» «
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
עוגות
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
לחמניות
איך להכין לחמניות וניל ודבש?



הנה מתכון להכנת לחמניות וניל ודבש?

מצרכים ל-12 לחמניות:
================
1/2 ק"ג קמח שמרים

50 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1.25 כוסות מים חמימים

2 כפות דבש

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)


מצרכים לסירופ:
=============
1/4 כוס מים

1 כף דבש

1 כף סוכר

1 כפית וניל


אופן ההכנה:
=========
1. לערבב את כל מרכיבי הבצק חוץ משתי כפות ביצה אותן יש לשמור במקרר במיקסר עם וו לישה במשך ארבע דקות.

2. להניח להתפחה במשך שעה וחצי.

3. ליצור 12 כדורי בצק ולסדר אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים.

4. לכסות במגבת לחה ולהתפיח שוב כשעה וחצי.

5. להבריש את הלחמניות בביצה טרופה ולאפות עשרים דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

6. בזמן שהלחמניות נאפות לבשל אץ כל מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים וקבלת סירופ סמיך (לא יותר מדי).

7. כשהלחמניות יוצאות מהתנור להבריש אותן יש בסירופ החם.

בתיאבון!
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה אוראו?



הנה מתכון לעוגת גבינה אוראו:

המצרכים לבסיס:
==============
100 גרם שוקולד שבור לקוביות

1 מיכל שמנת מתוקה


המצרכים לקרם:
============
250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית תמצית או מחית וניל או מקל וניל אחד

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

מצרכים לציפוי העוגה:
================
12 עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה:
=========
1 מבשלים את השמנת המתוקה עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים עד קבלת קרם חלק ומוזגים לתחתיות כלי הגשה עד להתייצבות.

2. מערבבים את הגבינה והווניל לקרם חלק.

3. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד קבלת קצפת מתוקה ועמידה.

4. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים מעל השוקולד שבכלי ההגשה ומצננים ארבע שעות.

5. מפזרים את שברי עוגיות האוראו למעלה ומגישים.

בתיאבון!

אפייה

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
עוגת גזר
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?



הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):

המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס טחינה משומשום מלא

2/3 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)

1/3 כוס סובין שיבולת שועל

1/3 כוס זרעי פשתן טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

מעט הל טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון




אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.

3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.

4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.

5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,

6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.

7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.

בתיאבון!
אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

1 שקית אבקת אפייה

90 גרם שמן קנולה

1/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)


המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב


אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.

2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.

3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.

4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.

5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



הנה מתכון להכנת עוגת תפוזים:

המצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כוסות סוכר

1 קליפת לימון


חומרים לרוטב:
=============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ

1/3 כוס יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה)

2. להוסיף לסירוגין את כל שאר החומרים

3. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש

4. להוציא את העוגה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (בערך 45 דקות)

5. במידה ומשתמשים ברוטב, לבשל את כל חומרי הרוטב עד הגיעם לרתיחה ולצקת על העוגה בעודה חמה, במידה ולא, לצנן את העוגה ולפזר עליה אבקת סוכר.


בתיאבון!



לחם
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?



החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס רוויון

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כפית אבקת גלוטן לאפיה

2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין לחמניות גבינה וזיתים?



הנה מתכון להכנת לחמניות גבינה וזיתים:

המצרכים (להכנת 10 לחמניות):
=========================
200 גרם חמאה

1 כפית מלח

1-2 כפית סוכר

1/2 ק"ג קמח

1 מיכל יוגורט לבן או שמנת חמוצה

1 מיכל גבינת קוט'ג

100 גרם גבינה קשה (פרמזן, קשקבל או עמק) מגוררת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1 כוס טבעות זיתים שחורים מסוננות (אפשרי גם זיתים ירוקים)

אפשרות: פלפל חריף, בצל ירוק קצוץ, אגוז מוסקט



אופן ההכנה:
===========

1. לפורר את החמאה בתוך הקמח עם המלח והסוכר ולעבד לבצק.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות.

3. להוסיף את שאר החומרים לתערובת ולקרר 15 דקות.

4. לגלגל את הבצק לכדורים לא גדולים.

5. להניח את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת ולאפות בין 40-50 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב - שחום.
אפשר לקבל מתכון לסופגניות בלי שמרים?


הנה מתכון של ליהיא לפיד לסופגניות ללא שמרים:

מצרכים:
=======
3 כוסות קמח תופח

3 כפות סוכר

2 ביצים

2 בגביעי יוגורט או לבן

אפשרות - כף ברנדי או גרידת קליפת תפוז, לא חייבים.


אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים היטב את כל החומרים ובודקים שאין גושים.

2. מחממים סיר שמן לטיגון עמוק.

3 ממלאים כל פעם שליש מצקת בבלילה ומכניסים לשמן כשהוא חם.

4. מטגנים עד להשחמה ומ צננים על נייר סופג.

5. זורים אבקת סוכר או ממלאים בריבה.

הערה: הסופגניות לא יוצאות עגולות ויפות, אך ביתיות וטעימות.

בתיאבון!
איך להכין בראוניז?



הנה מתכון לבראוניז של "לחם ארז", כפי שהתפרסם בעיתון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
400 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

350 גרם חמאה חתוכה לקוביות

6 ביצים

1.5 כוסות סוכר

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס קפה נמס חזק או אספרסו

1/4 כוס ברנדי



אופן ההכנה:
===========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו קערה חסינת חום (או סיר נוסף) בקוטר גדול במעט מגודל הסיר, כך שתחתיתה לא תיגע בפני המים. שמים את השוקולד והחמאה בקערה ומחממים כך, שהם נמסים לגמרי ונוצר קרם חלק, מסירים מהכיריים ומצננים קצת.

3. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקרם בהיר. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומקציפים כדקה נוספת. מוסיפים את הקפה והברנדי, מערבבים ויוצקים פנימה את קרם השוקולד. מערבבים היטב, יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא לח. מצננים לכמה שעות. חותכים ריבועים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד נהדרת?


הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:

מצרכים:
=======
200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות

3 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס

1.5 כוסות קמח תופח


מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות מים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות

2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית

3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.

5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.

6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.

7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.
איך להכין עוגת "לינצ'ר" טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1.5 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס (150 גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים (סה"כ 100 גרם).

בתאבון!
איך להכין חיתוכיות פרג?


הנה מתכון לחיתוכיות פרג של יעל גרטי, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" במרץ 2016:

מצרכים למלית:
============
אחד ורבע כוסות + כף (260 גרם) סוכר

4 כפות (60 מ"ל) ברנדי או רום

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

2 כוסות (200 גרם) פרג טחון

1 כוס (100 גרם) פקאן טבעי, קצוץ בינוני - גס

מצרכים לבצק:
===========
100 גרם חמאה חתוכה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים מביצים גדולות

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אופן ההכנה:
=========
1. המלית: שמים בסיר את הסוכר, הברנדי והשמנת ומחממים על להבה נמוכה כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים. מבשלים עוד כדקה, מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בשני ניירות אפייה.

3. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הפלדה את החמאה והסוכר, ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים למעבד המזון. מעבדים רק עד שמתקבלים פירורים קטנים מאוד ולא יותר מזה. מחלקים את הפירורים לשניים: 2/3 מהכמות ו-1/3 ממנה (400 ו-200 גרם, בהתאמה).

5. מפזרים את הכמות הגדולה (2/3) בתבנית. מיישרים ומהדקים בידיים. מניחים עליה בעדינות את המלית ומשטחים אותה בידיים רטובות. מפזרים עליה את יתרת פירורי הבצק (לא מהדקים).

6. אופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב מאוד. מוציאים ומצננים היטב.

7. מחלצים את העוגה בעזרת ניירות האפייה, חותכים אותה לריבועים ומגישים.

ניתן לשמור עד 5 ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה (או עד חודש במקפיא, ומוציאים כשעה לפני ההגשה).
איך להכין לחמניות לפסח?


הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:

המצרכים:
========
2 כוסות מים

10 כפות שמן

2 כפיות קימל טחון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

200 גרם קמח מצה

6 ביצים


אופן ההכנה:
==========
1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.

3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.

4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.

5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.

6. מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!


איך להכין לחמניות זיתים?


הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:


המצרכים:
========
1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוזים טבעונית בתבנית אינגלישקייק:


המרכיבים:
========
240 גרם קמח מלא (2 כוסות)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

3/4 כוס קונפיטורת תפוז (250 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, להוסיף את הפאלפ)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח ואבקת אפייה.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הריבה, המיץ, והשמן. כדי להקל על הערבוב אפשר לחמם את הריבה מעט במיקרו.

4. מוסיפים את המעדן.

5. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

6. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
=====
1. להחליף 80 גרם קמח בשקדים טחונים

2. אפשר להחליף את האלפרו בבננה

בתיאבון!
איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?


כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
איך לחסוך בחשמל בקיץ ובחורף?



הנה 8 טיפים מהירים לחסכון בחשמל בבית:

1. איטום טוב בבית (הוצאות פחותות בחימום בחורף וקירור בקיץ).

2. הגפת תריסים בקיץ (הוזלה ניכרת בהוצאות מיזוג).

3. שימוש בנורות PL בבית.

4. ניקוי אבנית בקומקומים חשמליים ובדוד השמש ודוד חשמלי.

5. שימוש במטבח בטוסטר אובן ואם אופים או צולים בתנור, כדאי לכבות אותו ברבע שעה האחרונה והחום הפנימי יסיים את העבודה.

6. הרתחת מים בקומקום חשמלי רק של כמות הכוסות הנחוצה ולא יותר.

7. הימנעות ממייבש כביסה בימי שמש.

8. לעשות כביסה ב-90 מעלות רק לכביסה מלוכלכת מאד. בשאר המקרים 60 מעלות יספיקו ויחסכו הון.
איך להמיס שוקולד?
איך להכין נשיקות פרג?
איך להכין עוגת לימון טבעונית?
על מה להקפיד באפייה עם שמרים?
איך להכין פוקאצ'ה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.