» «
אוזני המן
איך להכין אוזני המן עם מלית אגוזים?


הנה מתכון של הקונדיטור הנס ברטלה לאוזני המן עם בצק יחודי במלית אגוזים:

המצרכים -20-25 יחידות:
===================
3.5 כוסות קמח מנופה (500 גרם)

1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרית

3 כפות סוכר (45 גרם)

2 חלמונים (גודל ביצים M)

1/2 כוס פחות 2 כפות חלב (100 מ"ל)

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת הבצק:
============
מערבבים את השמרית עם הקמח, מוסיפים את שאר החומרים ולשים עם וו בצורת גיטרה במשך 6 שעות, עוטפים בניילון ושמים במקרר למשך כשעתייפ.

מלית אגוזי מלך:
===========
350 גרם אגוזי מלך טחונים דק

1 כוס ו-2 כפות סוכר (220 גרם)

1/2 כוס פחות 2 כפות מים רותחים (100 מ"ל)

3 כפות ריבת משמש

2 כפות רום או ברנדי (לא חובה)

גרידה מ-1/4 לימון

1/2 לימון

1/4 כפית אבקת קינמון

ההכנה:
======
מערבבים את כל חומרי המלית היטב ומקררים כשעה.

אופן הכנת אזני המן:
==============
1. מגרדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (לא עבה), קורצים עם קורץ עגול או כוס עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.

2. מורחים את הקצוות של הבצק עם ביצה טרופה, מניחים את המלית בעזרת כפית באמצע עיגול הבצק (לא כמות גדולה מדי אחרת הבצק לא ייסגר), מהדקים את קצוות הבצק כלפי מעלה בצורת משולש (אוזן). מוררחים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה על מגש מרופד נייר אפייה במשך שעה אחת.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים את משולש הבצק שוב עם ביצה טרופה ואופים במשך 15 דקות. מצננים.

הערה: ניתן להפוך את המתכון לפרווה בהחלפת החלב במים ואת החמאה במרגרינה.
עוגת אגסים
איך להכין עוגת אגסים אישית?


הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

4 כפות שמנת חמוצה

1 כוס (240 גרם) קמח

1/8 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל

4 כפות (60 גרם) סוכר

1 חלבון, טרוף

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף (15 גרם) חמאה מומסת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.

2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.

3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).

4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
שוקולד צ'יפס
יש מתכון עוגיות שוקולד צ'יפס?



הנה מתכון נפלא לעוגיות שוקולד צ'יפס:


מצרכים:
========
170 גרם חמאה רכה

כוס ורבע סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

2 כוסות קמח תופח

חצי כפית מלח

250 ג' שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
========
1. לערבב את החמאה עם הסוכר ותמצית הוניל.

2. להוסיף אחת אחת את הביצים.

3. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, יש להוסיף את המלח והקמח.

4. לסיום להוסיף את השוקולד צ'יפס.

5. להניח במקרר למשך שעה.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.

7. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 שעה.


בתיאבון!
חלה מקמח מלא
איך להכין חלה מקמח מלא?


הנה מתכון לחלה מקמח מלא (בתבנית אפייה גדולה) של סטפן לייק:

המצרכים ל-3 חלות:
=============
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

עד 3 כוסות מים פושרים

למריחה - ביצה טרופה

לקישוט - גרגרי שומשום, חמניות, פאג, קמח, סובין

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומריםפרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רק וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.

3. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 עד שהחלות זהובות.

4. מעבירים לרשת צינון.

אפייה

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד, קרם מסקרפונה קפה וגנאש שוקולד מריר?



הנה מתכון לעוגת שוקולד, קרם מסקרפונה קפה וגנאש שוקולד מריר קפה של הקונדטורית שרון היינריך:

יש להשתמש בתבנית מלבנית (או רינג) בגודל 20X25 גובה 6 ס"מ:

המצרכים:
=========
בסיס עוגת שוקולד ואגוזים:
200 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת)
140 גרם סוכר
4 ביצים גודל L
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
150 גרם שוקולד מריר איכותי (אני עשיתי שימוש ב 66%)

גנאש שוקולד חלב מוקצף:
300 גרם שוקולד חלב
300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שמנת מתוקה להוספה במהלך ההקצפה

קרם מסקרפונה קפה:
280 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
280 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות קפה מגורען נמס + 2 כפות מים חמים מעורבבים ביחד למשחת קפה

גנאש שוקולד מריר קפה:
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם שמנת מתוקה
כף קפה מגורען נמס


נסו ליצור טקסטורה חופשית בגנאש, נותן מראה מהפנט

אופן ההכנה:
===========
בסיס עוגת שוקולד ואגוזים:
1. בקערה גדולה מערבבים חמאה עם סוכר וביצים. ניתן לערבב באמצעות מטרפה ידנית, מיקסר ידני או מיקסר. אין צורך בהקצפה, הרעיון הוא להגיע לתערובת אחידה.
2. ממסים שוקולד על בן מארי או במיקרו גל. לאחר שהשוקולד נמס והצטנן קלות, מאחדים אותו עם תערובת הביצים והחמאה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ומערבבים.
3. משטחים על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה מדי (כ 30 דקות). מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

גנאש שוקולד חלב מוקצף:
4. מביאים שמנת לסף רתיחה
5. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר למינימום 4 שעות.
6. מוציאים מהמקרר, מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים לגנאש יציב, יש להימנע מהקצפת יתר משום שהגנאש נוטה להישבר.
7. יוצקים את הגנאש המוקצף על עוגת השוקולד, מיישרים את הגנאש באמצעות פלטה. מעבירים למקרר עד להתייצבות.

קרם מסקרפונה קפה:
8. מביאים שמנת לסף רתיחה
9. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר לכשעה.
10. מערבבים גבינת מסקרפונה עם גנאש השוקולד, מוסיפים את משחת הקפה ומערבבים. מכניסים למקרר לשעתיים.
11. מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים לקבלת קרם יציב מאוד (לא להתייאש, זה לוקח לעתים לא מעט זמן).
12. משטחים את קרם המסקרפונה קפה על פני העוגה (מעל שכבת הגנאש המוקצף), מיישרים באמצעות פלטה, מעבירים למקרר עד להתייצבות.

גנאש שוקולד מריר קפה:
13. מביאים שמנת וקפה לסף רתיחה.
14. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים באמצעות מרית לקבלת גנאש חלק. יש לערבב בעדינות רבה מבלי להרים את המרית מתחתית הקערה, זאת כדי לא להכניס בועות אוויר לגנאש שצריך להתקבל חלק.
15. יוצקים את הגנאש על העוגה ובעזרת תנועות טלטול קלות משטחים אותו, אפשר גם להיעזר בפלטה וליצור טקסטורות על הגנאש.
16. מכניסים למקרר לכמה שעות וטורפים.
מאפינס
איך להכין מאפינס גזר?


הנה מתכון להכנת מאפינס גזר:

המצרכים:
======
1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/3 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים

קורט מלח

3 ביצים

5 גזרים קלופים ומגוררים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

2 כפות סילאן



אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח, א.אפייה, קינמון, סוכר, מלח ואגוזים).

2. לערבב בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים (ביצים, גזר, שמן, טחינה, דבש וסילאן).

3. לאחד את שתי התערובות ולערבב ביטב.

4. לצקת את התערובת לעטרות נייר או תבנית שקעים עם עטרות נייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה או עד שהמאפינס מקבלים גוון שחום.

בתיאבון!
חיתוכיות פרג
איך להכין חיתוכיות פרג?


הנה מתכון לחיתוכיות פרג של יעל גרטי, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" במרץ 2016:

מצרכים למלית:
============
אחד ורבע כוסות + כף (260 גרם) סוכר

4 כפות (60 מ"ל) ברנדי או רום

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

2 כוסות (200 גרם) פרג טחון

1 כוס (100 גרם) פקאן טבעי, קצוץ בינוני - גס

מצרכים לבצק:
===========
100 גרם חמאה חתוכה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 חלמונים מביצים גדולות

2 כוסות (280 גרם) קמח

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אופן ההכנה:
=========
1. המלית: שמים בסיר את הסוכר, הברנדי והשמנת ומחממים על להבה נמוכה כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג והאגוזים ומערבבים. מבשלים עוד כדקה, מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.

2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בשני ניירות אפייה.

3. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הפלדה את החמאה והסוכר, ומעבדים לפירורים קטנים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים למעבד המזון. מעבדים רק עד שמתקבלים פירורים קטנים מאוד ולא יותר מזה. מחלקים את הפירורים לשניים: 2/3 מהכמות ו-1/3 ממנה (400 ו-200 גרם, בהתאמה).

5. מפזרים את הכמות הגדולה (2/3) בתבנית. מיישרים ומהדקים בידיים. מניחים עליה בעדינות את המלית ומשטחים אותה בידיים רטובות. מפזרים עליה את יתרת פירורי הבצק (לא מהדקים).

6. אופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב מאוד. מוציאים ומצננים היטב.

7. מחלצים את העוגה בעזרת ניירות האפייה, חותכים אותה לריבועים ומגישים.

ניתן לשמור עד 5 ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה (או עד חודש במקפיא, ומוציאים כשעה לפני ההגשה).
לחמניות
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!


עוגת דבש
איך להכין עוגת דבש?



הנה מתכון לעוגת דבש רכה וטעימה:

מצרכים:
========
4 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1/3 כוס דבש

1/3 כוס סירופ מייפל

1 קופסא שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח תופח

חצי כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון


מצרכים לסירופ:
=============
חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

3 כפות מייפל


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולקפל אליהם את החלמונים.

2. לערבב בקערה את החומרים הרטובים.

3. לערבב בקערה את החומרים היבשים.

4. תוך כדי עירבוב עדין להוסיף את החומרים הרטובים לקצף ולאחר מכן את היבשים.

5. לאפות בחום בינוני בערך 45 דק', להוציא בזמן כדי שהעוגה לא תתייבש.

6. לבשל את חומרי הסירופ ולצקת על העוגה, לא חייבים, יוצאת רכה וטעימה גם ללא הרוטב.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת בצל?



הנה מתכון לפשטידת בצל:

מצרכים לבצק:
===========
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

קורט מלח

3.5 כוסות קמח מנופה


מצרכים למלית:
============
2 כפות שמן

4 בצלים חתוכים לרצועות

150 גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן טחון

מלח

1/4 כפית אבקת שום


אופן ההכנה:
========

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עלה בצק, כך שיהיה גדול מעט מגודל התבנית.

4. מרפדים תבנית אפייה כולל הדפנות בבצק.

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

6. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים לו את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.

7. יוצקים את המלית על הבצק, משטחים ואופים 35 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

בתיאבון!
איך להכין עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים?


הנה מתכון עוגות שמרים אישיות עם פירות יבשים של סטפן לייק:

המצרכים לבצק (לכ-20 יחידות):
=====================
3.5 כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)

1 שקית או קובית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

2 ביצים (גודל M)

1/4 כוס שמן קנולה (50 מ"ל)

עד 3/4 כוס מים (150 מ"ל)

המצרכים למלית:
============
1 כוס צימוקים

1/2 כוס שקדים פרוסים (אם רוצים)

3 כפות רום או ברנדי

ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או שוקולד קנוי מוכן למילוי

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כפית קינמון

1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות

אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים את כל חומרי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל, לשים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.

2. משהים בקערה מכוסה כשעה. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.

3. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (1/2 ס"מ) מורחים את ממרח החלבה, הנוגט או השוקולד ומפזרים לפי הסדר הבא:
א. כפית קינמון
ב. אגוזי מלך קצוצים
ג. משמשים חתוכים
ד. תערובת צימוקים ושקדים

4. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של 3 ס"מ.

5. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומשכיבים את הפרוסות במרחק של 3 ס"מ זו מזו.

6. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.

7. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.

8. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

9. מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון להכנת אוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
=============
100 גרם קמח לבן

250 גרם קמח מלא

1 שקית אבקת אפייה

90 גרם שמן קנולה

1/3 כוס סוכר חום

1/4 כוס מיץ תפוזים

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות שמנת טופו או 40 גר' מחית טופו (טחון דק עם כף מים)


המצרכים למלית:
=============
100 גרם פרג טחון (ניתן להחליף את הפרג בתמרים מגולענים עם מעט קינמון, או בתערובת אגוזי מלך או שקדים כתושים עם סוכר)

3/4 כוס מים

1/3 כוס סוכר חום

כף שמן קנולה

קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני

1/2 כפית שטוחה קינמון

50 גרם צימוקים קטנים שטופים היטב


אופן ההכנה:
==========
1. הכנת המלית: להרתיח את המים עם הסוכר על אש קטנה, להוסיף את שאר חומרים המלית ולערבב היטב עד שמתקבלת דייסה סמיכה. להניח בצד לקירור.

2. לערבב היטב את הקמחים ואבקת האפייה.

3. לבחוש במעבד מזון את הסוכר, השמן והטופו, להוסיף לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ ולהוסיף את קליפת הלימון.

4. לרדד את הבצק שנוצר במערוך לשכבה דקה.

5. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה על הבצק המרודד, לשים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ולהדק את הקצוות למשולש.

6. לחמם תנור מראש ל-175 מעלות במשך מספר דקות, ולאפות במשך כ-20 דקות.

מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוזים?



הנה מתכון להכנת עוגת תפוזים:

המצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כוסות סוכר

1 קליפת לימון


חומרים לרוטב:
=============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ

1/3 כוס יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה)

2. להוסיף לסירוגין את כל שאר החומרים

3. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש

4. להוציא את העוגה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (בערך 45 דקות)

5. במידה ומשתמשים ברוטב, לבשל את כל חומרי הרוטב עד הגיעם לרתיחה ולצקת על העוגה בעודה חמה, במידה ולא, לצנן את העוגה ולפזר עליה אבקת סוכר.


בתיאבון!

איך להכין טארט ריקוטה וצנוברים?


הנה מתכון לטארט ריקוטה וצנוברים של מנה שטורם, כפי שפורסם ב"השולחן" במאי 2021:

לבצק:
=====
300 גרם קמח 00 לעוגות או קמח רב תכליתי

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 חלמון

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

למילוי:
======
400 גרם גבינת ריקוטה

3 ביצים

150 גרם סוכר

50 גרם חמאה רכה

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

לציפוי:
======
10 גרם חמאה

100 גרם צנוברים

2 כפות דבש

2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבצק:
1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד קבלת בצק חלק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים.

3. מחוררים את הבצק קלות באמצעות מזלג ומכניסים את התבנית למקרר ל־1/2 שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות

מכינים את המילוי:
4. מקציפים ביצים וסוכר לקרם יציב ותפוח. מוסיפים ריקוטה, חמאה וקליפות לימון ותפוז מגוררות ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת מעל הבצק, מעבירים לתנור ואופים כ־45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מכינים את הציפוי:
6. ממיסים במחבת קטנה חמאה ומטגנים צנוברים עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני העוגה.

7. ממיסים דבש וברנדי בקערית קטנה ומברישים בזהירות את פני הטארט.
איך להכין עוגת פרג - לימון?


הנה מתכון לעוגת פרג - לימון של יעל גרטי, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ:
==============================
2 ביצים גדולות

3/4 כוס + שתי כפות (180 גרם) סוכר

2.5 כפות קליפת לימון מגורדת משני לימונים די גדולים

5 כפות (75 מ"ל) מיץ לימון סחוט

1/2 גביע פחות כף (80 מ"ל) שמנת חמוצה 15%

80 גרם חמאה מומסת

1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח

1/2 כוס לא דחוסה (50 גרם) פרג טחון טרי

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אפשרות הגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון , השמנת והחמאה וטורפים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת הביצים וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

4. יוצקים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים כשעתיים.

5. אם רוצים מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

- שומרים עד 3 ימים מכוסה בטמפרטורת החדר (בקיץ - עד שבוע במקרר), או עד חודשיים במקפיא.

- ניתן להפוך את העוגה לפרווה ע"י שימוש בכמות זהה של קרם קוקוס במקום השמנת ושמן קנולה במקום חמאה, בתוספת שתי כפות קמח.
איך להכין רולדת תותים?


הנה מתכון של מתן שופן לרולדת תותים, כפי שפורסם במגזין "גלריה" של עיתון "הארץ" בדצמבר 2016:

המצרכים (ל-3 עוגות):
================
לריבה:
=====
1 תפוח גרנד סמית

500 גרם תותים, ללא העוקץ, חתוכים לרבעים

250 גרם סוכר

מיץ מרבע לימון

לבצק:
=====
קורט מלח

1/2 ק"ג קמח

1/2 כוס (120 גרם) סוכר

25 גרם שמרים טריים

2 ביצים טרופות

200 גרם חמאה רכב, חתוכה לקוביות

1/4 כוס חלב

להרכבת העוגה:
=============
קוקוס טחון

אופן ההכנה:
==========
הכנת הריבה:
1. חותכים את התפוח לקוביות קטנות ושומרים גם את הליבה. מניחים את קוביות התפוח בתחתית הסיר יחד עם הליבה. מעבירים פנימה את התותים החתוכים והשטופים, יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים מעל את הסוכר.

2. מניחים את הסיר, ללא כיסוי, על אש בינונית, ומבשלים כ-25 דקות. יש לשים עין מדי פעם על הסיר ולוודא שהתכולה אינה גולשת. אם הריבה מבעבעת מדי, יש להנמיך את האש.

3. לאחר כ-25 דקות, יש לטבול כף בריבה ולסמן עך גבה, באמצעות האצבע, פס. אם הפס נשאר - הריבה סמיכה וניתן לעצור את הבישול. אל חשש - אם הריבה נראית דלילה - היא ממשיכה להסמיך (במיוחד במקרר).

4. במקביל לבישול, מעקרים את הצנצנת: משרים את הפקק בקערה עם מים רותחים ואת הצנצנת מכניסים לתנור לחום גבוה למשך 10 דקות. כאשר הריבה מתקררת, מוציאים וזורקים את ליבת התםוח, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

הכנת הבצק:
1. מניחים בתחתית קערת המיקסר את המלח, ומעליו את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל והשמרים. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה, על מהירות אטית.

2. תוך כדי פעילות מוסיפים את הביצים (אפשר להכניס רק 3/4 מהכמות של הביצים ולשמור מעט לצורך הברשת הרולדות). מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים את החמאה ולאחר שהיא נטמעת מעט ונוצרים "פירורי בצק" - מוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבל בצק גמיש אך לא דביק מדי. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חלב (בהדרגה).

3. מוציאים מקערת המיקסר, מקמחים משטח עבודה ולשים בידיים כ-10 דקות.

4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת ומכסים בניילון ומגבת. לאחר מנוחה של חצי שעה, מוציאים מהבצק את האוויר, מכסים שוב ומכניסים למקרר למשך כל הלילה. למחרת בבוקר, על הבוקר, מוציאים את הבצק מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר (כשעה). זה בסדר אם הבצק לא תופח עד הכפלת נפחו.

5. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ. מורחים מהריבה (חשוב שתהייה קרה) על הבצק ומשאירים שוליים נקיים מריבה. מפזרים קוקוס טחון בנדיבות ומגלגלים לרולדה.

6. מהדקים היטב את השוליים ואת הקפל התחתון. מניחים את הרולדה בתבנית עם נייר אפייה כאשר הקפל כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

7. מכסים את הרולדות למנוחה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. לפני הכניסה לתנור, מברישים את הרולדות בביצה טרופה.

8. מכניסים לאפייה למשך חצי שעה, או עד שהרולדה משחימה היטב. לא צריך לדאוג אן במהלך האפייה הרולדה נפתחת מעט או שהריבה נחשפת. מומלץ להגיש חם.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!


איך להכין אלפחורס מהיר?


הנה מתכון מהיר לאלפחורס:

מצרכים:
=======
3 כוסות קורנפלור

כוס קמח

200 גרם חמאה

4 חלמונים

כוס סוכר

ריבת חלב

קוקוס


אופן ההכנה:
===========
1. מערבלים במיקסר 4 חלמונים, חמאה, וכוס סוכר.

2. בקערה אחרת מערבבים את הקורנפלור והקמח ומוסיפים לתערובת.

3. מתחילים ללוש את הבצק עד למרקם אחיד ומקפידים שהבצק לא נדפק לדפנות הקערה.

4. מרדדים את הבצק במערוך לבצק לא עבה מידי, ולא דק מדי.

5. בעזרת כוס עושים עיגולים בגודל לא קטן מידי, ולא גדול מידי, משום שזה מתנפח בתנור.

6. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את העוגיות ברווח ביינוני, בגלל שהבצק נהייה גדול ושטוח באפייה, ושמים בתנור ל-15 דקות.

7. מוציאים את העוגיות ומצננים אותן, ולבסוף מורחים בעוגייה אחת ריבת חלב, שמים עוד עוגייה מעל, ובצדדים מגלגלים בקוקוס.


בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה עם ציפוי שמנת וקינמון?


הנה מתכון של רות אוליבר לעוגת גבינה בציפוי שמנת וקינמון, כפי שפורסם ב"השולחן" בפברואר 2020:

המצרכים:
========
לבסיס עוגיות לוטוס:
================
150 גרם עוגיות לוטוס
50 גרם חמאה קרה

לעוגת גבינה:
===========
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כף אינסטנט פודינג וניל
375 גרם (½1 חבילות) גבינה לאפייה רכה (למשל טוב טעם)
2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
4 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
======
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
1 כפית שטוחה קינמון

אופן ההכנה:
===========
מכינים את הבסיס:
1. מעבדים עוגיות עם חמאה במעבד מזון לתערובת פירורית לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב לתחתית התבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את העוגה:
2. מחממים תנור ל- 130 מעלות.

3. טורפים את כל החומרים במיקסר לתערובת חלקה ויוצקים לתבנית.

4. אופים כ-65 דקות או עד שהעוגה יציבה ורק המרכז (בקוטר של כ- 3 ס”מ) נשאר מעט רוטט.

מצפים וממשיכים לאפות:
5. מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה. מיישרים בעזרת גב של כף.

6. מחזירים את העוגה לתנור ל-5 דקות. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

7. שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:


מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים

2 כפות קמח (20 גרם)

1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

קליפת לימון

1/4 כפית אגוז מוסקט

כף קינמון (10 גרם)

ציפוי פירורים (שטרוייזל)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)

1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)

1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.

2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.

3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.

4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.


גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.

בתיאבון!
איך להכין לחמניות כשרות לפסח?
איך להכין בצק עוגיות בסיסי?
איך להכין בראוניז עם אגוזים?
אפשר לקבל מתכון לסופגניות בלי שמרים?
איך להכין עוגת בראוניז ומוס שוקולד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.