» «
בגרות
איך לאכול נכון בתקופת מבחני הבגרות?



כך כדאי לאכול בתקופת בחינות הבגרות:

1. הקפדה על ארוחות מסודרות (חשוב לא לדלג על ארוחות)

2. להרבות בשתיית מים, לפחות שמונה כוסות ביום (ניתן לשתות גם תה צמחים וסודה)

3. לא להרבות בשתיית קפה, זו עלולה לגרום להתייבשות

4. להרבות באכילת פירות וירקות

5. להרבות באכילת מזון המכיל ויטמין B12 (ביצים, הודו אדום, בשר בקר רזה, טחינה, קטניות, דגנים מלאים)

6. להפחית באכילת נשנושים לא בריאים

7. לפני המבחן עצמו חשוב לאכול ארוחת בוקר עשירה בחלבונים ופחמימות מלאות, לוותר על סוכרים פשוטים (שוקולד לדוגמה)

8. כדאי לקחת לבחינה בקבוק מים וחטיף אנרגיה
שיייקים
איך להכין סופרפוד צ'אי מסאלה?


הנה מתכון של אומינה לסופרפוד צ'אי מסאלה קפוא:


המצרכים:
=========
2 כוסות חלב שקדים

3 תמרי מג'הול

2 כפות זרעי צ'יה

1 כפית שמן קוקוס

1 כפית קינמון

1/4 כפית אבקת הל

קורט ציפורן

קורט פלפל שחור

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר או 3 גרם ג'ינג'ר טרי
(פרוסה בעובי כסנטימטר)

1/4 כפית אבקת אגוז מוסקט

1/4 כפית זרעי אניס

1/2 כפית תמצית וניל

1 כוס קרח או מים רותחים

אופן ההכנה:
==========
טוחנים את כל החומרים בבלנדר במשך כדקה-שתיים במהירות גבוהה עד
שמתקבל מרקם חלק, מוזגים לכוס ושותים.
פינת אוכל
באיזה מקום כדאי למקם פינת אוכל?


לפי מחקרים שנעשו באוניברסיטת הרווארד במקום הטוב ביותר למיקום שולחן האוכל בבית הוא בפינה הדרומית - מזרחית של הבית, הפינה שמקבלת את אור היום הרב ביותר המעניק אפקט מרגיע ומסייע לאכילה מאוזנת. אם הדבר לא אפשרי כדאי להקפיד שהתאורה מעל פינת האוכל תהייה צהובה וחמה ובכל מקרה שהאזור לא יהיה חשוך ומדכא, מה שגורם לעצבנות ואכילת יתר. כמו כן רצוי למקם את שולחן האוכל במקום ממנו לא ניתן לראות טלוויזיה ואם גם דבר זה אינו אפשרי להקפיד שהטלוויזיה תהייה סגורה בזמן האוכל כי אכילה מול המסך גורמת להשמנה והעלאת הסיכון לסכרת.
לחם
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!

תזונה בריאה

כרובית
איך להכין כרובית עם מצליבים?


הנה מתכון לסלט כרובית עם מצליבים של זהר לובטינגר בשן, כפי שפורסם ב"מכביתון" במרץ 2016:

המצרכים עבור 6 מנות:
===================
3 ראשי ברוקולי קצוצים דק - דק

1/2 כרובית קצוצה דק - דק

1 גזר מגורר גס

8 עלי קייל קצוצים דק - דק

1/4 כרוב סגול קצוץ דק - דק

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק

1/4 כוס גרעיני חמנייה

1/4 כוס פקאנים קצוצים גס

1/4 כוס חמוציות


מצרכים לרוטב:
============
3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כף סירופ מייפל (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את ראשי הברוקולי והכרובית בסכין או במעבד מזון לפירורים קטנים.

2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

3. מערבבים את הרוטב ויוצקים על הסלט.
דיאטה
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
השמנה
מה לעשות ואיך להגיב כשילד משמין?


כך צריך לנהוג כשילד מגלה סימני השמנה:

1. לנסות להבין מה מקור ההשמנה (שעמום, מצוקה רגשית, אי הקפדה על ארוחות מסודרות, הגזמה בממתקים וכדומה) ולהגיב בהתאם לנסיבות

2. להימנע מלהעיר לו על השמנה או אכילה ליד אחרים

3. להימנע מהשוואות של הילד מול אחיו או חבריו

4. להנהיג תזונה בריאה בבית ולשים דגש על הבריאות שבאוכל ולא על מספר הקלוריות שבו

5. הקפדה על זמינות של אוכל מבושל וטרי, על שתיית מים בלבד וארוחות מסודרות ומשותפות

6. כדאי להחזיק כמה שפחות דברי מתיקה בבית, אך לא להימנע מהם לחלוטין וודאי לא להסתירם

7. הקפדה על פעילות גופנית של לפחות שעה ביום, חשוב לתת לילדים דוגמה אישית ולהקפיד גם כמבוגרים על עשיית כושר

8. במידה וקיימת בעיה שאינכם מצליחים להתמודד אתה, כדאי להיפגש עם תזונאית או דיאטנית לילדים על מנת למקד את הדרך לפתרון הבעיה
לביבות כרובית
איך להכין לביבות כרובית בריאות?


הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:

המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה

2 גזרים

1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן

1/2 כוס קמח כוסמין

1 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.

4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.


אכילה בחוץ
איך ליצור בבית סביבה שתתמוך באכילה בריאה?


כדי לתמוך באכילה בריאה ומודעת הקפידו על הדברים הבאים:

1. שולחן אוכל עגול ולא מרובע או מלבני.

2. תאורה צהובה או תאורת יום ולא תאורת פלורסנט.

3. צבעים בהירים ולא צבעים חזקים מאוד.

4. ארונות שנפחם אינו גדול אך יש בהם הרבה מדפים, במקום ארונות גדולים עם מעט מדפים.

5. קופסאות איחסון אחידות לאוכל, לדוגמה העברת דגני הבוקר לכלי איחסון ביתיים.

6. כלי הגשה עגולים ולא גדולים במקום כלי הגשה מרובעים וגדולים.

7. מיקום הירקות במרכז המקרר במקום בתחתית שלו.
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
מה בריא לאכול על האש?



הנה תפריט למנגל בריא:

1. עדיף לבחור בשר חזה (פרגיות, עוף, בשר בקר רזה) או דג.

2. הכינו שיפודי ירקות מכל סוגי הירקות החביבים עליכם. (פטריות, פלפלים, עגבניות שרי, בצל, קישוא וכו').

3. הכינו קלחי תירס על הגריל.

4. צמצמו את צריכת הפיתות ואם אתם ממש חייבים אבל "רציניים" - קנו פיתות מחיטה מלאה.

5. הכינו חומוס בבית במקום לקנות והעדיפו להשתמש בטחינה משומשום מלא.

6. הגישו טורמוסים או גרגירי חומוס מבושלים עם מים ומלח, לנישנוש עד הארוחה.

7. הקפידו לא להגיע "מורעבים" ונסו לשלוט בכמויות.

8. הביאו קינוחי פירות (אבטיח, מלון, סלט פירות וכו') במקום עוגות וממתקים.
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.
איך להכין חטיף קינואה בריא ללא טעם של קינואה?



הנה מתכון של הנטורופטית נעמה גפן לחטיף קינואה בריא וקל להכנה:

המצרכים:
========
כוס קינואה מבושלת

כוס שיבולת שועל (לגרסה בלי גלוטן החליפו בשיבולת ללא גלוטן), לרגישים לשיבולת ניתן להחליף בחצי קמח טף וחצי קמח שקדים

4 כפות חמאת בוטנים

4 כפות סילאן

חצי כוס שוקולד צ'יפס

אפשרות: כף קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה.

2. בכפות ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים (גודל פלאפל).

3. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות .
איך להכין שבלולי פיצה טבעוניים?


הנה מתכון של גלי לופו אלטרץ לשבלולי פיצה טבעוניים:

החומרים לבצק:
============
1/2 ק"ג קמח חיטה מלא 70%

1 כף שמרים יבשים

1 כפית גלוטן/ משפר אפייה (לא חובה)

1 כף סוכר חום

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1/2 1כוסות מים חמימים (או יותר)

לרוטב העגבניות:
==============
1 קופסת קוביות עגבניות

3 שיני שום פרוסות/ כתושות

1 כף שמן זית

1 כפית אורגנו

1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1 כוס זיתים פרוסים

3 כפות שמן זית

ל"פרמזן":
========
חופן גדול שקדים קלופים

חופן גדול קשיו

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מערבבים את כל הצרכים היבשים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש. לשים במהירות בינונית 8 דקות.

2. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השום בשמן זית, מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים 20 דקות מכוסה, וטוחנים היטב.

4.הכנת ה"פרמזן" : טוחנים במטחנת תבלינים את השקדים, הקשיו והמלח עד קבלת אבקה דקה. זהירות לא לטחון יותר מדי אחרת נוצר מרציפן.

5. הרכבת השבלולים: אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים זיתים ו"פרמזן".

6. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה, פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ, מסדרים את השבלולים על מגש אפיה תוך כדי מתיחת "הזנב" של כל שבלול והסתרתו מתחת לשבלול (על מנת שלא יפתחו באפיה). מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט "פרמזן" על כל שבלול.

7. אופים ב- 200 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שהשבלולים תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור,מברישים שוב במעט שמן זית.
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?



הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לב בריא:

1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.

9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

10. הימנעות מוחלטת מעישון.

11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
איך להכין דלעת צלויה עם פסטו וגרעיני דלעת?


הנה מתכון של פיליס גלזר לדלעת צלויה עם פסטו וגרעיני דלעת, כפי שפורסם בגיליון "מנטה" בנובמבר 2008:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1.5 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח ים גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כוס גרעיני דלעת מקולפים

1/2 כוס כוסברה דחוסה או תערובת פטרוזיליה ובזיליקום, קצוצים

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את תנור האפייה על החום הגבוה ביותר. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.

2. מערבבים את קוביות הדלעת עם 2 כפות מהשמן והמלח ומפזרים בשכבה אחת בתבנית. אופים 20-25 דקות או עד שהקוביות זהובות בקצוות ומוכנות. מדי פעם פותחים את דלת התנור ומערבבים.

3. בינתיים מניחים את גרעיני הדלעת במחבת יבשה. קולים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד במשך 2-4 דקות, עד שהזרעים מתנפחים מעט ומזהיבים. מוציאים לצלחת ומצננים.

4. מכינים את הפסטו במעבד מזון. טוחנים את הגרעינים הקלויים עם הכוסברה, 2 כפות שמן הזית שנותרו ואם רוצים גם שום. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. מערבבים עם קוביות הדלעת ומגישים מיד.
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!


איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
איך להכין פשטידת טופו, בצל ופטריות?


הנה מתכון לפשטידת טופו, בצל ופטריות המכילה חלבון רב:


מצרכים:
========
3 בצלים גדולים

1 חבילת טופו קשה 330 גרם

2 סלסלאות של פטריות חיות

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח סויה או קמח חומוס

ככפית מלח

כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור על 180 מעלות.

2. קוצצים את הבצל ואת הפיטריות. את הבצל מטגנים ב-3 הכפות של השמן זית.
כשהבצל נהיה קצת שקוף מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים כמעט התאדו לחלוטין.

3. מוסיפים את המלח והפלפל.

4. מערבבים ומכבים את האש.

5. מפוררים את הטופו בידיים או במעבד מזון , מוסיפים לבצל ולפיטריות ומערבבים.

6. מוסיפים את קמח הסויה או החומוס, מערבבים טוב טוב ומעבירים לתבנית משומנת.

7. אופים בתנור כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה קצת.

8. מצננים את הפשטידה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
אילו מזונות מסייעים ליצירת קולגן בגוף?


לפי ד"ר מאיה רוזמן בכדי לאכול תפריט שמסייע לייצור קולגן, יש לשלב מזונות שמספקים את החלבונים וחומצות האמינו הדרושים, כמו גם את רכיבי התזונה החיוניים לשם כך:

1. בשר בקר - בעיקר חלקים שמכילים סחוסים כמו רגליים או עצמות - אלו מכילים חומצות אמינו חיוניות לייצור קולגן.

2. עוף - גם עוף מכיל חלבון וגליצין, חשוב מאוד לייצור הקולגן.

3. דגים שמנים - כמו סלמון וסרדינים, מכילים רמת חלבון גבוהה ואומגה 3 שמסייע לתהליך.

4. ג'לטין - חלבון פשוט, מכיל קולגן במצב שמיש. ניתן להוסיף אותו למרקים, רטבים או פודינגים. אין צורך לשלם על שום תוסף.

5. ביצים - מקור טוב לחלבון איכותי, בעיקר החלבון שבחלמון, שמכיל חומצות אמינו חיוניות לייצור קולגן.

6. קטניות - פולי סויה, עדשים, חומוס או גרגרי חומוס מכילים חלבון צמחי ויכולים להיות תוספת מצוינת לתפריט.

7. אגוזים וזרעים - כמו אגוזי קשיו ושקדים, מכילים חומצות אמינו חיוניות ויכול לעזור להשלים את התזונה.

8. פירות וירקות עם ויטמין C - כמו פלפל אדום, קיווי, תפוזים, תותים, וברוקולי.
איך להכין עוגיות בריאות ומהירות הכנה?


הנה מתכון של עוגיות חמנייה, קל להכנה, אוורירי ונימוח, טעים טעים ולא פחות חשוב: בריא ומזין.

מה צריך?
=========
שלושה חלבוני ביצה (הלבן)

300 גר' גרעיני חמנייה

150 גר' שומשום

5 כפות סוכר חום

תנור אפייה על חום בינוני


מה עושים?
==========
1. טורפים את החלבונים עם מזלג (אין צורך בהקצפה !), מוסיפים את המצרכים ומערבבים לבלילה אחידה.

2. משמנים נייר כסף על תבנית אפייה, ובעזרת כף יוצקים את התערובת בעיגולים שווים.

3. מכניסים לתנור לחמש דק' או עד השחמה, מכבים את התנור ומחכים חמש דק' נוספות.

4. לקרר לפני שמסירים מנייר הכסף.

ערך תזונתי גבוה בזכות הביצה והגרעינים, כ - 60 קלוריות בעוגייה בינונית.
איך להכין אנטיפסטי?
איך להכין המבורגר פטריות?
איך להכין קציצות סלק ועדשים?
איך להפוך את האורז למנה יותר בריאה?
איך להכין פנקייק בננה ושקדים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.