» «
נקניק שוקולד
יש מתכון לנקניק שוקולד?



הנה מתכון להכנת כדורי שוקולד, מתאים מאד להכנה יחד עם הילדים:

מצרכים:
========
500 גרם ביסקווטים

כוס וחצי סוכר

12 כפות קקאו

300 גרם מרגרינה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

20 כפות חלב


לקישוט והגשה:
=============
קוקוס

סוכריות צבעוניות

עטרות נייר


אופן ההכנה:
==========
1. לרסק היטב את הביסקוויטים ולשים אותם בקערה.

2. להמיס בסיר את כל חומרי קרם השוקולד, עד לקבלת תערובת חלקה.

3. לשפוך את השוקולד מעל לביסקוויטים ולערבב היטב.

4. לחכות שיתקרר מעט ולגלגל לנקניק שוקולד.

5. לעטוף בנייר אפייה.

6. להכניס למקפיא. כל פעם שרוצים להגיש - חותכים פרוסה.


- ניתן גם להכין "נקניק" במקום כדורים: לפרוס ניילון נצמד, להניח בו כמות מהעיסה ולגלגל בצורת נקניק. לפרוס לאחר שמתקרר.

בתיאבון!
בראוניז
איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
כרובית ברוטב לימון
איך להכין כרובית ברוטב לימון?


הנה מתכון לכרובית ברוטב לימון:

המצרכים:
========
1 כרובית בינונית

שמן לטיגון

מיץ לימון לפי הטעם

1/2 כף אבקת מרק בטעם עוף

1/2 כפית סוכר

מלח ופלפל

לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

לבלילה:

2 ביצים

1.5 כוסות מים

1 כוס קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים קלות.

2. מערבבים את מרכיבי הבלילה. מחממים שמן לטיגון. טובלים את פרחי הכרובית בבלילה ומטגנים מכל הצדדים. מעבירים לסיר. מוסיפים את מיץ הלימון, התבלינים ומים עד כמחצית מגובה הכרובית. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהרוטב מסמיך. מפעם לפעם יש לנער את הסיר.

3. להניח על צלחת הגשה, לפזר את הפטרוזיליה ולהגיש.
מרק שעועית
איך להכין בבישול איטי מרק שעועית?



כך מכינים מרק שעועית בבישול איטי:

המצרכים:
========
4 כנפיים/ שוקיים של הודו

300 גרם שעועית לבנה

1 בצל גדול

1 כפית פפריקה

3 שיני שום

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית כמון

4 כפות שמן זית

עלי פטרוזיליה


הוראות הכנה:
============
1. מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים לכמה דקות את הבשר.

2. שופכים לסיר 10 כוסות מים רותחים, מוסיפים את הבשר והבצל ושאר המצרכים מלבד הפטרוזיליה.

3. מבשלים בחום נמוך למשך כ- 5 שעות.

4. בגמר הבישול, קוצצים את הפטרוזיליה, מפזרים מלמעלה ומגישים.

מתכונים

קסטה
איך להכין קסטה ביתית?



הנה מתכון פשוט וטעים, המתאים גם לילדים להכנת קסטה ביתית:

המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים גדולה (פתי בר)

3 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 חבילות פודינג אינסטנט וניל

2 כפות אבקת סוכר

200 גרם שוקולד חלב או מריר, לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את השוקולד בסיר אידוי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד שיתקרר מעט, בינתיים מקציפים על מהירות גבוהה במיקסר את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד שהיא מתייצבת.

2. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. רצוי להכניס את תערובת השוקולד למקפיא לכשעתיים.

3. מכינים את קרם הווניל: יוצקים לקערת מיקסר גדולה שני מיכלים של שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וכף אבקת סוכר ומקציפים במהירות עד שמתקבלת קצפת יציבה.

4. הרכבת הקסטה: על חציו של יסקוויט אחד מורחים שכבה עבה של מילוי וניל, ועל חציו השני שכבה עבה של מילוי שוקולד. סוגרים בביסקוויט נוסף ומניחים על מגש גדול עם נייר אפייה. עושים זאת עם כל הביסקוויטים, עד שנגמר המילוי. מכניסים לפריזר לפחות לחמש שעות, עד שהמילוי הפך לגלידה קפואה והקסטות מוכנות לאכילה.

בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית המתאימה עבור שתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ:

מצרכים:
========
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתיה

½ כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
=======
¼ כוס מים (50 גרם)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

בתיאבון!
לביבות
איך להכין לביבות קישואים?



הנה מתכון ללביבות קישואים:

המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים

1 ק"ג בצל

2-3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות


אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.

2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.

4. מגישים עם ריבה.

בתיאבון!
רוטב עגבניות
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה?


הנה מתכון לרוטב עגבניות לפסטה:

המצרכים:
========
3-4 עגבניות בשלות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)

1/2 כוס מים

1 ענף בזילקום

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה::
==========
1. לגרר את העגבניות ולקצוץ את השום.

2. לחמם במחבת שמן זית, לטגן את השום בחום נמוך ולהוסיף את רסק העגבניות לפני הזהבת השום. להגביר את האש ולערבב עוד דקה.

3. להוסיף את העגבניות המגוררות, המים והבזילקום ולבשל על אש בינונית.

4. לצמצם את הרוטב למידת הסמיכות שאוהבים ולתבל בפלפל ומלח.

5. להוסיף את הרוטב לפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש.

בתיאבון!


חמין
איך להכין את החמין של שרה'לה?



הנה המתכון:

שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.

מכניסה לסיר.

מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.

מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.

גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.

בצלצל יבש - לא חובה.

תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.

ביצים טריות על קליפתן.

קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).

מים עד כדי כיסוי.

מביאה לרתיחה..

מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.

התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..

מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:

המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)

300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

120 גרם אבקת סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

2 ביצים XL

גרידה מחצי לימון

50 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.

3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.

4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
איך להכין סופגניות מהירות?



הנה מתכון להכנת סופגניות מהירות:

מצרכים:
=======
¼ 1 כוסות קמח תופח

1 גביע לבן או אשל

1 ביצה

2 כפות גדושות סוכר

1 כפית תמצית רום

קורט מלח

קורט אבקת סודה לשתיה

ריבה למילוי

אבקת סוכר לזרייה

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
===========
לערבב בקערה את כל החומרים לסופגניות.

לחמם שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.

לקחת כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת החליקי לתוך השמן החם.

מטגנים את הסופגניה משני צידיה.

מוציאים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת ומעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

מזריקים ריבה לתך הסופגניות ובוזקים אבקת סוכר.

מגישים חם.
איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בננות ואגוזים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת בננות ואגוזים טבעונית:

החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:
============================
125 גרם מחמאה רכה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס 70 (גרם) סוכר לבן

1 כוס ועוד 2 כפות חלב סויה (270 גרם)

3/4 כוס רסק בננה (שתי בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג)

180 גרם רסק תפוחים (3 תפוחים בינוניים)

1/4 כוס 50) גרם) שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל טהור

3.5 כוסות 370) גרם) קמח

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה (7 גרם)

1/3 כפית מלח

⅓1 כוס 150) גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).

- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

- בקערה בינונית אחרת מערבבים את החלב עם רסק הבננה והתפוחים. מוסיפים את השמן והווניל ומניחים בצד.

- בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (בשלוש פעמים) עם תערובת הבננה (בשתי פעמים) כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה (לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את ⅓ כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).

- מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים.

- מפזרים מעל פני העוגות את ⅓ כוס האגוזים הנותרת ואופים כ35- דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

הערות:
=======
אפשר להחליף את החלב במים. החלב מוסיף רכות לעוגה.

בתיאבון!
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
איך להכין נזיד עדשים?



הנה מתכון להכנת נזיד עדשים:


המצרכים:
========
250 ג' עדשים אדומות שטופות
2 גזרים פרוסים דק
1 בטטה קטנה חצויה לשנים
150 ג' דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ גס
1 ליטר ציר עוף
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף, נענע קצוצה


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן בקדריה עמוקה ולאדות את הירקות.

2. להוסיף מלח ופלפל

3. להוסיף את ציר העוף, להרתיח ולבשל 20 דקות בחום נמוך עד לריכוך הירקות.

4. להסיר מהאש ולהמתין קצת. לאחר מכן להעביר הכל בבלנד עד שהופך לעיסה לא חלקה מדי.

5. להחזיר לאש ולהוסיף כמון ולתקן תיבול.

6. להגיש בתוספת כוסברה ונענע, לחם או קרוטונים.


לבריאות!
איך להכין אוזני המן?


הנה מתכון לאוזני המן של מאפיית לחמים:

מצרכים לבצק:
============
3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית:
============
כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)

3 כפות ריבה / דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:
=======
ביצה טרופה



אופן ההכנה:
===========
1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.

10. מקררים את המלית בכלי.

11. מחממים תנור ל-180 מעלות.

12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14. סוגרים לצורת אוזן המן.

15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

בתיאבון!
איך להכין בטטות צלויות במלית פטה?


הנה מתכון לבטטות צלויות במלית פטה כפי שפורסם בגיליון שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010. את את הבטטות אפשר להכין יום לפני הפיקניק, לשמור בקירור ולהניח על הגריל בשטח.

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 בטטות ארוכות בקליפתן

200 גרם גבינת פטה פרוסה

פלפל שחור

שמן זית

עלעלי תימין

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את הבטטות ופורסים אותן שיתקבלו מכל אחת 8 פרוסות, כל שתיים מחוברות בקצה, כל שייווצרו סה"כ 4 "כריכים".

2. מכניסים לתוך כל כריך פרוסות גבינת פטה, מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעל פלפל שחור ועלעלי תימין. עוטפים כל בטטה ברדיד אלומיניום ומניחים על רשת הגריל למשך חצי שעה. מצננים קצת ואוכלים בכפית ישר מעטיפת רדיד האלומיניום.


איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך להכין המבורגר איכותי וטעים מבשר מעולה?


הנה מתכון להכנת המבורגר:


1. מקפידים לערבב ולטחון בטחינה גסה בשר בקר (טרי בלבד!!!) ביחס הבא:

- חתיכת בשר כתף או צוואר (מומלץ אנטריקוט ובמיוחד משתי הצלעות הראשונות שליד הצוואר).

- חתיכה דומה של ירך (שייטל או חלק רזה אחר).

- בין 10 ל-20 אחוז שומן.

2. מערבבים את העיסה (אפשר להוסיף בצל קצוץ ומטוגן מראש).

3. מוסיפים מלח ופלפל ומכינים קציצות בגודל כף יד ובעובי של עד 2 ס"מ.

4. צולים על גריל לדקה או שתיים באש גבוהה ואז לעוד כמה דקות על אש נמוכה (כדי שיתבשל מבפנים אך מבלי לייבש או להשחים מדי).

5. מכניסים ללחמניה שהונחה על הגריל לכמה שניות - עם כרוב כבוש, חסה אמריקאית (מתוקה), עגבניה וטבעות בצל.

6. מוסיפים קטשופ ומיונז לפי הטעם. חרדל, לאוהבי חריף.
איך להכין הכנת מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני?



הנה מתכון להכנת 12 יחידות מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני:

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח (280 גרם)

3/4 כוס סוכר (170 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)

1/2 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים, 70 גרם)

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

5 כפיות קפה נמס

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ושוקולד צ'יפס וברס.

3. ממסים את הקפה בחלב סויה בקערה נפרדת ומוסיפים את השמן והמעדן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

5. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.

אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
איך להכין קציצות פראסה טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות כרשה טבעוניות:

המצרכים:
======
3 כרשות

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כוס סולת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק.

2. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול (עם תפוחי האדמה הקלופים). מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות.

3. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.

4. קוצצים את הכרשות דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה.

6. מערבבים עם המלח והפלפל לתערובת חלקה.

7. מניחים לפחות לשעה לפני האפייה כדי שהתערובת תתגבש.

8. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.

9. אופים בחום בינוני.


בתיאבון!
איך להכין ממרח זיתים ועגבניות מיובשות?
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?
איך להכין סופגניות מפלצת?
איך להכין עוגת שוקולד גנאש טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.