שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין כנפי עוף מתובלות על הגריל?
הנה מתכון להכנת כנפי עוף מתובלות על הגריל:
המצרכים:
=======
12 ענפי עוף טריות ומנוקות היטב
1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
1/2 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
4 כפות כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בכלי רחב. משרים את כנפי העוף בתערובת למשך כמה שעות.
2. מוציאים את הכנפיים מהתערובת וצולים על גריל פחמים 4-5 דקות מכל צד. מדי פעם מורחים את הכנפיים בתערובת בעזרת מברשת.
הנה מתכון להכנת כנפי עוף מתובלות על הגריל:
המצרכים:
=======
12 ענפי עוף טריות ומנוקות היטב
1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
1/2 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
4 כפות כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בכלי רחב. משרים את כנפי העוף בתערובת למשך כמה שעות.
2. מוציאים את הכנפיים מהתערובת וצולים על גריל פחמים 4-5 דקות מכל צד. מדי פעם מורחים את הכנפיים בתערובת בעזרת מברשת.
יש מתכון לסלט ירוק ושונה?
הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:
מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט
1 חסה משי
1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה
2 קישואים בעלי צבע כהה
1 חבילה אספרגוס טרי
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות שמן שומשום
מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בן יין
4 כפות שמן
2 כפות סוי קיקומן
1 כף סירופ מייפל
ג'ינגר טרי מגורר
אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה
2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות
3. לחתוך את הקישואים לאורכם
4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה
5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט
6. לפזר את השומשום הקלוי
בתיאבון!
הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:
מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט
1 חסה משי
1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה
2 קישואים בעלי צבע כהה
1 חבילה אספרגוס טרי
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות שמן שומשום
מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בן יין
4 כפות שמן
2 כפות סוי קיקומן
1 כף סירופ מייפל
ג'ינגר טרי מגורר
אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה
2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות
3. לחתוך את הקישואים לאורכם
4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה
5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט
6. לפזר את השומשום הקלוי
בתיאבון!
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?
הנה מתכון מצוין לארוחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:
המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות
2 מצות
1 חופן שמיר
1 חופן פטרוזיליה
1 חופן בצל ירוק
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח לפי הטעם
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
===========
1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.
2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.
3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון מצוין לארוחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:
המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות
2 מצות
1 חופן שמיר
1 חופן פטרוזיליה
1 חופן בצל ירוק
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מלח לפי הטעם
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
===========
1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.
2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.
3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך להכין ממרח זיתים ועגבניות מיובשות?
הנה מתכון להכנת ממרח זיתים ועגבניות מיובשות, מצוין כתוספת למאפים או כריכים:
המצרכים:
========
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים או פרוסים
200 גרם עגבניות מיובשות (לא בשמן)
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי או חומץ בלסמי
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות במים חמים את העגבניות למשך חצי שעה, להוציא ולסנן היטב.
2. להכניס את כל המצרכים למעבד מזון ולטחון עד קבלת תערובת חלקה.
3. להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת ממרח זיתים ועגבניות מיובשות, מצוין כתוספת למאפים או כריכים:
המצרכים:
========
1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים או פרוסים
200 גרם עגבניות מיובשות (לא בשמן)
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי או חומץ בלסמי
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות במים חמים את העגבניות למשך חצי שעה, להוציא ולסנן היטב.
2. להכניס את כל המצרכים למעבד מזון ולטחון עד קבלת תערובת חלקה.
3. להעביר לכלי אטום ולשמור במקרר.
בתיאבון!
מתכונים
איך להכין קינוח מתוק משוקולד ופיסטוק?
איך מכינים פאג' שוקולד ופיסטוק?
הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:
המצרכים:
========
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות
1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק
30 גרם חמאה
קמצוץ מלח
150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)
חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.
2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.
3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.
4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.
5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:
המצרכים:
========
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות
1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק
30 גרם חמאה
קמצוץ מלח
150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)
חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.
2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.
3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.
4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.
5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.
בתיאבון!
איך להכין סלט משעועית לבנה?
הנה מתכון לסלט שעועית לבנה של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2006:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית לבנה גדולה שרויה במים למשך לילה
מלח ופלפל
1 כוס חומץ
1 בצל סגול גדול - קלוף, חצוי לאורך ופרוס דק
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה גדולה, מנוקה מגרעינים (אך לא קלופה) וחתוכה לקוביות
4 כפות שמן זית
15 זיתים שחורים (לא סגולים) קטנים
להשלמה:
========
3 ביצים קשות
2 עגבניות, חתוכות לפלחים
1 לימון, חתוך ל-6 פלחים
1 פלפל ירוק, חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את השעועית, מכסים במים טריים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא רכה. מניחים לה להצטנן במי הבישול עד שהיא פושרת ואז מסננים ומעבירים לקערה. יוצקים על השעועית שלושת רבעי כוס חומץ ומפזרים כפית מלח. מערבבים ומשהים שלוש שעות.
2. מסננים את השעועית ומחזירים אותה לקערה. מפרידים את פרוסות הבצל לחצאי טבעות. מצרפים לשעועית את הבצל, הפטרוזיליה וקוביות העגבניות. יוצקים את החומץ ואת השמן, מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
3. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפלחי הביצים, העגבניות והלימון ובטבעות הפלפל.
הנה מתכון לסלט שעועית לבנה של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2006:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
250 גרם שעועית לבנה גדולה שרויה במים למשך לילה
מלח ופלפל
1 כוס חומץ
1 בצל סגול גדול - קלוף, חצוי לאורך ופרוס דק
3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה גדולה, מנוקה מגרעינים (אך לא קלופה) וחתוכה לקוביות
4 כפות שמן זית
15 זיתים שחורים (לא סגולים) קטנים
להשלמה:
========
3 ביצים קשות
2 עגבניות, חתוכות לפלחים
1 לימון, חתוך ל-6 פלחים
1 פלפל ירוק, חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את השעועית, מכסים במים טריים ומבשלים כחצי שעה. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שהיא רכה. מניחים לה להצטנן במי הבישול עד שהיא פושרת ואז מסננים ומעבירים לקערה. יוצקים על השעועית שלושת רבעי כוס חומץ ומפזרים כפית מלח. מערבבים ומשהים שלוש שעות.
2. מסננים את השעועית ומחזירים אותה לקערה. מפרידים את פרוסות הבצל לחצאי טבעות. מצרפים לשעועית את הבצל, הפטרוזיליה וקוביות העגבניות. יוצקים את החומץ ואת השמן, מוסיפים את הזיתים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
3. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפלחי הביצים, העגבניות והלימון ובטבעות הפלפל.
איך להכין לביבות גבינה מתוקות?
הנה מתכון ללביבות גבינה מתוקות של מיקי שמו:
המצרכים לכ-15 לביבות:
=================
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת גס
2 ביצים גדולות
50 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
35 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
לטיגון: שמן קנולה או חמניות
להגשה: שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת חלקה ואחידה.
2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ.
3. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
גיוונים:
=====
ניתן להוסיף 1/2 כפית קינמון
מוסיפים 1/4 כוס צימוקים שהושרו ברום וסוננו היטב
מוסיפים 5 תמרים מזן מג'הול או שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים
בכדי לקבל לביבות פריכות יש ליצור אותן בידיים מעט מקומחות או לגלגל את הלביבה בקמח לפני הטיגון.
הנה מתכון ללביבות גבינה מתוקות של מיקי שמו:
המצרכים לכ-15 לביבות:
=================
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת גס
2 ביצים גדולות
50 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
35 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
לטיגון: שמן קנולה או חמניות
להגשה: שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת חלקה ואחידה.
2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ.
3. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
גיוונים:
=====
ניתן להוסיף 1/2 כפית קינמון
מוסיפים 1/4 כוס צימוקים שהושרו ברום וסוננו היטב
מוסיפים 5 תמרים מזן מג'הול או שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים
בכדי לקבל לביבות פריכות יש ליצור אותן בידיים מעט מקומחות או לגלגל את הלביבה בקמח לפני הטיגון.
איך להכין מרק קרם ברוקולי?
הנה מתכון של מאיה מרום למרק קרם ברוקולי, כפי שפורסם זמוסף "שמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 בצל גדול
מעט שמן זית
1 כף קמח
2 ראשי ברוקולי טריים
10 כוסות ציר עוף או מים עם כנפי עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.
2. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שהקמח נספג בבצל.
3. מוסיפים 2 ראשי ברוקולי טרי - את התפרחת מפרקים לפרחים קטנים ואת הגבעול קולפים ופורסים דק.
4. מוסיפים 10 כוסות ציר עוף (או מים רגילים עם כמה כנפי עוף) ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות או עד שהברוקולי מתרכך. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכף את ה"לכלוך" שצף במים.
6. טוחנים למרק חלק ומוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה. מבשלים 2 דקות על אש קטנה ומגישים.
הנה מתכון של מאיה מרום למרק קרם ברוקולי, כפי שפורסם זמוסף "שמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 בצל גדול
מעט שמן זית
1 כף קמח
2 ראשי ברוקולי טריים
10 כוסות ציר עוף או מים עם כנפי עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.
2. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שהקמח נספג בבצל.
3. מוסיפים 2 ראשי ברוקולי טרי - את התפרחת מפרקים לפרחים קטנים ואת הגבעול קולפים ופורסים דק.
4. מוסיפים 10 כוסות ציר עוף (או מים רגילים עם כמה כנפי עוף) ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות או עד שהברוקולי מתרכך. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכף את ה"לכלוך" שצף במים.
6. טוחנים למרק חלק ומוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה. מבשלים 2 דקות על אש קטנה ומגישים.
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?
הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):
המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
2/3 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)
1/3 כוס סובין שיבולת שועל
1/3 כוס זרעי פשתן טחונים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.
3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.
4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.
5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,
6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.
7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):
המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 ביצים טרופות
1 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
2/3 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)
1/3 כוס סובין שיבולת שועל
1/3 כוס זרעי פשתן טחונים
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.
2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.
3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.
4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.
5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,
6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.
7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.
בתיאבון!
איך להכין חצילים על האש ביוגורט?
הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים
1/2 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות
1 גביע יוגורט
2 כפות שמנת חמוצה
1 כף טחינה גולמית
1 כף עלי נענע
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים
1/2 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות
1 גביע יוגורט
2 כפות שמנת חמוצה
1 כף טחינה גולמית
1 כף עלי נענע
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
איך להכין קציצות לילדים?
הנה מתכון להכנת קציצות לילדים:
המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או בקר+עוף)
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם (או פרוסה טבולה במים וסחוטה)
1 בצל מגורר, ללא הנוזלים
1 תפו"א מבושל ומעוך/ 3 כפות פירה/תפו"א מגורר ללא הנוזלים
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור
מלח
מעט אבקת מרק עוף
לגיוון טיפה כמון
אופן ההכנה:
===========
1 מערבבים את כל החומרים ומניחים כחצי שעה - שעה.
2. מרטיבים את הידים, יוצרים קציצות עגולות.
3. טובלים את הקציצות בפרורי לחם, משטחים מעט ומטגנים.
4. יש לטגן עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב.
לגיוון:
=====
- ניתן לאחר הטיגון להכניסן לרוטב עגבניות שהוכן מראש.
- אם הקציצות מיועדות גם למבוגרים אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה דק- מצויין גם להקפאה.
- כמות זו מספיקה ל-6 מנות לערך, אם רוצים להקפיא מומלץ להכפיל הכמות.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת קציצות לילדים:
המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או בקר+עוף)
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם (או פרוסה טבולה במים וסחוטה)
1 בצל מגורר, ללא הנוזלים
1 תפו"א מבושל ומעוך/ 3 כפות פירה/תפו"א מגורר ללא הנוזלים
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור
מלח
מעט אבקת מרק עוף
לגיוון טיפה כמון
אופן ההכנה:
===========
1 מערבבים את כל החומרים ומניחים כחצי שעה - שעה.
2. מרטיבים את הידים, יוצרים קציצות עגולות.
3. טובלים את הקציצות בפרורי לחם, משטחים מעט ומטגנים.
4. יש לטגן עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב.
לגיוון:
=====
- ניתן לאחר הטיגון להכניסן לרוטב עגבניות שהוכן מראש.
- אם הקציצות מיועדות גם למבוגרים אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה דק- מצויין גם להקפאה.
- כמות זו מספיקה ל-6 מנות לערך, אם רוצים להקפיא מומלץ להכפיל הכמות.
בתיאבון!
איך להכין לחמניות שום?
הנה מתכון ללחמניות שום של יונית סולטן - צוקרמן:
המצרכים עבור 40-50 לחמניות קטנות:
==========================
3+1/3 כוסות (500 גרם) קמח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
1+1/4 כוסות (300 מ"ל) ריוויון
50 גרם חמאה מלוחה תנובה
1 כפית מלח
לאפייה ולציפוי:
==========
1 ביצה טרופה
100 גרם חמאה מלוחה תנובה, מומסת
1 כפית שום כתוש
חופן פטרוזילה קצוצה
קורט מלח
אופן ההכנה:
=========
1. לשים יחד את כל המרכיבים של הבצק, למעט המלח, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. קורצים מהבצק כדורים בקוטר מעט קטן יותר מכדור פינג פונג, יוצרים מכל כדור "נקניק" באורך 7-8 ס"מ ועושים בו קשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים 10-15 דקות.
4. אופים 12-15 דקות, עד להזהבה.
5. הציפוי: מערבבים היטב בקערה בינונית את החמאה המומסת, השום, הפטרוזיליה וקורט המלח. מברישים בתערובת את הלחמניות בעודן חמות.
הנה מתכון ללחמניות שום של יונית סולטן - צוקרמן:
המצרכים עבור 40-50 לחמניות קטנות:
==========================
3+1/3 כוסות (500 גרם) קמח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
1+1/4 כוסות (300 מ"ל) ריוויון
50 גרם חמאה מלוחה תנובה
1 כפית מלח
לאפייה ולציפוי:
==========
1 ביצה טרופה
100 גרם חמאה מלוחה תנובה, מומסת
1 כפית שום כתוש
חופן פטרוזילה קצוצה
קורט מלח
אופן ההכנה:
=========
1. לשים יחד את כל המרכיבים של הבצק, למעט המלח, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. קורצים מהבצק כדורים בקוטר מעט קטן יותר מכדור פינג פונג, יוצרים מכל כדור "נקניק" באורך 7-8 ס"מ ועושים בו קשר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים 10-15 דקות.
4. אופים 12-15 דקות, עד להזהבה.
5. הציפוי: מערבבים היטב בקערה בינונית את החמאה המומסת, השום, הפטרוזיליה וקורט המלח. מברישים בתערובת את הלחמניות בעודן חמות.
איך להכין מרק ארטישוק ירושלמי?
הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק ירושלמי:
המצרכים:
=======
1 בצל
1 כרישה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
30 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל
אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
========
1. קוצצים את הבצל, את הכרישה ואת הארטישוק הירושלמי.
2. מאדים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל והכרישה עד שהם מגיעים לשקיפות.
3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 40 דקות, עד שהוא מתרכך.
4. טוחנים את התערובת בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר (ניתן לטחון גם עם מיקסר אצבע איכותי כשהמרק בתוך הסיר).
5. מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מבשלים עוד 2-3 דקות נוספות ומגישים חם.
הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק ירושלמי:
המצרכים:
=======
1 בצל
1 כרישה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
30 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל
אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה:
========
1. קוצצים את הבצל, את הכרישה ואת הארטישוק הירושלמי.
2. מאדים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל והכרישה עד שהם מגיעים לשקיפות.
3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 40 דקות, עד שהוא מתרכך.
4. טוחנים את התערובת בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר (ניתן לטחון גם עם מיקסר אצבע איכותי כשהמרק בתוך הסיר).
5. מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מבשלים עוד 2-3 דקות נוספות ומגישים חם.
איך להכין פסטה ברוטב עגבניות בצורה הטובה ביותר?
להכנת של פסטה ברוטב עגבניות עשו כך:
1. לוקחים איזה סוג של פסטה לא משנה, מרתיחים מים, שמים שמן ומלח ושמים את הפסטה למשך 8 דקות.
2. כשהן מוכנות אתם לוקחים מסננת ושופכים את הפסטה לתוך המסננת ומצננים אותם במים קרים.
3. לרוטב אתם לוקחים שמן, קוצצים בצל אחד גדול דק ומטגנים אותו.
4. הוסיפו עגבנייה אחת קטנה קצוצה דק, 3 שיני שום ו-3 כפות גדושות של רסק עגבניות.
5. שמים כוס וחצי מים ומבשלים למשך חצי שעה.
בתאבון :)
להכנת של פסטה ברוטב עגבניות עשו כך:
1. לוקחים איזה סוג של פסטה לא משנה, מרתיחים מים, שמים שמן ומלח ושמים את הפסטה למשך 8 דקות.
2. כשהן מוכנות אתם לוקחים מסננת ושופכים את הפסטה לתוך המסננת ומצננים אותם במים קרים.
3. לרוטב אתם לוקחים שמן, קוצצים בצל אחד גדול דק ומטגנים אותו.
4. הוסיפו עגבנייה אחת קטנה קצוצה דק, 3 שיני שום ו-3 כפות גדושות של רסק עגבניות.
5. שמים כוס וחצי מים ומבשלים למשך חצי שעה.
בתאבון :)
איך להכין מרינדה של רוטב טיקה?
רוטב טיקה מתבסס על משחת קארי מוכנה אותה מוהלים עם מיץ לימון ושמן זית. ניתן להשרות בו עןף או בשר ולקבל תוצאות נהדרות. לשומרי הכשרות ואחרים המעוניינים להכין בעצם את המרינדה, הנה המתכון של מסעדת "טנטורי", כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" באפריל 2010:
המצרכים:
========
2 כפות ג'ינג'ר כתוש
2 כפות שום כתוש
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
1 כפית זעפרן
4 כפות שמן זית
50 גרם שמנת פרווה
ניתן להוסיף כפית קליפת תפוז מגוררת
יתר המרכיבים:
============
1/2 ק"ג שיפודי או נתח פרגיות חתוכים לקוביות של 2-3 סנטימטר, או צלעות טלה.
מיץ מלימון גדול
1/2 כוס שמן זית
פפאיה בלי גרעינים או אננס קלוף מגורד בפומפייה (לא הכרחי)
2 כפות משחת טיקה או טנדורי הודי
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים את נתחי הבשר במים קרים ומנגבים במגבת נייר.
2. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט במיץ הלימון ומוסיפים מלח לפי הטעם.
3. מכניסים לקערה את כל השיפודים או הנתחים ומגלגלים היטב ברוטב. מכסים ומכניסים למקרר למינימום ארבע שעות, אך רצוי ל-12 עד 48 שעות.
4. מוצלח להגיש על תערובת עלי ריחן ונענע או כוסברה, בתוספת רצועות בצל, שעליהם סוחטים מיץ לימון.
רוטב טיקה מתבסס על משחת קארי מוכנה אותה מוהלים עם מיץ לימון ושמן זית. ניתן להשרות בו עןף או בשר ולקבל תוצאות נהדרות. לשומרי הכשרות ואחרים המעוניינים להכין בעצם את המרינדה, הנה המתכון של מסעדת "טנטורי", כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" באפריל 2010:
המצרכים:
========
2 כפות ג'ינג'ר כתוש
2 כפות שום כתוש
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
1 כפית זעפרן
4 כפות שמן זית
50 גרם שמנת פרווה
ניתן להוסיף כפית קליפת תפוז מגוררת
יתר המרכיבים:
============
1/2 ק"ג שיפודי או נתח פרגיות חתוכים לקוביות של 2-3 סנטימטר, או צלעות טלה.
מיץ מלימון גדול
1/2 כוס שמן זית
פפאיה בלי גרעינים או אננס קלוף מגורד בפומפייה (לא הכרחי)
2 כפות משחת טיקה או טנדורי הודי
מלח
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים את נתחי הבשר במים קרים ומנגבים במגבת נייר.
2. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט במיץ הלימון ומוסיפים מלח לפי הטעם.
3. מכניסים לקערה את כל השיפודים או הנתחים ומגלגלים היטב ברוטב. מכסים ומכניסים למקרר למינימום ארבע שעות, אך רצוי ל-12 עד 48 שעות.
4. מוצלח להגיש על תערובת עלי ריחן ונענע או כוסברה, בתוספת רצועות בצל, שעליהם סוחטים מיץ לימון.
איך להכין בננה עם שוקולד לל"ג בעומר?
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לבננה עם שוקולד למדורת ל"ג בעומר, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים לילד או שניים:
===================
1 בננה עם הקליפה
2-3 קוביות שוקולד
2-3 מרשמלו
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
==========
1. חורצים חריץ ארוך לאורכה של הבננה דרך הקליפה. דוחסים פנימה לתוך הבשר את השוקולד ובוצעים חתיכות מהמרשמלו ודוחסים גם אותן עד כמה שניתן.
2. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור יעודי עם גחלים ולא עם אש בוערת.
3. מוציאים אחרי 5 דקות ואוכלים בכפית מתוך הקליפה.
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לבננה עם שוקולד למדורת ל"ג בעומר, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים לילד או שניים:
===================
1 בננה עם הקליפה
2-3 קוביות שוקולד
2-3 מרשמלו
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
==========
1. חורצים חריץ ארוך לאורכה של הבננה דרך הקליפה. דוחסים פנימה לתוך הבשר את השוקולד ובוצעים חתיכות מהמרשמלו ודוחסים גם אותן עד כמה שניתן.
2. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור יעודי עם גחלים ולא עם אש בוערת.
3. מוציאים אחרי 5 דקות ואוכלים בכפית מתוך הקליפה.
איך להכין מוס שוקולד אוורירי?
הנה מתכון למוס שוקולד אוורירי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2015 (הכמות גדולה, ניתן לשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד ובכל פעם להגיש את הכמות הנדרשת):
המצרכים:
=======
500 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
8 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד, החמאה, החלב והווניל.
2. שמים את הקערה על הסיר ובו מים רותחים (באן מארי) וממסים את תערובת השוקולד, החלבוהחמאה באמצעות האדים. מדי פעם מערבבים, עד שהתערובת חלקה ואחידה לחלוטין.
3. מכבים את האש ומסירים את הקערה מעל גבי הסיר.
4. מחליקים לתערובת את החלמונים אחד אחד, תוך כדי ערבוב עד שהם נבלעים בה לחלוטין.
5. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
6. מקפלים בעדינות 1/3מהקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים שליש נוסף ולבסוף את הקצף הנותר לתערובת אחידה ואוורירית.
7. מעבירים לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
תוספות אפשריות:
============
1. אפשר להוסיף לתערובת השוקולד החמה, שעך האדים 1/3 כוס קוניאק או 1/3 כוס ליקר תפוזים משובח או וויסקי.
2. ניתן להוסיף גם 2-3 כפות של קליפת תפוז מגוררת (שהולכת נהדר עם ליקר התפוזים).
3. אפשר להוסיף לתערובת גם 1/2 כוס משחת אגוזי לוז (או נוגט "פרלינה" בשמו המקצועי).
הצעות הגשה:
==========
1. תותים, אוכמניות, או פטל - טריים.
2. אפשר ואף מומלץ לפזר למעלה אבקת קקאו הולנדי עשיר בעזרת מסננת דקה.
3. אפשר להגיש עם קליפות תפוז מסוכרות.
הנה מתכון למוס שוקולד אוורירי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2015 (הכמות גדולה, ניתן לשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד ובכל פעם להגיש את הכמות הנדרשת):
המצרכים:
=======
500 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
8 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד, החמאה, החלב והווניל.
2. שמים את הקערה על הסיר ובו מים רותחים (באן מארי) וממסים את תערובת השוקולד, החלבוהחמאה באמצעות האדים. מדי פעם מערבבים, עד שהתערובת חלקה ואחידה לחלוטין.
3. מכבים את האש ומסירים את הקערה מעל גבי הסיר.
4. מחליקים לתערובת את החלמונים אחד אחד, תוך כדי ערבוב עד שהם נבלעים בה לחלוטין.
5. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
6. מקפלים בעדינות 1/3מהקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים שליש נוסף ולבסוף את הקצף הנותר לתערובת אחידה ואוורירית.
7. מעבירים לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
תוספות אפשריות:
============
1. אפשר להוסיף לתערובת השוקולד החמה, שעך האדים 1/3 כוס קוניאק או 1/3 כוס ליקר תפוזים משובח או וויסקי.
2. ניתן להוסיף גם 2-3 כפות של קליפת תפוז מגוררת (שהולכת נהדר עם ליקר התפוזים).
3. אפשר להוסיף לתערובת גם 1/2 כוס משחת אגוזי לוז (או נוגט "פרלינה" בשמו המקצועי).
הצעות הגשה:
==========
1. תותים, אוכמניות, או פטל - טריים.
2. אפשר ואף מומלץ לפזר למעלה אבקת קקאו הולנדי עשיר בעזרת מסננת דקה.
3. אפשר להגיש עם קליפות תפוז מסוכרות.
איך להכין עוגת שמרים גבינה?
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)
4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
250 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
2 כוסות חלב, פושר
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלמונים
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות כפות (20 גרם) קמח
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה
שקדים ואגוזי פקאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.
2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.
4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.
5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת עוגת גבינה - שמרים כפי שפורסמה במגזין "שף" של עיתון "לאשה" במרץ 2016:
המצרכים לשלוש תבניות אינגליש קייק:
============================
1 ק"ג קמח (מומלץ קמח יעודי למאפי שמרים)
4 כפיות שמרים יבשים או 1 שקית שמרים טריים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
250 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
2 כוסות חלב, פושר
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית הגבינה:
===========
1 ק"ג גבינת טוב טעם
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלמונים
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות כפות (20 גרם) קמח
1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים וגרוסים
לציפוי:
=====
1 ביצה טרופה
שקדים ואגוזי פקאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה, החלמונים והחלב ומעבדים כ-6 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את המלח והווניל ומעבדים עוד קצת.
2. משמנים קערה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב לקרם חלק.
4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 ס"מ. מניחים ממלית הגבינה לאורך כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. כורכים כל שני גלילים לצמה.
5. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, מניחים בהן את ה"צמות", מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
6. בינתיים, מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. מברישים את העוגות בביצה ומפזרים שקדים ואגוזים. אופים כ-50 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד. מוציאים, מצננים קלות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
8. ניתן לשמור עד שלושה ימים בטמפרטורות החדר את העוגות כשהן אפויות. יש לחמם לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך להכין כנפיים ברוטב מייפל?
הנה המתכון הקבוע שלי לכנפיים:
המצרכים:
========
1 ק"ג כנפיים נקיות
לתיבול:
======
לערבב בקערה צ'יק צ'אק:
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות רוטב סויה
2 כפות קטשופ
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
==========
לצפות היטב את הכנפיים, לאחסן במקרר (אפשר גם לילה או פחות)
מחממים תנור / טוסטר אובן ל- 200 מעלות. מסדרים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום.
צולים 30 דקות, אח"כ מסירים נייר האלומיניום
וצולים כ- 20 דקות עד שהכנפיים משחימות
(בשלב זה אפשר להפוך לאחר ה- 10 דקות הראשונות).סה"כ בתנור - 50 דקות.
הצלחה בטוחה! (להגיש מעל אורז לבן)
הנה המתכון הקבוע שלי לכנפיים:
המצרכים:
========
1 ק"ג כנפיים נקיות
לתיבול:
======
לערבב בקערה צ'יק צ'אק:
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות רוטב סויה
2 כפות קטשופ
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
==========
לצפות היטב את הכנפיים, לאחסן במקרר (אפשר גם לילה או פחות)
מחממים תנור / טוסטר אובן ל- 200 מעלות. מסדרים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום.
צולים 30 דקות, אח"כ מסירים נייר האלומיניום
וצולים כ- 20 דקות עד שהכנפיים משחימות
(בשלב זה אפשר להפוך לאחר ה- 10 דקות הראשונות).סה"כ בתנור - 50 דקות.
הצלחה בטוחה! (להגיש מעל אורז לבן)
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?
הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:
המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)
1 כוס סולת (175 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
חופן צימוקים
מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד
1 גזר
1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.
3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.
4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.
5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.
הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:
המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)
1 כוס סולת (175 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
חופן צימוקים
מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד
1 גזר
1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.
3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.
4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.
5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.
הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
אפשר לקבל מתכון של עוגת פרג?
הנה מתכון לעוגת פרג היוצאת נמוכה, אך מצויינת. בפסח ניתן להחליף את הקמח בקמח מצה והעוגה יוצאת נהדר. יש להקפיד להוציא אותה מהתנור בדיוק בזמן, אחרת היא יוצאת יבשה.
המצרכים:
========
6 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות קמח
1/2 חבילת אבקת אפייה
200 ג' מרגרינה או חמאה רכה
200 גרם פרג טחון
אפשרי 100גרם שוקולד מריר
מצרכים לציפוי:
==============
4 כפות מים
4 כפות אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבישול
25 גרם חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה:
===========
1. להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
2. בקערה נפרדת להקציף את החמאה עם 1/2 כוס סוכר.
3. להוסיף לקערת החמאה את החלמונים, הקמח, אבקת האפיה, הפרג ואם בחרתם להוסיף את השוקולד יש להמיסו או לגרד אותו בפומפיה.
4. לקפל את קצף הביצים על התערובת באיטיות.
5. לאפות בתבנית שטוחה בחום בינוני בין 20-30 דקות.
6. להרתיח את חומרי הציפוי יחד, לערבב היטב ולשפוך אותו בעודו חם על העוגה.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת פרג היוצאת נמוכה, אך מצויינת. בפסח ניתן להחליף את הקמח בקמח מצה והעוגה יוצאת נהדר. יש להקפיד להוציא אותה מהתנור בדיוק בזמן, אחרת היא יוצאת יבשה.
המצרכים:
========
6 ביצים
1 כוס סוכר
3 כפות קמח
1/2 חבילת אבקת אפייה
200 ג' מרגרינה או חמאה רכה
200 גרם פרג טחון
אפשרי 100גרם שוקולד מריר
מצרכים לציפוי:
==============
4 כפות מים
4 כפות אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבישול
25 גרם חמאה או מרגרינה
אופן ההכנה:
===========
1. להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר.
2. בקערה נפרדת להקציף את החמאה עם 1/2 כוס סוכר.
3. להוסיף לקערת החמאה את החלמונים, הקמח, אבקת האפיה, הפרג ואם בחרתם להוסיף את השוקולד יש להמיסו או לגרד אותו בפומפיה.
4. לקפל את קצף הביצים על התערובת באיטיות.
5. לאפות בתבנית שטוחה בחום בינוני בין 20-30 דקות.
6. להרתיח את חומרי הציפוי יחד, לערבב היטב ולשפוך אותו בעודו חם על העוגה.
בתיאבון!