» «
קניידלאך
מתכון מנצח לקניידלאך - יש?


אצלנו מגישים קניידל אחד בלבד שיוצא אחרי הבישול בגודל של אגרוף קמוץ בערך. אבל הוא קליל כמו נוצה.


כמויות ל-12 סועדים בערך:
=====================
8 ביצים גדולות

2 כוסות קמח מצה

2 כפות גדולות שמן שמסונן מטיגון בצל

4 כפות מרק עוף

מים לעיבוי – לפי הצורך (יש הסבר)

מלח, פלפל שחור - במידה !


הוראות הכנה:
============
מטגנים 2 בצלים בחצי כוס שמן, עד שמתחילים להזהיב. מסננים מהם את השמן ומקררים .

טורפים היטב את הביצים, כשמתקבל קצף די גבוה, מוסיפים את השמן והתבלינים. בעניין התיבול: חשוב לזכור שהמרק עצמו מתובל ולכן צריך לשים לב שהכמויות תהיינה מתאימות אחרי הבישול הממושך, ספיחת המרק לכופתאות וכו'.

אח"כ מוסיפים לאט-לאט את קמח-המצה ואת המרק. מערבבים ובודקים את מרקם העיסה.

במידת הצורך (תמיד צריך קצת), מוסיפים מעט מים רגילים כדי שהעיסה לא תהיה דחוסה, אלא רכה יותר (לא דלילה ). בשלב זה מכסים את העיסה ושומרים במקרר כמה שעות או אפילו לילה, אבל לא פחות משעתיים.
כשמוסיפים את המים לעיסה, יש לזכור שבזמן הקירור, היא תתקשה. אבל גם אחרי שמוציאים מהמקרר אפשר להוסיף מעט מים אם רואים שזה קשה-כבד מדי.
אחרי הפעם הראשונה כולם הופכים לספציאליסטים.....

הכי חשוב זה תכנון הזמנים:
מכינים בבוקר ומכניסים למקרר עד אחה"צ בערך ב-16:00 , בדרך כלל זה מטופל במקביל להכנת החרוסת....

אז מכינים כדורים מאורכים כמו ביצה, בעזרת עם ידיים רטובות, הבצק צריך להיות לא רך ולא קשה. הסימן שהבצק טוב: בעת ההכנה רואים את סימני האצבעות של המכינה והכדור שנוצר אינו סימטרי אלא אליפסי מעט... לעיתים סימני האצבעות נשארים אפילו אחרי הבישול הממושך וזה סימן שהבצק היה מושלם...

זורקים ישר למרק, מוודאים שיש בו הרבה מאוד נוזלים אפילו זה מחייב להוסיף מים, הרי אחרי בישול ממושך המרק יצטמצם שוב ויחזור לטעמו המרוכז. מבשלים תחילה בסיר פתוח, על אש גבוהה עד שהם צפים, אח"כ על אש נמוכה עוד כשעה. בשלב מסויים מכבים את האש ומדליקים שוב בכניסת החג, ככה זה מתבשל עש אש נמוכה, במשך הסדר עד הארוחה.

למי שחשוב לשמור על צלילות המרק, אפשר לבשל אותם במים בנפרד ורק לפני ההגשה להכניס אותם למרק. הטעם לא יהיה כמובן אותו דבר.
לביבות
איך להכין לביבות מקמח מצה?


הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:


המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה

2 ביצים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

3/4 כוס חלב או מים

חמאה לטיגון


אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)

הפרידו את החלמונים מן החלבונים.

טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)

ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.

השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.

הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.

הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.

טגנו בחמאה.
מתכונים
איך להכין תפוח אפוי?



הנה מתכון לתפוחים אפויים:

המצרכים:
========
1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס

1/4 כוס סוכר חום

1/4 כפית קינמון

אגוז מוסק מגורר

4 תפוחים ירוקים יפים


אופן ההכנה:
===========
1. לערב יחד את הצימוקים, האגוזים,הסוכר, הקינמון ואגוז מוסקט

2. לשטוף היטב את התפוחים ולהוציא מהם את החרצנים

3. להניח את התפוחים בתבנית, כך שצידם הריק פונה כלפי מעלה

4. למלא כל תפוח ברבע מהתערובת

5. למלא את התבנית ב-1 ס"מ מים

6. לאפות בחום של 175 מעלות כ-30-40 דקות

7. מפעם לפעם להרטיב את התפוחים בנוזל

8. לקרר מעט ולהגיש
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?



הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!

מתכונים

מתכונים
איך להכין נזיד עדשים?



הנה מתכון להכנת נזיד עדשים:


המצרכים:
========
250 ג' עדשים אדומות שטופות
2 גזרים פרוסים דק
1 בטטה קטנה חצויה לשנים
150 ג' דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ גס
1 ליטר ציר עוף
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף, נענע קצוצה


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן בקדריה עמוקה ולאדות את הירקות.

2. להוסיף מלח ופלפל

3. להוסיף את ציר העוף, להרתיח ולבשל 20 דקות בחום נמוך עד לריכוך הירקות.

4. להסיר מהאש ולהמתין קצת. לאחר מכן להעביר הכל בבלנד עד שהופך לעיסה לא חלקה מדי.

5. להחזיר לאש ולהוסיף כמון ולתקן תיבול.

6. להגיש בתוספת כוסברה ונענע, לחם או קרוטונים.


לבריאות!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולית?


הנה מתכון לעוגת שוקולית רכה וטעימה, שלוקח בערך חמש דקות להכינה. הכמות מספיקה לתבנית די קטנה, כך שאם בוחרים תבנית גדולה יותר מומלץ להכין כמות כפולה.

המצרכים:
=========
1 כוס קמח תופח

1 כס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס שמן

4 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 חבילה (200 גרם) שוקולד מריר


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הקמח, הסוכר, השוקולית, השמן, הביצים וחצי מכמות השמנת במיקסר.

2. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

3. להמיס בסיר קטן על הגז את שארית השמנת עם השוקולד ולשפוך על העוגה בעודה חמה.


בתיאבון!
המבורגר
איך להכין את ההמבורגר של חיים כהן?


הנה מתכון להמבורגר של חיים כהן:

המצרכים:
========
400 גרם אונטר-ריב

400 גרם כתף

200 גרם שפונדה

אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הבשר פעם אחת, שמים בקערה, מוסיפים 1 כף מים, מלח ופלפל.

2. לשים את תערובת הבשר עם הידיים במשך כמה דקות, על מנת שהחלבון המופרש בעת הלישה ידביק את הבשר ויעניק אווריריות לקציצה.

3. יוצרים 4 קציצות גדולות ועבות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

הצלייה:
======
1. מחממים מחבת רגילה או מחבת פסים עם מעט שמן.

2. כשהמחבת חמה ממש, מניחים עליה את ההמבורגר וצולים אותו במשך כמה דקות עד שחלקו התחתון חום ופריך. הופכים את הקציצה בעזרת מרית וצולים עד שהצד השני שחום גם הוא.

3. מגישים בתוך לחמניית המבורגר טרייה וצלויה קלות.

תוספות אפשריות: חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, טבעות בצל, ריבת בצל, חרדל, מיונז, קטשופ, טבסקו וביצת עין.
לחם
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!


סופגניות
איך להכין מתכון לסופגניות ללא סוכר וגלוטן?



הנה מתכון להכנת סופגניות ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
=========
1 כוס קמח אורז

1 כוס קורנפלור

1 כוס קמח תפוחי אדמה

2 כוסות קמח טפיוקה

2 כפיות סודה לשתיה

2 כפיות קסאטן גאם

2 כפיות גואר גאם

2 ביצים

1 כפית אבקת אפיה

2 מיכלי יוגורוט או אשל

1 כוס כמו סוכר

50 גרם חמאה מומסת

לימון מגורר


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים הכוללים את הקמחים, הסודה לשתיה, הקאסטון גאם והגואר גם היטב יחד.

2. בקערה נפרדת יש לערבב היטב את הביצים, החמאה והיוגורט.

3. להוסיף בהדרגה את החומרים היבשים לרטובים עד שמתקבל בצק אחיד.

4. יש לכסות את הבצק ולהשאירו למנוחה בת חצי שעה.

5. לרדד את הבצק לגובה 1 ס"מ וליצור ממנו טבעות בקוטר 10 ס"מ.

6. יש לטגן את טבעות הבצק בשמן עמוק וחם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג לאחר הטיגון.

7. לקישוט ניתן למרוח ריבה ללא סוכר או לפזר קוקוס.

בתיאבון!
איך להכין חיתוכיות פרג?


הנה מתכון לחיתוכיות פרג של יעל גרטי, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" במרץ 2016:

מצרכים למלית:
============
אחד ורבע כוסות + כף (260 גרם) סוכר

4 כפות (60 מ"ל) ברנדי או רום

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

2 כוסות (200 גרם) פרג טחון

1 כוס (100 גרם) פקאן טבעי, קצוץ בינוני - גס

מצרכים לבצק:
===========
100 גרם חמאה חתוכה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים מביצים גדולות

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אופן ההכנה:
=========
1. המלית: שמים בסיר את הסוכר, הברנדי והשמנת ומחממים על להבה נמוכה כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים. מבשלים עוד כדקה, מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בשני ניירות אפייה.

3. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הפלדה את החמאה והסוכר, ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים למעבד המזון. מעבדים רק עד שמתקבלים פירורים קטנים מאוד ולא יותר מזה. מחלקים את הפירורים לשניים: 2/3 מהכמות ו-1/3 ממנה (400 ו-200 גרם, בהתאמה).

5. מפזרים את הכמות הגדולה (2/3) בתבנית. מיישרים ומהדקים בידיים. מניחים עליה בעדינות את המלית ומשטחים אותה בידיים רטובות. מפזרים עליה את יתרת פירורי הבצק (לא מהדקים).

6. אופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב מאוד. מוציאים ומצננים היטב.

7. מחלצים את העוגה בעזרת ניירות האפייה, חותכים אותה לריבועים ומגישים.

ניתן לשמור עד 5 ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה (או עד חודש במקפיא, ומוציאים כשעה לפני ההגשה).
איך להכין עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים?


הנה מתכון של מאיה מרום לעוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" בפברואר 2012:

המצרכים:
=========
200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר (אפשר חום)

2 כפות גדושות דבש או סילאן

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

אפשרות - כפית קינמון

1 כוס קמח

2 כוסות שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט)

1 כוס פירות יבשים קצוצים דק (חמוציות, צימוקים, משמשים, תמרים וכדומה)


אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים במיקסר 200 גרם חמאה רכה עם כוס סוכר (אפשר חום) ושתי כפות גדושות דבש או סילאן עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.

2. מוסיפים שתי ביצים וכפית תמצית וניל ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ואחידה.

3. מוסיפים כפית אבקת סודה לשתייה וחצי כפית מלח, אפשר להוסיף גם כפית קינמון ומערבבים היטב.

4. מוסיפים כוס קמח, 2 כוסות שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט) וכוס אחת של פירות יבשים קצוצים דק (חמוציות, צימוקים, משמשים, תמרים וכדומה). מערבבים רק עד שהקמח כמעט נטמע והתערובת אחידה. נזהרים מערבוב יתר.

5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים תלוליות קטנות באמצעות שתי כפיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרווחים היטב.

6. אופים בתנור החם למשך 7-9 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור, אך מתקשחות עם הצינון.
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?



לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
איך להכין תבשיל פתיתים ונקניקיות?


הנה מתכון מהיר להכנת תבשיל פתיתים ונקניקיות:


מצרכים:
=======
1 חבילת פתיתים קטנה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 שקית אבקת רוטב פטריות

4 נקניקיות עוף פרוסות לטבעות בעובי 1 ס"מ

5-6 כפות שמן סויה

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
===========
1. להזהיב את הבצל בתוך סיר רחב ולהוסיף את הנקניקיות עד הזהבה קלה של הנקניקיות.

2. להוסיף את הפתיתים ולערבב.

3. להוסיף את אבקת רוטב הפטריות והתבלינים ומערבבים.

4. לכסות במים רותחים, להנמיך את האש ולהסיר ברגע שהפתיתים מוכנים.


בתיאבון!
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.
איך להכין קסטה ביתית?



הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:

המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)

3 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 חבילות פודינג אינסטנט וניל

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.

2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.

3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.

בתיאבון!
איך להכין עוף ותפוחי אדמה בתנור?



הנה מתכון מהיר להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:

מצרכים:
======
1 עוף שלם או 3-4 כרעיים

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

2 בצלים גדולים קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות קצוצות

1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה

מלח

שמן

שקית קוקי



אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את העוף בסיר עד הגעת המים לרתיחה.

2. לסנן את העוף מהמים ולייבש מעט.

3. למשוח את תפוחי האדמה בשמן ולסדרם בתבנית.

4. להניח את העוף מעל תפוח האדמה.

5. לערבב את כל התבלינים היבשים ולפזר מעל העוף.

6. לכסות את התבנית בשקית קוקי ולאפות בתנור בחום גבוה כ-45 דקות.

7. להסיר את שקית הקוקי, להפוך את העוף ולאפות עוד 30 דקות.

בתיאבון!



איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?



הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:

המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות קמח

3 ביצים

3 כפות שמן

להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת

מרקחת תפוזים

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.

2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.


איך להכין עוגת תפוחי עץ במיקרוגל?


המצרכים לעוגה:
=============
300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מלאה אבקת אפיה)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית מלאה קינמון

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה

3/4 כוס שמן

למילוי:
======
3 תפוחי עץ קלופים ונקיים מגרעינים פרוסים לפרוסות דקות דקות.

לקישוט:

1/2 כפית קינמון

1 כף שוקולד מגורר

לשימון וציפוי התבנית:

כמות נדיבה של מרגרינה

2, 3, כפות אבקת סוכר

1 כף קינמון



הכנת העוגה:
==========
1. מערבבים יחד את החומרים הרטובים.

2. מערבבים יחד את החומרים היבשים.

3. מוסיפים לאט, כף אחר כף, תוך כדי ערבוב (או ערבול במיקסר עם הרגל המשולשת, הגיטרה) את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. משמנים היטב תבנית אפיה שמתאימה למיקרוגל (פיירקס עגול) במרגרינה ומפדרים היטב באבקת סוכר וקינמון (על התחתית ובדפנות התבנית).

5. שופכים מחצית מכמות עיסת העוגה לתבנית ומיישרים.

6. מסדרים זה לצד זה ובשכבות את פרוסות תפוחי העץ על עיסת העוגה.

7. שופכים את המחצית השנייה של עיסת העוגה על שכבת תפוחי העץ ומיישרים.

8. מפזרים קצת קינמון וקצת שוקולד מגורר מלמעלה.

9. אופים עשר דקות בחום גבוה במיקרוגל.

10. מוציאים, מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.
איך להכין פוקאצ'ה?



הנה מתכון להכנת פוקאצ'ה:

המצרכים:
========
1.1 ק"ג קמח

70 גרם סוכר

20 גרם מלח

חצי קוביית שמרים

2 כפות שמן זית

650 מ"ל מים

מצרכים לאחר האפייה: שמן זית, שום כתוש, רוזמרין, מלח גס


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס את כל החומרים מלבד המלח למיקסר ולערבב בוו לישה על מהירות נמוכה כ-10 דקות.

2. בשלוש הדקות האחרונות להוסיף מלח (לא לפני כן, כי השמרים יהרסו!)

3. לכסות את קערת הבצק כשעתיים, עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו.

4. לאחר התפיחה ליצור מהבצק כדורים בגודל אגרוף קמוץ, לכסותם ולהמתין שיתפחו עד להכפלת נפחם.

5. לשטח כל כדור וכדור ולהניח בתבנית.

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להזהבה.

7. כאשר מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור, יש להבריש אותן בשמן זית (בנדיבות!) ולפזר מעל מלח גס, רוזמרין או שום כתוש.
איך להכין בראוניז?



הנה מתכון לבראוניז של "לחם ארז", כפי שהתפרסם בעיתון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
400 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

350 גרם חמאה חתוכה לקוביות

6 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס קפה נמס חזק או אספרסו

1/4 כוס ברנדי



אופן ההכנה:
===========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה חסינת חום (או סיר נוסף) בקוטר גדול במעט מגודל הסיר, כך שתחתיתה לא תיגע בפני המים. שמים את השוקולד והחמאה בקערה ומחממים כך, שהם נמסים לגמרי ונוצר קרם חלק, מסירים מהכיריים ומצננים קצת.

3. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקרם בהיר. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומקציפים כדקה נוספת. מוסיפים את הקפה והברנדי, מערבבים ויוצקים פנימה את קרם השוקולד. מערבבים היטב, יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא לח. מצננים לכמה שעות. חותכים ריבועים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין המבורגר אנטריקוט מעולה?



הנה מתכון להכנת אנטריקוט:

חומרים להכנה:
============
1 ק"ג אנטריקוט בקר מיושן (טרי ולא מומלח) טחון גס

1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי טחון

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 טיפות רוטב ווסטרשייר

1/3 כוס מי סודה

1/2 בצל מגורר בפומפיה (לא חובה)


הוראות הכנה:
===========
1. פורסים את החומרים לפניכם.

2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ומי הסודה (אפשר להוסיף חצי בצל מגורר בפומפיה).

3. מכינים 4 קציצות בעובי 2.5 ס"מ ומניחים במקרר לשעתיים.

4. מוציאים את הקציצות שעה לפני הצליה.

5. מחממים מחבת ברזל כבדה, מעט שמן וצולים על המחבת ל-5 דקות בכל צד, על אש נמוכה, כדי שיתבשל מבפנים, מבלי לייבש או להשחים מדי. אם הוא לא עשוי מספיק אפשר לצלות יותר.

6. מכניסים ללחמניה וממליחים מעט, עם פרוסות עגבניה, פרוסת מלפפון חמוץ, חסה אמריקאית (מתוקה) וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לילדים וחרדל ומגישים.
איך להכין קוקטייל כיפה אדומה?
איך להכין קיש גבינת עזים ורוזמרין?
איך להכין מרק סלק טעוני לקובה?
איך להכין קדירת תפוחי אדמה?
איך להכין במהירות לביבות נהדרות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.