» «
טורטיות
איך להכין טורטייה מכוסמת ירוקה?



הנה מתכון טעים ומזין לטורטיות מכוסמת ירוקה, עליהן אפשר למרוח ממרחים או למלא במילויים שונים:

המצרכים:
=========
1/2 קילו כוסמת ירוקה (לא קלוייה) מושרת שעתיים במים

1 וחצי כוסות מים

1 פלפל אדום

1/2 בצל לבן

תוספות אפשריות להוספת מליחות: טימין ו/או אורגנו

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לבלנדר את הכוסמת לאחר ההשריה והסינון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה כמו של פנקייק.

2. מחמימים מחבת נון סטיק רחבה היטב ויוצקים לתוכה עיגולים מהתערובת בעזרת מצקת.

3. ברגע שהקצוות מתחילים להתקשות ומתנתקים בקלות הופכים לצד השני לעוד מספר רגעים ומוציאים את הטורטוייה מהמחבת.
טיגון
איך לטגן בריא?


רצוי להימנע ככל האפשר מטיגון מזון, אולם אם בכל זאת צריך לטגן, רצוי לעשות זאת בצורה בריאה בדרכים הבאות:

1. הטמפרטורה הנכונה לטיגון הנה כאשר מכניסים כף עץ והשמן מבעבע סביבה. בטמפרטורה הזו המוצר מתבשל מבפנים ולא נחרך מבחוץ ומצד שני לא מתארך זמן הבישול.

2. רצוי שהמוצר שמטגנים יהיה בטמפרטורת החדר כדי לצמצם השפעה על טמפרטורת השמן.

3. עדיף להשתמש תמיד בשמן טרי.

4. טגנו מזון בחתיכות גדולות, כך המזון יספוג פחות שמן.

5. ספגו לאחר הטיגון את השמן מהמוצר.

6. העדיפו שימוש בשמן עשיר בשומן חד בלתי רווי, כדוגמת שמן זית הנוטה פחות להתחמצן.
דיאטה
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
צלי בקר
האם יש מתכון בריאות לצלי בקר?



הנה מתכון בריא לצלי בקר:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר בקר רזה חלקים (4.5.6.10.11,12)

2 בצלים קצוצים דק

8 שיני שום

3 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

1 כוס מים רותחים


אופן ההכנה:
============
1. לחמם בסיר כבד את השמן.

2. לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

3. לקשור את נתח הבשר בחוט עבה, להכניס אותו לסיר ולטגן אותו מכל צדדיו.

4. להוסיף את כל שאר המצרכים לסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהבשר מתרכך (שעה וחצי לכל הפחות).

5. להוציא את הבשר מהנוזלים, לקרר ולפרוס בעודו קר.

6. להניח את פרוסות הצלי בסיר שטוח, לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר, לצקת על הבשר, לחמם ולהגיש.


בתיאבון!

תזונה בריאה

תזונה בריאה
על מה להקפיד בקניית מוצר מזון חדש שאיננו מכירים?


כדי לשמור על תזונה בריאה ואיכותית חשוב להקפיד עך הדברים הבאים בקניית מוצר מזון חדש:

1. שאין תוספת סוכר למוצר שלא אמור להכיל סוכר (לדוגמה ברסק עגבניות).
יש לשים לב שסוכר מופיע פעמים רבות גם ככפרוקטוז, סוכרוז ועוד שמות שונים.

2. חשוב לוודא שאין גם תחליפי סוכר במוצר.

3. יש לוודא שהמוצר אינו מכיל חומרים משמרים.

4. במידה והמוצר מכיל חומרי טעם וריח, הם חייבים להיות מפורטים.

5. הקפידו שאין קודים למיניהם המתחילים באות E. אלו ברובם אינם בריאים בלשון המעטה.

6. יש לוודא ששם המוצר תואם לרכיבים שהוא מכיל. לדוגמה לחם כוסמין מלא אמור להכיל 100% מהקמח הוא כוסמין מלא ולא ערבוב של כמה קמחים קמחים שונים.
חטיפי קינואה
איך להכין חטיף קינואה בריא ללא טעם של קינואה?



הנה מתכון של הנטורופטית נעמה גפן לחטיף קינואה בריא וקל להכנה:

המצרכים:
========
כוס קינואה מבושלת

כוס שיבולת שועל (לגרסה בלי גלוטן החליפו בשיבולת ללא גלוטן), לרגישים לשיבולת ניתן להחליף בחצי קמח טף וחצי קמח שקדים

4 כפות חמאת בוטנים

4 כפות סילאן

חצי כוס שוקולד צ'יפס

אפשרות: כף קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה.

2. בכפות ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (גודל פלאפל).

3. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות .
קציצות עדשים
איך להכין קציצות עדשים בטעם פלאפל?


הנה מתכון לקציצות עדשים בטעם פאלפל:

המצרכים:
==========
1 כוס עדשים ירוקות

1/2 כוס שקדים טחונים

1 בצל

3 שיני שום

1/2 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה

3 כפות טחינה גולמית

1 כפית אבקת אפיה (חצי שקית)

4 כפות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון


הוראות הכנה:
===========
1. להשרות את העדשים ל-3 עד 8 שעות המים או להשתמש בעדשיים של סנפורסט.

2. אם משרים, ולשטוף היטב לאחר ההשריה, או להפשיר אם משתמשים בסנפורט.

3. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. יוצרים מהתערובת כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.

5. אופים בתבנית מרופדת אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני (כדאי למשוח את הקציצות במעט שמן כדי שלא יתייבשו).
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!


לביבות כרובית
איך להכין לביבות כרובית בריאות?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:

המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה

2 גזרים

1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן

1/2 כוס קמח כוסמין

1 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.

4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.
איך להכין כדורי שוקולד בריאים?



הנה מתכון לכדורי שוקולד בעלי ערך קלורי מופחת וערך תזונתי גבוה לעומת הכדורים הרגילים:

המצרכים:
=======
1/2 מיכל שמנת פרווה לבישול 5% של אלפרו (125 מ"ל)

1/2 כוס חלב סויה טרי רגיל, או לייט לנמנעים מסוכר

1 חפיסת שוקולד מריר

3 כפות שקדים פרוסים

1 שקית (200 גרם) פצפוצי אורז מלא תופח ממותק בסוכר או בדבש (אם יש לכם פצפוצים לא ממותקים הוסיפו 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:
=======
1. יש להמס את השוקולד על אש קטנה עם השמנת, להוסיף את חלב בסויה ולהמתין שהתערובת תתקרר.

2. להוסיף פצפוצי אורז, לערבב ולהעביר למעבד מזון, להוסיף את השקדים הפרוסים ולרסק עד קבלת תערובת אחידה.

3. לקחת בעזרת כף כמות מתאימה ליצירת הכדורים ולגלגל. ניתן לגלגל את הכדורים בקוקוס.

בתיאבון!
איך להתחיל לבשל אוכל בריא?



כך תתחילו להפוך את המטבח שלכם למטבח בריא:

1. החליפו מדי מספר חודשים את משטח החיתוך (משטח החיתוך ההייגני ביותר הוא מזכוכית).

2. להתחלה, השתמשו בסכינים קטנות ומשוננות בכדי להימנע מפציעות.

3. התחילו לשלב קמח מלא באפייה. הכמות הרצויה היא 1/3 קמח מלא ו-2/3 קמח רגיל.

4. השתמשו בירקות טריים ויפים שאוחסנו במקרר כהלכה.

5. השתמשו בתבלינים שנטחנו בבית או בחנויות מתמחות ואחסנו אותם במקרר.

6. השקיעו במנות יצירתיות אך במידה הראויה ללא הגזמה.

7. הגישו את האוכל בכלים נאים וגדולים מספיק.

8. רכשו ספרי בישול בריא.
כיצד ניתן להקל על התסמינים של מעי רגיז באמצעות תזונה?


תסמונת המעי הרגיז מתאפיינת בכאבי בטן חוזרים, שינויים בסדירות היציאות עצירות, שלשול או עצירות ושלשול לסירוגין, גזים, תחושת נפיחות, עייפות כללית ועוד. הסיבות להופעת התסמונת אינן ברורות לגמרי, אך ברור כי ניתן להקל על התסמינים המעיקים באמצעות מספר טיפים הקשורים בתזונה היומיומית:

1. רצוי להימנע או להפחית צריכה של מזון ומשקאות המכילים קפאין, אלכוהול, ממתיקים מלאכותיים ומוצרי חלב.

2. ירקות ממשפחת המצליבים וקטניות מסוימות, כדוגמת שעועית, ברוקולי, כרוב וכרובית עשויים לגרום להופעת נפיחות וגזים במערכת העיכול, ועל כן מומלץ להימנע מהם או לאכול מהם במידה מועטה.

3. כדאי להימנע מלעיסת מסטיקים ומשתיית משקאות מוגזים, ולהעדיף שתייה של מים על פני כל משקה אחר.

4. שינויים קלים בהרגלים ובאורחות החיים עשויים גם הם לתרום להרגעת הסימפטומים. אכילת ארוחות מדודות ומסודרות, שפרושות בזמנים קבועים לאורך היום, יכולה להקל על מערכת העיכול.

5. מצבי מתח ולחץ מצטבר מחמירים את הופעת הסימפטומים. על כן רצוי להימנע מגורמי סטרס או להפחית ככל הניתן את השפעתם של אירועים מלחיצים.

6. פעילות גופנית קלה וסדירה מסייעת בשיפור התחושה הכללית, הפחתת המתח והתגברות על התסמינים של מעי רגיז.
איך להכין סופרפוד צ'אי מסאלה?


הנה מתכון של אומינה לסופרפוד צ'אי מסאלה קפוא:


המצרכים:
=========
2 כוסות חלב שקדים

3 תמרי מג'הול

2 כפות זרעי צ'יה

1 כפית שמן קוקוס

1 כפית קינמון

1/4 כפית אבקת הל

קורט ציפורן

קורט פלפל שחור

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר או 3 גרם ג'ינג'ר טרי
(פרוסה בעובי כסנטימטר)

1/4 כפית אבקת אגוז מוסקט

1/4 כפית זרעי אניס

1/2 כפית תמצית וניל

1 כוס קרח או מים רותחים

אופן ההכנה:
==========
טוחנים את כל החומרים בבלנדר במשך כדקה-שתיים במהירות גבוהה עד
שמתקבל מרקם חלק, מוזגים לכוס ושותים.
אילו סוגי מזון משפיעים לטובה על בריאות השיער?



הנה רשימת מאכלים העשויים לסייע לבריאות השיער:

1. ביצים - הביצים הן מקור מעולה לחלבון ולביוטין החיוניים לבריאות העור והשיער.

2. בטטות - מקור מצויין לבטא קרוטן שהגוף ממיר לוויטמין A. בבטטה בינונית אחת יש בטא קרוטן השווה לכמות היומית המומלצת לצריכת ויטמין A.

3. תרד - מכיל חומצה פולית, ברזל וויטמינים A, C. ויטמין A מסייע לבלוטות העור לייצר חלב (חומר שמנוני), מה שמסייע בשמירה על לחות הקרקפת.

4. פירות יער - מכילים נוגדי חמצון חזקים ועשירים בוויטמין C, אשר מסייעים בייצור קולגן ובספיגת ברזל החשובים לבריאות העור והשיער.

5. אבוקדו ואגוזים: הם מקור מצוין לוויטמין E, נוגד חמצון המנטרל רדיקלים חופשיים ומגן על עור הקרקפת.
איך להכין לאסי מנגו - ג'ינג'ר?



כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:

המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות

2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

2 כפות סוכר או דבש

1/8 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ

1 כוס קוביות קרח


אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.

2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.

3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.

4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.

5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.

לרוויה!
איך להכין אוזני המן בריאים?


הנה המתכון של ענת גרינברג לאוזני המן בריאים על בסיס קמח כוסמין:

החומרים לבצק:
=============
חצי כוס טחינה גולמית מלאה

3/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר קנים

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

4 כוסות קמח כוסמין מלא

1 שקית אבקת אפייה


החומרים למלית:
=============
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

1 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי קליפורניה קצוצים דק

1/2 כוס שומשום טבעי לא קלוי

1/2 כוס דבש

1 כף ברנדי או קוניאק

מים לפי הצורך (לא בהכרח)

1 כפית חמאה מומסת או שמן קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הבצק: בקערה, מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה, יוצרים כדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים בסיר את כל חומרי המלית (למעט המים) ומבשלים על אש נמוכה. אם החומרים נדבקים, ניתן להוסיף מעט מים.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. מניחים את הבצק על המשטח המקומח ומקמחים אותו מעט. מרדדים לעלה דק וקורצים ממנו כ-35 עיגולים בעזרת כוס.

4. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי. מרימים שלושה קצוות של העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומהדקים היטב.

5. ניתן למרוח מעל אוזני המן ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.

6. מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ל- 15-25 דקות (כשהבצק טיפה מזהיב, לא לשרוף יותר מדי).
איך לטגן בצורה בריאה?



טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את 5 הדברים הבאים:

1. העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.

2. לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.

3. טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.

4. טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.

5. הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.


איך ליצור בבית סביבה שתתמוך באכילה בריאה?


כדי לתמוך באכילה בריאה ומודעת הקפידו על הדברים הבאים:

1. שולחן אוכל עגול ולא מרובע או מלבני.

2. תאורה צהובה או תאורת יום ולא תאורת פלורסנט.

3. צבעים בהירים ולא צבעים חזקים מאוד.

4. ארונות שנפחם אינו גדול אך יש בהם הרבה מדפים, במקום ארונות גדולים עם מעט מדפים.

5. קופסאות איחסון אחידות לאוכל, לדוגמה העברת דגני הבוקר לכלי איחסון ביתיים.

6. כלי הגשה עגולים ולא גדולים במקום כלי הגשה מרובעים וגדולים.

7. מיקום הירקות במרכז המקרר במקום בתחתית שלו.
במה עדיפה גלידה על פני נשנושים אחרים?


לפי מאמרה ד"ר מאיה רוזמן ב-Ynet מיולי 2021, עדיף לאכול מנת גלידה מאשר לנשנש דברים אחרים מהסיבות הללו:

1. בגלידה חלבית יש חלבון כמו במוצרי חלב. מנת גלידה מכילה לפעמים יותר חלבון מאשר במעדן חלב ממוצע.

2. הגלידה משביעה לזמן ארוך: השילוב של החלבונים עם השומן והסוכרים בגלידה, גורם לכך שהסוכר נספג בקצב איטי אל הגוף. כלומר, הגלידה משביעה לזמן ארוך יותר בהשוואה לשוקולד, וגם מתאימה אם יש נטייה לסוכרת.

3. גלידה חלבית מכילה בדרך כלל כמות סידן כמו במעדני בחלב, לכן כל מי שמחפש מקורות לסידן בתפריט יכול בהחלט לספור גם את הגלידה.
איך להכין כריך שיפון וממרח עדשים?



הנה מתכון לכריך שיפון וממרח עדשים, המתאים לארוחת עשר בריאה ומושקעת:

המצרכים:
========
150 גרם עדשים (אדומות, ירוקות או חומות)

בצל גדול

2 ביצים קשות

5 כפיות שמן זית

מיץ לימון

מלח ופלפל

2 פרוסות לחם שיפון מלא


אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העדשים במים מספר שעות ולבשל אותן עד לריכוך.

2. לטגן את הבצל בשמן זית עד לשקיפות.

3. להוסיף את הבצל המטוגן לעדשים יחד את הביצים הקשות.

4. לעבד בבלנדר את העדשים, הביצים והבצל עד קבלת ממרח חלק.

5. לתבל במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.

הרכבת הכריך:

יש למרוח על פרוסת לחם שיפון את ממרח העדשים, להוסיף ירק לפי הטעם (עלה חסה, פרוסות צנונית, פרוסות מלפפון, פרוסות גמבה, זיתים שחורים וכדומה) ולסגור עם הפרוסה השנייה.

בתיאבון!
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איך להגדיל את צריכת הירקות של ילדים?
באיזה מקום כדאי למקם פינת אוכל?
איך להכין סלט שורשים בריא וטעים?
באילו מאכלים יש הרבה ויטמין D?
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.