כריך פרוסות גבינת פטה, מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעל פלפל שחור ועלעלי תימין. עוטפים כל בטטה ברדיד אלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך חצי שעה. מצננים קצת ואוכלים בכפית ישר מעטיפת רדיד האלומיניום.
איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?


הנה מתכון להכנת פשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי

אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרישה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה התרד, הקוואקר, הטחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!


קרדיט לעינת שגיא
איך להכין מרק עוף כמו של אמא?
איך להכין פסטה עם כדורי בשר?
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?
איך להכין סנדביץ' טעים? יש רעיונות?
איך להכין סופלקי יווני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.