» «
עוגת שמרים
איך להכין עוגת שמרים פרווה?


הנה מתכון לעוגת שמרים פרווה עם שמרים יבשים:

המצרכים לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):
==============================
500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן

10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים

80 מ"ל (1/3 כוס) שמן צמחי

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר לבן

2 ביצים

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

המצרכים למלית:
==============
1 קופסה ממרח שוקולד פרווה (לדוגמה שוקולד השחר, או כל סוג אחר)

50-70 גרם שוקולד מריר קצוץ גס או שוקולד צ'יפס

50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

המצרכים לסירופ:
===============
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

100 מ"ל (1/2 כוס פחות כ-2 כפות) מים


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים יחד קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ותמצית וניל במשך כ-10 דקות - עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.


2. יוצרים מהבצק כדור בידיים מקומחות, מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים ומתפיחים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 3-4 מ"מ.

4. מורחים על מלבן בצק מחצית מכמות ממרח השוקולד בעזרת פלטה או קלף. מפזרים מעל שוקולד קצוץ ואגוזים קצוצים בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

5. חוצים את הרולדה לאורכה ומגלגלים את שני החלקים לצורת בורג.

6. מניחים את העוגה בתבנית ויוצרים עוגה נוספת מהחלק השני של הבצק.

7. מתפיחים את העוגות במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן, ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

8. מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מזהיבות ומתייצבות.

9. מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 1-2 דקות עד שכל הסוכר מתמוסס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

חשוב לציין:
=========
1. לפני התפיחה הראשונה הבצק מרגיש קצת רך ודביק מדי. לאחר התפיחה זה מסתדר והבצק הופך לנוח מאוד לעבודה. אל תוסיפו יותר מדי קמח כדי שלא ייווצר בצק קשה מדי.

2. יש לשמור את העוגות עטופות היטב בטמפרטורת החדר עד 2-3 ימים, חימום לפני ההגשה יעשה להן רק טוב.

3. ניתן למלא גם במילויי פרווה אחרים כמו ממרח תמרים ואגוזים קצוצים, טחינה, סילאן ושקדים, ממרח נוגט אגוזים וברס, חמאת בוטנים וריבה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים.
גרידת לימון
איך לדאוג שתמיד תהייה בבית גרידת לימון?


בכל פעם שאני צריכה להכין עוגה שמכילה קצת קליפת לימון מגוררת, אני תמיד מגלה שדווקא אז אין לי לימון בבית. כמה פעמים רצתי לירקן במיוחד בשביל לקנות לימון אחד ואז לגרד רק חצי ממנו בשביל המתכון...
יום אחד החלטתי שלימון אחד לא שווה ריצה לירקן. מה עשיתי? פשוט מאוד - בכל פעם שהיו לי לימונים בבית, שמרתי אותם יפים וצהבהבים/ירקרקים במקרר, וכשהייתי צריכה לעשות איתם משהו (לסחוט, לגרד או להשתמש בתרופות סבתא שונות) - גירדתי מהן את הקליפה ושמתי בפריזר. הרי ברגע שמשתמשים בו הוא לא חייב להיראות הכי יפה בעולם... וככה, בפריזר שלי יש שקיות אטומות עם גרידת לימון (והכל אותו דבר לגבי גרידת תפוז, כמובן). בפעם הבאה שאצטרך קליפת לימון מגורדת, אני כבר לא רצה לירקן - פשוט ניגשת לפריזר!
פאדג' שוקולד לבן
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לבן?


הנה מתכון לעוגת פאדג' שוקולד לבן של קלי תגר, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" לפני שנים רבות:

המצרכים:
========
6 ביצים מופרדות

200 גרם חמאה או מרגרינה (ללא מלח) רכה

1 כוס סוכר

2 כפות קוניאק או ברנדי

200 גרם שוקולד לבן

1 שקית סוכר וניל

2 כפות גדושות של קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

50 גרם שקדים מרוסקים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך (160 מעלות), משמנים ומקמחים את התנור.

2. מקציפים במערבל את החלמונים, החמאה וחצי כוס מהסוכר. מוסיפים מהקוניאק וממשיכים לערבל עד שמתקבל קרם אוורירי.

3.ממיסים את השוקולד בסיר כפול (מעל אדים) עד שהוא חלק וללא גושים. מוסיפים את השוקולד המומס לקרם וממשיכים לערבל עוד מעט.

4. מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת עם שארית הסוכר והווניל לקצף יציב ותפוח. מאחדים את הקרם והקצף בערבוב בתנועות עטיפה עדינות (בלי "לשבור" את הקצף).

5. מחלקים את הקרם שנוצר לשני חלקים שווים. מניחים חלק אחד מכוסה במקרר. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים ומוסיפים למחצית השנייה. מערבבים בתנועות עטיפה. יוצקים את העיסה לתוך התבנית ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מן התנור, מצננים.

6. מוציאים את הקרם מהמקרר ומורחים על העוגה בצורה אחידה. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה.

ניתן לצפות את העוגה בקצפת או בקרם שוקולד ולגרד מעליה שוקולד או לפזר עוגיות.
טראפלס
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!

אפייה

לחמניות
איך להכין לחמניות זיתים?


הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:


המצרכים:
========
1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
עוגיות
מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
עוגות
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שמנת קינמון טבעונית:

מצרכים לבצק:
============
180 גרם רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים)

70 גרם סוכר (שליש כוס)

120 גרם שמן (חצי כוס)

250 מ"ל שמנת לבישול

כף מיץ לימון+ גרד

350 גרם קמח תופח (½2 כוסות)

מצרכים לתערובת הקינמון:
=====================
חצי כוס סוכר חום

שתי כפיות קינמון


אופן ההכנה:
===========
- להקציף חמש דקות את כל חומרי הבצק מלבד הקמח.

- להוסיף את הקמח ולערבב מעט עד שנוצרת תערובת אחידה.

- לשפוך לתבנית בבקה (עם חור) לסירוגין בצק ותערובת סוכר-קינמון.

- לערבב עם סכין ליצירת מרקם שיש.

- לאפות בחום בינוני – 170 מעלות ל-50 דקות

בתיאבון!
מאפה תפוחים
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!


עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



הנה מתכון להכנת עוגת תפוזים:

המצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כוסות סוכר

1 קליפת לימון


חומרים לרוטב:
=============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ

1/3 כוס יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה)

2. להוסיף לסירוגין את כל שאר החומרים

3. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש

4. להוציא את העוגה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (בערך 45 דקות)

5. במידה ומשתמשים ברוטב, לבשל את כל חומרי הרוטב עד הגיעם לרתיחה ולצקת על העוגה בעודה חמה, במידה ולא, לצנן את העוגה ולפזר עליה אבקת סוכר.


בתיאבון!

איך להכין עוגת אגסים טבעונית?



כך מכינים עוגת אגסים טבעונית בתבנית עגולה מספר 24:

המצרכים:
========
200 גרם קמח מלא (כוס וחצי)

50 גרם קורנפלור

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

100 גרם סוכר חום (קצת פחות מחצי כוס)

חצי כפית קינמון

1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)

קורט מלח

70 גרם שמן (שליש כוס)

120 גרם קרם קוקוס (שליש כוס)

140 גרם רסק תפוחים


לזיגוג אגסים:
==========
6 אגסים

2 כפות סוכר

מיץ מתפוז אחד וקליפה מגוררת


אופן ההכנה:
=========
- להכין זיגוג אגסים: לשטוף את האגסים, לגלען ולקלף את קליפתם. כל אגס לחתוך ל-6 חלקים וכל חלק לפרוס לשניים.

- להמיס במחבת סוכר עם מיץ התפוז. לבשל כחצי דקה ולהוסיף את האגסים, לצפות אותם היטב בתוך הרוטב הזה ולבשל כעשר דקות עד שהאגסים מתרככים מעט והרוטב מצטמצם.

- חומרים יבשים לערבב בקערה אחת, חומרים רטובים להקציף בקערה נפרדת יחד עם קליפת התפוז ושארית הנוזלים של הזיגוג.

- לערבב שתי תערובת רק עד קבלת תערובת אחידה. הבצק לאחר איחוד התערובות נראה סמיך וכבד.

- להעביר שליש בצק לתוך תבנית אפייה משומנת. לשטח את הבצק בעזרת ידיים רטובות.

- מעל הבצק לסדר חצי מכמות האגסים בצורת מניפה.

- לשפוך את שארית הבצק וגם אותה לשטח בעזרת ידיים רטובות.

- לסדר את שארית האגסים בצורת מניפה ולהשקיע אותם מעט בבצק.

- להכניס לתנור החם ולאפות כ-40 דקות בחום בינוני של 170 מעלות.

- את העוגה המוכנה להוציא מהתבנית, לצנן מעט ולפזר מעל אבקת סוכר.


הערות:
======
אפשר לעשות את העוגה עם תפוחים במקום אגסים.

בתיאבון!
איך להכין פוקאצ'ה?



הנה מתכון להכנת פוקאצ'ה:

המצרכים:
========
1.1 ק"ג קמח

70 גרם סוכר

20 גרם מלח

חצי קוביית שמרים

2 כפות שמן זית

650 מ"ל מים

מצרכים לאחר האפייה: שמן זית, שום כתוש, רוזמרין, מלח גס


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס את כל החומרים מלבד המלח למיקסר ולערבב בוו לישה על מהירות נמוכה כ-10 דקות.

2. בשלוש הדקות האחרונות להוסיף מלח (לא לפני כן, כי השמרים יהרסו!)

3. לכסות את קערת הבצק כשעתיים, עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו.

4. לאחר התפיחה ליצור מהבצק כדורים בגודל אגרוף קמוץ, לכסותם ולהמתין שיתפחו עד להכפלת נפחם.

5. לשטח כל כדור וכדור ולהניח בתבנית.

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד להזהבה.

7. כאשר מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור, יש להבריש אותן בשמן זית (בנדיבות!) ולפזר מעל מלח גס, רוזמרין או שום כתוש.
איך להכין אלפחורס מהיר?


הנה מתכון מהיר לאלפחורס:

מצרכים:
=======
3 כוסות קורנפלור

כוס קמח

200 גרם חמאה

4 חלמונים

כוס סוכר

ריבת חלב

קוקוס


אופן ההכנה:
===========
1. מערבלים במיקסר 4 חלמונים, חמאה, וכוס סוכר.

2. בקערה אחרת מערבבים את הקורנפלור והקמח ומוסיפים לתערובת.

3. מתחילים ללוש את הבצק עד למרקם אחיד ומקפידים שהבצק לא נדפק לדפנות הקערה.

4. מרדדים את הבצק במערוך לבצק לא עבה מידי, ולא דק מדי.

5. בעזרת כוס עושים עיגולים בגודל לא קטן מידי, ולא גדול מידי, משום שזה מתנפח בתנור.

6. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את העוגיות ברווח ביינוני, בגלל שהבצק נהייה גדול ושטוח באפייה, ושמים בתנור ל-15 דקות.

7. מוציאים את העוגיות ומצננים אותן, ולבסוף מורחים בעוגייה אחת ריבת חלב, שמים עוד עוגייה מעל, ובצדדים מגלגלים בקוקוס.


בתיאבון!
איך להכין עוגת קוקוס טבעונית?


כך מכינים עוגת קוקוס טבעונית, קלה להכנה ומתקבל מעין לחם - עוגה, ללא צורך במיקסר או במעבד מזון. שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
================================
75 גרם מחמאה

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

¼1 כוסות (300 מ"ל) חלב סויה

1 כפית תמצית וניל

½2 כוסות (350 גרם) קמח

2 כפיות שטוחות אבקת אפייה

2 כפיות שטוחות קינמון טחון

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון

לעיטור:
======
אבקת סוכר

להגשה:
======
קונפיטורה איכותית

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. ממסים מחמאה ומצננים כ-10 דקות.

3. מוסיפים למחמאה המומסת חלב סויה, רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.

5. יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים שמרים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שמרים תפוחים טבעונית:

שטרוייזל:
=======
70 גרם קמח (חצי כוס)

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

50 גרם מרגרינה או שמן קוקוס

מצרכים לעוגה:
============
140 גרם קמח (כוס קמח)

5 גרם שמרים יבשים (כפית וחצי)

120 גרם חלב סויה (חצי כוס)

100 גרם סוכר חום (חצי כוס)

50 גרם שמן צמחי

חצי כפית מלח

100 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים או קצת פחות מחצי כוס)

175 גרם קמח (¼1 כוסות קמח)

תערובת תפוחים:
=============
8 תפוחים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

כף מיץ לימון

כף קמח

כפית תבלינים (קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט)

אופן ההכנה:
==========
תערובת תפוחים:
לערבב את כל החומרים ולהניח בצד להגרת נוזלים (אפשר יום לפני ואז להניח במקרר).

שטרויזל:
לחתוך לקוביות את המרגרינה ולערבב במיקסר את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
אם השטרויזל מתגבש, יש להקפיא את הגוש כחצי שעה ואז לפורר בעזרת פומפייה על העוגה.

הכנת העוגה:
- לשמן תבנית מרובעת 35X25.

- לערבב כוס קמח ושמרים.

- לחמם חלב, סוכר, מרגרינה ומלח ל-50 מעלות (השומן צריך להינמס).

- להוסיף רסק תפוחי עץ ולערבב עם תערובת הקמח והשמרים.

- לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.

- להוסיף את שארית הקמח בשלבים ולערבב ידנית עד קבלת תערובת מוצקה יחסית (בניגוד לבלילה של עוגה).

- לערבב בעדינות עם שליש מכמות תערובת התפוחים ולשטח על התבנית.

הרכבת העוגה:
===========
- לפזר את שארית תערובת תפוחים על תערובת העוגה.

- לפזר מעל שטרויזל.

- להניח במקום חמים לתפיחה של כשעה.

- לאפות ב-180 מעלות כ-30-45 דקות (תלוי בתנור) או עד השחמה והתרככות התפוחים.

- אם השטרויזל נשאר בהיר, אפשר להניח למספר דקות מתחת לגריל ולהיזהר שלא יישרף.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
איך להכין עוגת בננה, גזר ותפוחים?


הנה מתכון לעוגת בננה, גזר ותפוחים של דפנה אוסטר מיכאל כפי שפורסם בבלוג של Xnet בנובמבר 2015:

המצרכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 20-21 ס"מ
===================================================
2 ביצים

1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 גזר קטן קלוף ומגורר דק

2 בננות קטנות מעוכות

1 כפית קינמון טחון

קורט ציפורן

קורט ג'ינג'ר טחון

1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק)

1 כוס + כף גדושה (150 גרם) קמח תופח

לזיגוג:
=====
מעט סירופ מייפל

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית

2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט במטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.

3. מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5. מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פנייה.
איך להכין עוגת בירה?


הנה מתכון להכנת עוגת בירה:

המצרכים:
========
450 גרם אבקת אפייה

2 כפיות אבקת אפייה

255 גרם חמאה

25 גרם סוכר

3 ביצים

קורט מלח

25 גרם צימוקים בהירים

25 גרם צימוקים כהים

110 גרם קליפות הדרים מסוכרות

1 כפית תערובת תבלינים (מוסקט, ציפורן וכדומה)

140 מ"ל בירה שחורה (רצוי מסוג גינס)


אופן ההכנה:
===========
1. לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך קערה.

2. להוסיף לבלילה לפי הסדר: חמאה, סוכר וביצים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

3. להוסיף את הפירות והבירה עד שהבצק הופך לבלילה שניתן למזוג אותה בקלות לתבנית.

4. להעביר לתבנית משומנת בקוטר 23 ס"מ, לאפות כשעתיים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות או עש שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

בתיאבון!


איך להכין טארט ריקוטה וצנוברים?


הנה מתכון לטארט ריקוטה וצנוברים של מנה שטורם, כפי שפורסם ב"השולחן" במאי 2021:

לבצק:
=====
300 גרם קמח 00 לעוגות או קמח רב תכליתי
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

למילוי:
======
400 גרם גבינת ריקוטה
3 ביצים
150 גרם סוכר
50 גרם חמאה רכה
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד

לציפוי:
======
10 גרם חמאה
100 גרם צנוברים
2 כפות דבש
2 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
==========
מכינים את הבצק:
1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד קבלת בצק חלק. מגלגלים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות.

2. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות אפייה, מעבירים לתבנית פאי, מהדקים ומסירים שוליים מיותרים.

3. מחוררים את הבצק קלות באמצעות מזלג ומכניסים את התבנית למקרר ל־1/2 שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות

מכינים את המילוי:
4. מקציפים ביצים וסוכר לקרם יציב ותפוח. מוסיפים ריקוטה, חמאה וקליפות לימון ותפוז מגוררות ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת מעל הבצק, מעבירים לתנור ואופים כ־45 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.

מכינים את הציפוי:
6. ממיסים במחבת קטנה חמאה ומטגנים צנוברים עד שהם משחימים מעט. מפזרים אותם על פני העוגה.

7. ממיסים דבש וברנדי בקערית קטנה ומברישים בזהירות את פני הטארט.
כיצד לבדוק האם חום התנור מתאים לאפיית עוגת הגבינה?


מאחר ולא כל התנורים מחממים באותו אופן, קשה, לעיתים, לדעת האם הטמפרטורה הכתובה במתכון אכן נכונה לאפיית העוגה, מה שחשוב בכל עוגה ויכול להיות קריטי בעוגות גבינה. השף קונדיטור הנס ברטלה מסביר שהדרך לדעת זאת היא ע"י בדיקה באפיה הראשונה של עוגת גבינה. עוגת גבינה אמורה לקבל צבע לאחר שבע דקות בדיוק מרגע כניסתה לתנור. אם היא קיבלה יותר מדי צבע באפיה הבאה יש להוריד עשר מעלות ואם היא לא קיבלה צבע יש להוסיף באפיה הבאה עשר מעלות לחום התנור (וכמובן רצוי לעדכן במתכון שלכם באיזה חום יש לאפות את העוגה בתנור שלכם).
איך להכין עוגת פרג ואגסים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג ואגסים טבעונית על פי העוגות של מאשה לתבנית 24:

לערבב:
======
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

400 גרם פרג טחון

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (75 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון (בלנדר) או בלנדר-סטיק:

300 גרם טופו רך

1/2 כוס שמן (110 גרם)

1 כוס נוזלים שהופרשו מהאגסים. אם אין מספיק, אפשר להוסיף מיץ תפוזים, או נוזל אחר (240 גרם).

2 כפות סילאן (40 גרם)

לקלף, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות ולהשרות למספר שעות – אפשר לילה:

4-5 אגסים בינוניים

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

לפני ההכנה יש לסנן את הנוזלים ולהשתמש בהם לערובת הרטובים.

אופן הכנה:
=========
לאחד 2 התערובות, להוסיף את האגסים. לצקת לתבנית משומנת, לאפות ב 180 מעלות 40 דקות או עד שמשחים מעט.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
איך להכין בראוניז?
איך להכין עוגיות ביתיות עם תמרים או שוקולד?
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.