» «
חזה עוף
איך להכין חזה עוף עם אפונה וכורכום?



הנה מתכון לחזה עוף עם אפונה וכורכום:

המצרכים:
=========
500 גרם חזה העוף חתוך לקוביות

כף קורנפלור

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

כפית שמן

מעט מלח

3 כפות שמן (לטיגון)

לרוטב:
======
1/4 כוס שמן

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 גבעולי סלרי עלים (עלים וגבעול קצוצים)

1/2 חבילה אפונה קפואה (400 גרם)

2 כפיות כורכום

כף סוכר שטוחה

1/4 כפית פלפל שחור

כפית מלח

2 כוסות מים רותחים

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את קוביות חזה העוף עם הקורנפלור, הסודה לשתייה, המלח והשמן ומשרים 10 דקות.

2. בסיר רחב שמים מעט שמן לטיגון ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את חזה העוף לסיר החם, מפרידים את החתיכות אחת מהשנייה, מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהעוף הופך ללבן או מעט מוזהב. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.

3. מכינים את הרוטב: באותו הסיר שבו טיגנו את חזה העוף, שמים את השמן ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-15 דקות עד להזהבה.

4. מוסיפים את השום הכתוש והסלרי ומטגנים עוד כ-2 דקות.

5. מוסיפים את הכורכום מערבבים ומוסיפים את האפונה, הסוכר, הפלפל השחור, המלח והמים. מערבבים הכל יחד, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.

6. כשהרוטב רותח, מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים במכסה חצי פתוח ומבשלים כ-20 דקות.

7. מוסיפים לסיר את קוביות חזה העוף המטוגן והכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד 5 דקות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

בתאבון!
קציצות קינואה
איך להכין לביבות קינואה, טופו ותרד?


הנה מתכון לקציצות קינואה טופו ותרד:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1חבילת תרד, עלים בלבד שטופים היטב

1 חבילת טופו טבעי או בטעם בתוספת בזיליקום

3 ביצים

100-150 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה" כוס קינואה + שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח. מבשלים על אש קטנה (כמו אורז), עד לספיגה מלאה של המים. מעבירים את הקינואה לקערה להצטנן מעט.

2. מקפיצים קלות במעט מאוד שמן את התרד עד שהוא נהייה רך ומוסיפים לקינואה.

3. מגררים בפומפייה טופו ומוסיפים לקינואה.

4. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.

5. מחממים במחבת מעט שמן זית. יוצרים כדורים מתערובת הקינואה, משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

6. מגישים עם מטבל גבינה, יוגורט או שמנת לטעמכם.

בתיאבון!
פונדט שוקולד
איך להכין פונדנט שוקולד?


הנה מתכון לפונדנט שודולד ש ארז קומורובסקי מ"לחם ארז". את העוגות יש להכין יום קודם להגשתן.

המצרכים ל-6 מנות:
==============
175 גרם שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו, שבור לקוביות

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

4 חלבונים

1/3 כוס סוכר

30 גרם אבקת קקאו כהה איכותי, מנופה

אבקת סוכר לקישוט

הכלים:
======
6 עטרות נייר פרגמנט חומות וגבוהות לאפייה בקוטר 7 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, לא משומנות.

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנורלחום נמוך (150 מעלות).

2. בקערה בינונית שמים את השוקולד וממיסים מעל לסיר עם אדים. מוסיפים את החמאה בהדרגה, מערבבים עד שהיא נמסה ומסירים מהאש.

3. בקערה בינונית אחרת מחממים את החלמונים את 1/2 כוס סוכר מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב רצוף במטרפה, עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע. מוסיפים את תערובת החלמונים בהדרגה לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב. מצננים לחום פושר.

4. בקערה גדולה מערבבים את החלבונים במזלג עם 1/3 כוס סוכר במשך דקה(לא מקציפים), רק שהתערובת אחידה והסוכר נמס (יש לשים לב לערבב קלות בלבד ולא להקציף לבועות כי הדבר ישנה לחלוטין את המרקם). מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לתוך החלבונים תוך ערבוב לקבלת תערובת אחידה, ומקפלים פנימה את הקקאו בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את התערובת לכלי עם משפך ויוצקים לעטרות הנייר וממלאים עד ל-3/4 גובהן ומניחים אותן על תבנית אפייה שטוחה. אופים 20-30 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה קשיח ויבש עם סדקים ו"פיצוצים" מלמעלה, וכנוגעים בו במרכז הוא עדיין רך. מצננים צינון מלא על רשת. למחרת משחררים אותו מהנייר, אם רוצים. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים מחומם קלות עם כדור גלידת וניל בצד.
גאנאש
איך להכין גנאש מעולה?


הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.

2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.

3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.

מתכונים

עוגיות שיבולת שועל
איך להכין עוגיות שיבולת שועל טבעוניות?


הנה מתכון לעוגיות שיבולת שועל טבעוניות:

1 כוס קמח כוסמין (או קמח רגיל)

2 כפיות קינמון

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס סוכר דמררה (או סוכר רגיל)

3/4 כוס שמן (קוקוס או חמניות)

תחליף ביצה: חצי מעדן סויה אלפרו בטעם וניל או 1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר, או חצי בננה מרוסקת

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות שיבולת שועל (מהסוג הגס יותר, לא העדין)

1 כוס צימוקים (אן אגוזים קצוצים גס מכל סוג, אן שוקולד צ'יפס, או שילוב של כמה תוספות שיחד ימלאו כוס אחת

אופן ההכנה:
==========
1. מנפים לקערה אחת קמח, קינמון ואבקת אפייה, מערבבים ומוסיפים את המלח.

2. בקערה נוספת מערבבים שמן וסוכר עד לקבלת עיסה אחידה, מוסיפים את תחליף הביצה ותמצית הווניל ומערבבים.

3. מאחדים את שתי התערובות ולשים במיקסר או בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד שהיא נטמעת בצורה שווה בתערובת.

5. מוסיפים את התוספת שבוחרים ומערבבים.

6. מניחים את הבצק במקרר לחצי שעה ומחממים תנור ל-175 מעלות.

7. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים במרחק של 5 ס"מ זה מזה, על תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה. ניתן לשטח מעט את הכדורים.

8. אופים 15 דקות עד שתחתית העוגיות זהובה. הן יוצאות רכות ומתקשות מחוץ לתנור. רצוי לאכול רק לאחר חצי שעה.
קבב
איך מכינים קבב?



הנה מתכון להכנת קבב:

המצרכים:
======
1 ק"ג בשר טחון (חצי ק"ג שטייל אוכף וחצי ק"ג שפונדה)

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 צרור נענע קצוצה

1. צרור כוסברה קצוצה

3 בצלים גדולים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 כף מחוקה פפריקה חריפה

2 כפות שטוחות כמון

1 כפית שטוחה פלפל שחור

רבע כוס שמן זית

מלח


אופן ההכנה:
========
1. לערבב היטב את כל החומרים.

2. ליצור קבבים (הכמות מספיקה ל-50-60 קבבים).

3. להכניס למקרר למשך שעתיים.

4. לצלות על גריל פחמים בי- 3-4 מכל צד.

בתיאבון!
רושטי
איך להכין רושטי?



הנה מתכון להכנת רושטי:

המצרכים:
======
3 תפוח אדמה קלופים

1/4 כוס שמן

מלח

פלפל

להגשה - אפשרי מיונז



אופן ההכנה:
========
1. לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה גסה.

2. להעביר את תפוחי האדמה למסננת ולשטוף אותם היטב תחת הברז.

3. להעביר את תפוחי האדמה השטופים למגבת שנפרשה מראש על השיש ולייבש לחלוטין.

4. לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב 3 דקות, תוך תיבול במלח ופלפל, לשטח במחבת (כמו חביתה או פנקייק) ולטגן שתי דקות מכל צד. הרושטי אמור להיות פריך משני הצדדים.

5. לחתוך למשולשים ולהגיש חם, אפשר יחד עם מיונז!

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין פשטידת אספרגוס?


הנה מתכון לפשטידת אספרגוס מנצחת:

מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח תופח

200 גר' חמאה רכה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 גביע שמנת חמוצה


מצרכים למלית:
============
2 קופסאות אספרגוס, 400 ג' כל אחת (אפשר קצת יותר)

מיץ מחצי לימון

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

1 כוס מיונז

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. ללוש את חומרי הבצק, לרפד תבנית אפיה ב2/3 מהבצק ואת השאר לשמור בצד.

2. לסנן את האספרגוס ולחתוך לחתיכות.

3. להוסיף לאספרגוס את מיץ הלימון ושאר חומרי המלית.

4. לצקת את המלית על הבצק שבתבנית.

5. את 1/3 הבצק הנותר לרדד, לחתוך לרצועות ולהניח שתי וערב מעל המלית.

6. להבריש את הבצק בביצה.

7. לאפות בחום בינוני 30 דקות.

תודה למיכל.

בתיאבון!


סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית חגיגי?


הנה מתכון לסלט כרובית חגיגי:

המצרכים ל-6-8 סועדים:
================
1 ראש כרובית קטן במשקל 800 גרם, חתוך קטן-קטן

150 גרם פקאן סיני מרוסק לחתיכות קטנות

המצרכים לרוטב:
============
3 כפות סוכר

3 כפות סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק

פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות חומץ בן יין

להגשה:
======
בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את הכרובית (נקייה, יבשה וחתוכה קטן-קטן) עם האגוזים.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב ושעה לפני ההגשה יוצקים על הכרובית, טועמים ומתקנים תיבול.

3. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל הירוק.
איך להכין קינוח קרם קרמל?


הנה מתכון לקינוח קרם קרמל של מיכל לוי-אלחלל, שניתן להגיש בכוסיות אישיות או להכין בתבנית. זהו קינוח טעים ומרשים, קל להכנה וכשר לפסח:

המצרכים:
=======
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

4 כפות (60 מ"ל) מים

2 כוסות (500 מ"ל) חלב או חלב סויה

1/2 מקל וניל (שנחצה לאורכו)

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

2. ביצים + 2 חלמונים

אופן ההכנה:
=========
1. שמים את 1/2 כוס הסוכר ואת המים בסיר בינוני ומחממים עד שהסוכר נמס ומתחיל להזהיב (גוון חום בהיר). מסירים מהכיריים ומחלקים את הקרמל (בזהירות!) בין הכלים, כך שיכסה את הבסיס ומעט מהשוליים בצד (הקרמל יתקשה).

2. מחממים את התנור לחום נמוך-בינוני (140 מעלות).

3. שמים בסיר קטן את החלב ותרמיל הווניל ומחממים עד סף רתיחה (עד שנראות בועות קטנות בהיקף הסיר). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון כ-10 דקות, עד שהחלב מתקרר. מוסיפים את 1/3 כוס הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים והחלמונים וטורפים ידנית במשך כדקה, עד שמתקבלת בלילה בהירה. מסננים את הבלילה במסננת דקה. יוצקים לתבנית, או מחלקים בין הכלים.

4. יוצקים לתבנית תנור בעלת שוליים גבוהים כליטר מים (כך שיגיעו לגובה 1.5-2 ס"מ). מניחים בתבנית בעדינות את הכלים (או התבנית) ואופים 20-25 דקות, או עד שהקרם מתייצב. מוציאים, מצננים כ-10 דקות, ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות ועד יומיים.

5. ההגשה: עוברים בסכין חדה סביב היקף הכלי, משחררים את הקרם מהתבנית והופכים על צלחת הגשה. מגישים.

ניתן לשמור במקרר עד יומיים (אם הקרם שוחרר מהתבנית, לא יותר מיום).
איך להכין לחם בירה טעים ומהיר?



לחם בירה הוא לחם קל מאד להכנה ומה שמתקבל הוא לחם ריחני ומצויין, שניתן לגוון בכל פעם, בתוספות אחרות וטעימות זו מזו.


מרכיבים:
========
קמח אוסם - האריזה הקטנה

בקבוק בירה לבנה קטן

חופן של זיתים שחורים קצוצים

מלח

פלפל


הוראות הכנה:
============
1. מערבבים את הקמח והבירה, ביחד עם הזיתים השחורים הקצוצים, ומוסיפים מעט מלח ופלפל.

2. יוצקים לתוך תבנית של עוגה אנגלית.

3. מכניסים לתנור לכ-25 דקות בחום בינוני, עד שהלחם משחים ומתייצב.



תוספות אפשריות (על פי הטעם):
=============================
אפשר להוסיף לבצק אגוזים שלמים או שבורים ולצפות את הלחם בשומשום, בגרעיני חמניה או בגרעיני דלעת.
איך להכין כדורי פירות יבשים?


הנה מתכון טבעוני להכנת כדורי פירות יבשים:

המצרכים:
========
2 כוסות צימוקים

6 תמרים מגולענים

1 כוס שקדים

1 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי:
======
1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/4 כוס קקאו

אופן ההכנה:
=========
1. במעבד מזון עם להב מתכת, קוצצים דק את האגוזים. מוסיפים את הצימוקים, התמרים וחצי כוס קוקוס. ממשיכים לעבד עד שהתערובת נראית דביקה.

2. מגלגלים כ-30 כדורים, חלקם בקוקוס וחלקם בקקאו, ושמים במנג'טים קטנים.

תוספות אפשרויות:
==============
חמוציות מיובשות, תמצית וניל או רום טבעי, אבקת קקאו או חרובים, פקאנים, אגוזי קשיו, חמניות, שומשום ...

בתיאבון!
איך להכין פאי דובדבנים טבעוני?



הנה מתכון לפאי דובדבנים טבעוני:

מצרכים לבצק פריך:
===============
200 גרם מחמאה

1/4 כוס קמח אגוזי לוז (40 גרם, אפשר גם משקדים או כל אגוז אחר)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

קורט מלח

1/3 כוס מי קרח


מצרכים למלית דובדבנים:
===================
5 כוסות דובדבנים חמוצים מגולענים (מכ-850 גרם טריים, או 2 צנצנות שימורים מסוננות מנוזלים)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפות קורנפלור (3 כפות = 25 גרם אם משתמשים בדובדבנים מקופסה)

2 כפות מיץ לימון (מבערך חצי לימון)


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את המחמאה לקוביות.

2. מעבדים במעבד מזון עם הקמח, המלח והסוכר עד שנוצרת תערובת פירורית.

3. מוסיפים 4 כפות מי קרח ומערבבים בעדינות.

4. אם לא נוצרים גושים ממשיכים להוסיף כף אחר כף של מי קרח עד שזה קורה.

5. משטחים את הבצק לפיתה, עוטפים, ומצננים עד שהוא קר וקשיח.

6. מערבבים את הדובדבנים (אם זה מקופסה אז מסננים היטב) עם הקורנפלור, הסוכר, ומיץ הלימון.

7. בוצעים חתיכות מן הבצק ומרפדים את התבנית בשכבה דקה.

8. מקפיאים את התבנית המרופדת בבצק ל-10 דקות ומכינים בינתיים את הבצק העליון (אפשר רצועות שתי וערב, ואפשר עיגול גדול של בצק מרודד עם כמה חורים לשחרור אדים).

9. מוזגים את המלית אל בסיס הפאי ומצפים בשכבת הבצק העליונה.

10. אופים 50 דקות על 180 מעלות עד שהבצק שחום והמלית מבעבעת.

בתיאבון!
איך להכין רצועות עוף במייפל?



הנה מתכון קל, מהיר וטעים להכנת רצועות עוף במייפל (ניתן להשתמש במקום המייפל גם בסילאן או דבש):

המצרכים:
=========
250 גרם חזה עוף חתוך לרצועות של 2 ס"מ

1 כף סירופ מייפל (או סילאן או דבש)

1/2 כף חרדל דיז'ון

1/3 כוס שמן

מעט שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:
===========
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומשרים בו את רצועות העוף (רצוי לפחות חצי שעה).

- מחממים היטב מחבת (רצוי מחבת "פסים") עם מעט שמן זית ומטגנים את רצועות העוף עד שהם מקבלים צבע בשני הצדדים.

- מצוין להגשה עם אורז לבן או מתוק (בתוספת תבלינים וצימוקים).

בתיאבון!
איך להכין גלידה ביתית בטעמים שונים? ריבת חלב, אגוזים, עוגיות ופצפוצי שוקולד


הנה מתכון להכנת גלידה ביתית פשוטה ובטעמים שונים:

המצרכים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.


אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.


התוספות לטעמים השונים:
==================
1. לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).

2. לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.

3. לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב.

4. לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות.

5. לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).



הערה: הטיפ הותאם ממייל שמופץ ברשת. אם הוא ממקור בעל זכויות, נשמח לתת קרדיט.
איך להכין תפוח אדמה עם פטריות?



הנה מתכון קל וטעים לתפוח אדמה עם פטריות:


מצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה גדולים חצויים לאורכם

10 פטריות שמפניון

2 פטריות פורטובלו בלי הגבעול

6 פטריות ירדן ללא הגבעול

1 כף עלי טימין

2 כפות חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט


אופן ההכנה:
============
1. לבשל את תפוחי האדמה חמש דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם תנור ל-200 מעלות.

3. להניח את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית ולאפות 20 דקות עד לריכוך והזהבה.

4. בזמן שתפוחי האדמה נאפים בתנור יש לחמם את החמאה במחבת, להוסיף את הטימין וכל סוגי הפטריות ולהקפיץ עוד דקה. לאחר שהפטריות מעט מתרככות יש להוסיף את התבלינים והשמנת ולבשל עוד 3 דקות על להבה נמוכה.

5. להניח חצי או שני חצאים של תפוח אדמה בצלחת נאה ולמזוג עליו את רוטב הפטריות והשמנת.



איך מכינים חצילים בטחינה בסגנון קוביות חצילים?



הנה מתכון נהדר לסלט קוביות חצילים בטחינה:

1. חיתכו חצילים לקוביות, עם הקליפה (אפשר גם כמה רצועות קטנות של גמבה).

2. חממו שמן במחבת עם חום גבוה וטגנו את הריבועים, עד שיזהיבו קלות.

(לנמנעים מטיגון, חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם. משהתרככו, הוציאו מהתנור).

3. הניחו את ריבועי החצילים בצלחת והוסיפו מעליהם טחינה מוכנה (ראו טיפ מצורף - להכנת טחינה מצויינת).

4. ביזקו מלמעלה שמן זית וכף פטרוזיליה קצוצה.

5. הגישו כך. מומלץ!


איך להכין אוזני המן עם מלית ערמונים?


הנה מתכון של השף סטפן לייק להכנת אוזני המן עם מלית ערומונים:

המצרכים לכ-40 אוזני המן:
==================
לבצק:
4 כוסות קמח לבן

1/2 קוביה או 1/2 שקית שמרית (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר

2 חלמונים

200 גרם חמאה

קורט מלח

למלית: 250 גרם ממרח ערמונים מוכן מקופסא + כף מים

אופן ההכנה:
=========
1. שמים בקערה את כל החומרים, לשים לבצק במהירות איטית עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים במקרר למשך כ-3 שעות (הבצק אינו תופח)

3. מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומורחים בחלבון ביצה.

4. מערבבים את ממרח הערמונים עם המים עד לאחידות, מניחים כפית בכל עיגול וסוגרים למשולש.

5. משהים לתפיחה במקום חמים כ-1/2 שעה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

7. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
=======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
האם יש מתכון בריאות לצלי בקר?



הנה מתכון בריא לצלי בקר:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר בקר רזה חלקים (4.5.6.10.11,12)

2 בצלים קצוצים דק

8 שיני שום

3 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

1 כוס מים רותחים


אופן ההכנה:
============
1. לחמם בסיר כבד את השמן.

2. לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

3. לקשור את נתח הבשר בחוט עבה, להכניס אותו לסיר ולטגן אותו מכל צדדיו.

4. להוסיף את כל שאר המצרכים לסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהבשר מתרכך (שעה וחצי לכל הפחות).

5. להוציא את הבשר מהנוזלים, לקרר ולפרוס בעודו קר.

6. להניח את פרוסות הצלי בסיר שטוח, לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר, לצקת על הבשר, לחמם ולהגיש.


בתיאבון!
איך להכין חצילים על האש ביוגורט?


הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים

1/2 כוס שמן

מיץ מלימון אחד

לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות

1 גביע יוגורט

2 כפות שמנת חמוצה

1 כף טחינה גולמית

1 כף עלי נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?
איך אופים לחמניות מקמח מצה?
איך להכין קוקטייל תותים?
איך להכין עוגת גבינה דלת קלוריות?
איך להכין קונפיטורת נקטרינות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.