שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין לביבות גבינה מתוקות?
הנה מתכון ללביבות גבינה מתוקות של מיקי שמו:
המצרכים לכ-15 לביבות:
=================
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת גס
2 ביצים גדולות
50 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
35 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
לטיגון: שמן קנולה או חמניות
להגשה: שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת חלקה ואחידה.
2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ.
3. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
גיוונים:
=====
ניתן להוסיף 1/2 כפית קינמון
מוסיפים 1/4 כוס צימוקים שהושרו ברום וסוננו היטב
מוסיפים 5 תמרים מזן מג'הול או שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים
בכדי לקבל לביבות פריכות יש ליצור אותן בידיים מעט מקומחות או לגלגל את הלביבה בקמח לפני הטיגון.
איך להכין צלי ב-50 שיני שום?
הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי ב-50 שיני שום:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג
50 שיני שום (כ-3 ראשים)
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי
4-3 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)
4 ענפי טימין
3 ענפי אורגנו (או רוזמרין)
אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. חולטים 35 שיני שום במים רותחים במשך 30 שניות. מסננים, מצננים ומקלפים.
3. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).
4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
5. נפטרים מנוזלי הצלייה למעט 2 כפות, מוסיפים את שיני השום הקלופות ומטגנים על להבה נמוכה 2 דקות עד הזהבה קלה. יוצקים חומץ ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.
6. מחזירים את הבשר ומוסיפים את יתר שיני השום, יוצקים ציר עד כ-1 ס"מ לפני כיסוי מלא ומוסיפים תימין ואורגנו. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול. לחילופין אפשר להמשיך לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין.
7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר והשום מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים את השומן שנקרש, מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים. מפרידים בין שיני השום הקלופות ללא קלופות. טוחנים את השום הקלוף בבלנדר עם כוס מהנוזלים לקבלת רוטב סמיך ואחיד. שומרים את השום הלא קלוף להגשה.
9. מחזירים את הרוטב לסיר ומצמצמים על להבה בינונית-נמוכה עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה. מתקנים תיבול.
10. מסדרים את פרוסות הבשר, שיני השום הלא-קלופות והעשבים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
אופן ההכנה:
==========
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומעט צ'ילי גרוס ומטגנים שניות אחדות. מוסיפים 2 חבילות ברוקומיני ומקפיצים 2 דקות.
מזלפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ומבשלים עד שרוב היין מצטמצם. אם רוצים, מסיימים עם כף חמאה להסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
איך להכין דייסת קוואקר עם בננות וקרמל?
הנה מתכון לדייסת קוואקר עם בננות וקרמל של עמית דונוסקוי:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
לבננות ולקרמל:
1 כוס סוכר
קורט קינמון
1 כוס פרוסות בננות מיובשות
לדייסה:
2.5 כוסות חלב (או מים)
2 כוסות מים
3 כפות סוכר חום
3 כפות סוכר לבן
קורט מלח
1 כוס שיבולת שועל
קורט קינמון
מעט קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
=========
1. הבננות והקרמל - ממסים את הסוכר בסיר כבד עד קבלת קרמל זהוב. מוסיפים את הקינמון והבננות המיובשות ומכבים מיד את האש. מערבבים היטב עד שכל הבננות מצופות קרמל.
2. הדייסה - מרתיחים בסיר את החלב, המים, שני סוגי הסוכר והמלח. מוסיפים את שיבות השועל ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות.
3. מוסיפים את הקינמון ומערבבים כל הזמן עד קבלת דייסה סמיכה..
4. יוצקים את הדייסה לספלים או לקערות, מניחים מעל את הבננות המקורמלות ומעט מהקרמל המומוס ומגישים חם. אפשר להוסיף מעט קוקוס.
איך להכין חצילים על האש ביוגורט?
הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים
1/2 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות
1 גביע יוגורט
2 כפות שמנת חמוצה
1 כף טחינה גולמית
1 כף עלי נענע
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.
2. לערבב את תערובת הרטובים:
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)
120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
לערבב את תערובת היבשים:
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון!
איך להכין מקלות מלוחים מבצק עלים?
הנה מתכון פשוט להכנת מקלות מלוחים מבצק עלים:
המצרכים:
=======
1 חבילה (750 גרם) בצק עלים
מעט קמח לקימוח
1 ביצה
מעט זרעוני שומשום או זעתר טרי קצוץ או שניהם
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פותחים את בצק העלים למלבן. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים מעט את הבצק.
3. מורחים את הביצה על פני הבצק בעזרת מברשת וזורים מעל את השומשום או הזעתר (ניתן גם את שניהם יחד).
4. חותכים בעזרת גלגלת של פיצה או בסכין חדה את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ.
5. אוחזים בשני הקצוות של כל רצועה ומסובבים קלות.
6. מניחים את הרצועות בתבנית ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה.
ניתן לשמור עד שבוע בקופסא אטומה.
איך להכין כריך שיפון וממרח עדשים?
הנה מתכון לכריך שיפון וממרח עדשים, המתאים לארוחת עשר בריאה ומושקעת:
המצרכים:
========
150 גרם עדשים (אדומות, ירוקות או חומות)
בצל גדול
2 ביצים קשות
5 כפיות שמן זית
מיץ לימון
מלח ופלפל
2 פרוסות לחם שיפון מלא
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העדשים במים מספר שעות ולבשל אותן עד לריכוך.
2. לטגן את הבצל בשמן זית עד לשקיפות.
3. להוסיף את הבצל המטוגן לעדשים יחד את הביצים הקשות.
4. לעבד בבלנדר את העדשים, הביצים והבצל עד קבלת ממרח חלק.
5. לתבל במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.
הרכבת הכריך:
יש למרוח על פרוסת לחם שיפון את ממרח העדשים, להוסיף ירק לפי הטעם (עלה חסה, פרוסות צנונית, פרוסות מלפפון, פרוסות גמבה, זיתים שחורים וכדומה) ולסגור עם הפרוסה השנייה.
בתיאבון!
איך להכין רוטב אלפרדו?
הנה מתכון לרוטב אלפרדו המתאים במיוחד לפסטה פטוצ'יני:
המצרכים:
========
1/2 חבילת חמאה (50 גרם)
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר שמנת מתוקה
1.5 כפית מלח
מעט פלפל לבן
אגוז מוסקט לגירוד
אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים אליה את היין, מבשלים יחד בישול קצר תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, נזהרים שלא תגלוש. מוסיפים מלח, פלפל ומגרדים מעל הסיר אגוז מוסקט ומנמיכים את האש.
3. מבשלים עד שהרוטב מסמיך. אפשר לדעת שהרוטב מוכן כשטובלים בו כף
מעבירים אצבע על הכף ורואים אם נשאר עליה פס נקי במקום בו עברתם עם האצבע.
איך להכין שיפודי גבינת חלומי?
הנה מתכון להכנת שיפודי גבינת חלומי:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
400 גרם גבינת חלומי
3 בצלים קלופים וחתוכים לפלחים
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את שיפודי העץ במים כדי שלא ישרפו.
2. חותכים את הגבינה לקוביות גדולות ומשפדים לסירוגין עם הבצל על שיפודי העץ.
3. מערבבים יחד שמן זית עם השום והאורגנו ומברישים את השיפודים בשמן המתובל.
4. צולים את השיפודים בגריל או מניחים על נייר אפייה בתבנית בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמת הגבינה. מגידים מיד.

הנה מתכון ללביבות גבינה מתוקות של מיקי שמו:
המצרכים לכ-15 לביבות:
=================
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת גס
2 ביצים גדולות
50 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
35 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
לטיגון: שמן קנולה או חמניות
להגשה: שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת חלקה ואחידה.
2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ.
3. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
גיוונים:
=====
ניתן להוסיף 1/2 כפית קינמון
מוסיפים 1/4 כוס צימוקים שהושרו ברום וסוננו היטב
מוסיפים 5 תמרים מזן מג'הול או שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים
בכדי לקבל לביבות פריכות יש ליצור אותן בידיים מעט מקומחות או לגלגל את הלביבה בקמח לפני הטיגון.

הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי ב-50 שיני שום:
המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג
50 שיני שום (כ-3 ראשים)
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי
4-3 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)
4 ענפי טימין
3 ענפי אורגנו (או רוזמרין)
אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. חולטים 35 שיני שום במים רותחים במשך 30 שניות. מסננים, מצננים ומקלפים.
3. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).
4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.
5. נפטרים מנוזלי הצלייה למעט 2 כפות, מוסיפים את שיני השום הקלופות ומטגנים על להבה נמוכה 2 דקות עד הזהבה קלה. יוצקים חומץ ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.
6. מחזירים את הבשר ומוסיפים את יתר שיני השום, יוצקים ציר עד כ-1 ס"מ לפני כיסוי מלא ומוסיפים תימין ואורגנו. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול. לחילופין אפשר להמשיך לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין.
7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.
8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר והשום מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים את השומן שנקרש, מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים. מפרידים בין שיני השום הקלופות ללא קלופות. טוחנים את השום הקלוף בבלנדר עם כוס מהנוזלים לקבלת רוטב סמיך ואחיד. שומרים את השום הלא קלוף להגשה.
9. מחזירים את הרוטב לסיר ומצמצמים על להבה בינונית-נמוכה עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה. מתקנים תיבול.
10. מסדרים את פרוסות הבשר, שיני השום הלא-קלופות והעשבים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.
אופן ההכנה:
==========
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומעט צ'ילי גרוס ומטגנים שניות אחדות. מוסיפים 2 חבילות ברוקומיני ומקפיצים 2 דקות.
מזלפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ומבשלים עד שרוב היין מצטמצם. אם רוצים, מסיימים עם כף חמאה להסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

הנה מתכון לדייסת קוואקר עם בננות וקרמל של עמית דונוסקוי:
המצרכים ל-4 מנות:
=============
לבננות ולקרמל:
1 כוס סוכר
קורט קינמון
1 כוס פרוסות בננות מיובשות
לדייסה:
2.5 כוסות חלב (או מים)
2 כוסות מים
3 כפות סוכר חום
3 כפות סוכר לבן
קורט מלח
1 כוס שיבולת שועל
קורט קינמון
מעט קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
=========
1. הבננות והקרמל - ממסים את הסוכר בסיר כבד עד קבלת קרמל זהוב. מוסיפים את הקינמון והבננות המיובשות ומכבים מיד את האש. מערבבים היטב עד שכל הבננות מצופות קרמל.
2. הדייסה - מרתיחים בסיר את החלב, המים, שני סוגי הסוכר והמלח. מוסיפים את שיבות השועל ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות.
3. מוסיפים את הקינמון ומערבבים כל הזמן עד קבלת דייסה סמיכה..
4. יוצקים את הדייסה לספלים או לקערות, מניחים מעל את הבננות המקורמלות ומעט מהקרמל המומוס ומגישים חם. אפשר להוסיף מעט קוקוס.

הנה מתכון לחצילים על האש ביוגורט כפי שפורסם במוסף שף של "לאישה" באפריל 2010:
המצרכים ל-8 מנות:
===============
2 חצילים
1/2 כוס שמן
מיץ מלימון אחד
לרוטב:
======
3 שיני שום קלופות
1 גביע יוגורט
2 כפות שמנת חמוצה
1 כף טחינה גולמית
1 כף עלי נענע
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. הרוטב: שמים את כל המרכיבים במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב חלק ואחיד. מעבירים לצנצנת סגורה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. החצילים: עוטפים כל חציל היטב ביריעת רדיד אלומיניום. ממש לפני הצלייה פותחים קצת את העטיפה, מטפטפים לכל חציל כ-4 כפות שמן זית, עוטפים בחזרה ומניחים על להבת הגריל לכמה דקות עד שהחציל מתרכך (אפשר לבדוק במזלג). מסירים מהגריל, מצננים קצת וקולפים את החצילים. מניחים על צלחת שטוחה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
מתכונים

הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.
2. לערבב את תערובת הרטובים:
1/2 כוס שמן (100 גרם)
3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)
120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)
2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)
להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.
לערבב את תערובת היבשים:
1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון!

הנה מתכון פשוט להכנת מקלות מלוחים מבצק עלים:
המצרכים:
=======
1 חבילה (750 גרם) בצק עלים
מעט קמח לקימוח
1 ביצה
מעט זרעוני שומשום או זעתר טרי קצוץ או שניהם
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. פותחים את בצק העלים למלבן. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים מעט את הבצק.
3. מורחים את הביצה על פני הבצק בעזרת מברשת וזורים מעל את השומשום או הזעתר (ניתן גם את שניהם יחד).
4. חותכים בעזרת גלגלת של פיצה או בסכין חדה את הבצק לרצועות ברוחב 1 ס"מ.
5. אוחזים בשני הקצוות של כל רצועה ומסובבים קלות.
6. מניחים את הרצועות בתבנית ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה.
ניתן לשמור עד שבוע בקופסא אטומה.

הנה מתכון לכריך שיפון וממרח עדשים, המתאים לארוחת עשר בריאה ומושקעת:
המצרכים:
========
150 גרם עדשים (אדומות, ירוקות או חומות)
בצל גדול
2 ביצים קשות
5 כפיות שמן זית
מיץ לימון
מלח ופלפל
2 פרוסות לחם שיפון מלא
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העדשים במים מספר שעות ולבשל אותן עד לריכוך.
2. לטגן את הבצל בשמן זית עד לשקיפות.
3. להוסיף את הבצל המטוגן לעדשים יחד את הביצים הקשות.
4. לעבד בבלנדר את העדשים, הביצים והבצל עד קבלת ממרח חלק.
5. לתבל במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.
הרכבת הכריך:
יש למרוח על פרוסת לחם שיפון את ממרח העדשים, להוסיף ירק לפי הטעם (עלה חסה, פרוסות צנונית, פרוסות מלפפון, פרוסות גמבה, זיתים שחורים וכדומה) ולסגור עם הפרוסה השנייה.
בתיאבון!

הנה מתכון לרוטב אלפרדו המתאים במיוחד לפסטה פטוצ'יני:
המצרכים:
========
1/2 חבילת חמאה (50 גרם)
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר שמנת מתוקה
1.5 כפית מלח
מעט פלפל לבן
אגוז מוסקט לגירוד
אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים אליה את היין, מבשלים יחד בישול קצר תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, נזהרים שלא תגלוש. מוסיפים מלח, פלפל ומגרדים מעל הסיר אגוז מוסקט ומנמיכים את האש.
3. מבשלים עד שהרוטב מסמיך. אפשר לדעת שהרוטב מוכן כשטובלים בו כף
מעבירים אצבע על הכף ורואים אם נשאר עליה פס נקי במקום בו עברתם עם האצבע.

הנה מתכון להכנת שיפודי גבינת חלומי:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
400 גרם גבינת חלומי
3 בצלים קלופים וחתוכים לפלחים
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את שיפודי העץ במים כדי שלא ישרפו.
2. חותכים את הגבינה לקוביות גדולות ומשפדים לסירוגין עם הבצל על שיפודי העץ.
3. מערבבים יחד שמן זית עם השום והאורגנו ומברישים את השיפודים בשמן המתובל.
4. צולים את השיפודים בגריל או מניחים על נייר אפייה בתבנית בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד השחמת הגבינה. מגידים מיד.
איך להכין עוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח?
הנה מתכון לעוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח של "האגוזיה". מתאים לכ-8 מנות בתבנית קפיצית של 26 ס"מ.
המצרכים:
=======
85 גרם חמאה + כפית
85 גרם סוכר דמררה + 1-2 כפיות
85 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
כפית ברנדי
3 ביצים, מופרדות לחלמון וחלבון
100 ג' קמח שקדים
4 אגסים בשלים מאוד, קלופים חצויים וללא הליבה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. הדליקו תנור על מצב טורבו ו-180 מעלות. חתכו נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. שמנו עם מעט חמאה
2. את שולי התבנית, מקמו את הנייר בתחתית ושמנו את הנייר עם חמאה נוספת. פזרו כפית-שתיים של סוכר
3. על התבנית והשוליים כך שהוא יצפה את הדפנות ונערו כדי להיפטר מעודף הסוכר.
4.על בן מארי, המיסו את השוקולד והחמאה, הסירו מהאש וערבבו פנימה את הברנדי. הניחו בצד לקירור.
5. לאחר שהשוקולד מתקרר מעט, ערבבו בעדינות פנימה את קמח השקדים. בקערה נקייה, הקציפו (אפשר גם ידנית) את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת בצבע. קפלו את תערובת החלמונים אל תוך השוקולד עם השקדים.
6. בקערה נפרדת ועם מקצפים נקיים, הקציפו את החלבונים עד קבלת קצף רך ולא נוקשה מדי. ערבבו כף
7. גדושה של חלבונים אל תוך תערובת השוקולד. אז קפלו פנימה בזהירות את שאריות החלבונים בשני סיבובים.
8. שפכו את תערובת העוגה אל התבנית המוכנה, ישרו וסדרו בעיגול את האגסים על פני העוגה, עם חלקם החתוך כלפי מטה. אפו כ-30 דק', עד שהאגסים רכים והעוגה אפויה היטב מבפנים. במקרה הצורך, השאירו ל-5-10 דקות נוספות. לאחר שיצאה מהתנור, תנור לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. אפשר לקשט מעל עם אבקת סוכר ומומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.
הנה מתכון לעוגת שקדים ואגסים חגיגית לפסח של "האגוזיה". מתאים לכ-8 מנות בתבנית קפיצית של 26 ס"מ.
המצרכים:
=======
85 גרם חמאה + כפית
85 גרם סוכר דמררה + 1-2 כפיות
85 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
כפית ברנדי
3 ביצים, מופרדות לחלמון וחלבון
100 ג' קמח שקדים
4 אגסים בשלים מאוד, קלופים חצויים וללא הליבה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. הדליקו תנור על מצב טורבו ו-180 מעלות. חתכו נייר אפייה בגודל תחתית התבנית. שמנו עם מעט חמאה
2. את שולי התבנית, מקמו את הנייר בתחתית ושמנו את הנייר עם חמאה נוספת. פזרו כפית-שתיים של סוכר
3. על התבנית והשוליים כך שהוא יצפה את הדפנות ונערו כדי להיפטר מעודף הסוכר.
4.על בן מארי, המיסו את השוקולד והחמאה, הסירו מהאש וערבבו פנימה את הברנדי. הניחו בצד לקירור.
5. לאחר שהשוקולד מתקרר מעט, ערבבו בעדינות פנימה את קמח השקדים. בקערה נקייה, הקציפו (אפשר גם ידנית) את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת בצבע. קפלו את תערובת החלמונים אל תוך השוקולד עם השקדים.
6. בקערה נפרדת ועם מקצפים נקיים, הקציפו את החלבונים עד קבלת קצף רך ולא נוקשה מדי. ערבבו כף
7. גדושה של חלבונים אל תוך תערובת השוקולד. אז קפלו פנימה בזהירות את שאריות החלבונים בשני סיבובים.
8. שפכו את תערובת העוגה אל התבנית המוכנה, ישרו וסדרו בעיגול את האגסים על פני העוגה, עם חלקם החתוך כלפי מטה. אפו כ-30 דק', עד שהאגסים רכים והעוגה אפויה היטב מבפנים. במקרה הצורך, השאירו ל-5-10 דקות נוספות. לאחר שיצאה מהתנור, תנור לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. אפשר לקשט מעל עם אבקת סוכר ומומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או קרם פרש.
איך להכין עוגת אגוזים כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם אגוזי המלך קלופים
25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים
3 חלמונים
3 חלבונים
100 גרם אבקת קקאו
150 גרם סוכר
1 כף חמאה
1 כף קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).
2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.
5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.
בתאבון (:
הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם אגוזי המלך קלופים
25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים
3 חלמונים
3 חלבונים
100 גרם אבקת קקאו
150 גרם סוכר
1 כף חמאה
1 כף קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).
2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.
5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.
בתאבון (:
איך להכין קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני?
הנה מתכון להכנת קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני בתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:
המרכיבים לבצק:
=============
2.5 (350 גרם) כוסות קמח
1/2 שקית או ½ קוביית שמרים (25 גרם) מפוררת או כף שטוחה שמרים יבשים
1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה חמים
1/2 (100 גרם) כוס סוכר
1 מעדן אלפרו ווניל
1 כפית תמצית וניל
50 גרם מרגרינה רכה, חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד צ'יפס
לשימון התבנית:
=============
20 גרם מרגרינה רכה
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. משמנים תבנית במרגרינה, זורים אבקת סוכר, מנערים מעודפים ומעבירים למקפיא.
2. בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חל"ס, סוכר, מעדן אלפרו ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות מרגרינה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
4. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
5. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.
7. לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
הערות:
======
- ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום מרגרינה. יש להמס אותו לנוזל ולערבב עם הסוכר לפני הוספת יתר המרכיבים.
- אפשר להוסיף רבע כוס סוכר או לפזר בנדיבות רבה אבקת סוכר.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני בתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:
המרכיבים לבצק:
=============
2.5 (350 גרם) כוסות קמח
1/2 שקית או ½ קוביית שמרים (25 גרם) מפוררת או כף שטוחה שמרים יבשים
1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה חמים
1/2 (100 גרם) כוס סוכר
1 מעדן אלפרו ווניל
1 כפית תמצית וניל
50 גרם מרגרינה רכה, חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד צ'יפס
לשימון התבנית:
=============
20 גרם מרגרינה רכה
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. משמנים תבנית במרגרינה, זורים אבקת סוכר, מנערים מעודפים ומעבירים למקפיא.
2. בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חל"ס, סוכר, מעדן אלפרו ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות מרגרינה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
4. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
5. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.
7. לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
הערות:
======
- ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום מרגרינה. יש להמס אותו לנוזל ולערבב עם הסוכר לפני הוספת יתר המרכיבים.
- אפשר להוסיף רבע כוס סוכר או לפזר בנדיבות רבה אבקת סוכר.
בתיאבון!
איך להכין שניצלונים פריכים?
הנה מתכון להכנת שניצלונים פריכים:
המצרכים:
========
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות ארוכות.
3 ביצים
1.5 כוסות פרורי לחם
3 כוסות קורנפלקס (לא ממותק)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (רק אם רוצים)
מלח
פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
============
1 מכינים צלחת עם עם פרורי לחם בתוספת מלח ופלפל.
2. מכינים צלחת עם ביצים בתוספת מלח, פלפל וסוגי הפפריקה.
3. מכינים צלחת עם קורנפלקס מפורר בתוספת מלח ופלפל.
4. יוצקים למחבת שמן בגובה 3 ס"מ ומחממים לחום בינוני גבוה, בכדי שהקורנפלקס לא יישרף.
5. טובלים כל רצועת עוף בפרורי הלחם, לאחר מכן בביצה ולבסוף בקורנפלקס, מהדקים מעט בעזרת הידיים ושמים במחבת.
6. להשחים את רצועות העוף משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג.
7. לאחר שכל העופות טוגנו, מעבירים אותם לתבנית ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לחמש דקות.
8. להגיש מיד לאחר שמוציאים מהתנור.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת שניצלונים פריכים:
המצרכים:
========
1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות ארוכות.
3 ביצים
1.5 כוסות פרורי לחם
3 כוסות קורנפלקס (לא ממותק)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (רק אם רוצים)
מלח
פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
============
1 מכינים צלחת עם עם פרורי לחם בתוספת מלח ופלפל.
2. מכינים צלחת עם ביצים בתוספת מלח, פלפל וסוגי הפפריקה.
3. מכינים צלחת עם קורנפלקס מפורר בתוספת מלח ופלפל.
4. יוצקים למחבת שמן בגובה 3 ס"מ ומחממים לחום בינוני גבוה, בכדי שהקורנפלקס לא יישרף.
5. טובלים כל רצועת עוף בפרורי הלחם, לאחר מכן בביצה ולבסוף בקורנפלקס, מהדקים מעט בעזרת הידיים ושמים במחבת.
6. להשחים את רצועות העוף משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג.
7. לאחר שכל העופות טוגנו, מעבירים אותם לתבנית ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות לחמש דקות.
8. להגיש מיד לאחר שמוציאים מהתנור.
בתיאבון!
איך להכין אזני המן טבעוניים?
הנה מתכון של "האגוזייה" לאוזני המן טבעוניים:
המצרכים לכ-30 אוזני המן בינוניות:
לבצק:
=====
2 כוסות קמח (רשום למטה אופציות ללא גלוטן)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס מים קרים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי פרג:
========
1 כוס פרג טחון
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קינמון
למילוי תמרים:
===========
250 גרם מחית תמרים
1/4 כוס מים
1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
=========
הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים שמן קוקוס או חמאה טבעונית ומעבדים לפירורים. מוסיפים מים קרים ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מילוי פרג: בסיר קטן מערבבים פרג, סוכר, מים, חלב צמחי, קליפת לימון וקינמון. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד שהפרג רך והתערובת מסמיכה. מצננים מעט.
מילוי תמרים: בסיר קטן מערבבים תמרים, מים, חלב צמחי, קינמון ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד שהתמרים רכים והתערובת מסמיכה. מצננים מעט.
הרכבת אוזני המן:
=============
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן (רצוי בקוטר של 8 ס"מ).
3. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
4. מקפלים את שולי העיגול מעל המילוי ומהדקים היטב.
5. מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים 15-20 דקות עד שהן זהובות ומצננים מעט לפני ההגשה.
אופציה ללא גלוטן:
ניתן להשתמש בתערובת קמח ללא גלוטן.
טיפים:
1. ניתן להבריש את אוזני ההמן לפני האפייה בתערובת של חלב צמחי וסוכר לקבלת ברק.
2. ניתן לפזר על אוזני ההמן אבקת סוכר לאחר האפייה.
3. ניתן לאחסן את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.
הנה מתכון של "האגוזייה" לאוזני המן טבעוניים:
המצרכים לכ-30 אוזני המן בינוניות:
לבצק:
=====
2 כוסות קמח (רשום למטה אופציות ללא גלוטן)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס מים קרים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי פרג:
========
1 כוס פרג טחון
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קינמון
למילוי תמרים:
===========
250 גרם מחית תמרים
1/4 כוס מים
1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
=========
הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים שמן קוקוס או חמאה טבעונית ומעבדים לפירורים. מוסיפים מים קרים ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מילוי פרג: בסיר קטן מערבבים פרג, סוכר, מים, חלב צמחי, קליפת לימון וקינמון. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד שהפרג רך והתערובת מסמיכה. מצננים מעט.
מילוי תמרים: בסיר קטן מערבבים תמרים, מים, חלב צמחי, קינמון ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד שהתמרים רכים והתערובת מסמיכה. מצננים מעט.
הרכבת אוזני המן:
=============
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן (רצוי בקוטר של 8 ס"מ).
3. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
4. מקפלים את שולי העיגול מעל המילוי ומהדקים היטב.
5. מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים 15-20 דקות עד שהן זהובות ומצננים מעט לפני ההגשה.
אופציה ללא גלוטן:
ניתן להשתמש בתערובת קמח ללא גלוטן.
טיפים:
1. ניתן להבריש את אוזני ההמן לפני האפייה בתערובת של חלב צמחי וסוכר לקבלת ברק.
2. ניתן לפזר על אוזני ההמן אבקת סוכר לאחר האפייה.
3. ניתן לאחסן את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.
איך להכין פופקורן אמיתי?
כך מכינים פופקורן ביתי:
מצרכים:
=======
1/2 כוס גרעיני פופקורן
מלח
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
===========
1. חממו שמן בסיר עם מכסה פופקורן והוסיפו אליו 4 גרגירי פופקורן.
2. כששומעים את הגרגירים מתפוצצים מוסיפים את כל שאר הגרגירים ומשטחים אותם על תחתית הסיר ע"י נענוע הסיר.
3. הורידו את עוצמת האש עד למינימום והמתינו עשרים שניות.
4. כבו את האש והמתינו עד שלא ישמע יותר קול פיצוץ הפופקורן.
5. הסירו את המכסה, המליחו לפי הטעם והגישו לאוכלים.
בתיאבון!
כך מכינים פופקורן ביתי:
מצרכים:
=======
1/2 כוס גרעיני פופקורן
מלח
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
===========
1. חממו שמן בסיר עם מכסה פופקורן והוסיפו אליו 4 גרגירי פופקורן.
2. כששומעים את הגרגירים מתפוצצים מוסיפים את כל שאר הגרגירים ומשטחים אותם על תחתית הסיר ע"י נענוע הסיר.
3. הורידו את עוצמת האש עד למינימום והמתינו עשרים שניות.
4. כבו את האש והמתינו עד שלא ישמע יותר קול פיצוץ הפופקורן.
5. הסירו את המכסה, המליחו לפי הטעם והגישו לאוכלים.
בתיאבון!
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?
הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:
המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס
1 שמנת לבישול - אלפרו
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות טחינה
כף דבש
מעט קוקוס לקישוט
מעט סילאן או דבש לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.
2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.
3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.
4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.
הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.
בתיאבון!
הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:
המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס
1 שמנת לבישול - אלפרו
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות טחינה
כף דבש
מעט קוקוס לקישוט
מעט סילאן או דבש לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.
2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.
3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.
4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.
הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.
בתיאבון!
כיצד מכינים גלילת מצות מתוקה?
המצרכים:
=======
6 מצות
100 גרם מרגרינה – בטמפרטורת החדר
תמצית וניל
סוכר - לפי הטעם
2 כפות אבקת קקאו
יין – לפי הצורך
אבקת סוכר
לציפוי:
====
100 גרם שוקולד לבישול
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה:
===========
1. פוררו את המצות והרטיבי אותן ביין.
2. ערבבו היטב את - המרגרינה, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו עד לקבלת קרם.
3. ערבבו עם המצות.
4. גלגלו לצורת נקניק מאורך, טבלי הכל באבקת סוכר.
5. המסו את השוקולד בכלי על גבי סיר אדים וערבבו עם המרגרינה.
6. צננו מעט ואחר"כ לצקת הציפוי על הגלילה.
המצרכים:
=======
6 מצות
100 גרם מרגרינה – בטמפרטורת החדר
תמצית וניל
סוכר - לפי הטעם
2 כפות אבקת קקאו
יין – לפי הצורך
אבקת סוכר
לציפוי:
====
100 גרם שוקולד לבישול
1 כף מרגרינה
אופן ההכנה:
===========
1. פוררו את המצות והרטיבי אותן ביין.
2. ערבבו היטב את - המרגרינה, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו עד לקבלת קרם.
3. ערבבו עם המצות.
4. גלגלו לצורת נקניק מאורך, טבלי הכל באבקת סוכר.
5. המסו את השוקולד בכלי על גבי סיר אדים וערבבו עם המרגרינה.
6. צננו מעט ואחר"כ לצקת הציפוי על הגלילה.
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?
הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:
המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט
8 תותים
1 בננה
2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"
מעט ליקר, מכל סוג
8 כפות גרנולה
8 כפות דבש
אפשרות: שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.
- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).
- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.
- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.
בתיאבון!
הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:
המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט
8 תותים
1 בננה
2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"
מעט ליקר, מכל סוג
8 כפות גרנולה
8 כפות דבש
אפשרות: שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.
- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).
- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.
- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.
בתיאבון!
איך להכין ציפוי שוקולד לבן לסופגניות?
איך מכינים ציפוי שוקולד לבן לסופגניות?ֿֿ
הנה מתכון של הקונדיטור מיקי שמו לציפוי שוקולד לבן לסופגניות:
המצרכים לכ-15 סופגניות:
==================
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה.
2. טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי השוקולד.
הערה: ניתן להשתמש בציפוי גם כמלית לסופגניות. יש לצנן מעט כך שהציפוי יהיה פחות נוזלי, וממלאים.
הנה מתכון של הקונדיטור מיקי שמו לציפוי שוקולד לבן לסופגניות:
המצרכים לכ-15 סופגניות:
==================
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
אופן ההכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט עד שהתערובת חמימה.
2. טובלים את כיפות הסופגניות בציפוי השוקולד.
הערה: ניתן להשתמש בציפוי גם כמלית לסופגניות. יש לצנן מעט כך שהציפוי יהיה פחות נוזלי, וממלאים.
יש מתכון של חמין בסגנון מרוקאי?
כך מכינים חמין בסגנון מרוקאי:
המצרכים:
========
עצמות רגל
קוביות בקר
שעועית מושרית במים
חיטה
חומוס מושרה במים
תפוחי אדמה קלופים - שלמים
ביצים
2 שזיפים שחורים
2 בצלים שלמים
שום שלם
תבלינים:
=======
כף דבש
פלפל שחור
כורכום
כמון
מלח
כף פפריקה מתוקה ואם רוצים קצת פיקנטי אז חצי כף פפריקה חריפה.
אופן ההכנה:
==========
בסיר לסדר את העצמות בתחתית
ועליהן לפי הסדק: קטניות, בשר, תפוחי האדמה, שזיפים, בצל ושום.
להוסיף מים עד למעלה
להוסיף התבלינים
לבשל על הגז - שעה -שעה וחצי
ואז כל הלילה בתנור או על הפלטה - מכוסה
בתאבון.
כך מכינים חמין בסגנון מרוקאי:
המצרכים:
========
עצמות רגל
קוביות בקר
שעועית מושרית במים
חיטה
חומוס מושרה במים
תפוחי אדמה קלופים - שלמים
ביצים
2 שזיפים שחורים
2 בצלים שלמים
שום שלם
תבלינים:
=======
כף דבש
פלפל שחור
כורכום
כמון
מלח
כף פפריקה מתוקה ואם רוצים קצת פיקנטי אז חצי כף פפריקה חריפה.
אופן ההכנה:
==========
בסיר לסדר את העצמות בתחתית
ועליהן לפי הסדק: קטניות, בשר, תפוחי האדמה, שזיפים, בצל ושום.
להוסיף מים עד למעלה
להוסיף התבלינים
לבשל על הגז - שעה -שעה וחצי
ואז כל הלילה בתנור או על הפלטה - מכוסה
בתאבון.
איך להכין טארלט אגוזים?
הנה מתכון לטארלט אגוזים (עובר 8 תבניות בקוטר 10 ס"מ):
המצרכים לקלתית:
============
1.5 כוסות (200 גרם) קמח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1.5 חבילות (150 גרם) חמאה
2 חלמונים
למלית האגוזים:
===========
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזים מכל סוג שאוהבים קלופים וקצוצים
3 כפות ריבת משמש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
קליפה מגוררת מ-1 לימון בינוני
מיץ ב-1 לימון בינוני
50 גרם חמאה מומסת
2-3 כפות סוכר חום לזרייה
אופן ההכנה:
=========
1. הבצק: שמים בקערה או בקערת מעבד המזון בעל וו החישה את הקמח, הסוכר, הימה והחלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
2. המלית: שמים בקערה את האגוזים, הריבה, הסוכר החום, קליפת הלימון ומיץ הלימון והחמאה המומסת ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את בבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים גדולים מעט מקוטר התבניות, בעזרת חותכן, כוס או מכסה של צנצנת. מרפדים את התבניות בעיגולי הבצק, מהדקים היטב לתחתית ולשוליים ומסירים שוליים מיותרים.
5. ממלאים את התבניות במלית האגוזים, מיישרים ומפזרים למעלה מעט סוכר חום. אופים 35-40 דקות, עד שהמלית מזהיבה - משחימה ושולי הבצק מזהיבים.
6. מצננים קלות, מחלצים מהתבניות ומגישים.
הנה מתכון לטארלט אגוזים (עובר 8 תבניות בקוטר 10 ס"מ):
המצרכים לקלתית:
============
1.5 כוסות (200 גרם) קמח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
1.5 חבילות (150 גרם) חמאה
2 חלמונים
למלית האגוזים:
===========
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזים מכל סוג שאוהבים קלופים וקצוצים
3 כפות ריבת משמש
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
קליפה מגוררת מ-1 לימון בינוני
מיץ ב-1 לימון בינוני
50 גרם חמאה מומסת
2-3 כפות סוכר חום לזרייה
אופן ההכנה:
=========
1. הבצק: שמים בקערה או בקערת מעבד המזון בעל וו החישה את הקמח, הסוכר, הימה והחלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
2. המלית: שמים בקערה את האגוזים, הריבה, הסוכר החום, קליפת הלימון ומיץ הלימון והחמאה המומסת ומערבבים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את בבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים גדולים מעט מקוטר התבניות, בעזרת חותכן, כוס או מכסה של צנצנת. מרפדים את התבניות בעיגולי הבצק, מהדקים היטב לתחתית ולשוליים ומסירים שוליים מיותרים.
5. ממלאים את התבניות במלית האגוזים, מיישרים ומפזרים למעלה מעט סוכר חום. אופים 35-40 דקות, עד שהמלית מזהיבה - משחימה ושולי הבצק מזהיבים.
6. מצננים קלות, מחלצים מהתבניות ומגישים.
