שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין רושטי?
הנה מתכון להכנת רושטי:
המצרכים:
======
3 תפוח אדמה קלופים
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל
להגשה - אפשרי מיונז
אופן ההכנה:
========
1. לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה גסה.
2. להעביר את תפוחי האדמה למסננת ולשטוף אותם היטב תחת הברז.
3. להעביר את תפוחי האדמה השטופים למגבת שנפרשה מראש על השיש ולייבש לחלוטין.
4. לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב 3 דקות, תוך תיבול במלח ופלפל, לשטח במחבת (כמו חביתה או פנקייק) ולטגן שתי דקות מכל צד. הרושטי אמור להיות פריך משני הצדדים.
5. לחתוך למשולשים ולהגיש חם, אפשר יחד עם מיונז!
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת רושטי:
המצרכים:
======
3 תפוח אדמה קלופים
1/4 כוס שמן
מלח
פלפל
להגשה - אפשרי מיונז
אופן ההכנה:
========
1. לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה גסה.
2. להעביר את תפוחי האדמה למסננת ולשטוף אותם היטב תחת הברז.
3. להעביר את תפוחי האדמה השטופים למגבת שנפרשה מראש על השיש ולייבש לחלוטין.
4. לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב 3 דקות, תוך תיבול במלח ופלפל, לשטח במחבת (כמו חביתה או פנקייק) ולטגן שתי דקות מכל צד. הרושטי אמור להיות פריך משני הצדדים.
5. לחתוך למשולשים ולהגיש חם, אפשר יחד עם מיונז!
בתיאבון!
איך להכין קציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק?
הנה מתכון של מאיר דדון לקציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק:
המצרכים ל-16 לקציצות:
====================
500 גרם בשר טלה או בקר טחון
2 כפות קמח או קוסקוס מבושל
2 ביצים
1 צרור כוסברה קצוץ
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים
2 קופסאות קטנות (כ-350 גרם כל אחת) עגבניות קלופות, רצוי מתוצרת איטליה, מסוננות מהנוזלים
קורט סוכר
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה
2 כפות זיתים שבורים ירוקים, ללא גלעינים
3 לימונים כבושים או 2 כפות ממרח לימון כבוש
6 תחתיות ארטישוק
1/2 כוס פול ירוק קלוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים, מלבד השמן, ומתבלים במלח ובפלפל.
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
2. הרוטב: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות. מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעדינות באמצעות מזלג. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מלבד הפול, ומבשלים כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את הפול ומבשלים עוד כ-5 דקות.
5. מפזרים על הקציצות עלי כוסברה ומגישים.
הנה מתכון של מאיר דדון לקציצות תוניסאיות עם לימונים כבושים, פול וארטישוק:
המצרכים ל-16 לקציצות:
====================
500 גרם בשר טלה או בקר טחון
2 כפות קמח או קוסקוס מבושל
2 ביצים
1 צרור כוסברה קצוץ
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים
2 קופסאות קטנות (כ-350 גרם כל אחת) עגבניות קלופות, רצוי מתוצרת איטליה, מסוננות מהנוזלים
קורט סוכר
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה
2 כפות זיתים שבורים ירוקים, ללא גלעינים
3 לימונים כבושים או 2 כפות ממרח לימון כבוש
6 תחתיות ארטישוק
1/2 כוס פול ירוק קלוף
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים, מלבד השמן, ומתבלים במלח ובפלפל.
יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של משמש, פחות או יותר. מחממים את השמן במחבת ומשחימים את הקציצות משני הצדדים. מעבירים לצלחת.
2. הרוטב: מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מזהיבות. מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעדינות באמצעות מזלג. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מלבד הפול, ומבשלים כ-10 דקות.
3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את הפול ומבשלים עוד כ-5 דקות.
5. מפזרים על הקציצות עלי כוסברה ומגישים.
איך להכין קארמבל תפוחים?
הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:
המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים
50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)
3 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.
המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)
2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
תבניות אישיות חד פעמיות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.
2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.
3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.
4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:
המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים
50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)
3 כפות מיץ לימון
2 כפות תמצית וניל
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.
המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)
2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
תבניות אישיות חד פעמיות
אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.
2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.
3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.
4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך להכין קבבונים בגריל?
הנה מתכון להכנת קבבונים בגריל:
המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר (רצוי צלעות או חזה)
150 גרם שומן (בקר או כבש)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
1 בצל קטן קצוץ דק
3-4 כפות פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מבקשים מהקצב לטחון יחד את הבשר והשומן.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את כל חומרי התיבול היבשים ולשים היטב בידיים כמה דקות.
3. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, לשים שוב ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על גחלים בחום מתון 7-8 דקות מכל צד.
הנה מתכון להכנת קבבונים בגריל:
המצרכים:
=======
1 ק"ג בשר בקר (רצוי צלעות או חזה)
150 גרם שומן (בקר או כבש)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית סוכר
1 בצל קטן קצוץ דק
3-4 כפות פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מבקשים מהקצב לטחון יחד את הבשר והשומן.
2. שמים בקערה את הבשר, מוסיפים את כל חומרי התיבול היבשים ולשים היטב בידיים כמה דקות.
3. מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה, לשים שוב ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. צרים קציצות וצולים על גחלים בחום מתון 7-8 דקות מכל צד.
מתכונים
איך להכין ציר דגים?
הנה מתכון להכנת שני ליטר ציר דגים:
המצרכים:
========
1.5 ק"ג אדרות וראשי דגים
3 גזרים קלופים
3 גבעולי סלרי
1 צרור פטרוזילה
1 צרור שמיר
1 כפית מלח
1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלם
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את כל המצרכים ויוצקים עליהם את המים.
2. מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים מבלי לערבב חצי שעה.
3. מורידים את הסיר מהגז ומצננים כשעה כשהוא מכוסה.
4. מסננים ומעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ובמקפיא עד שלושה חודשים. את הירקות שבושלו ניתן לאכול לאחר הסינון.
הנה מתכון להכנת שני ליטר ציר דגים:
המצרכים:
========
1.5 ק"ג אדרות וראשי דגים
3 גזרים קלופים
3 גבעולי סלרי
1 צרור פטרוזילה
1 צרור שמיר
1 כפית מלח
1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלם
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את כל המצרכים ויוצקים עליהם את המים.
2. מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים מבלי לערבב חצי שעה.
3. מורידים את הסיר מהגז ומצננים כשעה כשהוא מכוסה.
4. מסננים ומעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ובמקפיא עד שלושה חודשים. את הירקות שבושלו ניתן לאכול לאחר הסינון.
איך להכין מרק שומר?
הנה מתכון למרק שומר:
המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות
6 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות
1/2 כוס מיץ לימון
1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.
2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
בתאבון!
הנה מתכון למרק שומר:
המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות
6 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות
1/2 כוס מיץ לימון
1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.
2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
בתאבון!
איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?
הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:
המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)
25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)
1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כפית זרעי כוסברה כתושה
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.
2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.
3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:
המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)
25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)
1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות
1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1 כפית זרעי כוסברה כתושה
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.
2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.
3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין סלט פאטוש?
הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:
המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא
2 פרוסות עמק 9%
1 כפית זעתר
1 כפית שמן זית
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
4 צנוניות חתוכות לרבעים
1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס
1 גזר חצוי וחתוך לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.
2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.
3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.
4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.
הנה מתכון לסלט פאטוש, כפי שפורסם בידיעות אחרונות פברואר 2019:
המצרכים:
========
1 פיתה, רצוי מקמח מלא
2 פרוסות עמק 9%
1 כפית זעתר
1 כפית שמן זית
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 מלפפונים חצויים וחתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
4 צנוניות חתוכות לרבעים
1/4 כרוב סגול חתוך לנתחים בגודל ביס
1 גזר חצוי וחתוך לרבעים
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק (לא חובה)
10 עלי נענע
10 עלי פטרוזיליה
מעט מלח ופלפל
6 כפות שמן זית
מיץ מלימון סחוט
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
=========
1. ממלאים את הפיתה בגבינה וזעתר. מורחים מבחוץ בשמן זית.
2. קולים את הפיתה בטוסטר עד להשחמה וחותכים לנתחונים בגודל 3 ס"מ.
3. מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, לימון ושום כתוש.
4. מפזרים מעל את פיסות הפיתה עם הגבינה ומגישים.
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?
הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:
המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים
1 ביצה
מעט מים
3 כפות חרדל
1.5 כוסות פירורי לחם
4 כפות קמח
1 כף אבקת שום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט כורכום
1 כף זרעי חרדל
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
אפשרות לתוספת : מעט קצח
אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.
2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).
3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.
4. לחמם את השמן במחבת רחבה.
5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.
6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:
המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים
1 ביצה
מעט מים
3 כפות חרדל
1.5 כוסות פירורי לחם
4 כפות קמח
1 כף אבקת שום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט כורכום
1 כף זרעי חרדל
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
אפשרות לתוספת : מעט קצח
אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.
2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).
3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.
4. לחמם את השמן במחבת רחבה.
5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.
6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין עוגת מצות ביין לפסח?
כך מכינים עוגת מצות ויין:
1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.
2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.
3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.
4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.
5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.
6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).
7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).
8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.
9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.
10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.
11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.
12. הכניסו למקרר למשך הלילה.
למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.
כך מכינים עוגת מצות ויין:
1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.
2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.
3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.
4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.
5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.
6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).
7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).
8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.
9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.
10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.
11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.
12. הכניסו למקרר למשך הלילה.
למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.
מה הדרך להכין מלפפונים חמוצים?
כך נכין מלפפונים חמוצים ביתיים:
הצטיידו בצנצנת זכוכית (ניתן לקנות בכל חנויות כלי הבית - הום סנטר ודומיו, בסופר וכו'), שלצנצנת תהיה מכסה הרמטי טוב. לשטוף לפני השימוש, אין צורך לעקר.
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
מלפפונים קטנטנים שטופים היטב
על כל כוס חומץ - כוס מים, עד לכיסוי מוחלט
לשים מלח רגיל לא גס (אני אוהבת להוסיף קצת מלח ולשפר אח"כ)
לדחוף בין לבין שיני שום קלופים
מלמעלה לשים צרור שמיר
לנער ולטעום את המים
אם יש צורך אז לשפר את הטעם
לחכות מס' ימים
לנער את הצנצנת מפעם לפעם
לא לשים בשמש!!
יוצא אחלה. בתיאבון!
כך נכין מלפפונים חמוצים ביתיים:
הצטיידו בצנצנת זכוכית (ניתן לקנות בכל חנויות כלי הבית - הום סנטר ודומיו, בסופר וכו'), שלצנצנת תהיה מכסה הרמטי טוב. לשטוף לפני השימוש, אין צורך לעקר.
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
מלפפונים קטנטנים שטופים היטב
על כל כוס חומץ - כוס מים, עד לכיסוי מוחלט
לשים מלח רגיל לא גס (אני אוהבת להוסיף קצת מלח ולשפר אח"כ)
לדחוף בין לבין שיני שום קלופים
מלמעלה לשים צרור שמיר
לנער ולטעום את המים
אם יש צורך אז לשפר את הטעם
לחכות מס' ימים
לנער את הצנצנת מפעם לפעם
לא לשים בשמש!!
יוצא אחלה. בתיאבון!
איך להכין קרמבל תפוחים?
הנה מתכון קל וטעים לקרמבל תפוחים:
המצרכים:
========
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
8 תפוחי גראנד סמיט קלופים
מצרכים לבצק:
===========
150 גרם גרם חמאה
2 כוסות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
2. ממסיסים עד לקבלת סירופ סמיך חמאה, סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ.
4. מכניסים למיקסר את חומרי הבצק ומערבלים עד קבלת פירורים דקים.
5. מרססים קעריות חד פעמיות במעט ספריי שמן ומניחים לסירוגין שכבה מהפירורים, שכבת תפוחים ושוב פירורים.
6. אופים בתנור 30 דקות בחום של 190 מעלות או כשהפירורים זהובים.
7. מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידת וניל ואוכלים מיד.
- בכדי להפוך את המתכון לפרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה ובגלידת וניל פרווה.
בתיאבון!
הנה מתכון קל וטעים לקרמבל תפוחים:
המצרכים:
========
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
8 תפוחי גראנד סמיט קלופים
מצרכים לבצק:
===========
150 גרם גרם חמאה
2 כוסות קמח רגיל
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
2. ממסיסים עד לקבלת סירופ סמיך חמאה, סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון.
3. מוסיפים את התפוחים לסירופ.
4. מכניסים למיקסר את חומרי הבצק ומערבלים עד קבלת פירורים דקים.
5. מרססים קעריות חד פעמיות במעט ספריי שמן ומניחים לסירוגין שכבה מהפירורים, שכבת תפוחים ושוב פירורים.
6. אופים בתנור 30 דקות בחום של 190 מעלות או כשהפירורים זהובים.
7. מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידת וניל ואוכלים מיד.
- בכדי להפוך את המתכון לפרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה ובגלידת וניל פרווה.
בתיאבון!
איך להכין מרק לקוסקוס?
הנה מתכון למרק לקוסקוס עבור שמונה עד עשרה סועדים:
המצרכים:
========
2 כפות שמן חמניות
3/4 כוס חומוס שהושרה במים קרים לילה שלם
1 בצל מגורד
1 עגבנייה מגוררת
5 עלי מנגולד קצוצים
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
5 חוטי זעפרן
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 ק"ג כנפי עוף
1 ראש סלרי גדול קלוף כולל העלים
5 גזרים קלופים וחצויים לאורכם
1 כרישה פרוסה
1 שומר פרוס לאורכו לרבעים
2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים
2 כפיות מלח
1/2 כרוב לבן פרוס לאורך לארבע
5 קישואים חצויים לאורך
500 גרם דלעת
2 כפות שמן חמניות
2 כפיות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם שמן בסיר גדול ולהוסיף אליו עגבנייה, מנגולד, בצל, חומוס, כורכום, זעפרן ופלפל לבן ולטגן שתי דקות.
2. להוסיף את עשבי התיבול וכנפי העוף ושני ליטר מים קרים. להביא לרתיחה ולהסיר את הקצף והשומן שצפים.
3. להוסיף את הירקות במרווחים של עשר דקות לפי הסדר הבא: סלרי, כרישה וגזר, שומר, תפוחי אדמה ומלח, כרוב, קישואים ודלעת. לבשל עשר דקות נוספות ולכבות את האש (סה"כ בישול של שעה).
4. לחמם תנור ל-200 מעלות להוציא מהסיר גזרים, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, דלעת וכרוב בעודם שלמים ולהניחם בתבנית. למזוג על הירקות שבתבנית שתי כפות מהמרק, שמן, סוכר וקינמון ולאפות אותם עשר דקות.
5. להניח את הירקות מעל הקוסקוס כשבצידם טאג'ין עוף או קציצות שבושלו ברוטב חריף. לעטר בגרגרי חומוס מהמרק, שביבי שקדים מולבנים קלויים וגרגרי רימון. את המרק יש להגיש ליד הקוסקוס בקערה נפרדת.
הנה מתכון למרק לקוסקוס עבור שמונה עד עשרה סועדים:
המצרכים:
========
2 כפות שמן חמניות
3/4 כוס חומוס שהושרה במים קרים לילה שלם
1 בצל מגורד
1 עגבנייה מגוררת
5 עלי מנגולד קצוצים
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
5 חוטי זעפרן
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 ק"ג כנפי עוף
1 ראש סלרי גדול קלוף כולל העלים
5 גזרים קלופים וחצויים לאורכם
1 כרישה פרוסה
1 שומר פרוס לאורכו לרבעים
2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים
2 כפיות מלח
1/2 כרוב לבן פרוס לאורך לארבע
5 קישואים חצויים לאורך
500 גרם דלעת
2 כפות שמן חמניות
2 כפיות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. לחמם שמן בסיר גדול ולהוסיף אליו עגבנייה, מנגולד, בצל, חומוס, כורכום, זעפרן ופלפל לבן ולטגן שתי דקות.
2. להוסיף את עשבי התיבול וכנפי העוף ושני ליטר מים קרים. להביא לרתיחה ולהסיר את הקצף והשומן שצפים.
3. להוסיף את הירקות במרווחים של עשר דקות לפי הסדר הבא: סלרי, כרישה וגזר, שומר, תפוחי אדמה ומלח, כרוב, קישואים ודלעת. לבשל עשר דקות נוספות ולכבות את האש (סה"כ בישול של שעה).
4. לחמם תנור ל-200 מעלות להוציא מהסיר גזרים, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, דלעת וכרוב בעודם שלמים ולהניחם בתבנית. למזוג על הירקות שבתבנית שתי כפות מהמרק, שמן, סוכר וקינמון ולאפות אותם עשר דקות.
5. להניח את הירקות מעל הקוסקוס כשבצידם טאג'ין עוף או קציצות שבושלו ברוטב חריף. לעטר בגרגרי חומוס מהמרק, שביבי שקדים מולבנים קלויים וגרגרי רימון. את המרק יש להגיש ליד הקוסקוס בקערה נפרדת.
איך להכין לחמניות זיתים?
הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:
המצרכים:
========
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים
1 כוס קמח כוסמין
1. שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.
4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.
5. מפזרים את השומשום.
5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:
המצרכים:
========
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים
1 כוס קמח כוסמין
1. שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.
4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.
5. מפזרים את השומשום.
5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
איך להכין אזני המן ללא גלוטן?
הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:
המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס קמח טפיוקה
2 כפיות גואר גאם
1/2 כוס אורז לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס סוכר
1 חלמון
מיץ סחוט מחצי לימון
גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה:
=========
1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.
2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.
3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.
4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.
5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).
7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.
8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:
המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן
1 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כוס קמח טפיוקה
2 כפיות גואר גאם
1/2 כוס אורז לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס סוכר
1 חלמון
מיץ סחוט מחצי לימון
גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה:
=========
1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.
2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.
3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.
4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.
5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).
7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.
8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
איך להכין עוגת פרג ותפוזים עסיסית?
הנה מתכון לעוגת פרג ותפוזים עסיסית של דורית מיינצר:
המצרכים עבור 2 תבניות באורך 30 ס"מ:
============================
1 כוס (70 גרם) פרג טחון
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר חום דמררה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
40 גרם שוקולד מריר מגורר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מלימון בינוני
המצרכים לסירופ:
============
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
3 כפות ליקר תפוזים
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבניות.
2. מבשלים בסיר את הפרג והחלב עד להבה בינונית עד לסף רתיחה ומצננים.
3. בקערת המערבל מעבלים שמן וסוכר 3 דקות ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
4. בקירה נפרד מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והשוקולד. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין יחד עם הפרג, עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את הוניל, מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבלים קלות.
5. יוצקים לתבניות ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים עליו.
6. שמים בסיר את כך חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה, מערבבים ויוצקים על העוגות החמות. מצננים ומגישים.
הנה מתכון לעוגת פרג ותפוזים עסיסית של דורית מיינצר:
המצרכים עבור 2 תבניות באורך 30 ס"מ:
============================
1 כוס (70 גרם) פרג טחון
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר חום דמררה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
40 גרם שוקולד מריר מגורר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מלימון בינוני
המצרכים לסירופ:
============
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
3 כפות ליקר תפוזים
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבניות.
2. מבשלים בסיר את הפרג והחלב עד להבה בינונית עד לסף רתיחה ומצננים.
3. בקערת המערבל מעבלים שמן וסוכר 3 דקות ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
4. בקירה נפרד מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והשוקולד. מוסיפים לקערת המערבל לסירוגין יחד עם הפרג, עד שהעיסה אחידה. מוסיפים את הוניל, מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבלים קלות.
5. יוצקים לתבניות ואופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים עליו.
6. שמים בסיר את כך חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה, מערבבים ויוצקים על העוגות החמות. מצננים ומגישים.
איך להכין גלידה ביתית בטעם אגוזים?
הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:
חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
הנה מתכון לגלידת אגוזים ביתית:
חומרים:
=======
3 כוסות חלב 3%
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)
1 כוס סוכר
150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.
2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.
3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.
4. הניחו במקפיא.
5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.
6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.
4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?
הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:
המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות גדולות
1 כפית מלח
1 קוביית חמאה
מעט רוויון או חלב
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).
2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.
3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.
ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:
https://youtu.be/KGfyP02cfG0
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:
המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות גדולות
1 כפית מלח
1 קוביית חמאה
מעט רוויון או חלב
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).
2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.
3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.
ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:
https://youtu.be/KGfyP02cfG0
בתיאבון!
איך להכין כרובית אפויה?
הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת
1/4 כוס שמן זית
3 כפות מים
מלח בנדיבות
אופציה: כמה ענפי רוזמרין
להגשה: רבעי לימון לסחיטה
אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.
3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.
4. מפזרים בתבנית.
5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.
בתיאבון!
הנה מתכון לכרובית אפויה של נירה רוסו, כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:
המצרכים:
========
1 כרובית גדולה וצחה, רצוי עם העלים, שטופה ומנוגבת
1/4 כוס שמן זית
3 כפות מים
מלח בנדיבות
אופציה: כמה ענפי רוזמרין
להגשה: רבעי לימון לסחיטה
אופציה מוקרמת: אפשר לזלף לפני האפייה טחינה מתובלת ודלילה
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מפרקים את הכרובית לפרחים, יחד עם העלים וחותכים את הגבעול והגזע לפיסות בגודל הפרחים, מסירים קצוות יבשים.
3.שמים בקערה גדולה עם כל יתר המרכיבים. אם הכרובית גדולה במיוחד הוסיפו מעט שמן זית.
4. מפזרים בתבנית.
5. אופים 45-50 דקות או עד שהיא זהובה - שחומה.
בתיאבון!
איך להכין מרק סלק טבעוני לקובה?
הנה מתכון טבעני למרק סלק לקובה:
המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית
1 בצל
500 גרם סלקים קטנים
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף בהרט
1/2 כף פפריקה
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
===========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
2. קוצצים את הסלק לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית.
4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
הנה מתכון טבעני למרק סלק לקובה:
המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית
1 בצל
500 גרם סלקים קטנים
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף בהרט
1/2 כף פפריקה
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
===========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
2. קוצצים את הסלק לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל והסלק בשמן זית.
4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין ביצה מקושקשת או כמה ביצים מקושקשות?
כך מכינים ביצה מקושקשת רכה וטעימה:
המצרכים:
=========
2 ביצים
3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן גרוס דק
2 כפות חמאה
8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (למי שאוהב, לא חייבים)
אופן ההכנה:
==========
1.לצקת את הביצים לקערה קטנה ולודא שאין בהן פגם.
2. להוסיף חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.
3. לחמם מחבת על אש גבוהה, כעשרים שניות ולהמיס בה כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף).
4. לצקת את הביצים למחבת, להנמיך מייד את האש נמוכה ולטרוף את הביצים בעזרת מטרף, תוך משחק עם עוצמת האש לפי הצורך: אם נראה שהביצים לא משתנות מגבירים לאש בינונית, ואם הן נעשות יותר מדי מנמיכים לאש קטנה או מסירים אותן מהאש לרגע תוך המשך ערבוב מתמיד במטרף.
5. ממשיכים לטרוף כמעט עד למידת העשייה המבוקשת, מוסיפים את כף החמאה שנשארה (אם הוספתם שמנת מתוקה ולא חלב אין צורך בכף החמאה הנוספת) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת על מנת לעצור את הבישול.
6. מגישים ישר עם העברת הביצה לצלחת.
בתיאבון!
כך מכינים ביצה מקושקשת רכה וטעימה:
המצרכים:
=========
2 ביצים
3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן גרוס דק
2 כפות חמאה
8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (למי שאוהב, לא חייבים)
אופן ההכנה:
==========
1.לצקת את הביצים לקערה קטנה ולודא שאין בהן פגם.
2. להוסיף חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.
3. לחמם מחבת על אש גבוהה, כעשרים שניות ולהמיס בה כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף).
4. לצקת את הביצים למחבת, להנמיך מייד את האש נמוכה ולטרוף את הביצים בעזרת מטרף, תוך משחק עם עוצמת האש לפי הצורך: אם נראה שהביצים לא משתנות מגבירים לאש בינונית, ואם הן נעשות יותר מדי מנמיכים לאש קטנה או מסירים אותן מהאש לרגע תוך המשך ערבוב מתמיד במטרף.
5. ממשיכים לטרוף כמעט עד למידת העשייה המבוקשת, מוסיפים את כף החמאה שנשארה (אם הוספתם שמנת מתוקה ולא חלב אין צורך בכף החמאה הנוספת) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת על מנת לעצור את הבישול.
6. מגישים ישר עם העברת הביצה לצלחת.
בתיאבון!