» «
צלי בקר
האם יש מתכון בריאות לצלי בקר?



הנה מתכון בריא לצלי בקר:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר בקר רזה חלקים (4.5.6.10.11,12)

2 בצלים קצוצים דק

8 שיני שום

3 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

1 כוס מים רותחים


אופן ההכנה:
============
1. לחמם בסיר כבד את השמן.

2. לטגן בשמן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

3. לקשור את נתח הבשר בחוט עבה, להכניס אותו לסיר ולטגן אותו מכל צדדיו.

4. להוסיף את כל שאר המצרכים לסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהבשר מתרכך (שעה וחצי לכל הפחות).

5. להוציא את הבשר מהנוזלים, לקרר ולפרוס בעודו קר.

6. להניח את פרוסות הצלי בסיר שטוח, לסנן את הנוזלים שנשארו בסיר, לצקת על הבשר, לחמם ולהגיש.


בתיאבון!
סלט שורשים
איך להכין סלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז?


הנה מתכון לסלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 לפת גדולה, קלופה וחתוכה למקלונים דקים וארוכים

1 סלט בינוני, קלוף וחתוך למקלונים דקים וארוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה למקלונים דקים

2 קישואים חתוכים למקלונים דקים וארוכים

1 קופסה (250 גרם) גרעיני חמנייה

100 גרם גבינת קשקבל, מגולפת ל"תלתלים" בקולפן ירקות

לווינגרט תפוזים בזיליקום:
====================
1 צרור עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כף דבש

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
=========
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד חלק.

2. שמים את מקלוני הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את הנבטים ושלושה רבעים מכמות הקשקבל ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מקשטים מלמעלה בתלתלי הקשקבל הנותרים ומגישים.
סלט ירקות
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד בריאים?



הנה מתכון לכדורי שוקולד בעלי ערך קלורי מופחת וערך תזונתי גבוה לעומת הכדורים הרגילים:

המצרכים:
=======
1/2 מיכל שמנת פרווה לבישול 5% של אלפרו (125 מ"ל)

1/2 כוס חלב סויה טרי רגיל, או לייט לנמנעים מסוכר

1 חפיסת שוקולד מריר

3 כפות שקדים פרוסים

1 שקית (200 גרם) פצפוצי אורז מלא תופח ממותק בסוכר או בדבש (אם יש לכם פצפוצים לא ממותקים הוסיפו 3 כפות סוכר)

אופן הכנה:
=======
1. יש להמס את השוקולד על אש קטנה עם השמנת, להוסיף את חלב בסויה ולהמתין שהתערובת תתקרר.

2. להוסיף פצפוצי אורז, לערבב ולהעביר למעבד מזון, להוסיף את השקדים הפרוסים ולרסק עד קבלת תערובת אחידה.

3. לקחת בעזרת כף כמות מתאימה ליצירת הכדורים ולגלגל. ניתן לגלגל את הכדורים בקוקוס.

בתיאבון!

תזונה בריאה

שייקים
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?


שייקים ירוקים טובים לבריאות מאחר והם עשירים בכלורופיל שהופך זמין יותר לגוף לאחר שנטחן. לכלורופיל יתרונות בריאותיים רבים וצריכתו חשובה לגוף מאין כמותה. אלו יתרונותיו הבריאותיים של הכלורופיל המצוי בשפע ובזמינות גבוהה בשייקים הירוקים למיניהם:

מתקן את התאים בגוף

טוב לדם ומשפר את ספירתו

יעיל נגד מצבי אנמיה

מסייע להסדרת המחזור החודשי

יעיל נגד סרטן

עשיר בברזל

מקל על מצבי נזלת

מחזק ומתקן את התאים בגוף

מנטרל את הרעלים שיש במזון שאנו צורכים

טוב לטיהור של הכבד

מסייע לנקות את רקמות המעיים

מסייע לשפר הפטיטיס

מסייע במצב של המופיליה

מזרז ריפוי של פצעים

מחזק את השיער

מחזק את הציפורניים

טוב לייצור חלב אם

טוב לראייה

מסייע לנטרול ריחות גוף

נלחם בחיידקים המצויים בפצעים

מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה

טוב לנטרול ריח פה רע

מפחית כאב שנגרם מדלקות

מקל על דלקת שקדים

מסייע בהקלה על כאבי גרון

משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים

מרגיע כיבים

מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים

מסייע לשקם את מערכת כלי הדם ברגליים

טוב לוורידים נפוחים
המבורגר
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
לב
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?



הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לה בריא:

1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.

9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

10. הימנעות מוחלטת מעישון.

11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
כריכים
איך להכין כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת?


כך מכינים כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת:


המצרכים:
========
שתי פרוסות לחם מחמצת

50 גרם טופו מעושן

100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות

חופן עלי רוקט

1 בצל סגול בינוני פרוס דק

1 שן שום כתוש

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הפטריות: מחממים שמן זית על מחבת ומקפיצים את הפטריות והבצל ארבע דקות.

2. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.

3. מתבלים במלח ופלפל.

4. מסדרים על הלחם בשכבות טופו, עלי רוקט ופטריות ומגישים.

בתיאבון!


פשטידת טופו
איך להכין פשטידת טופו, בצל ופטריות?


הנה מתכון לפשטידת טופו, בצל ופטריות המכילה חלבון רב:


מצרכים:
========
3 בצלים גדולים

1 חבילת טופו קשה 330 גרם

2 סלסלאות של פטריות חיות

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח סויה או קמח חומוס

ככפית מלח

כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור על 180 מעלות.

2. קוצצים את הבצל ואת הפיטריות. את הבצל מטגנים ב-3 הכפות של השמן זית.
כשהבצל נהיה קצת שקוף מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים כמעט התאדו לחלוטין.

3. מוסיפים את המלח והפלפל.

4. מערבבים ומכבים את האש.

5. מפוררים את הטופו בידיים או במעבד מזון , מוסיפים לבצל ולפיטריות ומערבבים.

6. מוסיפים את קמח הסויה או החומוס, מערבבים טוב טוב ומעבירים לתבנית משומנת.

7. אופים בתנור כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה קצת.

8. מצננים את הפשטידה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
מה חשוב לדעת על קניית קופסאות שימורים?


כך יש לקנות קופסאות שימורים בצורה נבונה:

1. שימו לב לרשימת הרכיבים על קופסת השימורים, ככל שהיא ארוכה יותר כך יש בה יותר רכיבים משמרים ומלאכותיים.

2. יש לבדוק ולהשוות בין יצרנים שונים את כמויות הנתרן , הפחמימות והשומן.

3. העדיפו לקנות קופסאות שימורים ללא שמן ולהוסיף את כמות השמן הדרושה לכם לבד.

4. שימו לב לתאריך התפוגה של קופסת השימורים.

5. במידה והמוצר אותו אתם קונים בשימורים קיים גם כמוצר קפוא (כמו תירס לדוגמה), העדיפו את המוצר הקפוא שכן ערכיו התזונתיים נשמרים טוב יותר.
איך להימנע מציפורניים צהובות?



הנה 5 דרכים להיפטר מציפורניים צהובות:

1. הקפדה על תזונה בריאה המכילה סידן, אבץ וברזל התורמים לחיזוק הציפורניים.

2. לפני שמורחים לק צבעוני חשוב למרוח לק בסיס אשר ימנע מהלק הצבעוני לחדור אל שכבת הקרטין ולגרום לציפורניים להצהיב.

3. לשמור על כפות הידיים בעת רחיצת כלים או מגע בחומרי ניקוי בעזרת כפפות.

4. לרכוש רק לקים שעברו את אישור משרד בריאות ושאינם גורמים לציפורנים להתייבש.

5. לזכור שהניקוטין שבסיגריות גורם גם הוא להצהבת הציפורניים וזו עוד אחת הסיבות שכדאי להימנע מעישון.
איך להתמודד עם אי סבילות ללקטוז?


לאנשים הרגישים ללקטוז כדאי להקפיד בצורה זו על תזונתם:

1. במידה ומצבכם מאפשר צריכה מסוימת של לקטוז השתדלו לפזרה במהלך היום כולו ולא לרכז את המוצרים המכילים לקטוז בארוחה אחת.

2. ישנם מוצרים הדלים בלקטוז וכדאי לצרוך אותם (לדוגמה: גבינות קשות, קוטג' ועוד), ראו טיפ בנושא בתגית "תוזנה, לקטוז".

3. קיימים לא מעט מוצרי מזון המהווים תחליף לחלב וניתן להשתמש בהם (לדוגמה: מוצרי סויה, שמנת פרווה ועוד).

4. קיימים אנזימים חיצוניים היכולים לפרק את הלקטוז, בצורת כמוסות למיניהן שניתן לבלוע לפני הארוחה או לפזר על המזון, כדאי להיוועץ בתזונאית או רופא לפני נטילתם.

5. חשוב להקפיד לקרוא את התוויות על מוצרי המזון ולוודא האם הם מכילים לקטוז ובאיזו כמות.

6. בכל מקרה יש להעשיר את התזונה בסידן ממקורות נוספים כמו טחינה, סויה, שקדים ועוד. ראו טיפים בנושא בתגית "תזונה, סידן".
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין לאסי מנגו - ג'ינג'ר?



כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:

המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות

2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

2 כפות סוכר או דבש

1/8 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ

1 כוס קוביות קרח


אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.

2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.

3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.

4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.

5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.

לרוויה!
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!
האם יש תחליף לממתקים בימי הולדת בגן הילדים?



לרוב בבמסיבות יום הולדת, כמויות הממתקים מוגזמות ומזיקות מבחינת בריאותית וחינוכית (מבחינת התפיסה של הילד שאין חגיגה בלי דברי מתיקה). פתרון יפה, לפחות למסיבות הנערכות בגן (שכן לכל ילד נחגגת גם מסיבה נוספת בבית), הוא להחליף את שלל דברי המתיקה בארוחת בוקר בריאה ומקורית אותה יביא הילד החוגג עם הוריו ולקינוח - עוגת יום הולדת (בגודל סביר...).

לארוחות הבוקר הללו יש ערך תזונתי, חינוכי ואף יצירתי. ניתן להכין כריכונים בצורות שונות, להביא מיץ פרי סחוט, שוקו בשקיות, לסדר צלחות בצורת פרצוף בעזרת ביצה קשה, ירקות וכדומה.

למי שרוצה לסטות מעט מהפן הבריאותי ניתן גם להביא ג'חנון, פנקייק וכדומה, העיקר למגר ולו במעט את כמויות הסוכר הרבות והמיותרות ולהראות לילדים שיש עוד דרכים לבטא בהם את השמחה מלבד דברי מתיקה.


איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!
איך לצמצם את זמן האכילה של הילדים בזמן הצפייה בטלוויזיה?



הנה 6 דרכים לצמצום זמן אכילת הילדים מול הטלוויזיה:

1. עשו הפרדה ברורה בין טלוויזיה לאוכל.

2. החליטו ואמרו לילדים מה אתם מוכנים שיאכלו מול הטלוויזיה (לדוגמה רק פופקורן או רק פרי) ואת כל שאר סוגי האוכל, כולל חטיפים הקפידו שיאכלו בישיבה ליד השולחן.

3. אסרו על הילדים לקום באמצע הארוחה בכדי לראות טלוויזיה.

4. הקפידו שהטלוויזיה תהיה סגורה בזמן הארוחות.

5. נסו להפחית את זמן צפיית הילדים בטלוויזיה.

6. הסבירו לילדים, כל אחד בהתאם לגיל שלו, למה מתכונים המפרסמים כשהם מראים פרסומות מזון וחטיפים בזמן הפרסומות, מה הם מרוויחים מכך ומדוע זה פוגע בבריאות הצופים, כולל ילדכם.
איך להגיב כשילד מחליט להפוך לטבעוני או צמחוני?


כאשר ילדכם מחליט להפסיק לאכול בשר ולהפוך לטבעוני או צמחוני הקפידו על הדברים הבאים:

1. הימנעו מביקורת נוקבת וגלו הבנה לתהליך ולקבלת ההחלטות של הילד.

2. דברו על הנושא בצורה נעימה ומכבדת, רצוי לא בשעת הארוחה, שכן הזמן הזה עלול להיות גם כך טעון.

3. הקדישו זמן כדי להסביר לו מה המשמעות של ההחלטה מבחינה בריאותית, כלכלית, השפעתה על המשפחה ומה זה דורש מכם להכין עבורו את האוכל שהוא צריך.

4. שתפו את הילד בהכנת רשימת הקניות והוסיפו מרכיבי מזון שהוא צריך. הציעו לו גם להצטרף אתכם לקניות על מנת שייחשף למגוון האפשרי.

5. במידה והילד מביע התנגדות חד משמעית להכנת בשר בבית, הציעו להכין את הבשר כשהוא אינו בבית או כשהוא לא במטבח.

6. התייעצו עם דיאטנית או תזונאית לגבי התפריט הרצוי עבור הילד והקפידו לערוך בדיקות תקופתיות כדי להיות בטוחים שאינו סובל מחסרים עקב השינוי בתזונה.
איך להכין סלט קינואה עם כרובית, אשכולית אדומה ועלים?


הנה מתכון לסלט קינואה עם כרובית, אשכולית אדומה ועלים של זהר לוסטינר בשן כפי שפורסם ב"מכביתון" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1/2 כרובית מגוררת קצוצה דק - דק

6 מקלות סלרי חתוכים דק - דק

6 כוסות עלי ארגולה חתוכים דק

2 כוסות פטרוזילה קצוצה

1 אשכולית אדומה חתוכה לקוביות

1/2 כוס פקאנים שבורים

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-15 דקות עד שהיא נפתחת. מסננים ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את הכרובית, הסלרי, הארוגולה, הפטרוזיליה והאשכולית האדומה.

3. קולים את הפקאנים כחצי דקה על מחבת חמה ויבשה.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומפזרים את הפקאנים הקלויים.
איך לאכול נכון בתקופת מבחני הבגרות?
איך להיפטר מהשומן הביטני?
איך להכין עוגיות קוואקר?
למה כדאי לאכול אגוזי ברזיל?
איך להכין אוזני המן בריאים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.