» «
מסעדות
איך להזמין מנות ילדים בריאות במסעדה?



בהזמנת מנת ילדים במסעדה כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. מנת בשר שאינה מעובדת - כדאי לוותר על נקניקיות והמבורגר מוכן ולהזמין חזה עוף על סוגיו השונים או קציצות שהוכנו במקום.

2. מזון שלא טוגן - מזון שלא טוגן בריא יותר ועדיף להזמינו. העדיפו מזון אפוי, מבושל, מוקפץ, מאודה או טרי.

3. שילוב ירק במנה - כדאי להקפיד שלצד המנה החמה יהיו תמיד גם ירקות טריים, גם אם לא מציעים זאת בתפריט הילדים כדאי לבקש.

4. וותרו על גבינות שמנות - אם המנה כוללת גבינות , בקשו שיהיו אלה גבינות שילדים אוהבים שאחוז השומן בהן אינו עולה על 5%.

5. מים בלבד - חנכו את הילדים לוותר על שתייה ממותקת והזמינו מים. אם בכל זאת הזמנתם שתייה ממותקת הרגילו את הילד לשתות קודם כוס מים, כך הוא יצרוך פחות מהמתוק.

6. קינוח מתוק במידה - הרגילו את הילדים להיפתח לטעמים שונים, גלידת סורבה או פאי תפוחים הן אפשרויות טובות, לא תמיד חייבים קינוח שוקולדי, כמו כן הזמינו במשותף את מנות הקינוח, זה יותר בריא ויותר חסכוני.
טיגון
איך לטגן בריא?


רצוי להימנע ככל האפשר מטיגון מזון, אולם אם בכל זאת צריך לטגן, רצוי לעשות זאת בצורה בריאה בדרכים הבאות:

1. הטמפרטורה הנכונה לטיגון הנה כאשר מכניסים כף עץ והשמן מבעבע סביבה. בטמפרטורה הזו המוצר מתבשל מבפנים ולא נחרך מבחוץ ומצד שני לא מתארך זמן הבישול.

2. רצוי שהמוצר שמטגנים יהיה בטמפרטורת החדר כדי לצמצם השפעה על טמפרטורת השמן.

3. עדיף להשתמש תמיד בשמן טרי.

4. טגנו מזון בחתיכות גדולות, כך המזון יספוג פחות שמן.

5. ספגו לאחר הטיגון את השמן מהמוצר.

6. העדיפו שימוש בשמן עשיר בשומן חד בלתי רווי, כדוגמת שמן זית הנוטה פחות להתחמצן.
פשטידות
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?



הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:

המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות קורנפלור

חבילת טופו (320 גרם)

1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)

5 כפות שמן

400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)

מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.

2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.

4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.

5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.

6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון!
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!

תזונה בריאה

קציצות עדשים
איך להכין קציצות עדשים בטעם פלאפל?


הנה מתכון לקציצות עדשים בטעם פאלפל:

המצרכים:
==========
1 כוס עדשים ירוקות

1/2 כוס שקדים טחונים

1 בצל

3 שיני שום

1/2 כוס עלי פטרוזיליה/כוסברה

3 כפות טחינה גולמית

1 כפית אבקת אפיה (חצי שקית)

4 כפות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון


הוראות הכנה:
===========
1. להשרות את העדשים ל-3 עד 8 שעות המים או להשתמש בעדשיים של סנפורסט.

2. אם משרים, ולשטוף היטב לאחר ההשריה, או להפשיר אם משתמשים בסנפורט.

3. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. יוצרים מהתערובת כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.

5. אופים בתבנית מרופדת אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני (כדאי למשוח את הקציצות במעט שמן כדי שלא יתייבשו).
סופגניות
איך להכין סופגניות בריאות?



הנה 6 המלצות של ד"ר מאיה רוזמן להכנת סופגניות בריאות יותר:

1. שמן טרי - לטגן בשמן חדש וטרי ולזרוק בתום השימוש.

2. קונפיטורה במקום ריבה - להשתמש בקונפיטורות בלי צבעי מאכל ולא בריבה.

3. טיגון חכם להפחתת קלוריות - ככל שזמן הטיגון ארוך יותר, השמן נספג יותר למאכל המטוגן. יש לחמם את השמן מראש לטמפרטורה הרצויה ורק אז לטגן. זה מפחית בצורה משמעותית את כמות הקלוריות הסופית של המאכל המטוגן.

4. סופגניות קטנות - זמן הטיגון של סופגניות גדולות מאוד הוא ארוך יותר, העדיפו להכין סופגניות קטנות יותר.

5. שימוש בקמח מלא - החליפו חצי מהקמח בקמח מלא.

6. סופגניות אפויות אם מתחברים לטעם, סופגניות אפויות הן יותר בריאות ודלות בקלוריות.
שייקים
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?


שייקים ירוקים טובים לבריאות מאחר והם עשירים בכלורופיל שהופך זמין יותר לגוף לאחר שנטחן. לכלורופיל יתרונות בריאותיים רבים וצריכתו חשובה לגוף מאין כמותה. אלו יתרונותיו הבריאותיים של הכלורופיל המצוי בשפע ובזמינות גבוהה בשייקים הירוקים למיניהם:

מתקן את התאים בגוף

טוב לדם ומשפר את ספירתו

יעיל נגד מצבי אנמיה

מסייע להסדרת המחזור החודשי

יעיל נגד סרטן

עשיר בברזל

מקל על מצבי נזלת

מחזק ומתקן את התאים בגוף

מנטרל את הרעלים שיש במזון שאנו צורכים

טוב לטיהור של הכבד

מסייע לנקות את רקמות המעיים

מסייע לשפר הפטיטיס

מסייע במצב של המופיליה

מזרז ריפוי של פצעים

מחזק את השיער

מחזק את הציפורניים

טוב לייצור חלב אם

טוב לראייה

מסייע לנטרול ריחות גוף

נלחם בחיידקים המצויים בפצעים

מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה

טוב לנטרול ריח פה רע

מפחית כאב שנגרם מדלקות

מקל על דלקת שקדים

מסייע בהקלה על כאבי גרון

משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים

מרגיע כיבים

מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים

מסייע לשקם את מערכת כלי הדם ברגליים

טוב לוורידים נפוחים
שייק
איך להכין שייק המסייע להגברת הקשב והריכוז?


הנה מתכון של שייק בעל מתיקות עדינה, העשיר במגנזיום ובזל ומסייע להגברת קשב וריכוז של "ספירולינה פול לייף":

המצרכים ל- 4-5 כוסות:
==================
1/2 כוס אגוזים (קשיו, אגוזי מלך, פקאן או שקדים קלופים)

5 חצאי תמרי מג'הול ללא גרעין

1 בננה (קפואה או בשלה)

1 כפית חמאת שקדים או טחינה גולמית

1 כף זרעי צ'יה (לא חובה)

1 כף שמן קוקוס (לא חובה)

1 כפית אבקת קקאו נא

1 כוס מים

8 קוביות קרח

אופן ההכנה:
==========
מכניסים את כל החומרים לבלנדר ומערבלים עד לקבל שייק. מגישים מיד.


שומן בטני
איך להיפטר מהשומן הביטני?



הנה הדרכים להורדת השומן המתרכז באיזור הבטן:

1. הוספת ירקות ירוקים לתזונה

2. הקפדה על צריכה מספקת של סידן

3. הוספת חלבונים לתפריט באופן קבוע

4. צריכת פחמימות מורכבות וויתור על פחמימות פשוטות

5. הוספת טונה וסלמון לתפריט פעמיים או שלוש בשבוע במקום בשר

6. שימוש בשומנים טובים (כמו טחינה, אבוקדו, אגוזים ועוד)

7. הקפדה על שתיית מים ותה ירוק והימנעות ממשקאות דיאט

8. שתו אלכוהול במידה

9. איכלו שקדים לא קלויים כנשנוש

10 . הימנעות מאכילת פחמימות שעה וחצי לפני אימון גופני ומיד אחריו

11. הימנעות ממוצרי מזון המכילים סירופ תירס הנמצא בעיקר במזון מעובד

12. עברו לשימוש בשמן קוקוס

13. ערכו בדיקות תקופתיות וודאו שאינכם רגישים ללקטוז או גלוטן

14. הקפידו על פעילו גופנית סדירה וקבועה

15. סגלו לעצמכם שגרה רגועה ככל האפשר, היעזרו במדיטציה או כל דבר אחר העוזר לכם להירגע

16. הקפידו על שעות שינה מספיקות ושינה איכותית
במה עדיפה גלידה על פני נשנושים אחרים?


לפי מאמרה ד"ר מאיה רוזמן ב-Ynet מיולי 2021, עדיף לאכול מנת גלידה מאשר לנשנש דברים אחרים מהסיבות הללו:

1. בגלידה חלבית יש חלבון כמו במוצרי חלב. מנת גלידה מכילה לפעמים יותר חלבון מאשר במעדן חלב ממוצע.

2. הגלידה משביעה לזמן ארוך: השילוב של החלבונים עם השומן והסוכרים בגלידה, גורם לכך שהסוכר נספג בקצב איטי אל הגוף. כלומר, הגלידה משביעה לזמן ארוך יותר בהשוואה לשוקולד, וגם מתאימה אם יש נטייה לסוכרת.

3. גלידה חלבית מכילה בדרך כלל כמות סידן כמו במעדני בחלב, לכן כל מי שמחפש מקורות לסידן בתפריט יכול בהחלט לספור גם את הגלידה.
מהם חמשת השינויים המיידים שכדאי לעשות בתזונה?



הנה 5 שינויים משמעותיים שכדאי לעשות בתזונה:

1. ותרו על המיצים הטבעיים - סתם עודף של קלוריות וסוכר (שתו מים).

2. השתמשו בשמן זית בסלט במקום רטבים. הרבה יותר בריא וגם הרבה יותר מזין.

3. עזבו את המיונז. רק לשם השוואה, כף מיונז שווה ל-110 קלוריות שזה בערך 15 -20 דקות הליכה מהירה או 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה לבנה 5 אחוז + עגבנייה. ושלא נדבר על השומן...

4. איכלו יותר סיבים תזונתיים. נותן תחושת שובע לאורך זמן יותר ארוך ומסייע בתהליכי הרזיה.

5.שכחו ממטוגנים. גם הרבה שומן טראנס וגם ההבדל בין שניצל מטוגן לחזה עוף על האש הוא 120 קלוריות!
איך להתמודד עם אי סבילות ללקטוז?


לאנשים הרגישים ללקטוז כדאי להקפיד בצורה זו על תזונתם:

1. במידה ומצבכם מאפשר צריכה מסוימת של לקטוז השתדלו לפזרה במהלך היום כולו ולא לרכז את המוצרים המכילים לקטוז בארוחה אחת.

2. ישנם מוצרים הדלים בלקטוז וכדאי לצרוך אותם (לדוגמה: גבינות קשות, קוטג' ועוד), ראו טיפ בנושא בתגית "תוזנה, לקטוז".

3. קיימים לא מעט מוצרי מזון המהווים תחליף לחלב וניתן להשתמש בהם (לדוגמה: מוצרי סויה, שמנת פרווה ועוד).

4. קיימים אנזימים חיצוניים היכולים לפרק את הלקטוז, בצורת כמוסות למיניהן שניתן לבלוע לפני הארוחה או לפזר על המזון, כדאי להיוועץ בתזונאית או רופא לפני נטילתם.

5. חשוב להקפיד לקרוא את התוויות על מוצרי המזון ולוודא האם הם מכילים לקטוז ובאיזו כמות.

6. בכל מקרה יש להעשיר את התזונה בסידן ממקורות נוספים כמו טחינה, סויה, שקדים ועוד. ראו טיפים בנושא בתגית "תזונה, סידן".
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.
איך להכין קציצות סלק ועדשים?


הנה מתכון לקציצות סלק ועדשים בריאות ומזינות:

המצרכים:
=========
2 סלקים בינוניים

1/2 כוס עדשים שחורות

1 בצל

3/4 כוס שיבולת שועל

2 כפות גדושות קמח עדשים כתומות

פטרוזיליה

כפית כמון

מלח

אופן ההכנה:
===========
1. מבשלים את העדשים עד כדי ריכוך.

2. מגרדים את הסלק גס (ידנית או במעבד מזון)

3. קוצצים בצל ופטרוזיליה

4. מערבבים סלק, בצל, פטרוזיליה ועדשים. מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים היטב.

5. מוסיפים תבלינים וקמח עדשים ומערבבים היטב אם הבלילה לא דביקה מספיק מוסיפים קמח עדשים.

6. אופים על נייר אפייה משומן טיפה בשמן זית. בתנור שחומם ל-180 מעלות.
לאחר כ-20 דקות הופכיפ את הקציצות ואופים עוד 10-15 דקות.
איך להימנע מציפורניים צהובות?



הנה 5 דרכים להיפטר מציפורניים צהובות:

1. הקפדה על תזונה בריאה המכילה סידן, אבץ וברזל התורמים לחיזוק הציפורניים.

2. לפני שמורחים לק צבעוני חשוב למרוח לק בסיס אשר ימנע מהלק הצבעוני לחדור אל שכבת הקרטין ולגרום לציפורניים להצהיב.

3. לשמור על כפות הידיים בעת רחיצת כלים או מגע בחומרי ניקוי בעזרת כפפות.

4. לרכוש רק לקים שעברו את אישור משרד בריאות ושאינם גורמים לציפורנים להתייבש.

5. לזכור שהניקוטין שבסיגריות גורם גם הוא להצהבת הציפורניים וזו עוד אחת הסיבות שכדאי להימנע מעישון.
איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח


איך להכין כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת?


כך מכינים כריך טופו ופטריות בלחם מחמצת:


המצרכים:
========
שתי פרוסות לחם מחמצת

50 גרם טופו מעושן

100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות

חופן עלי רוקט

1 בצל סגול בינוני פרוס דק

1 שן שום כתוש

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הפטריות: מחממים שמן זית על מחבת ומקפיצים את הפטריות והבצל ארבע דקות.

2. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת.

3. מתבלים במלח ופלפל.

4. מסדרים על הלחם בשכבות טופו, עלי רוקט ופטריות ומגישים.

בתיאבון!
מה לעשות ואיך להגיב כשילד משמין?


כך צריך לנהוג כשילד מגלה סימני השמנה:

1. לנסות להבין מה מקור ההשמנה (שעמום, מצוקה רגשית, אי הקפדה על ארוחות מסודרות, הגזמה בממתקים וכדומה) ולהגיב בהתאם לנסיבות

2. להימנע מלהעיר לו על השמנה או אכילה ליד אחרים

3. להימנע מהשוואות של הילד מול אחיו או חבריו

4. להנהיג תזונה בריאה בבית ולשים דגש על הבריאות שבאוכל ולא על מספר הקלוריות שבו

5. הקפדה על זמינות של אוכל מבושל וטרי, על שתיית מים בלבד וארוחות מסודרות ומשותפות

6. כדאי להחזיק כמה שפחות דברי מתיקה בבית, אך לא להימנע מהם לחלוטין וודאי לא להסתירם

7. הקפדה על פעילות גופנית של לפחות שעה ביום, חשוב לתת לילדים דוגמה אישית ולהקפיד גם כמבוגרים על עשיית כושר

8. במידה וקיימת בעיה שאינכם מצליחים להתמודד אתה, כדאי להיפגש עם תזונאית או דיאטנית לילדים על מנת למקד את הדרך לפתרון הבעיה
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
איך להכין דלעת צלויה עם פסטו וגרעיני דלעת?


הנה מתכון של פיליס גלזר לדלעת צלויה עם פסטו וגרעיני דלעת, כפי שפורסם בגיליון "מנטה" בנובמבר 2008:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1.5 ק"ג דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות

4 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח ים גס

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כוס גרעיני דלעת מקולפים

1/2 כוס כוסברה דחוסה או תערובת פטרוזיליה ובזיליקום, קצוצים

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את תנור האפייה על החום הגבוה ביותר. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.

2. מערבבים את קוביות הדלעת עם 2 כפות מהשמן והמלח ומפזרים בשכבה אחת בתבנית. אופים 20-25 דקות או עד שהקוביות זהובות בקצוות ומוכנות. מדי פעם פותחים את דלת התנור ומערבבים.

3. בינתיים מניחים את גרעיני הדלעת במחבת יבשה. קולים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד במשך 2-4 דקות, עד שהזרעים מתנפחים מעט ומזהיבים. מוציאים לצלחת ומצננים.

4. מכינים את הפסטו במעבד מזון. טוחנים את הגרעינים הקלויים עם הכוסברה, 2 כפות שמן הזית שנותרו ואם רוצים גם שום. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. מערבבים עם קוביות הדלעת ומגישים מיד.
איך להכין מרק עוף צח וצהוב?
איך להכין המבורגר פטריות?
באיזה מקום כדאי למקם פינת אוכל?
איך להכין אוזני המן בריאים?
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.