» «
ממרח אגוזים
איך להכין ממרח אגוזים?


הנה מתכון להכנת ממרח אגוזים המתאים מאוד למרחיה בכריכים:

המצרכים:
=======
50 גרם גרעיני חמניות קלופים

50 גם גרעיני דלעת קלופים

50 גרם אגוזי מלך קלופים

50 גרם שומשום מלא

1/2 כוס טחינה גולמית או שמן זית (ניתן לשנות כמויות לקבלת הסמיכות הרצויה)

2-3 כפות מית לימון

1/4 כפית מלח

5 כפות דבש או סילאן (ניתן להוסיף או להפחית לפי המציקות האהובה עליכם)

אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים בבלנד את כל החומרים היבשים.

2. מוסיפים את הטחינה (או השמן), מיץ הלימון, המלח והדב (או הסילאן). ממשיכים לטחון עד לקבלת ממרח אחיד. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר.
חלב סויה
איך להכין חלב סויה?


הנה מתכון להכנת חלב סויה (כדי לקבל ליטר חלב יש להשתמש ב-100 גרם פולים):

המצרכים:
========
1 כוס פולי סויה

מים

אופן ההכנה:
=========
1. מניחים את פולי הסויה בקערה, מכסי במים ומשרים למשך כל הלילה.

2. מסננים את הפולים, מעבירים לבלנדר בתוספת שתי כוסות מים ומעבדים.

3. מסננים ומעבירים את החלב שהתקבל לסיר גדול בתוספת 4 כוסות מים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך 10 דקות ותוך כדי מקרצפים תדיר את רצפת הסיר.

4. מסננים את החלב עם מסננת או חיתול, מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהאש.

5. מצננים ומעבירים לבקבוק.
שייקים
איך לחסוך זמן בהכנת שייקים?


הנה מספר דרכים לחסכון בזמן בהכנת שייקים:

1. הכינו שקיות סנדוויץ המכילות את מיקס הפירות ו/או הירקות אותם תרצו להכניס לשייק. בבואכם להכין את השייק כל שעליכם יהיה לעשות הוא לרוקן לבלנדר את תוכן השקית.

2. הכינו מראש את שקיות עם מיקס הפירות והירקות ושימו אותם בהקפאה. הערכים התזונתיים לא יאבדו, אך קיצור הזמן מדי יום יהיה משמעותי.

3. הכינו מראש תערובת עם סופר פוד אותו תרצו להוסיך לשייק ושמרו אותו בקופסאות או צנצנות קטנות, כך תוכלו להוסיף אותו מיד לשייק, מבלי לפתוח מספר כלים וקופסאות.

4. השתמשו בבלנדר כוס בו גם תכינו את השייק וגם תשתו מהכוס עצמה.
מטבלים
איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!

תזונה בריאה

תזונה
באילו מאכלים יש הרבה ויטמין D?



המאכלים הבאים מכילים כמות רבה של וויטמין D:

שמן דגים ודגים עתירי שומן - כמו טונה, מקרל, סרדינים וסלמון.

כבד - פעם עד פעמיים בשבוע בלבד. עדיף מטוגן, על האש או בתנור ולא בכבד קצוץ שהוא שמן.

ביצים - עם החלמון שמכיל את רוב הוויטמין D.

חמאה - מכילה הרבה ויטמין D ובריאה יותר ממרגרינה, גם כזו שמועשרת בוויטמין D.

חלב 3% - כוס חלב ביום תתאים למי שמקפידים על תזונה רזה.

דגני בוקר מועשרים - גם הם ובמיוחד המלאים, ביחד עם החלב, יתנו לגוף ויטמין D.



וטיפ קטן: הימצאות בשמש תוסיף הרבה יותר ויטמין D אז צאו החוצה ובלו בחוץ ככל שניתן, במיוחד בימים שאינם לוהטים.
משקה לאסי
איך להכין לאסי מנגו - ג'ינג'ר?



כך מכינים את המשקה לאסי מנגו ג'ינג'ר שמקורו בהודו:

המצרכים:
========
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות

2 גביעי יוגורט דנונה יווני (250 גרם)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

2 כפות סוכר או דבש

1/8 כפית מלח

1/4 כפית הל טחון

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ

1 כוס קוביות קרח


אופן ההכנה:
==========
1. לשים במערבל מנגו, חלב, יוגורט, דבש או סוכר, מלח והל.

2. את הג'ינג'ר הפרוס מעבירים לכותש שום ומועכים לתוך קערה עד שהנוזלים יגירו לתערובת המנגו.

3. מפעילים את הבלנדר וממתינים לקבלת מרקם חלק.

4. מוסיפים את קוביות הקרח ומפעילים שוב את הבלנדר עד שהקרח מרוסק לגמרי.

5. מוזגים את המשקה לכוסות הגשה, מעטרים בג'ינג'ר מסוכר ועלה נענע ושותים מיד.

לרוויה!
לביבות ירק
איך להכין לביבות ירק אפויות מירקות טריים?


הנה מתכון של ליאורה חוברה ללביבות ירק מירקות טריים:


המצרכים ל-16 לביבות:
===================
2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)

1 ביצה

6 כפות סובין שיבולת שועל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ.

2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור) ומערבבים היטב.

3. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

5. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות הירקות המבושלים.

6. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.
חלה מקמח מלא
איך להכין חלה מקמח מלא?


הנה מתכון לחלה מקמח מלא (בתבנית אפייה גדולה) של סטפן לייק:

המצרכים ל-3 חלות:
=============
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

עד 3 כוסות מים פושרים

למריחה - ביצה טרופה

לקישוט - גרגרי שומשום, חמניות, פאג, קמח, סובין

אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומריםפרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רק וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.

3. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 עד שהחלות זהובות.

4. מעבירים לרשת צינון.


טורטיות
איך להכין טורטייה מכוסמת ירוקה?



הנה מתכון טעים ומזין לטורטיות מכוסמת ירוקה, עליהן אפשר למרוח ממרחים או למלא במילויים שונים:

המצרכים:
=========
1/2 קילו כוסמת ירוקה (לא קלוייה) מושרת שעתיים במים

1 וחצי כוסות מים

1 פלפל אדום

1/2 בצל לבן

תוספות אפשריות להוספת מליחות: טימין ו/או אורגנו

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לבלנדר את הכוסמת לאחר ההשריה והסינון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה כמו של פנקייק.

2. מחמימים מחבת נון סטיק רחבה היטב ויוצקים לתוכה עיגולים מהתערובת בעזרת מצקת.

3. ברגע שהקצוות מתחילים להתקשות ומתנתקים בקלות הופכים לצד השני לעוד מספר רגעים ומוציאים את הטורטוייה מהמחבת.
איך להכין שבלולי פיצה טבעוניים?


הנה מתכון של גלי לופו אלטרץ לשבלולי פיצה טבעוניים:

החומרים לבצק:
============
1/2 ק"ג קמח חיטה מלא 70%

1 כף שמרים יבשים

1 כפית גלוטן/ משפר אפייה (לא חובה)

1 כף סוכר חום

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

1/2 1כוסות מים חמימים (או יותר)

לרוטב העגבניות:
==============
1 קופסת קוביות עגבניות

3 שיני שום פרוסות/ כתושות

1 כף שמן זית

1 כפית אורגנו

1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1 כוס זיתים פרוסים

3 כפות שמן זית

ל"פרמזן":
========
חופן גדול שקדים קלופים

חופן גדול קשיו

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: מערבבים את כל הצרכים היבשים, מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים החמימים בהדרגה. ניתן להוסיף מים או קמח לפי הנדרש. לשים במהירות בינונית 8 דקות.

2. עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. הכנת רוטב העגבניות: מחממים את השום בשמן זית, מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים 20 דקות מכוסה, וטוחנים היטב.

4.הכנת ה"פרמזן" : טוחנים במטחנת תבלינים את השקדים, הקשיו והמלח עד קבלת אבקה דקה. זהירות לא לטחון יותר מדי אחרת נוצר מרציפן.

5. הרכבת השבלולים: אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים. מרדדים כל חלק למלבן, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים זיתים ו"פרמזן".

6. מגלגלים כל מלבן לגלילה הדוקה, פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי ½ 2 ס"מ, מסדרים את השבלולים על מגש אפיה תוך כדי מתיחת "הזנב" של כל שבלול והסתרתו מתחת לשבלול (על מנת שלא יפתחו באפיה). מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעט "פרמזן" על כל שבלול.

7. אופים ב- 200 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שהשבלולים תפוחים וזהובים. מוציאים מהתנור,מברישים שוב במעט שמן זית.
איך להכין שייק עוגת גבינה צונן ומפתיע?


אחת הלקוחות המתוקות שלי (טלאל) משכילה לשלב אורח חיים בריא ותזונה נכונה עם הטיפ המרענן לשייק עוגת גבינה בריא ומשביע.


המצרכים:
========
שתי כפות גבינה לבנה 3 אחוזים

יוגורט חלק אחוז וחצי

כף דבש

שתי כפות גרנולה (אפשר את זו שללא סוכר)

כמה קוביות קרח


ההכנה:
======
מערבבים את הכל בבלנדר לכמה שניות עד שנוצר שייק מוקצף
מוזגים לכוס גבוהה עם קש מפנק.



קלוריות:
========
כ-300 קלוריות מזינות בתור ארוחת ערב קלה או מנת ביניים בשעות אחר הצהרים החמות.

לרוויה!
כיצד ניתן להקל על התסמינים של מעי רגיז באמצעות תזונה?


תסמונת המעי הרגיז מתאפיינת בכאבי בטן חוזרים, שינויים בסדירות היציאות עצירות, שלשול או עצירות ושלשול לסירוגין, גזים, תחושת נפיחות, עייפות כללית ועוד. הסיבות להופעת התסמונת אינן ברורות לגמרי, אך ברור כי ניתן להקל על התסמינים המעיקים באמצעות מספר טיפים הקשורים בתזונה היומיומית:

1. רצוי להימנע או להפחית צריכה של מזון ומשקאות המכילים קפאין, אלכוהול, ממתיקים מלאכותיים ומוצרי חלב.

2. ירקות ממשפחת המצליבים וקטניות מסוימות, כדוגמת שעועית, ברוקולי, כרוב וכרובית עשויים לגרום להופעת נפיחות וגזים במערכת העיכול, ועל כן מומלץ להימנע מהם או לאכול מהם במידה מועטה.

3. כדאי להימנע מלעיסת מסטיקים ומשתיית משקאות מוגזים, ולהעדיף שתייה של מים על פני כל משקה אחר.

4. שינויים קלים בהרגלים ובאורחות החיים עשויים גם הם לתרום להרגעת הסימפטומים. אכילת ארוחות מדודות ומסודרות, שפרושות בזמנים קבועים לאורך היום, יכולה להקל על מערכת העיכול.

5. מצבי מתח ולחץ מצטבר מחמירים את הופעת הסימפטומים. על כן רצוי להימנע מגורמי סטרס או להפחית ככל הניתן את השפעתם של אירועים מלחיצים.

6. פעילות גופנית קלה וסדירה מסייעת בשיפור התחושה הכללית, הפחתת המתח והתגברות על התסמינים של מעי רגיז.
איך להכין קציצות קינואה ועדשים כתומות?


הנה מתכון בריא לקציצות קינואה ועדשים כתומות:

המצרכים:
========
כוס קינואה

כוס עדשים כתומות

פטרוזיליה קצוצה

בצל קצוץ

כמון

מלח

כורכום

6 כפות קמח עדשים

אופן ההכנה:
==========
1. לבשל כוס קינואה במים (כמו פסטה).

2. בסיר אחר לבשל כוס עדשים כתומות.

(כדאי לבשל יותר מהרגיל את שניהם. שיהיה ממש דביק)

3. לסנן טוב מהמים

4. להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, כמון, מלח, כורכום, קמח עדשים

5. ליצור קציצות, להניח בתבנית מרופדת נייר רפייה ולאפות עד שישחימו, להפוך ולאפות עוד 10 דקות

ניתן להקפיא ולהוציא להפשרה לפי הצורך.
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
למה בריא לאכול כרוב כבוש?


אלו היתרונות הבריאותיים באכילת כרוב כבוש:

1. משפר עיכול - הכרוב הכבוש הינו מזון מותסס שביכולתו לשפר את העיכול ולהקל על עצירויות ע"י תמיכה בחיידקים הידידותים הנמצאים במעיים.

2. מחזק את המערכת החיסונית - מחקרים בדקו ומצאו שבכרוב כבוש ובכרוב מסוג קימצ'י ישנם חיידקים מועילים היכולים לסייע בשמירה על המערכת החיסונית.

3. אנטי דלקתי - לכרוב הכבוש השפעות אנטי דלקתיות.

4. השפעה טובה על תפקוד המוח ובריאות הנפש - הרכב החיידקים הנמצאים במעיים שלנו יכול להשפיע על תפקוד המוח וכתוצאה מזה על רמות המתח והחרדה מהם אנו סובלים. מזונות פרוביוטיים, בינהם כרוב כבוש עשויים לסייע בכך.

5. משפיע לטובה על בריאות הלב - הכרוב הכבוש מכילנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה, מה שעשוי להוריד את לחץ הדם הוכולסטרול ולסייע בשמירה על בריאות הלב. כמו כן הוא עשיר בויטמין K2, המשפיע על הפחתת הסיכון למחלות לב בכך שהוא מונע משקעי סידן בעורקים. מחקרים מצאו שצריכה מוגברת של ויטמין K2 עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב בנשים.

6. מונע סרטן - אכילת כרוב בשיטות הכנה שונות, כולל כרוב כבוש מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון להדבק בסרטן השד ונוגדי החמצון הנמצאים בו מסייעים לגוף להילחם בסרטן.
מהם חמשת השינויים המיידים שכדאי לעשות בתזונה?



הנה 5 שינויים משמעותיים שכדאי לעשות בתזונה:

1. ותרו על המיצים הטבעיים - סתם עודף של קלוריות וסוכר (שתו מים).

2. השתמשו בשמן זית בסלט במקום רטבים. הרבה יותר בריא וגם הרבה יותר מזין.

3. עזבו את המיונז. רק לשם השוואה, כף מיונז שווה ל-110 קלוריות שזה בערך 15 -20 דקות הליכה מהירה או 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה לבנה 5 אחוז + עגבנייה. ושלא נדבר על השומן...

4. איכלו יותר סיבים תזונתיים. נותן תחושת שובע לאורך זמן יותר ארוך ומסייע בתהליכי הרזיה.

5.שכחו ממטוגנים. גם הרבה שומן טראנס וגם ההבדל בין שניצל מטוגן לחזה עוף על האש הוא 120 קלוריות!


איך להכין חטיף גרנולה?



הנה מתכון של אומינה להכנת חטיף גרונלה:

המרכיבים:
========
2 כוסות זרעי חמניה מושרים כ-5 שעות

4 כפות ציה מושרים כ-5 שעות

כוס גוגי בריס מושרים כשעה

כוס צימוקים מושרים כשעה

2 כוסות קואקר

לערבב את כל המרכיבים בקערה

הכנת הרוטב:
==========
2 כפות דבש או אגבה

כף קינמון

שליש כוס קואקר

7 תמרים

כוס מים

כף חמאת שקדים

כף פולן דבורים

כף מאקה (אופציה)

כף לוקומה (אופציה)

לערבב בבלנדר לתערובת אחידה


אופן ההכנה:
==========
1. להוסיף את הרוטב אל הקערה עם כל שאר הרכיבים ולערבב טוב ביחד.

2. לפרוס את התערובת על משטח טפלקס או על נייר אפיה בגובה של חצי סנטימטר.

3. ליבש במייבש מזון 15 שעות, להפוך וליבש לעוד 10 שעות או בתנור ב-100 מעלות כשעה.


בתיאבון!

Share Button
איך להכין מרק עוף צח וצהוב?


הנה מהמתכון של פייר שאדלין למרק עוף צח וצהוב, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. חתכו שני עופות לאורכם והניחו בסיר גדול ועמוק. כסו את העופות במים קרים והביאו לרתיחה. בשלו דקה והעבירו את הסיר לכיור. שטפו את העופות במים קרים עד שהם מתקררים. נקו ויבשו את העופות ושפכו את המים.

2. הכינו את הבצלים. חצו 3 בצלים . הניחו אותם כשצדם החתוך כלפי מטה, על רדיד אלומיניום, וחרכו אותם על אש גבוהה.

3. ערבבו את המרכיבים בסיר שבו בישלתם את העופות. הכניסו לסיר 8 ליטר מים קרים והוסיפו את העופות , 3 גזרים חצויים, גבעול סלרי ואת הבצלים החרוכים. הבצלים יעניקו למרק צבע זהוב נפלא (אל תחששו, הם לא יתנו טעם חרוך לא טוב).

4. בשלו על סף רתיחה לפחות שעה וחצי. בבישול כזה, השומן והמוצקים עולים לפני השטח וניתן להסירם כל כמה דקות. אל תניחו למרק להגיע לרתיחה. יש לבשל באטיות על סף רתיחה. אם המרק ירתח אפילו פעם אחת, השומן יתמזג בנוזלים והמרק כבר לא יהיה צח.

5. אחרי הבישול סננו את המרק דרך גאזה. שמרו את הירקות והעוף, חתכו אותם והוסיפו למרק הצח כקישוט.
איך להימנע מציפורניים צהובות?



הנה 5 דרכים להיפטר מציפורניים צהובות:

1. הקפדה על תזונה בריאה המכילה סידן, אבץ וברזל התורמים לחיזוק הציפורניים.

2. לפני שמורחים לק צבעוני חשוב למרוח לק בסיס אשר ימנע מהלק הצבעוני לחדור אל שכבת הקרטין ולגרום לציפורניים להצהיב.

3. לשמור על כפות הידיים בעת רחיצת כלים או מגע בחומרי ניקוי בעזרת כפפות.

4. לרכוש רק לקים שעברו את אישור משרד בריאות ושאינם גורמים לציפורנים להתייבש.

5. לזכור שהניקוטין שבסיגריות גורם גם הוא להצהבת הציפורניים וזו עוד אחת הסיבות שכדאי להימנע מעישון.
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
למה כדאי לשתות מיץ רימונים?
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
במה עדיפה גלידה על פני נשנושים אחרים?
איך להכין כדורי פירות יבשים?
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.