» «
לחם
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
פשטידות
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?



הנה מתכון להכנת פשטידת תירס טבעונית:

המצרכים:
========
בצל קטן (או כרישה) קצוצים

1/2 כוס מים

2 כפות גדושות קורנפלור

חבילת טופו (320 גרם)

1/2 כוס קמח תופח (או ½ כוס קמח עם ½ כפית אבקת אפייה)

5 כפות שמן

400 גרם גרגרי תירס (קופסת שימורים אחת)

מלח, פלפל, שום (מה שאוהבים)


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בצל במעט שמן.

2. מערבבים את הקורנפלור ומים ומרסקים את התערובת עם הטופו בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

3. אם הפשטידה מיועדת לילדים שלא אוהבים לראות בצל באוכל, כדאי לרסק גם את הבצל.

4. מוסיפים את הקמח והשמן ומערבבים עד קבלת בלילה כמה שיותר חלקה.

5. מוסיפים את התבלינים והתירס ומערבבים.

6. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-45 דקות.

בתיאבון!
בגרות
איך לאכול נכון בתקופת מבחני הבגרות?



כך כדאי לאכול בתקופת בחינות הבגרות:

1. הקפדה על ארוחות מסודרות (חשוב לא לדלג על ארוחות)

2. להרבות בשתיית מים, לפחות שמונה כוסות ביום (ניתן לשתות גם תה צמחים וסודה)

3. לא להרבות בשתיית קפה, זו עלולה לגרום להתייבשות

4. להרבות באכילת פירות וירקות

5. להרבות באכילת מזון המכיל ויטמין B12 (ביצים, הודו אדום, בשר בקר רזה, טחינה, קטניות, דגנים מלאים)

6. להפחית באכילת נשנושים לא בריאים

7. לפני המבחן עצמו חשוב לאכול ארוחת בוקר עשירה בחלבונים ופחמימות מלאות, לוותר על סוכרים פשוטים (שוקולד לדוגמה)

8. כדאי לקחת לבחינה בקבוק מים וחטיף אנרגיה

תזונה בריאה

כריכים
איך להכין כריך שיפון וממרח עדשים?



הנה מתכון לכריך שיפון וממרח עדשים, המתאים לארוחת עשר בריאה ומושקעת:

המצרכים:
========
150 גרם עדשים (אדומות, ירוקות או חומות)

בצל גדול

2 ביצים קשות

5 כפיות שמן זית

מיץ לימון

מלח ופלפל

2 פרוסות לחם שיפון מלא


אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את העדשים במים מספר שעות ולבשל אותן עד לריכוך.

2. לטגן את הבצל בשמן זית עד לשקיפות.

3. להוסיף את הבצל המטוגן לעדשים יחד את הביצים הקשות.

4. לעבד בבלנדר את העדשים, הביצים והבצל עד קבלת ממרח חלק.

5. לתבל במלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.

הרכבת הכריך:

יש למרוח על פרוסת לחם שיפון את ממרח העדשים, להוסיף ירק לפי הטעם (עלה חסה, פרוסות צנונית, פרוסות מלפפון, פרוסות גמבה, זיתים שחורים וכדומה) ולסגור עם הפרוסה השנייה.

בתיאבון!
מרק עדשים אדומות אסייתי
איך להכין מרק עדשים אדומות אסייאתי?


הנה מתכון למרק עדשים אדומות אסייאתי של השף קורט וסר והתזונאית יעל פינקלשטיין:

המצרכים ל-6 מנות:
=============
2 כפות מרגרינה

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קארי

1/2 כפית כוסברה טרייה קצוצה

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

2 בצלים בינוניים, פרוסים

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים ופרוסים

2 גזרים, קלופים ופרוסים

1/2 שורש סלרי, קלוף ופרוס

1.5 כפיות מלח גס

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עדשים אדומות

1/2 כוס אורז פרסי

2 ליטר מים או מרק ירקות צח

1 כף חלב קוקוס

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים את המרגרינה בסיר גדול על להבה נמוכה. מוסיפים את הג'ינג'ר ואת התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב דקה אחת. מוסיפים את הבצל, השורש, הגזר והסלרי ומתבלים במלח ופלפל שחור. מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות, כדי שהירקות יתרככו, אך לא ישחימו.

2. מוסיפיםאת העדשים והאורז ומערבבים. מוסיפים את המים או המרק ומביאים לתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבששלים כחצי שעה עד שהירקות והאורז רכים.

3. מרסקים את המרק בבלנדר, מחזירים לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת מיץ הלימון ומערבבים. מבשלים עוד דקה, מסירים מהאש ומגישים.
פשטידת טופו
איך להכין פשטידת טופו, בצל ופטריות?


הנה מתכון לפשטידת טופו, בצל ופטריות המכילה חלבון רב:


מצרכים:
========
3 בצלים גדולים

1 חבילת טופו קשה 330 גרם

2 סלסלאות של פטריות חיות

3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות קמח סויה או קמח חומוס

ככפית מלח

כחצי כפית פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור על 180 מעלות.

2. קוצצים את הבצל ואת הפיטריות. את הבצל מטגנים ב-3 הכפות של השמן זית.
כשהבצל נהיה קצת שקוף מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים כמעט התאדו לחלוטין.

3. מוסיפים את המלח והפלפל.

4. מערבבים ומכבים את האש.

5. מפוררים את הטופו בידיים או במעבד מזון , מוסיפים לבצל ולפיטריות ומערבבים.

6. מוסיפים את קמח הסויה או החומוס, מערבבים טוב טוב ומעבירים לתבנית משומנת.

7. אופים בתנור כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה ומתקשה קצת.

8. מצננים את הפשטידה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
ארוחת ארבע
מה חשיבותה של ארוחת ארבע ומה כדאי לאכול בה?


ארוחת ארבע היא ארוחת ביניים בין שעות הצהריים לערב וטובה כארוחה קלה המאפשרת לנו להגיע לארוחת הערב במצב רעב מאוזן יחסית ובנוסף תפקוד רגוע יותר בשעות אחה"צ, הן בעבודה, לאלו שעדיין נמצאים שם בשעות אלו, והן בבית.

בארוחת ארבע ניתן לאכול מלבד דגנים, יוגורט ופירות גם שתי פרוסות לחם (רצוי מהסוגים הבריאותיים יותר) בתוספת ממרח האהוב עליכם כמו טחינה, פסטרמה, סלמון, גבינה, אבוקדו או חומוס וכמובן בתוספת ירקות. לאלו מביניכם היוצאים מוקדם מהבית לעבודה וחוזרים לקראת הערב, מומלץ להכין מראש כריך שכזה, שיישמר לשעות אחה"צ וישקיט את הרעב.


מטבלים
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין סלט שורשים בריא וטעים?


הנה מתכון לסלט שורשים בריא וועים:

המצרכים:
=======
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים למקלות דקים

1 סלק בינוני קלוף וחתוך למקלות דקים

1 קולורבי בינוני קלוף וחתוך למקלות דקים

1 גבעול סלרי קצוץ

1-2 כפות עלי סלרי קצוצים

רוטב:
=====
3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ רגיל

1 כפית גדושה דבש או סילאן

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור


אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את כל הירקות למקלות דקים ומניחים בקערה.

2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות ומערבבים היטב.
איך להכין סלט תפוחי אדמה ללא מיונז?


הנה מתכון לסלט תפוחי אדמה ללא מיונז של זהר לוסטינר בשן כפי שפורסם ב"מכביתון" במרץ 2016:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים

1 בצל סגול חתוך לרבעים

6 מקלות סלרי חתוכים דק

2 מלפפונים חמוצים קטנים חתוכים דק

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

10 עגבניות שרי חצויות

חופן שמיר קצוץ

חופן עירית קצוצה


המצרכים לרוטב:
=============
1/4 כוס שמן זית

2 כפות חרדל דיז'ון

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה בהרבה מים רותחים וממולחים. מקררים וחותכים לקוביות בגודל ביס.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב (אפשר לערבל בבלנדר ליצירת רוטב חלק).

3. מערבבים את הירקות ותפוחי האדמה עם הרוטב, מתקנים תיבול ומגישים.
איך להכין ממרח קשיו ובזילקום?


הנה מתכון לממרח קשיו ובזילקום המתאים לטבעונים, לנמנעים ממוצרי חלב ולכל מי שאוהב:

המצרכים:
========
1/2 כוס אגוזי מים מושרים

1/2 כוס מים

1/4 כוס עלי בזיליקום טריים

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

מספר טיפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את אגוזי הקשיו במים למשך לילה או לכמה שעות.

2. מעבירים את הקשיו עם המים לבלנדר ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

3. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב עד שמקבלים מקרם כמו של גבינה.

ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
אילו הרגלים חשובים לשמירה על הלב?



הנה 11 הרגלים שיסיעו לכם לשמור על לב בריא:

1. טיפוח חיי חברה וקשרי משפחה.

2. התייחסות הולמת למכאובי הלב, דיכאון, דכדוך וכדומה אם בעזרה מקצועית ואם באופן עצמאי.

3. הכנסה לשגרת החיים פעילות גופנית כפעילות קבועה.

4. צריכה מאוזנת ומתונה של אלכוהול (כוס אחת ביום לאשה ושתיים לגבר).

5. הימנעות או הפחתה של אכילת בשר אדום.

6. צריכת מלח מאוזנת, תוך ויתור על חטיפים ומוצרים אחרים עתירי מלח.

7. שמירה על משקל גוף תקין ומאוזן.

8. שמירה קבועה על היגיינת הפה.

9. טיפול בנחירות (אלו עלולות להצביע על דום נשימה בשינה, גורמות להעלאת לחץ הדם ולסיכוי להתקף לב).

10. הימנעות מוחלטת מעישון.

11. הקפדה על בדיקות תקופתיות ומדידת לחץ דם.
איך להגיב כשילד מחליט להפוך לטבעוני או צמחוני?


כאשר ילדכם מחליט להפסיק לאכול בשר ולהפוך לטבעוני או צמחוני הקפידו על הדברים הבאים:

1. הימנעו מביקורת נוקבת וגלו הבנה לתהליך ולקבלת ההחלטות של הילד.

2. דברו על הנושא בצורה נעימה ומכבדת, רצוי לא בשעת הארוחה, שכן הזמן הזה עלול להיות גם כך טעון.

3. הקדישו זמן כדי להסביר לו מה המשמעות של ההחלטה מבחינה בריאותית, כלכלית, השפעתה על המשפחה ומה זה דורש מכם להכין עבורו את האוכל שהוא צריך.

4. שתפו את הילד בהכנת רשימת הקניות והוסיפו מרכיבי מזון שהוא צריך. הציעו לו גם להצטרף אתכם לקניות על מנת שייחשף למגוון האפשרי.

5. במידה והילד מביע התנגדות חד משמעית להכנת בשר בבית, הציעו להכין את הבשר כשהוא אינו בבית או כשהוא לא במטבח.

6. התייעצו עם דיאטנית או תזונאית לגבי התפריט הרצוי עבור הילד והקפידו לערוך בדיקות תקופתיות כדי להיות בטוחים שאינו סובל מחסרים עקב השינוי בתזונה.
איך להכין חטיף אנרגיה מתוק ובריא?


הנה מתכון של "האגוזיה" לחטיף אנרגיה מתוק וטעים:


המצרכים:
=========
כוס שיבולת שועל גסה

1/4 כוס כוסמת ירוקה לא קלויה

1/3 כוס חמאת שקדים

1/2 כוס תמרי מג'הול - ללא חרצנים ומושרים לפחות ל-4 שעות

2 כפות זרעי דלעת

2 כפות זרעי חמנייה

2 כפות חמוציות

1 כף שומשום מלא

1/2 כפית זרעי צ'יה

2 כפות קקאו ניבס

קורט מלח


אופן ההכנה:
===========
1. חממו את התנור ל-170 מעלות והכינו תבנית אפייה מרובעת (20X20) עם נייר אפייה.

2. סננו את התמרים וטחנו אותם במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.

3. ערבבו את כל המצרכים יחד בקערה עד שהתערובת אחידה ושווה.

4. העבירו את התערובת לתבנית והדקו אותה עם לקקן או גב של כף.

5. אפו למשך 25-30 דק' עד להזהבה. תנו לתבנית להתקרר לחלוטין לפני שתוציאו ותחתכו למלבנים.

6. ניתן לאכול מיד, לשמור בקופסה אטומה עד שבוע בטמפרטורת חדר, עד שבועיים במקרר ועד חודשיים במקפיא.
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!
איך להכין טורטייה מכוסמת ירוקה?



הנה מתכון טעים ומזין לטורטיות מכוסמת ירוקה, עליהן אפשר למרוח ממרחים או למלא במילויים שונים:

המצרכים:
=========
1/2 קילו כוסמת ירוקה (לא קלוייה) מושרת שעתיים במים

1 וחצי כוסות מים

1 פלפל אדום

1/2 בצל לבן

תוספות אפשריות להוספת מליחות: טימין ו/או אורגנו

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לבלנדר את הכוסמת לאחר ההשריה והסינון ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה כמו של פנקייק.

2. מחמימים מחבת נון סטיק רחבה היטב ויוצקים לתוכה עיגולים מהתערובת בעזרת מצקת.

3. ברגע שהקצוות מתחילים להתקשות ומתנתקים בקלות הופכים לצד השני לעוד מספר רגעים ומוציאים את הטורטוייה מהמחבת.


מהם חמשת השינויים המיידים שכדאי לעשות בתזונה?



הנה 5 שינויים משמעותיים שכדאי לעשות בתזונה:

1. ותרו על המיצים הטבעיים - סתם עודף של קלוריות וסוכר (שתו מים).

2. השתמשו בשמן זית בסלט במקום רטבים. הרבה יותר בריא וגם הרבה יותר מזין.

3. עזבו את המיונז. רק לשם השוואה, כף מיונז שווה ל-110 קלוריות שזה בערך 15 -20 דקות הליכה מהירה או 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה לבנה 5 אחוז + עגבנייה. ושלא נדבר על השומן...

4. איכלו יותר סיבים תזונתיים. נותן תחושת שובע לאורך זמן יותר ארוך ומסייע בתהליכי הרזיה.

5.שכחו ממטוגנים. גם הרבה שומן טראנס וגם ההבדל בין שניצל מטוגן לחזה עוף על האש הוא 120 קלוריות!
למה בריא לשתות שייקים ירוקים?


שייקים ירוקים טובים לבריאות מאחר והם עשירים בכלורופיל שהופך זמין יותר לגוף לאחר שנטחן. לכלורופיל יתרונות בריאותיים רבים וצריכתו חשובה לגוף מאין כמותה. אלו יתרונותיו הבריאותיים של הכלורופיל המצוי בשפע ובזמינות גבוהה בשייקים הירוקים למיניהם:

מתקן את התאים בגוף

טוב לדם ומשפר את ספירתו

יעיל נגד מצבי אנמיה

מסייע להסדרת המחזור החודשי

יעיל נגד סרטן

עשיר בברזל

מקל על מצבי נזלת

מחזק ומתקן את התאים בגוף

מנטרל את הרעלים שיש במזון שאנו צורכים

טוב לטיהור של הכבד

מסייע לנקות את רקמות המעיים

מסייע לשפר הפטיטיס

מסייע במצב של המופיליה

מזרז ריפוי של פצעים

מחזק את השיער

מחזק את הציפורניים

טוב לייצור חלב אם

טוב לראייה

מסייע לנטרול ריחות גוף

נלחם בחיידקים המצויים בפצעים

מנקה את השיניים והחניכיים ממוגלה

טוב לנטרול ריח פה רע

מפחית כאב שנגרם מדלקות

מקל על דלקת שקדים

מסייע בהקלה על כאבי גרון

משמש כנוזל חיטוי לאחר ניתוחי חניכיים

מרגיע כיבים

מקל על כאבים ונפיחות כתוצאה מטחורים

מסייע לשקם את מערכת כלי הדם ברגליים

טוב לוורידים נפוחים
איך להכין עוגת תפוחים ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר של מירה ורדי, כפי שפורסם במדורה של אודטה במוסף "סופשבוע" של מעריב:

המצרכים:
========
4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים

כפית שטוחה קינמון

כוס תה תפוחים (משקית אחת) עם 2 שקיות סוכרה-דיאט

כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת


לקציפה:
=======
4 חלבונים

4 שקיות סוכרה-דיאט

קורט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים בעובי שני מ"מ.

2. במחבת גדולה מאדים את התפוחים (עם תה התפוחים, הקינמון וכפית קליפת הלימון המגוררת) עד שהם מתרככים (בלי פעולה זו, התפוחים האפויים מתקבלים יבשים).

3. מסננים את הנוזלים, משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה בקוטר 24.

4. מקציפים את החלבונים עם הסוכרה-דיאט וקורט המלח לקצף קשה ויציב. יוצרים בעזרת מרית תלוליות קצף על התפוחים שבתבנית. אופים בתנור בחום גבוה בין חמש לעשר דקות, עד שהקציפה הופכת לחומה-זהובה ונזהרים שהיא לא תישרף ומצננים.

בתיאבון!
מה לעשות ואיך להגיב כשילד משמין?


כך צריך לנהוג כשילד מגלה סימני השמנה:

1. לנסות להבין מה מקור ההשמנה (שעמום, מצוקה רגשית, אי הקפדה על ארוחות מסודרות, הגזמה בממתקים וכדומה) ולהגיב בהתאם לנסיבות

2. להימנע מלהעיר לו על השמנה או אכילה ליד אחרים

3. להימנע מהשוואות של הילד מול אחיו או חבריו

4. להנהיג תזונה בריאה בבית ולשים דגש על הבריאות שבאוכל ולא על מספר הקלוריות שבו

5. הקפדה על זמינות של אוכל מבושל וטרי, על שתיית מים בלבד וארוחות מסודרות ומשותפות

6. כדאי להחזיק כמה שפחות דברי מתיקה בבית, אך לא להימנע מהם לחלוטין וודאי לא להסתירם

7. הקפדה על פעילות גופנית של לפחות שעה ביום, חשוב לתת לילדים דוגמה אישית ולהקפיד גם כמבוגרים על עשיית כושר

8. במידה וקיימת בעיה שאינכם מצליחים להתמודד אתה, כדאי להיפגש עם תזונאית או דיאטנית לילדים על מנת למקד את הדרך לפתרון הבעיה
איך להכין כדורי קינמון ופצפוצים?
למה כדאי לאכול אגוזי ברזיל?
איך להכין עוגיות קוואקר?
למה כדאי לאכול תות שדה?
באיזה מקום כדאי למקם פינת אוכל?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.