» «
סלט ירקות
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

טבעונות
איך להגיב כשילד מחליט להפוך לטבעוני או צמחוני?


כאשר ילדכם מחליט להפסיק לאכול בשר ולהפוך לטבעוני או צמחוני הקפידו על הדברים הבאים:

1. הימנעו מביקורת נוקבת וגלו הבנה לתהליך ולקבלת ההחלטות של הילד.

2. דברו על הנושא בצורה נעימה ומכבדת, רצוי לא בשעת הארוחה, שכן הזמן הזה עלול להיות גם כך טעון.

3. הקדישו זמן כדי להסביר לו מה המשמעות של ההחלטה מבחינה בריאותית, כלכלית, השפעתה על המשפחה ומה זה דורש מכם להכין עבורו את האוכל שהוא צריך.

4. שתפו את הילד בהכנת רשימת הקניות והוסיפו מרכיבי מזון שהוא צריך. הציעו לו גם להצטרף אתכם לקניות על מנת שייחשף למגוון האפשרי.

5. במידה והילד מביע התנגדות חד משמעית להכנת בשר בבית, הציעו להכין את הבשר כשהוא אינו בבית או כשהוא לא במטבח.

6. התייעצו עם דיאטנית או תזונאית לגבי התפריט הרצוי עבור הילד והקפידו לערוך בדיקות תקופתיות כדי להיות בטוחים שאינו סובל מחסרים עקב השינוי בתזונה.
סלט קישואים ואגוזים
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?


הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים

1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים

לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

עלים מ-1 גבעול מרווה טרי

1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום

1 כף סילאן (דבש תמרים)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.

2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.
המבורגר
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!

תזונה בריאה

קינואה
איך להכין סלט קינואה עם כרובית, אשכולית אדומה ועלים?


הנה מתכון לסלט קינואה עם כרובית, אשכולית אדומה ועלים של זהר לוסטינר בשן כפי שפורסם ב"מכביתון" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1/2 כרובית מגוררת קצוצה דק - דק

6 מקלות סלרי חתוכים דק - דק

6 כוסות עלי ארגולה חתוכים דק

2 כוסות פטרוזילה קצוצה

1 אשכולית אדומה חתוכה לקוביות

1/2 כוס פקאנים שבורים

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-15 דקות עד שהיא נפתחת. מסננים ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את הכרובית, הסלרי, הארוגולה, הפטרוזיליה והאשכולית האדומה.

3. קולים את הפקאנים כחצי דקה על מחבת חמה ויבשה.

4. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומפזרים את הפקאנים הקלויים.
סופר פוד
מה זה סופר פוד?



סופר פוד הוא "מזון על" המשפיע על הזנה איכותית וגבוהה ועל ריפוי. מזון הסופר פוד הוא מזון מרוכז, טבעי ואיכותי המעודד את רמת האנרגיה בגוף, מחזק את המערכת החיסונית ומשפר את הבריאות. הנה כמה מהיתרונות הבולטים של ה"סופר פוד":

1. הגברת ייצור הסרוטונין.

2. ניקוי רעלים מהגוף.

3. ספקי חלבון, ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות לגוף.

4. מקור מעולה לחומצות אמינו, אנזימים וקו-אנזימים ונוגדי חימצון.

5.מעוררים מיניות.

6. מאפשרים הזנה עמוקה ומיטיבה בפחות מזון.

7. מזינים איברים רבים בגוף כמו המוח, העצמות, השרירים, העור, הציפורניים, הלב, הריאות, הכבד, הכליות, מערכת הרבייה, הלבלב ואת המערכת החיסונית.

8. מסייעים לגמילה ממזונות לא בריאים.

9. טובים לאקולוגיה של כדור הארץ בשל עידוד החקלאות האורגנית.
טיגון
איך לטגן בריא?


רצוי להימנע ככל האפשר מטיגון מזון, אולם אם בכל זאת צריך לטגן, רצוי לעשות זאת בצורה בריאה בדרכים הבאות:

1. הטמפרטורה הנכונה לטיגון הנה כאשר מכניסים כף עץ והשמן מבעבע סביבה. בטמפרטורה הזו המוצר מתבשל מבפנים ולא נחרך מבחוץ ומצד שני לא מתארך זמן הבישול.

2. רצוי שהמוצר שמטגנים יהיה בטמפרטורת החדר כדי לצמצם השפעה על טמפרטורת השמן.

3. עדיף להשתמש תמיד בשמן טרי.

4. טגנו מזון בחתיכות גדולות, כך המזון יספוג פחות שמן.

5. ספגו לאחר הטיגון את השמן מהמוצר.

6. העדיפו שימוש בשמן עשיר בשומן חד בלתי רווי, כדוגמת שמן זית הנוטה פחות להתחמצן.
מעי רגיז
כיצד ניתן להקל על התסמינים של מעי רגיז באמצעות תזונה?


תסמונת המעי הרגיז מתאפיינת בכאבי בטן חוזרים, שינויים בסדירות היציאות עצירות, שלשול או עצירות ושלשול לסירוגין, גזים, תחושת נפיחות, עייפות כללית ועוד. הסיבות להופעת התסמונת אינן ברורות לגמרי, אך ברור כי ניתן להקל על התסמינים המעיקים באמצעות מספר טיפים הקשורים בתזונה היומיומית:

1. רצוי להימנע או להפחית צריכה של מזון ומשקאות המכילים קפאין, אלכוהול, ממתיקים מלאכותיים ומוצרי חלב.

2. ירקות ממשפחת המצליבים וקטניות מסוימות, כדוגמת שעועית, ברוקולי, כרוב וכרובית עשויים לגרום להופעת נפיחות וגזים במערכת העיכול, ועל כן מומלץ להימנע מהם או לאכול מהם במידה מועטה.

3. כדאי להימנע מלעיסת מסטיקים ומשתיית משקאות מוגזים, ולהעדיף שתייה של מים על פני כל משקה אחר.

4. שינויים קלים בהרגלים ובאורחות החיים עשויים גם הם לתרום להרגעת הסימפטומים. אכילת ארוחות מדודות ומסודרות, שפרושות בזמנים קבועים לאורך היום, יכולה להקל על מערכת העיכול.

5. מצבי מתח ולחץ מצטבר מחמירים את הופעת הסימפטומים. על כן רצוי להימנע מגורמי סטרס או להפחית ככל הניתן את השפעתם של אירועים מלחיצים.

6. פעילות גופנית קלה וסדירה מסייעת בשיפור התחושה הכללית, הפחתת המתח והתגברות על התסמינים של מעי רגיז.


עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת טופו, בצל ופטריות?


הנה מתכון לפשטידת טופו, בצל ופטריות המכילה חלבון רב:


מצרכים:
========
3 בצלים גדולים

1 חבילת טופו קשה 330 גרם

2 סלסלאות של פטריות חיות

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח סויה או קמח חומוס

ככפית מלח

כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור על 180 מעלות.

2. קוצצים את הבצל ואת הפיטריות. את הבצל מטגנים ב-3 הכפות של השמן זית.
כשהבצל נהיה קצת שקוף מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים כמעט התאדו לחלוטין.

3. מוסיפים את המלח והפלפל.

4. מערבבים ומכבים את האש.

5. מפוררים את הטופו בידיים או במעבד מזון , מוסיפים לבצל ולפיטריות ומערבבים.

6. מוסיפים את קמח הסויה או החומוס, מערבבים טוב טוב ומעבירים לתבנית משומנת.

7. אופים בתנור כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה קצת.

8. מצננים את הפשטידה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
איך להכין כדורי פירות יבשים?


הנה מתכון טבעוני להכנת כדורי פירות יבשים:

המצרכים:
========
2 כוסות צימוקים

6 תמרים מגולענים

1 כוס שקדים

1 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי:
======
1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/4 כוס קקאו

אופן ההכנה:
=========
1. במעבד מזון עם להב מתכת, קוצצים דק את האגוזים. מוסיפים את הצימוקים, התמרים וחצי כוס קוקוס. ממשיכים לעבד עד שהתערובת נראית דביקה.

2. מגלגלים כ-30 כדורים, חלקם בקוקוס וחלקם בקקאו, ושמים במנג'טים קטנים.

תוספות אפשרויות:
==============
חמוציות מיובשות, תמצית וניל או רום טבעי, אבקת קקאו או חרובים, פקאנים, אגוזי קשיו, חמניות, שומשום ...

בתיאבון!
מה חשיבותה של ארוחת ארבע ומה כדאי לאכול בה?


ארוחת ארבע היא ארוחת ביניים בין שעות הצהריים לערב וטובה כארוחה קלה המאפשרת לנו להגיע לארוחת הערב במצב רעב מאוזן יחסית ובנוסף תפקוד רגוע יותר בשעות אחה"צ, הן בעבודה, לאלו שעדיין נמצאים שם בשעות אלו, והן בבית.

בארוחת ארבע ניתן לאכול מלבד דגנים, יוגורט ופירות גם שתי פרוסות לחם (רצוי מהסוגים הבריאותיים יותר) בתוספת ממרח האהוב עליכם כמו טחינה, פסטרמה, סלמון, גבינה, אבוקדו או חומוס וכמובן בתוספת ירקות. לאלו מביניכם היוצאים מוקדם מהבית לעבודה וחוזרים לקראת הערב, מומלץ להכין מראש כריך שכזה, שיישמר לשעות אחה"צ וישקיט את הרעב.
איך להכין כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת?


כך מכינים כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת:


המצרכים:
========
שתי פרוסות לחם מחמצת

50 גרם טופו מעושן

100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות

חופן עלי רוקט

1 בצל סגול בינוני פרוס דק

1 שן שום כתוש

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הפטריות: מחממים שמן זית על מחבת ומקפיצים את הפטריות והבצל ארבע דקות.

2. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.

3. מתבלים במלח ופלפל.

4. מסדרים על הלחם בשכבות טופו, עלי רוקט ופטריות ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות בריאות ומהירות הכנה?


הנה מתכון של עוגיות חמנייה, קל להכנה, אוורירי ונימוח, טעים טעים ולא פחות חשוב: בריא ומזין.

מה צריך?
=========
שלושה חלבוני ביצה (הלבן).

300 גר' גרעיני חמנייה

150 גר' שומשום

5 כפות סוכר חום

תנור אפייה על חום בינוני


מה עושים?
==========
1. טורפים את החלבונים עם מזלג (אין צורך בהקצפה !), מוסיפים את המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.

2. משמנים נייר כסף על תבנית אפייה, ובעזרת כף יוצקים את התערובת בעיגולים שווים.

3. מכניסים לתנור לחמש דק' או עד השחמה, מכבים את התנור ומחכים חמש דק' נוספות.

4. לקרר לפני שמסירים מנייר הכסף.

ערך תזונתי גבוה בזכות הביצה והגרעינים, כ - 60 קלוריות בעוגייה בינונית.
איך להכין סלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז?


הנה מתכון לסלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 לפת גדולה, קלופה וחתוכה למקלונים דקים וארוכים

1 סלט בינוני, קלוף וחתוך למקלונים דקים וארוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה למקלונים דקים

2 קישואים חתוכים למקלונים דקים וארוכים

1 קופסה (250 גרם) גרעיני חמנייה

100 גרם גבינת קשקבל, מגולפת ל"תלתלים" בקולפן ירקות

לווינגרט תפוזים בזיליקום:
====================
1 צרור עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כף דבש

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
=========
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד חלק.

2. שמים את מקלוני הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את הנבטים ושלושה רבעים מכמות הקשקבל ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מקשטים מלמעלה בתלתלי הקשקבל הנותרים ומגישים.
איך להכין חטיף גרנולה?



הנה מתכון של אומינה להכנת חטיף גרונלה:

המרכיבים:
========
2 כוסות זרעי חמניה מושרים כ-5 שעות

4 כפות ציה מושרים כ-5 שעות

כוס גוגי בריס מושרים כשעה

כוס צימוקים מושרים כשעה

2 כוסות קואקר

לערבב את כל המרכיבים בקערה

הכנת הרוטב:
==========
2 כפות דבש או אגבה

כף קינמון

שליש כוס קואקר

7 תמרים

כוס מים

כף חמאת שקדים

כף פולן דבורים

כף מאקה (אופציה)

כף לוקומה (אופציה)

לערבב בבלנדר לתערובת אחידה


אופן ההכנה:
==========
1. להוסיף את הרוטב אל הקערה עם כל שאר הרכיבים ולערבב טוב ביחד.

2. לפרוס את התערובת על משטח טפלקס או על נייר אפיה בגובה של חצי סנטימטר.

3. ליבש במייבש מזון 15 שעות, להפוך וליבש לעוד 10 שעות או בתנור ב-100 מעלות כשעה.


בתיאבון!

Share Button
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!


איך להכין אוזני המן בריאים?


הנה המתכון של ענת גרינברג לאוזני המן בריאים על בסיס קמח כוסמין:

החומרים לבצק:
=============
חצי כוס טחינה גולמית מלאה

3/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר קנים

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

4 כוסות קמח כוסמין מלא

1 שקית אבקת אפייה


החומרים למלית:
=============
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

1 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי קליפורניה קצוצים דק

1/2 כוס שומשום טבעי לא קלוי

1/2 כוס דבש

1 כף ברנדי או קוניאק

מים לפי הצורך (לא בהכרח)

1 כפית חמאה מומסת או שמן קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הבצק: בקערה, מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה, יוצרים כדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים בסיר את כל חומרי המלית (למעט המים) ומבשלים על אש נמוכה. אם החומרים נדבקים, ניתן להוסיף מעט מים.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. מניחים את הבצק על המשטח המקומח ומקמחים אותו מעט. מרדדים לעלה דק וקורצים ממנו כ-35 עיגולים בעזרת כוס.

4. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי. מרימים שלושה קצוות של העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומהדקים היטב.

5. ניתן למרוח מעל אוזני המן ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.

6. מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ל- 15-25 דקות (כשהבצק טיפה מזהיב, לא לשרוף יותר מדי).
איך להכין סופגניות בריאות?



הנה 6 המלצות של ד"ר מאיה רוזמן להכנת סופגניות בריאות יותר:

1. שמן טרי - לטגן בשמן חדש וטרי ולזרוק בתום השימוש.

2. קונפיטורה במקום ריבה - להשתמש בקונפיטורות בלי צבעי מאכל ולא בריבה.

3. טיגון חכם להפחתת קלוריות - ככל שזמן הטיגון ארוך יותר, השמן נספג יותר למאכל המטוגן. יש לחמם את השמן מראש לטמפרטורה הרצויה ורק אז לטגן. זה מפחית בצורה משמעותית את כמות הקלוריות הסופית של המאכל המטוגן.

4. סופגניות קטנות - זמן הטיגון של סופגניות גדולות מאוד הוא ארוך יותר, העדיפו להכין סופגניות קטנות יותר.

5. שימוש בקמח מלא - החליפו חצי מהקמח בקמח מלא.

6. סופגניות אפויות אם מתחברים לטעם, סופגניות אפויות הן יותר בריאות ודלות בקלוריות.
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איזו תזונה יעילה נגד אקנה?


בנוסף לטיפולים קוסמטיים המסייעים לטיפול באקנה חשוב להקפיד על תזונה המסייעת לשיקום העור ופצעי עור, כמו אבץ, ויטמין C, A ו-B5, ואומגה 3. הנה פירוט המזונות העשירים במרכיבים אלה:

ויטמין A - נמצא בחלמון ביצה, כבד, מוצרי חלב וחמאה. בטא קרוטן שהופך בגוף לויטמין A נמצא גם בירקות ופירות כתומים ובירקות בצבע ירוק כהה.

אבץ - נמצא בעוף, בשר בקר, מאכלי ים וביצים.

אומגה 3 - יש בדגי ים צפוניים כמו סלמון, מקרל, הליבוט, אנשובי, סרדינים וטונה.

ויטמין C - ניתן למצוא בירקות ופירות טריים כמו פירות הדר, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, עלי חרדל, תרד, ברוקולי, פלפלים, תות שדה ועגבניות.

ויטמין B5 - נמצא בירקות, דגנים מלאים, ביצים, מוצרי חלב, שמרים, בשר, כבד ודגי סלמון.
מהם יתרונותיהם התזונתיים של השקדים?
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.