» «
תזונה בריאה
איך להתחיל לבשל אוכל בריא?



כך תתחילו להפוך את המטבח שלכם למטבח בריא:

1. החליפו מדי מספר חודשים את משטח החיתוך (משטח החיתוך ההייגני ביותר הוא מזכוכית).

2. להתחלה, השתמשו בסכינים קטנות ומשוננות בכדי להימנע מפציעות.

3. התחילו לשלב קמח מלא באפייה. הכמות הרצויה היא 1/3 קמח מלא ו-2/3 קמח רגיל.

4. השתמשו בירקות טריים ויפים שאוחסנו במקרר כהלכה.

5. השתמשו בתבלינים שנטחנו בבית או בחנויות מתמחות ואחסנו אותם במקרר.

6. השקיעו במנות יצירתיות אך במידה הראויה ללא הגזמה.

7. הגישו את האוכל בכלים נאים וגדולים מספיק.

8. רכשו ספרי בישול בריא.
שייקים
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?


שייקים ירוקים טובים לבריאות מאחר והם עשירים בכלורופיל שהופך זמין יותר לגוף לאחר שנטחן. לכלורופיל יתרונות בריאותיים רבים וצריכתו חשובה לגוף מאין כמותה. אלו יתרונותיו הבריאותיים של הכלורופיל המצוי בשפע ובזמינות גבוהה בשייקים הירוקים למיניהם:

מתקן את התאים בגוף

טוב לדם ומשפר את ספירתו

יעיל נגד מצבי אנמיה

מסייע להסדרת המחזור החודשי

יעיל נגד סרטן

עשיר בברזל

מקל על מצבי נזלת

מחזק ומתקן את התאים בגוף

מנטרל את הרעלים שיש במזון שאנו צורכים

טוב לטיהור של הכבד

מסייע לנקות את רקמות המעיים

מסייע לשפר הפטיטיס

מסייע במצב של המופיליה

מזרז ריפוי של פצעים

מחזק את השיער

מחזק את הציפורניים

טוב לייצור חלב אם

טוב לראייה

מסייע לנטרול ריחות גוף

נלחם בחיידקים המצויים בפצעים

מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה

טוב לנטרול ריח פה רע

מפחית כאב שנגרם מדלקות

מקל על דלקת שקדים

מסייע בהקלה על כאבי גרון

משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים

מרגיע כיבים

מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים

מסייע לשקם את מערכת כלי הדם ברגליים

טוב לוורידים נפוחים
ניקוי רעלים
איך לנקות רעלים בגוף בעזרת סרפד?


בימי קדם נחשב צמח הסרפד כבעל תכונות לניקוי הדם, מה שמסייע לניקוי רעלים בגוף וחיזוק המערכת החיסונית. ניתן לרכוש אבקת סרפד מוכנה בחנויות הטבע או להכינה בעצמכם ולהשתמש בה בתיבול מזונות שונים כגון מרקים, קציצות או כתוספת לשייקים.

כך עושים זאת:

1. קוטפים את הסרפד (בכפפות, כדי לא להידקר מעליו הקוצניים) ומייבשים אותו באיזור מוצל במשך שבוע.

2. מפרידים בין הגבעולים לעלים.

3. טוחנים במטחנת תבלינים את העלים.

4. שומרים את האבקה שנוצרת בכלי סגור ומשתמשים בה בעת הצורך.
יום הולדת
האם יש תחליף לממתקים בימי הולדת בגן הילדים?



לרוב במסיבות יום ההולדת הנחגגות בגנים, מוגשות כמויות מוגזמות ומזיקות מבחינת בריאותית וחינוכית. פתרון יפה, לפחות למסיבות הנערכות בגן (שכן לכל ילד נחגגת גם מסיבה נוספת בבית), הוא להחליף את שלל דברי המתיקה בארוחת בוקר בריאה ומקורית אותה יביא הילד החוגג עם הוריו ולקינוח - עוגת יום הולדת (בגודל סביר...).

לארוחות הבוקר הללו יש ערך תזונתי, חינוכי ואף יצירתי. ניתן להכין כריכונים בצורות שונות, להביא מיץ פרי סחוט, שוקו בשקיות, לסדר צלחות בצורת פרצוף בעזרת ביצה קשה, ירקות וכדומה.

למי שרוצה לסטות מעט מהפן הבריאותי ניתן גם להביא ג'חנון, פנקייק וכדומה, העיקר למגר ולו במעט את כמויות הסוכר הרבות והמיותרות ולהראות לילדים שיש עוד דרכים לבטא בהם את השמחה מלבד דברי מתיקה.

תזונה בריאה

אכילה בחוץ
איך ליצור בבית סביבה שתתמוך באכילה בריאה?


כדי לתמוך באכילה בריאה ומודעת הקפידו על הדברים הבאים:

1. שולחן אוכל עגול ולא מרובע או מלבני.

2. תאורה צהובה או תאורת יום ולא תאורת פלורסנט.

3. צבעים בהירים ולא צבעים חזקים מאוד.

4. ארונות שנפחם אינו גדול אך יש בהם הרבה מדפים, במקום ארונות גדולים עם מעט מדפים.

5. קופסאות איחסון אחידות לאוכל, לדוגמה העברת דגני הבוקר לכלי איחסון ביתיים.

6. כלי הגשה עגולים ולא גדולים במקום כלי הגשה מרובעים וגדולים.

7. מיקום הירקות במרכז המקרר במקום בתחתית שלו.
גרנולה
איך להכין חטיף גרנולה?



הנה מתכון של אומינה להכנת חטיף גרונלה:

המרכיבים:
========
2 כוסות זרעי חמניה מושרים כ-5 שעות

4 כפות ציה מושרים כ-5 שעות

כוס גוגי בריס מושרים כשעה

כוס צימוקים מושרים כשעה

2 כוסות קואקר

לערבב את כל המרכיבים בקערה

הכנת הרוטב:
==========
2 כפות דבש או אגבה

כף קינמון

שליש כוס קואקר

7 תמרים

כוס מים

כף חמאת שקדים

כף פולן דבורים

כף מאקה (אופציה)

כף לוקומה (אופציה)

לערבב בבלנדר לתערובת אחידה


אופן ההכנה:
==========
1. להוסיף את הרוטב אל הקערה עם כל שאר הרכיבים ולערבב טוב ביחד.

2. לפרוס את התערובת על משטח טפלקס או על נייר אפיה בגובה של חצי סנטימטר.

3. ליבש במייבש מזון 15 שעות, להפוך וליבש לעוד 10 שעות או בתנור ב-100 מעלות כשעה.


בתיאבון!

Share Button
אקנה
איזו תזונה יעילה נגד אקנה?


בנוסף לטיפולים קוסמטיים המסייעים לטיפול באקנה חשוב להקפיד על תזונה המסייעת לשיקום העור ופצעי עור, כמו אבץ, ויטמין C, A ו-B5, ואומגה 3. הנה פירוט המזונות העשירים במרכיבים אלה:

ויטמין A - נמצא בחלמון ביצה, כבד, מוצרי חלב וחמאה. בטא קרוטן שהופך בגוף לויטמין A נמצא גם בירקות ופירות כתומים ובירקות בצבע ירוק כהה.

אבץ - נמצא בעוף, בשר בקר, מאכלי ים וביצים.

אומגה 3 - יש בדגי ים צפוניים כמו סלמון, מקרל, הליבוט, אנשובי, סרדינים וטונה.

ויטמין C - ניתן למצוא בירקות ופירות טריים כמו פירות הדר, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, עלי חרדל, תרד, ברוקולי, פלפלים, תות שדה ועגבניות.

ויטמין B5 - נמצא בירקות, דגנים מלאים, ביצים, מוצרי חלב, שמרים, בשר, כבד ודגי סלמון.
סלט ירקות
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.



לביבות ירק
איך להכין לביבות ירק אפויות מירקות טריים?


הנה מתכון של ליאורה חוברה ללביבות ירק מירקות טריים:


המצרכים ל-16 לביבות:
===================
2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)

1 ביצה

6 כפות סובין שיבולת שועל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ.

2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור) ומערבבים היטב.

3. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

5. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות הירקות המבושלים.

6. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.
איך להכין סלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז?


הנה מתכון לסלט שורשים בוויניגרט עדין בניחוח תפוז כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 לפת גדולה, קלופה וחתוכה למקלונים דקים וארוכים

1 סלט בינוני, קלוף וחתוך למקלונים דקים וארוכים

1 בטטה קלופה וחתוכה למקלונים דקים

2 קישואים חתוכים למקלונים דקים וארוכים

1 קופסה (250 גרם) גרעיני חמנייה

100 גרם גבינת קשקבל, מגולפת ל"תלתלים" בקולפן ירקות

לווינגרט תפוזים בזיליקום:
====================
1 צרור עלי בזיליקום טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כף דבש

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
=========
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד חלק.

2. שמים את מקלוני הירקות בקערת הגשה. מוסיפים את הנבטים ושלושה רבעים מכמות הקשקבל ומערבבים בעדינות. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מקשטים מלמעלה בתלתלי הקשקבל הנותרים ומגישים.
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
איך לטגן בריא?


רצוי להימנע ככל האפשר מטיגון מזון, אולם אם בכל זאת צריך לטגן, רצוי לעשות זאת בצורה בריאה בדרכים הבאות:

1. הטמפרטורה הנכונה לטיגון הנה כאשר מכניסים כף עץ והשמן מבעבע סביבה. בטמפרטורה הזו המוצר מתבשל מבפנים ולא נחרך מבחוץ ומצד שני לא מתארך זמן הבישול.

2. רצוי שהמוצר שמטגנים יהיה בטמפרטורת החדר כדי לצמצם השפעה על טמפרטורת השמן.

3. עדיף להשתמש תמיד בשמן טרי.

4. טגנו מזון בחתיכות גדולות, כך המזון יספוג פחות שמן.

5. ספגו לאחר הטיגון את השמן מהמוצר.

6. העדיפו שימוש בשמן עשיר בשומן חד בלתי רווי, כדוגמת שמן זית הנוטה פחות להתחמצן.
מה לעשות ואיך להגיב כשילד משמין?


כך צריך לנהוג כשילד מגלה סימני השמנה:

1. לנסות להבין מה מקור ההשמנה (שעמום, מצוקה רגשית, אי הקפדה על ארוחות מסודרות, הגזמה בממתקים וכדומה) ולהגיב בהתאם לנסיבות

2. להימנע מלהעיר לו על השמנה או אכילה ליד אחרים

3. להימנע מהשוואות של הילד מול אחיו או חבריו

4. להנהיג תזונה בריאה בבית ולשים דגש על הבריאות שבאוכל ולא על מספר הקלוריות שבו

5. הקפדה על זמינות של אוכל מבושל וטרי, על שתיית מים בלבד וארוחות מסודרות ומשותפות

6. כדאי להחזיק כמה שפחות דברי מתיקה בבית, אך לא להימנע מהם לחלוטין וודאי לא להסתירם

7. הקפדה על פעילות גופנית של לפחות שעה ביום, חשוב לתת לילדים דוגמה אישית ולהקפיד גם כמבוגרים על עשיית כושר

8. במידה וקיימת בעיה שאינכם מצליחים להתמודד אתה, כדאי להיפגש עם תזונאית או דיאטנית לילדים על מנת למקד את הדרך לפתרון הבעיה
איך להכין לביבות כרובית בריאות?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:

המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה

2 גזרים

1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן

1/2 כוס קמח כוסמין

1 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.

4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.
באיזה מקום כדאי למקם פינת אוכל?


לפי מחקרים שנעשו באוניברסיטת הרווארד במקום הטוב ביותר למיקום שולחן האוכל בבית הוא בפינה הדרומית - מזרחית של הבית, הפינה שמקבלת את אור היום הרב ביותר המעניק אפקט מרגיע ומסייע לאכילה מאוזנת. אם הדבר לא אפשרי כדאי להקפיד שהתאורה מעל פינת האוכל תהייה צהובה וחמה ובכל מקרה שהאזור לא יהיה חשוך ומדכא, מה שגורם לעצבנות ואכילת יתר. כמו כן רצוי למקם את שולחן האוכל במקום ממנו לא ניתן לראות טלוויזיה ואם גם דבר זה אינו אפשרי להקפיד שהטלוויזיה תהייה סגורה בזמן האוכל כי אכילה מול המסך גורמת להשמנה והעלאת הסיכון לסכרת.
איך להכין אוזני המן בריאים?


הנה המתכון של ענת גרינברג לאוזני המן בריאים על בסיס קמח כוסמין:

החומרים לבצק:
=============
חצי כוס טחינה גולמית מלאה

3/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר קנים

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

4 כוסות קמח כוסמין מלא

1 שקית אבקת אפייה


החומרים למלית:
=============
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

1 כוס צימוקים בהירים

1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי קליפורניה קצוצים דק

1/2 כוס שומשום טבעי לא קלוי

1/2 כוס דבש

1 כף ברנדי או קוניאק

מים לפי הצורך (לא בהכרח)

1 כפית חמאה מומסת או שמן קוקוס

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הבצק: בקערה, מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה, יוצרים כדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים בסיר את כל חומרי המלית (למעט המים) ומבשלים על אש נמוכה. אם החומרים נדבקים, ניתן להוסיף מעט מים.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. מניחים את הבצק על המשטח המקומח ומקמחים אותו מעט. מרדדים לעלה דק וקורצים ממנו כ-35 עיגולים בעזרת כוס.

4. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי. מרימים שלושה קצוות של העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומהדקים היטב.

5. ניתן למרוח מעל אוזני המן ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.

6. מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ל- 15-25 דקות (כשהבצק טיפה מזהיב, לא לשרוף יותר מדי).
מהם יתרונותיהם התזונתיים של השקדים?



אלו יתרונותיהם התזונתיים של השקדים:

מכילים חומצות שומן בלתי רוויות

עשירים בסידן

עשירים באשלגן

עשירים במגנזיום

מכילים חומצה פולית

מכילים ויטמין E

מכילים ויטמין B

מכילים חלבון

מכילים סיבים תזונתיים

מסייעים להורדת כולסטרול

מסייעים לשמירה על בריאות הלב

מסייעים לשמירה על בריאות כלי הדם

מחזקים את העצמות ומסייעים במניעת אוסטופורוזיס

מסייעים להורדת לחץ דם

מסייעים להגמשת כלי הדם

בעלי השפעה טובה על מערכת העצבים

מסייעים בשמירה על רשתית העין

מסייעים לעיכול, מקלים במצבי עצירות

מסייעים להרזיה ושמירה על היקף מותניים תקין וצמצום שומן בטני

מפחתים את הסיכוי לחלות בסרטן

מכילים חומצה פולית ומסייעים למנוע מומים בעובר

משפיעים על שיפור הזיכרון ויכולת הלמידה

מקלים על כאבי שרירים (בעיקר ע"י עיסוי בשמן שקדים)

מקלים על בחילות וצרבות


איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?



הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לה בריא:

1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.

9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

10. הימנעות מוחלטת מעישון.

11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
איך להכין לאסי מנגו - ג'ינג'ר?



כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:

המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות

2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

2 כפות סוכר או דבש

1/8 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ

1 כוס קוביות קרח


אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.

2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.

3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.

4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.

5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.

לרוויה!
איך לצמצם את זמן האכילה של הילדים בזמן הצפייה בטלוויזיה?
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?
מה זה סופר פוד?
באילו מאכלים יש הרבה ויטמין D?
איך להיפטר מהשומן הביטני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.