» «
קרוטונים
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!
רולדת תותים
איך להכין רולדת תותים?


הנה מתכון של מתן שופן לרולדת תותים, כפי שפורסם במגזין "גלריה" של עיתון "הארץ" בדצמבר 2016:

המצרכים (ל-3 עוגות):
================
לריבה:
=====
1 תפוח גרנד סמית

500 גרם תותים, ללא העוקץ, חתוכים לרבעים

250 גרם סוכר

מיץ מרבע לימון

לבצק:
=====
קורט מלח

1/2 ק"ג קמח

1/2 כוס (120 גרם) סוכר

25 גרם שמרים טריים

2 ביצים טרופות

200 גרם חמאה רכב, חתוכה לקוביות

1/4 כוס חלב

להרכבת העוגה:
=============
קוקוס טחון

אופן ההכנה:
==========
הכנת הריבה:
1. חותכים את התפוח לקוביות קטנות ושומרים גם את הליבה. מניחים את קוביות התפוח בתחתית הסיר יחד עם הליבה. מעבירים פנימה את התותים החתוכים והשטופים, יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים מעל את הסוכר.

2. מניחים את הסיר, ללא כיסוי, על אש בינונית, ומבשלים כ-25 דקות. יש לשים עין מדי פעם על הסיר ולוודא שהתכולה אינה גולשת. אם הריבה מבעבעת מדי, יש להנמיך את האש.

3. לאחר כ-25 דקות, יש לטבול כף בריבה ולסמן עך גבה, באמצעות האצבע, פס. אם הפס נשאר - הריבה סמיכה וניתן לעצור את הבישול. אל חשש - אם הריבה נראית דלילה - היא ממשיכה להסמיך (במיוחד במקרר).

4. במקביל לבישול, מעקרים את הצנצנת: משרים את הפקק בקערה עם מים רותחים ואת הצנצנת מכניסים לתנור לחום גבוה למשך 10 דקות. כאשר הריבה מתקררת, מוציאים וזורקים את ליבת התםוח, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

הכנת הבצק:
1. מניחים בתחתית קערת המיקסר את המלח, ומעליו את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל והשמרים. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה, על מהירות אטית.

2. תוך כדי פעילות מוסיפים את הביצים (אפשר להכניס רק 3/4 מהכמות של הביצים ולשמור מעט לצורך הברשת הרולדות). מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים את החמאה ולאחר שהיא נטמעת מעט ונוצרים "פירורי בצק" - מוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבל בצק גמיש אך לא דביק מדי. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חלב (בהדרגה).

3. מוציאים מקערת המיקסר, מקמחים משטח עבודה ולשים בידיים כ-10 דקות.

4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון ומגבת. לאחר מנוחה של חצי שעה, מוציאים מהבצק את האוויר, מכסים שוב ומכניסים למקרר למשך כל הלילה. למחרת בבוקר, על הבוקר, מוציאים את הבצק מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר (כשעה). זה בסדר אם הבצק לא תופח עד הכפלת נפחו.

5. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ. מורחים מהריבה (חשוב שתהייה קרה) על הבצק ומשאירים שוליים נקיים מריבה. מפזרים קוקוס טחון בנדיבות ומגלגלים לרולדה.

6. מהדקים היטב את השוליים ואת הקפל התחתון. מניחים את הרולדה בתבנית עם נייר אפייה כאשר הקפל כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

7. מכסים את הרולדות למנוחה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. לפני הכניסה לתנור, מברישים את הרולדות בביצה טרופה.

8. מכניסים לאפייה למשך חצי שעה, או עד שהרולדה משחימה היטב. לא צריך לדאוג אן במהלך האפייה הרולדה נפתחת מעט או שהריבה נחשפת. מומלץ להגיש חם.
מרק עוף
איך להכין מרק עוף טבעוני?



הנה מתכון למרק עוף טבעוני:

המצרכים:
=======
1 שקית פטריות מיובשות (עדיף פורצ'יני)

2 בצלים

2 גזרים

1 ראש סלרי

1 בטטה

1 דלורית

2 יחידות זוקיני

2 יחידות שומר

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמין זית


אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הפטריות בקערה עם שתי כוסות מים חמים ומשרים רבע שעה

2. קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות

3. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר

4. מוסיפים את כל שאר הירקות, הפטריות, התבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות

5. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסחר ומבשלים 40 דקות

בתיאבון!
עוגת שזיפים
איך להכין עוגת שזיפים יבשים בברנדי טבעונית?


הנה מתכון לעוגב טבעונית של שזיפים יבשים בברנדי:


המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 7X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ):
================================================
100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וקצוצים

4 כפות ברנדי/קוניאק (60 גרם)

90 גרם מחמאה רכה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

50 גרם רסק תפוחים

¼ כפית תמצית וניל אמיתית

140 גרם (כוס אחת) קמח לבן

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/3 כוס מיץ תפוזים (80 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את השזיפים בברנדי, רצוי למשך 24 שעות.

2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.

3. בכלי נפרד מערבבים את מיץ התפוזים, השזיפים והברנדי.

4. שמים בקערת המיקסר את המחמאה והסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הרסק, תמצית הווניל ולבסוף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השזיפים.

5. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-50 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

מתכונים

עוגיות
איך להכין עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?



הנה מתכון של שי-לי ליפא לעוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום מתוך ספרה "חגי תשרי":

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס

2/3 (230 מ"ל) טחינה גולמית

1.5 כוסות פחות כף (200 גרם) קמל מלא

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומשטחים אותם. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 6 ס"מ.

4. אופים בתנור החם במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות - נזהרים שלא ישרפו, בגלל נוכחות הטחינה והסילאן. מצננים היטב.

5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
גלידת וניל עם פצפוצי שוקולד
איך להכין גלידה ביתית בטעם וניל עם פצפוצי שוקולד?



הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
עוגת תמרים
איך להכין עוגת תמרים בריאה?


הנה מתכון לעוגת תמרים בריאות:

המצרכים:
=========
3 ביצים

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס סוכר חום או סילאן

13/4 כוסות קמח כוסמין מלא או קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 חבילת ממרח תמרים

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הביצים שמן סוכר.

2. מערבבים את התמרים עם המים הרותחים ומכניסים לשמן והסוכר.

3. מערבבים את הקמח אבקת אפיה קינמון סודה לשתייה ומכניסים בהדרגה חשמן והסוכר.

4. אופים בטמפרטורה של 160 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
פתיתים
איך להכין פתיתים עם בטטות וג'ינג'ר?


הנה מתכון לפתיתים עם בטטות וג'ינג'ר של מרילין איילון:

המצרכים:
==========
1 כוס פתיתים

1 בצל קצוץ

1 בטטה מגוררת דק

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1/4 כפית הל

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:
===========
1. מבשלים את הפתיתים בהרבה מים מומלחים, עד שהם רכים ומוכנים לאכילה.

2. מסננים, שוטפים במי ברז ושומרים בצד.

3. מטגנים את הבצל בסיר בינוני.

4. מוסיפים את הבטטה, הג'ינג'ר וההל ומטגנים-מערבבים במשך כמה דקות.

5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל.

6. מסירים מהאש ומגישים חם.

הערה: ניתן להחליף את הבטטה בגזר או דלורית.


עוגות
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין סלט כרוב אדום וערמונים?


הנה מתכון להכנת כרוב אדום וערמונים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" בידיעות אחרונות:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית

1 בצל סגול קטן, קצוץ

3 כפות עלי רוזמרין

1 כף ג'ינג'ר, קצוץ דק

1 כרוב אדום, חתוך לרבעים לאורכו ופרוס

2 תפוזים, חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ

1 שקית ערמונים בוואקום

4 כפות חומץ בלסמי

1 כוס יין אדום

1 כף דבש

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים בסיר רחב ושטוח את החמאה או השמן עם עלי הרוזמרין וכשהם חמים מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הכרוב, התפוחים והערמונים, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות תוך ערבוב.

3. מוסיפים את החומץ, הדבש, היין, המלח והפלפל, ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות.
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין סלט פסטה קר ונהדר?


מתכון לסלט פסטה קר ונהדר:

מצרכים:
=========
500 גרם פסטה מסולסלת

1 חציל בינוני חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

5 שיני שום כתושות

1/2 כוס עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים

50 גר' זיתים שחורים מגולענים

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל

גבינת פטה/ בולגרית בקוביות

אופן ההכנה:
============
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות ולאחר הסינון להוסיף 1-2 כפות שמן זית.

2. לטגן (בנפרד) אצת החציל ולאחר מכן את סוגי הפלפלים.

3. לערבב יחד את כל החומרים.

4. לקרר ולהגיש.

בתאבון!
איך להכין מרינדה אדומה לעופות צלויים?


הנה מתכון למרינדה אדומה לעופות צלויים, כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" בינואר 2010:

המצרכים:
========
אננס טרי קלוף או פפאיה לא קלופה

2-3 עגבניות

1-2 פלפלים אדומים חריפים

1 כף גדושה פפריקה חריפה

מלח לפי הטעם

שום או שאלוט לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. מסירים לפפאיה ולפלפלים את הגרעינים וחותכים לנתחים עם העגבניות.

2. מרסקים במעבד מזון עם הפפריקה והמלח, ואפשר להוסיף לקיצוץ גם קצת שום או שאלוט.

3. משרים את הנתחים ברוטב במשך כמה שיותר שעות לפני הצלייה.

4. על הבשר הצלוי נהדר לזרות שומשום או פרוסות צ'ילי, בצל רגיל או ירוק קצוץ ועלי נענע, כוסברה, פטרוזיליה וריחן.

5. אפשר להשתמש במרינדה גם לשיפודי דג, קוביות טופו וכנפי עוף.
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך להכין לחם בירה טעים ומהיר?



לחם בירה הוא לחם קל מאד להכנה ומה שמתקבל הוא לחם ריחני ומצויין, שניתן לגוון בכל פעם, בתוספות אחרות וטעימות זו מזו.


מרכיבים:
========
קמח אוסם - האריזה הקטנה

בקבוק בירה לבנה קטן

חופן של זיתים שחורים קצוצים

מלח

פלפל


הוראות הכנה:
============
1. מערבבים את הקמח והבירה, ביחד עם הזיתים השחורים הקצוצים, ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

2. יוצקים לתוך תבנית של עוגה אנגלית.

3. מכניסים לתנור לכ-25 דקות בחום בינוני, עד שהלחם משחים ומתייצב.



תוספות אפשריות (על פי הטעם):
=============================
אפשר להוסיף לבצק אגוזים שלמים או שבורים ולצפות את הלחם בשומשום, בגרעיני חמניה או בגרעיני דלעת.
איך להכין חומוס מסבחה ופול?



הנה מתכון של השף חיים כהן כפי שהובאה בתוכנית הטלוויזיה של הערוץ הראשון, להכנת חומוס, מסבחה ופול:

1. החומוס - שורים גרגירי חומוס בולגרי בהרבה מים במקרר, למשך 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים בכמות שעוברת לפחות בשליש את החומוס.

מרתיחים ולקראת הרתיחה מוסיפים בין חצי כפית לכפית סודה לשתייה.

מבשלים עד שהחומוס מתרכך, מסננים וממתינים שהוא יתקרר. לא מכניסים למעבד מזון כשהוא חם מדי!

2. לאחר שהחומוס התקרר, שומרים מעט גרגרים להגשה ומעבירים את שאר הגרגירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים שום, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מתחילים לעבד ומוסיפים טחינה גולמית "יונה" או "גמל" (כחצי כוס ל-2 כוסות גרגרים מבושלים) ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך לרכך, הוסיפו ממי הבישול של החומוס. זה טוב.

3. אופן ההגשה: שמים חומוס בצלחת, יוצקים מעל שמן זית, סוחטים מיץ מלימון טרי ומוסיפים גרגרי חומוס חמים מהשלמים ששמרתם בצד, פרוסות פלפל ירוק חריף ומיץ לימון.

4. הפול - שורים פול יבש במים. מסננים ומבשלים במים עד שהוא מתפורר. מגישים חם בקעריות עם הרבה שמן זית, טחינה ומיץ לימון.

לבריאות!


איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
איך להכין ספגטי מהיר?



רוצים מתכון להכנת ספגטי קל ומהיר? - הנה:

מצרכים:
=======
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

1 כף שמן

1 כף שום כתוש

1 כף פפריקה

1.5 כף מרק עוף

1/2 כף מלח

רבע כף פלפל שחור

3 כוסות מים


אופן ההכנה:
===========
1. בשלו את הספגטי בתוך מים עם המלח, ע"פ ההוראות שעל העטיפה.

2. במקביל, בזמן שאתם מכינים את הספגטי, שיפכו את השמן לסיר נפרד, המתינו 10-15 שניות והוסיפו את רסק העגבניות ואת כל שאר התבלינים ולבסוף את המים.

3. ערבבו את החומרים במשך דקה, שמים על אש קטנה ונותנים לרוטב להתבשל כחצי שעה (כדי שהרוטב לא יהיה כמו מים).

4. הוסיפו את הספגטי לתוך הסיר עם הרוטב ותנו להם להתבשל עם הרוטב עוד כרבע שעה.

בתיאבון!
אפשר מתכון למעדן מחצילים?


הנה המתכון של יוסף למעדן חצילים:


לוקחים בשר בקר טחון.
קוצצים המון פטרוזיליה ושום.
מוסיפים את פנים של חלה (רטוב ומעוך)
מוסיפים ביצה ופלפל ומלח.
מערבבים ומניחים בצד.

לוקחים חצילים, פורסים דק, מטגנים קלות ומניחים על נייר סופג.

קוצצים בצל ומטגנים בשמן ומוסיפים הרבה עגבניות חתוכות.

לוקחים את החצילים ומגלגלים בתוך כל פרוסה מעט מהבשר הטחון שהכנו.
סוגרים כל גלילה בעזרת קיסם שלא יפתח (סופרים את מספר הקיסמים שלא יאבדו ואחד ויבלע בטעות), מסדרים את הגלילות בתוך רוטב העגבניות במעגל.

מועכים שתי עגבניות עם מעט שמן בבלנדר ויוצקים מעל החצילים והבשר.
מוסיפים פלפל אדום מתוק ומבשלים כשעה.
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים?
איך להכין חריימה?
איך להכין סוכריות לבנה?
איך להכין סלט אבוקדו עם ביצים קשות?
איך להכין גלידת שקדים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.